توکلی در نشست خبری مطرح کرد:

دعوت از اصلاح‌طلبان برای بررسی واگذاری املاک در شهرداری/ برخورد با مفسدان جناحی شده است

بخش داخلی الف، 20 شهریور ۹۵

20 شهريور 1395 ساعت 11:44


احمد توکلی در نشست خبری با خبرنگاران، به ارائه اطلاعاتی پیرامون بررسی پرونده واگذاری املاک به مدیران شهرداری پرداخت.


به گزارش خبرنگار الف، احمد توکلی نماینده سابق مردم تهران و رییس رئیس هیأت مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت وعدالت در نشستی خبری با خبرنگاران که در این سازمان برگزار شد، در مورد بررسی پرونده واگذاری املاک به مدیران شهرداری گفت: علت بررسی این موضوعات به اساسنامه قانونی دیده بان و شفافیت و عدالت بر میگردد. اساسنامه دیده بان این است که همواره به دنبال شفافیت بوده و اگر قوانینی در این خصوص نقض شود باید طیق اساسنامه این موضوع بررسی شود که آیا این کار قانونی و منصفانه بوده است و از اختیارات درست استفاده شده است یا خیر؟

وی تصریح کرد: علت بعدی این بررسی، اهمیت شورای شهر و شهرداری تهران است، شورای شهر و شهرداری در واقع دولتهای محلی و مجالس مردمی به حساب می‌آیند که برای حوزه های اجتماعی و اقتصادی شهری تصمیم گیری می کنند. بررسی عملکرد این دو نهاد به نظر من حق مردم است و زمانیکه که مساله ای را می بینند، مردم حق دارند که در این خصوص اعتراض کنند . از سوی دیگر باید زود تکلیف این ابهامات معلوم شود لذا تاخیر در تصمیم گیری در مورد این پدیده غیرقابل قبول خواهد بود چراکه موجب کاهش قدرت خدمت رسانی این نهادها می شود.

نماینده سابق مردم تهران ادامه داد: سازمان عدالت و شفافیت وظیفه دارد نتیجه را به عموم مردم اطلاع دهد. طبق رویه همیشگی خود که وقتی موضوعی درباره فرد یا نهادی مطرح می شود اول از خود آنان توضیح می خواهم با آقای قالیباف تماس گرفتم ایشان گفتند که علاوه بر قوه قضائیه، سازمان شما هم در این مورد رسیدگی کند. وقتی هم بیانیه رسمی دادم شهرداری برای همکاری اعلام آمادگی کرد .ما هم فهرستی از اطلاعات را درخواست کردیم که بخشی از آن تهیه شده و بخشی هم امروز جمع آوری می شود. روش کار ما این است که این فرآیند باید سالم طی شود و تدابیری اتخاذ شود که موجب اعتماد عمومی شود.

توکلی افزود: ما به دنبال اثبات چیزی قبل از بررسی نیستیم گرچه این مسئله سوال برانگیز است. اما باید جواب آن را کشف کنیم و اگر مشکلاتی وجود دارد، باید آن مشکلات را شناسایی کرده و تخلف و مرتکبان احتمالی آن باید شناخته شده و اسامی آنها اعلام شود.

رییس رئیس هیأت مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت وعدالت اظهار داشت: یکی از راههایی که می توانست اعتماد عمومی مردم را برانگیزد این بود که من از تعدادی از دوستان اصلاح طلب خودم که از نیروهای عدالت خواه ، پاکدست و طرفدار شفافیت هستند  دعوت کردم تا در این پرونده با ما کار همکاری کنند. در حال حاضر نیز گروهی در شهرداری مشخص شده و اطلاعات را جمع آوری کرده‌اند که گزارش کار خود را براساس مستندات ارائه میکنند و یک گروه هم مسئولیت تصمیم گیری و نتیجه گیری اطلاعات را دارند که شامل حقوق دانان، اقتصادانان و حسابرسان و کارشناسان زمین و مسکن هستند.

