نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 328424
نگاهی به جایگاه ایران در گزارش سازمان شفافیت بین المللی
تا کی باید حسرت به دلمان بماند؟
امیر محمد فاطمی، 11 بهمن 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۵
- براساس گزارش ۲۰۱۵ سازمان شفافیت بین المللی ایران همچنان با کسب شاخص ۲۷ در کنار کشورهایی چون اوکراین، کامرون، نپال، نیکاراگوئه و پاراگوئه در ردیف ۱۳۰ جدول فهرست تنظیمی کشورها قرار دارد. کشورهایی مانند سومالی، کره شمالی، افغانستان، سودان، سودان جنوبی، آنگولا، لیبی، عراق، ونزوئلا و گینه بیسائو که در جایگاهی پائین تر از ما قرار دارند.

۲- سازمان مذکور فسادپذیری کشورها را براساس مطالعه آمار منتشر شده رسمی کشورها بررسی و بر مصادیقی چون رشوه، اختلاس، تقلب، کلاهبرداری و اخاذی تعریف می‌کند که معلول شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سازمان اداری و مالی کشورها ست.

۳- حتی اگر گزارش نتایج بررسی دائمی و جهانی سازمان شفافیت اقتصادی در خصوص جدول فسادپذیری کشورها را نادیده گرفته و مبتلاء به اغراض سیاسی یا اشتباهات مطالعاتی بدانیم نمی‌توانیم از توضیحات و اظهارات رسمی و مکرر برخی از مقامات رسمی، نمایندگان مجلس و اقتصادانان کشورمان مبنی بر ابتلاء اقتصاد ایران به فساد ساختاری بی توجه عبور کنیم.

۴- علمای اجتماعی و اقتصادی تأکید می‌کنند که جامعه مبتلا به فساد ساختاری هرگز قادر به دستیابی به شرایط رشد وتوسعه متوازن، فراگیر و مستمر نخواهد بود لذاست که برای شکل گیری هر سطحی از توسعه یافتگی ناچار از مدیریت کاهنده فساد اداری و اقتصادی در کشور خواهیم بود تا بدینوسیله از جایگاه دارنده ساختار فساد ساز به ساختار مبتلا و سپس ساختار در شرف درمان و در خاتمه ساختار اداری و اقتصادی درمان پذیر گام برداریم.

۵- فضای تبلیغاتی انتخابات مجلس شورای اسلامی شاید فرصتی است تا با یادآوری این نکته که مجلس قانونگذار باید قادر به انتخاب مسیر، زمان بندی، هزینه سازی منطقی و ریل گذاری برای حرکت لکوموتیو تصمیمات و اقدامات دولت، مجموعه دستگاه‌های حکومتی و جامعه باشد به اهمیت بازخوانی قوانین و شیوه‌های قانون گذاری و پالایش فسادزایی قوانین گذشته و موجود باشیم.

جدول فهرست ضریب فسادپذیری اقتصاد کشورها و اینکه متأسفانه همچنان باید شاهد جایگاه وحشتناک کشورمان در این لیست باشیم، تلنگری است برای لزوم تلاش در جهت بازسازی شرایط فرهنگی، مدیریتی، اجتماعی و اقتصادی کشور.

۶- حتماً نباید و نمی‌توان از آحاد افراد جامعه انتظار چنین ظرافت سنجی را داشت؛ اما انتخاب نمایندگانی برخوردار از درک و توانمندی لازم برای ایفای چنین مسئولیت کلیدی که ریل گذاری نامیده می‌شود می‌تواند ما را به هدف مورد نظر نزدیک کند.

