هشدار درباره مصرف یک نوع روغن زیتون

3 آذر 1395 ساعت 23:13


مدیرکل استاندارد هرمزگان با تاکید بر اینکه روغن زیتون (pomace) با برندهای تجاری مختلف به هیچ‌عنوان مصرف خوراکی ندارد گفت: این روغن از تفاله زیتون به‌همراه هگزان فراوان که یک محصول شیمیایی است تهیه می‌شود و برای مصرف خوراکی به هیچ عنوان مناسب نیست.

به گزارش تسنیم به نقل از روابط عمومی اداره‌کل استاندارد هرمزگان، عیسی باقرزاده همایی مدیرکل استاندارد هرمزگان از غیر خوراکی بودن روغن زیتون پومس خبرداد و  اظهارداشت: روغن زیتون پومس (pomace) که عمدتا از کشورهای ایتالیا و اسپانیا و یونان در قالب برندهای مختلف و بصورت قاچاق وارد کشور می‌شود از تفاله زیتون به‌همراه هگزان فراوان که یک محصول شیمیایی است تهیه می‌شود و برای مصرف خوراکی به هیچ عنوان مناسب نیست.

مدیرکل استاندارد هرمزگان در خصوص مصرف این گونه روغن‌ها افزود: عمده‌ترین مصرف این روغن صنعتی و آرایشی است که متاسفانه در کشور ما به جای روغن خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی به نحوه تولید روغن زیتون اشاره‌کرد و ادامه داد: روغن زیتون به چهار دسته فرابکر (extra virgin)، بکر (virgin) ، تصفیه شده (refined) و پومس (pomace) تقسیم بندی می‌شود که سه نوع اول آن دارای مصارف خوراکی است و نوع pomace به هیچ عنوان قابلیت مصرف خوراکی ندارد.

باقرزاده همایی افزود: از مصرف کنندگان عزیز درخواست می‌شود در هنگام خرید روغن زیتون به نشانه‌گذاری مندرج بر روی کالا دقت کنند و درصورتی که روغن زیتون از نوع pomace است از خرید آن برای مصارف خوراکی خودداری کنند.

مدیرکل استاندارد هرمزگان با اشاره به ماده 9 قانون سازمان ملی استاندارد روغن زیتون را مشمول مقررات استاندارد اجباری دانست و تصریح‌کرد: باید این محصول مطابق با استاندارد ملی ایران  به شماره 1446 تولید و با نشان استاندارد عرضه شود.


کد مطلب: 417169

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfvedj1w6dyya.igiw.html?417169

الف
  http://alef.ir