وی ادامه داد: همچنین از برخی نمایندگان مجلس که سابقه تحقیق و تفحص داشتند، دعوت شده و این گروه نتایج کارشناسی را بررسی کرده و تصمیم گیری نهایی می کنند تا این مسئله در اسرع وقت اعلام شود، اگر این موضوع صحت داشته باشد باید دید که این واگذاری‌ها از سوی شهردادی برچه اساسی صورت گرفته و به چه کسانی این زمین ها تعلق گرفته است، همچنین باید قانونی بودن، منصفانه بودن و مشروع بودن این موضوع نیز بررسی شود.

توکلی ادامه داد: امیدواریم این اقدامات بیش از یکی دو ماه طول نکشد اما بستگی دارد که این اسنادی که بررسی میکنیم چه مقدار روشن باشد. ما در ابتدا نیز با افرادی که سرشناس تر هستند یا مبلغ بیشتری تخفیف گرفته اند، مصاحبه خواهیم کرد تا انگیزه آنها مشخص شود.

وی ادامه داد: در بیانیه نهایی، این ماجرا شرح داده خواهد شد و مشخص میشود که مرتکبان چه کسانی بوده اند. این بیانیه منتشر خواهد شد و رسماً آنرا به قوه ی قضائیه، بازرسی کل کشور و شهرداری تهران اعلام خواهیم کرد. ما همچنین از مردم خواستاریم که اگر اطلاعاتی در این زمینه دارند به ما ارائه کنند و از رسانه هایی که در این موضوع پیش قدم بودند، همانند موج و معماری نیوز می خواهیم که اطلاعات خود را اختیار ما بگذارند و از مسئولان زیربط که معترض بودند می خواهیم تا اطلاعات لازم را به ما بدهند چراکه ما می خواهیم شفاف سازی کنیم که چه کسانی مقصر بوده اند و انشاالله عدالت نیز رعایت می شود.


* سپس در پایان جلسه، خبرنگاران حاضر سئوالات خود را پیرامون بررسی پرونده واگذاری املاک به مدیران شهرداری مطرح کردند، که به این شرح است:

رییس رئیس هیأت مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت وعدالت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا به نتایجی در این خصوص رسیده‌اید؛ گفت: روز پنج شنبه اسنادی به دست ما رسیده است که ما در حال کار بر روی آن هستیم.

توکلی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد اینکه در مورد مسئله حقوق های نجومی برخورد موضع‌گیری های جدی شد، اما در مورد واگذاری املاک توسط شهرداری چرا هنوز هیچ برخوردی صورت نگرفته است، گفت: آنجا موضوع بسیار شفاف بود. بنده اولین کسی بودم که در اوایل اردیبهشت در مجلس به آقای دکتر سید قاسم حسینی معاون رییس صندوق توسعه ملی گفتم که رئیس شما ۳۵ میلیون تومان در ماه حقوق می گیرد،(آنموقع نمی دانستم ایشان ۵۷ میلیون حقوق میگیرد) به ایشان بگویید این حقوق را نگیرد تا من هم این مسئله را مطرح نکنم، چرا که هزینه ی زیادی دارد.

وی ادامه داد: بعد از ظهر همان روز آقای صفدرحسینی با بنده تماس گرفت و گفت که میخواهد گزارش صندوق توسعه را اعلام کند و آمد دفتر من گفت که من شما را خیرخواه می دانم، من هم نصیحت کردم که این حقوقی که می گیرد، درست نیست و خود دریافت کننده به من گفت این حقوق را می گیرد و به من گفت قول میدهم ۷ میلیون تومان از حقوقم را نگیرم. پس دیگر ابهامی نبود در مساله . من با اینحال در مطلبی که منتشر کردم بدون آنکه نامی از ایشان ببرم دولت را تشجیع کردم به این موضوع رسیدگی کند.