لذا بناچار باید بر اهمیت جایگاه جریان‌های فکری و سیاسی تأکید کرد که با تمام قوا و ابزار و ظرفیت‌های ممکن به میدان یارگیری و تصرف صندلی‌های مجلس چشم دوخته‌اند. ضروری است تمامی گروه‌ها لحظاتی نیز بیاندیشند که برای رهایی ایران از رتبه ۱۳۰ جدول فسادپذیری که متأسفانه چیزی نیست جز جای گرفتن در بدترین شرایط ممکن اخلاق گریزی عملی، چه طرح و اندیشه قابل دستیابی دارند؟

۷- آیا جریانات فکری و سیاسی و تمامی آنانی که طی تمامی این سال‌ها بر کرسی‌های مجلس شورای اسلامی ایران تکیه کردند اصولاً به لزوم فسادزدایی از حوزه‌های رفتار اجتماعی – اقتصادی از کشورمان باور دارند؟ جریانات فکری و سیاسی در کوران خود گویی و دیگر کوبی به یاد دارند که رهبری در پاسخ به درخواست آخرین نشست ملی مبارزه با فساد اقتصادی که با حضور سران سه قوه و مقامات تمامی دستگاه‌های نظارتی برگزار گردید حاضر به ارسال پیام نشدند؟ یعنی که ...!؟

۸- مردم ایران آیا نباید بیش و پیش از هر چیزی لحظاتی را به این بیاندیشند که چرا در فسادپذیری و فسادزایی تنها چند رده بهتر از کشورهایی نظیر سومالی، کره شمالی، افغانستان، آنگولا و گینه بیسائو قرار داریم؟ چرا باید در پاکدستی نگاه حسرتمان به کشورهایی چون دانمارک، فنلاند، سوئد، سنگاپور خیره بماند؟

