توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 378429
شغلی که زود پیر می‌کند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۵
رئیس انجمن پرتونگاری خوزستان گفت: پرتوکاران مراکز درمانی در بخش های مختلف رادیولوژی، سی تی اسکن،آنزیوگرافی،ام آر آی،رادیوتراپی و پزشکی هسته ای در حال خدمت به بیماران هستند و شغل آن ها مخاطرات فراوان علاوه بر مخاطرات سایر مشاغل پزشکی دارد.

به گزارش تسنیم، کرامت حافظی - رئیس انجمن پرتونگاری خوزستان با اشاره به اینکه پرتوکاران مراکز درمانی در بخش‌های مختلف رادیولوژی، سی تی اسکن، آنزیوگرافی، ام آر آی، رادیوتراپی و پزشکی هسته ای در حال خدمت به بیماران هستند و شغل آنها مخاطرات فراوان علاوه بر مخاطرات سایر مشاغل پزشکی دارد، اظهار داشت: کار با پرتوهای یونیزان و خطرناک سبب وضع قوانین جهانی و کشوری برای حفظ سلامت جامعه پرتوکاری شده است.

حافظی ادامه داد: پرتوهای یون‌ساز و مخرب ایکس سبب سرطان زایی، پیری زودرس، جهش‌های ژنتیکی و... می‌شود، لذا در قوانین جهانی و کشوری سازمان انرژی اتمی، ساعات کار کمتر، مرخصی سالانه بیشتر، و مبلغی برای فوق العاده کار با اشعه در نظر گرفته شده است، که اجرای بند بند این قوانین در کشور به‌خاطر بار مالی و عدم مدیریت مناسب سال‌ها با مشکل مواجه است و حق و حقوق صنفی پرتوکاران توسط وزارت بهداشت به درستی اعمال نمی‌شود.

این نماینده پرتوکاران گفت: برای کمتر مواجه شدن پرتوکاران، برای کار در یک شیفت با یک دستگاه استانداردهایی تعریف شده است که باعث تقسیم کار با اشعه در بین چند پرتوکار در یک شیفت میشود که باعث کاهش پرتوگیری میگردد، اما این استانداردها به علت کمبود نیرو رعایت نمی‌شود و ما شاهد هستیم که در یک بخش بسیار شلوغ گاهی یک و یا دو پرتو کار مشغول کار در یک شیفت هستند در حالیکه استاندارد نیروی پرتوکار برای بخش‌های شلوغ سه و چهار پرتوکار در یک شیفت است.

وی افزود: برای حفظ سلامت حرفه ای پرتوکاران استخدام پرتوکاران در مراکز دولتی وزارت بهداشت و مراکز خصوصی که همگی تحت نظارت وزارت بهداشت هستند در اولویت جدی قرار دارد و جز ضروریت‌ها است؛ اما متاسفانه در آزمون استخدامی اخیر وزارت بهداشت شاهدیم که کمترین ظرفیت استخدام برای پرتوکاران در استان‌های کشور در نظر گرفته شده است و در برخی استان‌ها حتی یک پرتوکار رادیولوژی هم در آزمون استخدامی تقاضا نشده است و این بسیار غیر حرفه ای و فاجعه بار و در جهت ظلم به سلامت پرتوکاران کشور است.

رئیس انجمن پرتونگاری خوزستان گفت: پرتوکاران کشور خواهان استخدام در حد استاندارد و طبق قوانین سازمان انرژی اتمی هستند و همچنین می‌خواهند بدانند که چه زمانی وعده‌های چندین ساله مالی وزارت بهداشت در خصوص فوق العاده ۵۰ درصد حقوق و مزایا کار با اشعه به تحقق می‌پیوندد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مشکلات بخشنامه‌ها و قوانین داخلی اشتباه وزارت بهداشت پرتوکاران تشویق می‌کند تا از مرخصی که برای سلامت آنها در نظر گرفته شده است صرف نظر کنند، بدین صورت که مثلاً اگر از مرخصی‌های کار با اشعه خود استفاده کنند درآمد کارانه بیمارستانی آنها کاهش می‌یابد.
 
کلمات کلیدی : رادیولوژی، سی تی اسکن،آنزیوگرافی،ام آر آی،رادیوتراپی ، پزشکی هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.