ماجرای بهشت اجباری و تقابل سخنان رهبری و رئیس جمهور

کشکول الف، 11 خرداد 93

11 خرداد 1393 ساعت 13:42


برخی تلاش می کنند به هر تقدیر و به هر ابزار رئیس جمهور را مقابل رهبری انقلاب نشان دهند.

این اقدام بی سرانجام اخیرا در موضوع به بهشت فرستادن مردم و نقش حکومت صورت گرفته است. پیشتر نیز جملاتی از رئیس جمهور به صورت گزینشی انتخاب و مقابل سخنان رهبری قرار گرفته بود تا نشان دهند دو رویکرد متقابل در نظام اسلامی شکل گرفته است و باید مقابل آن ایستاد. غافل از اینکه این دوگانه سازی حاکمیت عارضه ای جبران ناپذیر برای نظام خواهد داشت؛ چنانچه اولین کسی که نسبت به این رفتار غیر اخلاقی تذکر داده اند رهبری انقلاب بوده اند.

نمونه اخیر این دوگانه سازی وهم آلود موضوع بهشت فرستادن اجباری مردم است تا جائیکه کار از چند پیام واره در شبکه های اجتماعی به تریبون نماز جمعه های سراسر کشور کشید.

اینکه برخی حیاتشان در دوگانه سازی های سیاسی است تردیدی نیست اما غفلت برخی بزرگان سیاسی از این بازی بی انتها و پر هزینه مقداری عجیب است.

ماجرا این است که طی یک هفته گذشته تلاش شد سخنان رئیس جمهور در خصوص وظیفه حکومت برای بهشت فرستادن مردم را مقابل نظر رهبری انقلاب قرار دهند.

اصل سخنان رهبری در باره وظیفه حکومت اسلامی که متاسفانه ناقص طرح شده چنین است: وظیفه اصلی حاکم اسلامی رساندن مردم به سعادت واقعی است که البته این، به معنای تحمیل و زور نیست .

چند روز بعد رئیس جمهور در همین خصوص می گویند: این قدر در زندگی مردم هر روز مداخله نکنیم ولو به خاطر دلسوزی، بگذاریم مردم راه بهشت را انتخاب کنند، به زور و شلاق نمی شود مردم را به بهشت برد.

آیا این دو سخن مقابل یکدیگرند؟
تاکید رهبر انقلاب بر این است که وظیفه حکومت اسلامی تسهیل شرایط و ایجاد بستر برای سعادت اخروی جامعه است و تردیدی نیست که این مهم با اجبار صورت نمی گیرد . سخن رییس جمهور نیز تاکید بر این است که برخی تلاش نکنند که با زور مردم را به بهشت ببرند. متاسفانه با هر نیتی ولی دلسوزانه بخشی از سخن رهبر انقلاب که می فرمایند با زور و اجبار نمی شود مردم را به بهشت برد در نقل قول های توزیع شده در شبکه های اجتماعی و برخی سایت ها و غیره حذف شده است.

همین نیز بهانه ای شد تا برخی ائمه جمعه در خطبه های نماز جمعه نسبت به سخنان رئیس جمهور موضع تند اتخاذ کنند. برخی رسانه ها داخلی و خارجی مدعی طرفداری از رئیس جمهور نیز تلاش کردند واکنش ها در سطح نماز جمعه ها را دلیلی بر تقابل روحانی با رهبری نشان دهند؛ هدفی که هر دو گروه اصلاح طلب افراطی و ضدانقلاب و عده ای مدعی دفاع از نظام همزمان آنرا دنبال می کنند.

این درحالی است که اتفاقا ائمه جمعه تیزهوش تهران و مشهد با دقت در این رابطه اظهار نظر کرده اند و برخلاف تبلیغات برخی رسانه ها سخنان رهبری و رئیس جمهور را مقابل هم قرار ندادند.

سید احمد خاتمی در همین خصوص در خطبه های نماز جمعه تهران می گوید: مسئول محترمی گفته است به زور شلاق نمی توان مردم را راهی بهشت کرد. یک معنایش هم ما قبول داریم و آن معنا این است که مکتب ما مکتب منطق و استدلال است و مکتب شلاق نیست، سیره پیامبر(ص) هم همین بوده و این برداشت از این جمله معنای درستی است و جنجال نیز ندارد.

علم الهدی امام جمعه مشهد می گوید: شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که مانع بهشت رفتن مردم شوند خواهیم ایستاد.

این حرف نیز اگرچه ظاهرا موضع گیری نسبت به بحث های اخیر است اما در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور نیست. جناب علم الهدی شاید خواستند تقاضای مردمی برای موضع گرفتن را بی پاسخ نگذارند و اگرنه ایشان فقیه اند و می دانند که وظیفه حکومت، بهشت اجباری نیست. به همین دلیل می گویند " شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که مانع بهشت رفتن مردم شوند خواهیم ایستاد."

این حرف درستی است. اگر کسی مانع بود باید جلوی آن ایستاد. اما این سخن ارتباطی به اظهار رئیس جمهور ندارد و این نیز نشان می دهد امام جمعه محترم مشهد با زیرکی خواسته اند تنها موضعی گرفته باشند واگر نه این سخن ارتباط موضوعی و منطقی به اختلاف این چند روز اخیر ندارد.


کد مطلب: 228833

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdsj0xsyt0xj6.2a2y.html?228833

الف
  http://alef.ir