نظر منتشر شده
۶۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 132773
گزارش مجلس از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها
بخش خبری الف، 15 آذر90
رقم ماهانه 45500 تومان يارانه‌ نقدی سرانه، بدون محاسبات لازم تعیین شده و در نتیجه در9ماه اول 147 میلیارد تومان اضافه به خانواده ها پرداخت شده و سهمی برای توليدباقی نمانده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۰
كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادی در مجلس شورای اسلامی در آستانه سالگرد آغاز اجرای قانون هدفمندكردن يارانه‌ها گزارشی از چگونگي اجراي این قانون آماده کرده است.
 
به گزارش الف، در اين گزارش که بر اساس اطلاعات ارائه شده مسئولين و دستگاه‌هاي اجرايي، ديوان محاسبات، مشاهدات و مراجعات مردمي، اطلاعات فعالان اقتصادي بخش‌هاي مختلف، گزارش‌هاي اتاق بازرگاني و تهیه شده، آمده است:
 
تصويب قانون و اجراي آن از مطالبات طولاني مدت در نظام جمهوري اسلامي ايران بوده كه با همت دولت و مجلس در سال ۱۳۸۸ آن انجام شد و سه ماه مانده به پايان سال ۱۳۸۹ با موفقيت بالايي شروع و با مدل بومي- ايراني اجرا گرديد. صندوق بين‌المللي پول آن را تحسين كرد و آن را الگويي براي استفاده كشورهاي ديگر ناميد.
 
نظارت گسترده دولت در مقام اجرا و اصلاح و انعطاف ضمن اجرا و همچنين اتخاذ و اعلام سريع پاره‌اي از تصميمات در خصوص جزييات طرح از موارد قابل توجه در اجراي اين قانون است. نمونه‌اي از اين اقدامات در قالب افزايش سهميه نفت‌گاز بخش‌هاي حمل و نقل، كشاورزي، دامداري و مرغداري‌ها، كاهش قيمت برق بخش‌ توليدات كشاورزي، اصلاح محاسبه قيمت گاز مجتمع‌هاي مسكوني و ...تبلور يافت.
 
از آثار مطلوب اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها در مدت كوتاه ياد شده، كاهش مصرف برخي از حامل‌هاي انرژي (گازطبيعي، برق و...) در بخش‌هاي مختلف و به ويژه مصارف خانگي و همچنين كاهش مصرف آرد و نان به همراه بهبود و ارتقاء كيفيت آن نسبت به مدت مشابه آن در سال‌هاي قبل است.
 
ضريب جيني يكي از شاخص‌هاي كمي مهم در بيان چگونگي توزيع درآمد در اقتصاد است. برخي از گزارش‌هاي رسمي ارائه شده بيان كننده اين است كه اين شاخص در ماه‌هاي اول اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها كاهش داشته است.
 
مهار تورم انتظاري قابل تصور ناشي از اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها يكي از نكات مهم در اجراي اين طرح توسط دولت بوده است اما بايد توجه شود كه اين هدف نبايد با اعمال روش‌هاي نامطلوب در سيستم بازرگاني و اقتصاد توليد تعقيب مي‌شد كه در موارد قابل اعتنايي روش‌ها از اين حيث پذيرفته نبود.
 
برخي اقدامات دولت در اين زمينه مانند دستوري كردن سيستم قيمت‌گذاري و اعمال نظارت‌هاي غيرفني و مبتني بر احكام تعزيراتي، مي‌تواند در ميان مدت آثار سوئي در اقتصاد توليد داشته باشد و ضروري است با سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي مبتني بر واقعيات اقتصادي كشور از تداوم روند جاري جلوگيري شود.
 
در این گزارش همچنین به برخي از تخلفات قانوني در اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها به شرح زیر اشاره شده است:
 
در مفاد قانون هدفمندكردن يارانه‌ها، مقرر شده است كه اجراي آن در طول پنج سال صورت پذيرد. اين امر بدين منظور بود تا گام اول در اجراي طرح (اصلاح قيمت‌ها) كوتاه‌تر برداشته شود و افراد جامعه و فعالان اقتصادي بتوانند علاوه بر تحمل فشار هزينه‌اي، رفتار اقتصادي خود يا ساختار توليدي بنگاه خود را متناسب با شرايط جديد تعديل كنند. اين امر مي‌توانست اجراي طرح را بدون بروز برخي عوارض نامطلوب در بخش‌هاي مختلف تضمين كند. اما متاسفانه اين موضوع عملا" در اجراي قانون توسط دولت رعايت نشد كه آثار نامطلوب آن در بخش‌هاي توليدي اقتصاد به تدريج نمايان مي‌شود.
 
متاسفانه در اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها مفاد ماده (۱۲) و تبصره‌هاي «۱» و «۳» اين قانون بطور كامل رعايت نشده است. در صورتيكه اين مفاد علاوه بر ايجاد بسترهاي انضباط مالي دولت در اين قانون، نظارت مجلس شوراي اسلامي و ساير نهادهاي نظارتي را در فرآيند اجراي قانون ميسر و تسهيل مي‌كرد.
 
به‌رغم تاكيد تبصره «۳» ماده (۱۲) مبني بر ارائه گزارش عملكرد شش ماه از طرف دولت به مجلس شوراي اسلامي و ديوان محاسبات، هنوز گزارش مستندي در ارتباط با نحوه اجراي اين قانون به مجلس شوراي اسلامي ارائه نشده است.
 
طبق ماده (۸) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها، دولت مكلف است سي درصد (۳۰%) از كل خالص درآمد حاصل از هدفمندي يارانه‌ها را به بخش توليد اختصاص دهد كه اين امر از محل درآمدهاي ناشي از افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و كالاهاي اساسي محقق نشده است. البته براساس جزء «الف- ۳» بند «۴۶» قانون بودجه سال ۱۳۹۰ سهم توليد از كل منابع حاصل از اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها به بيست درصد (۲۰%) كاهش يافته است كه متاسفانه از نحوه عملكرد اين بخش از قانون نيز گزارشي به مجلس ارائه نشده است.
 
عدم رعايت مفاد ماده (۱۳) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها توسط دولت؛ براساس گزارش ديوان محاسبات و اظهارات وزير اقتصادي و دارايي و معاون اقتصادي آن وزارتخانه در كميسيون طرح تحول اقتصادي، در فرآيند اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها مبلغ ۵۰ هزار ميليارد ريال از بانك مركزي تنخواه دريافت شده است. حجم تنخواه دريافتي بالاتر از حد مجاز قانوني بوده است. بعبارت ديگر تنخواه مذكور برخلاف حكم ماده (۱) قانون تنظيم مقررات مالي دولت بوده است.
 
علاوه براين تعهد وزير امور اقتصادي و دارايي مبني بر مستهلك كردن تن‌خواه مذكور براساس مفاد ماده (۱۳) قانون آن هم از محل منابع حاصل از اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها تا پايان سال ۱۳۸۹، عملي نشده است.
 
پرداخت مبلغ ۴۴۵۰۰ تومان ماهانه به هر فرد متقاضي يارانه‌ها در مراحل اول و دوم و افزايش يكهزار تومان و در مجموع پرداخت رقم ۴۵۵۰۰ تومان در مراحل بعدي (مراحل سوم و چهارم) بدون انجام محاسبات لازم براي كسب درآمدهاي حاصل از هدفمندي يارانه‌ها در نظر گرفته شده است. اين امر منجر به پرداخت مبالغ اضافي معادل ۱۴۶۹ ميليارد ريال به خانوارها شده است كه بر خلاف حكم ماده واحده قانون اجازه دريافت و پرداخت‌هاي دولت در ماه‌هاي فروردين و ارديبهشت سال ۱۳۹۰ مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۸۹ بوده است.
 