روز بعد رئیس دفتر آقای جهانگیری معاون رییس جمهور به من زنگ زد که این چه کسی بوده چنین حقوقی دریافت کرده که بنده گفتم ایشان فلانی است و برای خودش ۱۷۵ ساعت برای اضافه کاری رد کرده است. ده روز بعد که نامه نوشتم اولین فیش بیمه منتشر شد و معاون بیمه مرکزی به من زنگ زد که چرا چنین موضوعی را سایت الف نوشته .من از ایشان هم دعوت کردم بیاید و توضیح بدهد که چرا انقدر حقوق می گیرد، آنجا مسئله روشن بود و ما بیشتر برروی طرز برخورد کارکردیم. ضمن اینکه در ماجرای فیشهای حقوقی رییس جمهور و مقامات تایید کردند موضوع را . اما الان مسئله پرونده شهرداری روشن نیست وکسی که اولین بار این گزارش را منتشر کرده طبق قواعد اداری سازمان بازرسی در این مرحله قابل استناد نیست، ما اول باید بررسی کنیم که مسئله چه بوده است و بعد اگر کسی مقصر بود از ملامت اجتماعی تا زندان کیفری برای متخلفین در نظر گرفته شود.

توکلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا درشما چه در زمان شهرداری آقای احمدی نژاد چه آقای قالیباف به مسایل شهرداری هیچ ورودی نداشتید با اینکه نماینده مجلس بودید در این دوران ؟ آیا قبل از جنجالی شدن ماجرای املاک از موضوع خبر داشتید ؟ گفت: نه خبر نداشتم . اینکه ما به عنوان نماینده ی مردم باید در سالهای گذشته به کار شهرداری هم رسیدگی می کردیم توقع درستی است. اما اگر ورود نکردیم علت هایی داشت، یکی از دلایلم این بود که من شورای شهر را ناظر بر شهرداری می دانم. ترکیب شورا هم ترکیب قابل قبولی است چرا که هم اصلاح طلبان در آنجا حضور دارند هم اصولگرایان. هم اختیار سوال از شهردار را دارند هم استیضاح او را . نکته ی بعدی این است که من به عنوان مردم نماینده ناظر به دولت هستم و دولت هم در این مورد بسیار مسئله داشت، و عملا هم اگر میخواستم نمی رسیدم اما الان قبول دارم که به شهرداری توجه نداشتیم و این ضعف من است. حالا که دیگر نماینده نیستم با سازمان شفافیت و عدالت می خواهم برای حقوق شهروندی کار کنم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد نامه آیت الله آملی لاریجانی در خصوص منع شدن رسانه ها در این موضوع و رسانه ها نقل می کردند از اعضای شورای شهر، و اینکه چرا در مورد فیش های حقوق چنین موضوعی رخ نداد، و رسانه ها منع نشدند و هر طور که دوست داشتند، به این موضوع پرداختند،و برخورد دوگانه ای در مورد شورای شهر به وجود آمد، آیا شما این دوگانگی را قبول می پذیرید، و شما در حالی وارد این مسئله شدید که اعضای شورای شهر نمیتوانند اطلاعات گفت: متاسفانه یکی از بلاهایی که کشور دارد که موجب رشد فساد شده است، همین است که برخورد با مفسدان جناحی شده است و زمانیکه این موضوع جناحی می شود، همه پشت جناح خود پنهان شده و کارهای خود را انجام می دهند و فاسد های جناح اصلاح طلب هم که بنده معتقد هستم نه آنها اصلاح طلب هستند و نه آنها اصولگرا، بلکه دزد و سواستفاده گر هستند، بنده فکر می کنم قوه قضائیه نمی تواند به کسی بگوید و اگر به شورای شهر نیز بگوید به شما سکوت کن، اشتباه کرده است چرا که هرکسی باید وظیفه خود را انجام بدهد. البته میتواند بگوید که شما افترا نزنید، اما زمانیکه رسانه ای، سندی چاپ می کند که در این سند، ادعا شده است که مدیران ارشد یک دستگاه حکومتی از موقعیت خود استفاده کرده اند و اموال بیت المال را به ناحق به آنها داده اند، قبل از اینکه بگوییم افترا میزنی یا خیر، ابتدا باید آن را رسیدگی کنیم، اگر کرده باشند که دیگر افترا نیست، بلکه اطلاع رسانی است .قوه قضاییه اول اعتراض کرد که شما چرا نامه محرمانه پخش کردید، فرض می کنیم نامه محرمانه بوده، واقعا رسیدگی به اینکه مدیران بلند پایه که امانت دار مردم هستند خیانتی کرده اند ، این مهم تر است یا کسی که گفته دارند در اموال دست می برند؟.

