نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484603
واعظ آشتیانی و محسن رهامی در گفتگو با الف:
روحانی در انتخاب کابینه دیگر قصد محافظه کاری سال ۹۲ را ندارد/ بزرگترین خدمت او به مردم این است که حلقه مدیریتی پیوسته و زنجیروار گذشته را باز کند
گفتگو از معصومه پورصادقی/ 10 تیر 96
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۹
ترکیب کابینه دولت یازدهم همچنان مورد انتقاد بسیاری از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان به روحانی است، منتقدین همواره معتقد هستند که برخی از اعضای کابینه از چالاکی و جوانی لازم را برخوردار نیستند و البته وزرای دیگری هم در کابینه حضور دارند که عملکردشان میان جریان های سیاسی مورد بحث است همین موضوع موجب شد تا روحانی در وعده های انتخاباتی اش تغییر کابینه دولت را مطرح نماید و ما یکی از نکاتی که در صحبت‌های انتخاباتی خود به آن اشاره کرد این بود که قصد دارد کابینه را جوان تر کند.
 
به گزارش الف، نيمه دوم مرداد ماه حسن روحانی باید ليست ٢٠ نفره وزراي پيشنهادي‌اش را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند. بسیاری از صاحبظران معتقدند که رئیس جمهور با مجلسي اصلاح طلب مواجه است و می تواند به سادگي كابينه مورد علاقه‌اش را بچيند، اما نکته حایز اهمیت این است که روحانی باتوجه به وعده های انتخاباتی خود باید تغییرات اساسی را در کابینه خود ایجاد کند تا بتواند به مطالبات مردم رسیدگی کند و در مجموع شکی نیست که روحانی تصمیم دارد کابینه خود را ترمیم کند و دیگر هم قصد ندارد مانند سال 92 محافظه کارانه عمل کند.

شاید در آن دوره نیاز بود در انتخاب برخی وزرا منافع بعضی جریان های سیاسی را در نظر بگیرد تا بتواند بخشی از کابینه را باب میل خود بچیند اما در این دوره قطعا به دنبال این خواهد بود که کابینه ای را به مجلس دهم معرفی کند که کاملا باب میل خودش است.
 
در همین راستا، خبرنگار سیاسی الف، با دوتن از اصولگرایان و اصلاح طلبان گفتگو کرده است که متن این گفتگو بدین شرح است:
 
امیررضا واعظ آشتیانی، تحلیلگر اصولگرا در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد تغییر کابینه دولت روحانی و اینکه وی باید به وعده های انتخاباتی خود عمل کند، اظهار داشت: بزرگترین خدمتی که آقای روحانی می تواند برای مردم انجام دهد این است که حلقه مدیریتی پیوسته و زنجیروار گذشته را باز کند، در حقیقت این حلقه مدیریتی در این دولت تا حدودی بسته بوده است و باید این زنجیر قبیله گرایی و گروه بازی در کابینه جدید پاره شود. با توجه به انتقاداتی که به عماکرد دولت نهم و دهم وجود دارد اما در عرصه مدیریتی افراد جوان و تازه ای را وارد عرصه مدیریتی کرد. در دولت روحانی هم باید در عرصه مدیریتی تغییرات اساسی ایجاد شود.

وی تصریح کرد: وارد شدن افراد جوان به عرصه مدیریتی کشور می تواند تاثیر گذار باشد، چراکه این مدیران جدید می توانند در زیر مجموعه خود از مدیران کارآمد و خوش فکر استفاده کنند و حلقه مدیریتی را باز کند در غیر این صورت با مدیران فعلی تولید و پیشرفت در کشور بسته می ماند.

واعظ آشتیانی تاکید کرد: روحانی با توجه به وعده های انتخاباتی خود باید نیروهای جدید و متخصص وارد کند که از شایستگی، تعهد و تدبیر برخوردار باشند. این نیروها قطعا خواهند توانست آینده کشور را تغییر دهند و نگاه نو و خلاقانه داشته باشند. آقای روحانی باید نگاهی به دهه 60 بیندازد اینکه در آن دوره باتوچه به بحران وضع موجود اما جوانان کشور با پویایی خود تمام اوضاع را به نحوه احسن مدیریت می کردند.

این کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه اکثریت مجلس شورای اسلامی را اصلاح طلبان تشکیل میدهند، و روحانی می تواند كابينه مورد علاقه‌اش را بچيند، گفت: برخی از وزرای روحانی نیز در مجلس قبلی نیز رای اعتماد گرفتند اما در حال حاضر روحانی با مجلس همسوی خود بهانه ای نداشته و باید وزرای کارآمد را معرفی نماید و تعهداتی را بپذیرد و از روحیه انقلابی گری برخوردار باشد.

وی به مصاحبه روحانی در آخرین نشست خبری خود در مورد ایجاد 790 هزار شغل در سال اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال گفت که اگر پول بیاید و اگر سرمایه گذاری ایجاد شود ما می توانیم 790 هزار شغل ایجاد کنیم که اگر ایشان در مناظرات همین اگر و اماها را میگفتند، قطعا مناظره ها نتیجه را تغییر میداد، چرا اکه این وظایف خود آقای روحانی است.

واعظ آشتیانی به کارآمدی وزیر اشاره کرد و گفت: کارآمدی یک وزیر یک بحث است و نگاه کلان نسبت به تولید و صنعت در کشور یک بحث مجزا است، تا زمانیکه نگاه کلان کشور که همان دولت است نسبت به صنعت و تولید کشور وجود داشته باشد می توان مدیرانی را انتخاب کرد که چنین دیدگاهی نسبت به کشور دارند و مهره ای به اسم وزیر که اثرگذار باشد.
 
وی تاکید کرد: دولت باید مدیرانی را منصوب کند که اعتقاد به برنامه بیست ساله و پنج ساله کشور داشته باشند نه اینکه خود برنامه مستقل داشته باشند، متاسفانه اشکال امروز جامعه ما این است که هر وزیری برای خودش برنامه ریزی کرده و توجهی به برنامه آینده کشور ندارد و سلیقه ای عمل می کند و تا زمانیکه این روند ادامه پیدا کند، وضع بهتر نخواهد شد.
 
واعظ آشتیانی خاطرنشان کرد: برخی از مدیران سالهاست که به مجلس و رئیس جمهور برنامه خود را ارائه میدهند که این سیتم نادرستی در پارلمان کشور است، اعتقاد به اینکه جمهوری اسلامی ایران برنامه5 ساله و20 ساله دارد و باید در همان مسیر گام برداشت دارد موجب تسریع کارها خواهد شد. وزیر باید راهکارهای خود را برای عملیاتی شدن و رسیدن به این برنامه چند ساله ارائه دهد لذا افرادی که از سوی دولت در کابینه انتخاب میشوند باید توانایی اجرایی کردن برنامه ها را داشته باشند.

*مردم از دولت انتظار دارند تا تغییرات اساسی در کابینه ایجاد کند

حجت‌الاسلام محسن رهامی، فعال اصلاح طلب در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد انتظارات مردم و وعده هایی که آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی به مردم داده است، گفت: علی القاعده انتظار تغییراتی در کابینه وجود دارد، خصوصا که در دولت یازدهم ایشان به دلیل ترکیب مجلس نهم، با مشکل رأی آوری بعضی از کاندیداهای وزارت مواجه بود، مانند آنچه که در مورد نامزدهای وزرات علوم مشاهده شد، و مجلس نهم ه سختی حاضر به همکاری با دولت شد،   اکنون که این مشکل بطور نسبی حل شده است، انتظار تغییرات بیشتری در کابینه دوازدهم وجود دارد.

