نظر منتشر شده
۱۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 184173
کاندیداها 5 عضو فرابخشی کابینه را معرفی کنند؛
ناگفته های توکلی از انحرافات دولت های موسوی، هاشمی و خاتمی+ فیلم
بخش داخلی الف، 23 فروردین 92
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۵۴
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان معایب و محاسن روسای جمهور پیشین و ناگفته هایی از دولت های گذشته گفت: من هم مثل هر سیاستمدار دیگری اشتباهات زیادی داشته ام اما به نظرم مهم این است که انسان روی اشتباهی که انجام می دهد مصر نباشد و از اشتباهش دفاع نکند
 
احمد توکلی در برنامه تلویزیونی "شناسنامه" که امروز عصر از شبکه سوم سیما پخش شد، در ابتدای این برنامه گفت:خانواده و دوستانم من را بد اخلاق نمی دانند اما من در کارم جدی هستم.
 
وی با اشاره به فعالیت های اجرایی اش در اوایل انقلاب، افزود: شهید رجایی من را به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی معرفی کردند که بنی صدر این موضوع را قبول نکرد. بین شهید رجایی و بنی صدر حکمیت اتفاق افتاد که رای به نفع حضور من در کابینه صادر شد اما بنی صدر باز هم نپذیرفت و اینطور شد که توفیق خدمت در دولت آقای رجایی نصیبم نشد و در نهایت در دولت آقای مهندس موسوی به عنوان وزیر کار و سخنگوی دولت مشغول فعالیت شدم.
 
بنی صدر هم مانند خیلی از سیاستمداران بین حرف و عملش تفاوت زیادی وجود داشت
وی در پاسخ به سوال مجری که پرسید چرا بنی صدر وزارت شما را نپذیرفت، تصریح کرد: بنی صدر هم مانند خیلی دیگر از سیاستمداران ، بین حرف و عملش تفاوت زیادی وجود داشت.
 
وی افزود: بنی صدر ادعای آزادی و آزادگی داشت اما چهار نفر را برای وزارت قبول نکرد و مشکل این چهار نفر هم این بود که در مقاطع و مسائل مختلف با بنی صدر مخالفت کرده بودند. مثلاً در مورد من می گفت تو در مجلس علیه من نطق کرده ای! من هم در پاسخ گفتم ما انقلاب کردیم تا شاه نداشته باشیم و رئیس جمهور داشته باشیم و بتوانیم آزادانه حرف هایمان را بیان کنیم و پاسخ های طرف مقابل را هم بشنویم. همین موضوع هم باعث شد ایشان من را برای وزارت کار قبول نکند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد فضای ارزشی و اخلاقی حاکم بر اتمسفر سیاسی کشور در زمان شهید رجایی اظهار داشت: در آن دوره یک عده آدم صاحب نظر و صاحب اراده به دعوت شهید رجایی دور هم جمع شده بودند و ایشان با مدیریتی که داشتند توانستند این افراد را با هم هماهنگ کنند.
 
وی ادامه داد: شهید رجایی صاحبان نظر را طی یک رابطه انسانی و اخلاقی دور هم جمع کرده بودند و کارها با رفاقت و گذشت پیش می رفت. بخشی که مربوط به اخلاق بود، مختص به یک دوره خاص نیست و افراد اگر بخواهند عاقلانه رفتار کنند باید همیشه به این شاخصه مهم توجه داشته باشند. اما بخش بعدی که به رفاقت و گذشت و فداکاری و همت مشترک مرتبط بود، مختص اول انقلاب بود. در آن روزها شرایطی در کشور وجود داشت که همه را به سمت یک هدف مشترک همسو می کرد. همه در آن روزها به این فکر بودند که استقلال کشور را که ثمره خون شهدا بود را حفظ کنند و از طرف دیگر عزم همه مسولین بر این بود که  وضع مستضعفان که در رژیم گذشته محکوم به عقب ماندگی بودند را ارتقاء ببخشند. در آن دوره اگرچه افراد درجات متفاوتی نسبت به هم داشتند اما همه در نهایت خادم مردم بودند و جهت گیری ها خیلی نزدیک به هم بود. فکر می کنم در آن دوره روحیه ایثار و فداکاری و انقلابی خیلی بیشتر از حالا بود.
 
دلیل استعفای توکلی از دولت موسوی/طرفدار اقتصاد مردمی بودم 
وزیر کار دولت دوران جنگ در ادامه برنامه در مورد دلیل استعفای خود از دولت میرحسین موسوی، گفت: در دولت آقای موسوی برای خدمت به مستضعفان گرایش مشترکی وجود داشت اما در همان پنج – شش ماه ابتدای دولت، در مورد راه های رسیدن به این هدف اختلاف نظرهای جدی بروز کرد. یک دسته که آقای موسوی و مهندس بهزاد نبوی، مرحوم نوربخش و مهندس هاشمی طباء در آن قرار داشتند معتقد بودند باید با افزایش کنترل دولت بر اقتصاد ملی همه چیز را در دست داشت و به آن جهت داد. دسته دیگر هم بودند که اعتقاد داشتند باید اقتصاد را مردمی کرد و مردم را در مسائل اقتصادی مشارکت داد و دولت این اقدامات را هدایت و بر انجام آن نظارت داشته باشد و خودش جز در موارد ضروری،نقش فعال اقتصادی را ایفا نکند.  در این دسته افرادی مثل آقای ولایتی، آقای مرتضی نبوی، آقای پرورش، آقای ناطق نوری، آقای عسگر اولادی و بنده حضور داشتیم.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، افزود: این اختلاف نظر یک جاهایی با مباحثه رفع می شد اما از یک جایی به بعد این موضوع به منازعه رسید و یک مقدار کار کردن سخت شده بود.
 
وی با بیان اینکه معدود روزنامه هایی که در ابتدای انقلاب وجود داشت اغلب طرفدار آقای موسوی بودند و توسط دوستان ایشان اداره می شدند، ادعان کرد: این روزنامه ها گاهی خیلی ناعادلانه به ما حمله می کردند. فرض کنید علیه من که وزیر کار بودم مطلب می نوشتند و وقتی من مطلبی در پاسخ برای آن ها ارسال می کردم، مطلب من را چاپ نمی کردند. من هم مجبور بودم از آقای هاشمی رفسنجانی کمک بخواهم تا در نهایت با فشار آقای هاشمی و بعد از چهار- پنج روز پاسخ وزیر کار را به چاپ برسانند. کار که به اینجا رسید حس کردیم اگر شرایط به این شکل باشد، کار مردم با مشکل روبه رو می شود. به همین دلیل من به همراه شش نفر دیگر از دوستان به امام (ره) نامه ای نوشتیم و اظهار داشتیم به خاطر وجود این دو تفکر متضاد، کارها پیش نمی رود و استعفای خود را از دولت اعلام کردیم.
 
وی ادامه داد: امام جواب این نامه را ندادند تا اینکه آقای ناطق نوری خدمت امام رسیدند. امام در این دیدار فرموده بودند که این دو گروه باید با هم تفاهم کند. آقای ناطق هم استدلال های خودشان در مورد اینکه چرا تفاهم امکان پذیر نیست را برای امام بیان کرده بودند و در نهایت امام فرمودند در زمان جنگ استعفای هفت نفر از کابینه کار صحیحی نیست. در نهایت  و بعد از این دیدار، ما هفت نفر به این نتیجه رسیدیم که بنده و آقای عسگر اولادی که وزیر بازرگانی بود و در شورای اقتصاد جلوی برخی طرح ها مقاومت می کردیم، استعفا دهیم. بعدها البته دوستان به این نتیجه رسیدند که دولتی کردن اقتصاد کار صحیحی نیست و به سمت مردمی کردن اقتصاد گام برداشتند.
 
احمد توکلی در ادامه صحبت هایش اظهار داشت: اختلافات آن دوره صرفاً به مباحث کارشناسی مربوط نبود و مبانی فکری هم پشت آن بود. مثلاً یکی از وزرایی که در دسته مقابل قرار داشت مساله مالکیت خصوصی را از ریشه قبول نداشت. حداقل ماجرا این بود که در اداره کشور و اندازه دخالت دولت اختلافات جدی وجود داشت که این اختلافات پیش زمینه فکری داشت. البته بعدها همان گروهی که به دولتی کردن اقتصاد اصرار داشتند، اصرار زیادی به بازاری کردن اقتصاد داشتند که ما باز هم با آن ها مخالف بودیم.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به که آیا علت خاصی وجود داشت که بعد از استعفا از دولت موسوی، در کارهای اجرایی حضور نداشتید، گفت: سال 64 و بعد از اینکه یک کتاب در مورد اوضاع اقتصادی کشور به رشته تحریر در آوردم، یک روزنامه راه اندازی کردیم و به عنوان تنها روزنامه منتقد دولت آقای موسوی کارمان را آغاز کردیم. به همین علت نه دولت به ما پیشنهاد همکاری داد و نه ما حاضر بودیم مسولیتی در دولت بپذیریم چون با مشی دولت موافق نبودیم.
 
وی افزود: در دوران آقای هاشمی هم، بازبه عنوان منتقد دولت آقای هاشمی در روزنامه رسالت فعالیت می کردیم. در واقع من ترجیح می دادم که روزنامه نگار بمانم و از بیرون فعالیت های دولت را رصد کنم و اگر اشکالی می بینم، آن رابیان کنم. از یک جایی به بعد هم که احساس کردم از لحاظ نظری دچار کمبود می شوم، به سراغ ادامه تحصیل رفتم. شش- هفت سال در رشته اقتصاد تحصیل کردم. بعد از پایان تحصیل هم مستقل از جناح راست، یک روزنامه دیگر تاسیس کردم و بعد هم در انتخابات های مختلف شرکت کردم.
 
دلایل کاندیدا شدن در چند دوره انتخابات 
احمد توکلی در ادامه برنامه در مورد انگیزه خود برای کاندیدا شدن در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخابات ریاست جمهوری در سال 58 با رقابت سختی بین بنی صدر و حامیان ملی گرایش و متدین و انقلابیان وجود داشت. رقابت در آن دوره خیلی جدی و واقعی بود. بعد از ماجرای ترورها، شهید رجایی خیلی طبیعی رئیس جمهور شد. چون هیچ کس نمی خواست با او رقابت کند وهمه خواهان حضور او روی صندلی ریاست جمهوری ایران بودند.
 
وی افزود: بعد از شهادت آقای رجایی، نوبت به آیت الله خامنه ای رسید. ایشان نامزد شدند و چون همه مردم خواهان ایشان بودند کسی نمی توانست با ایشان رقابتی داشته باشد. بعد از پایان دو دوره ریاست جمهوری رهبر انقلاب، آقای هاشمی وارد عرصه شدند که در این مورد هم کسی نمی توانست با آقای هاشمی رقابت کند و ایشان هم خیلی راحت به ریاست جمهوری نائل شدند.
 
وزیر کار دولت موسوی، یادآور شد: در دوره صدارت ایشان بود که من حس کردم کار خیلی بد پیش می رود و مسیرها به اشتباه طی می شود. صدای اعتراض هم به روزنامه رسالت و اندک اعتراضاتی در مجلس محدود بود. با مشاهده این شرایط به این نتیجه رسیدم که آقای هاشمی در انتخابات بعدی باید یک رقیب جدی داشته باشند.
 
وی اظهارداشت: بدین منظور به سراغ دو نفر از دوستان رفتم که هم کارشان را بلد بودند و هم با سیاست های آقای هاشمی مخالف بودند. اولین نفر آقای پرورش بود که سابقه نائب رئیسی دوره مجلس شورای اسلامی و وزارت آموزش و پرورش دولت آقای موسوی را داشت. ایشان انسان صریح و جدی بود و به قول معروف از آقای هاشمی کم نمی آورد. به ایشان اصرار زیادی کردم که وارد صحنه انتخابات شوند؛ اما ایشان گفت که من در توان خودم نمی بینم که رئیس جمهور شوم. بعد از آقای پرورش، به سراغ آقای جواد لاریجانی رفتم. ایشان هم صاحب نظر و سخنور بودند اما در جواب به درخواست من گفت که حرف تو درست است اما من وارد رقابت با آقای هاشمی نمی شوم.
 
وی ادامه داد: وقتی دیدم هیچ کس حاضر به ورود به عرصه رقابت با آقای هاشمی نیست و اگر صحنه خالی بماند، ایشان با تمام ظرفیت های خوبی که دارند، مسیر را اشتباه می روند و وضع بدتر می شود به این نتیجه رسیدم که باید خودم وارد عرصه رقابت شوم. من نامزد شدم و اعلام کردم که به صورت جدی می خواهم رئیس جمهور شوم. در نهایت من چهار میلیون رای و آقای هاشمی ده میلیون رای آوردند و دوباره رئیس جمهور شدند. محصول نامزدی آن دوره این بود که یک سری حرف ها عنوان شد که به نقادی کارهای آقای هاشمی منجر شد و آقای هاشمی هم مجبور شدند در مجلس حاضر شوند و از خودشان دفاع کنند.
 
هاشمی به اعمال قدرت حاکمانه مایل است اما قواعد را زیر پا نمی گذارد 
توکلی در پاسخ به این سوال مجری که از او پرسید آیا در دوره هاشمی به اینصورت بود که هیچگونه انتقادی برتابیده نمی شد، گفت: آقای هاشمی به اعمال قدرت حاکمانه مایل است اما اینطور هم نیست که همه قواعد و قوانین را زیر پا بگذارد. مثلاً در مجلس اول که ایشان رئیس مجلس بودند و من هم به عنوان عضو هیات رئیسه حضور داشتم، در همان روزهای اول به ایشان گفتیم که شما رئیس جلسه هستید و هر تصمیمی طبق آیین نامه باید با رای گیری اتخاذ شود و آقای هاشمی هم پذیرفتند و برای همه کارها رای گیری می کردند.
 
