وقتی گزینش مسئولین در کشور بر اساس باند بازی و نگاه های حزبی و اینجور موارد باشد نه شایسته سالاری درک طرف به اینجور موارد نمیرسد. (3981459) (alef-13)
این هجمه ها برای نابودی کشاورز و کشاورزی است . چرا کشت نشود ؟ وضعیت آبیاری تغییر کند.
حالا اینم بگم یک اختلاس کوچک توسط یک آقازاده کوچک ، یک میلیونیم هزینه این آبی که گفتید نمی شود . یعنی اینکه به ازای یک اختلاس خیلی خیلی خیلی کوچولو ما میتوانیم برای کشت همین هندوانه در کل کشور از خارج به نرخ ارز آزاد آب بخریم و هندوانه ها آبیاری کنیم و حتی توجیه اقتصادی هم دارد. (3981714) (alef-11)
هر کیلو هندوانه هزار کیلو اب میبره (3981491) (alef-13)
محمد قاسمی
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۱۶:۲۹:۳۲
متاسفانه این سخنان بیشتر جنبه تبلیغاتی داره
اکثر هنداونه ها دیم کشت میشن.
ولی هیچ کس صحبت از صنایع ورشکسته ای که به زور سر پا هستن و در کشورهایی مثل ژاپن منسوخ شدن و میلیون ها لیتر آب هدر میدن حرفی نمیزنن جون خودشون رفتن خریدن حالا در این مورد ساکتن
بهرحال اگر هندوانه اینقدر فشار میاره به برخی میتونن کشاورزی جایگزین ارائه کنن هر چند بعید میدونم دوستان حتی یک مطلب و مقاله در این خصوص بخونن (3981749) (alef-11)
مشکین نقاب
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۱۱:۴۷:۳۷
برید فیلم مادرکشی رو یه نگاهی بندازید. گرچه با دید سیاسی طراحی شده ولی برای اینکه عمق فاجعه رو درک کنید چیز خوبیه. (3981492) (alef-13)
این که حدود ۶درصد هندوانه تولیدی کشور میشه. وقت برداشت که میشه، هندوانه رو میشود با قیمت زیر ۵۰۰تومان از درب مغازه خرید و این یعنی قیمت خرید از کشاورز شاید ۵۰تومان هم نبوده است. در چنین شرایطی کشاورز تصمیم می گیرد که محصولش را به دلیل هزینه بالای برداشت و حمل و نقل به حال خود رها کند. شاید هر سال صدها هزار تن از انواع محصولات کشاورزی به چنین سرنوشتی دچار میشود.
پس علاوه بر ضرورت پیشگیری از صادرات این محصولات با کنترل درست بازار از طریق برنامه ریزی و داشتن اطلاعات و آمار درست میتوان هم از خسارات کشاورزان کاست.و هم آب مجازی را به پشیزی صادر نکرد. (3981493) (alef-13)
چه عجب یکی صداش در اومد. خیلی از محصولات کشاورزی رو نباید کشت کنیم چون پول آبی که هیچ وقت هم جبران نمیشه یه مراتب از قیمت نهایی محصول بیشتره. در مفهوم خودکفایی باید بازنگری بکنیم. ما نباید هر محصولی رو با هر هزینه ای تولید کنیم (3981500) (alef-13)
متاسفانه برنا مه ای در وزارت جها کشاورزی وجود ندارد (3981506) (alef-13)
قديمي ها مي گفتند : فكر نان كن كه خربزه آب است " !! اما اي دل غافل كه قديمي ها توجه نمي
كردند كه فكر نان كه مي خواهي بكني ،بايد اول فكر آبش را كرده باشي ، به عبارت ديگر تا آبي
نباشد كه ناني هم به دست نمي آيد !! امروز با اين وضعيت جوي ، با اين خشكسالي ها كه مي
گويند جنگ هاي آينده به خاطر آب است -- كه انشاءالله سايه جنگ از تمام جوامع بشري دور باد - بايد حتي يك قطره اب مان را مديريت كنيم ، -- تازه اگر مديريت آبي باشد !! مدير ان با تدبيري ، بايد اين مهم و مهم ها را مديريت كنند !! بله قربونتم ، درياچه اروميه حال و احوال درستي ندارد، رودخانه زاينده رود خشكيد ، درياچه بختگان خشكيد !! ...