چرا باورهای پاک مذهبی و تشخص دیرینه ایرانی و اسلامی را برای رهایی از چنین روند تباه سازی را به مدد و یاری نمی‌طلبیم؟ چرا قوای سه گانه و تمامی نهادهای حکومتی چنین خود را ناتوان و مستأصل از فساد زدایی از دامان مردم متدین، اخلاق پذیر، قانع ایران اسلامی می‌دانند؟
کلمات کلیدی : سازمان مبارزه با فساد
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۴:۳۱:۵۳
فساد ناشی از فقر است. چرا فقیر شدیم؟ وقتی دلار یک شبه ارزشش 3 برابر شد، یعنی اینکه مردم 3 برابر فقیرتر شدند. وقتی طرح هدفمندی (بخوانید گران کردن خدمات و حامل های انرژی) اجرا شد،مردم باز هم فقیر تر شدند. مردم فقیر برای غرق نشدن در اقیانوس مشکلات دست به هر کاری میزنند. این جوری شد که الآن در شاخص های فساد اداری و شفافیت از آخر در ردیف های بالا قرار داریم. (3510846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۰۷:۵۳
به عبارت دیگر: شکم گشنه دین و ایمان و وجدان نمی شناسد. (3511177) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۲۵:۳۱
متاسفم که فکر میکنید ریشه فساد در مردم است. تاریخ همه کشور ها بخصوص در قرن 19 نشان میدهد فساد از اشراف زادگان و روسا آغاز میشود و مثل ویروس در جامعه پراکنده می شود.
در پاسخ نویسنده مطلب که پرسیده تا به کی حسرت به د ل بمانیم باید بگویم تا وقتی مجازات فساد مدیران اندک است و سیستم بازرسی با فساد اداری مالی با دیده اغماض نگاه میکند روز بروز اوضاع وخیمتر میشود. (3512616) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۱۹:۰۱
این حرفها فرافکنی هست. پس به دزد هم باید حق بدهی، به قاچاقچی هم باید حق بدهی، به قاتل هم باید حق بدهی. این حرفها روشنفکری هست و دیگه نخ نما. علت فساد هم مشخص است و اظهرمن الشمس. همه مردم در این وضع اسفناک مقصر هستند. اگر همان رشوه دهنده ها وجود نداشته باشند، رشوه گیری هم وجودنخواهد داشت. اگر با رشوه گیری و فساد اقتصادی و ارتشا در ادارات و سازمانها برخورد محکم میشد، الان وضع به این صورت آبروریزی نبود. (3511204) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۴۴:۳۱
ایشاالله شما گشنه و فقیر بشی ببینم این حرف رو میزنی یا نه (3512237) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۰:۴۴:۴۹
این حرفهای شما هم تکراری است و دردی را دوا نمیکند بهتر است همانند روشنفکرها واقعیتها را ببینیم تا برای مشکلات راهکار بیابیم. (3512325) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۰:۰۴:۰۴
این حرف از احادیث اسلام است. از هر در که فقر وارد زندگی بشه فساد هم از در دیگر وارد می شه.
پس فرافکنی نیست (3512921) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۱۹:۴۲
بنده خدا، اتفاقا بیشترین میزان فساد اقتصادی مربوط به ثروتمندان هست. بابک زنجانی یک نمونه واضحش. (3511208) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۰۶:۲۴
خوب فک کردی چطور به اینجا رسیده ؟ بدنه فقیر زیر را با 50 تومن 100 تومنها آلوده کرده که خودش تریلیاردی بزنه به جیب ! اگر در یک اداره کارمند فاسد نشود هرچند رئیس اداره بخواهد فساد کند نمی تواند! مدیر و افراد بالا دست فساد رو مدیریت می کنند! نه اینکه خودشون عملا کاری کنند! (3512003) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۴۵:۵۴
مقصر کسی است که مردم را فقیر کرد. (3511445) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۵۳:۰۲
مسئولین بالا دست فقیر هستن که فساد و تختلاس می کنن؟ خیر علامل اصلی فساد بی ایمانی و مهم تر از اون بی وجدانیه. آدم فقیر با ایمان و با وجدان دچار فساد نمی شه اما زراندوز بی ایمان و بی وجدان چرا. (3511461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۰:۴۷:۳۷
افراد بالادست اختلاس میکنند و فساد دامنگیر افراد فقیر میشود. (3512328) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۱۵:۴۸
متاسفانه نمی شود همه چیز را به فقر ارتباط داد. چرا که فساد ساختاری شده است و لزوما افراد فاسد فقیر نیستند. عاملهای اصلی فساد در کشور ما می تواند موارد زیر باشد :
۱ـ در هم تنیده بودن سیاست و اقتصاد
۲ـ حضور دولت در اقتصاد
۳ـ عدم وجود بخش خصوصی توانمند
۴ـ عدم قاطعیت سیستم قضایی
۵- چند لایه بودن شخصیت ایرانی ها
۶- سو مدیریت
۷- ترجیح منافع شخصی بر منافع عمومی
و مواردی از این قبیل (3511664) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۰:۵۱:۰۰
درست است فقط بند 2 باید اینطور اصلاح شود:
2-حضور تمام قد بخشهای عمومی و خصولتی در اقتصاد (3512330) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۵:۵۲:۰۵
من هم تایید میکنم افرین (3514114) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۱۸:۰۵
در تائید این کلام می توان به کلام بزرگان دین استناد نمود
کاد الفقر و یکون الکفار
اللهم انی اعوذبک من الفقر
من لامعاش له لا معاد له
خدایا ایماتم را با فقر ضایع مگردان . فرازی از دعای هشتم صحیفه سجادیه
و کلام ریبای امیر المومنین علی (ع) :کاخی ندیدم که در کنار ان صدها کوخ بوجود نیامده باشد (تقسیم ثروت عادلانه در جامعه)
و مقاله زیبای نسبت دین دنیا اثر شهید مطهری بزیبایی نقش فساد در تبعات انرا در جامعه بیان میدارد (3511671) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۶:۳۶
عزیز با نظرتون مخالفم.
چون فساد موجود که رتبه بالای جهانی داره از طبقه مدیران شروع میشه که هرگز مبتلا به فقر نیستن.
فساد سیستماتیک در شبکه بانکی و بورس و صنعت و برخی ادارات، ریشه فقر نداره بلکه زیاده خواهی بعضی مدیران هست. (3511777) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۰۸:۵۳
نه عزیز من کارمند زیر دستی که به خاطر 10-20 هزار تومن کار خلاف انجام می ده راه را برای فساد های بزرگ باز می کنه! انسانی با ذهن فاسد با مشاهده چنین افرادی سوء استفاده می کند از شرایط کارمند بیچاره تهش 50 تومن 100 تومن گیرش اومده اما بالایی چند میلیارد ! تو وضع زندگی اون کارمند هم تغییری ایجاد نمی شه! برای همینه شما فک می کنی فساد فقط مال بالایی هاست! (3512007) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۲۱:۲۰:۳۵
متاسفانه مردم کشورهای جهان سوم یادگرفته اند که همه عیبها را از مسئولان ببینند و گمان کنند که همه چیز رو باید مسئولان حل کنند.

