«بینی‌های رو به بالا و فرهنگ رو به پایین»

محمد براتی، ۲۶ مرداد ۹۵

26 مرداد 1395 ساعت 12:42


- ایران برای جراحی زیبایی بهترین در دنیاست.
- در تهران خیلی‌‌ها شبیه پورن استارها هستند.

این‌ دو جمله ماحصل سفر یکی از بازیگران انگلیسی فیلم‌های غیراخلاقی به ایران بود. سفری که بدون کمترین سر و صدایی آغاز شد و به پایان رسید و تا زمانی که خود او از این مسئله پرده برنداشته بود کسی از ماجرا خبردار نشد. شاید یکی از دلایلی که که این مسافرت خاص(!) آنچنان توجهات را به سمت خود جلب نکرد این بود که مردم و و رسانه‌ها درگیر مشاجره هنرمندان با هفته‌نامه‌ی «یالثارات» بودند. مشاجره‌ای که بر سر مساله حجاب و پوشش زنان شکل گرفته بود. این که در بحبوحه‌ی این جنجال بازیگری که ترویج کننده‌ی چیزی کاملاً خلاف حجب و حیاست، وارد کشور می‌شود ولی مدعیان اخلاق و سلبریتی‌های همه‌فن حریف کوچک‌ترین نگاهی به این مساله ندارند، جای تعجبی ندارد؟!

چرا زمانی که یکی از بی‌اخلاق‌ترین بازیگران سینمای غرب پس از حضور در تهران برای معرفی مردم شهر از توصیفاتی این چنینی استفاده می‌کند، در بین هنرمندان داخلی که با این جدیت نگران نوع نگاه به پوشش خود هستند، واکنشی برنمی‌انگیزد؟ مطمئناً بازیگران این موضوع را قبول دارند که آن‌ها به طور طبیعی همیشه در حال دیده شدن هستند و در جامعه الگوی رفتاری مردم قرار می‌گیرند. با این حال چرا تا به امروز کمترین تلاشی برای حفظ حیاء زن ایرانی انجام نداده‌اند؟ آیا هنرمندی که جایگاه خود را به عنوان سلبریتی شناخته است و روزانه در صفحات اجتماعی تصاویر تازه‌ای از فعالیتش یا حضورش در فلان جشن و محفل را به نمایش می‌گذارد، از خود پرسیده است که این تفکر «پروتزی» از کجا نشأت گرفته است؟

البته توقعی از این قشر نیست؛ اما سؤال اینجا است که چرا روشنفکران این شهر هنوز هم احساس نگرانی نمی‌کنند و اهمیتی به این مساله نشان نمی‌دهند که فرهنگ جاری در تهران، حاصل چه دیدگاه و روشی است. چرا در تهران، برخی افرادی به گونه ای رژه می‌روند و نمایش می دهند که بازیگر بد نام انگلیسی آنها را شبیه پورن استارها می داند؟ «پورن استار» یعنی چه کسانی؟! یعنی چه تیپ و مدل اشخاصی؟ چرا تهران تبدیل به «پایتخت جراحی زیبایی بینی جهان» شده است؟ چرا روزانه به تعداد پروتزی‌ها و کاراکترهای مصنوعی آن اضافه می‌شود؟ چرا بخشی از افراد این جامعه با تبعیت از الگوهای داخلی و خارجی، سعی در تغییر افراطی طبیعت خود و شبیه شدن به نامناسب‌ترین مدل‌ها دارند؟ قطعاً این دسته از زنان ایرانی می‌توانند الگویی داشته باشند که نتیجه‌ی آن این نباشد که پورن‌استارها در میان آن‌ها احساس غریبی نکنند!

در گیرودار جنگ با یالثارات برخی از معضلات ریشه‌ای این نبرد گُم و به حاشیه‌ی مسائل سیاسی کشانده شد. اما حضور این بازیگر انگلیسی و صحبت‌های او در صفحه اجتماعی‌اش هیچ بهانه‌ای برای سیاسی شدن نداشت با این حال واکنشی از سوی بازیگران دیده نشد. سلبریتی‌های ما تا به امروز کاری جدی برای حفظ آداب و اخلاق رفتاری یک زن ایرانی انجام نداده‌اند ولی برای حضور در چالش‌های مختلف مجازی همیشه پیش قدم بوده‌اند.

امیدواریم روزی برسد که هنرمندان به معنای واقعی «هنرمند» باشند و فقط تیتر یک نشریه به همکاران خود را در منافات با اخلاق و حیثیت ندانند و «پورن استار» خطاب کردن زنان هموطن‌شان را هم به مثابه‌ی توهین بشناسند و ساحت زن ایرانی را محترم بشمارند. ساحتی که عفت مادران، خواهران و دختران ما را در بر می‌گیرد.


کد مطلب: 382021

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxx0sfyt0jz6.2a2y.html?382021

الف
  http://alef.ir