نماینده مردم تهران در مورد دلیل این تذکر به هاشمی یادآور شد: در جلسات اول، ایشان می خواستند برخی تصمیمات بدون رای گیری به تصویب برسد که ما مجبور به تذکر دادن شدیم. ایشان نسبت به ما پیشکسوت تر بودند ولی ما بدون رودوایسی با ایشان صحبت می کردیم که خوشبختانه ایشان هم به تذکر ما توجه کردند و تا آخرین روز مجلس همه کارها با رای گیری پیش می رفت.
 
هاشمی نسبت به انتقادها با روی باز برخورد می کرد 
وی ادامه داد: در روزنامه رسالت که انتقادات تندی به عملکرد ایشان داشتیم، ایشان حداکثر واکنشی که از خودشان نشان می دادند این بود که از طریق برخی افراد پیغام می دادند احمد آقا این حرف ها چیست که می گوید؟ اسنادی اگر دارد ارائه دهد تا مطالعه کنم. یا مثلاً یک بار خدمت رهبری راجع به بدهی های خارجی دولت نامه ای نوشتم، بعد از چند روز که برای مساله ای با آقای هاشمی تماس گرفتم ایشان گفتند که بعد از نامه تو به آقا، ایشان به من گفته اند که ما بیش از 43 میلیارد دلار بدهی خارجی داریم و چرا این وضع پیش آمده است؟! حسن آقای هاشمی این بود که علی رغم انتقادهای تندی که انجام می شد، ایشان با روی باز برخورد می کردند و رابطه خودشان را با ما حفظ می کردند.
 
هاشمی در مقاطع حساس منافع ملی را فدای روحیه حاکمانه خود نمی کرد
وزیر کار دولت میرحسین موسوی اظهار داشت: در انتخابات سال 72، صدا و سیما که محمد هاشمی ریاست آن را برعهده داشت، اعلام کرد که نطق دوم انتخاباتی من را پخش نمی کند، فشارهای زیادی روی من آوردند که نطقم را تغییر دهم اما من این کار را خلاف قانون می دانستم و به همین دلیل اعلام کردم که باید همان نطق از تلویزیون پخش شود و من نطق جدیدی ارائه نمی دهم. بعداً شنیدم که آقای هاشمی وقتی متوجه شدند تلویزیون نطق من را پخش نکرده است، خیلی عصبانی شده بودند و پیغام داده بودند که نطق توکلی باید از تلویزیون پخش شود. این ها را گفتم تا عرض کنم اینطور نبود که آقای هاشمی در مقاطع حساس، منافع و مصالح ملی را فدای روحیه حاکمانه خود کنند.
 
باز شدن فضای سیاسی از محاسن دولت خاتمی بود  
توکلی در ادامه برنامه در مورد اینکه وقتی تصمیم به رقابت با آقای خاتمی در سال 76 گرفت، چه تمهیداتی برای شکست وی اندیشیده بود، اظهار گفت: نکته مثبتی که در زمان آقای خاتمی اتفاق افتاد این بود که در زمان ایشان فضا باز شد. در واقع یکی از محاسن دوره اصلاحات، تغییر فضای دوران سازندگی است و نباید نسبت به این تغییر بی توجه و ناسپاس باشیم.
 
نماینده تهران در مجلس با اشاره به دو اشکال دولت خاتمی در مدیریت این فضا گفت: اول اینکه روشنفکرانی که دم از اصلاحات و آزادی می زدند به شدت فاشیستی رفتار می کردند و اگر کسی خلاف نظرشان صحبت می کرد، با هجمه زیاد به سمت وی حمله می کردند و با رسانه های زیادی که در اختیار داشتند صدای فرد مخالف را در نطفه خفه می کردند.
 
سکوت موسوی تا انتخابات 88 بدلیل همجه های روزنامه های زنجیره ای بود 
توکی افزود: بهترین نمونه برای این موضوع، آقای مهندس موسوی است. یک بار روزنامه های زنجیره ای که وجود داشت، توهم توطئه را بیان کردند. آقای موسوی آمدند و در پاسخ به این مقالات گفتند که توطئه، توهم نیست و آمریکا توطئه های مختلفی نسبت به ایران ابراز داشته است. روزنامه های دوم خردادی چنان هجمه ای علیه آقای موسوی ترتیب دادند که ایشان ترجیح داد در لاک سکوت فرو برود و تا انتخابات 88 به این سکوت ادامه داد.
 
وی ادامه داد: دومین مشکل این بود که کم کم تئوری پردازی هایی برای سکولار کردن حکومت و روش های منبعث از صندوق بین المللی پول انجام می شد. این دو انحراف بود که باعث خاموش شدن صدای مخالفین و همچنین نهادینه شدن سیاست های صندوق بین المللی پول در کشور می شد. این جهت گیری به نظر ما ضد منافع مردم و استقلال اقتصادی کشور می دانستیم. آن مسیر ما را به جایی می برد که در نظام سلطه بین المللی محو شویم. صحبت هایی در مورد حکومت دینی و بعد خود ِ دین بیان می شد که این به نظر من انحراف بود. برای مقابله با این دو انحراف نامزد شدم و فکر می کنم در دوره بعدی آقای خاتمی هم بی تاثیر نبود.
 
توکلی در واکنش به این صحبت مجری که گفت در آن دوره خودتان هم می دانستید که رای نمی آورید، گفت: تحلیل های سیاسی می گفت من رای نمی آورم ولی وظیفه سیاسی اقتضا می کرد که من وارد صحنه شوم و حرفم را بیان کنم.
 
تقلب در انتخابات ممکن نیست 
توکلی در ادامه برنامه در مورد نظام انتخاباتی کشور اظهار داشت: به نظرم تقلب در نظام انتخاباتی ما خیلی سخت است. در انتخابات ریاست جمهوری، ترکیب اجتماعی کشور به شکلی است که مردم آن را برگزار می کنند و وزارت کشور و شورای نگهبان، ناظر بر اجرای انتخابات هستند و به همین علت تقلب در آن امکان پذیر نیست.
 
وی افزود: خیلی از موارد علی رغم اینکه ناظرین انتخابات از یک جناح بودند اما جناح مخالف در انتخابات به پیروزی رسیده است و این نشان می دهد ساختار انتخاباتی ما مشکلی ندارد. مثلاً در سال 76 وزارت کشور، شورای نگهبان و دیگر دست اندرکاران انتخابات از یک جناح بودند اما در نهایت آقای خاتمی که از جناح مقابل بود به پیروزی رسید و نظام هم به نتیجه انتخابات وفادار ماند. در انتخابات شورای دوم هم که وزارت کشور و مجریان انتخابات دربست در اختیار دوم خردادی ها بود، جریان اصلاحات انتخابات را باخت.
 
توکلی در ادامه برنامه شناسنامه در مورد رابطه خانوادگی با برادران لاریجانی گفت: مادر برادران محترم لاریجانی، خاله مادر و خاله همسر من هستند، در واقع برادران لاریجانی خاله زاده های من هستند. به هرحال ما با هم فامیل هستیم. من عادت ندارم مسائل دیگر را در کارهای سیاسی خودم دخالت دهم. حساب فامیلی جدای از کار است. البته از نظر فکری به برادران لاریجانی نسبت به آقای زیبا کلام که با ایشان هم نسبت فامیلی دارم، نزدیک تر هستیم اما در مواضع سیاسی اختلافاتمان کم هم نیست.
 
نماینده مردم تهران ادامه داد:عروس من (دختر صادق زیبا کلام) با من  هم خط است (خنده). ایشان و پسرم هر دو روزنامه نگار بودند که یکدیگر را پیدا کردند و تصمیم گرفتند با هم ازدواج کنند. ایشان به شدت به پدرشان احترام می گذارند و رابطه عاطفی بسیار خوبی با آقای زیبا کلام دارند. من همراه با آقای زیبا کلام چند سال در زندان بودم. در لحظه عقد هم به شوخی به ایشان گفتم آقای دکتر ما با حفظ موضع بله می گوییم.
 
زودتر از دیگران نیمه خالی لیوان را می بینم 
توکلی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که پرسید که آیا قبول دارید در مجلس بیشتر نیمه خالی لیوان را می بینید و خیلی ها می گویند توکلی بیشتر دنبال عیوب است، اظهار داشت: این را قبول ندارم که به دنبال عیوب هستم؛ اما قبول دارم که زودتر از دیگران نیمه خالی لیوان را می بینم. من معتقدم ما انتخاب نشده ایم که برای خودمان کارت پستال صادر کنیم بلکه ما از طرف مردم انتخاب شده ایم تا مواظب باشیم تصمیم های درستی گرفته شود و این تصمیمات به درستی اجرا شود.
 
از کارم برای استیضاح وزیرکار ناراضی نیستم
مجری در ادامه این برنامه با اشاره اتفاقات تلخی که در جریان استیضاح وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی افتاد، از توکلی پرسید گفته می شود شما و آقای مطهری نقش پر رنگی در انجام این استیضاح داشته اید، یا این موضوع را قبول دارید که توکلی در پاسخ گفت: بله من سهم ویژه ای در این استیضاح داشتم. البته نتیجه کار به عوامل دیگری هم بستگی داشت اما من از کار خودم ناراضی نیستم.
 
مجری از توکلی پرسید اگر به گذشته باز گردید باز هم این کار را انجام خواهید داد که توکلی گفت: این سوال شما، سوال به جایی نیست. اگر همه چیز به عقب برگردد، همه رفتارهایمان عیناً تکرار خواهد شد، مگر اینکه نسبت به اتفاقات بعدی آگاهی داشته باشیم. اگر همه چیز به عقب برگردد و بخواهم با علم همان موقع تصمیم گیری کنم، همان کار را انجام خواهم داد.
 
مجبورم به نظر خودم عمل کنم/نمی توانم نظرم را با جائی چک کنم
مجری گفت این سوال را از این لحاظ عنوان کردم که رهبری در صحبت هایشان فرمودند که استیضاح نباید انجام می شد، توکلی نیز در واکنش به این صحبت مجری گفت: مساله ای که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، نوع رابطه ما با ولایت فقیه است. در فقه شیعه اطاعت از امر و نهی ولی فقیه واجب است اما وقتی به حوزه نظر می رسیم، هر کسی نظری برای خودش دارد.البته اگر نظر، یک نظر استراتژیک باشد باز هم نمی شود نظر ایشان را نادیده گرفت. اما باید توجه داشت که بخشی از شاخه های ولایت به نماینده های مجلس سپرده شده است و ما هم نظراتی داریم. مجلس جای گفت و گو است و من به عنوان نماینده باید هم خوب حرف بزنم و هم خوب گوش دهم و در نهایت بهترین تصمیم را بگیرم. من مجبورم به نظر خودم عمل کنم و نمی توانم نظرم را با جایی چک کنم.
 
وزیر دولت موسوی ادامه داد: رهبری مثل هرانسان دیگری، در همه مسائلی که در مجلس می گذرد، نظراتی دارد. گاهی پیش می آید که ایشان در موردی دستور می دهند و همه باید اطاعت کنند اما گاهی هم هست که ایشان دستور نمی دهند و یک مشی خاص دارند که نباید آن را به هم زد.
 
توکلی یادآور شد: من این را از خود ِ مقام معظم رهبری شنیدم که وقتی دور اول ریاست جمهوری ایشان به پایان رسید، ایشان خدمت امام می رسند و اعلام می کنند برای دوره دوم کاندیدا نخواهند شد. وقتی امام دلیل را جویا می شوند، آیت الله خامنه ای می فرمایند شما تثبیت آقای موسوی در پست نخست وزیری را  لازم می دانید و من معرفی ایشان به عنوان نخست وزیر را خلاف شرع می دانم. امام در پاسخ به ایشان می فرماید شما نامزد شوید، اگر مردم به شما رای دادند، من از هر کسی که شما به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی کنید، حمایت خواهم کرد. آیت الله خامنه ای هم در مشهد اعلام کاندیداتوری کردند و همان جا اعلام کردند که در صورت پیروزی در انتخابات نخست وزیر را تغییر خواهم داد. بعد از این ماجرا، تعدادی از نمایندگان مجلس که خلاف این نظر را داشتند، طی نامه ای به امام اعلام کردند که با تغییر نخست وزیر مخالف هستند. امام هم در پاسخ فرمودند من تغییر نخست وزیر را خلاف مصلحت می دانم البته نمایندگان خود دانند.
 
وی صحبت هایش را اینطورادامه داد: بعد از پاسخ امام به نامه نمایندگان، در جلسه ای که با آیت الله خامنه ای داشتیم، ایشان فرمودند طوری آقای موسوی را برای نخست وزیری به مجلس معرفی می کنم که معلوم شود این انتخاب نظر خودم نیست اما نمی خواهم نظر امام را نادیده بگیرم. در نهایت هم همین اتفاق افتاد و ایشان در نطق معرفی مهندس موسوی به مجلس، این موضوع را اعلام کرد که به دلیل اقتضاعات و شرایط کشور، امام مصلحت دیدند مهندس موسوی  به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی شود و من هم اطاعت کردم .رای گیری که انجام شد، 99 نفر از نمایندگان مجلس به انتخاب آقای موسوی رای مخالف دادند. همان دسته ای که گفتم بعدها دست به انجام کارهای فاشیستی زدند، همه این 99 نفر را ضد ولایت فقیه معرفی کردند. جالب اینجاست که امام در مقابل این مسائل، از هر 99 نفر دفاع کرد. وقتی جو خیلی سنگین شد امام اعلام کرد، این ها 99 نفر نیستند، 100 نفر هستند که صدمین نفر خود من هستم.
 