وی تصریح کرد: البته این مطلب که گفته شود با تغییر مجلس، دولت دیگر محدویتی در موضوع معرفی اعضای کابینه نخواهد داشت، به نظر صحیح نمیرسد، به هرحال مجلس هم انتظارات خود را دارد، و توقع مردم در این مورد، خصوصا از نمایندگان جناح اصطلاحات و اعتدال، بیشتر از بقیه است، که بدون ملاحظه و رو دربایستی، نسبت به کابینه تصمیم بگیرند، و اگر شخصی توانایی حل مشکلات مردم و پاسخ دادن به انتظارات ملت را ندارد، به هیچ وجه به او رای ندهند، بنابر این با عنایت به تغییرات نسبی مجلس، دولت باید از تواناترین و با تجربه ترین مدیران کشور، برای مسئولیت وزارتخانه ها، استفاده کند. و از این حیث دیگر توجیه عدم همکاری مجلس، از دیدگاه مردم قابل قبول نخواهد بود.

رهامی با بیان اینکه این که هم اکنون در فضای عمومی گفته شود کدام وزارتخانه در اولویت تغییر است و کدام وزیر قطعا عوض خواهد شد، شاید چندان صحیح نباشد، ادامه داد: به هر حال وزرای فعلی تا آخرین روز کاری دولت باید بتوانند کار خود را با اقتدار انجام دهند، اما در حوزه حل معضلات معیشتی، ایجاد اشتغال، رونق بازار، تغییرات در حوزه های مدیریت سیاسی کشور و امثال آن، از جمله بخش هایی است که انتظارت عمومی آنرا طلب میکند.  بنظر میرسد دولت دوازدهم باید منسجم تر از دولت یازدهم باشد. 
از طرف دیگر حضور وزرایی از برادران اهل سنت، و از اقشار مثلا کرد و بلوچ ترکمن هم میتواند به بروز و ظهور یک کابینه ملی بینجامد که حاصل آن کمک بیشتر به وحدت و انسجام ملی است.

این فعال اصلاح طلب در پایان خاطر نشان کرد: از سوی دیگر این برخی از دولتی ها و اصلاح طلبان نیز خواستار تغییر کابینه دولت هستند، نوبخت سخنگوی دولت نیز در واکنش به اينکه گفته می شود رئیس جمهور نسبت به عملکرد برخی وزرا دلخور است و احتمالا تغییر 50 درصدی کابینه وجود دارد، تاکید کرده بود« این نوع درصدها که گمانه زنی است، آنچه که قطعی است کابینه دوازدهم کارآمدتر، با نشاط ‌تر و هماهنگ تر خواهند بود. رئیس جمهوری قطعا از تجربه چهارسال گذشته در تشکیل کابینه جدید استفاده خواهد کرد و اسامی که نام برده می شود، گمانه زنی وجزو شایعات و غیرقطعی است.
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۰۸:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۱ ۱۲:۴۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۱۴:۰۶
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۲:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۱:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۰:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۰۸:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ ۱۲:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۱۲:۲۵
 
 
کلمات کلیدی : تغییر کابینه دولت، روحانی، کابینه روحانی+ معصومه پورصادقی
 
افروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۰۹:۳۳:۰۹
بزرگترین خدمت روحانی اینه که به حاشیه نپردازه و بیشتر به فکر معیشت و اقتصاد و بی کاری و ... باشه.
آدم فکر می کنه از ترس اینکه ازش نپرسن که توی حوزه اقتصاد چه کردی داره به مسائل حاشیه ای می پردازه. (4453370) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۰:۲۲:۰۸
اقتصاد ایران تا زمانی که با جهان تعامل نداشته باشه درست نمیشه...هیچ وقت نپرسیدید از خودتون که اگر تولید خوب باشه، این همه محصول تولیدی رو قراره کی مصرف کنه؟ با نگاه بسته و هی دشمن دشمن کردن این مملکت درست نخواهد شد (4453421) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۱:۱۳:۵۵
اره با تفکر سازش حتما همه چی گل و بلبل میشه!
اصلا انگار نه انگار امریکایی ها عین خیالشون نیست و ما رو مجدد تحریم میکنن.

من نمیدونم شما به چی میگین اقتصاد باز.
به واردات بیرویه!

