واعظ آشتیانی و محسن رهامی در گفتگو با الف:

روحانی در انتخاب کابینه دیگر قصد محافظه کاری سال ۹۲ را ندارد/ بزرگترین خدمت او به مردم این است که حلقه مدیریتی پیوسته و زنجیروار گذشته را باز کند

گفتگو از معصومه پورصادقی/ 10 تیر 96

10 تير 1396 ساعت 9:09


ترکیب کابینه دولت یازدهم همچنان مورد انتقاد بسیاری از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان به روحانی است، منتقدین همواره معتقد هستند که برخی از اعضای کابینه از چالاکی و جوانی لازم را برخوردار نیستند و البته وزرای دیگری هم در کابینه حضور دارند که عملکردشان میان جریان های سیاسی مورد بحث است همین موضوع موجب شد تا روحانی در وعده های انتخاباتی اش تغییر کابینه دولت را مطرح نماید و ما یکی از نکاتی که در صحبت‌های انتخاباتی خود به آن اشاره کرد این بود که قصد دارد کابینه را جوان تر کند.
 
به گزارش الف، نيمه دوم مرداد ماه حسن روحانی باید ليست ٢٠ نفره وزراي پيشنهادي‌اش را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند. بسیاری از صاحبظران معتقدند که رئیس جمهور با مجلسي اصلاح طلب مواجه است و می تواند به سادگي كابينه مورد علاقه‌اش را بچيند، اما نکته حایز اهمیت این است که روحانی باتوجه به وعده های انتخاباتی خود باید تغییرات اساسی را در کابینه خود ایجاد کند تا بتواند به مطالبات مردم رسیدگی کند و در مجموع شکی نیست که روحانی تصمیم دارد کابینه خود را ترمیم کند و دیگر هم قصد ندارد مانند سال 92 محافظه کارانه عمل کند.

شاید در آن دوره نیاز بود در انتخاب برخی وزرا منافع بعضی جریان های سیاسی را در نظر بگیرد تا بتواند بخشی از کابینه را باب میل خود بچیند اما در این دوره قطعا به دنبال این خواهد بود که کابینه ای را به مجلس دهم معرفی کند که کاملا باب میل خودش است.
 
در همین راستا، خبرنگار سیاسی الف، با دوتن از اصولگرایان و اصلاح طلبان گفتگو کرده است که متن این گفتگو بدین شرح است:
 
امیررضا واعظ آشتیانی، تحلیلگر اصولگرا در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد تغییر کابینه دولت روحانی و اینکه وی باید به وعده های انتخاباتی خود عمل کند، اظهار داشت: بزرگترین خدمتی که آقای روحانی می تواند برای مردم انجام دهد این است که حلقه مدیریتی پیوسته و زنجیروار گذشته را باز کند، در حقیقت این حلقه مدیریتی در این دولت تا حدودی بسته بوده است و باید این زنجیر قبیله گرایی و گروه بازی در کابینه جدید پاره شود. با توجه به انتقاداتی که به عماکرد دولت نهم و دهم وجود دارد اما در عرصه مدیریتی افراد جوان و تازه ای را وارد عرصه مدیریتی کرد. در دولت روحانی هم باید در عرصه مدیریتی تغییرات اساسی ایجاد شود.

وی تصریح کرد: وارد شدن افراد جوان به عرصه مدیریتی کشور می تواند تاثیر گذار باشد، چراکه این مدیران جدید می توانند در زیر مجموعه خود از مدیران کارآمد و خوش فکر استفاده کنند و حلقه مدیریتی را باز کند در غیر این صورت با مدیران فعلی تولید و پیشرفت در کشور بسته می ماند.

واعظ آشتیانی تاکید کرد: روحانی با توجه به وعده های انتخاباتی خود باید نیروهای جدید و متخصص وارد کند که از شایستگی، تعهد و تدبیر برخوردار باشند. این نیروها قطعا خواهند توانست آینده کشور را تغییر دهند و نگاه نو و خلاقانه داشته باشند. آقای روحانی باید نگاهی به دهه 60 بیندازد اینکه در آن دوره باتوچه به بحران وضع موجود اما جوانان کشور با پویایی خود تمام اوضاع را به نحوه احسن مدیریت می کردند.

این کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه اکثریت مجلس شورای اسلامی را اصلاح طلبان تشکیل میدهند، و روحانی می تواند كابينه مورد علاقه‌اش را بچيند، گفت: برخی از وزرای روحانی نیز در مجلس قبلی نیز رای اعتماد گرفتند اما در حال حاضر روحانی با مجلس همسوی خود بهانه ای نداشته و باید وزرای کارآمد را معرفی نماید و تعهداتی را بپذیرد و از روحیه انقلابی گری برخوردار باشد.

وی به مصاحبه روحانی در آخرین نشست خبری خود در مورد ایجاد 790 هزار شغل در سال اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال گفت که اگر پول بیاید و اگر سرمایه گذاری ایجاد شود ما می توانیم 790 هزار شغل ایجاد کنیم که اگر ایشان در مناظرات همین اگر و اماها را میگفتند، قطعا مناظره ها نتیجه را تغییر میداد، چرا اکه این وظایف خود آقای روحانی است.