توکلی افزود: از این موضوع می توانیم نتیجه بگیریم خلاف نظر ولی فقیه عمل کردن توسط نماینده مجلس اشکال به حساب نمی آید بلکه چیزی که دارای ایراد است، تبعیت نکردن از دستورات ایشان و برهم زدن برنامه های ایشان است. تصویری که بعضی از دوستان از ولایت فقیه درست می کنند به ضرر ولایت فقیه است. ولایت فقیه، حکومتی برای عقلا و رشیدها است. من رشید هستم که تشخیص می دهم یک نفر باید در معضلات حکم قاطع و حرف آخر را بزند. در نهایت معتقدم در عرصه رفتار تبعیت برای هم جهتی لازم است اما در عرصه افکار، اختلاف افکار اصلاً بد نیست.
 
یکی از دلایل برکناری ام از مرکز پژوهش ها این بود که حامی لاریجانی نبودم
نماینده مردم تهران در بهارستان در ادامه برنامه در مورد رفتن از مرکز پژوهش های مجلس بعد ازهشت سال، گفت: این اتفاق ظاهراً خیلی ساده اتفاق افتاد. در هر دوره ای داوطلبان اداره مرکز پژوهش ها برنامه های خود را ارائه می دهند. در دوره جدید من باز هم برنامه دادم اما هیات رئیسه تشخیص داد نیروی جدیدی وارد مرکز پژوهش ها شود.
 
وی در پاسخ به این سئوال که آیا عدم انتخابات مجدد شما به عنوان رئیس مرکز پژوهش های مجلس به دلیل اختلاف نظر با علی لاریجانی رئیس مجلس بود، گفت: شاید یکی از دلایلش این بود، به هرحال این مسائل بی تاثیر نیست. البته این را باید بگویم  که این موضوع زیاد برای من مهم نبود. هشت سال برای مدیریت من کافی بود.
 
توکلی در مورد جایگاه مرکز پژوهش ها در تصمیم گیری های مجلس هم گفت: نمایندگان به اندازه لازم به پژوهش های این مرکز توجه نمی کنند. علتش هم این است که در کشور ما حزب به معنای واقعی وجود ندارد و نمایندگان وقتی می خواهند از مردم رای بگیرند، قول هایی به مردم می دهند تا بتوانند  رای مردم را به خود اختصاص دهند. خُرد نگری، منطقه گرایی و فقدان حزب مسائلی است که باعث می شود نماینده به دنبال مسائل غیر ضروری برود.
 
حقوق نمایندگی در مجلس هشتم محدود شد/رئیس شوم اختیارات رئیس مجلس را کم می کنم
نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که اگر روزی رئیس مجلس شوید چه تغییراتی در آیین نامه مجلس به وجود می آورید، گفت: من اختیارات رئیس را کم می کنم. یکی از اشتباهاتی که در دوره هشتم و نهم رخ داد این بود که حقوق نمایندگی را محدود کردند. این که گفته می شود به علت تفرق آرا و فقدان حزب اداره مجلس سخت است، حرف درستی است.
 
توکلی در مورد مهم ترین انتقادتش به نمایندگان مجلس هم اظهار داشت: من بارها گفته ام نماینده ای که از شهرستان به بهارستان می آید، اگرخوب باشد به دنبال وفای به عهد خودشان می روند. انتقادی که من به دوستان این دارم این است که خیلی وقت ها در نامه هایشان به وزرا از کلمه خواهشمندم استفاده می کنند که این موضوع به نظرم کار درستی نیست. اجرای قانون نیازی به خواهش و تمنا ندارد. به همین دلیل هم هیچ وقت نامه ای که از موضع پایین به مسولین اجرایی نوشته می شود را امضاء نمی کنم چون معتقدم نماینده به پشتوانه رای مردم باید بر کارهای مسولین اجرایی نظارت داشته باشد.
 
سیاستمدار نباید روی اشتباهش مصر باشد و از آن دفاع کند
وی پاسخ به سئوالی درباره اشتباهات خود گفت: من هم مثل هر سیاستمدار دیگری اشتباهات زیادی داشته ام اما به نظرم مهم این است که انسان روی اشتباهی که انجام می دهد مصر نباشد و از اشتباهش دفاع نکند.
 
وزیر دولت موسوی در مورد اعتبار نامه اخیر خود هم یادآور شد: این هم صحنه ای از سیاست است. وقتی کسی وارد سیاست می شود باید این را بپذیرد که هر لحظه ممکن است مورد نقد و اعتراض قرار بگیرد. گاهی این نقد و اعتراضات می تواند غیرمنصفانه هم باشد. برای من هم آزاردهنده بود اما اگر دوستانی که این طراحی را انجام داده بودند، به هدف خود رسیده بودند امروز من نماینده نبودم. من همچنان از محبت مردم در محیط های عمومی و علمی برخورد دار هستم.
 
از لحاظ جسمی دیگر توان کار سنگین ندارم
 توکلی در پاسخ به این سوال که چرا دیگر در انتخابات ریاست جمهوری کاندید نشدید هم اظهار داشت:از لحاظ جسمی دیگر توان کار سنگین ندارم و از نظر پزشکی مجاز به این کار نیستم. الان هم شکر خدا آنقدر همه نامزد شده اند که نیازی به حضور من نیست. در پاسخ به یکی از دوستان که از من پرسید چرا کاندید نمی شوی گفتم که حضرت جبرائیل چون هر شب باید به افراد زیادی سر بزند و به آن ها بگوید که شما تکلیف دارید وارد عرصه انتخابات شوید، وقت نمی کند به من بگوید که کاندید شوم، در نتیجه من کاندید نخواهم شد.
 
نماینده مردم در مجلس در مورد تعدد کاندیداها برای تصدی پست ریاست جمهوری یازدهم هم اینطور گفت: بخش زیادی از این موضوع به فقدان حزب در کشور مربوط می شود. فکر می کنم بخش قابل توجهی از دوستانی که اعلام کاندیداتوری کرده اند تا آخر در صحنه رقابت باقی می مانند و این موضوع، اتفاق مضری است. وقتی تکثر اتفاق بیفتد مردم به این فکر میفتند که ریاست جمهوری چه چیزی دارد که این افراد اینقدر تلاش می کنند به آن برسند و در نتیجه باعث کاهش اعتماد مردم می شود. البته تنوع تا حدی خوب و قابل قبول است. آرزو می کنم این موضوع اصلاح شود.
 
با معرفی بخشی از وزرا وزن کاندیداها مشخص می شود
وی با بیان راه حل شناخت بهتر کاندیداها از یکدیگر، گفت: فکر می کنم یکی از راه هایی که باعث می شود کاندیداهای اصلح در صحنه باقی بمانند این است که از این دوستان بخواهیم تعدادی از وزرای فرابخشی خود را معرفی کنند و سپس بگویند در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چه مشی از مشی های موجود انقلاب را ترجیح می دهند. در این صورت هست که وزن کاندیداها بیشتر مشخص می شود و مردم راحت تر می توانند انتخاب کنند.

نماینده تهران وزیران اقتصاد و دارایی ، خارجه ، کشور ، و اطلاعات همچنین رئیس بانک مرکزی و معاون اول رئیس جمهور را به عنوان این اعضای کلیدی و فرابخشی نام برد و گفت جز وزیر اطلاعات که معرفی وی معاذیری داشته و نظر رهبر انقلاب نیز در این معرفی اطمینان خاطر ایجاد می کند ، 5 عضو دیگر فرابخشی کابینه باید از سوی کاندیداها معرفی شوند .

نماینده مردم تهران در مورد اینکه آیا بازهم کاندید ورود به مجلس خواهید شد یا خیر، گفت: بستگی به وضع و حال جسمانی خودم و اقتضاعات زمان دارد. فعلاً تصمیمی ندارم.
 
توکلی در خاتمه برنامه گفت: در زندگی شخصی همسرم و در زندگی اجتماعی، انقلاب را بیش از هر چیز دیگری دوست دارم. من می گویم دوتا زن دارم ، زن اولم انقلاب است.  

فیلم
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۰۳:۰۳
اقاي توكلي يه مقدار از انحرافات هم مسلكان خودتان هم بفرماييد! كه مملكت را دست در دست هم بدين جا رسانده اند!!! (1230404) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۱:۵۰:۳۰
خدا را شکر صدا و سیما آقای دکتر توکلی را از ممنوع التصویری در آورده است.
کاشکی صدا و سیما از امثال آقای دکتر توکلی که از نخبگان سیاسی و امین مردم کشور هستند برای روشنگری و تعیین تکلیف از کسانی که بی موردکاندیدای ریاست جمهوری شدند، استفاده نمایند. تا مثل محمود از مردم استفاده ابزاری نکنند. (1231138) (alef-10)
 
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۳:۵۸:۱۰
نزدیک انتخاباته واسه همین اینجور آدما از ممنوع التصویری در اومدن برادر جان.. (1231286) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۷:۴۶
ما ایرانی ها کلا"یک مشکل بزرگ داریم هر کسی که اول کار میاد به چشم منجی می بینیم و در پایان کارهم همگی ازش متنفریم.من خوب یادمه در پایان دوره آقای خاتمی در دانشگاه تهران چه رفتار بدی با رئیس جمهور وقت کشورمان داشتند.و حالا هم آقای احمدی نژاد که همه ازش تبری می جویند ولی جالب اینه که شش سال دیگه همه شروع می کنیم به تعریف احمدی نژاد!!!!!!!!!! (1231614) (alef-13)
 
شهرونددرجه2
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۴:۲۸:۵۲
دفتر آقای اوباما را میدیدم عکس تمام رییس جمهورای قبل از خودش روی دیوارهای کاخ سفید نصب شده بود جالب نیست ؟ولی ما تاکسی در قدرت است تملقش را می گوییم وقتی هم رفت به سرش آن میاوریم که می بینید دیگران را. (1232635) (alef-13)
 
شهرونددرجه2
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۱۹:۰۸:۴۱
فکر می کنم کسانی که منفی داده اند من را مدافع اوباما یا احمدی نژاد فرض کرده اند خیر اینطور نیست منظورم دفاع از یک رویه صحیح است باید
1- احمدی نژاد وکارهای او وبه تبع آن سطح شعور سیاسی یک ملت درتاریخ محفوظ بماند تا آیندگان از آن عبرت بگیرند.
2- به انتخاب یک ملت احترام گذاشته شود بالاخره او 8 سال رییس جمهور وبخشی از تاریخ این مملکت است .
امیدوارم منظورم را رسانده باشم (1233659) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۱۰:۱۵:۴۹
متاسفم برای کشورم که دست مسولینی افتاده که همه فامیل هستند با هم.حالا معلوم است چرا کسی سکوت می کند در بعضی مسایل. (1232730) (alef-13)
 
س
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۲:۲۳:۴۲
تا کی میخواهید به هم برچسب انحراف بزنید
خوب است که همه خانه های شیشه ای دارید و انقدر به سوی هم سنگ می اندازید (1231161) (alef-6)
 
رشته مدیریت
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۱:۱۸
آقای دکتر توکلـــــــی.......

با سلام. ایکاش درخصوص افراد ذیل موضع محکمتری بگیرد:
1- بلاخره اتهامات رحــــــیمی معاون اول چه شد؟ مسایل بیمه ایران و ....
2- لاریجانــــی تا کی میخواهد در این کشور رییس و مدیر باشد؟!! بس نیست؟
3- امثال مشایی و بقایی و ملک زاده
4- امثال باهـــنر و قالـــیباف تا کی میخواهند در این کشور قدرت داشته باشند؟ چرا جای خود را به دیگران نمیدهند؟ (1231360) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۷:۳۷
آفـــــــــرین بر توکلی که .................