ریشه فساد در خود مردمه. مردمی که به هم دروغ میگن، سرهم کلاه میذارن، رشوه میدن، تقلب میکنن چجور انتظار دارن مسئولان کشورشون همه سالم باشن؟ (3515151) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۱۷:۳۸
فساد ناشی از فقر نیست. فساد مولد فقر است (3512027) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۱:۲۲
فساد خانمان سوز است
فساد اعتیاد می اورد
فساد بدبختی می اورد (3512085) (alef-11)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۶:۵۰:۴۸
فساد سیستمی ناشی از نبود دموکراسی واقعی در لایه های قدرت است .وقتی قدرت مجبور به پاسخگویی در برابر قانون باشد فساد حداقل خواهد بود .
تا همه ی ارکان قدرت موظف به پاسخگویی در برابر افکار عمومی و قانون نشوند و در یک مکانیزم شفاف و رقابت واقعی بین طیف های سیاسی مختلف انتخابات برگزار نگردد روز به روز فساد بیشتر خواهد شد .... (3512445) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۷:۵۱:۱۱
فقر هم جزء عوامل فساد هست اما تاجایی که من خبر دارم اکثر افراد فاسد درون سیستم افرادی با نفوذ هستند که ... و درد فقر را هم نکشیده اند. (3512525) (alef-11)
 
احمدخانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۴۳:۲۱
فساد ناشی از باند بازی است
من در بانکدولتی کار می کنم
در بانکی که من کار می کنند دو نوع پرسنا وجود داردخودی و غیر خودی!
خودی ه ا اگر خنگ هم باشند رشد می کنند ، پست می گیرند،و اگر باز نشست شوند یک شرکت هولدینگ درست کردند که در زمان بازنشستگی دوباره به بانک خدمت می کنند!
اگر غیر خودی باشند حتی اگر نخبه باشند نیز کنار گذاشته می شوند، زودتر بازنشسته می شوند،و چندین ما قبل حکم بازنشستگی می گیرند
کسی که خودی باشد یک روز در پستی اقتصادی ،یک روز مالی ، یک روز اداری ، یک روز فنی ، یک روز ... و غیر خودی لایق تخصصش هم نیست
خودی ها هر چیز بخواهند می خرند به هر قیمت ،از هرجا ، تعمییر ارزش ندارد ،خودشان را به کارهای کوچک مشغول نمی کنند ، چندین ده میلیون پاداش می گیرند، یک کارشان این است چگونه پاداش بگیرند کس کاری بهشان نداشته باشد
نزدیکی ها عید پاداش که ... هدیه هایی می گیرند که ردیف است ، کاری ندارد یک خبر نگار بفرستید 10 روز اخر سال ، چی می آورند؟
چرا به ما هدیه نمی دهند ؟
هدیه ، سکه ] لپ تاپ ،تپلت ، ماشین ، ویلا ، زمین!
کی کنترل می کند؟
بازرسی ؟
...
هر سال خیلی زود تراز نامه تصویب می شود ،
حساب کتاب سالهای قبل میزان نیست!
ولی تراز نامه تصویب می شود
کم سواد ها بی سواد فرقی نمی کند ، خودی بادشی کارت درست است