والا ما میتونیم خودمون سنگ‌پا تولید کنیم، زحمت اینم افتاده گردن برادرای چینی!
... (4453487) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۲۸:۰۰
اره با تفکر بسته و اقتصاد بسته مثل کره شمالی به همه جا می رسیم !!! (4453656) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۲۳:۴۸:۳۳
از نظر شما تنها دو گزينه در رابطه با دنيا وجود دارد-يا سازش و يا دشمني. اما گزينه سومي هم هست و آن روابط مسالمت‌آميز يا تعامل مسالمت‌آميز است. (4454465) (alef-11)
 
Kazakstan
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۱:۰۵:۳۹
ثمرات تفکرات شما رو تو هشت سال دیدیم ... دیگه حتی سرطانی هام دارو نداشتن ... شعارهاتون در عمل نشان داده شد که توخالین ... حداقل شعارهای نو بدید (4454531) (alef-3)
 
توی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۱:۳۰:۰۶
خیلی از کشورها هستن که با جهان تعامل دارن ولی اقتصادشان درست نیست. کم هم نیستند. لازم هم نیست اسم ببرم

مهم اون همت هستش که ما نداریم و فکر می کنیم مشکل از جای دیگر است. و یکی با اسب سفید باید بیاید و اقتصاد ما رو درست کند.
پیشنهاد می کنم آقای روحانی هم بجای اینکه صورت مساله را پاک بفرمایند، بهتر است با تکیه بر نیروهای داخلی کار رو جلو ببرند که اگر این نیست بهتر است بزنند کنار که خیلی وقت مان سر وعده های برجام تلف شده و دیگر امید بستن به آن بی فایده است.
ایجاد اشتغال برای کارگران چینی، فرانسوی و کجا و کجا ..وضعیت اقتصاد ما را بهتر نمی کند دوست عزیز.

تفکر شما ما را به ته دره خواهد برد. تفکر شما بود که کارخانه های ارج و داروگر و ... را به تعطیلی کشاند. (4453519) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۲۸:۱۵
خواهش میکنم نام ببر...اگه منظورت کشور های افریقاییه که ایراد از مردمشه...کدوم کشور با تعامل با دنیا بدبخت شده? (4453657) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۸:۵۸:۲۳
اسپانیا
یونان
ترکمنستان
... (4454714) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۴۷:۴۶
لازم نیست اسم ببری؟؟ نمیتونی اسم ببری، چون وجود نداره.!
ضمنا شما الگوی اقتصادی مورد نظر خودت رو بگو که کجا اجرا شده تا ماهم متوجه بشیم. دردنیا فقط یک نمونه اقتصاد موفق وجود داره و اونهم اقتصاد تعاملی بین کشورهاست. اگر چین با دنیا ارتباط نداشت نمیتوانست به صادر کند و به قدرت اقتصادی تبدیل شود. (4453683) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۶:۵۹:۱۶
شما کره شمالی و جنوبی رو با هم مقایسه کن ببین ایا تعامل نداشتن با دنیا نتیجه داره؟ (4453982) (alef-11)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۷:۵۳:۰۰
برادر من باداشتن تعامل بادنیااگه چیزی عایدنشه پس با نداشتن تعامل وماجراجویی دست وپامونو ببندن وتکون نتونیم بخوریم چی؟!ضمنا تفکر شماهاست که مملکتوته دره برده که بعلت نداشتن تعامل بادنیا وعدم بروزرسانی خط تولیدکارخانجاتی مانندارج وداروگرو....به تعطیلی کشانده شدیادتون باشه تکنولوژی خط تولیدوارداتی بوده .دیمی حرف نزن انگار که ماازاول مهدتکنولوژی بوده ایم نه کشورهای صنعتی ! (4454058) (alef-11)
 
Kazakstan
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۱:۰۶:۲۸
شاید حرف شما تا حدودی درست باشه ولی هیچ کشوری تو دنیا نیست که بدون تعامل با دنیا پیشرفت کرده باشه (4454532) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۵:۰۰:۲۹
مردم بهش راي دادند با همون برجام و اقتصاد مورد انتقاد شما... (4454598) (alef-3)
 
فراهانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۰۳:۲۳
فرض بفرمائید که به جز ایران هیچ کشور دیگری وجود نداشت!
در این صورت چه اتفاقی می افتاد!؟ آیا دچار بن بست میشدیم!؟
یعنی نمی‌توانستیم کشور خود را اداره کنیم!؟