علاوه‌براين اقدام مذكور باعث شده كه سهم يارانه‌ بخش توليد از محل منابع حاصل از افزايش قيمت‌ها قابليت تحقق پيدا نكند، بلكه بطور غير‌قانوني از محل فروش فولاد هرمزگان، اعتبارات ماده (۱۰) قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت و همچنين ماده (۱۲) قانون تشكيل سازمان مديريت بحران كشور صورت گيرد.
 
بنابراين پرداخت‌هاي گسترده يارانه نقدي به خانوارها نه تنها يارانه بخش توليد را تحت الشعاع قرار داده، بلكه موجب تخلفات قانوني ديگر در تأمين منابع لازم براي اجراي قانون شده است. براساس گزارش ديوان محاسبات و سازمان بازرسي كل كشور بخشي از پول شركت‌هاي برق به خزانه واريز شده تا منبعي براي تأمين يارانه‌ خانوارها قرار گيرد.
 
نكته بسيار مهم و قابل تامل در اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها، عدم تأمين كامل منابع مورد نياز اين قانون از محل اصلاح قيمت‌هاي حامل هاي انرژي است كه اين امر منجر به انباشته شدن كسري درآمدها نسبت به هزينه‌هاي اين طرح مي‌شود.
 
اگر روند جاري در تعادل منابع حاصل شده و مصرفي استمرار يابد كسري منابعي در حدود ۱۵ هزار ميليارد تومان براي دولت به وجود خواهد آمد كه اين موضوع چالش‌ها و مشكلات خاصي را در پي خواهد داشت.
 
در قانون بودجه سال جاري (۱۳۹۰) در مجموع ۵۴۰ هزار ميليارد ريال درآمد حاصل از اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها در نظر گرفته شده است. به نظر مي‌رسد با توجه به پرداخت نقدي حدود ۴۵ هزار تومان به حدود ۷۴ ميليون نفر در هر ماه، در مجموع مبلغي در حدود ۴۰۰ هزار ميليارد ريال از كل اين منابع صرف پرداخت‌هاي نقدي مي‌شود.
 
بنابراين توصيه مي‌شود براي رعايت محدوديت افزايش قيمت‌ها و انضباط مالي و همچنين عدم استفاده از ساير منابع دراجراي قانون هدفمنكردن يارانه‌ها، دولت شيوه پرداخت نقدي خود را اصلاح كرده و اين پرداخت‌ها را هم به لحاظ مقداري و هم به لحاظ دامنه پرداخت محدود و هدفمند كند.
 
با توجه به پرداخت‌هاي نقدي يارانه‌ها در سطح گسترده و نياز دولت براي منابع مالي بيشتر از منابع حاصل از افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي (استقراض از بانك مركزي و ...) و در نتيجه بالا رفتن حجم نقدينگي؛ آثار تورمي اجراي اين طرح در حال آشكار شدن است.
 
تورم ناشي از اين طرح از دو طريق بروز مي‌كند. اولي بالا بردن سطح نقدينگي در طرف تقاضا (بدليل پرداخت‌هاي نقدي گسترده كه عمده اين منابع را مردم مستضعف جامعه به مصرف اختصاص مي‌دهند) و دومي ايجاد محدوديت نقدينگي در طرف عرضه و همچنين ركود اين بخش از اقتصاد بدليل بالا بردن هزينه‌هاي توليد با گذشت زمان قابل لمس‌تر خواهد بود.
 
۹-۳. ضرورت ارائه گزارش شفاف در خصوص نحوه عملكرد دولت در رابطه با جزء «پ» تبصره «۳» ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۰ كل كشور و رعايت سهم طرف‌هاي ذي‌ربط مصرح در اين حكم،
 
۱۰-۳. عدم اجراي كامل قانون هدفمندكردن يارانه‌ها و بي‌توجهي به بخش‌هاي ديگر اين قانون از چالش‌هاي ديگر در فرآنيد اجراي اين قانون است. به‌عبارت ديگر برخي از بخش‌هاي قانون كلا" اجرا نشده و برخي ديگر از بخش‌ها با تفسيرهاي نا‌متناسبي از متن و اهداف مصرح درآن به اجرا گذاشته شده است. برخي از اين موارد به ترتيب زير قابل بيان است:
 
ضرورت پرداخت يارانه‌هاي نقدي با لحاظ سطح درآمد خانوار (موضوع بند «الف» ماده (۷))؛ كه اكنون يارانه‌هاي نقدي به طور مساوي به همه خانوارها پرداخت مي‌شود.
 
عملياتي كردن احكام مندرج در جزءهاي «۱»، «۲» و «۳» بند «ب» ماده (۷) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها مبني بر گسترش و تأمين بيمه‌هاي اجتماعي، خدمات درماني، تأمين و ارتقاء سلامت جامعه و پوشش دارويي و درماني بيماران خاص و صعب‌العلاج، كمك به تأمين هزينه مسكن، مقاوم سازي مسكن و اشتغال و توانمندسازي و اجراء برنامه‌هاي حمايت اجتماعي،
 
۳-۱۰-۳. عدم توجه به برخي از بندهاي مصرح در ماده (۸) مانند حمايت از توسعه صادرات غيرنفتي، توسعه خدمات الكترونيكي تعاملي با هدف حذف و يا كاهش رفت وآمدهاي غير ضرور و ...
 
ارائه گزارش‌هاي عملكردي به مجلس شوراي اسلامي، كميسيون‌هاي تخصصي مجلس و ديوان محاسبات كشور در رابطه با نحوه عملكرد و تخصيص منابع حاصل از اجراي قانون بين سه بخش اصلي خانوار (مفاد ماده (۷))، بنگاه‌هاي و فعالان اقتصادي (مفاد ماده (۸)) و دولت (مفاد ماده (۱۱))،
 
در تبصره ذيل ماده (۵) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها مقرر شده است كه سرانه يارانه نان روستاييان به تشخيص دولت حداقل پنجاه درصد (۵۰%) بيشتر از متوسط يارانه سرانه ساكنين شهرها خواهد بود. اما اكنون اين يارانه به طور مساوي بين اقشار مختلف جامعه(شهري و روستايي) يارانه پرداخت مي‌گردد.
 
این گزارش در پایان پيشنهادهایی برای جبران اشتباهات دولت در اجرای این قانون به این شرح ارائه کرده است:
 
دولت بايد براي كسب نتايج مطلوب و مدنظر قانون هدفمندكردن يارانه‌ها در اقتصاد كشور همه ابعاد و اجزاء قانون را به صورت يك‌جا و همزمان اجرا كند. عدم رعايت چنين وظيفه‌اي در اجراي قانون علاوه بر تبعات اقتصادي و اجتماعي و سياسي نامطلوب، تخلف از اجراي قانون محسوب شده و پيگيري دستگاه‌هاي نظارتي را در پي دارد.
 
براين اساس پيشنهاد مي‌شود جزييات تصريح شده در مفاد مواد (۷) و (۸) قانون با اولويت برخي نيازهاي عمومي مانند گسترش نظام تامين اجتماعي، بهبود و گسترش حمل و نقل عمومي، حمايت از صادرات غيرنفتي و بنگاه‌هاي توليدي و ... در اجراي قانون مدنظر قرار گيرد، زيرا كه توجه بيشتر به اهدافي همچون اصلاح ساختار اقتصاد به ويژه اقتصاد توليد، ايجاد بسترهاي لازم براي شكل‌گيري اقتصاد رقابتي، صادرات گرا و كارآمد، ايجاد بسترهاي تامين اجتماعي گسترده با اولويت خانوارهاي بدون پوشش و مستضعف مي‌تواند آثار مطلوب بلندمدت قانون در اقتصاد كشور را تضمين و از حيف و ميل منابع ملي جلوگيري كند. لذا ضروري است در اجراي قانون، به موازات سياست‌هاي قيمتي و متعاقب پرداخت نقدي از سياست‌هاي غيرقيمتي و سياست‌هاي جبراني غيرنقدي نيز استفاده شود.
 