وی تصریح کرد:حتی شهردار گفته است این سند مخدوش است و نگفته که این سند باطل است، دادگاه باید سراغ این سند می رفت و بعد از اینکه تعقیب شدند، باید به معماری نیوز می گفتند که چرا به برخی که تخلفی نکرده اند اتهام زدی،در آن صورت اگر ثابت شود که  این رسانه میدانسته اسنادش دروغ است و آن راچاپ کرده، این فرد می شود مجرم و مفتری ، به نظر من حتی اگر اطلاعات غلط چاپ کند و ثابت شود که با قصد ضرر زدن به غیر نبوده  قابل تعقیب نیست.
با این حال من قبول دارم این رفتار  با رفتاری که در مورد حقوق ها شد، از نظر رسانه ای سازگار نیست، البته من اهمیت آنها را بیشتر می دانم یا اما وقتی رسانه ای مدعی شود که در این سند، مدیران سوءاستفاده کرده و اموالی به ناحق داده اند، اول باید به این موضوع رسیدگی می کرد .

وی ادامه داد: بنابراین قوه قضائیه نمی تواند منع بکند. دربستن سایت ها دیدم به  ماده 23 قانون جرایم رایانه ای استناد شده است این ماده را خواندم که میگوید  اگر سروری یک سایت نادرست را پشتیبانی کرد و اگر مقام قضایی گفت که این سایت را ببندید، اگر نبست با سرور برخورد شود.
به نظر من این ماده نمیتواند مستند اینکار قرار بگیرد . چرا که تمام سایتهایی که مجوز فعالیت از وزارت ارشاد دارند تابع قانون رسانه ای هستند.نه جرایم رایانه ای .

توکلی افزود: واقعاً رسیدگی به مسئولان بلند پایه که امانت دار مردم هستند، قابل رسیدگی است و در ابتدا باید راست و درست آن منتشر شود. در آن صورت اگر ثابت شود طبق قانون که این رسانه می دانسته که دروغ بوده و چاپ کرده است، که اقدام درستی نیست. اما فیش های حقوقی، احساس عمومی درست کرد و وقتی مردم می شنوند که مدیری ۵۰ میلیون حقوق می گیرد، همه این موضوع را حس میکنند. بهترین موقعیت بود که دولت سخت ترین برخوردها را داشته باشد و این حرکت جمعی در افشای فیشهای حقوقی مشخص نیست کی صورت گیرد. اگر این اقدام صورت می گرفت اقدام خوبی بود.


نماینده سابق مردم تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما تنها چهره اصولگرا بودید که نسبت به املاک شهرداری واکنش نشان دادید، و واکنشی از سوی هم حزبی های شما صورت نگرفت که این رفتار دوگانه هم حزبی های خود را چگونه توجیه می کنید، گفت: من توجیه نمی کنم و به شما می گویم که شما هم این مسئله را سیاسی نکنید. سوابق من را می دانید، من در مجلس هفتم، هشتم و نهم بیشترین یقه ی احمدی نژاد را گرفتم و از خطاهای آن گذشت نکردم. ما تعلقات دینی و مردمی داریم که برای همه است، از پوشش سیاست استفاده می کند و همانطور که گفتم کار خوبی نکردن و اگر هردو را بررسی می کردند الان همه راضی تر بودند.

توکلی در پاسخ به سوالی در مورد نامه محرمانه که به صورت پیک برای شهرداری رفته است، اظهار داشت: بنده حرفهایی در این خصوص دارم، ولی الان نمیتوانم بگویم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعلام کردن اسامی متخلف گفت: ما اگر به یقین برسیم سریعاً اسم می بریم. در زمان حضرت علی(ع) نماینده دولت در اهواز رشوه می گرفت که حضرت علی (ع) نامه می نویسد به حاکم وقت که این متخلف را در نماز جمعه شلاق بزنید و در بازار بچرخانید تا مردم آن فرد را ببینند،  او را در زندان ممنوع الملاقات کن این برای کسی است که مطمین شدی مجرم است.ما مصلحت فردی را در نظر نمی گیریم، ولی مصلحت قانونی را درنظر می گیریم. ما مشاور حقوقی هم داریم و اسم طرف را هم می آوریم.

