صبحانه انتخاباتی الف؛

جلیلی و جناح امام صادقی ها/پایداری در اغما/ ائتلاف باطل شد

بخش داخلی الف، 4 خرداد 92

4 خرداد 1392 ساعت 9:51


اعلام احراز صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان تکلیف نامزدها و طرفدارانشان را مشخص کرد. یکی ماند و دیگری رفت. برخی با بهت و حیرت پا پس کشیدند و برخی دیگر خود نیز باور نمی کردند که مجوز وزن کشی بگیرند. هاشمی رفت و همه را هم دعوت به وحدت کرد. لنکرانی قبل از اعلام ردصلاحیت، خود را به ستاد جلیلی معرفی کرد. زاکانی از صدا و سیما شنید که صلاحیتش احراز نشده است و به حمایت جلیلی یا حدادعادل فکر می کند. ابوترابی هم قبل از اینکه ردصلاحیت شود با نامه و درخواست نمایندگان عبای رقابت از تن افکند. شریعتمداری و متکی و سعیدی کیا و باقی هم مجوز ورود به رختکن نگرفتند. اما غرضی آمد. می گوید نه ستاد دارم و نه پول. دیروز هم یکی از اعضای خانواده را فرستاد برای قرعه کشی در رسانه ملی.

۸ نفر وارد گود شدند و با رسمی شدن تبلیغات انتخاباتی، رقابت ها نیز وارد فاز جدی تری شده است. روز گذشته قرعه کشی صداو سیما برای برگزاری مناظره ها و فیلم نامزدها برگزار شد و از امروز باید منتظر حضور تلوزیونی کاندیداها بود. نظرسنجی با آغاز تبلیغات تلویزیونی کن فیکون می شود. چه بسا صدرنشینان به پائین کشیده شوند و برخی دیگر از ته جدول بالا بکشند و برج عاج نشین نظرسنجی ها شوند.

جلیلی با فرزندان آیت الله مهدوی کنی امد
شب گذشته اولین همایش سعید جلیلی برگزار شد و بالاخره اولین نطق انتخاباتی وی در معرض داوری قرار گرفت. سالن شیرودی شب گذشته چنین جمعیتی کمتر به خود دیده بود. جوانان پرشور و علاقه مند به جلیلی تا روی سن نشسته بودند. روی زمین نشستن طرفداران نوعی رجز خانی و به رخ کشیدن تبلیغاتی است. سالن هم پر نباشد عده ای مأمورند که روی سکوها نشینند. اما شب گذشته اینطور نبود. همه سالن پر بود. جلیلی با چفیه شبیه شال آمد. پیراهن روی شلوار به سبک لباس پوشیدن حزب اللهی های سنتی. کاپشن نداشت و شبیه هیچ کس هم نبود.

جلیلی خیلی ساده صحبت کرد و بدون هیجان. از فرهنگ و اقتصاد و سیاست هیچ نگفت. از گفتمان انقلاب گفت و اینکه با گفتمان امام(ره) هیچ قدرتی را نباید به رسمیت شناخت. از اسلام ناب علوی گفت. گفتمانش را هم بجای سوم تیر، سوم خرداد نامید. بیشتر سخنانش از مقاومت و سیاست خارجی بود. اولین نفری را هم که نواخت حسن روحانی بود. روحانی پیشتر آمریکا را کدخدای جهان نامیده بود و همین مورد طعنه جلیلی قرار گرفت. برخی معتقدند جلیلی طرف اصلی خود را در این انتخابات روحانی می داند. حامیان جلیلی معتقدند که او از مدیریت هسته ای روحانی حرف ها دارد.

شاید هیچ کاندیدایی مثل جلیلی طرفدار متعصب نداشته باشد. همراهان پای کار و با انگیزه. همه سالن پر شور شعار می دادند: "حرف ما یک کلام جلیلی قهرمان"، "تا فتح بدر و خیبر یک یا حسین دیگر"، "حسین حسین شعار ماست جلیلی افتخار ماست." سخنان جلیلی کمتر شعار داشت. برای همین جوانانی بودند که وظیفه شعار چاق کردن داشتند.

اما دیروز در همایش جلیلی یک نکته قابل تامل بچشم می خورد. مدیریت برنامه با جوانانی بود که اغلب آنها از دانشگاه امام صادق(ع) آمده بودند. ریاست ستاد جلیلی هم با علی باقری فرزند آیت الله باقری کنی از اعضای مجلس خبرگان است. او هم مثل جلیلی دانش آموخته امام صادق(ع) است. امام صادقی ها سال ۸۴ نیز در رای آوردن احمدی نزاد سهم چشمگیر داشتند. قالیباف سال ۸۴ از حضور در دانشگاه امام صادق(ع) خاطره خوبی ندارد. همین ها امروز یاران وفادار جلیلی شدند.

آیت الله مهدوی کنی اگر چه خودش با جلیلی نیست ولی تربیت شدگان مکتبش راه او را نگرفتند. فرزندان آیت الله مهدوی کنی او را ستایش می کنند و عاشقانه دوستش دارند اما راه سیاسی اش را نمی پسندند و در اغلب موارد با او همراهی نکردند. البته طبیعی است. شیخ وظیفه ای دارد و جوانان پرشور و متعصب تکلیف دیگر. جناح امام صادق چون یک حزب عمل می کنند. حسینی وزیر ارشاد هم آمده بود. او هم یک امام صادقی است. حسینی اگرچه از جبهه پیروان است و احتمالاً به حکم رفتار حزبی باید از ولایتی حمایت کند اما به جناح امام صادقی ها وفادار مانده است. نوید ادهم معاون برنامه ریزی حاجی بابائی هم حضور داشت. او هم امام صادقی است.

