نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411036
رقابت ترامپ و کلینتون، فرانک اندر وود و خانه پوشالی
بخش بین الملل الف، 17 آبان 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
در حالی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است روز 18 آبان ماه برگزار شود اما رقابت های انتخاباتی این دوره نشان دهنده ماهیت سیاست به معنای واقعی کلمه در آمریکا بود.

در سه مناظره هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات ها و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه اتهامات جدی نظیر تجاوز، فساد مالی، تحقیر زنان، توهین به اقلیت های نژادی و معلولان و ... به همدیگر مطرح کردند.

مناظره ها این قدر جنجالی بود که جان کری وزیر خارجه آمریکا چند روز قبل در انگلیس مجبور به اعتراف شد.

کری رقابت انتخاباتی دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه کشورش را باعث تحقیرآمریکا در سطح جهانی دانست و طی اظهاراتی دور از انتظار عنوان کرد: این انتخابات برای برداشت‌های جهانی از کشور ما بسیار سخت بوده است. کری سپس ادامه داد: در جریان این انتخابات لحظاتی وجود دارد که کاملا شرم آور است.

وزیر خارجه آمریکا در توضیح تاثیر جریان این انتخابات در دیدار با همتایانش از سراسر جهان اظهار کرد: این انتخابات شرایط را برای من دشوار کرده و آن موقع که با یک مقامی می‌نشینیم و می‌گویم که ما واقعا خواهان حرکت منظم شما به سوی دموکراسی هستیم سوال را در چشم‌ها و لحن آنها می‌بینم و این شرایط بسیار دشوار است. همچنین جیل استاین نامزد سبزها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرد بدلیل سیستم سیاسی فاسد و دو حزبی این کشور مردم آمریکا باید بین یک فاشیست و یک ملکه فساد یکی را انتخاب کنند.

اما بهترین تصویرسازی از رقابت دو نامزد و به طور کلی ماهیت قدرت و سیاست در آمریکا را می توان در سریال خانه پوشالی / House of Cards مشاهده کرد.

سریال خانه پوشالی مجموعه تلویزیونی سیاسی است که روایت کننده رفتار سیاستمداران ایالات متحده می باشد. این سریال با اقتباس از یک مینی سریال انگلیسی به همین نام خلق شده است. در این سریال فرانک آندروود، نماینده کنگره در کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری به گرت واکر، نامزد حزب دموکرات در این انتخابات کمک می‌کند و او را به قدرت می‌رساند. سپس فرانک با حیله پست معاون اولی گرت واکر را بدست می آورد و دوباره با فریب، واکر را مجبور به استعفا و خود را رئیس جمهور ایالات متحده می‌کند. سیاست واقعی فرانک اندرود مبتنی بر کنار گذاشتن اخلاق از عرصه سیاست است و سرلوحه قرار دادن« هدف وسیله را توجیه می کند» می باشد. مهم ترین روش فرانک در عرصه سیاسی جستجو برای جمع آوری نقاط ضعف رقیبان و پرونده سازی در راستای حذف آنها می باشد.

در این سریال بازیگران عرصه سیاست بازیچه سرمایه داران و تمامیت خواهان می شوند که این اتفاق نه بر اساس ناآگاهی و یا میل خود، بلکه بر اساس نقطه ضعف های حقیقی یا دامهایی که برای ایجاد نقطه ضعف در مقابل سیاستمداران پهن می شود روی می دهد.

  شاه بیت سیاست در این سریال آمریکایی واقعیت «یا تسلیم شو؛ یا رسوا شو» می باشد و در این زمینه سیاست، اقتصاد و رسانه پیوندهای آشکار و پنهان فراوانی دارند و قربانی نه تنها بازیگران سیاسی که منافع مردم در قالب از دست رفتن هزارن فرصت شغلی، سو استفاده، تحقیر و ... است.
 
در این راستا روزنامه نیویورک تایمز دیروز در مطلبی اذعان کرد: «در گذشته، ایرانی‌هایی که می‌خواستند آمریکا را مسخره کنند، آدمک‌های مقوایی عمو سام را آتش می‌زدند اما در ماه‌های اخیر و با توجه به مجموعه‌ای از اتفاقات عجیب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ایرانی‌ها با روشن کردن تلویزیونهایشان و کشیدن کاریکاتورها، شیطان بزرگ را مسخره می‌کنند».
 
در این مطلب عنوان شده که ایرانی‌ها برای مسخره کردن آمریکا به پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روی آوردند. از نظر نویسنده تصمیم برای پخش زنده مناظره‌های ریاست جمهوری هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، «تصمیمی بی سابقه» بوده است.

