نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 506100
پیشنهادی درباره وضعیت نظام سربازی در ایران
بخش تعاملی الف - حمید مقیمی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۱

موضوع سربازی هر از گاهی در رسانه ها مطرح می شود، یا از جهت حوادثی که گاهی رخ می دهد، یا کنکاش از چرایی آن یا از جهت واکاوی نقش و سربازی در جغرافیای سیاسی امنیتی کنونی دنیا. اما این طرح مسئله ها و بیان چالش ها، این که زیاد یا کم بودن تعداد سربازان وظیفه تا چه میزان می تواند به توان رزمی یک کشور کمک کند، این که چه نقش تعریف شده ای در کنار تجهیزات پیشرفته نظامی کنونی برای سرباز مشخص شده؟ و... کمتر از طرف تصمیم سازان پاسخی دریافت کرده است.

وقتی که مخاطبان خبرهایی از این دست می توانند نظرات خود را در قالب پیام مطرح کنند، سیلی از گلایه ها از فراموش کردن مباحث درسی، کار یا مسئولیت نامرتبط با توان و تحصیلات، سخت گیری های زیاد، پرداختی ناچیز، مدت طولانی و ... سرباز می کند اما متاسفانه در دنیای که باید پژوهش و تحقیق محور تصمیم سازی باشد، به نظر نمی رسد در مورد این پدیده مهم و فراگیر اجتماعی هیچ یکی از دانشگاه ها یا مرکز تحقیقاتی قدم پیش گذاشته و درباره جوانب مختلف آن تحقیق و پژوهش نمایند.

نکته اول اینجاست که برخلاف برخی قرائت های رسمی، همه ما می دانیم که دست کم برای غالب جوانان و مردم، سربازی امری از سر انتخاب و علاقه نیست. خاطرمان باشد سال ها قبل که موضوع خرید سربازی مطرح شد، معترضانی که موفق هم بودند اشکالشان بر این بود که چرا مرفهین نباید به سربازی بروند! یعنی این سختی باید شامل همه باشد! از این گذشته رویه کنونی قوانین و مشوق ها هم وجود همین نظر را در بین مسئولان تایید می کند. بخشیدن سربازی فرزندان جانبازان، کاهش مدت خدمت یا دادن مرخصی به عنوان تشویق و برعکس افزایش خدمت به عنوان مجازات همه و همه نشان از این دارد که اصل خدمت سربازی به عنوان نوعی اجبار و الزام برای جوانان مورد پذیرش همگان است و حرفهایی که در مقابل آن زده می شود بیشتر تعارف هستند تا بیان واقعیت.

نکته دوم: وجود میلیون ها سرباز وظیفه، در کدام جنگ فرضی مفید خواهد بود؟ آیا در جنگ تحمیلی این مردم نبودند که در قالب بسیجی و در کنار ارتش و سپاه رشادت ها و قهرمانی ها آفریدند؟ تاریخ معاصر ما نشان داده که عامل تعیین کننده در جنگ نه اجبار کردن، بلکه عشق و شعور مردم برای حفظ آرمان ها و سرزمین خود بوده که نقش اصلی را ایفا کرده است، لذا تاکید فراوان بر داشتن حجم بزرگی از نیروهای پیاده بدون انگیزه چه سودی خواهد داشت؟ از قدیم هم گفته اند: "یکی مرد جنگی به از صد هزار". نیروی زبده و آموزش دیده آن هم در دوران کنونی که دیگر جنگ فرسایشی و جبهه های گسترده نبرد جای خود را به موشک های دوربرد و هواپیماهای جنگی و جنگ های چند روزه و چند هفته داده است، نقش بسیار پررنگ تری ایفا می نمایند.