فساد بنیان جامعه را از بین برده است
راستی چرا بانکها شرکت دارند و هر روز به این شرکت ها افزوده می شود؟
چطور است سود این شرکتها روز به روز زیاد تر می شود؟
همه شرکت ها ورشکست می شود ، رئیس این شرکت ها کارآفرین نمونه می شودند؟
فساد درلایه های بالایی مدیریتی است ، باهم می خوردندو شرمندگی اش برای ماست که صدایمان به جایی نمی رسد (3512670) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۵۳:۰۵
این مشکل ریشه در قبل از انفجار دلار داره. و مانند صدها موضوع و مشکل دیگه، یه کم دیر داریم بهش میپردازیم!!!! (3512708) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۱۳:۰۶:۱۶
مگه مردم دزدی کردن اختلاس های میلیاردی ربطی به فقر فرد نداره مسئله اینه که فردی رو در جایگاهی قرار میدن که ظرفیت اون پست رو نداره و اصلا به فکر کشور و مردمش نیست فقط اومده که بار خودش رو ببنده (3516969) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۲:۴۰
چون ما ملتی هستیم که فقط ادعا داریم ، نه به اموزه های دینی مون عمل میکنیم و نه به آموزه های ملی .......................
ایراد از من و توست ، همگی در این فساد شریکیم هر یک به نحوی ............. یکی مستقیم رشوه میگیره یکی غیر مستقیم با کم کاری دزدی میکنه (3510975) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۳۸:۲۱
مهمتر اینه ک یکی دیگه که باید با فساد مبارزه میکنه یا باید بکنه چگار میکنه؟!؟!!؟ (3511268) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۱۷:۲۵
متاسفانه کاملا درسته (3511669) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۰:۳۳:۳۰
ما ملتی هستیم که عادت کردیم همیشه با توجیهات عجیب و غریب کارهای خودمون رو توجیه کنیم. از مسئول بانک یا سازمانی که چند هزار میلیاردی میخوره تا مردم عادی کوچه و بازار (3511847) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۲۲:۱۹
بنظر من مبارزه با فساد كه با ابروي كشور و ملت و نظام ارتباط دارد را بايد اولويت اول بدانيم و با ان بشدت مبارزه كنيم . هر كدام از روئساي قواي سه گانه كوچكترين تسامح و يا قصوري در مبارزه با فساد داشته باشند بزرگترين و نابخشودني ترين گناه را مرتكب ميشوند و به هيچ وجه نبايد در مبارزه با فساد سستي و كوتاهي نشان بدهند در غير اينصورت جزو بزرگترين دشمنان نظام و ملت و كشور بحساب خواهند امد . (3511012) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۱۰:۵۲
پرونده تامین اجتماعی نشان دهنده عزم برخورد بود... 200 هزار تومن! حیف کاغذ نبود حروم کردن؟! (3511359) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۲۲:۴۳
در ایران یک سیستم غیر رسمی موازی با سیستم رسمی برای انجام کار ها وجود دارد افرادی که این سیستم و اجزای ان را شناخته باشند در فرهنگ ما "زرنگ" یا "با عرضه" یا "گرگ" نامیده می شوند و بسیار مورد تشویق قرار می گیرند و اصولا هر کاری آن ها انجام می دهند "زرنگی" محسوب می شود. و در مقابل آن افراد "گوسفند" یا "بی عرضه" وجود دارند که قانون مدارند و متمدن

تا وقتی در فرهنگ این مردم افراد زرنگ مورد ستایش قرار گیرد و زرنگی ارزش باشد همیشه فساد وجود خواهد داشت حتی اگر نفت بشود یک دلار (3511013) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۱۱:۱۵
گویا اینکه در فرهنگ ما "زرنگ" یا "با عرضه" یا "گرگ" بسیار هم مورد تشویق قرار می گیرند، فقط مختص به عامۀ مردم نیست ، بلکه....... !!!!؛
همین امروز برنامه پیک نیمروزی رادیو ایران بشکایت شهروندی پرداخت که خط تلفنش را مخابرات در وسط ماه !!!!! قطع کرده چون در کمال تعجبش به بدهی بالای 200 هزار تومان دچار شده ؛
معلوم شد ایشون با خط تلفن ویژه ای که مخابرات دایر کرده و اپراتور هم در ابتدای مکالمه هزینه اش را در هر دقیقه 1000 ریال اعلام میکنه یک بارتماس گرفته، غافل از اینکه هزینۀ هر دقیقه اش 30 هزار ریال است ولی اپراتورعمدا عدد 30 را به آرامی ولی 1000 را کاملا واضح بیان میکنه !!!!! ؛
طبیعتا اگر دقیق و واضح بگوش شنونده میرسید که...... مشتری پر !!!!!! ؛ (3511360) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۰۵:۱۸
من خودم یک زمانی زرنگ همه زرنگا بودم ولی واقعا دیدم درست نیست حق مردمو خوردن خدا خوش نمیاد
ترجیح دادم همون بی عرضه باشم ولی حقیقتی که گفتین کاملا صحیحه وقتی جز زرنگا بودم گرچه در ظاهر تشویق نمی شدم ولی همه هوامو داشتن و یه حساب دیگه روم باز می کردن (3511999) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۳۴:۰۴
اینجا حتی باید به معلم مهد کودک هم رشوه بدی تا حواسش به بچه باشه. باید به پرستار رشوه بدی تا کمی حواسش به پدرت که همین الان عمل قلب باز انجام داده باشه. باید به منشی دکتر رشوه بدی تا زودتر تو رو بفرسته تو اتاق دکتر .............................. یا باید هم رشوه بدی هم پارتی داشته باشی تا کاری برات انجام بشه........... خسته شدیم به خدا. قانون هم در اکثر موارد برای ضعفا و آدم های بی پول و پارتی اجرا میشه (3511059) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۵:۳۵:۳۸
وقتي تخصص و شايسته سالاري جاي تعهد و خويشاوندي رو گرفت ديگر حسرت به دلمان نميماند .آيا ميدانيد كه ٣٧ سال است كه متخصص فراري دادهايم ؟؟؟ (3511067) (alef-13)
 