جناح امام صادق جای خالی گروه های سیاسی را در اطراف جلیلی پرکرده است. باید از این پس جلیلی را با فرزندان آیت الله مهدوی کنی رصد کرد.

پایداری در اغما
خبر انتخاب لنکرانی بعنوان رئیس ستاد جلیلی تکذیب شد. علی باقری معاون شورای امنیت ریس ستاد دبیر شورای امنیت شد. با این انتخاب دیگر جایی برای پایداری ها نمانده است. از طرفی جبهه پایداری برای حمایت از جلیلی اتفاق نظر ندارد. جلیلی در سفر به قم موفق نشد آیت الله مصباح را ببیند. جلالی رئیس دفتر آیت الله مصباح به یکی از رسانه ها گفت که هنوز پایداری برای حمایت از جلیلی به جمع بندی نرسیده است. وی بیانیه لنکرانی در حمایت از جلیلی را شخصی دانست. قاضی زاده سخنگوی جبهه پایداری نیز همین موضع را داشت.

این روزها پایداری در اغما است. بر چه چیز پایدار باید ماند؟ حسینیان که تند ترین موضع را علیه جلیلی گرفته بود اخیرا در مصاحبه ای گفته است که اصلح جلیلی است. مادر که نیست چاره ای جز ساختن با زن بابا نیست.

اما لنکرانی در حمایت از جلیلی تنها مانده است. از یک طرف نمی تواند رابطه مرید و مرادی با آیت الله مصباح را فراموش کند و از سوی دیگر نیز حداقل حیات سیاسی خود را نیز در حمایت از جلیلی می داند. این روزها به جناح اقلیت پایداری نزدیک شده است. شاخه هفته نامه ۹ دی و خروج کنندگان اولیه تشکیلات محصولی.

اما آیت الله مصباح هیچ موضعی مبنی بر ردصلاحیت لنکرانی نگرفته است.خبرنگار الف کسب اطلاع کرد که آیت الله مصباح چند روز قبل از اعلام عمومی احراز صلاحیت ها از سرنوشت لنکرانی خبر داشته است. با این حال بر راه تکلیف اصرار می کند. برخی هم می گویند نامه ای اعتراضی به شورای نگهبان نوشته است. البته این خبر تائید نشده است.

ائتلاف سه گانه قبل و بعد هاشمی
ائتلاف سه گانه تا به حشر لنگ است. هیچ خبری دال بر سامان یافتن این ائتلاف وجود ندارد. نکته بامزه ماجرا سرنوشت ائتلاف قبل و بعد از هاشمی است. هنوز هاشمی نیامده بود که ولایتی ساز جدائی از ائتلاف زد. ولایتی اعتقاد داشت که نظرسنجی ملاک نهائی نیست و باید سراغ نظر رفت. نظر جامعتین یا جای دیگر. ائتلاف روزگار خوشی نداشت تا اینکه آیت الله ساعت 5 و نیم روز شنبه بلند شد و به دخترش فاطمه گفت که بسم الله برویم. همان روز ائتلاف به کما رفت. تا اینکه قالیباف شوک نهائی را وارد کرد. صریح موضع گرفت و گفت که دیگر ائتلاف معنا ندارد و باید سراغ وحدت رفت.

آیت الله جنتی که بر نام آیت الله هاشمی خط کشید برخی گمان کردند ائتلاف رنگ می گیرد. اما ولایتی در رشت ابرو به هم کشید و تیر آخر را بر پیکر ائتلاف زد. ائتلاف شکست. ولایتی با صدای بلند گفت که تا آخر هستم و به نفع هیکس کنار نمی روم مگر با دستور رهبری.

البته ائتلاف دیگر ضرورت هم ندارد. با این حال پیشنهاد خیلی ساده به اضلاع ائتلاف این است که دور هم جمع شوند و سر سفره عهد و وفا همدیگر را نمک گیر کنند و صادق و شفاف حرف آخر را به مردم بزنند. مردم قول می دهند قسم ها و عهدها و وعده های گذشته ائتلافی ها را فراموش کنند. به شرط این که مردانه بیانیه ای دهند و اعلام کنند که: "ائتلاف باطل شد."

هاشمی تحلیل الف را تائید کرد
روز چهارشنبه صبحانه انتخاباتی الف درباره اولین موضع آیت الله هاشمی بعد از ردصلاحیت بود. الف پیش بینی کرد که هاشمی می گوید به تکلیف عمل کردم و با تاکید بر اینکه باید سختی ها تحمل کرد همه را دعوت به وحدت و حضور در انتخابات می کند. از هاشمی روز پنج شنبه سخنانی منتشر شد و روز جمعه نیز بیانیه چهارم که در هر دو همین محتوا مرور شده بود.
صبحانه روز چهارشنبه الف چند پرسش هم از شورای نگهبان داشت که در نهایت احترام پرسیده بود. با این حال مجریان قانون نظرشان این بود که انتشار این مطلب به صلاح نیست. الف نیز همان کرد که ناظران محترم خواستند. سوال ها قبل از اینکه پاسخ داده شود حذف شد.‬


کد مطلب: 188270

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcd5j0fzyt0jx6.2a2y.html?188270

الف
  http://alef.ir