نکته سوم: علاوه بر لزوم پژوهش برای بازتعریف "سربازی" منطبق با شرایط کنونی و آینده جامعه و جهان، مدت آن هم محل چالش دیگر است. هر سرباز طی 3 ماه، آموزش های گوناگون رزمی و عقیدتی می بیند اما بقیه مدت یعنی 21 ماه باید در دستگاه های نظامی کار کند، جدای از این که تا چه حد این مراکز می توانند از رشته ها و تخصص های گوناگون مطابق با توان آن ها استفاده کنند، این حجم زیاد از سربازان وظیفه نیازمند فضای نگهداری، کادر هدایت کننده، تعریف وظیفه، لباس، خوراک و حقوق (هر چند اندک) هستند، این افراد باید بین شهرها یا در شهرها مرتب در حال تردد باشند که همه این ها هزینه های بزرگی را به کشور و خود ایشان به ویژه از جهت معطل ماندن تخصصی که دارند وارد می کند. فرض کنید یک مهندس الکترونیک، یک تکنیسن مخابرات و ... دو سال دفترداری کند در حالی که بتواند در جامعه به کار تخصصی خود بپردازد و ضمن افزودن تجربه، خدمت با کیفیت تری عرضه کند، این عدم عرضه خود خسارت تلقی می شود.

به عنوان یک پیشنهاد قابل نقد و بررسی، در شرایط کنونی و تا وقتی پژوهشی جامع که مسلم انجام و عمل آن به خیر و صلاح جامعه خواهد بود، امکان این امر وجود دارد که مشمولان سربازی پس از دیدن دوره آموزشی به مدت همان 21 ماه آماده به احضار باشند، یعنی التزام داشته باشند که اگر هر نوع نیاز عمومی اعم از حوادث طبیعی یا نظامی رخ داد در فاصله 24 ساعت خود را به واحد تعیین شده معرفی کنند. مطابق با رویه کنونی هم پس از دو سال کارت پایان خدمت آنها صادر شود. هزینه ای هم که از این راه صرفه جویی خواهد شد می تواند موجب به سامان شدن و استخدام افسران و درجه دارانی شود که با اختیار و انتخاب خود به نظام رفته و با آموزش های حرفه ای بتوانند به کشور خدمت کنند. یعنی به جای این که نظام وظیفه چند میلیون سرباز را در پادگان ها و به صورت ناخواسته آماده نگه دارد، آن ها در خانه و جامعه و محله خود زندگی کنند اما بدانند طی مدت مشخصی (فعلا همان 21 ماه) موظف هستند هر زمانی نیازی احساس شد به پادگان ها مراجعه کنند، کاری که الان در مورد فراخوان مشمولان جدید می شود، کاری که در هلال احمر در مواقع حوادث طبیعی مشاهده می شود.
 
کلمات کلیدی : حمید مقیمی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۰:۴۰:۴۰
چرا باید این قانون رضاخانی همچنان در کشور ما برقرار باشد، جوان سی ساله فوق لیسانس با کوله باری از مشکلات مشکل دو سال خدمت دارد (4537084) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۱۱:۱۸
از وقتی فروش خدمت سربازی باب شده متاسفانه نظم و انظباط از سیستم اداری رخت بربسته در گذشته کارکنان باید پایان خدمت داشتند و قشر عمده ای از کارکنان با تجربه دوسال سربازی به سیستم اداری تزریق میشدند. به جای اشکالات باید مزایا را دید و اشکالات را بر طرف کرد به جای حذف سربازی باید اشکالات آنرا برطرف کرد. (4538298) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۸:۰۲:۳۳
کدوم تجربه؟ نگهبانی؟ دفترداری؟ رانندگی؟ مگر سربازی قرار است مشکل آموزش و
پرورش را حل کند یا در کشورهای بسیاری که سربازی نیست، سیستم اداری آنها در هم ریخته و ناتوان شده؟ (4538674) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۵:۱۰:۴۳
سربازی هیچ کمکی به موضوع اماده باش و اموزش جنگی نمیکنه و همون 3 ماه اموزش نظامی کافیه .

اگر هدف از سربازی خدمت به کشور است بهتر از افراد در قالب تیم های سازندگی به مناطق مختلف کشور اعزام شوند و در جهت محرومیت زدایی اقدام کنند نه اینکه بی هدف در پادگان ها ول بچرخند . (4538473) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۶:۰۵:۰۲
قانون رضا خانی دیگه چیه؟ همه جای دنیا همینه. منتها مشکل ما اینجاست که از فرصت سربازی به خوبی استفاده نمیکنیم.