از مخالفین لاریجانی بود، و بهای آن را پرداخت. تفاوت بین توکلی و امثال لاریجانی-باهنــر از زمین تا آسمان است. (1231382) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۱۲:۴۶
خيلي جالب بود
مجري برنامه ( رنجبران) ميخواست به هر روشي كه شده از زبان توكلي حرف هاي بيشتر و شديدتري عليه هاشمي بيرون بكشد اما توكلي حواسش جمع بود كه ضمن نقد روحيات و دوران رياست جمهوري هاشمي از خوبي هاي او هم بگويد و با كنايه به خوبي ها و فضايل او بر احمدي نژاد و مخالفان هاشمي هم اشاره كرد . توكلي ضمن ايستادگي بر مواضع خود در تله مخالفان هاشمي نيفتاد (1230415) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۱:۵۴
ایشون اقتصاد دولتی زمان آقای موسوی رو اشتباه می دونستند که با اون شرایط جنگ و تحریم اوضاع رو بهتر از این روزها اداره کردند . خصوصی سازی اقتصاد توسط دولت نهم و دهم رو هم دیدیم .
رمی دونید تو این دوران خصوصی سازی چند کارخانه تعظیل و چند نفر بیکار شدند ؟؟ (1231414) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۱۶:۲۴
یکی از بزرگترین اشتباهاتتون این بود که از آقای احمدی نژاد حمایت کردید تا به هرقیمتی که شده رأی بیاره و الان برای اینکه از عذرخواهی در برابر ملت فرار کنید میگید اصولگرا نبود. (1230417) (alef-13)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۷:۲۹
خطیب نماز جمعه تهران روز جمعه گفتند:
"رای دهندگان در جرم و تقصیر رئیس جمهور نامناسب شریکند"
آقای توکلی شما نیز در جرم آقای احمدی نژاد شریکید و حتما کسانی که روشنگری کردند و جریان سازی کردند نیز در جرایم شریکند (1231186) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۷:۰۶
آقای توکلی محترم چرا جواب مردمی که اینجا سوال پرسیده اند را نمیدهید، شما و جریان همفکرتان تنها هنرتان این است که با قبضه رسانه ها از جمله رسانه ملی و فرصت ندادن به طرف مقابلتان برای پاسخگویی خود را همه چیز دان معرفی نمیائید. (1231914) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۱۶:۳۵
آقای توکلی: شما بفرمایید بشید کاندید. اگر مردم بهتون رای دادن، قبل از مردن ببینیم شما که به همه حمله می کنید (مخصوصا در مورد خاتمی بی انصافید و موسوی هم که الان اصلا زبون نداره)خودتون چند مرده حلاجید. (1230418) (alef-13)
 
عليجانى
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۴۱:۲۲
از اقاى توكلى تشكر ميكنم ، كه اينقدر محترمانه و منصفانه و در عين حال مقتدرانه و عاقلانه حرفهاى خود را زدند ، اى كاش از اين افراد در اين مملكت بيشتر بود و من خوشحالم كه چنين نمايندگانى در مجلس داريم ، وجود چنين افرادى در مجلس حداقل باعث اين ميشود كه شبها با نگرانى كمترى بخوابيم ، خداوند ايشان را سلامت بدارد و حافظشان باشد و توفيق خدمت به مردم و نمايندگى مردم همچنان براى ايشان مستدام باشد . انشاالله

از سايت الف ميخواهم كه نظر حقير را منتشر نمايد . با تشكر (1230429) (alef-13)
 
عمار
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۹:۵۳:۳۸
با سلام و آرزوی قلبی توفیق برای جناب دکتر توکلی
خدمت شما عرض کنم شما که این همه از دولت های سازندگی و اصلاحات و دولت موسوی انتقاد کردید آیا در مقایسه می توانید ناتوانایی های دولت نهم و دهم را که مورد تایید و حمایت شما اصولگرایان بود را با آنها مقایسه کنید و با جمیع جهات که اقتصاد دان می باشید آنها را در کفه ترازو قرار دهید؟ (1230438) (alef-13)
 
مـــن
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۰۳:۴۱
کلاً همه منحرفند، جز کسانی که با حمایت های نادرست خودشون احمدی نژاد رو رئیس جمهور کردند!!! (1230446) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۱۵:۲۶
یک سوال از آقای دکتر توکلی دارم که مجری برنامه از ایشان نپرسید ، آقای حدادعادل اخیرا اظهار کرده اند اگر به سال هشتادو هشت برگردیم باز هم به آقای احمدی نژاد رای خواهند داد ، آیا شما هم اگر به عقب برگردیم به ایشان رای میدهید ؟ (1231745) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۱۶:۱۵
درود بر شرف آقای توکلی
بالاخره کسی پیدا شد که از محاسن دولت های قبل هم صحبت کند (1230456) (alef-13)
 
behnam
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۴۱:۳۸
سلام
در اینکه دکتر توکلی مصلحت نظام را می خواهند شکی نیس
ایشون بسیار تیز بین، باپشتکار، علمی هستند
در صحت گفته های ایشون شکی ندارم
ای کاش مشکل جسمانی نداشتند و در انتخابات شرکت می کردند
الأن هم به جرأت می توان گفت که نفر 1 مجلس هستن
اگه مجلس ما هم به 2 بخش سنا و عوام تقسیم میشد آنگاه ارزش افرادی چون دکتر توکلی، دکتر الیاس نادران و ... بهتر نمایان میشد و می توانستند بهتر قانون گذاری کنند
انشا الله خدا به ایشون سلامتی و طول عمر بدهد (1230481) (alef-13)
 
نا شناس
United Arab Emirates
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۵۰:۳۶
بیاییم با توجه به نگاه دینی موجود در جامعه و سیاستمدران در کشور از دیدگاه انصاف دور نشویم و بر اساس برداشت های شخصی و گاها حزبی دیگران را به اموری متهم نکنیم در حالی که هیچ مجالی برای پاسخ گویی از طرف مقابل وجود ندارد اهدنا الصراط المستقیم (1230492) (alef-13)
 
شیرین
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۵۰:۵۵
بسیار مصاحبه ی خوبی بود بهتر از این نمی شد هیچ کس را ندیدم که مثل دکتر توکلی بی تکلف راحت و بی واهمه حقایق را بیان کند و اصولی را هم که باید رعایت کند حیف که نامزد ریاست جمهوری نمی شود امتیاز برگشان این است که باهیج کس در برخورد با اشتباهات و کاستی ها رودربایستی ندارد مسائل را هم قاطی نمی کند . خدا حفظش کند. (1230493) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۰:۵۶:۳۵
شما جناب توکلی مخالف مشی دولتی اقتصاد جناب مهندس موسوی بودید!

یادش به خیر به همراه جناب حداد و سایر همفکرانتان به صورت دستوری ، تلاش کردید که نرخ حامل های انرژی و ... ثابت نگه دارید و از آن به عنوان عیدی مجلس به مردم یاد کردید وصد البته کسی نفهمید که آن یک خیزش انتخاباتی بود و دولت خاتمی را به تلخ کردن این شیرینی متهم کردید

گرچه تصمیم دولت خاتمی برای افزایش پلکانی قیمت ها تصمیم معقولی بود، و عجب آنکه افزایش چند صد درصدی همین حامل ها در دولت همفکر و محبوب شما ، عیدی دادن به مردم را به یادتان نینداخت!

هرچقدر اقتصاد دانان هشدار دادند اقتصاد سازو کار دستوری را بر نمی تابد (با توجه به اینکه خود اقتصاد دان هستید) اما مخالفان خود را مورد نوازشهای ناجوانمردانه قرار دادید

صدا و سیمای به اصطلاح ملی جناب ضرغامی و یاران ، لطفا به همفکران خاتمی و هاشمی هم فرصت دفاع بدهد وگرنه هر کس یک طرفه به قاضی برود راضی بر می گردد در غیاب رقیب حرفهای عوام پسند زدن که هنر نیست

گفتنی زیاد است اما کو گوش شنوا و کو آنکه این سخنان را برتابد؟؟ (1230497) (alef-13)
 
توکل
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۲:۱۹:۲۱
با نظر شما موافقم همین آقای توکلی با آن پیشنهاد دولت خاتمی مخالفت کرد ولی ورق که برگشت خودش مدافع سرسخت طرح های افراطی همچون افزایش قیمت حامل های انرژی و طرح شکست خورده و تبلیغاتی تثبیت قیمته ها شدند و حالا که دیگر حرفی برای گفتن ندارند ناراحتی جسمی خود را پیش می کشند . (1232587) (alef-13)
 
الف 577
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۱:۰۸:۲۳
مردم احساس ولي نعمتي خودرا درزمان دولت خاتمي حس كردند البته از زحمات ديگران را هم ناديده نبايست گرفت. (1230509) (alef-13)
 
خبرنگار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۱:۲۷:۵۱
خواهشمند است زلزله زدگان بوشهر را از یاد نبرید:
تصاویر کودکان زلزله بوشهر در سایت نسیم جنوب
www.nasimjonoub.com (1230530) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۱:۳۷:۴۳
توکلی چیزی را میگوید که خنده دار است ، در دوره جنگ ازاد سازی اقتصاد یعنی له کردن عموم مردم ، مطمنا اگر در ان دوره سیاست اقتصاد باز عمل می شد فجایع غیر قابل پیش بینی پیش می امد (1230535) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۴۴:۰۹
دولتی کردن اقتصاد یک فکر خطرناک بود که هنوز هم طرفدار دارد .
به خاطر تعصب سیاسی حرف حق را منکر نشوید . توکلی جزو معدود اقتصاد دانانی است که موضع مشخص داشته / ثمره اقصاد دولتی موسوی و بانک جهانی هاشمی را یادمان نمیرود ؟ (1230625) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۹:۲۱:۴۶
آقای با شواد حتی در پیش رو ترین اقتصادها هم زمان جنگ برای از بین بردن خطرات امنیتی اقتصاد دولتی مد نظر تمامی دولتها بوده حالا شما کاسه داغ تر از آش نباشیدوزمان هاشمی هم کشور خراب و ویران ایران با قیمت بسیار پایین نفت رو تحویل هاشمی دادن و در انتها شما اگه به آمار دوره دوم ایشون نگاه بندازید متوجه میشید که چقدر در مقایسه با دولت فخیمه دکتر و درآمد 700 میلیاردیش کار کردن آمار منفی به نظرت هم این رو در پیشگاه مردم تایید میکنه اما دریغ از یک ذره انصاف (1232011) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۰۰:۰۳
رای مثبت یا منفی دادن به این جمله مشکل است. نیاز نبود بعضی از صنایع ملی بشوند و یا اینکه دولت بر روی آنها دست بگذارد. از طرفی دیگر ما در جنگ بودیم و به هر قیمت ممکن باید تولید میکردیم. افکار حاکم بر دولت میرحسین موسوی قطعا گرایش دولتی بودن را داشت که تبعات و حتی افکار آن دوره تا کنون پابرجا است. (1230732) (alef-7)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۲:۰۳:۲۳
آقای توکلی شما بعنوان عضو ی از کمیته 16 نفره ای که احمدی نژاد را به ملت معرفی کردید و دولت 8 ساله حاصله را باعث شدید آیا در مشکلات حاصل از این دولت نقشی ندارید ؟ (1230844) (alef-7)
 
امیر حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۹:۵۸:۴۴
البته آزاد سازی اقتصادی بیشتر خواسته بازاریان آنروز بود که از کل درآمد سالیانه 5 میلیارد دلاری کشور در حال جنگ آن زمان، سهمی از واردات به ایشان داده شود که دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی این خواسته اجابت شد و اولین رکورد بالای تورمی کشور ثبت گردید. (1230988) (alef-7)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۱:۲۲:۵۳
دقیقا همین طوره که شما می فرمائید.
از هر کسی که کمی اقتصاد بلد باشد بپرسید میداند که در زمان جنگ دولت مجبور به کنترل همه چیز است حتی اقتصاد
از شخصی که دکترای اقتصاد دارد این حرف ها بعید است مگر اینکه .....!! (1231084) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۶:۳۳
ضمن اینکه منظور از مردمی کردن اقتصاد از نظر اقایان این بود که کل بازار واردات و صادرات را بدهند دست بازاری های سنتی که که جز به منافع خویش نمی اندیشند. و حتی منافع ملی را فدای منافع خود می کنند. (1231379) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۵:۰۸
"نماینده تهران در مجلس با اشاره به دو اشکال دولت خاتمی در مدیریت این فضا گفت: اول اینکه روشنفکرانی که دم از اصلاحات و آزادی می زدند به شدت فاشیستی رفتار می کردند و اگر کسی خلاف نظرشان صحبت می کرد، با هجمه زیاد به سمت وی حمله می کردند و با رسانه های زیادی که در اختیار داشتند صدای فرد مخالف را در نطفه خفه می کردند. "
اقای توکلی معنای دقیق کلمه ی فاشیست را می دانید؟ اگر نمی دانید به فرهنگ لغات سیاسی اشوری مراجعه کنید تا بدانید این واژه دقیقا مصداق شما و هم فکران شماست. (1231404) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۰۲:۴۰
واقعا شجاعت جناب توکلی ستودنیست . بدین صراحت در پایان سخن خویش از تعدد زوجات صحبت می کنند. (1230561) (alef-13)
 
حجت
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۰۴:۵۲
ایشان در مورد همه روسای جمهور سابق از بنی صدر تا خاتمی اظهار نظر نمودند چرا در خصوص آقای احمدی نژاد سخن نگفتند لابد ایشان را پدیده هزاره سوم مبداند و بدون ایراد می باشند خوب بود در خصوص رئیس جمهوری که چهار سال پیش به ایشان رای داده بودند صبحت می کردند و مسئولیت حمایت از آقای احمدی نژاد را می پذیرفتند تمامی اشخاصی که به رئیس جمهور رای دادند در کارهای مثبت و منفی ایشان سهیم می باشند ولی آقای توکلی مثل بقیه اصول گرایان شهامت عذر خواهی از مردم را ندارند. (1230564) (alef-13)
 
دوست
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۳:۴۸
برای این منظور باید به اصل مصاحبه مراجعه کنید (1231420) (alef-6)
 
سعید
Germany
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۰۷:۲۸
آقای توکلی میگه "روزنامه های دوم خردادی چنان هجمه ای علیه آقای موسوی ترتیب دادند که ایشان ترجیح داد در لاک سکوت فرو برود و تا انتخابات 88 به این سکوت ادامه داد. "

جالب اینکه همه میدونیم اصطلاح معروف توقیف فله ای مطبوعات توسط آقای موسوی باب شد.