لازم است در راستاي اجراي مفاد تبصره «۳» ماده (۱۲) و همچنين مفاد ماده (۱۵) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها و ايجاد شفافيت و انضباط مالي و بودجه‌اي؛ دولت و سازمان هدفمندسازي يارانه‌ها گزارش‌هاي دقيق و كارشناسي مرتبط با اين قانون را در مهلت مقرر در خصوص نحوه اجراي قانون، ميزان منابع حاصل شده، نحوه تخصيص منابع حاصل شده در اجراي مواد (۷)، (۸) و (۱۱) قانون هدفمندكردن يارانه‌ها به مراكز ذي‌صلاح اشاره شده (كميسيون هاي تخصصي و مرتبط مجلس، مجلس شوراي اسلامي و ديوان محاسبات كشور) ارائه كند.
 
عدم توجه به اين موضوع نگراني‌ها و دغدغه‌هاي بيشماري را در رابطه با عدم سازگاري و هماهنگي در ميزان منابع حاصل از اجراي قانون (درآمدهاي حاصل از افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و كالاهاي اساسي) و مصارف صورت گرفته به بار آورده است.
 
عدم توجه به برخي از مفاد قانون هدفمندكردن يارانه‌ها و غفلت از پرداختن به آن‌ها در كنار سياست پرداخت يارانه نقدي (مانند موارد مصرح در جزء‌هاي ۱،۲ و۳ بند «ب» ماده (۷) اين قانون و تكليف استفاده از سياست‌هاي تامين اجتماعي گسترده)، مي‌تواند نتايج هدفمندي يارانه ها را كم رنگ و يا در برخي موارد مخدوش كند براين اساس پيشنهاد مي‌شود براي عملياتي شدن اهداف مصرح در مفاد بندهاي «الف» و «ب» ماده (۷) و انجام كليه تعهدات دولت نسبت به خانوارها، برنامه‌ريزي لازم براي مستثني كردن خانوارهاي برخوردار از پرداخت يارانه نقدي صورت گيرد تا علاوه بر پيگيري سياست‌هاي جبراني غير‌نقدي، امكان ادامه پرداخت يارانه نقدي بيشتر به نيازمندان واقعي و بخش توليد اقتصاد فراهم گردد.
 
لازم است فرآيند اصلاح قيمت‌ها با روند ملايم و مطابق مفاد قانون هدفمندكردن و قانون بودجه سال ۱۳۹۰ صورت گرفته و منابع پرداختي جبراني به خانوار و بنگاه‌ها صرفا" از محل افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و كالاهاي اساسي تامين شوند.
 
مطالبات شركت‌هاي دولتي توليد و ارائه كننده برخي از كالاها و خدمات عمومي نظير شركت‌هاي برق، آب و فاضلاب و گاز نگراني ديگري است كه عدم توجه به آن در فرآيند اجراي قانون هدفمندكردن يارانه‌ها مي‌تواند توان سرمايه‌گذاري اين شركت‌ها در زير ساخت‌هاي مرتبط را در بلند مدت با محدوديت و مشكل جدي روبرو كند. براين اساس ضمن تاكيد مجدد بر ضرورت رعايت توازن در مصارف و منابع حاصل از اجراي اين قانون توصيه مي‌شود، تسويه مطالبات اين شركت‌ها مدنظر قرار گرفته و اقدامات عملي سريع در اين مورد صورت گيرد تا در آينده با مشكلات زيرساختي در اين بخش‌ها مواجه نشويم.
 
متن کامل این گزارش بزودی در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت خواهد شد.
کلمات کلیدی : هدفمندکردن یارانه ها
 
Netherlands
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۱:۴۰:۱۷
یعنی دولت باید یا یارانه رو کم کنه یا قیمت انرژی رو زیاد کنه که در هر صورت فشار چند برابری به خانواده های مستضعف وارد می شه
این تحلیل ها رو باید روز اول می کردید نه الان که دوباره قشر مستضعف بهش فشار دوباره بیاد
نکته: سطح تحمل جامعه تنها چیزیه که توی این بحث ها اصلا بهش توجه نشده
با این روند خانواده های ثروتمند که کارخانه دارن یا منابع مالی خوب بهشون فشار خاصی وارد نمی شه ولی قشر متوسط و ضعیف جامعه که تعدادشون خیلی هم کم نیست متاسفانه با مشکلات خیلی جدی تری مواجه می شن
اگه هم بخوان یارانه قشر خاصی رو حذف کنن که مثل خوشه بندی اینقدر اطلاعات غلط در میاد که یه طلا فروش می شه قشر ضعیف و یه مسافر کش می شه قشر قوی

نتیجه : این امور برنامه ریزی می خواد که متاسفانه نه داشتیم ،نه داریم و نه خواهیم داشت

یا حق (550534) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۶:۰۷:۱۲
بهترین کار توقف طرح یارانه ها و برگشت قیمتها به حالت سابق است (551787) (moderator22)
 
شهاب
Canada
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۲:۰۷:۱۳
تا حالا تو این چندین ساله دید چیزی ارزان شود ؟ اگر قطع اش کنند و قیمت ها بازهم رفت بالا مردم بینوایی که با این چندر غاز امید دارند چه گلی سر بگیرند؟؟؟!؟!؟ خدایا دیوانه شدیم از دست این دولتمردان بی تدبیر (552200) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۸ ۰۰:۴۹:۰۵
این پول قطع خواهد شد شک نکن.

اما فرض کن به بهانه پرداخت این پول هر روز اچناس با شتاب بیشتری در حال گران شدن است و در واقع دولت دارد بیشتر آن را از خودت می گیرد و مقداری را به خودت برمی گرداند! کدام بهتر است قطع این پول و برگشت قیمتها به حالت قبل یا پرداخت این پول که هر روز بی ارزش تر می شود به قیمتهای انرژی- اتوبوس لبنیات - نان و .... نگاه کن! (553512) (alef-11)
 
۱۳۹۰-۰۹-۲۲ ۰۹:۲۶:۲۴
سلام دوست عزیز این جراحی باید خیلی زودتر ازاین ها درشرایط سیاسی اقتصادی فرهنگی بهتر وبا مشارکت همه مردم وبا استفاده ازکارشناسان واقعی در داخل وخارج باید انجام میشد نه الان که شرایط سیاسی بواسط دسته بندی قدرت
خراب است شرایط اقتصادی تحریم هستیم وشرایط فرهنگی بعلت تناقض گویی بعضی ها اعتماد مردم کمرنگ شدهاز طرفی متخصصان درگیر شرایط تحلیل واقعیت را کمتر دارند وهزاران دلیل دیگر تنها دعای ما ایرانیان به نتیجه رسیدن آن باکمترین هزینه است (557872) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۳:۰۸:۲۵
اول باید مسئله تحریم ها حل شود

بعد طرح یارانه ها در عرض 10 سال آن هم با توجه به ثبات اقتصاد ایران که قیمت ارزها بالا نرود اجرا شود یا که نه هی قیمت ارز را ببر بالا هی قیمت انرژی را ببر بالا ! یک دور باطل! (552256) (moderator22)
 
