صبحانه انتخاباتی الف؛

قبیله گرایی یعنی نامه 50 اقتصاددان/ اموال سرنوشت ساز/ وضعیت نامزدها پیش از مناظره/ اتهام سرقت علمی مدرک دکتری روحانی همچنان خبرساز

22 ارديبهشت 1396 ساعت 8:53


اموال سرنوشت ساز
 قالیباف از اعلان عمومی اموال خود و خانواده اش در مناظره سوم خبر داده است. تا امروز  رئیسی و میرسلیم حمایت کردند و جهانگیری و هاشمی طبا نیز مخالفت. سخنگوی دولت هم گفته که اموال آقای روحانی به قوه قضائیه اعلام شده است.
اعلان عمومی اموال نامزدها فراتر از یک مدل تبلیغاتی-انتخاباتی است. خواه یا ناخواه همه نامزدها در معرض یک مطالبه عمومی قرار گرفته اند. اعلان عمومی دارایی ها نقطه کانونی همه اختلافات سیاسی گذشته است.
به 10 دلیل؛
حجم دارایی نشان می دهد این نامزد چه میزان اهل رانت و سوء استفاده از قدرت بوده است.
حجم دارایی نشان می دهد چه میزان می توان به شعار او در ساده زیستی و دفاع از محرومین اعتماد کرد.
حجم دارایی نشان می دهد وضعیت زندگی نزدیکان این نامزد به چه نحوی است.
حجم دارایی نشان می دهد چه میزان اهل شفافیت است و می توان به شعار مبارزه با فسادش اعتنا کرد.
حجم دارایی نشان می دهد سبک زندگی یک نامزد چه میزان با شعارهایش انطباق دارد و لذا شاخص کلیدی برای ارزیابی صداقت است.
حجم دارایی نشان می دهد چه میزان از تهمت ها و افتراهای رقیب واقعیت داشته است.
حجم دارایی نشان می دهد چه میزان این نامزد مردم را محرم می داند و مردم گراست.
حجم دارایی نشان میدهد چه سبک زندگی داشته است و می توان تحلیلی اجمالی از نگاه فرهنگی و تربیتی وی پیدا کرد.
حجم دارایی یک نفر شاخص بسیار مناسبی برای شناخت طبقاتی یک نامزد و نزدیکان و دوستان و مراودات و روابط وابسته به اوست.
حجم دارایی یک نفر یعنی در معرض نظارت بودن و تضمین جلوگیری از رشد رانتی اموال بعد از قدرت.
اعلان عمومی اموال در این انتخابات سرنوشت ساز است. حل بسیاری از شبهات و سوالات در مناظره فردا تعیین تکلیف می شود.
 
 
 نظرسنجی پیش از مناظره
آخرین نطرسنجی یک نهاد علمی پیش ا ز مناظره سوم حاکی از این است که؛
روحاني ٣٩ درصد. قاليباف ٢٤ درصد . رئيسي ١٨ درصد. جهانگيري ٢ درصد. ميرسليم ٢ درصد. هاشمي طبا یک درصد.
نميدانم ١٤ درصد.
همچنین این نظر سنجی دوقطبی های اصلی را اینطور نشان می دهد:
روحاني ٤٣ درصد . قاليباف ٤٠ درصد
در حالت دوم
روحاني ٥٢ درصد رئيسي ٣٢ درصد
 