قضاوت با خواننده (1230570) (alef-13)
 
شهرآشوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۱:۲۹:۴۸
آقای توکلی در مورد هجمه گروه های اصلاح طلب به آقای مهندس میرحسین موسوی درست گفتن. عوامل اصلاحات همان استفاده ابزاری را از آقای موسوی کردند که هر چند وقت یکبار از آقای هاشمی رفسنجانی انجام می دهند. هنوز نحوه برخورد روزنامه های اصلاح طلب و اصلاح طلبان با آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس ششم از یادها نرفته. بعد همین اصلاح طلبان در سال 84 به ناگهان آقای هاشمی را تا عرش بالا بردند و همین کار را هم سعی دارند که با ایشان برای این انتخابات انجام دهند. اصولا آقای میرحسین موسوی از نظر مبانی فکری در حلقه اصلاح طلبی قرار نمی گیرد و بزرگترین اشتباه ایشان در سال 88 ائتلاف با همین گروه های اصلاح طلب بود. (1232548) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۱۱:۲۸
هروقت آقای توکلی میخواهد به احمدی نژاد تشر بزند اول به موسوی و هاشمی و خاتمی لگدی نثار میکند و بعد انتقادش را از دولت فعلی به زبان میاورد.بنظر بنده در محترمانه ترین حالت این نشان دهنده ترس ایشان از احمدی نژاد هست (1230574) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۸:۳۷:۰۵
مشکل ما ایرانی ها اینست که بسیار خود بزرگ بین وعقل کل هستیم . طبق فرمایشات ایشان (دراین مصاحبه وجاهای دیگر) ایشان درکار ، سیاست،فرهنگ ورسانه ، اقتصاد ، درس خواندن ، آموزش و... دارای نبوغ ، بینش منحصربفرد ، درایت ذاتی ، در ک سیاسی بالا (بمراتب بالاتر از همه سیاستمردان وحکومتمردان هم عصرایشان) است حالا اشتباهاتی هم داشته اند که چون برآنها اصرار نمی کنند چندان مهم تیست .
این بینش بیانگر این است که هیچ کس به اندازه من حق ندارد وبه انسان این اجازه را می دهد که بخاطر حقش هر عمل را انجام وهر کلامی را بگوید. (1231935) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۱۶:۱۳
قرار شده اين سري هر كي « بوي انحراف » بده ، رد صلاحيت بشه . (1230582) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۱۷:۵۷
بازم دم توكلي گرم كه احساس تكليف نكرد براي رئيس جمهوري . (1230583) (alef-13)
 
قلاوند
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۱۸:۳۷
اگر همه نما یندگان مثل ایشان بودند واقعا یک مجلس مترقی می داشتیم (1230584) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۲۲:۰۸
پس انحراف ، صرفا" مربوط به دولت نهم و دهم نبوده . (1230587) (alef-6)
 
دایی سعید
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۲۷:۳۰
اقای توکلی یادت می اید که به دلیل سخنان تندت در دوره ی نامزدی ریاست جمهوری مورد تهاجم صدا وسیما قرار گرفتی ؟ (1230599) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۳۲:۱۶
با درود وسپاس از دکتر توکلی محترم.اما این نسبت های فامیلی که همین طور میان حاکمان به وجود می آید مرا یاد روستاها می اندازد که همه با هم فامیل می شوند و فرض کنید اهالی چنین روستائی هر چند با سواد ومدیر حاکم کشوری شوند به حال وروز بقیه مردم چه خواهد آمد. (1230609) (alef-6)
 
قاف
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۳۵:۰۱
افسوس که توکلی جان تیغت برش ندارد وهمیشه در حاشیه هستی. (1230611) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۳۵:۰۴
كاشكي اين 18 نفر هم ، مثل آقاي توكلي ، احساس تكليف نميكردند . (1230613) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۳۹:۰۷
البته اینها هم زیاد ناگفته نیستند. ایشان در مورد آقای موسوی که الان مغضوب هستند تا الان بارها همین حرفها را زده و چیز بیشتری به عنوان انحراف برای ایشان در چنته ندارد جز اینکه مشی اقتصادی ایشان را پسند نمی کرده! این الان شده انحراف آقای موسوی! ولی خوب آقای موسوی هم می تواند عیتا ااعتقاد به قتصاد آزاد و کاپیتالیستی را انحراف آقای توکلی بدانند. چقدر واژه ها در بین سیاستمداران بد استفاده می شود (1230619) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۵۸:۱۱
با بي اخلاقي سياسي انتقاد ميكنن .ايشان نظرخودشوگفت قرارنيست درست باشه .بايد فرصت دفاع به طرف مقابل هم بدن بعد قضاوت كرد .رسانه ملي باهدف تبليغ جناحي برنامه پخش ميكنه از سرمايه اين ملت سواستفاده ميكنه. همچنان كه طي اين ٨سال درتمام جاها مثل رسانه ها ونماز جمعه ها اي كار بد را كردند به قصد ساقط كردن جناح مقابل .اين مسايل باعث دورويي ودروغگويي وبداخلاقي درجامعه شده ومتاسفانه فقط شعار عدالت ميدهيم وادعاي مسلماني داريم (1230644) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۵۹:۲۴
تنها چیزی که از ایشون در بوته عمل دیده شده بحث تثبیت قیمتها بود که چیز جالبی از آب در نیومد (1230647) (alef-6)
 
حمید.ر.ع
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۲:۵۹:۴۴
جناب آقای توکلی شما که اعتقا د به مقتضیات زمانی دارید چگونه اقتضا عات اقتصادی و سیاسی دولت موسوی را که اتفاقا مورد تایید وحمایت امام راحل نیز بود را به انحراف دولت موسوی تعبیر میکنید؟؟!! (1230648) (alef-13)
 
بی طرف
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۴:۰۹
به نظر من افرادی مثل جناب توکلی در راس مدیریتی، نظارتی و قانونگذاری در این کشور باعث تمام عقب افتادگی های ماست جناب توکلی باتوجه به سواد پائین و صرفا لابیگری به پست وزارت شش ماه کار رسیدن که در آن زمان به علت عدم مشکل کار و فراوانی کار پست مهمی هم نبوده نکته جالب این است که انتقادهای آقای توکلی و دوستانشان در زمان جنگ برای مطرح شدن بوده و ایشان خود شخصا قادر به اداره حتی کوچکترین نهاد نیستند ایشان بفرمایند در مرکز پژوهشهای مجلس که هشت سال رئیس آن بودند چه کار خاصی انجام دادند آیا توانستند آن را به مرکز ی که رصد کننده تمام مصوبات مجلس باشد تا بدون کوچکترین ضعفی در اجرا قوانین تصویب شوند نایل آیند به قول قدیمی ها کنار گود نشستن و... هنر نیست ایشان آنقدر ضعیف هستند ... (1230652) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۵:۴۳
ﺟﻨﺎﺏ ﺗﻮﻛﻠﻲ ﻣﺮﺩ و ﻣﺮﺩﻭﻧﻪ ﺧﻮﺩﺕ ﺻﺎﺣﺐ ﺳﺎﻳﺖ ﭘﺮﻃﺮﻓﺪاﺭﻱ ﻫﺴﺘﻲ و اﻛﺜﺮ ﻛﺎﻣﻨﺘﻬﺎﻱ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﻭ ﻛﻪ ﺳﺎﻧﺴﻮﺭ ﻛﺮﺩﻳﻦ ﺭﻭ. ﻫﻢﻣﻴﺪﻭﻧﻴﺪ ﭼﻴﻪ,ﺧﺪاﻭﻛﻴﻞ ﻣﺮﺩﻡ ﭼﻘﺪﺭ ﺷﻤﺎ و ﻫﻢ ﻓﻜﺮاﻥ ﺷﻤﺎﺭﻭ ﻗﺒﻮﻝ ﺩاﺭﻧﺪ ﻭﻫﻤﻴﻦ ﺟﻨﺎﺏ ﺧﺎﺗﻤﻲ ﻣﻮﺳﻮﻱ و ﻛﺮﻭﺑﻲ ﭼﻪ ﺟﺎﻳﮕﺎﻫﻲ ﺑﻴﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺩاﺭﻧﺪ ﺭﻭ ﺧﻮﺑﻪ ﺧﻮﺏ ﻣﻴﺪﻭﻧﻴﺪ ﭼﻴﻪ,ﺷﻤﺎ ﻛﻪ ﻣﺪﻋﻲ ﻣﺮﺩﻣﻲ ﺑﻮﺩﻥ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﭼﺮا ﺑﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺳﺎﺯ ﻣﺨﺎﻟﻒ ﻣﻴﺰﻧﻴﺪ???!!!ﭼﺮا...ﭼﺮا....ﭼﺮا??????!!!! (1230655) (alef-13)
 
گل
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۶:۰۶
در کل هدف اصلی حمایت فقرا بود در انقلاب و ولی به نقاط کشور به یک چشم نگاه نشده و قانون اساسی به طور کل اجرا نشده امیدوارم یکی بیاد که ماده های معطله قانون را اجرا کنه (1230656) (alef-6)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۶:۴۹
بزرگترين سيئه جناب توكلي و امثال ايشان اين است ؛ كه« گفتن» به موقع كه وظيفه مدير و ناظر و نماينده مردم است را فراموش كرده اند و يا اينكه خود را به فراموشي زده اند تا اينكه كار به «ناگفته ها» كشيده شود و در پي اين باشند كه روغني كه سالها پيش ريخته شده بود ؛بگويند كه چرا ريخته شده است!
چه سودي از باد دادن كاه كهنه نصيب مردم مي شود؟ آيا بهتر نبود ؛ انحراف هر دولت در ضمن استقرار آن ياداوري مي شد تا رفيق راهش مي شديد ؟ اين حرفها بيشتر بوي نفرت و دشمني نسبت به اشخاص دارد تا دلسوزي نسبت به حقوق ايران و ايراني. (1230657) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۶:۵۱
مثلا افشاگري جزييات مراسم ورزشگاه ازادي تا فرصت هست اقاي توكلي! نماينده ملت! (1233429) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۷:۲۰
دکترتوکلی؛ من هم مثل هر سیاستمدار دیگری اشتباهات زیادی داشته ام اما به نظرم مهم این است که انسان روی اشتباهی که انجام می دهد مصر نباشد و از اشتباهش دفاع نکند..."پایان نقل قول"
ایشان درست میفرمایندوالبته بجا،اما سؤال اینجاست؛ آقای توکلی،دراین برنامه که به اعتقادمن طراحی شده بودتاایشان رادرموردمسئله استیضاح وزیرکارتخطئه کنندواوراضدولایت فقیه باأقلا "غیرولائی" نشان دهند،ادعا،انتقاد،بیان برخی موارد ازتاریخ جنگ،هرچه نامش باشد، رادرموردشخصی که فعلاوشایدبعدا هم نتوانداز خوددفاع کندیاأقلاجواب این حرفهارابدهد(مهندس موسوی) مطرح نمود، باتوجه به اینکه اینجورحرف زدن بدون امکان دفاع مدعی علیه ازخودخلاف قانون وحتی شرع است،آیااین اشتباه عمدی بوده؟ یااگرسهوی بوده شهامت اعتراف به آن رادارند ویا برخلاف گفته خودکه درسطوربالاآمد،اصلا آنرا اشتباه نمیدانند، چه رسدبه عدم تکرارآن اشتباه و مصر نبودن برآن!؟ لازم بذکراست ایشان رفتار احمدی نژاد درمتهم کردن اشخاص غیرحاضر(هاشمی،خاتمی وناطق)وفراهم نشدن امکان پاسخگوئی برای آنان درمناظره کذایی بامهندس موسوی راکاری اشتباه،وآنرایکی ازدلایل ایجاد فتنه 88 میدانند... (1230661) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۱۲:۲۵
نقل شما رو چگونه باید صحتشو تشخیص دهیم؟ (1230669) (alef-7)
 
إيمان
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۱۴:۳۹
اقاى توكلى شما كه اينقدر خوب تحليل مي كنيد دوباره كأنديد شيد تا بينيم با اينقدر تحليل و تجزيه قوى مقدار رأي شما جقدراست؟ (1230672) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۲۲:۵۷
خلاف شرع یا مصلحت دو مطلب متفاوت است (1230693) (alef-6)
 
ای روزگار
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۵۰:۲۲
با درود به جناب توکلی بزرگوار ( نماینده ملت ایران)
کلیات سخنان جنابعالی مورد تایید ما جوانان دهه اول انقلاب میباشد در صداقت و راستی جنابعالی برای هیچ کس جای شک ندارد
ولی بعید میدانم بدون حضور افرادی شایسته و دلسوز همانند جنابعالی مشکلات جامعه و کشور قابل ترمیم باشد
جنابعالی در مجلس هستید و به عمق مشکلات جامعه مطلع می‌باشید
از خداوند متعال آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای جنابعالی خواستاریم
باشد که جامعه ما قدر افراد خدوم همانند شما را بیشتر بدانند
من الله توفیق (1230722) (alef-6)
 
فارسونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۹:۱۲:۵۹
لطفا در کامنت شخصی کلمه ما بکار نبرید ما همان مثبت و منفی هایی است که زیر نظر شما ثبت می شود که این هم تا این لحظه ثابت شده ما نیستید!!!!!!! (1230946) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۳۸:۵۰
دوستانی که نظرمنفی گذاشته اندعلتش چیست (1231035) (alef-13)
 