هموطن
Denmark
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۳:۲۵:۱۷
ما که در بدو کار به دولت محترم گفتیم که در شرائط اقتصاد افسار گسیخته ایران ؛ پیاده کردن چنین طرحی بکام بعضی ها و باعث ضربه خوردن قشر آسیب پذیر خواهد شد . ولی چون دولت فخیمه هزاران کارشناس سیاسی و اقتصادی دارد ، به غر زدنهای افراد بیسواد و بی تجربه ائی همانند ما ها که بیخودی سالهای عمرمان را دانشگاههای غرب تلف کرده ایم ؛ ارزشی قائل نشده و بقول معروف فقط نوشته خود را خواندند و اقدام به این کار کردند . تازه این اول کار هست ، ما که با هرکسی در ایران صحبت می کنیم ؛ از کارمندش تا تاجرش داد همه بربام فلک رسیده از تورم و گرانی پس از طرح مذبور . حال دولت فخیمه چگونه برخوردی خواهد کرد با این قضیه برای ما و همگان جای سئوال هست . (550567) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۱:۱۷:۳۴
جناب اقای هموطن پیرو این فرمایشات شما عرض میکنم نه مجلس درد ملت را دارد نه دولت این اقایان در معاملات میلیاردی خود سودشان را میبرند و این نمایشها نقشه برای این پول چندرغازی است که میدهند وگرنه شما ببین که خانه ملت حتی یک کلام از این گرانی و تورم کمرشکن سخنی بمیان نمی اورد (551317) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۳:۳۶:۲۲
بستون نیست؟!از جون ملت چی میخوایید؟!اینهمه از مرفهین حمایت کردید کافیتون نیست؟!مردم خوب شماها رو شناختن که به اسم نماینده رفتید مجلس.انتخابات نشون میدن که باید دست حامیان مرفهین قطع بشه.
کدوم تولید کننده نیاز به حمایت داره؟تولید کننده ای که به بهانه هدفمندی یارانه ها کار خودش رو میکنه و به اسم آنفلانزا و سیل و سرما گرونی رو انجام میده.پس میخوایید از این تولید کننده پر رو که ملت رو بیچاره کرده بازم حمایت کنید؟!میخوایید اصلآ مردم به عنوان صدقه بهشون کمک کنن؟
خیلی رو دارید شماها دیگه.انتخابات مردم جوابتون رو میدن. (550577) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۴:۳۹:۱۸
دوست عزیز تولید کننده(واقعی) با مسیولین (اکثرا) تجارت محور ما هیچ سنخیتی ندارند-میگی نه برو به شهرکهای صنعتی بعد از اجرای طرح هدفمندسازی یارانه سر بزن انگار گرد مرده روش پاشیدند( هر کدوم که بهت نزدیکتره)- در ضمن سطح رفاه مردم با تولید و حمایت از اون هیچ تضادی نداره-همه ترجیح میدیم کارگر جایی باشیم تا دلال و دستفروش جنسهای چینی و یا عضو کمیته سراسری امداد یارانه ها- ولی حذف سوبسید نباید منجر به حذف امکان تحصیل و بهداشت اولیه رایگان بشود(که ظاهرا کم کم میشود)این بشدت با شعار عدالت و حمایت از قشر ضعیف در تضاد استو بیشتر به افزایش فاصله و حجم دارندگان ثروت منجر شده است- جامعه بسوی تعالی از لایه خاکستری(متوسط) بزرگی برخوردار است- تضعیف و تخریب طبقه متوسط به بهانه تقویت لایه فقیر فریبی بیش نیست(اینکار فقط بسط لایه فقیر میباشد)-زنده باد تولید- زنده باد کار-زنده باد صادرات محصولات صنعتی- زنده باد تولید دانش و تکنولوجی (551658) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۷:۱۶:۵۸
بله حرف شما متین.من هم یک سوالی ازتون دارم.این تولید کننده مگه قرار نبود با دولت همکاری کنه تا دولت کمکش کنه؟!چی شد بعد از دو ماه از اجرای طرح یه دفعه کار خودش رو کرد؟هنوز یادم نرفته که در ساده ترین موضوع بسته بندی چیپس بسیار کوچک شد.شیر و لبنیات به همین بهانه تا کنون بیش از سه بار افزایش قیمت داشته.تولید کننده به بهانه هدفمندی داره کار خودش رو میکنه پس واقعآ چه نیازی هست دولت به این تولید کننده کمک کنه؟که بیشتر گرون کنه؟مجلس بجای فشار روی دولت یکمی فشار روی این اصناف بذاره که به هر بهانه ای گرونی رو اعمال میکنن.با وجود اصناف کلآ دیگه رقابتی دیده نمیشه.شیر پاکتی فلان کارخونه همقیمت بهمان کارخونست بدون اندکی تفاوت در نوع و درصد چربی.پس رقابت کو؟این نشون میده همشون دارن یه سود با هم و از جیب مصرف کننده میکنن.
من اتفاقآ تا این وضع تولید کننده هاست از اقدام دولت در ندادن یارانه و کمک به بخش تولید حمایت می کنم.
نمونه دیگش خودروسازی.
تا کی میخواد به اسم حمایت از تولید داخل خودروهای بی کیفیتشون رو باقیمت خودروی با کیفیت جهانی به زور به خورد ملت کنن؟تولید کننده ای که به دولت فشار بیاره تا گمرک ماشین رو نزدیک صد در صد نگه داره تا تولیدات بی کیفیت خودش رو به زور به خورد ملت بده باید زمین بخوره.
حمایت از تولید داخل هم حدی داره.مردم ده سال بشینن تا بلکه خودروساز داخلی دلش بخواد کیفیتش رو ببره بالا و قیمتش رو بیاره پایین؟!
مجلس یکبار به این خودروساز فشار میاورد و گزارش شونصد صفحه ای میداد بیرون. (551893) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۸:۳۹:۲۸
بهت حق میدم که از کالای بی کیفیت و گرانقیمت که از حمایتهای تعرفه های گمرکی برخوردارند گله کنی-در واقع یک دولت مدرن به معنای واقعی مدیریت ایجاد وحفظ شرایط رابطه برای گردش کار و سرمایه با حفظ حقوق متقابل و عدالت در راستای قانون میباشد(ونه کلیداری چاههای نفت ملی که فعلا شده دولتی) - با استفاده از یک بدنه کارشناسی مجرب با دانش مرتبط(نه حزب فک و فامیل و صرفا بله قربان گوهای نابلد) پس از تصویب مجلس منتخب مردم(مستقل و وکیل المله نه وکیل الدوله و وکیل السفارش) اقدام به یک تغییر بزرگ بزنند-اجرای ناپخته طرح هم به تولید کننده ای که مصرف انرجی بالایی داشت وهم مصرف کننده- اسیب رسانده است. زیرا عدم حمایت بانکها(از نظر پرداخت وام کم بهره ) و وزارتخانه های مرتبط(از نظر دانش فنی و ارتقای تکنولوجی ماشین الات) دست انها را در ادامه روند کار بست و انهایی که زورشان رسید برای بقای خو چاره را در فشار اوردن به مصرف کننده دیدند- انها هم که رقیب چینی داشتند- تعطیل کردند- داستان ما مثل بچه لوس پدری میماند که به یکباره بدون پول تو جیبی و مهارتی و حتی راهنمایی از خانه بیرونش میکنند( اگر در شهر بی قانون برای ادامه حیات جیب بری کند-اتفاق عجیبی نیست) (551995) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۳:۵۶:۳۵
من فکر میکنم مشکل واقعآ از دولت نیست که انقدر به دولت گیر میدند.نه اینکه اشکالی نباشه که هست اما الان برندهایی در کشور تولید محصول می کنن که داعیه صادرات دارن.اما اینکه ما به بهانه حمایت از این گونه تولید کننده ها یارانه بهشون بدیم دیگه خیلی زور داره.بله موافقم که تولید کننده هایی هم داریم که در حد کوچک مشغول به کارند و نیاز به حمایت دارن.اما همونطوری که قبلآ از قبل یارانه های انرژی بیشتر داراها استفاده میبردن با دادن یارانه به بخش تولید هم بیشتر همون تولید کننده های پر رو و پر توقع بهره میبرن.
در همه کشورها تولید کننده های بزرگ بخش های تحقیقاتی برای جلب نظر مصرف کننده ها دارن چون رقابت واقعی هست.من مصرف کننده حق انتخاب دارم اما متاسفانه مثال بارز زورگویی در همین صنعت خودروسازیمون هست.سالهاست داریم پراید میدیم بیرون به زور به خورد ملت میدیم.چرا؟چون من نوعی نمیتونم بخاطر مثلآ حمایت از تولیدات داخلی انتخاب کنم.خب باشه هممون ایرانیم و باید از تولید داخل حمایت کنیم اما این حمایت باید حد و اندازه داشته باشه و تبدیل به استثمار نشه.الان سالهاست سمند داره تولید میشه.نه نوآوری ای نه چیزی.چرا؟چون تولید کننده اطمینان داره به دلیل گمرک بالا رقابتی نیست و من نوعی چاره ای جز خرید این جور تولیدات ندارم.مثل پیکان که اگه الی ابد هم تولید میشد مردم مجبور بودن بخرن.من حاضر نیستم یه پاپاسی به این تولید کننده ها برسه.
مثلآ در مورد لبنیات.هر دو سه ماه به بهانه گران شدن نهاده ها فرت و فورت قیمت رو میکشن بالا و جالبه چون صنفم هستن این مصرف کنندست که ضرر میکنه نه تولید کننده چون رقابتی نیست بینشون.یه جور حالت مافیایی.
این باید درست شه بعد کمک به تولید کننده بشه. (552311) (moderator22)
 