توکلی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا شما به سایر موضوعات شهرداری رسیدگی می کنید، گفت: نمی دانم . بستگی به توان  و نیروی انسانی ما دارد و ممکن است برخورد کنیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه انتظار شما از دولت در ماجرای  فیش های حقوقی چیست و چه برخوردی درست است؟ گفت: من استدلال حقوقی کردم که تمام این دریافت ها غیرقانونی است و ماده ۷۴ می گوید جهت هماهنگی پرداخت ها و سقف پرداختها باید شورایی برای دستمزد تشکیل می شود، این شورای حقوقی باید هر اضافه پرداختی را بررسی کند، حتی اگر دستگاهی روش های قانونی دیگری داشته باشد که متضمن پرداختی بیشتر است، باید بررسی شود و رییس جمهور باید آن را امضا کند. بنده ادعا دارم این قانون برای همه است. حقوق های نجومی علاوه بر اینکه غیر قانونی و غیر منصفانه است دل مردم را آتش زد،
اقای روحانی زمانی که رفتند خدمت مقام معظم رهبری صحبت کردند، اقا فرمودند که ضوابط تعیین کنید حتی دفتر من هم باید این ضوابط را رعایت کند. من به اقایان دولتی گفتم این حکم حکومتی است، ازآن استفاده کنید و فقط به دولت اکتفا نکنید، مجلس، قوه قضاییه و نیروهای مسلح را هم بگردید، همه را مجبور کنید تا رعایت کنند. من می گویم دولت از این فرصت گران قمیت استفاده نکرد که همه مردم را به پشت خودش بیاورد. دولت با این کار باید سیاست پذیری اش را بالا می برد.
اگر آن روز که آقای جهانگیری از من سوال کرد این فرد را عزل می کرد، دولت سرافراز و مقتدر بیرون می آمد. وقتی بزرگان سازمانی اینطور رفتار کنند  به ناچار در مورد پایین دستی ها اغماض می کنند. در این جور مسائل که مربوط به حکومت است ماهیت رفتار حاکمان بسیار مهم تر از نتیجه ی رفتار حاکمان است.به همین دلیل 16 میلیارد دانشگاه ایرانیان به اندازه 16000 میلیارد تومان ده پیمانکاری که تخلف کنند معنی دارد. انهم به دلیل فردی است که مرتکب می شود.

وی در پاسخ به سوالی رویکرد دولت را تسامح و تساهل نبوده است و اینکه در آستانه انتخابات ۹۶ هستیم و اتفاقاتی که در جامعه می افتد آیا دو قطبی  سازی نیست، گفت: اینها بحث های سیاسی است و اگر آقای روحانی در فیش های حقوقی برخورد قاطع می کرد و هنوز هم وقت دارد بکند ، رئیس جمهور می شود و حقش هم بشود، اما اگر مبارزه نکند ممکن است فرصت را از دست بدهد. من افتخار می کنم که آقای روحانی با فساد مبارزه کند یک دوره برود استراحت کند و دوباره دو دوره بیاید رییس جمهور شود.
برای اینکه رئیس جمهوری که به مهمترین مسئله ی نظام اهتمام دارد، این آدم لایقی است ولو اینکه ضعفهای دیگری داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما انتقادات بسیاری در زمان شهرداری کرباسچی می کردید، ولی در حال حاضر اینطور نیست، گفت: آقای کرباسچی پایه گذار  بسیاری مفاسد در شهرداری است و اگر آن روزی که من می گفتم، دیگران کمک می کردند الان چنین شرایطی نداشتیم . لذا درخواستم از همه رسانه ها این است که نگذارند موضوع مبارزه با فساد سیاسی شود.
توکلی در پاسخ به سوالی در مورداینکه هیات رئیسه شورای شهر تهران آنطور که باید نظارت نداشته و آیا عملکرد هیات رئیسه را بررسی می کرده گفت: بله از این حیث بررسی می کنیم.


کد مطلب: 390497

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjhyetauqehxz.fsfu.html?390497

الف
  http://alef.ir