جاسوسی از کامپیوترهای منفک از اینترنت/ فایروال های جاسوس از سیسکو تا هواوی

بخش خارجی الف، پنجشنبه 26 دی 92

26 دی 1392 ساعت 10:01


آژانس امنیت ملی آمریکا از ابزاری جاسوسی استفاده می کند که به آن اجازه می دهد بدون اتصال این کامپیوترها به اینترنت نیز از آنها جاسوسی کند.

به گزارش "الف" از نیویورک تایمز و اشپیگل، این تکنولوژی که از ۲۰۰۸ توسط ان اس ای به کار برده شده و در حداقل بیش از 100 هزار کامپیوتر نصب شده است، برای انتقال داده از کانال های فرکانس های رادیویی مخفی استفاده می کند.

داده های رادیویی فوق از طریق قطعات کوچکی که بر روی بورد کامپیوترها نصب شده است و یا قابلیت نصب سخت افزاری بر روی یو اس بی را نیز دارند منتقل می شوند.

سخت افزارهای کوچک فوق که بر روی مادربورد های کامپیوترها قرار داده می شوند داده های کامپیوتر را به داده های رادیویی تبدیل کرده و آنها را به ایستگاه های کاری که می تواند مایل ها دور تر از هدف قرار دارد منتقل کند. این ایستگاه ها نیز داده ها را به مقر سازمان امنیت ملی امریکا منتقل می کند.

استفاده از فرکانس های رادیویی برای انتقال داده یکی از بزرگترین چالش ها تکنولوژیک ان اس ای در مقابل اهدافی بوده است که کامپیوترهای خود را از اینترنت منفک می کنند. قطعات سخت افزاری مذکور معمولا توسط تولید کنندگان قطعات سخت افزاری یا یک جاسوس بر روی دستگاه ها نصب می شود.

عملیات مذکور از جانب آژانس امنیت ملی امریکا "دفاع فعال" نام گرفته است. گزارش شده است نمونه هایی از این عملیات در تابستان ۲۰۱۲ علیه ایران به کار برده شده است. به نوشته نیویورک تایمز، ظاهرا چینی ها نیز به این فناوری دست یافته اند و در برخی موارد علیه اهداف امریکایی به کار برده اند.

اشپیگل همچنین گزارش داده است که آژانس امنیت ملی امریکا همانگونه که با تولید کنندگان کامپیوترهای خانگی و شرکتی مانند دل همکاری دارد، تقریبا با تمام شرکت های تولید کننده فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری جهانی از سیسکو تا هواوی قرارداد داشته یا در آنها نفوذ کرده است. به این ترتیب، قراردادن فایروال های شرکت های معتبر جهانی بر سر راه تبادلات شبکه نیز دردی از این مشکل درمان نمی کند.

پیش از این فاش شده بود که علاوه بر راه حل های سخت افزاری، ان اس ای از نرم افزارهای جاسوسی و تروجن نیز برای نفوذ در کامپیوترها استفاده می کند. یکی از این نرم افزارهای جاسوسی، اکس کی اسکور نام دارد که به طور گسترده در سیستم های عامل کاربران نصب شده و اطلاعات آنها را به امریکا منتقل می کند.

منابع:
نیویورک تایمز، اشپیگل، گاردین


کد مطلب: 212115

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjv8e8iuqevvz.fsfu.html?212115

الف
  http://alef.ir