توحید
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۴:۲۵:۳۱
کل آزاد سازی ها باید همون پارسال انجام می شد. بدترین کار ممکن این چند مرحله آزادسازیه که اتفاق افتاد ..... این مجلس کلاً دوست داره بپیچونه لقمه ها رو .

بابا یکی نبود بگه مگه شما بنزین رو هر سال دو قرون دو قرون زیاد نمی کردید ؟؟ آخرش چی شد ؟؟ نمونه واضح تر از این دیگه من نمی دونم چی باید باشه ؟؟
نمی دونم چه اتفاقی باید تو این یه سال می افتاد که نیافتاده ؟؟

خیلی مردم با ظرفیتی داریم که اصلاً تا تقی به توقی می خوره اصلاً خودسرانه قیمت ها رو جابه جا نمی کنن حالا بیا هر سال بهونه بده دستشون ... نمونه ش دوستان راننده تاکسی و مغازه دارش بگیر تا ...... . قربون نظارت نهاد های دولتی و اصناف هم بشم !!

همون خوبه که یه دولت قانون گریز داریم که کار خودشو انجام میده. مگر نه با این طرح 5 مرحله آزاد سازی از فردا باید با دسته چک سوار تاکسی و اتوبوس می شدیم !! (550598) (moderator22)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۳۱:۲۴
مجلس اصولگرای هفتم از طرفی اجازه افزایش تنها 10 درصدی قیمتها را از دولت خاتمی گرفت و طرح مخرب شدید تثبیت قیمتها را تصویب و اجرا کرد و از طرف دیگر مجلس اصولگرای هشتم به طرحی رای داد و دولت هم به یکباره چند صد درصد قیمتهای سوخت را افزایش داد!! اون تفریط و این افراط فقط می تواند نشانه غیرکارشناسی بودن و غیرمدبرانه بودن طرحهای مجالس هفتم و هشتم و غیرقانونی رفتار کردن دولت را برساند.. از همان ابتدا هم گفتیم از دل مجلس و دولت اصولگرا طرحهای کارشناسی برای حل مشکلات کشور درنمی آید.. باید دعا کنیم مشکلات کشور بیشتر نشود که البته در این چند سال در حوزه های مختلف مشکلات بیشتر هم شده است.. (551542) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۸ ۰۱:۰۱:۲۷
یکدفعه که همه چیز گران می شد بعد یکدفعه ارزها گران می شد و بعد یکدفعه دوباره انرژی گران می شد ! در واقع اوضاع بدتر از الان می شد! (553519) (alef-11)
 
حسام
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۷:۵۱:۵۱
این 147 میلیارد تومان اضافه سهم یارانه امیر منصور آریا بوده . خوب بنده خدا خرج داشته نمی تونسته که یارانه نگیره . به هر حال قرار بوده که با نقدی کردن یارانه ها فاصله غنی و فقیر کم بشه دیگه . حالا شما اومدین به این عدد قلیل و اندک بند کردین . برا همین مجلس هم با اخلاص کامل و برای رضایت حضرت حق به وزیر محترم رای اعتماد مجدد داد دیگه . بخاطر کمک به این قشر محروم . خداخیرشون بده (550794) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۸:۱۰:۵۶
به درک که برای تولید چیزی نمونده (550807) (moderator22)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۳۲:۵۵
خوب دوست عزیز شما که این نظر را می دهی باید به شما بگویم افت تولید و ضربه خوردن تولید یکی از مهمترین دلایل افزایش تورم است. (551544) (moderator22)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۳۵:۰۵
گزارش پشت گزارش از تخلفات دولت از قانون و قانون شکنیهای دولت.. در این سالها عادت کردیم به این گزارشها.. اما دریغ از یک قدمی در وادار کردن دولت به اجرای قانون.. دریغ از عملکرد قوه قضاییه که مماشات کرده است و مردم را روز به روز گرفتارتر کرده است.. قانون مترو قانون هدفمندی.. اختلاس عظیم ... خانه نشینی رییس جمهور.. فشار سنگین اقتصادی به مردم.. (551550) (moderator22)
 
حمید
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۳۶:۵۱
کمیسیون اصل 90 مجلس هم گزارش داد حداقل 4 وزارتخانه دولتی در بزرگترین اختلاس تاریخ ایران مرتبط و مقصر بوده اند.. حالا تکلیف شما وکلای مردم و قوه قضاییه به نظر شما چیست؟ از نظر مردم که مشخص است..{.........} (551553) (moderator22)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۸:۳۸:۳۸
مردم قانون را رعایت کردند ولی دولت به هیچ گونه وعده هایش اعم از ارزانی و صاف شدن چاله و چوله ها و تولید اشتغال بیشتر اصلا عمل نشده ‏.حتی وضع بدتر هم شده است.کارگرانی که در واحدهای تولیدی کار می کردند بیکار شده ‏
اند!‏
فقط ‏
ققیمت ‏
حامل ‏
های ‏
انرژی ‏
افزایش ‏
پیدا ‏
کرد ‏
و ‏
خرج ‏
تخلف ‏
اقتصادی ‏
سه ‏
هزار ‏
میلیاردی ‏
شو داو ‏
امیدی ‏
هم ‏
ندارم ‏
که ‏
با ‏
مقصران ‏
اصلی ‏
این ‏
تخلف ‏
اقتصادی ‏
(‏
اختلاس)‏
برخورد ‏
جدی ‏
صورت ‏
گیرد (550830) (moderator22)
 
عباس
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۸:۵۰:۲۶
من فکر میکنم برنامه دولت دهم پرداخت یارانه ها با هر هزینه ای برای اقتصاد کشور است، چه از طریق عدم پرداخت سهم بخش تولید وچه با گران فروشی هدایت شده ارز و سکه در بازار ( یعنی بی ارزش کردن پول ملی ) و چه با انجام اقدامات غیر قانونی دیگری که در این گزارش امده ، چون تصورشان اینست که بروز اوج تورم و بیشتر عوارض این سیاستهای غلط اقتصادی به عمر دولت نهم نمیرسد بلکه به دولت بعدی میرسد ولی ژست پرداخت یارانه نزد کسانیکه دید اقتصادی ندارند برای این دولت میماند و میتواند در انتخابات بعدی برای این دولت رای اور باشد، تجربه هم نشان داده که این دولتی غیر پاسخگو به مجلس و منتقدین تحصیل کرده اقتصادی است بنابر این به احتمال فراوان این گزارش مجلس هم هیچ سودی برای مردم نخواهد داشت مگر انکه مجلس اینبار عزم و قدرت اعمال قانون را داشته باشد که بعد از رای اعتماد مجلس به وزیری که در زیر مجموعه اش سه هزار میلیارد اختلاس شد، من دیگر از اکثریت این مجلس کاملا نا امید شده ام · (550842) (moderator22)
 