نیویورک تایمز در ادامه اشاره می کند: در هفته‌های اخیر، تلویزیون دولتی ایران گزینه دیگری هم داشته است؛پخش سریال خانه پوشالی. مقامات تلویزیون ایران گفته‌اند که بازی کوین اسپیسی، بازیگر نقش فرانک آندر وود به عنوان یک سیاستمدار حیله‌گر، تجسم عالی چهره غیرانسانی سیاست آمریکا است.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، هیلاری کلینتون، سریال خانه پوشالی
 
مهدی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۰۹:۰۰:۳۴
به نظر من انتخاب ترامپ می تونه برای جهان بسیار بدتر باشه. با انتخاب ترامپ قطعا نژادپرستی در دنیا افزایش خواهد یافت. جنگ ها افزایش خواهند یافت و رویارویی های سیاسی به رویارویی های نظامی تبدیل خواهند شد. (4004766) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۰۹:۰۵:۲۶
خوب ببین، خوب تصمیم بگیر و هیچ‌گاه به شیطان بزرگ اعتماد نکن. (4004772) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۰:۱۰:۵۴
من این سریال رو دیدم
و بنظرم با توجه به این مسائل اخیر امریکا، خیلی قشنگ به توصیف چهره ها و روابط در کاخ سفید پرداخته (4004851) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۳:۲۷:۲۰
واقعا سریال با حال و واقع گرایانه ای بود سیمای ما هم عجب داشت چنین سریالی رو به موقع پخش کنه (4005134) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۶:۴۳:۴۲
سریال خانه پوشالی واقعیت سیاستمداران آمریکایی است. (4005539) (alef-13)
 
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۷ ۱۹:۲۷:۴۸
چه خوبه رسانه ها ازاد باشن كه همه چيز رو بشه ديد. نظرتون چيه ايران هم رسانه ي ازاد داشته باشه؟ (4005782) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۱۸ ۰۸:۰۰:۵۲
سیاست واقعی فرانک اندرود مبتنی بر کنار گذاشتن اخلاق از عرصه سیاست است و سرلوحه قرار دادن« هدف وسیله را توجیه می کند» می باشد.
مگر در کشور ما غیر از این است؟!!

این سریال پشت پرده سیاست در تمام دنیاست. تازه امریکاییها سعی میکنند کمترین اسیب رو به مردم و منافع ملیشون وارد کنند. ولی اینجا اینها هم بی اهمیت است.

ولی واقعا سریال بی نظیریه! (4006271) (alef-13)
 