يك زماني ميگفتند : " اگر دنيا را آب ببرد ،فلاني را خواب مي برد !! اما حالا بايد گفت : اگر آبي نباشد و آب ها و درياچه ها بخشكد ، فلانييعني مسئولان مربوطه را خواب كه مي برد ، هيچ ، بلكه مدت هاست خواب برده است !! ... كدام خواب برادر ؟ ... خواب غلفت قربونتم !! ...خواب غفلت مخلصتم !! قرآن كريم مي فرمايد : من الماءكل شي حي " !! ديگه دعا گوتم سخن از اين بالاتر !! پس بنا براين بايد به مسئولين مربوطه گفت :فكر آب باش ، تا ناني به دست آيد كه هندوانه در اين وضعيت بحران آب براي ما نان نمي شود !! ... حالا قربونتم ! اعراب متمول و خر پول منطقه يك چند سالي از هندوانه هاي مرغوب ما
نخورند ، چه عيبي داره برادر ! آسمان كه به زمين نمي آيد !! همين طور بهترين انارمان !! و همين طور بهترين محصولات ديگرمان !! ....اصلاً فكر كنن كه دارند براي سلامتي شان رژيم مي گيرند ...بله ؟ !! (3981526) (alef-13)
فولاد مبارکه به مرور باید به سواحل خلیج فارس انتقال پیدا کند. مثل سایر صنایع سنگین فلزي، آلومینیوم المهدی، هرمز آل، فولاد خوزستان و ... . اگر این اتفاق نیفتد، مرکز کشور به مرور خالی از سکنه خواهد شد. (3981534) (alef-13)
ببخشید کل مصرف اب فولاد خوزستان و صنایع و .. از همین منبع اب شیرین واقع در چهارمحال سابقا جزو اصفهان و در پنجاه کیلومتری اصفهان و هفتصد کیلومتری اهوازه
چی شد مصرف این اب در خوزستان شما خوبه در اصفهان بده؟ (3981603) (alef-11)
شما اول مصرف اب فولاد خوزستان و پتروشیمی را از اب شیرین مرکز کشور که پس از هفتصد کیلومتر مسیر مصرف میشه قطع کن نمیخواد فولاد مبارکه را منتقل کنی
همون الومینیم و فولاد هرمزگان هم کل ابهای شیربن را مصرف کردند (3982211) (alef-11)
دوست عزیز تمام صنایع کنار دریا آب مصرفی خودشان را با آب شیرین کن از دریا دریافت میکنند . (3983679) (alef-3)
عجب!
امار مستند مصرف اب قولاد خوزستان از کارون را باور کنیم یا حرف شما؟ (3983820) (alef-11)
Alireza
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۱۳:۰۵:۴۴
برای سال ها به دلیل سیاست های اشتباه، منطقه ی بزرگ اصفهان و چهارمحال رو که با زاینده رود زنده هست به بحران کشوندن باعث کدورت و گاها دشمنی بین مردم شدن و متاسفانه هنوز با لابی گری مانع از توقف سو استفاده از آب زاینده رود میشند. (3981562) (alef-13)
امیدوارم الف کامنت من را منتشر کند
اقای دکتر دارابی جنابعالی انگار اطلاع ندارید مصرف کل اب صنایع فولاد پتروشیمی در استان ساحلی خوزستان از منبع اب شیرین کارون که از خارج از خوزستان و هفتصد کیلومتر دورتر در چهارمحال در پنجاه کیلومتری اصفهان سرچشمه میگیرد هست؟ و رتبه دوم برنجکاری کشور خوزستان است
ایا خبر ندارید منبع اب فولاد هرمزگان از اب شیرین دشت میناب و خارج استان است که باعث خشکیدن ان دشت و اعتراض ان منطقه و اعتراض کشاورزان شده ست؟
استانهای ساحلی جنوب ما اب شیرین ندارد و کشاورزی و صنعتش از اب شیرین مرکز کشور استفاده میشود و اصلا از اب شیرینکن دریایی استفاده نمیشود
بنظر میرسد این یکطرفه نگری و هجمه سامان یافته علیه اصفهان از یکسری پان قومها نشات میگیرد که شب و روز در سایتها و کامنتها می تازند و کسی جلودارشان جهت معکوس نمایی نیست
مزید اطلاع منبع اب کارون و زاینده رود در چهارمحال است که در رژیم پهلوی از اصفهان مستقل شد و استان شد و توسعه این استان به شهرنشینی هم از قبل مراودات با اصفهان بود نه استانهای دیگر که پان قومها به اب انتقالی یه اصفهان حساسیت دارند ولی به استانهای هم قومشان خیر!