صادقی
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۱۹:۱۵:۵۴
ما اگه نخواهیم قانون هدفمند سازی یارانه ها اجرا بشه کی روباید ببینیم؟

ملت منتظر 12 هر ماه میمونن تا به پول برسن و این یعنی گدا پروری. میشه این طرح رو به همه پرسی گذاشت تا نظر مردم هم روشن بشه. (550850) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۳۵:۲۶
دوست عزیز، نتیجه همه پرسی معلومه که چیه. همه مخالفن ولی باز میگن همه موافق بودن و فقط مشتی فتنه گر مزدور و دست نشانده آمریکا و اسرائیل و ... با اون مخالف هستن. کار ما از این چیز ها گذشته. (551551) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۰۹:۰۸:۰۸
بابا چرا متوجه نیستین این حق ملت است (552533) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۵ ۲۳:۴۱:۱۵
مبلغی که به ملت میدهید اضافه است اما انچه اختلاس میشود چه؟ (550885) (moderator22)
 
حامی
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۰:۰۲:۲۳
روزی روزگاری 200 کارشناس زبده اقتصادی به بعضی ها توصیه کردند نکنید این کار را طرح برداشتن یکباره سوبسید ها اما گفتند مرغ یک پا دارد و عزیزان دیگری هم هورا کشیدند ... حالا چه شده ! (550903) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۰:۲۷:۰۹
برادر اگر مرغ یکپا نداشت که تخم مرغهاش اینقدر گرون نمیشد . (551236) (moderator22)
 
حمید گودرزی
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۰:۵۹:۲۶
ذکر این نکته ضروری ست که گزارش مجلس در خصوص نحوه محاسبه تورم در کشور دچار کاستی جدی ست !!! زیرا مجلس به این نکته توجه ندارد که به جز عوامل ذکر شده در خصوص ایجاد تورم عامل دیگری نیز وجود دارد که در ایجاد تورم در کشور نقش بسزایی دارد و آن وجود نوسانات نرخ ریالی ارز (بخصوص دلار ) در کشور است که سرمنشا آن نخست بانک مرکزی ست و متعاقب تصمیمات و رفتار بانک مرکزی در این مهم سپس بازار آزاد را باید برشمرد .... این نوسانات معمولا روبه بالا و تورم زا هستند و چنانچه در فراگرد محاسبات اقتصادی تثبیت نشده باشند به جد میتوانند محاسبات علمی را برهم زنند و به پرسش گیرند ! چنانکه تنها با افزایش حدود 25 تا 45 درصدی قیمت ارز در یکسال اخیر (به ترتیب توسط بانک مرکزی به نمایندگی دولت و بازار آزاد ) تورم افسار گسیخته ای بر کشور تحمیل شد که حتی با فرض تثبیت نرخ ارز به نظر میرسد که دامنه این تورم تا چند ماه آتی ادامه خواهد داشت !
ضمن اینکه تایید اثرات نامطلوب در اقتصاد تولید {محور } توسط مجلس در میان مدت ( که البته شواهد موید این است که این مدت اکنون فرا رسیده است ) با نفس اجرای هدفمندی یارانه ها در تعارض است !!! با این همه مجلس نکاتی را گوشزد میکند که به ذهن خطور میشود که این طرح چندان علمی اجرا نشده مانند نحوه پرداخت نقدی به افراد و خانوار ! اگرچه مجلس به مواردی اشاره نموده که در اجرای این طرح دولت چندان قانونی نیز عمل ننموده است !
مهمترین نکته ای که مجلس به آن اشاره کرده اجرا نشدن این طرح طی زمان قانونی آن (5 سال ) است... اما دولت برای فرار از پاسخ به این موضوع از نوساتات و افزایش نرخ ریالی ارز (دلار ) توسط نماینده خود بانک مرکزی که در دامن زدن به افزایش افسارگسیخته نرخ ارز در بازار آزاد سیاست های غلطی را اجرا نمود استفاده کرده است ... !!! (550932) (moderator22)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۱:۱۶:۰۵
پس آقای رئیس جمهور چطور می گفتند که " یارانه نقدی تا سه برابر قابل افزایش است. " (550945) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۰:۲۸:۱۶
تعداد گیرندگان یاران تقسیم بر چهار بعد مبلغ را ضرب در سه میکنیم حله (551237) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۱:۰۵:۲۵
نزدیک انتخابات مجلس هست دوست من بعید هم نیست که یک دفعه و برای دو ماه این کار رو انجام هم بدن درست مثل اتفاقاتی که قبل از انتخابات ریاست جمهوری انجام شد (551299) (moderator22)
 
سعید
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۱:۱۷:۳۶
با سلام
جناب الف عزیز
این دولت اشتباه نمی کند ، این دولت تخلف نمی کند ، این دولت قانون مدار ترین دولت کل تاریخ بشریت است ، این دولت دولت پاکهاست ، این دولت ، دولت متخصصین است، این دولت ، دولت کارشناسهاست وووووووووووووووووووووو این دولت مجموع عصاره تمام خوبیهای عالم است ، پس این دولت هر چه کند عین صواب است ، این دولت هر چه کند کسی نباید حرف بزند ، این دولت هر چه گوید همه باید چشم بگویند ووووووووووووووووووو و بلاخره اینهمه اغراق است که نتیجه اش این آمار و ارقام است و البته این تازه آنهائیست که قابل درج و بیان است ، وای بروزی که آمار و ارقام واقعی قابل دسترس و اعلام باشد . (550947) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۵:۳۷:۲۳
الان موضوع اساسی فروپاشی اقتصاد اروپا و آمریکا و جنبش 1000 نفری وال‌استریت است
تورم به ظاهر 28 درصدی و در باطن خدا داند مهم نیستند (551747) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۶:۳۱:۰۰
عجیب نیست که در کاری با این ابعاد اشکال پیش بیاد. اشکالات قدیمی‌ تر از این حرفهاست. واقعیت اینه که اصلا چرا باید یارانه نقدی پرداخت بشه؟ پس چه تفاوتی با گذشته کرده؟ کجای دنیا یارانه نقدی میدهند؟ یا کجای دنیا برای انرژی یارانه پرداخت میکنند؟ متاسفانه این اشکالات از اول بوده. این پولهای یارانه باید صرف ساخت پالایشگاه بشه، صرف تجهیز شهرها به حمل و نقل عمومی‌ بشه مثل مترو که چند نسل بتونند از آن استفاده کنند. اگر بخواهیم از اول حساب کنیم که مردم چه گاز و نفتی‌ مصرف کردند که در زمستان با زیرپوش در منزل راه بروند یا با شلنگ پرفشار آب دنبال یک برگ تو حیاط میکردند، این ارقام سرسام آور را ماشین حسابها ی معمولی‌ نمیتونند محاسبه کنند. واضح است که بعد از آنگونه زندگی‌، تغییر به روش درست برای همه سخت است. (551051) (moderator22)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۹:۲۳:۴۱
با سلام
بنده با 8 سال سابقه و مدرك مهندسي باورتان مي شود وقتي به نيمه ماه مي رسم شرمنده و خجالت زده همسر و خانواده ام مي شوم.نمي دانم آيا دوستان من هم همين وضعيتو دارند يا فقط من اينطوري هستم. (551157) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۲:۱۷:۵۴
نه عزیز دل فقط مختص به شما نیست 99% مردم!!!!! همین مشکل رو دارند (551423) (moderator22)
 