Finland
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۸:۱۲
نظر من که منفی دادم این است که:
شخص دکتر توکلی و همفکرای اصولگرای او که تنها درصد خیلی پایینی از جامعه هوادار آنهاست(با تئجه به آدمایی که من ای تاکسی دانشگاه محله می بینم) بصورت صدرصدی در وضعیت پیش آمده برای این مملکت چه از لحاظ فرهنگی و سیاسی و چه از لحاظ اقتصادی و اعتقادی مقصر هستند.
اصولگرایانی مانند آقای توکلی افراد متعصبی هستند که با اصرار بر اشتبهاتشون و خود حق پنداریشون مملکت مارو به تباهی کشوندن.
کسانی که مصلحت رو بر حقیقت ترجیح دادن و انسانیت را به پای منافع یا عقاید شخصی و گروهی زبح کردن. اگر دوره خاتمی رو مردم بیشتر قبول دارند و تفکرات اصلاحی رو بیشتر می پسندند(حداقل در یه جامعه آماری کوچک و با سواد که از اینترنت اونم از یه سایت مخالف بازدید می کنن این بصورت واضح با منفی و مثبت ها و کامنت ها قابل اثباته ) پس کسی حق نداره با بستن روزنامه های زنجیره ای و فشار بخواد ایدولوژهای قرون وسطایی خودش رو به مردم تحمیل کنه. ایدولوژهایی هایی که اگر درست بودن و حق بودن نیازی به فشار برای اعملشون وجود نداشت.
برای من تفاوت بین مطهری و توکلی خیلی جالبه با اونکه صدرصد با تفکر آقای مطهری و توکلی مخالفم (در این زمینه هر دو عزیز مثل همن برای من) صدرصد به آقای مطهری احترام میزام چون حداقل اصولشو فدای مصلحت نمی کنه، ولی توکلی عزیز تنها چیزی که براش مهمه اصولگرا بودن کشوره و اصل ... است برای این رسیدن به این موضوع حاضر خیلی از چیزها رو فدا کنه حتی انسانیت رو. ایشان مورد تایید من جوان ده سوم انقلاب نیستن و در صداقت ایشان شک وجود دارد چون طرفدار مصلحت می باشند (1231307) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۱۸:۴۱
غرور و جوانی عدم داشتن مطالعه دقیق در امور سیاسی ودر کل احساسی هستند
اگر ما منطق را در اصول قرار دهیم دیگر به زمین و زمان گیر نمی‌دهیم
تا زمانی که دوست را از دشمن و صحیح از ناصحیح و صالح از نا صالح تشخیص ندهیم وضع همین (1231755) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۲۳:۵۹:۵۹
به نظر ميرسد درزمان جنگ اموراقتصادي كشور براي حمايت ازمحرومين كه خيلي بيشتر از الان بودندبه بهترين وجه اداره شد. (1230731) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۹:۰۶:۳۹
دقیقا یک مملکت انقلاب کرده جنگ زده بود با اقتصادی در ورطه سقوط با ابر قدرتهایی که هر کاری برا به زانو در آوردنش می کردندحتی کشورهای بیچاره آفریقا حاضر به رابطه با ما یا بستن قرار داد اقتصادی نبودند!! اونوقت انتظار داشتند همین اقتصاد را در اختیاربخش خصوصی بگذارند تا همین یه کم سرمایه را هم به نابودی بکشند معلوم است در این شرایط بهترین کار این است که دولت چاک وچوک امور را در اختیار بگیرد که گرفت .اما خوب بود آقای توکلی به این مهم هم اشاره می کردند که چگونه در همان شرایط سخت چرخ اقتصاد می گشت وبیکاری معنی ومفهومی نداشت ! (1231990) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۰۷:۳۷
عنوانی که برای این متن گذاشتن با محتوا سازگاری نداره ، من خیلی دنبال گشتم انحرافات دولت خاتمی را پیدا کنم چیزی ندیدم، به نظرم عنوان مناسبی انتخاب نشده (1230741) (alef-7)
 
عادل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۳:۴۸
هدف از انتخاب این جور عنوان ها اینه که اونایی که کل متن رو نمی خونن تحت تاثیر قرار بگیرین ، انحرافات دولت خاتمی انگار قتل کرده، بعد که میری میخونی میبینی که چیزی نیست چون چیزی وجود نداره که بخواد باشه، اگه هم کسی چیزی بگه دروغ گفته و تهمت زده هرچند تو مملکت ما مجازات نمیشه ولی در پیش وجدان ملت براش گرون تموم (1231683) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۲۰:۲۳
از انحرافات مجلس کنونی و خود ایشان صحبتی نشد؟ (1230761) (alef-7)
 
صاحب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۳۷:۲۲
اي كاش همه مثل آقاي توكلي فكر و عمل مي كردند ، اي كاش (1230776) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۳۸:۲۳
ایشان صادقانه سخن می گویند
اما به نظرمن پیشنهادها ونظرات ایشان ایرادات زیادی هم داشته
حداقل بخشی از آنها کلا عملیاتی نبود. (1230779) (alef-6)
 
راد
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۲:۲۸:۱۹
راستی ایشون چرا دولت مهرورز و عدالت محور را در تلویزیون نقد نکرده اند ؟لابد گذاشته اند برای اینجا که مخاطبان محدودی دارد ... (1230850) (alef-6)
 
هم قصه
Italy
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۲:۵۱:۲۳
متاسفانه در حال حاضر ایران یعنی تهران،اصفهان،مشهد و قم (1230851) (alef-7)
 
هستی
Netherlands
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۳:۳۷:۴۵
البته ایشان حق دارند که سیاستمدار نباید بر اشتباهاتش اصرار کند. پیشنهاد میکنم که خودشان هم عملشان را با حرفشان یکی کنند و به اشتباه خودشان در اصرار به تثبیت قیمتها اقرار کنند.

در مورد اینکه ایشان در زمان جنگ، طرفدار اقتصاد "مردمی" بودند هم باید بگویم که احتمالن منظورشان همین نوع اقتصادی است که الان در مملکت اجرا میشود و فقیر را فقیرتر و غنی را غنی تر میکند. طبقه ی متوسط هم که کم کم دارد آب میرود! فقط تصورش را بکنید که در زمان جنگ، (آن هم با درآمد نفتی دو، سه میلیارد دلار در سال!) همچین اقتصادی در مملکت اجرا میشد! احتمالن کارمان به علفخواری و موش و سوسمار خواری در کوه و دشت و صحرا میکشید! (1230854) (alef-13)
 
بوالخیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۶:۵۹:۵۲
اقای توسلی دولت فعلی حاصل دستپخت امثال شماست و می خواهید برای فرار از این وضعیت اسفناک فعلی , دولتهای قبلی را همراه خود سازید . نه عزیزم تاریخ مصرف اینگونه مسکن ها , گذشته . در برابر مردم حتی به عذر خواهی هم بسنده نکنید (1230869) (alef-13)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۷:۳۱:۵۵
اقای توکلی در قسمتی از گفته های خود فرمودین که در انتخابات تقلب صورت نگرفته برفرض که چنین باشد ولی پخش کردن سیب زمینی از بیت المال اضافه کردن حقوق ها در ماههای منجر به انتخابات وزدن تهمت ها به کاندیدا ها وخاموش ماندن انهائی که الان به منتقد دولت تبدیل شده اند را چگونه توصیف میکنید (الف اگر واقعا به دنبال حقیقت هستی منتشر کن (1230874) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۷:۳۷:۵۴
آقای توکلی، به نظر من بهترین دولت های جمهوری اسلامی دولت های موسوی، هاشمی و خاتمی بوده اند. این دولت احمدی نژاد نشان داد که اصول گرایان به تنهایی قاردر به اداره امور نیستند تفکراتشان نیاز به مکمل هایی همجون این سه نفر دارد. (1230876) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۹:۳۸:۲۰
آقا مهدی مردم تا حال اصلا به کاندیداهای اصول گرا رای ندادن احمدی نژاد هم فقط از کوپن اصول گرایی استفاده کرد و در نظر مردم یه کاندیدای مستقل بوده چون اصول گراها بین مردم تا حالا هیچ جایگاهی نداشتن.امثال هم کل رای اصول گرایان رو اگه روی هم بگذارید از 5 میلیون بالاتر نمیرن (1232052) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۷:۵۰:۰۸
چرا ايشون در مورد راي از روي اظطرار حرفي نزدند؟ (1230883) (alef-13)
 
یا هضو هیات علمی دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۸:۰۴:۱۳
آقای توکلی عداوت و دشمنی شما با اصلاح طلبان و مهندس موسوی هم از دفاع جانانه شما و تعدادی از همکارانتان در مجلس برای تثبیت قیمت های حاملهای انرژی و دیگر حرکات شما در مجلس پیداست. عداوت شما با مهندس موسوی در اصل عداوت شما با دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) در خصوص چگونگی اداره اقتصاد کشور در زمان جنگ بود که منجر به جدا شدن شما از کابینه شد و اتفاقا چه خوب شد زیرا اگر شما در آن کابینه می بودید با کارشکنی خود مانع می شدید. اتفاقا روش اداره کشور به شیوه شما هفت هشت سالی است که توسط رییس جمهور هم سنگر شما در آن دوران، اجرا می شود و مملکت رو به فلاکت برده است. اگر می خواهید آخر عمری (انشاء.. 100 سال با عزت و آزادی عمر کنید) دل مردم آگاه را به درد نیاورید دست از سر دولت های موسوی عزیر و اصلاح طلب بردارید و به شغل نماینده برضرر ادامه دید. (1230895) (alef-13)
 
حسن
Malaysia
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۸:۰۸:۴۰
چیه آقای توکلی بوی قدرت رسیده به مشامش؟ (1230900) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۸:۱۴:۱۸
آیا تابحال از خود پرسیده اید که چه چیزی باعث میشود که در عقب گردها از عملکردها انتقا کنیم در صورتی که در روز اجرا دفاع میکردیم ./؟؟؟؟؟ (1230903) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۸:۱۹:۵۰
جناب توكلي
فرموده ايد "من هم مثل هر سیاستمدار دیگری اشتباهات زیادی داشته ام اما به نظرم مهم این است که انسان روی اشتباهی که انجام می دهد مصر نباشد و از اشتباهش دفاع نکند"
اينجانب هميشه نطق ها و بيانات جنابعالي را دنبال ميكنم ولي با وجود اشتباهات زياد شما به ويژه در مخالفت هاي پي در پي با سياست هاي اقتصادي و مديريت برنامه اتمي و روابط خارجي جناب خاتمي كه درستي آنها اكنون براي بسياري آشكار گردبده، ديده نشده كه فراي بيان كلي فوق، مشخصا اذعان به پذيرش اشتباه نموده باشيد (البته تنها به جز يك مورد تقريبا شخصي با مسول تيم سابق نذاكرات هسته اي كه جاي تشكر دارد). (1230905) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۹:۰۹:۵۸
"خانواده و دوستانم من را بد اخلاق نمی دانند"
1-آیا در حال حاضر دوستان شما اجازه اظهار نظر به آقای موسوی یا دوستانشان در رسانه ملی یا رسانه های محلی را می دهند.
2- آیا دولتی که نقد افرادی که هیچ خبری از آنها نیست اخلاقی است؟
3- مخالفتهای شما و دیگران مخالفت با نقشه و طرح ولایت فقیه زمانه بود آیا این موضوع افتخاری برای شما است که روش خود را همراهی با نقشه و طرحهای ولایت معرفی می کنید؟
4- آیا اقتصاد مردمی که از آن صحبت کرده اید همان تثبیت قیمتها و یا واگذار کردن اقتصاد به نهادهای نظامی است؟ (1230942) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۹:۵۶:۲۵
انصاف داشته باشید انحراف با ضعف مدیریتی فرق دارد و در هر عملکرد انسانی ضعف دیده می شود. جواب خدا را چه می دهید؟ (1230984) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۱۶:۰۳
من نمی دانم چرا بعضی ها فکر می کنند همیشه حق با آن ها است؟ (1231006) (alef-13)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۲۱:۵۷
بعدها دوستان به اين نتيجه رسيدند كه اقتصاد دولتي بد است و كارها را بايد به مردم سپرد و شما به اين نتيجه رسيديد كه اقتصاد مردمي بد است و كارها را بايستي به دولت سپرد.چرا؟ جواب ساده است. چون آن موقع آن ها در دولت بودند و الان شما! (1231014) (alef-13)
 
علی
Norway
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۲۸:۱۲
جناب توکلی!
این درست است که نماینده باید استقلال داشته باشد
اما
اولاً این که شما در این چند سال کارهایی انجام دادید که بعد مشخص شد نظر رهبری مخالف آن بوده است نشانگر این است که بین اندیشه‌های شما و ایشان حداقل در مباحث سیاست داخلی و به ویژه در لایۀ تشخیص مصادیق خوب و بد بودن یک اقدام سیاسی، فاصله کمی وجود ندارد و از شما انتظاری بیش از این میرود
ثانیاً گاهی اختلاف نظر نمایندگانی چون شما با رهبری در حدی است که از دید شما یک استیضاح، رسالت تاریخی شمرده میشود و از دید رهبری آنقدر مذموم که مجبور میشوند مخالفتشان را با مردم در میان بگذارند؛ آن هم پس از استیضاح.

