توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 425704
سازمان هواشناسی: ریزگرد را قبول نداریم
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۴
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: نهادهای متولی آلودگی هوا، داده‌های برخط پایش آلودگی هوا را در اختیار ما قرار نداده‌اند و ناگزیریم علیرغم موازی‌کاری، شبکه پایش خود را راه‌اندازی کنیم.

داود پرهیزکار رئیس سازمان هواشناسی کشور به مهر گفت: ما یک سازمان چند وظیفه‌ای هستیم که علاوه بر خدمات هواشناسی به حوزه حمل و نقل، در حوزه آب، آلودگی هوا و گرد و خاک هم حضور داریم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در آلودگی هوا سه نهاد متولی در بخش پایش حضور دارند؛ شهرداری تهران برای خودش دفتری به نام «شرکت کنترل کیفیت هوا» دارد، دیگری محیط‌زیست است که مدعی است چون آلودگی هوا یک مسئله محیط‌زیستی است، نباید پایش کنیم و از طرف دیگر پیش‌بینی آلودگی هوا را از سازمان هواشناسی طلب می‌کنند.

پرهیزکار با بیان اینکه پیش‌بینی بدون پایش امکانپذیر نیست، گفت: یکی از الزامات پیش‌بینی برای ما داشتن داده‌های پایش آلودگی هواست. البته ما تلاش کرده‌ایم که به داده‌های همین دستگاه‌های متولی به طور برخط دسترسی داشته باشیم اما تاکنون موفق نشده‌ایم و ناگزیر باید شبکه پایش خودمان را راه‌اندازی کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا این داده‌ها در اختیار هواشناسی قرار نگرفته تا از موازی‌کاری جلوگیری شود، به خبرنگار مهر گفت: برای انتقال برخط داده از نقاط دورافتاده به مرکز، زیرساخت‌هایی لازم است که این نهادها ندارند. از سوی دیگر داده‌ها باید با استانداردهای هواشناسی، معتبر و مستند باشند و این هم نیاز به زیرساخت‌هایی دارد. ما چون داده‌هایمان را در اختیار شبکه جهانی هواشناسی قرار می‌دهیم و این داده‌ها، کنترل کیفیت می‌شود، اگر معتبر نباشند، داده‌هایمان را رد می‌کنند. در حوزه آلودگی هوا هم باید داده‌ها از این سطح از استاندارد برخوردار باشند.

پرهیزکار با بیان اینکه چون نهادهای متولی آلودگی هوا امکان انتقال برخط داده معتبر به ما را نداشته‌اند ناگزیر از موازی‌کاری و راه‌اندازی شبکه پایش خودمان هستیم، گفت: اگر تأمین اعتبار شود، کار را از همین تهران شروع می‌کنیم؛ اولین ایستگاه سنجش آلودگی هوا و اولین ایستگاه هواشناسی شهری در مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران در خیابان ولیعصر بالاتر از تقاطع چمران در حال راه‌اندازی است.

وی در خصوص سازمان هواشناسی کشور در پایش و پیش‌بینی وقوع ریزگرد و گرد و غبار نیز تصریح کرد: ما پدیده‌ای به نام ریزگرد را قبول نداریم و این واژه جعلی است و سازمان هواشناسی از ۶۰ سال پیش پدیده گرد و خاک را پایش کرده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه مفهوم ریزگرد اخیراً ایجاد شده و همان پدیده گرد و خاک است، گفت: در سال‌های اخیر چون فراوانی وقوع این پدیده زیاد شده، حساسیت ایجاد کرده؛ وگرنه در غرب و جنوب غرب کشور مسبوق به سابقه است.

پرهیزکار، علت افزایش فراوانی پدیده گرد و خاک را دو چیز دانست و گفت: یک دلیل کم‌بارشی و خشکسالی است اما دلیل دیگر، اقدامات انجام شده برای مهار آب‌هاست که باعث شده تالاب‌ها و رودخانه‌های ما خشک شوند و با کوچک‌ترین وزش بادی، به منابع تولید گرد و خاک تبدیل شوند.

وی در پایان تأکید کرد: سازمان هواشناسی امروز به دنبال آن است که پایش گرد و خاک را کمّی کند، غلظت آن را اندازه‌گیری کند و وقوع آن را نیز پیش‌بینی کند. در همین راستا ایستگاه‌هایی را هم راه‌اندازی کرده‌ایم که هنوز کافی نیست و باید افزایش پیدا کند.
 
کلمات کلیدی : گرد و غبار + ریزگرد + آلودگی هوا + سازمان هواشناسی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.