mortaza
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۰۱:۱۰
متاسفانه ساختارهای مدیریت دولتی در ایران عامل بروز فساد می باشدتا وقتی که بجای کار و تخصص و تولید محوری ما ارزش را بر مبنای اصولی بگذاریم که سلیقه ای و غیرقابل اندازه گیری می باشد همین هست که می باشد اتفاقا آمارهایی که بانک جهانی ارائه میدهد نادرست نیست ما که در این مملکت زندگی می کنیم و در ادره جات و کارخانه جات دولتی یا شبه دولتی فعالیت داریم این امر کاملا برای ما قابل لمس هست لزومی به فریب خود نیست که بگوییم آقا جان آنها در مورد ما آمار اشتباهی می دهند و اینجا گل و بلبل هست همین عدم مدیریت درست بدلیل مشکلات ساختاری و فکری باعث عدم بهره وری در تولید و کیفیت پایین شده است تا وقتی سختار فکری سیستماتیک و روشمند در عمل وارد سیستم مدیریتی نشود هیچ چیزی درست نمی شود ما مشکلمان طرز تفکر است تفکر سیستماتیک از بالاترین رده مدیران اشتباه است و از همان جا هم اصلاحات باید شروع شود کار باید ارزش باشد تخصص باید ارزش باشد تولید باید به ارزش تبدیل شود این ارزشمند بودن باید در قوانین و فرهنگ عمومی گسترش یابد یعنی قانون باید باشد تا از اینها حمایت کند برخورد سلیقه ای برداشته شود معیارها و طرز فکر در مورد کار باید سیستماتیک شود ما نیاز به ساختار اصلاح سیستماتیک در مدیریت داریم چه مدیریت دولتی چه شبه دولتی و چه غیر دولتی. (3511158) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۱:۵۸:۵۷
اقای مرتضی لطفا واژه ها را اقلا درست بنویسین انگاه اظهار نظر در چنین مواردی نیاز به اگاهی و مطالعه فراوان دارد (3511986) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۳۳:۲۵
با عرض سلام به ملت بزرگ ایران
بنظر حقیر یک قوه قضاییه سالم ،قاطع و مستقل می تواند بیش از 50 درصد راه را هموار کند که متاسفانه حالا اینگونه نیست.
چون خودم برای یک پرونده کلاهبرداری چندین سال در حال دوندگی هستم. و..... (3511256) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۵۰:۱۴
میدانید چرا چون افراد دون راس کارند. (3511303) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۶:۵۹:۴۴
خیلی ساده است، تعهد جای تخصص را نمی گیرد، تعهد را می توان ریا کرد چون واحد سنجشی جز تاریخ ندارد، تخصص را نمی توان ریا کرد، بنابراین متقلبان می توانند خود را به جای متعهدان جا بزنند!! یک متعهد می تواند دچار تزلزل شده و فساد کند (مانند تمامی دولت مردانی که با سالها سابقه پاک،..... ولی یک متخصص، حتی اگر بخواهد هم تخصصش را از دست نمی دهد!!
بنابراین اولین راه دور ریختن متعهدین بدون تخصص است که در بهترین حالت با نیت پاک ما را به اینجا رسانده اند، و قدم دوم هم استفاده از متخصصین بدون این عطش رایج تملق طلبی است، پس از آن هم بازرسی بدون مصلحت اندیشی!!... (3511326) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۳۸:۰۰
ریشه های فساد به قدری تنومند شده اند که هیچ مسوول و نماینده ای قادر به خشکاندن نیست (3511423) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۰۰:۲۴
چی میگی پدرجان؟؟؟؟!!!!! خوبی رضا جان؟؟؟ همه دارن میگن مسئول نباید وارد فساد شود!!!!!!!! (3511989) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۷:۵۶:۱۸
هر موقع مرتضوی،زنجانی، خاوری و مانند آن ها اموال برده و خورده را پس بدن، می توان به کاهش فساد امید داشت. (3511473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۸:۰۷:۵۹
مطبوعات، آزاد، قوه قضاییه مستقل و غیر سیاسی، پلیس مستقل و غیر سیاسی، انتخابات آزاد، آموزش همگانی، مسولین...... (3511494) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۸:۵۱:۱۲
اغراض سیاسی..خنده داره..بخدا این امارها كاملا درست هست.فسادها وجوددارد این حرف مانیست اقای توكلی نماینده مجلس چندین بار درباره رانت خواریها داد بیداد كرده.. (3511592) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۳۱:۵۸
راه اصلی جلوگیری از فساد ازادی کامل مطبوعات و دموکراسی است . (3511701) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۹:۳۶:۴۷
از اجرای طرح شفافیت داوطلبانه نامزدهای نمایندگی مجلس توسط تشکل های دانشجویی خوشحالیم (3511715) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۱:۳۰:۴۹
من فکر میکنم برای مبارزه با فساد باید مردم از خودشون شروع کنن. وقتی مردم سالم بشن فساد اداری هم کمتر میشه.
وقتی مردم سر هم کلاه بذارن، دروغ بگن، تقلب کنن و غیره چجور انتظار دارن در بین مسئولان فساد نباشه؟ (3511939) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۰:۴۴
این درست نیست همیشه افراد راحت ترین وکوتاه ترین راه رو انتخاب میکنن
دلیل اجرای قانون چه در ایران و چه هر کجای جهان ضمانت اجرای اونه
تو اروپا ملت پشت چراق قرمز جم نمیخورن نه بخاطر اینه که همه خیلی گلن نه چون میدونن پلیس (مامور اجرای قانون با کسی تعارف نداره ولی تو ایران ... (3513106) (alef-11)
 