از یک طرف میگویید که اشتباهاتم را میپذیرم و از طرفی هم از اشتباهی که غلط بودن آن محرز شده است دفاع میکنید. عجیب است! (1231021) (alef-13)
 
اختلاس محور
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۳۰:۲۴
اقای توکلی خسته نباشی دولت محمود کشور را به این وضع رسانده آنوقت شما این دولت را رها کردین و دنبال سوزن در انبار کاه 3 ریس جمهور موفق قبلی می گردین؟ بسی جای تاسف است. (1231024) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۳۶:۴۱
همه انحراف دارند جز جريان حاكميت و اصولگرايان و صد البته شخص شخيص اقاي توكلي
خيلي جالبه
بهتره دستگاه انحراف سنج تون رو به تعميير كار نشون بديد شايد خراب شده باشه (1231033) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۳۶:۵۶
آقای توکلی باز هم نزدیک انتخابات شد؟! شما هم ...! (1231034) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۴۵:۲۵
آقای توکلی برایتان متاسفم که با این همه تجربه هنوز از علم اقتصاد الفبایش را هم نمی دانید چطور است از دولت 8-9 محبوبتان که در سرکار امدنش هم نقش موثری داشتید بگویید که اساتید علم اقتصاد تبدیل شدن سکه 106 هزارتونی سال 86 را به سکه یک میلیون و چهارصد هزار تومانی را چگونه توجیه می کندد ، استغفار کنید زودتر شاید خدای شما را ببخشد. (1231036) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۴۶:۵۷
با سلام و احترام،تيتر خبرتون ناجوانمردانه بود.پس از مطالعه انحرافي مشاهده نگرديد. (1231038) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۰:۵۳:۰۹
با سلام و احترام خدمت جناب آقای توکلی
آیا وقت آن نرسیده است که از مردم به خاطر به وجود آوردن شخص احمدی نژاد عذرخواهی کنید (1231041) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۱:۰۴:۲۵
سلام
فقط بدانیم بعدها مثل امروزکه حسرت رجائی هارامی خوریم ، حسرت توکلی هاراخواهیم خورد.هنوزمی شودردراین وانفسای دروغ وتزویر، رایحه خوش صداقت رابه مشام جان درفضای سیاست حس کرد، آیاهنوزمی شود فکرکنیم که درفضای سیاسی ، می توان بدون دروغ قدمی برداشت . آری وجودچنین مسئولینی وسیاستمدارانی امید مارابه شکوفائی آینده این انقلاب بیشترمی کند. خداوندتعدادشان رابیشترکند (1231051) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۰:۱۵
این حرف برای مردمی خوب است که حافظه سیاسی قوی داشته باشند نه مثل مردم ایران که از یک سوراخ 20000000 بار گزیده شوند باز عبرت نگیرند (1231898) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۱:۲۲:۵۶
چند نکته با همکار دانشگاهی ام جناب دکترتوکلی
1- در مورد استعفا از دولت مهندس موسوی لطف کنید تمام حقایق را بگویید. آن گونه که شما می گویید نظرات شما در جهت حفظ منافع مردم بوده و دولت برخلاف مصالح مردم و جنگ اقدام می کرده است. آنچه که شما از آن غافلید شرایط دوران جنگ و وضع کشور بود. مخالفتهای شما و دوستانتان در آن دوران چیزی نیست که از خاطره ها رفته باشد. هنوز آن نسل زنده هستند و واقعیتها را کاملا می دانند.اشکالاتی که در فعالیتهای دولت همکاران و همفکران شما ایجاد کرده بودند تمام مطلعان از آن مسائل کاملا آگاه هستند. حتی وقتی مسایل به امام کشیده می شود موضعگیری های امام در قبال این جریان فکری کاملا مشخص است. حمایتهای قاطع امام از دولت زمان جنگ و شخص نخست وزیر کاملا واضح است و من نمی دانم چرا دوستان علی الخصوص شما اشاره ای به حمایتهای امام از دولت زمان جنگ نمی کنید.این گونه صحبت کردن شما و موضع مظلومانه گرفتن از شما بعید است. دولت زمان جنگ با تمام مشکلاتی که در کشور وجود داشت مدیریت موفقی را در مدیریت منابع منافع ملی و کشور بعمل آورده بود. امروزه کمتر کسی است که از اوضاع مملکت در آن شرایط گله مند باشد نه که نیستند اما به نسبت مردم شرایط مساعدی را با توجه به درآمدهای کشور اوضاع جنگ و ... داشتند. جناب دکتر عزیز رسم جوانمردی و اصول اخلاقی حکم می کند شما که هزار ماشالله امکانات و شرایطش را که دارید شرایطی را فراهم بیاورید تا از کسانی که اسم بردید بخصوص مهندس موسوی و بهزاد نبوی و... بیایند و همچون شما از امکانات عمومی مثل صدا و سیما استفاده کنند و واقعیتهای شرایط آن موقع مملکت را بیان کنند. این از رسم دینی بدور است که از تمام امکانات مملکت برای تخریب و کوبیدن دیگران استفاده کنیم و دیگران را اجازه دفاع ندهیم. همان شرایطی را که در مورد عدم چاپ مقالاتتان گفتید شما به نحو دیگری الان دارید آن را خودتان تکرار می کنید. یکبار مهندس موسوی در پاسخ به افاضاتی که محسن رفیقدوست در مورد دولت موسوی و شخص موسوی کرده بود موسوی به وی گفت اگر مملکت را دست شماها میدادند همان بلایی را که سر بنیاد جانبازان و مستضعفان آوردید برروی مملکت هم می آوردید. حالا این جمله ایشان کاملا مشخص و به واقعیت رسیده است که همه داریم اوضاع مملکت را می بینیم. پس اجازه دهید موسوی و همکارانش از عملکرد خود دفاع کنند.
2- از انصاف شما در مورد دولت خاتمی باید تشکر کرد اما شما بعنوان یک آدم اقتصادی کلامی در مورد عملکرد اقتصادی دولت خاتمی چیزی نگفتید و همه را در مورد شرایط فرهنگی گفتید. یادتان رفت که چه بحرانهایی برای دولت خاتمی ایجاد می کردند . همفکران شما و محافظه کاران در اتاقهای دربسته خود هرروز دنبال زمین گیر کردن دولت خاتمی بودند. ماجرای 18 تیر ترورحجاریان بستن ناگهانی مطبوعات برخورد با وزیران دولت در نماز جمعه و بحرانهای هر 9 روز یک بار که خاتمی را در نهایت با تمام موفقیتهای بین المللی و داخلی داشت را وادر به گفتن تدارکاتچی بودن کرد. یکصدم چنین دست اندازی ها ایا در دولت اصولگرای احمدی نژاد با این همه در آمد وجود داشت.آزادیهایی که در زمان خاتمی چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ فرهنگی مردم داشتند اصلا قابل قیاس با شرایط فعلی نیست. اوضاع فرهنگی جامه در دوران اصلاحات با دوران بسته فعلی اصلا قابل مقایسه نیست
3- جناب عالی از انحرافات در سه دولت گفتید اما فراموش کردید بگویید که دولت انحرافی از دل جریان اصولگرایی بوجود آمده است. جالب است که در سه دولت گذشته موسوی تا خاتمی منشا مخالفتها تماما از طرف یک جریان و نحله فکری است. اما وقتی خود این جریان تمام قدرت های مملکت را در دست گرفت و یکه تاز میدان شد هرمخالفی را با انگ ضد ولایت از میدان بدر کرد حالا حاضر نیست نتیجه عملکردش در 8 سال حاکمیت مطلق را بپذیرد. حاضر نیست بپذیرد که از دل اصولگرایی دولت و یا جریان انحرافی بوجود آمده است. حاضر نیست ناکارآمدی ناتوانی هدر دادن سرمایه های مملکت به هم ریختن ساختارهای قانونی و شکل گرفته حاکمیت از قبیل سازمان برنامه و ... به زیر سوال بردن جایگاه مجلس و رهبری عدم ثبات مدیریتی ویران کردن پایه های اقتصادی مملکت سقوط بی سابقه ارزش پول ملی کشور تورم سرسام آور بیکاری گسترش فقر و فساد دزدیهای میلیاردی و در یک کلام مصداق جمله معروف امام که به موسوی گفته بود مخالفانت عرضه گرداندن یک نانوایی راهم ندارند و ... این جریان فکری حتی حاضر نیست سر سوزنی مسئولیت عملکرد 8 ساله خود را بپذیرد و جالبتر آن که به عنوان یک مدعی ایرادات دولتهای گذشته با شرایط کاملا متفاوت با دولت فعلی را بیان می کنند. این جریان فکری حتی حاضر نیست کوچکترین عذرخواهی از مردم بخاطر شرایط بوجود آورده را داشته باشند. جناب آقای توکلی داشتن یک ذره صداقت در برخورد با مسائل مملکت و منافع ملی خوب چیزی است که در این جریان فکری که شما نمایندگیش را می کنید وجود ندارد
4- برادر عزیز همکار محترم دانشگاهی ام لطفا در بیان مسائل و انتقادات لطف کنید جانب انصاف را رعایت کنید. متشکر می شوم اگر این نوشته را چاپ بفرمایید. (1231085) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۳:۲۲
حاج احمد آقا
لطفا بررسی و پاسخ دهید و یک جانبه به قاضی نروید (1231365) (alef-6)
 
بازنشسته
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۸:۵۵
جناب دکتر عزیز رسم جوانمردی و اصول اخلاقی حکم می کند شما که هزار ماشالله امکانات و شرایطش را که دارید شرایطی را فراهم بیاورید تا از کسانی که اسم بردید بخصوص مهندس موسوی و بهزاد نبوی و... بیایند و همچون شما از امکانات عمومی مثل صدا و سیما استفاده کنند و واقعیتهای شرایط آن موقع مملکت را بیان کنند. این از رسم دینی بدور است که از تمام امکانات مملکت برای تخریب و کوبیدن دیگران استفاده کنیم و دیگران را اجازه دفاع ندهیم.
ضمن موافقطم با کل متن بخصوص چند خط بالا متذکر میشوم بعد از گفتگوی آقای توکلی با مجری برنامه دیروز امروز فردا ( نقدم به این شخصیت بماند) اعتمادم از حسن نیت ایشان صلب شد به ویژه اینکه به قول نگارنده مکتوب شایسته بود در مورد اقتصاد دولتهای پیشین و مقایسه آن با شرایط فعلی اظهار نظر میفرمودن نه اینکه وارد موضوعات فرهنگی بشوند ...
اگر هم این نظر را درج نکنید مهم نیست با خودتان روراست باشید کافی است. (1231616) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۲۷:۰۷
دستت درد نکنه استاد گرانقدر و نجیب و خوش قلم اما گمنام کشورمان
براستی نمام نکته ها رو خوب گوشزد کردی ولی خوب متاسفانه دریغ از یک جواب علمی و کارشناسانه . .. .
فقط تا اینجایی که اومدم و خوندم متوجه یک مسئله شدم که برایم تا حدی عجیب است البته اگر منتشر شود شاید شما ها هم باخبر شوید
در زمان جنگ جناب توکلی در کمال شهامت و حضور حضرت امام (رض) با نخست وزیر محبوب و منتخب ایشان در زمان جنگ مخالفت می کند و به گفته خودش اعتراض میکند اما کسی معترضش نیست و فتنه گرش نمی خواند بلکه برعکس و زعم خودشان هم روزنامه منتشر میکنند ولی حالا هرکسی کوچکترین مخالفتی با کارهای رئیس جمهور فعلی داشته باشد . .. کارش به کجا میرسد ......

لطفا جناب توکلی جوابگو باشند خواهشا (1231638) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۰۰:۵۳
اگر چه نمی دانم کیستید، اما از بابت وقتی که در بیان مطالب گذاشته اید سپاسگزارم. کاش سایت الف تمام نظرات اینچنینی را منتشر کند و آراء منفی و مثبت نظر بیشتری بیافکند. (1231723) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۶:۲۷
جناب همکار دانشگاهی آقای دکتر توکلی واقعا از نوشتن این متن ازتون تشکر میکنم احتمالا حرف دل خیلی از مردم رو زدید (1232074) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۸:۲۲
مردم ایرا رو هنوز نشناختن هر زمان که بیشتر به اصلاح طلبان حمله کردن مردم بیشتر بهشون اقبال نسون دادن نمونش بالاتر بودن میزان رای مردم به خاتمی در دومین دورش (1232081) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۲:۱۷
انتشار این مطلب شجاعانه است.... تبریک (1232788) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۶ ۰۰:۵۷:۲۱
با سلام و خسته نباشید عالی بود حرف دل همه مردم ایران را گفتید (1234316) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۱:۴۰:۱۶
از همه انتقاد شد جز دولت آقای احمدی نژاد میخواستم بدونم علتش چیه ؟ (1231114) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۷:۵۹
ای رفیق شفیق چرا از دئلت عدالت پرور هیچی نمیگی !!!!
نکنه خبری هست ما نمیدانیم!!!!!
چون شما همیشه منتقد دولت احمدی نژاد بودیدی؟؟؟؟؟؟؟؟ (1231222) (alef-13)
 
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۳:۵۷:۰۳
برنامه شناسنامه : برنامه ای که در کمتر از 2 ماه به انتخابات برای خراب کردن اصلاح طلبان به وجود آمده.
از توکلی انتظار بیشتری داشتم به همه دولتا میرسید بعد که به دولت احمدینژاد میرسید یک کلمه هم دربارش نمیگفت یعنی انقد اصولگراها خوبن که هیچ انتقادی نمیشه ازشون کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1231283) (alef-6)
 
کاوه
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۱۸:۰۱
با اینکه سالهاست سایت الف را دنبال میکنم و روش منتقدی دکتر توکلی را میپسندم ولی متاسفانه باید گفت که تخلفاتی که دولت تحت حمایت اصولگراها مرتکب شد و چنان بلایی را سر مملکت آورده که مجموع همه تخلفات و سوء مدیریت همه دولتهای قبلی را حتی با این یک سال گذشته دولت احمدی نژاد برابری نمیکند.اگر آنروز که در دولت رفسنجانی تورم بالای 40 درصد را شاهد بودیم باید بدانیم دولت برای بازسازی همه زیر ساختها و ابنیه کشور استقراض خارجی داشت و درآمد نفتی فعلی را هم نداشتیم.چنین انتقاداتی در استانه انتخابات چیزی جز ریزش رای مردم در قبال کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان نیست و کیست که نداند سیاهترین اوضاع اقتصادی را بعد از انقلاب داریم و باید روزی هزار بار به دولت های قبلی دست مریزاد گفت از خاتمی و هاشمی و موسوی گرفته تا رهبر آنقلاب که خود روزی رییس دولت بودند. (1231332) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۶:۳۵
نقد ها خوانده شد صرف نظراز بعد تبلیغاتی به نظر میرسد باسته ها و نبایسته ها
از سال 84 تحلیل و نقد شود به عنوان مثال
1- دلایل تشدید تنش های سیاست خارجی با اروپا و امریکا که اسراییل شدیدا از ان
بهر ه برداری کرد و نه تنها به نفع منافع ملی نبود بلکه شدیدا بدان ضربه وارد کرد
باید باز خوانی شده و توسط کاندیدا ها و نمایندگان فعلی مجلس به مردم اطلاع
رسانی شود
2 - زمانی که بحث اثار منفی هد فمندی یارانه ها توسط کارشناسان مطرح شد و حتی پیش بینی تورم 80 در صدی شد سکوت یا حمایت از این اقتصاد سیاسی شد که شوک ان موجب رکود تورمی گردید و طی 8 سال حدود 300 در صد به قیمت ها افزوده اما دستمزد ها بیش از 150 در صد را بیشتر تجربه نکرد یعنی قدرت خرید
مردم 50 در صد کاهش داشته است و بهتر است اقای توکلی که به هر دلیلی که مطمئنا مقصر نبوده و مصاحبه مشرو ط از سوی رسانه ملی گرفته شده 8 سال
ریاست جمهوری را نقد و بررسی و در سایت خویش اطلاع رسانی کنند که جبران ناگفته ی صدا و سیما بشود
با توفیق (1231429) (alef-13)
 