فهيم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۱۹:۲۶
اين 99 در صد و 1 درصد براي من هم خيلي آشناست. (551514) (moderator22)
 
irany
Canada
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۰۹:۵۴:۰۶
به نظر این حقیر دولت هر چه زود تر باید یارانها را قطع نماید به دلیل اینکه اول جلوی تورم لگام گسیخته تا حدودی کرفته خواهد شد و متاسفانه در قشر روستایی این تفکر وجود دارد فرزند بیشتر یارانه بیشتر ومسابقه ای برای تولید مثل ایجاد گشته حال که مخارج یک فرد روستایی به مراتب کمتر از شهرنشینان می باشد واین باعث ان گردیده تن ندادن به کار گردیده واین یارانه ها جه بسا دارو که نیست جه بسا سمی مهلک که صدمه ان هم به مردم وهم به دولت میرسد امیدوارم هر جه زود تر جلوی ان گرفته شود (551200) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۴:۰۹:۳۷
اسمش هم است کودکان یارانه ای روستایی (551597) (moderator22)
 
مصطفی
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۰:۰۰:۱۵
اصولا طرح هدفمندی یارانه ها طرحی خوب میباشد اما نکته اساسی در اجرای طرح ابتدا داشتن اطلاعات کافی در مورد متغیرها و داده ها و نیز موارد مورد اجرا میباشد متاسفانه در زمان اجرای طرح چندین نکته به هیچ عنوان مد نظر قرار نگرفت که از نظر تاثیر انها بر اجرای این طرح به هیچ عنوان فکری در مورد ان ن در شده و از جمله انها زمانی که رکود و بحران اقتصادی در جهان وجود دارد به طور قطع این بحران بر نتایج طرح تاثیر میکذارد زیرا ما اکنون در دوره ای هستیم که تاثیرات جهانی بر اقتصاد اثر مستقیم دارد اما در این طرح لحاظ نشد این یک دلیل ضعف طرح و دیگر نکته ای که به هیچ عنوان مورد ارزیابی قرار نگرفت این است که این طرح در زمانی اجرا شد که کشورهای غربی تحریمهای مختلفی را بر کشور اعمال کردند و درست است که ما همواره اعلام کردیم تحریمها تاثیری بر ما ندارد اما در واقعیت هزینه ها را برای ما بالا میبرد چه از نظر خرید مواد اولیه برای بنگاه های تولیدی که مواد اولیه خود را باید وارد کنند و چه از نظر برگشت بهای کالا های صادراتی که برخی تولید کنندگان انها را به خارج از کشور صادر میکنند پس این مسئله هم بر اجرای این طرح تاثیر منفی میگذارد که متاسفانه این عوامل نیز در زمان برسی و برنامه ریزی طرح لحاظ نشد
یادمان باشد این طرح با تمام مزایایی که دارد زمانی که موفقیت کامل داشته باشد ارزشمند است نه انکه فقط بخواهیم ان را اجرا کنیم بدون اینکه نتیجه نهایی ان برای ما مهم نباشد

اکنون باید به فکر چاره ای باشیم تا از تبعات بد جلوگیری کنیم و طرح را به سلامت به انجام برسانیم حال اگر شده به جای 5 سال مدت ان را به هفت یا هشت سال افزایش بدهیم و با این اصلاح که همراه برسی و لحاظ کردن نقاط قوت و ضعف موجود این پروژه با موفقیت به انجام برسد (551207) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۲:۱۱:۰۶
نام طرح اشتباه است دولت اصلا یارانه ای نمی دهد که حالا هدفمندش کند این پول نفت مردم است که متعلق به آنها است نه دولت تازه دولت باید پول صادرات نفت را هم به مردم بدهد (551408) (moderator22)
 
هم وطن 2
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۲:۲۶:۵۷
با پول یارانه ها میشد در هر ما 20تا کارخانه سیمان یا پتروشیمی یا پالایشگاه یا 100تا بیمارستان مجهز به تکنولوژی روز ویا1000 کیلومتر اتوبان ویا....... ساخت داریم چی به سر این پولها میاوریم کی میتونه این اشتباهات رو جبران کنه مگر معجزه ای بشه هم وطن (551450) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۲:۵۴:۵۸
هرچی تا الان کارخونه سیمان و غیره به فکر مردم بوده کافیه!تولید کننده ای که به هر بهانه ای محصولش رو گرون کنه تا سوار بنز و ب ام وش بره کیش و دوبی همون بهتر که زمین بخوره.این پول حق ملت هست.اینهمه سال ریخته شد تو جیب پولدار و ماشین دار با یارانه بنزین و گاز و برق دو روز که حق ملت رو داد دولت شد قانون گریز و ضد قانون و صد تا گزارش باید تهیه شه و غیره!واقعآ کسانی که تو مجلسن چی فکر کردن راجع به مردم؟!آقایون!با شمام!بله شما آقای توکلی که به هر بهانه گزارش میدید بیرون!انخابات میبینیمتون تا ببینید تولید کننده ای که گرونیش رو ده ها بار اعمال میکنه باید یارانه بگیره یا مردم!؟ (551474) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۰۹:۱۶
اینهایی که شما گفتید الودگی شدید دارد .اگر فقط لباس وپارچه چادری تولید وصادر شود. به نفت هم احتیاج چندانی نیست. (551495) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۲:۳۴:۰۹
متاسفانه هيچ فكري براي بدهي دولت به شركتها نمي شود؟ ، دادن يارانه پيشكش ، طلب شركتها از وزارت نيرو كمر آنها را شكسته (551458) (moderator22)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۳:۱۱:۵۲
چطور شد وقتی حمایت از پولداران کارخانه دار مطرح اقایان مجلس بیدا میشوند یا بیدارشان می کنند ولی وقتی 20 هزار تومان اقشار متوسط و کم درآمد میگیرند تورم جهانی و رکود اقتصاد و احتمالا سقوط ستاره زهره رخ می دهد؟ خیر آقا تولید کننده ها با بسته حمایتی فقط سفرها و سرمایه گذاری های خارجی شون بالا می رود این حرفهای برخی اقایان تو کت ملت نمیرود مگر اینکه آقایان کارخانه دار باشند. (551499) (moderator22)
 
هم وطن 2
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۴:۴۴:۰۵
دوست عزیز از این طرح هدفمنی یارانه ها چقدر میدونی .فکر کردی تا اخر عمر به شما یارانه میدهند . همین الان ارزش یارانه ای که میگیری از 45000نسبت به تورمی که داشتیم به حدود 27000 تومان رسیده من کارخانه دار نیستم اما همین کارخانه های دستو پا شکسته مخارج زندگی کارگرهای زیادی را تامین میکنند.طرح هدفمندکردن یارانه بعد از جنگ جهانی دوم در خیلی از کشورهای درگیر انجام شد ویک طرح بین المللی هست اما انها کار را به کاردان سپردند .مردم ودولت در ان کشورها با هم تلاش کردند از 8 ساعت کاری 7 ساعت کار کردنداما ما همه کار میکنیم بجز کار تا حالا هم با پول نفت زنده بودیم اگر نفت را از ما بگیرند ان وقت معلوم میشه که یک من ماست چقدر ......؟ برادر (551668) (moderator22)
 
alizade
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۵:۴۰:۱۵
بهتره بودجه ای اضافه نمونه که ازخدابیخبرهای درلباس میش که تعدادشون هم زیاد شده یکجا بالا نکشن کسریداشته باشیم بهتره اگه راست بگن دیگه به حرف هیچکس اعتباری نیست الهم عجل لولیک الفرج (551749) (moderator22)
 
مزدور اسرائيلي
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۶:۵۵:۳۵
کي بود مي گفت با اجرای طرح هدفمندی يارانه ها تورم تک رقمي ميشه؟کي بود مي گفت ديگه فقير در جامعه نخواهيم داشت؟کي بود مي گفت اقتصاد چندم دنيا ميشيم؟کي بود....يادش بخير شعارهای شب انتخابات!چه مردم ساده ای داريم ما (551863) (moderator22)
 