چقدر طرحهای بر زمین مونده هست که یک سرباز در دوران سربازیش میتونه اونا رو به انجام برسونه. ولی الان کی همچین اتفاقی می افته؟ (4538548) (alef-11)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۹:۴۷:۳۴
درتمام دنیا خیلی چیزا هست ....!!!! (4538762) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۲۰:۱۴:۲۸
عمو فقط تو 18 کشور سربازی اجباری ! (4542231) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۰۳:۱۳:۱۲
اقلا به اين وسيله به مدت دو سال دولت ها را در زمينه اشتغال كمك ميكند يعني يك سد بازدارنده از هجوم بيكارها به مدت دو سال يعني فقط دولت ها سود مي برند هر از گاهي از طريق فروش سربازي كلي پول هم جمع ميكنند چرا مدتش را كم كنند؟ (4541750) (alef-11)
 
جاوید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۰:۵۴:۱۱
در ایران زمان خدمت سربازی زیاد می باشد . و چند بار صحبت از کاهش زمان خدمت شد ولی اقدامی نشد. حداقل خدمت وظیفه را به یکسال کاهش دهید. و عمر و ثروت کشور را نابود نکنید. (4537104) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۲:۳۸:۳۷
عمر و ثروت!!
تو اقتصاد دولتی حتی نخبه ها هم ثروت آفرین نیستند.
مگر کدام نخبه الان از وضعش راضیه؟ (4538260) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۱:۳۷:۳۷
آماده به خدمت بودن عملی نیست.همین الان هم خیلی از سربازها آماده به رزم نیستند.به نظرم برای کارهای اداری و ستادی ارتش و ...بهتر است کارمند استخدام کنن.باور کنید اگر فراخوان دهید نصف همین سربازها داوطلب می شوند.
بعد برای نظامی گری از نیروهای پایور پیمانی 5 یا 10 ساله با حقوق کادر استفاده شود و سربازی هم با دوره 3 ماهه اجباری و و2 سال اختیاری البته با اولویتها و مزیتهای اجتماعی (4537179) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۰۵:۴۰
اگر برای کار دفتری و اداری بگیرند که خیلی عالیه بهتر از کارگری کردنه (4538293) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۱۳:۰۹
به جای کارهای بیهوده و اتلاف وقت جوانان هر سرباز را با توجه به رشته تحصیلی خودش آموزش و در صنایع مرتبط با حداقل حقوق مشغول کنند تا بعد دو سال با پایان خدمت سربازی یک نیروی کارکرده و حرفه ای تحویل جامعه بدند و کسانی که درس نخوانده اند هم به اجبار مهارتی رو یاد بگیرند تا در آینده برای جامعه مفید باشند (4538300) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۵:۰۲:۲۹
به مشکل اشتغال هم کمک می شود (4538462) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۱:۴۱:۱۹
جانا سخن از زبان ما میگویی.... (4537185) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۲:۰۷:۰۴
ضمن تشكر از انتخاب موضوع جالب و مفيد. پا توجه به ارتباط كار بنده با مقوله نظام وظيفه بايد عرض كنم اين مبحث هزينه زيادي را به خانواده هاي داري پسر تحميل مي كند . به كل كشور هم همينطور . دراكثر كشورها هم خدمت اجباري سالهاست لغو شده است. (4537204) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۸:۰۰
نقد به جا و راه حل جالبی بود
ممنون از نویسنده که‌حرف‌دلم ما جوان ها رو زده. امیدوارم این حرف ها به گوش مسئولانی که کمی به فکر مردم هستند و گوش شنوایی دارند برسد. (4537217) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۳:۵۶:۵۳
نیروهای مسلح همینطوری مشکل بودجه دارن و در اخبار آمده که پرداخت حقوق پرسنل کادر مشکله. حالا اومدید سربازی رو لغو کردید، اونوقت بودجه یک ارتش کاملا حرفه ای رو از کجا می خوایید بیارید؟ اونم تو این منطقه خطرناک که لازمه نیروهای نظامی همیشه آماده باشن و نیروی کافی داشته با شن. (4537316) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۲۳:۴۱:۵۶
سرباز بی انگیزه هیچ فایده ای ندارد ضمن این که بودجه زیادی صرف خوراک، پوشاک و محل نگهداری اونها میشه. از محل صرفه جویی میشه اقدام کرد. (4537817) (alef-11)
 