داود
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۲:۲۶:۴۳
چود در کشور ما در وغ جرم نیست دیوار همه شیشه ایست. مثل اب خوردن همه به یکدیگر دروغ میگویند. زیردست به رودست رودست به زیردست مردم به یکدیگر در معاملات در معاشرات در کار اداری در قسم خوردن . در حالی که در اموزه های دینی ما این کار به شدت نهی شده است . همه هم میدانیم که داریم به هم دروغ میگوییم اما باز راه نجات خود را از مهلکه که داریم گرفتار ان میشویم باز هم دروغ میگوییم خدا این معزل بزرگ را از کشور ما مردم ما مسولین ما ریشه کن کند . (3512055) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۲۹:۵۷
حالا شما بیابید نفوذگر و دشمن را. (3512201) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۵۳:۲۸
به نام خدا
به نظرم
1-اگر قانونی وجود داشته باشد که تمام ارگانهای دولتی موظف ومجبور باشند دستورالعملها ومقررات خود را به صورت شفاف ودقیق وغیر قابل تفسیر وبا پیش بینی تمام موارد احتمالی ان در روزنامه ها ورسانه ها وبصورت کتابچه ایی در اختیار شهروندان قرار دهند
2- اگر برای انجام هرکار اداری زمان مشخصی در نظر گرفته شده وتمام کارها از طریق ادارات پست ویا اینترنت وبدون مراجعه حضوری وتماس مستقیم ارباب رجوع وکارمند صورت بگیرد
3- اگر قوه قضاییه به شکایات مردم در مورد عدم اجرای دقیق وبی نقص دو مورد فوق خارج از نوبت وبدون هیچ اغماض ودلسوزی سریعا رسیدگی کند
امید است که شاید درصدی از فساد اداری کم شود... (3512710) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۴۸:۳۴
در هر کشوری که نهادهای مالی معاف از نظارت واقعی وجود داشته باشند جزما فساد هم زاییده خواهد شد. این یک سنت طبیعی هست شما هم فرافکنی نکنید. (3512252) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۴:۱۸:۱۶
۲- سازمان مذکور فسادپذیری کشورها را براساس مطالعه آمار منتشر شده رسمی کشورها بررسی و بر مصادیقی چون رشوه، اختلاس، تقلب، کلاهبرداری و اخاذی تعریف می‌کند که معلول شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سازمان اداری و مالی کشورها ست!!!!!