بابا
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۷:۵۵:۴۱
اگه ما می خواهیم بالا بریم باید به خودمون سختی بدیم.البته قبول دارم یه سری از مسئول ها به فکر پر کردن جیب خود هستند (551936) (moderator22)
 
بهمن
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۱۹:۵۹:۱۲
سلام
دولت داره طبق مدل فزاینده پیش میره یعنی که یه تصمیمی رو که فکر مکنه صحیح میگیره وبعد ازمدتی یه سری تغییراتی رو مبنی بر اصلاح تصمیمات قبلی می گیره
یعنی که برنامه ای رو پیش رو داره نمیتونه در مورد اون برنامه پیش بینیهای لازمه رو داشته باشه (552067) (moderator22)
 
iniseh@yahoo.com
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۰:۲۴:۰۹
باسلام - بخدا شرکت ما با توانیر سال های گذشته چند کار 500میلیونی میگرفت کم و بیش پول ما کارمندهاشو میداد ولی امسال 3تا قرار داد 100میلیونی مسکن مهر بسته شرکتمون با 4 تا کارگر بخش دفتری 2 تفر-سال گذشته 24 نفر کارگری-8 نفر دفتری بودن-صاحب شرکت 2شنبه آمد دفتر شرکت و آخرین جنس های انبار رو بردن بفروش واسه حقوق آخر ماه کلی هم طلب از توانیر داریم-خدا بخیر کنه شب عیدمون رو-خدایا رحم کن به آبرویمون پیش زن و بجمون (552085) (moderator22)
 
بی نام
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۱:۰۸:۵۹
قبل از اجرای قانون به اصطلاح هدفمندی یارانه ها وقتی میخواستی کاری بکنی همه مشتاق کار بودند اما الان یارو به قول دوستمون 6 تا بچه داره با خودش و همسرش میشه 8 تا !!!!!!!!!!!!!! هم یارانه میگیره هم ماهی 1 هفته کار نمیکنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حالا دوستان دونستید اقتصاد اول دنیا کجاست؟؟؟؟؟؟ حالا معنی تورم تک رقمی رو دونستید؟؟؟ اگه میخواهید نرخ تورم رو بدونید کافی هست به ذهنتون فشار بیارید و قیمت‌های پارسال رو با امسال مقایسه کنید!!!!!!!!! (552136) (moderator22)
 
انتی پررو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۶ ۲۲:۰۶:۵۷
طرحها و برنامه هایی که بدون فکر توی این مملکت اجرا شده همین اعلانم متوقف بشه!بیشتر از پنجاه سال زمان می خواد تا اثار سوء اون از بین بره!چندین نسلها باید بسوزن!!! (552198) (moderator22)
 
محمود
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۰۰:۳۹:۲۷
چه خوب بود این کارشناسان اول کارشناسی می کردن بعد عمل وبهتر بود اگر تخلفی بود ابتدا شروع قانون مانع ان می شدن ولی خوب الحمد اللا تورم و فقرا از بین رفتن وقتی دخل و خرج یک کشور معلوم نیست انتظار معجزه دارید (552356) (moderator22)
 
س
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۰۷:۴۴:۰۵
با سلام
فکر کنید مردم هم سه هزار میلیارد اختلاس کردند.بیخیال شید. این همه پول بی حساب و کتاب خورده میشه به مردم که میرسید یادتون میفته حسابرسی کنید (552466) (moderator22)
 
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۰۸:۵۹:۲۰
بابا 455000 پول یک جفت کفشه حالا دوستان می فرمایند زیاد پرداخت شده بابا این
توهین به این ملت بزرگ وشریف نیست ؟ (552522) (moderator22)
 
مسعود
United States
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۲:۱۴:۳۱
برای جلوگیری از ضربه خوردن بخش تولید . بنگاههای اقتصادی و کارخانجات ما نیاز به نوسازی صنایع و ماشین آلات دارند که با این اوضاع تحریمها این امر بسیار دشوار است.. بنابراین یکی از عوامل اصلی موفقیت هدفمندی یارانه ها به کاهش تحریمها یا رفع تحریمها ارتباط مستقیم دارد. (552752) (moderator22)
 
سوسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۲:۲۰:۰۰
چرا سه هزارمیلیارد تومان اختلاس رو حسابرسی نکردین؟؟؟! به مردم که میرسید تازه یادتون میفته حسابرسی کنید !!!!!! واقعا که!! (552758) (moderator22)
 
ساسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۳:۲۰:۳۹
اخه ايناكه ميگن مردم استقبال گرمي ازاين طرح كردندكدوم مردم روميگن مردم ايرانو؟اخه ماكه داخل مردميم تواين يكسال واندي كسي ازمردم رونديديم كه ازاين طرح راضي باشه (552832) (moderator22)
 
علی بوستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۳:۲۶:۱۲
ا سلام
خیلی جالبه، توجه کردید مجلس یک زمانی نشسته و برای اجرای هدفمند سازی یارانه ها برای دولت یک خط مشی تصویب و ابلاغ نموده، قرار بوده دولت بعد از شش ماه گزارش عملکرد بدهد که نداده. قرار بوده طرح را در طول 5 سال پیاده نماید تمکین نکرده و هرطور که دوست داشته حرکت کرده، در طول ایام به هیچ کدام از نظرات مجلس توجهی ننمود. امروز هم که مجلس گزارش ناکارامدی خودرا درطول دو دوره دولت احمدی نژاد انتشار داده در پائین گزارش با توجه به ناکامیهای گذشته جرات برخورد تند به بیقانونیهای دولت را نداشته وموارد رفع اشکالات را به رئیس دولت (پیشنهاد نموده). جالب نیست؟ مجلس در این دو دوره اخیر نه تنها کسب وجهه ننمود بلکه سنتی را برجای گذاشت که دولتهای بعدی بدانند که با قلدری میتوان از سد مجلس عبور کرد. (552841) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۴:۲۸:۴۰
در بیشتر کشور های دنیا سوبسید برای اب برق و بنزین پرداخت نمیشه در مملکت ما هنوز کمی پرداخت میشه اما همه چیز در کشورهایدیگر از ایران ارزانتر است از گوشت و مرغ و ماشین استاندارد تا چیز های دیگر پوشاک در ترکیه ارزانتر ازایران است سوبسید هم نیست ماشینهایشان استاندارد است ماشین پزوی چهار صدو پنج چهل سال پیش در فرانسه اتش نمیگرفت اما الان در ایران اتش میگیرد مصرف بنزین در ماشینهای ایرانی خارج از حد است ان وقت چی را میخواهید سوبسید ندهید ایا گناه ملت است که ماشین ایرانی بخریم با این مصرف زیاد تقصیر خوتان است {....}نه قطع سوبسید این گران کردن است نه هدفمندی این داشتن پول بیشتر برای دزدی است مگر اینکه میگید پول کم میاورددولت مگر مجانی میدهد هم پول میدهد هم همه چیز ارزان است همه چیز گران شده برقی که ما در خوزستان مجبوریم مصرف کنیم با دوکولر داریم پوست میکنیم از گرما نمیشود که زن و شوهر و بچه در یک اتاق خواب بخواند نمیشود بدون کولر هم خوابید با برق مصرفی سال گذشته فرق فراوان دارد منت هم میگذارید گاز بنزین اب و خیلی چیز های دیگر گران شده ندزدید این پولها بس است (552926) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۱۰:۵۳
همه اقتصاددانها میدانند که افزایش نقدینگی در جامعه معادل با تورم است یعنی نتیجه طرح از اول معلوم بود اما تیم کارشناسی رییس جمهور می گفتند مرغ یک پا دارد و این طرح باید اجرا شود. (553194) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
گزارش مجلس از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها