توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474241
اعلام برنامه های دهه تکریم مساجد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۹
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: باید به ظرفیت‌های بسیار عظیم مساجد باز گردیم؛‌ همانطور که انقلاب اسلامی از مسجد شروع شد، همانطور که جنگ و دفاع مقدس ما را مساجد اداره کردند.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام سعید کرمی معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه 26 اردیبهشت) در نشست خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد که در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد، اظهار داشت:‌ امیدوارم در آستانه ورود به ماه ضیافت الهی و در دهه آخر ماه شعبان، همه ما فرصت‌های ناب معنوی را پیدا کنیم و به تکریم و غبارروبی از مساجد بپردازیم.

وی  با اشاره به تکریم و غبارروبی مساجد در دهه آخر ماه شعبان گفت: دهه تکریم، سنت حسنه‌ای است که هر سال در دهه پایانی ماه شعبان برگزار می‌شود و هدف این است که در آستانه ورود به ماه ضیافت الهی، ایجاد شور و نشاط در اهالی مسجد شده و مردم هم اندکی بیشتر به ظرفیت‌های مسجد توجه داشته باشند.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد عنوان کرد:‌ در غبارروبی مساجد، به ظاهر برنامه‌های عطرافشانی داریم اما در واقع تلاش ما این است که از ظرفیت‌های مسجد غبارروبی کنیم چرا که مسجد می‌تواند تمام فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی را جهت داده و جامعه را در مسیر آموزه‌های دین هدایت کند.

وی ابراز داشت: باید ما به مسجد و ظرفیت‌های بسیار عظیم مساجد باز گردیم؛‌ همانطور که انقلاب اسلامی از مسجد شروع شد، همانطور که جنگ و دفاع مقدس ما را مسجد اداره کرد و بیش از 97 درصد شهدای جنگ تحمیلی از مساجد صورت گرفت و مدیریت اقتصادی در این 8 سال و بحران دفاع مقدس را مساجد به عهده داشتند اکنون نیز وقت آن است که این ظرفیت‌ها را معرفی کنیم.

کرمی تصریح کرد: تلاش مرکز رسیدگی به امور مساجد این است که مسجد در متن تمام فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرار گیرد از این رو امیدواریم بتوانیم ظرفیت‌هایمان را برای خدمت بیشتر در مساجد تجمیع کنیم و مسجد را از یک نگاه روزمره به یک نگاه راهبردی سوق دهیم.

وی گفت:  مرکز رسیدگی به امور مساجد اقداماتی مانند جوان‌سازی مسجد را در دستور کار خود قرار داده و کارگزاران مسجد را برای پذیرش از نسل جوان مهیا می‌کند چرا که بهترین فضا برای تعمیق هویت دینی فرزندان مسجد است و اگر شخصیت آنها به مسجد گره بخورد، بیمه می‌شوند.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: طرح پیوند مسجد و مدرسه را شروع کرده‌ایم و اکنون 200 مسجد این طرح را اجرا می‌کنند و از جمله دستاوردهای پیوند مسجد و مدرسه،  94 مسجد مجری اعتکاف دانش‌آموزی بودند و امیدوارم با گسترش این طرح شاهد اتفاقات بزرگ‌تری باشیم.

وی عنوان کرد: سال گذشته در مرکز رسیدگی به امور مساجد، رویکرد برنامه‌ای ما مسجد و بانوان بود. امسال نیز همانند سال گذشته تمرکز ما بر روی مسجد و بانوان است تا مساجد برای پذیرش کریمانه بانوان و زمینه‌سازی برای حضور حداکثری و بانشاط بانوان به مسجد آماده شوند.

کرمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسجد،‌بایستی برقرار باشد، گفت: باز بودن درب مساجد در خارج وقت نماز، پویایی مساجد، برگزاری سه وعده نماز از جمله تلاش‌های ما در راستای مسجد برقرار است که در ابتدای این طرح 500 مسجد نماز جماعت صبح را برگزار می‌کردند که در حال حاضر این تعداد به هزار و 300 مسجد رسیده است.

وی ابراز داشت:‌ شناسایی مسیرهای پرتردد استان تهران از جمله بزرگراه آزادگان، آزادراه کرج،  پاکدشت، ورامین و ... از دیگر اقدامات این مرکز به شمار می‌رود و تلاش ما بر این است که در مسیرهای پرتردد، مسجد نباشد که خارج از وقت نماز بسته باشد.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: وقت آن است که امروز مسجدسازی در اولویت نخست قرار گیرد چرا که تعمیق هویت دینی و باورهای دینی مردم به وسیله مسجد صورت می‌گیرد؛‌ مسجد انسان‌ساز است و فضاهای معنوی و ظاهری مسجد می‌تواند در تربیت فرزندان ما تأثیر بسزایی داشته و کارکردهای مؤثری بر زندگی مؤمنان داشته باشد.

وی اظهار داشت: قرارگاهی با عنوان مسجد، در صدا و سیما تشکیل شده و هر6 ماه یک نشریه دارد که یکی از هدف‌های مدنظر مسجد را در آن پیگیری می‌کند.

کرمی با اشاره به اینکه خدمت افتخاری به مسجد باید به صورت یک فرهنگ درآید، عنوان کرد: همانطور که برای خادمی بارگاه مقدس ائمه اطهار (ع) و آستان مقدس امامزاده‌های بزرگوار، صف‌های انتظار تشکیل می‌شود برای خدمت افتخاری مسجد نیز باید صف انتظار تشکیل شود و هر کسی در هر شغلی که فعالیت می‌کند از جمله پزشک، معلم، معمار،‌روانشناس و ... زمانی را برای خدمت به مردم در مساجد اختصاص دهند.

وی گفت: هشتک «من خادم افتخاری مسجدمون هستم» در دهه تکریم و غبارروبی مساجد راه‌اندازی شده است و امیدوارم روزی برسد که همه به خدمت در مسجد افتخار کنند و به مسجد تراز اسلامی برسیم.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: باید فرهنگ مطالبه را بالا ببریم و اگر کسی برخورد ناشایست یا کج‌سلیقگی  با جوانان و نوجوانان در مسجد داشت، همه از او مطالبه کنند که این چه رفتاری بود انجام داده‌ای و دیگر تحت تأثیر فضای مسجد چنین برخوردهایی تکرار نشود.

وی ادامه داد:‌ از سال گذشته معاونت آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد، آموزش خدام و هیأت امنای مساجد را آغاز کرده‌ است و حدود هزار و 400 نفر از خدام آموزشی ایمنی و بهداشت دیده‌اند و همچنین برای خدام به کار گرفته شده در مساجد دوره‌های آموزشی برگزار شده است؛ جلسه‌ای برای چگونگی استقبال از کودکان و نوجوانان و حتی برای خانواده‌های خدام نیز جلساتی داشته‌ایم و برای همسران خدام مساجد نیز نشریه آموزشی منتشر کرده‌ایم.
 
کلمات کلیدی : مسجد + خادمان افتخاری + مساجد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.