منصوره
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۵:۲۵:۲۴
با سلام صحبت های شما را گوش کردم بالاخره در این شرایط خوب بود که اجازه پیدا کردید در بهترین ساعات برنامه که مردم بتوانند بشنوند و مثل برنامه امروز دیروز فردا یا پارک ملت نبود که تا سه و نیم نیمه شب که همه خواب بودند حرفهایی زده می شد که کسی از آن بهره مند نمی شد حتی گاهی انعکاس مطبوعاتی نیز نداشت . اما در مورد انتقاد شما از آقای خاتمی یا موسوی بحق نبود هر چند من و امثال من به صندوق های رای نمی رویم چرا که افکار و خواسته های ما را نادیده می گیرند به هر حال از شما متشکریم که اینقدر با صراحت هر چند با سیاست صحبت کردید. (1231498) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۳:۳۹
هيچكس نمي تونه محاسن اقتصاد دولتي دولت زمان جنگ رو منكر بشه كه واقعا به نفع مستضعفين و اقشار كارمند و متوسط جامعه بود. اما حالا چي جناب آقاي دكتر توكلي اقتصاد دان محترم با اين اقتصاد بازتون زندگي مردم رو ريختين به هم. (1231592) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۳:۴۹
کاش آقای توکلی از انحرافات خود و همفکرانشان هم ناگفته ها را می گفتند!! (1231593) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۲۷:۳۴
پس به خاطر رابطه فاميليه كه هي از آقاي زيباكلام مطلب مي ذاريد و هر انتقادي از ايشون بكنيم شما بجاي يكي ديگه يا جواب ميدي يا كامنت من رو نمي ذاريد. (1231639) (alef-13)
 
hajiagha
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۰۹:۴۹
ایران نباید به شهروندان ایرانی کانادای توهین کند (1231735) (alef-6)
 
Canada
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۱۱:۲۳
برای کسانی که آن روزهای وزرات توکلی را به یاد ندارند:
اقتصاد مردمی== اقتصاد بازار (1231739) (alef-6)
 
Canada
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۱۸:۲۹
در مجموع آقای توکلی همیشه خیلی عالی، هوشیار، دقیق، تیزبین.. و دانای کل بوده است و دیگران ...
خدا انصاف بدهد. مخصوصا وقتی می فرمایند "یک روزنامه راه اندازی کردیم و به عنوان تنها روزنامه منتقد دولت آقای موسوی کارمان را آغاز کردیم"" کاش توضیح می داد که امام توزیع کدام روزنامه را در جبهه ها ممنوع کرده بود.... (1231753) (alef-6)
 
حاج کاظم
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۲:۴۹
پشت سر ديگران حرف زدن خيلي آسونه آقاي توکلي! آقايان را بياوريد در مقابل هم بحث کنيد (1231784) (alef-6)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۸:۰۸
با سلام خدمت کلیه خوانندگان مقاله

ضمن احترام فراوان به دکتر توکلی به خودمان یادآور شویم که ملتی احساسی هستیم که بلافاصله با تمجیدهای غیر معمول یک نفر را تا عرش بالا میبریم.

جناب دکتر توکلی بهتر است از هر طریقی که میتوانند (مثلا از طریق سایت الف ) اجازه دهند کلیه افرادی که از آنها نام بردند بتوانند نظراتشان را بیان کنند.
واقعا خاطره تلخ بایکوت کردن قسمت مهمی از رجل مملکت با فضاسازی به این زودی از یادها نخواهد رفت و هر بار که نامی از آنها برده میشود ناگاه انسان به یاد انصاف خواهد افتاد. (1231800) (alef-6)
 
تماشاچی
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۱۸:۴۹:۳۵
این ناگفته هابه دردحال نمی خورد بهتراست ناگفته های دولت فعلی راکه شماخیلی

خوب به ان واقفید دربرنامه تلویزیونی که میلیونهابیننده داردبازگوکنیدتامردم برای۸

سال دیگردچاراشتباه نشوند. (1231963) (alef-13)
 
الفا 75
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۲۰:۲۱:۳۵
شاید بهترین چیز نقد دقیق و البته منصفانه باشد.
نه نقدی که هر چیزی را به هر چیزی نسبت دهد تا اینکه حرفمان را و گاه صرفا مخالفتمان را و گاه تر فقط چیزی را گفته باشیم.
به طریقی این صفحه مبدل به نقد آقای توکلی گردید.
شخصا انتقاداتی به آقای توکلی دارم و حداقل اینکه چه در چهارچوب نظری و چه چهارچوب ساختاری عقاید متفاوتی با ایشان دارم.
در قضیه آقایان موسوی و کروبی حداقل چیزی که به ذهنم می رسد این است که ایشان یا باید بلافاصله آزاد شوند یا اینکه محاکمه علنی شوند. این نباید نظامی باشد که مصلحتش با محاکمه علنی محرمان سابق خویش به خطر افتد.که البته واقعیتش این است که با یقین نمی توانم بگویم آقای توکلی چه نظری دارند.
اما صرف انتقاد و بیان مخالفت به جایی نمی رسیم.
خداییش منصف بودن سخت است.
تحلیل هایی که در این سایت به خواننده ارائه شده گرچه در بسیاری مواقع با آن در ریشه موافق نبوده ام، اما اصول تحلیل را عمدتا رعایت نموده است.
و واکنش آقایان توکلی و مطهری در مسائلی همچون کوی و کهریزک و قضیه آقای ستار بهشتی از دیگر نمایندگان مجلس بسیار امیدوارانه تر بوده است. و در مسائل مشابه اگر جلوتر از بقیه نبوده اند عقب تر هم نبوده اند.
والبته سایت وزین الف و سعه صدر آن در انعکاس نظر بینندگان و از جمله در همین صفحه واقعا قابل تقدیر است.
گاه باید منصف بود و اگر میانگین غیرقابل قبول است، لااقل پیشروهای موجود را غیر منصفانه نقد نکرد.
در هرصورت اگر خیلی هایی که در جایگاه های مختلف می شناسیم عملکردی همچون آقای توکلی داشتند آنگاه اگر وضعیت آرمانی نبود اما لا اقل به از این بود.
بحث تمجید نیست، بحث درک نقد پذیری و اهمیت آن است که بسته ادراک و آگاهی و شرایط زمانه همه ما تغییراتی داشته ایم.
و منصف بودن اگر سخت نباشد ، هی همچین راحت هم نیست. (1232149) (alef-13)
 
الفا 75
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۲۱:۱۰:۴۷
ادامه نظر
البته منظورم نقدهای منصفانه دوستان نیست که انصاف هم معنی سکوت نیست، گاه نقد بسی جای تقدیر دارد از جمله بعضی کامنت های دوستان در هیمن صفحه. گرچه هر کسی حق دارد نظر خود را داشته باشد و نمی توان از کسی پرسید چرا فلان نظر را داری، اما نظراتی همچون "چیه آقای توکلی بوی قدرت رسیده به مشامش؟ " اگر خودش اهمیت نداشته باشد 35 رای مثبت در مقابل 3 نظر منفی به آن راحت نیست.
قطعا آقای توکلی برای قدرت راه های بهتری داشت و اینکه همیشه همه چیز را به نقشه و تزویر نسبت دهیم زیرکانه ترین نظر نیست که آسانترین است.
با شجاعت نظرم را می گویم منصفانه نیست و البته به هر نظری احترام می گزارم.
بحث دفاع از آقای توکلی نیست. بحث دفاع از نقد و رای منصفانه است از هر که باشد.
عمدتا افراد نخبه در این سایت نظر می دهند، اینجا سایت زردنیست و قطعا بینندگان از قدرت ادراک بیشتر برخوردارند .
اصلا دفاع از شخص نیست، دفاع از نحوه نقد است، لااقل آنجایی که نخبگان نقد می کنند. دفاع از آینده فرهنگی ماست.
زنده باد ایران زنده باد انصاف زنده باد شجاعت ادراک
با تشکر سایت الف پر تحمل ترین سایت مجاز ایرانی (1232217) (alef-13)
 
K
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۲۳:۵۹:۱۸
با سلام اقاي توكلي با اين كه از نظر تفكر سياسي با شما اختلاف اساسي دارم و با همه اينها باز هم از خيلي مرد تري با تشكر از سايت نسبتا خوبتان (1232482) (alef-13)
 
رضا
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۰:۴۴:۱۸
آقای توکلی به سه نکته از مصاحبه تان اعتراض دارم و فکر می کنم شما هم هر جا تریبون گیر بیارید بدتون نمیا که دیگران را بدونه حضورشان بکوبید : 1- در مورد استعفایتان از وزارت کار این فشار جامعه کارگری در آن سالهای اولیه انقلاب بود که شما را مجبور به کناره گیری کرد نه کس دیگر .2- در مورد بخشی از فواید دولت خاتمی گفتید اما اگر اونها نیروی فکری داشتند مگر شما بلد نبودید دفاع کنید پس برای همین کار فرهنگی بود که تاب نیاوردید و بطور فله ای روزنامه ها رو بستید آیا این روش مبارزه فکری و فرهنگیه هر جا که کم آوردیم رقیب رو با چماق لیبرال و الفاظ دیگر یا با احکام غیر فنی که اصلا ربطی به کار فرهنگی نداشت از میان برداشتید . 3- در مورد نظر امام در مورد نخست وزیری دور دوم آقای موسوی بهتره برید مصاحبه 26و 27 اسفند سال 79 روزنامه کیهان با آقای ناطق نوری رو مطالعه بفرمایید تا حقیقت مطلب را بدانید لااقل مطلب را درست بدانید البته آقای توکلی از صراحت مطالبتان در مصاحبه خوشم آمد و اول تا آخرش رو دیدم اما چون همه اون روزها مثل آفتاب زلال یادمه و من اون روزها بیشتر ایام رو در جنگ بودم اما اکثر روزنامه ها و مجلات سپاه و ارتش رو می خواندم در جریان ریز مطالب مملکت بودم اصولا هیچوقت بی مطالعه نبو.دم لطف کنید اگه چیزی یادتون نیست نگید یا دوباره مطالعه کنید . (1232517) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۳:۰۲:۱۹
احمدی نژاد 8 سال اومد سرکار . دایما گفت : بدخواهان نمیذارن کار کنم . خاتمی هم گفت هر هشت روز یه بحران . همه نامزدها هم که به جای طرح اینده ، گذشته رو می کوبن . ولی هاشمی دربدترین شرایط جنگ و ویرانی یه بار هم کسی رو مقصر ندونست (1232600) (alef-13)
 
ديروز ، امروز ، فردا
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۷:۵۸:۴۲
كاش كساني كه اينگونه بي محابا مورد نقد و بررسي قرار ميگيرند امكان دفاع از خود را بطور مساوي و برابر داشتند تا بامثال آقاي توكلي بگويند ايشان و دوستانشان در سالهاي دور و نزديك چه بر سر اين مملكت آورده اند ، يكطرفه به قاضي رفتن و خرسند بازگشتن هنر نميباشد (1232670) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۰۸:۰۲:۳۱
با عرض سلام. آقای دکتر کاش از طرح تثبیت قیمتهادر دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی نیز سخن به میان می آوردید شما طراح این طرح بودید چطور این درخشانترین کار دوره ی نمایندگیتان را فراموش کرده اید! آری برادر نمیدانم چطور دچار این پارادوکس شدید آن مخالت با افزایش بسیار معقول قیمتها وابن سکوت حقارت بار دربرابر اعمال قانونی وبعضا"غیرقانونی رییس جمهور که هر محصل اقتصاد خوانده ای میدانست چه بر سر مملکت می آورد. (1232672) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۰:۵۶
جناب آقای دکتر
با سلام
بنده همیشه فکر میکردم در زمان جنگ و بحران اقتصاد دولتی کارا است و در زمان آرامش اقتصاد آزاد ولی این گونه که از متن بر میآمد عقیده شما دقیقا عکس نظر بنده است؟ (1232786) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۱:۵۷
آقای توکلی،لازمه که یادآوری بشه شرایط جنگ،اقتصاد دولتی رو می طلبیده و اساسا اقتصادهای دولتی از جمله سوسیالیستی ریشه از شرایط جنگی داشته.حالا درست یا غلط بودنش در شرایط غیر جنگی جای بحث داره اما در شرایط جنگ، دولت ها مجبور به اقتصاد دولتی هستند. (1234695) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.