واعظ آشتیانی به کارآمدی وزیر اشاره کرد و گفت: کارآمدی یک وزیر یک بحث است و نگاه کلان نسبت به تولید و صنعت در کشور یک بحث مجزا است، تا زمانیکه نگاه کلان کشور که همان دولت است نسبت به صنعت و تولید کشور وجود داشته باشد می توان مدیرانی را انتخاب کرد که چنین دیدگاهی نسبت به کشور دارند و مهره ای به اسم وزیر که اثرگذار باشد.
 
وی تاکید کرد: دولت باید مدیرانی را منصوب کند که اعتقاد به برنامه بیست ساله و پنج ساله کشور داشته باشند نه اینکه خود برنامه مستقل داشته باشند، متاسفانه اشکال امروز جامعه ما این است که هر وزیری برای خودش برنامه ریزی کرده و توجهی به برنامه آینده کشور ندارد و سلیقه ای عمل می کند و تا زمانیکه این روند ادامه پیدا کند، وضع بهتر نخواهد شد.
 
واعظ آشتیانی خاطرنشان کرد: برخی از مدیران سالهاست که به مجلس و رئیس جمهور برنامه خود را ارائه میدهند که این سیتم نادرستی در پارلمان کشور است، اعتقاد به اینکه جمهوری اسلامی ایران برنامه5 ساله و20 ساله دارد و باید در همان مسیر گام برداشت دارد موجب تسریع کارها خواهد شد. وزیر باید راهکارهای خود را برای عملیاتی شدن و رسیدن به این برنامه چند ساله ارائه دهد لذا افرادی که از سوی دولت در کابینه انتخاب میشوند باید توانایی اجرایی کردن برنامه ها را داشته باشند.

*مردم از دولت انتظار دارند تا تغییرات اساسی در کابینه ایجاد کند

حجت‌الاسلام محسن رهامی، فعال اصلاح طلب در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد انتظارات مردم و وعده هایی که آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی به مردم داده است، گفت: علی القاعده انتظار تغییراتی در کابینه وجود دارد، خصوصا که در دولت یازدهم ایشان به دلیل ترکیب مجلس نهم، با مشکل رأی آوری بعضی از کاندیداهای وزارت مواجه بود، مانند آنچه که در مورد نامزدهای وزرات علوم مشاهده شد، و مجلس نهم ه سختی حاضر به همکاری با دولت شد،   اکنون که این مشکل بطور نسبی حل شده است، انتظار تغییرات بیشتری در کابینه دوازدهم وجود دارد.

وی تصریح کرد: البته این مطلب که گفته شود با تغییر مجلس، دولت دیگر محدویتی در موضوع معرفی اعضای کابینه نخواهد داشت، به نظر صحیح نمیرسد، به هرحال مجلس هم انتظارات خود را دارد، و توقع مردم در این مورد، خصوصا از نمایندگان جناح اصطلاحات و اعتدال، بیشتر از بقیه است، که بدون ملاحظه و رو دربایستی، نسبت به کابینه تصمیم بگیرند، و اگر شخصی توانایی حل مشکلات مردم و پاسخ دادن به انتظارات ملت را ندارد، به هیچ وجه به او رای ندهند، بنابر این با عنایت به تغییرات نسبی مجلس، دولت باید از تواناترین و با تجربه ترین مدیران کشور، برای مسئولیت وزارتخانه ها، استفاده کند. و از این حیث دیگر توجیه عدم همکاری مجلس، از دیدگاه مردم قابل قبول نخواهد بود.

رهامی با بیان اینکه این که هم اکنون در فضای عمومی گفته شود کدام وزارتخانه در اولویت تغییر است و کدام وزیر قطعا عوض خواهد شد، شاید چندان صحیح نباشد، ادامه داد: به هر حال وزرای فعلی تا آخرین روز کاری دولت باید بتوانند کار خود را با اقتدار انجام دهند، اما در حوزه حل معضلات معیشتی، ایجاد اشتغال، رونق بازار، تغییرات در حوزه های مدیریت سیاسی کشور و امثال آن، از جمله بخش هایی است که انتظارت عمومی آنرا طلب میکند.  بنظر میرسد دولت دوازدهم باید منسجم تر از دولت یازدهم باشد. 
از طرف دیگر حضور وزرایی از برادران اهل سنت، و از اقشار مثلا کرد و بلوچ ترکمن هم میتواند به بروز و ظهور یک کابینه ملی بینجامد که حاصل آن کمک بیشتر به وحدت و انسجام ملی است.

این فعال اصلاح طلب در پایان خاطر نشان کرد: از سوی دیگر این برخی از دولتی ها و اصلاح طلبان نیز خواستار تغییر کابینه دولت هستند، نوبخت سخنگوی دولت نیز در واکنش به اينکه گفته می شود رئیس جمهور نسبت به عملکرد برخی وزرا دلخور است و احتمالا تغییر 50 درصدی کابینه وجود دارد، تاکید کرده بود« این نوع درصدها که گمانه زنی است، آنچه که قطعی است کابینه دوازدهم کارآمدتر، با نشاط ‌تر و هماهنگ تر خواهند بود. رئیس جمهوری قطعا از تجربه چهارسال گذشته در تشکیل کابینه جدید استفاده خواهد کرد و اسامی که نام برده می شود، گمانه زنی وجزو شایعات و غیرقطعی است.
 


کد مطلب: 484603

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccx0q012bq4e8.ala2.html?484603

الف
  http://alef.ir