بی اعتنایی روحانی به اتهام سرقت علمی
گروهی از دانشجویان ایرانی آمریکا که از دانشگاههای معتبر کشور مانند دانشگاه صنعتی شریف فارق التحصیل شده اند، متن رساله آقای رییس جمهور را با نرم افزاری پیشرفته بررسی و منتشر کرده اند. این بررسی نشان می دهد بخش های زیادی از رساله دکترای ایشان ذکر مستقیم و بدون منبع از نوشته های منتشر شده به نام دیگران است.
این بررسی که در داخل و رسانه های خارجی بازتاب گسترده ای داشته است. پیشتر پایگاه اینترنتی «تلگراف» که از سایت‌های خبری مطرح و معروف انگلیس است، در گزارشی که در سال 2013 منتشر کرده، با اشاره به بررسی کارشناسان دانشگاه گلاسکوی اسکاتلند که آقای روحانی مدرک دکترای خود را از آن گرفته، نوشته است: «حسن روحانی بخش‌هایی از رساله دکتری خود را از روی کتاب محمدهاشم کمالی، رئیس مرکز بین‌المللی مطالعات پیشرفته اسلامی سرقت کرده است.»
کیوان ابراهیمی دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه «آیوا»ی آمریکا در نشست بررسی گزارش ملی گروه حقیقت‌یاب دانشجویان داخل و خارج ایران به صورت ویدئوپرژکتور درمورد اینکه چرا در روزهای نزدیک به انتخابات مدرک دکترای آقای روحانی بررسی شد، تصریح کرد: اصلاً خوشحال نیستیم که سرقت علمی آقای روحانی اثبات شد، چون ایشان الان نماد کشور ایران در خارج از دید ملت‌ها و دولت‌ها هستند.
وی گفت: خوشحال نیستیم که سرقت علمی حسن روحانی در تز دکترای وی ثابت شده است، در بعضی از پاراگراف‌های رساله دکتری وی بطور کامل یک پاراگراف 10 خطی کپی پیست شده و تنها چند کلمه تغییر یافته است.
با این حال هنوز روحانی نسبت به اتهام مدرک تقلبی هیچ واکنشی نشان نداده است.
برخی از رسانه های حامی روحانی از شب گذشته تلاش کردند به ازای این موضوع، مدرک لیسانس قالیباف را در دانشگاه آزاد مورد شبهه قرار دهند که البته توجه نکردند مدرک لیسانس قالیباف از دانشگاه تهران است نه دانشگاه آزاد. البته بعدا که متوجه می شود لیسانس قالیباف از دانشگاه تهران است مجبور می شوند متن خود را اصلاح و لیسانس را فوق لیسانس کنند. البته بازهم انقدر ناشیانه و عجولانه عمل کردند که فراموش کردند بعد از اصلاح، 8 ترم دوران لیسانس را هم اصلاح کنند و این یکی باقی مانده است. با این حال این جعلیات باعث نمی شود جنجال بر سر موضوع روحانی در رسانه های داخلی و مخصوصا رسانه های خارجی فراموش شود. ای کاش آقای رئیس جمهور زودتر چاره ای می کردند؟
 

قبیله گرایی یعنی نامه 50 اقتصاددان
50 اقتصاددان نهادگرا در نامه ای از دولت روحانی حمایت کردند. نکته جالب اسامی اقتصاددانانی است که پای این نامه را امضا کردند. افرادی که بسیاری از انها طی سالهای گذشته منتقدین ایدئولوژیک سیاست های اقتصادی این دولت بوده اند.
نامه این 50 اقتصاددان پیام روشنی دارد. طبیعی است که این نامه مربوط به حمایت از حوزه اقتصادی است نه فرهنگی و سیاسی.
این 50 اقتصاددان باید توضیح دهند که چطور ممکن است یک نفر نهادگرا باشد و بعد از لیبرال ترین دولت بعد از انقلاب حمایت کند؟ نهادگراها در نقد نئوکلاسیک ها شکل گرفته اند  و معتقدند این جریان به جهت ضعف بینشی و نگاه محدود و ندیدن واقعیت های اجتماعی و سیاسی و اعتقادی و غیره نسخه های علمی قابل دفاعی ندارند؛ با این توضیح چرا باید از آنها حمایت کنند؟ آیا غیر از روابط سیاسی است؟ غیر از ترجیح قبیل گرایی سیاسی به ساحت علم است؟ آیا از فردا پاسخگوی دانشجویان خود خواهند بود؟
 
 
 
 
 


کد مطلب: 471146

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcay6nyi49n061.k5k4.html?471146

الف
  http://alef.ir