رضا
Turkey
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۰۸:۱۳:۴۲
اخوی از طریق فروش سربازی به بقیه و صرفه جویی ناشی از عدم نیاز به نگه داری تعداد زیادی سیاهی لشگر که تعدا دا معادل ارتش روسیه یا نصف ارتش چین هستند (4539220) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۴:۵۲:۲۸
والله سربازی هنوز یک معضل اقتصادی برای جوانان و خانواده هاست و در افراد تحصیلکرده عامل تاخیر ازدواج و تشکیل خانواده است
تبعات فرهنگی و اقتصادی این امر در جامعه قابل توجهه
بنظرم اگر مدتش را به یکسال کاهش بدن و بابت دوره خدمت حقوق مکفی بدن هم غایب و فراری کم میشه هم سرباز دستش در جیب خودش خواهد بود و در سن بالا خجل خانواده نمیشه
هم در پایان بجای انبوهی بدهی و شرمندگی شاید مبلغی هم پس انداز داشته باشن
جالبه که تامین اجتماعی برای احتساب ایام خدمت بعنوان سابقه بیمه
سهم بیمه شده را بر مبنای حقوق وزارت کار مطالبه میکنه که مبلغش حدود ۲ برابر کل حقوق ماهانه سربازه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (4537355) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۴:۵۸:۰۱
باسلام؛ بنده به عنوان کسی که در دو مقطع دیپلم و لیسانس بخشی از عمر خود را به عنوان سرباز در پادگان گذرانیده ام عررض می کنم که دلیل انجام سربازی اجباری در حال حاضر (به جای سربازی حرفه ای) صرفا استفاده از نیروی جوان و مجانی توسط نیروهای نظامی و انتظامی است (4537362) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۶:۴۳
این ساز و کار سربازی از حدود یک قرن پیش (ابتدای سالهای 1300) بر پایۀ "سرباز- محوری" شکل گرفت یعنی زمانیکه آنقدر تعداد تحصیلکرده ها کم بود که معدود دیپلمه !!!! های آنروز، افسر-وظیفه می شدند و ارتش حتی وسیلۀ نقلیۀ دولتی (اسب) ، سوخت آن(سهمیۀ کاه و یونجه) و رانندۀ آن (مهتر اسب) در اختیارشون قرار می داد ؛
ولی الآن طوری شده که لیسانسیه ها نه تنها دیگه درجۀ استواری نمیگیرند بلکه حتی باید با درجۀ گروهبانی !!! و طبیعتا با بهره وری در حد صفر !!! خدمت کنند ؛
اصلا در شرایط امروز دنیا ( و لابد ایران !!!!) که همه چیز تخصصی شده ، اینکه یک فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ( در هر رشته ای!!!! که باشه) ، پس از دوران آموزشی ، مأمور بشه که مدتی حدود 18 ماه ، درآشپزخانه سربازخونه بر دیگ و قابلمه !!!! نظارت کنه ، یا در درب پادگان ، آمار ورود و خروج خودرو ها را تهیه کنه ، یا در خیابان ها برای رانندگان متخلف ، برگۀ جریمه بنویسه ، یا......، آیا اسراف و هدر دادن عمر جوانان آینده ساز کشور و تحمیل ضرر به سرمایه های هزینه شدۀ علمی کشور ، به جای بهره گیری ، سود اندوزی و بهره وری لازم پیش بینی شده ، نیست ؟!؟!؟!؟
جا داره ، بدون هیچگونه تبعیض و با حذف هرگونه بند معاف شوندگی اعم ازمادی و پولی !!!! تا معنوی !!!! ، 8 جوان برومند ایرانی ، هر کدوم به مدت 3 ماه و یا در نهایت ، 6 جوان به مدت 4 ماه درپادگان ها به فراگیری همه فنون نظامی بپردازند ، تا در آنصورت مرد جوان تحصیل کرده ای هم که حاضر به تکاپو برای پیکار با غول ازدواج !!!! شده نیز از کردۀ خود پشیمون نگشته و مشکل قابل حل سربازی را به این روش منطقی از سر راه دو زوج آینده ساز کشور برداشته شود ؛ (4537401) (alef-11)
 
مسلمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۸:۰۶:۲۴
با سلام
بنده به سفارش مركز پژوهشهاي مجلس در سال 1380 مطالعه جامعي پيرامون وضعيت 20ساله مشمولين نظام وظيفه انجام دادم . جداي از مسايل جمعيت شناختي مشمولين و پيشنهاداتي مه در اين زمينه ارايه شد، وضعيت اجباري خدمت سربازي با توجه به روند رو به رشد وضعيت و سطح سواد آنها ، اين مساله از نظر اقتصادي امري زيانبار تشخيص داده شد زيرا كه اكثريت اين مشمولين در قسمت هاي غير تخصصي خدمت سربازي را انجام ميدهند. (4537531) (alef-11)
 
یک فرهنگی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۱۹:۳۰:۰۸
خرید خدمت فقط برای افراد مرفه نیست یک راهی است برای افراد واجد شرایط وکسانی که احساس می کنند نمی توانند از عهده ی این مهم بر آیند وبعضی ها حتی با مشکل پول خرید خدمت را جور می کنند اما چاره ندارند (4537579) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۰۷:۱۱:۰۹
بنده به عنوان یک سرباز که با مدرک فوق لیسانس مشغول چای آوردن و تمیز کردن میز هستم و ماهی 140 هزار تومان حقوق می گیرم عرض می کنم که باعث و بانی تباهی دو سال از عمر خویش را به الله واگذار می کنم. (4537936) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۰:۱۳:۰۶
بنده الان از سال دوم کارشناسی انصراف دادم فقط نمیدونم این دو سال هم که با معافیت تحصیلی بود از مدت غیبت حساب میشه یا نه؟؟ پلیس +10 میگه حساب میشه ولی باید 5 سال صبر کنی تا بتونی بخری (4538084) (alef-11)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۱:۳۳:۵۴
مضرات سربازی به مراتب بیش از فوایدش.اثرات فرهنگی اجتماعی سربازی کمر مملکت رو داره میشکنه ولی مسولان به چند تا فایده کوتاه مدتش فکر میکنن (4538179) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۴۴:۵۸
من کملا موافقم که سربازی اجباری باشه. باید برید مرد شوید. البته خودم معاف شدم ولی 2 هفته رفتم که منو ببرن سربازی نبردن (4538336) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۴:۵۶:۴۴
هزینه ی هر سرباز وظیفه دست کمی از نیروی کادر ندارد
در بدترین حالت به ازای هر4 نیروی وظیفه میتوان یک نیروی کادر استخدام کرد
حجم اشتغال زایی را در نظر بگیرید
تزریق نیروهای متخصص که تمام وقت مشغول فراگیری فنون نظامی باشند چه قدرتی به ارتش می دهد
کاهش سن ازدواج از چند جهت هم نیروهای نظامی شاغل شده و هم جوانانی که حداقل دو سال زودتر سروسامون میگیرند
من 2 سال سربازی رفتم و همیشه دوس داشتم دیگران البته بطور عادلانه خدمت نروند (نه اینکه یکی بخاطر پدرش معاف بشه)
بماند احساس رضایت جوانان از زندگی انگیزه کار و کارآفرینی و...
در نهایت چند کشور در دنیا از این قوانین متحجر دارند؟
ما هستیم یکی دو کشور ... (4538455) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۵۵:۰۶
با سلام

