رقابت ترامپ و کلینتون، فرانک اندر وود و خانه پوشالی

بخش بین الملل الف، 17 آبان 95

17 آبان 1395 ساعت 8:00


در حالی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است روز 18 آبان ماه برگزار شود اما رقابت های انتخاباتی این دوره نشان دهنده ماهیت سیاست به معنای واقعی کلمه در آمریکا بود.

در سه مناظره هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات ها و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه اتهامات جدی نظیر تجاوز، فساد مالی، تحقیر زنان، توهین به اقلیت های نژادی و معلولان و ... به همدیگر مطرح کردند.

مناظره ها این قدر جنجالی بود که جان کری وزیر خارجه آمریکا چند روز قبل در انگلیس مجبور به اعتراف شد.

کری رقابت انتخاباتی دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه کشورش را باعث تحقیرآمریکا در سطح جهانی دانست و طی اظهاراتی دور از انتظار عنوان کرد: این انتخابات برای برداشت‌های جهانی از کشور ما بسیار سخت بوده است. کری سپس ادامه داد: در جریان این انتخابات لحظاتی وجود دارد که کاملا شرم آور است.

وزیر خارجه آمریکا در توضیح تاثیر جریان این انتخابات در دیدار با همتایانش از سراسر جهان اظهار کرد: این انتخابات شرایط را برای من دشوار کرده و آن موقع که با یک مقامی می‌نشینیم و می‌گویم که ما واقعا خواهان حرکت منظم شما به سوی دموکراسی هستیم سوال را در چشم‌ها و لحن آنها می‌بینم و این شرایط بسیار دشوار است. همچنین جیل استاین نامزد سبزها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرد بدلیل سیستم سیاسی فاسد و دو حزبی این کشور مردم آمریکا باید بین یک فاشیست و یک ملکه فساد یکی را انتخاب کنند.

اما بهترین تصویرسازی از رقابت دو نامزد و به طور کلی ماهیت قدرت و سیاست در آمریکا را می توان در سریال خانه پوشالی / House of Cards مشاهده کرد.

سریال خانه پوشالی مجموعه تلویزیونی سیاسی است که روایت کننده رفتار سیاستمداران ایالات متحده می باشد. این سریال با اقتباس از یک مینی سریال انگلیسی به همین نام خلق شده است. در این سریال فرانک آندروود، نماینده کنگره در کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری به گرت واکر، نامزد حزب دموکرات در این انتخابات کمک می‌کند و او را به قدرت می‌رساند. سپس فرانک با حیله پست معاون اولی گرت واکر را بدست می آورد و دوباره با فریب، واکر را مجبور به استعفا و خود را رئیس جمهور ایالات متحده می‌کند. سیاست واقعی فرانک اندرود مبتنی بر کنار گذاشتن اخلاق از عرصه سیاست است و سرلوحه قرار دادن« هدف وسیله را توجیه می کند» می باشد. مهم ترین روش فرانک در عرصه سیاسی جستجو برای جمع آوری نقاط ضعف رقیبان و پرونده سازی در راستای حذف آنها می باشد.

در این سریال بازیگران عرصه سیاست بازیچه سرمایه داران و تمامیت خواهان می شوند که این اتفاق نه بر اساس ناآگاهی و یا میل خود، بلکه بر اساس نقطه ضعف های حقیقی یا دامهایی که برای ایجاد نقطه ضعف در مقابل سیاستمداران پهن می شود روی می دهد.

  شاه بیت سیاست در این سریال آمریکایی واقعیت «یا تسلیم شو؛ یا رسوا شو» می باشد و در این زمینه سیاست، اقتصاد و رسانه پیوندهای آشکار و پنهان فراوانی دارند و قربانی نه تنها بازیگران سیاسی که منافع مردم در قالب از دست رفتن هزارن فرصت شغلی، سو استفاده، تحقیر و ... است.
 
در این راستا روزنامه نیویورک تایمز دیروز در مطلبی اذعان کرد: «در گذشته، ایرانی‌هایی که می‌خواستند آمریکا را مسخره کنند، آدمک‌های مقوایی عمو سام را آتش می‌زدند اما در ماه‌های اخیر و با توجه به مجموعه‌ای از اتفاقات عجیب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ایرانی‌ها با روشن کردن تلویزیونهایشان و کشیدن کاریکاتورها، شیطان بزرگ را مسخره می‌کنند».
 
در این مطلب عنوان شده که ایرانی‌ها برای مسخره کردن آمریکا به پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روی آوردند. از نظر نویسنده تصمیم برای پخش زنده مناظره‌های ریاست جمهوری هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، «تصمیمی بی سابقه» بوده است.

نیویورک تایمز در ادامه اشاره می کند: در هفته‌های اخیر، تلویزیون دولتی ایران گزینه دیگری هم داشته است؛پخش سریال خانه پوشالی. مقامات تلویزیون ایران گفته‌اند که بازی کوین اسپیسی، بازیگر نقش فرانک آندر وود به عنوان یک سیاستمدار حیله‌گر، تجسم عالی چهره غیرانسانی سیاست آمریکا است.


کد مطلب: 411036

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc1sq0e2bqsx8.ala2.html?411036

الف
  http://alef.ir