توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 415120
شورای امنیت تحقیقات درباره حملات شیمیایی در سوریه را یک سال دیگر تمدید کرد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۱
15 کشور عضو شورای امنیت با تمدید یک ساله دوره ماموریت تیم تحقیقاتی پرونده استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه موافقت کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، در طرحی که واشنگتن برای شورای امنیت تدوین و ارائه کرد و به تایید اعضای این شورا از جمله روسیه رسید، امکان تمدید دوباره دوره تحقیقات مشترک درخصوص استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه خواسته شده است.

سازمان ملل و سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی در اوت سال 2015 کمیته حقیقت‌یاب مشترکی را برای تحقیقات در مورد حملات شیمیایی در سوریه تشکیل دادند.

سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی مسئول ارائه مدارکی دال بر استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه شد تا بر اساس آنها کمیته مشترک تحقیقات کار تعیین مسئول این حملات را آغاز کند.

یک سال پس از انجام تحقیقات مذکور این کمیته دولت سوریه را متهم به انجام سه حمله شیمیایی در شهرهای شمال این کشور در سال‌های 2014 و 2015 کرد.

این اولین باری بود که سوریه به شکل مستقیم و به صورت دقیق یگان‌هایی از ارتش این کشور، مسئول انجام حملاتی با استفاده از گاز کلر شدند.

همچنین کارشناسان این تیم تحقیقاتی، گروه تروریستی داعش را به استفاده از گاز خردل در اوت سال 2015 در شمال سوریه متهم کردند.

پاریس و لندن در مرحله بعدی قصد دارند کار را به اعمال تحریم‌هایی از سوی شورای امنیت به پیش ببرند اما پیش‌بینی می‌شود که این تصمیم آنها با وتوی روسیه مواجه شود.

در قطعنامه جدید دوباره تاکید شده است که اشخاص، تشکل‌ها، گروه‌ها و یا دولت‌های مسئول این حملات باید محاکمه شوند.

در حالی که این تحقیقات تنها به سوریه محدود است اما روسیه خواهان آن است که این تحقیقات در مورد کشورهای همسایه مانند عراق نیز انجام شود.

مسکو امیدوار است که محققان بیشتر بر موارد استفاده از مواد سمی توسط گروه‌های افراطی متمرکز شوند.

همچنین در این قطعنامه محققان به همکاری با کمیته‌های سازمان ملل که مسئول مبارزه با تروریسم هستند و نیز کشورهای منطقه تشویق شدند.

قرار است کمیته تحقیقات اولین گزارش خود را 90 روز پس از تصویب قطعنامه اعلام کند.
 
کلمات کلیدی : شورای امنیت + حملات شیمیایی + سوریه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.