جلال محبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۸ ۰۸:۰۳:۱۵
1- سریال خانه پوشالی مانند سریالی انگلیسی بود که سالها قبل با همین مضمون از سیما پخش شد اصولا با جستجویی ساده در سینمای غرب و آمریکامی توان به فهرستی طولانی از فیلم و سریالهای بسیاری نام برد که برای توضیح شرایط غیر اخلاقی و فاسد یا غیر انسانی و غیر آزاد روند انتخابات غربی ساخته شده و می شوند. تلویزیون ما نیز هر از گاه برخی از این آثار را آماده و تحت عناوینی مانند افشاء شرایط غیر اخلاقی و غیر آزاد انتخابات در غرب پخش می کنند.
2- اما بنظر می رسد همچنان جای پاسخ به یک سوال خالی باشد سوال این است که آنها در خصوص مسائل و مشکلات سیاسی و مفاسد قابل اشاره در حوزه حاکمیت و شرایط اجتماعی و مدیتی کشورشان چنین فیلمهایی ساخته و می بینند و پخش می کنند تا تمام جهان نیز ببینند.
3- چرا درکشور آنها کسی را به این جرم که ما افشاگری می محابا علیه سیستم ظالمانه و فاسد این کشورها و حکومتها می دانیم مورد ماخذه و محاکمه قرار نمی دهند؟ چرا دست اندکاران ساخت چنین فیلمهایی را مورد ازار و اذیت حکومتی قرار نمی دهند؟ آنها با چه هدفی به ساخت انبوه چنین فیلمهایی اقدام می کنند؟ چرا مردم مثلا آمریکا علی رغم مشاهده دهها و صدها فیلم سریال با مضامین مذکور نسبت به سیستم خود دلسر و گریزان نمی شوند؟ چرا کسی دست اندکاران خائن به آمریکا معرفی نمی کند؟
4- لابی یکی از ارکان رسمی و قانونی سیستم حکومتی آمریکا است لذا هرگز کسی را به این عنوان مورد محاکمه و ماخذه قرار نمی دهند و مردم نیز کسی را به این جرم منفور نمی دانند روابط جنسی یکی از ارکان اجتماعی پذیرفته شده غربی است لذا کسی به دلیل داشتن چنین روابط منفور و محکوم نیست دروغ و اظهار غیر واقع جرمی نابخشودنی برای مقامات محسوب می شود چنانکه کلینتون رییس جمهور اسبق نه بجرم روابط غیر معمول جنسی با دستیار و غیره که بدلیل اظهار کذب یا پنهان سازی اطلاعات در برابر کمیته تحقیق و سنا مورد ماخذه قرار می گیرد.
5- کسب درآمدهای سرسام آور در بسیاری از کشورها جرم یا وضعیت اجتماعی منفور تعریف نمی شود استفاده از لباس ، خودرو ، شرایط زندگی لکوس و بسیار گران قیمت دلیل بر تخلف و بی دینی و غیره محسوب نمی شود بلکه فرهنگ عمومی غرب برخورداری از چنین شرایطی را دلیل تلاش و نبوغ یا قدرت فردی می دانند مانند گیتسی که در کمترین زمان ممکن در جایگاه دومین مرد ثروتمند قرار گرفته باشد. مردم این کشور به محض مشاهده شرایط زندگی لوکس نسبت به متهم سازی و توهین به افراد متول اقدام نمی کنند فرهنگ عمومیچنین کشورهایی فقر و فقر زدگی نپسندیده و چنین افرادی را بعضا قابل نکوهش و حتی مایه تحمیل سختی به دیگران می دانند.
6- ادوار مختلف رقابت انتخاباتی این کشور همواره با تلرانسی از خطا مملو از ناآرامی و اقدامات تبلیغی و تخریبی کاندیداها علیه یکدیگر بوده است لذا در فرهنگ این مردم وقوع تبلیغات و اتخاذ مواضع تخریبی از هر جنس چیز جدید و غیر قابل پیش بینی نیست اما نکته قابل توجه اینکه کاندیداها دقیقا از لحظه مشخص شدن نتیجه انتخابات که بعضا بدلیل ماشینی بودن قبل از اتمام قابل تشخیص است نسبت به مواضع و تبلیغات تخریبی قبل تغییر مسیر داده و بی هیچ توهین و تخریبی علیه سیستم حکومتی یا انتخاباتی یا شرایط اجتماعی رقیب پیروز را ستوده و به تبریک مورد خطاب قرار می دهند.
7- شرایط اجتماعی و سیاسی پس از 88 که بزرگترین کارناوال بسیار شاداب تبلیغاتی انتخاباتی را به تلخی کشید متأسفانه هرگز فرصت نداد تا مراکز علمی و اجرایی به مباحثی از این دست بپردازند که چرا همچنان باید شاهد وقوع چنین جریاناتی باشیم؟ چرا بی هیچ مکثی وزن هر اتفاق و رویدادی را معادل همه چیزمان می دانیم؟ چرا اگر دستگاهی ، جریانی یا فردی زیر سوال قرار گیرد همه چیزمان را زیر سوال می دانیم؟ چرا تصور و تبلیغ می کنیم که مثلا اگر یک راهپیمایی یا مثلا انتخابات پر تکرار در 38 سال گذشته با استقبالی کمتر از قبل همراه باشد مشروعیتمان یا مقبولیتمان را مخدوش می کند؟ چرا تصور می کنیم اگر کاندیدی مثلا منتسب به جریان مذهبی و غیره در جلب نظر و رای مردم باز ماند یا کاندیدی مثلا غیر معقول موفق به کسب آراء اکثریت شود به معنای بی توجهی مردم یا اکثریت به مبانی اعتقادی و باورهای مرسوم اجتماعی است؟ چرا اگر کسی علیه ما بگوید تصور می کنیم علیه دین و حکومت ما گفته است؟ چرا خود را معادل حکومت و دینمان می دانیم؟
8- تصور می کنم باید تلاش کرد تا با تکیه بر حضور و همت آنانی که از سوابق بلند انقلابی برخوردار هستند از گردنه های دلنگرانیهای باور غلط اما دائمی تزلزل و بی ثباتی مشروعیت و مقبولیت نظام سیاسی عبور کنیم باید باور کنیم که مردم اعم از نسل اولی تا نسل چهارمی در حال شکل گیری به ثبات اعتقادات و نظام سیاسی باور داشته و اعتراض و مقابله با هر ناکارآمدی یا تخطی افراد ، مراکز و جریانات را رویارویی با نظام سیاسی و یا خدای ناکرده اعتقادات نمی دانند بنابراین باید زمینه های مناسبی را فراهم نمود که مردم چنین شرایطی را در حضور با برکت نسل اولیهای صبور تجربه کنند. (4006274) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.