پی نوشت: بنده اعتقادی بر این ندارم که باید دور خودمون دیوار بکشیم. ولی اعتقاد دارم که برای حل مشکل اقتصاد باید نگاهمان به درون باشه و ساز و کارهای خودمون را اصلاح کنیم!
با فرض اینکه امریکا با ما هیچ مشکلی نداشته باشه و بتوانیم بدون هیچ محدودیتی با دیگران مناسبات اقتصادی داشته باشیم، باز هم مشکلات اقتصادی خود را خواهیم داشت! شاید هم در تعامل با اقتصادهای دیگر، دچار وضعیتی بدتری هم شویم!
الان کشور افغانستان تحریم نیست! آیا به لحاظ اقتصادی شرایط خوبی داره!؟ (4453613) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۲۰:۲۴
دقیقا تا زمانی که سرمایه خارجی و تکنولوژی تولید روز وارد کشور نشه به جای نخواهیم رسید . شرکت های چند ملیتی باید در بورس تهران تاسیس بشه به صورت سهامی عام 50% داخلی 50% خارجی (4453649) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۶:۲۱:۲۹
خودمون! (4454615) (alef-3)
 
Kazakstan
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۱:۰۲:۲۵
پرداختن به مبانی اقتصاد و جلوگیری از تشکیل دولت دیگر و جذب سرمایه خارجی حاشیه! است؟ (4454528) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۴:۵۸:۴۱
حاشيه چيه؟!؟ انتخابات رو پيروز شده... بعد هم بقيه قصدشون كشوندن دولت به حاشيه است. (4454597) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۷:۱۹:۵۱
تا وقتی نصف اقتصاد دست دولت تفنگ داره و تا وقتی بزرگترین شرکتهای کشور به بهانه بنیاد مستضعفان و آستان قدس و .... به دولت مالیات نمیدهند اقتصاد درست نمیشه! (4454645) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۱۰:۲۰:۲۶
امیدوارم برخی مدیران نالایق و خلافکار از گردونه حذف بشن امیدوارم برای یکبار هم که شده شایسته سالاری حاکم بشه امیدوارم چهره های جدید بیان از دیدن خیلی از مدیران که چندین ساله تو اریکه هستن خسته شدیم کسانی رو میخواهیم که زخمهای اونها رو تسکین بدن کسانی رو میخواهیم که روح و جسم مجروح دولت و مردم رو التیام بدن خصوصا تو شهرهای کوچیک و شهرهای دور افتاده از پایتخت که مدیرا فقط ساز خودشونو میزنن
ایشاا.... (4454815) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۰:۳۱:۵۷
اصلاح طلبا به دکتر روحانی رای دادن،پس وزرای کابینه باید از میان اعتدالیون واصلاح طلبها باشه (4453436) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۶:۲۴:۱۲
مهم اینه که کار انجام بشه ولی با این وضعیت بعیده و شاید تا چند وقت دیگه دولت ورشکستگی اعلام کنه مخصوصا با اون طرح سلامت که جز خسارت چیز دیگه ای نداشته! (4454620) (alef-3)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۰:۴۸:۳۷
چهار دهه میگذرد آدمهای ثابت و امتحان پس داده ، و دوباره تکرار گذشته . بعید میدونم اتفاق جدی ای بیافته چون هر یک از اینها برای خود حق و سهمی قائل اند که گاها در شرایطی قرار میگیرند که مکتومات خود را علنی میکنند اما هیچ رخ نمیدهد . انگار همه چیز ثابت تعریف شده (4453447) (alef-3)
 
سعیدیان
Italy
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۱:۲۷:۳۵
یکی از خدمات بزرگ روحانی کنار زدن سیف میتونه باشه. دست آوردهای بانک مرکزی سیف:

1. تک نرخی نکردن ارز با وجود وعده هر سه ماه یکبار.

2. سامان ندادن به موسسات غیر مجاز قبلی و حتی مجوز دادن به موسساتی که میلیونها نفر را سرگردان کردند. بطوریکه ماجرا بعد امنیتی بخود گرفته!