واقعا باید تجدید نظر در سربازی انجام شود.
1- احتمالا مانع رشد خلاقیت جوانان با داشتن دغدغه سربازی در پیش رو (نیاز به تحقیق دارد)
2- ادامه تحصیل تقریبا بی هدف عده زیادی از جوانان بخاطر تاخیر در رفتن به سربازی وخیل جوانان تحصیلکرده
3-عدم تصمیم گیری جوانان برای اینده و شروع زندگی با داشتن شغل
4- اگر اشتباه نکنم سالیانه چندصد هزار نفر جوان اماده بخدمت داریم. بکارگیری این خیل عظیم و سرشار از انرژی در کارهای اشتغالی کشور میتواند کمک بزرگی برای پیشبرد و پیشرفت کشور داشته باشد.
5- مانع شدن ازدواج جوانان در سنین خوب باروری و بالا رفت سن ازدواج و به تبع آن کم شدن انگیزه برای ازدواج در سنین بالاتر.
6- تحصیل در دانشگاه به نوبه خود سخت است تا یک جوان را با مشکلات زندگی آشنا کند و دیگر نیازی نیست که بازهم دوسال در پادگان باشد.
7- عمر مفید یک جوان برای کشور 20 تا 50 سالگی میتواند باشد. الان در دیگر کشورهایی که بنده میدانم یک جوان در سن 24-25 سالگی دکتری خود را تمام میکند و مستقیما وارد بازار کار میشود و از این سن تا حدود پنجاه سالگی خدمات خوبی را به کشور خود ارایه میکند. البته در مقاطع پاینتر از دکتری نیز قابل ذکر است
8- در دوران سربازی یک جوان تقریبا از جامعه جداشده است و هرمقدار که تجربه یا تحصیل نموده نیز قدیمی میشود و بعد از اتمام سربازی تازه باید شروع کند. (4538349) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۴:۳۶:۰۲
واقعا سربازی اجباری واقعا مشکل بزرگی برای جوانان هست این سربازی اجباری جرز عقب انداختن زندگی جوانان هیچ فایده ای ندارد جوانان نمی توانند سریع وارد بازر کار شوند از این رو ازدواج کردن جوانان به عقب میافتد ایا این عدالت است که جوانان دو سال عمر ی که متوانند وارد باز کار شوند وازدواج کنند با سربازی به عقب بیافتد ایا با اسلام سازگاز هست همه جای دنیا سرباز حرفه ای برقراهست نوعی شغل هست افرادی که وضع مالی خوبی دارند میتوانند سربازی را بخرند وبا خرید ان میتوان حقوف افراد رادرسربازی بالا برد ونوعی شغل ایجاد شود امیدوارم مسولین نظرات مردم بخونند واقعا سربازی اجباری درحق جوانان جفا هست واقعا مشکلات بزرگی برای جوانان ایجاد کرده هست امیدوارم مسولین یک فکری به حال این مشکل کنند این قانون رضا خانی بردارند از الف به خاطر اینکه به این موضوع سربازی توجه میکند و به مشکلات جوانان توجه میکند تشکر میکنم (4538421) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۴:۵۰:۳۱
خب اگر این چیشنهاد عملی بشه، چه کسی برای کادری های نظام کار کند؟
اونها کارهای خودشان را به دوش سربازان نیندازند چه کنند؟
تمام نظام رو سربازان وظیفه اداره می کنند. (4538442) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۴:۵۱:۱۴
واقعا چرا هیچ کسی فکری نمی کند؟ چرا در برابر همه چیز دقیق هستند اما سربازی که منشا همه ی مشکلات جوانان هست همه سکوت کرده اند (4538444) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۴:۵۴:۳۹
من در دوران خدمت همسرم، شغل خوبی که داشتم رو از دست دادم. الان کارت پایان خدمت دارم اما هیچ چیز ندارم. چه کسی مسئول است؟ (4538450) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۵:۱۷:۱۵
به ده دلیل شدنی نیست
که اولیش خالی ماندن جای کارهای خدماتی(بیگاری و حمل و نقل و آبدارچی گری و پادوئی و رانندگی و ...) هست که از سربازان اخذ می شود
حداقل این است که اگر این پیشنهاد مورد توجه قرار بگیرید باز عده ای از بچه های مردم را که وضعیت مالی و تمکن خوبی بر خوردار نیستند برای امور ذکر شده می خواهند نگهدارند و استفاده بکنند
خب این چطور حل شدنی هست ؟ (4538488) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۵:۳۶:۴۶
یکی از دلایلی که باعث بالا رفتن سن ازدواج شده همین سربازی لعنتی هستش!
ضمنا بجای ده سرباز زورکی باید یک سرباز با حقوق و مزایا عالی به استخدام ارتش در بیاد که هم باعث کاهش نرخ بیکاری و هزاران مزایای دیگر برای جامعه داره (4538517) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۶:۰۹:۵۸
پیشنهاد بنده این است که خدمت سربازی به دو دوره شش ماه اجباری برای همه و مابقی قابل خرید تقسیم شود. در شش ماه اول همه بدون استثنا باید بروند، اما مابقی (یکسال بعد) قابل خرید باشد و با درآمد آن اولا برای کسانی که استطاعت مالی ندارند بخرند حقوق بیشتری واریز شود و دوم با مابقی درآمد آن سرباز حرفه ای استخدام رسمی بکنند. (4538554) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۶:۵۹:۵۶
سربازی بزرگترین جفا به جوانان مذکر این کشور می باشد زیرا عادلانه نیست و پول وزور وپارتی خیلی ها را از این خدمت مقدس محروم می کند!! فرصت اشتغال را می سوزاند ودوسال اتلاف عمر صورت می گیردو هزار معضل دیگر ....... (4538606) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۸:۱۹:۰۱
هیچ نیروی کادری وظایف سرباز وظیف رو انجام نمیده در ضمن حقوق ماهانه یه کادری برابر با ده تا بیست سربازه بودجه اینا رو از کجا بیارن (4538686) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۰:۵۹:۴۳
اصولا کار سرباز وظیفه چی هست که کادر انجام نده؟ مگر در سایر سازمان ها و ارگانها هم سربازان وظیفه وجود دارن؟ مثلا در وزارت علوم، آموزش و پرورش، ورزش و ... آبدارخانه و خدمات و دفتردار و راننده ندارن؟ ضمنا مگر قراره که به بهانه سربازی از مردم بیگاری بکشن که چون بودجه نیست دو سال از عمر نیمی از جمعیت کشور رو اختصاص بدن به کارهای خرده پا؟ یک دفته بکنن ده سال، بیست سال که بودجه بیشتری صرفه جویی بشه!!! (4538842) (alef-11)
 