با توجه آمارسازی هیا ساختگی دولتهای ایران، باید گفت رتبه ایران به مراتب بدتر از اینها است.
به نظرم جزو ده کشور بد از نظر زندگی است. (3512401) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۱۳:۰۹
با سلام
اگر اندكي شفاف باشيم كنيم مشاهده ميكنيم كه در بين 174 كشورجهان از لحاظ شفافيت اقتصادي چه جايگاهي بخود اختصاص داده ايم.
1- مارات متحده عربي و قطر در رده 26قرار دارند.
2-عربستان در جايگاه 55
3- تركيه در رده 64
4- كويت در مقام 67
5- اردن و...
ملاحظه بفرمائيد كشورمان در بين 174 كشور جهان بعد از كشور كامرون و قبل از كشور قرقيزستان در رده 136 قرار گرفته.
حال لختي بينديشيد كه خطر مافياي اقتصادي و نفوذ آن در اركان مالي كشور چه صدمات به پيكر اقتصاد كشور وارد نموده.
مبارزه اقتصادي بايد از صدر شروع شود تا نتايج ثمر بخش آن در جامعه هويدا گردد.رسالت واقعي يك جامعه پويا در گروه برخورد ريشه اي با فاسد است.
نه مماشات با غارتگران اموال ملي و منابع طبيعي و... برخورد با خرده پا هاي بي شان و شئون يك لا قبا و آزمند نشد مبارزه. (3512577) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۰۸:۵۰:۳۳
حسرت وقتی از دل می رود که شرایط عوض شود چیزی عوض نشده لذا پاشنه بر همان درب می چرخد (3512703) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۰:۵۵:۴۵
فساد ناشی از :
فضای امنیتی ،
محدود کردن رسانه ها،... (مامورین مبارزه با فساد)،
اقتصاد دولتی (رانت) و... است
که خب خوشبختانه ما هیچ کدوم از اینا رو نداریم ! (3513095) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۳:۰۸:۵۵
ایران در جایگاه 130 قرار گرفته .آیا آن 130 کشوری که از ایران وضعیت بهتری از نظر شفافیت وسلامت دارند از مردم ایران ثروتمند تر هستند؟!!! یا ساختار اداری و سیاسی آنها امکان سوءاستفاده و رانت جویی را مسدود کرده است؟این بر عهده نمایندگان محترم و دولت است که با اصلاح قوانین وضعیت را بهبود دهند .وگرنه با این جایگاه هرچه بیشتر پول تزریق شود فساد گسترده تر می شود. (3513548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۱۳:۱۴:۴۲
فقر ناشي از فساد است و فساد ناشي از فقر. يك سيكل معيوب ايجاد ميكنند. ولي عامل هردو عدم نظارت مردم، رسانه ها و نهادهاي مدنيست بر محافل قدرت. بعبارت ديگر فقط دموكراسي و آزادي بيان ميتواند مانع از فساد اقتصادي شود. (3513578) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۲ ۲۳:۲۰:۵۳
این سئوال را باید اقایون جواب دهند (3515438) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.