3. سود بانکی بالا و غیر منطقی بانکها که ضربه مهلک به اقتصاد کشور وارد کرده. در چهار سال حضور ایشان بانکها معادل 100 در 100 سپرده مردم را سود داده اند!!! آخه کجای دنیا اینجوریه! و من سرم رو کجا بکوبم از دست این بی مدیریتی!

و...

اگر ایشان کنار نرود اقتصاد ایران همچنان قفل خواهد ماند. و چه بسا منفجر خواهد شد. (4453517) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۲:۲۹:۰۵
4. به دليل گفتن عبارت "تقريبا هيچ" (4453574) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۲:۵۹:۲۲
بقیه وزرا و منصوبین جناب روحانی در دوره اول هم همین وضع دارد
نفت و قراردارهای مبهم و سری
بهداشت و پرداخت های میلیونی در غالب کارانه به پزشکان و با خاک یکی کردن صندوق های بیمه و ...
وزیر صنعت و ...
وزیر اقتصاد و .... راستی چیزی هم بنام اقتصاد توی این کشور ماند
و .....

من تعجب می کنم از 23 میلیون که به بقای این 4 درصدیها رای دادند
در واقع به هنر و قدرت این 4 درصدی ها کاملا ایمان آوردم که چطور این مردم توی مشتشون است و به راحتی به هیجان می آورندشان تا در قدرت بمانند (4453609) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۱۴:۳۹
عمو جون وقتی تورم 45% بود چرا نگفتید سود بانکی کم ؟ اون موقع سود بانکی 15% بود (4453635) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۶:۲۶:۳۸
عزیزم به این هم تو همین سال می رسیم نرخ ارز طی ده روز اخیر ر چک کن. دقیقا با کاهش سود بانکی که وزیر اقتصاد فرمودند که باید پایین بیاد پولها از بانک خارج شده به سمت طلا و ارز خواهد رفت و دوباره همون 45% (4454622) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۱۵:۵۱
سود بانکی کم بشه خونه و زمین و سکه و دلار میره بالا نمیدونی نظر نده (4453639) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۲۲:۵۴
فرمودید کجای دنیا 20% سود میدن ، لطفا بفرمایید کجایی دنیا تورمش 20% ؟ اگر سود بانکی کم بشه مثل زمان احمدی نژاد پول به سمت خونه و ماشین و سکه و دلار میره و تورم دوباره 50% میشه
چرا وقتی تورم 50% بود نگفتید چرا سود بانکی 15% ؟ (4453651) (alef-3)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۳۷:۲۲
تورم الان 10 درصده. یعنی دقیقاً 8 تا 14 درصد باقیمانده مشکل ایجاد میکنه.

شما که خیلی میدونی، بفرما تکلیف تولید و اشتغال چی میشه؟

با مشوق های تولیدی و معافیت های مالیاتی، عملکرد منطقی و پلکانی در کاهش سود (و نه عملکرد هردمبیلی مثل دوران احمدی نژاد) و کارهایی از این دست می توان سرمایه های خوابیده در بانکها را به سمت تولید هدایت کرد. مشکل افرادی مثل شما اینه که همیشه دو راه حل را در ذهن دارند! (4453676) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۴:۵۲:۳۶
ضربه مهلك به اقتصاد كشور را رانت هايى كه از قدرت سرچشمه ميگيرد و ماليات نميپردازد زده.
بيشتر توضيح بدم سانسور ميشه (4453764) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۶:۲۷:۳۱
بله ثانیا بستر تولید اصلا مهیا نیست (4454623) (alef-3)
 
سعیدیان
France
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۵:۳۹:۵۰
با دوستمون از آلمان موافقم. کار اونا از قفل کردن گذشته. اونها اقتصاد ایران رو شخم زدن!!! (4453828) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۲:۰۲:۰۳
روحانی در همین مدت محدود کشور را متحول کرده و اگر برخی میگذاشتند و دخالت نمیکردند الان ایران از آلمان پیشی گرفته بود (4453549) (alef-11)
 
اسد زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۳:۰۰:۲۳
به نظر من بزرگترین عامل موفقیت دولت دوازدهم تجدید نظر اساسی در مدیریت های استانی خواهد بود چرا که مدیران استانی ( استانداران، فرمانداران، مدیران کل) باید از افرادی اتخاب شوند که علاوه بر مقبولیت دارای قدرت اجرایی و مدیریتی هم باشند. روسا(مدیران)ی فعلی عمدتا به دلیل وابستگی های سیاسی در مسند نشسته اند خیلی از آنها نه تجربه لازم را دارند و نه قدرت مدیریت را. فقط به دلیل حضورشان در ستادها سهم خودشان را دریافت داشته اند. دولت دوازدهم اگر این سنت را بشکند و از افرادی که عنوان شد استفاده کند می توانند بر مشکلات کشور غلبه کنند و اصلاح طلبان نیز می توانند به ادامه قدرت خود در عرصه سیاسی و اجرایی کشور امیدوار باشند. (4453610) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۴:۲۸:۱۱
نا آگاهی مردم از ریشه های رکود افتصادی و تنگناهای ناشی از کمبود پول و اعتبار برای تحرک طرحهای عمرانی نتیجه اش اینستکه گمان میبرند با تغیر چهره ها مسائل حل میشود . یکی از نکات مثبت در دولت اول روحانی بکار گیری مدیران با تجربه بود خطر آنستکه تحت لوای جوان گرائی افرادی وارد کابینه شوند که با اقدامات شتابزده و نمایشی بر عمق بحران بیافزایند . امید واریم که روحانی فاکتور تجربه مفید را از نظر دور نداشته و گرفتار جو جوانگرائی نشود فرصت تجربه و خطا دیگر نداریم . (4453727) (alef-11)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۶:۱۲:۴۲
طولی نخواهد کشید که مردم مخصوصا قشر جوان و تحصیلکرده از اینکه روحانی رو انتخاب کردن پشیمان خواهند شد ....همان هایی که احمدی نژاد رو انتخاب کردن و سخت پشیمان شدن....
اگه روحانی سیاست واردات بی رویه رو از کشورهای مختلف رو کنار بگذاره شاید یکم اقتصاد واشتغال کشور بهبود پیدا کنه اما متاسفانه فعلا ایشون درگیر مسائل حاشیه ای و رقابت با سپاه شده اند انگار سپاه مثل یه عنصر خارجی هستش که مانع پیشرفت کشور شده....!!!! (4453895) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۶:۱۷:۱۰
علی حرکته الله بسوی اطلاح طلبان . (4453909) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۶:۴۵:۲۸
اصلاح طلبها فرقشون با اصولگراها چیه؟ (4453961) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۸:۰۱:۴۸
اصلاح طلبان آزادی خواه هستند ولی اصولگرایان به دنبال فضای بسته هستند (4454074) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۲۰:۴۲:۴۲
اصولگرایان = استقلال- مرگ بر آمریکا - جمهوری اسلامی
اصلاح طلبان = استقلال - آزادی - جمهوری اسلامی (4454250) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۰ ۱۹:۳۴:۵۰
اتفاقا" روحانی باید با حل چالش های سیاسی اقتصاد را بهبود بخشد ،
تنها راه رونق اقتصادی واگذاری آن به مردم است و مردم هم در فضایی آزاد و بدون رانت و تبعیض می توانند رشد کنند ، که رانت و تبعیض هردو از بستر سیاسی برمی خیزند ،
آیا رانت ها و اختلاس های عظیم بستری جز سیاست دارد ؟ (4454180) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۱ ۰۱:۴۷:۱۲
من به کلیه منتقدان دولت پیشنهاد میکنم در راستای انتخاب کابینه دوازدهم هیچ کاری به دولت نداشته باشند و بگذارند هر گزینه ای که دلشون میخواد انتخاب کنند تا فردا برای عدم موفقیت هایشان بهانه نیاورند که فلان وزرا را به دولت تحمیل کردند و نگذاشتند کار کنیم (4454562) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.