نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 444208
یک مقام مسئول کارگری: بعضی مسایل مانع پلمپ پلاسکو شد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۵
یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار می‌گوید: در حادثه پلاسکو عده‌ای همه چیز را گردن وزارت کار می‌اندازند و از مسئولیتهای خود شانه خالی می‌کنند در حالی که بازرسان مراجعه کرده و اخطارهای لازم را داده بودند و اگر برخی مسایل نبود آن را پلمپ هم می‌کردند.

علی اصلانی در گفت وگو با ایسنا ادامه داد: طبعا بازرسان اداره کار می‌توانستند گزارش خود را به قوه قضاییه ببرند تا مراحل اجرایی خود را از جریمه نقدی تا حتی پلمپ طی کند و بر اساس گزارش‌هایی که داریم بازرسان اداره کار به پلاسکو اخطار هم کرده بودند ولی مجامع صنفی بلافاصله وارد عمل شدند و با این توجیه که در صورت پلمپ چندین هزار نفر بیکار شده و از نان خوردن می افتند مانع ارائه گزارش بازرسان شده‌اند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: سوالی که مطرح می‌شود این است که مجوز حضور آنها را چه کسی داده است؟ اگر شهرداری اعلام کرده که این ساختمان امن نیست چرا همچنان فعالیت می‌کردند. درباره ساختمان علاء الدین که می‌گویند بارها اخطار داده‌اند چرا هنوز کاری صورت نگرفته است؟

اصلانی متذکر شد: متاسفانه درحادثه پلاسکو بین ۸ تا ۹ نهاد و دستگاه مسئولند ولی هیچکدام خود را دخیل نمی‌دانند و همه چیز را شفاف به مردم نمی‌گویند. برخی هم استنادشان به ماده ۹۶ قانون کار است و بر اساس آن بازرسان کار را مقصر می‌دانند درحالی که بازرسان به وظیفه خود عمل کرده‌اند اما صنوف مانع پلمپ ساختمان شده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که پیش روی بازرسان کار است و در پلمپ ساختمان پلاسکو هم سایه انداخت این است که اگر بازرس کار به عنوان  ضابط دادگستری عمل ‌کرد و کارگاه را بست فردا صاحب کارگاه از او به دادگاه شکایت نبرد و دادگاه علیه بازرس اعلام خسارت نکند که به تولیدی ضرر زده است.

این مقام مسئول کارگری در عین حال با اشاره به کمبود تعداد بازرسان کار گفت: باورش سخت است ولی تعداد بازرسان ادارات کار در کل کشور ۸۰۰ نفر است که در تهران به بیش از ۸۰ نفر نمی‌رسد، در حالی که در کل تهران ۴۸ هزار کارگاه وجود دارد که با این وضع شانس بیاورند سالی یکبار بازرسی شوند.

اصلانی از تهیه طرحی توسط دولت به منظور استفاده از پتانسیل انجمن‌ها و تشکل‌های کارگری در امر بازرسی کارگاه‌ها خبر داد و گفت: سالهاست اعلام می‌کنیم از توان انجمن‌های صنفی کارگری برای بازرسی کارگاهها استفاده شود ولی چون احتمال ساخت و پاخت می‌رود و قانون محکمی پشت آن نیست توجهی به آن نمی‌شود و همین نگرانی سالهاست مانع واگذاری بازرسی به تشکل‌های کارگری شده است.

رییس کانون شورای اسلامی کار البرز در بخش دیگری از سخنان خود از پیش‌بینی طرحی توسط وزارت کار خبر داد که به موجب آن هیچ مغازه یا واحدی حق ایجاد تولیدی در داخل پاساژها را ندارد.

وی افزود: متاسفانه در تمام ایران اکثر پاساژها در طبقه‌های فوقانی تولیدی هستند و این امر کار را برای جلوگیری از استقرار آنها سخت می‌کند، ‌ از سوی دیگر این طرح تا زمان آماده نبودن زیرساختها قابلیت اجرا ندارد چون به فرض این طرح را به تصویب رساندیم و قانون کردیم چند هزار شغل می‌تواند از تهران خارج شود؟ آیا دولت زمینه خروج کارگاه‌های تولیدی از تهران را فراهم کرده است؟ آیا  شهرکهای صنعتی برای پذیرش کارگاهها آمادگی دارند؟

اصلانی بیان اینکه در حادثه پلاسکو تجهیزات آتش نشانی کافی و مناسب نبود، خاطرنشان کرد: یقین بدانید اگر تجهیزات کاملی در اختیار آتش نشانان قرار داشت در طبقات بالایی گرفتار نمی‌آمدند. ساختمان پلاسکو پله‌های اضطراری برای نجات نداشت و آتش نشانان قیچی برای بریدن آهن نداشتند و شاید اگر هلیکوپتر برای خاموش کردن آتش از بالا می‌آمد ساختمان در حال حریق ساعتها آب زده نمی‌شد و فرو نمی‌ریخت.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در پایان افزود: برای مقابله و برخورد با چنین حوادثی قانون محکمی نوشته نشده تا دستگاهها و سازمانها به درستی به وظیفه خود عمل کنند لذا مادامی که با قانون نانوشته روبه رو باشیم در صورت تکرار چنین حوادثی هر کسی دیگری را مقصر می‌داند.
 
کلمات کلیدی : پلاسکو + آتش‌سوزی + ساختمان پلاسكوی تهران+ تعداد تلفات+مجروحان+آواربرداری+آوار پلاسکو
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۲ ۱۲:۱۵:۱۶
جسارتا شما تو آتش نشانی هم تخصص دارین؟ (4158872) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.