اشرفی
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۹:۳۳:۴۶
بطور خلاصه پیشنهاد می گردد به کلیه سربازان در دوران خدمت حقوق کامل به میزان تخصص آنان و در پائئن ترین سطح که از حداقل حقوق و دستمزد اعلامی دولت کمتر نباشد پرداخت و دوران خدمت نظام وظیفه همانند قبل مشمول سنوات خدمت و کسر حق بیمه گردد..
و تامین منابع آن از محل خرید خدمت سربازی با توجه سطح تحصیلات و تخصص آنان صورت پذیرد و در این صورت می توان جهت خدمت سربازی و نوع تخصص نیروهای نظامی مورد نیاز بر نامه ریزی گردد. (4538755) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۱:۰۶:۴۴
من خودم بهتربن فرصت شغلی ام رو بخاطر سربازی از دست دادم (4538854) (alef-11)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۱:۱۶:۱۷
بهترین پیشنهاد حذف کامل سربازی اجباری و راه‌اندازی سربازی حرفه‌ای است. به اندازه‌ی کافی نیرو و سرمایه‌ی جوانیِ جوانان هدر رفته است. (4538866) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۰۵:۰۹:۴۴
دانشگاه آزاد را گسترش دادند که جوانان بدون هزینه برای دولت 4-8 سال علاف بشوند، نه علمی یادبگیرند و نه مهارتی! این دوسال هم روش، تازه علافی قبل از اعزام را هم در نظر بگیرید بیشتر هم میشه، عملا 10 سال از بهترین سالهایی جوانان ما در دانشگاه (اغلب آزاد) و بعد سربازی به طور کامل هدر میره، توی 10 سال یه نفر دنبال یک شغل مهارتی بره، اوستا میشه!!! (4539145) (alef-11)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۱:۴۶:۱۹
من یه مقاله ی حدودا ۱۰۰ صفحه ای در مورد آسیب ها و بی عدالتی های سربازی نوشتم
اگه مایل هستید ایمیل بزنید تا براتون بفرستم (4538885) (alef-11)
 
محمدعلی محمدی م.ریحان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۱۴:۲۸:۲۲
تقاضا می کنم بحث بازتعریف سربازی را تا نیل به نتیجه رها نفرمایید.طرح مقطعی و بریده بریده اینگونه موضوعات عملا موجب تاخیر در حل نهایی انها میشود و باید مستمرا به انها پرداخت تا نتیجه با هدف و مسئولیت رسانه ای شما تناسب پیدا کند‌. (4539912) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۸:۱۸
خدا کنه این قضیه حل بشه. واقعا یک معضل شدید برای خانواده هاست.... (4542514) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.