لذا اگر بحث منطقه نگری در ایران و غیر ملی دانستن منابع اب و استانی دانستن ان است و ژبق فرمایش شنما انتقال صنایع به محلهای دارای اب است
برخلاف نظر شما استانهای صاحب اب استانهای ساحلی شمالی و کهکیلویه و چهارمحال و سمیرم و فریدن اصفهان است نه استانهای ساحلی جنوبی به قول شما
که مثل همه مقالات یکسویه و با اهداف خاص چشم بسته به اصفهان می تارند (3981568) (alef-13)
اینکه گفته آب شیرین کن باید استفاده بشه حرف درستیه اما مساله نزدیکی به بنادر برای صادرات رو در نظر نمیگیرن که برای صادرات نیازه و باید از اصفهان کیلومترها بار کنن ببرند سوار کشتی کنن در حالیکه فاصله اهواز خیلی کمتره.دوم اینکه مسیر طبیعی آب رودها به سمت خوزستان و نه سربالا که بخواد بره اصفهان.برای همین میگن جلگه ی خوزستان و نه جلگه ی اصفهان!!!سوم اینکه با این همه آبهای جاری در استان خوزستان ، امکان بیشتر صنعنی شدن داره ولی اصفهان فقط یک زاینده رود بسمتش میره که هم باید شهر رو ساپورت کنه و هم صنایع که نشون میده اصلا نمیخونه (3981674) (alef-11)
شما تاثیر دما و شرجی هوا در استهلاک نیرو و.کارگر و کارخانه و راندمان تولید را هم حساب کن اصلا با هزینه جابجایی با قطار قابل مقایسه نیست.
دوم جلگه لنجان دقیقا در پایین دست زاینده روده نه بالاسر
سوم شما اگر این همه سد و تونل ردید و برداشت خود را چند برابر طبیعی کردید و باز میگین مصرف ما طبیعیه؟
مصرف طبیعی شما چقدره؟
ابا هم منابع ابی بیرون استانی مال شماست؟
اصفهان از سهم ابش به یزد و انبوه مهاجرین بحتیاری داد و رودش خشکید
شما به هیچ استانی ندادید و تازه مصرفتان و برداشتتان راچند برابر هم میکنید کلی هم اب شیرین میریزد به دریای ازاد خلیج فارس و همیشه علیه اصفهان سیاه نمایی میکنید (3982663) (alef-13)
اصفهان از قرنها قبل اصفهان بوده، صنعتی و بازرگانی بوده و شهر نشین بوده، زاینده رود هم اگر سرچمش رو دنبال کنید متوجه می شید ناهمواری زمین به چه صورته، تاریخ و جغرافیاتون خیلی ضعیفه، مشکل برخی مناطق ایران چیز دیگه ای هست. (3982664) (alef-11)
یه نگاهی به عکسهای 90 سال پیش اصفهان بندازی بد نیست ببینی از اول هم بیقوله بوده (3983769) (alef-11)
اصفهان هم بصورت طبیعی پایین دست رودخانه است و جلگه لنجان هم
صنعت اب بر جدیدی احداث نشده است و فولاد مبارکه بود زاینده رود هم پر اب بود
دلیل خشکی زاینده رود
برداشت بی رویه اب چهارمحال از بالادست و سهم اب زاینده رود و عدم برداشت چهارمحال از سهم اب کارون
انتقال اب زاینده رود به یزد و عدم انتقال اب از کارون
مهاجرت یک و نیم میلیون خوزستانی و بختیاری به اصفهان و مصرف اب و اشتغال و خشکی اب بومیهای کشاورز اصفهان
عدم اتحاد مردم اصقعهان بدلیل عدم تعصب غیر بومیهای ساکن و نیز سستی رسانه ها بر خلاف خوزستان و چارمحال و تعصب قومیتی انها در فضای مجازی و مسیولین مرکز نشین (3982721) (alef-11)
کلا ایران بجز مناطقی معدودی از شمال، اقتصاد پرمصرف ابی ندارد. کشاورزی یا صنعت پرمصرف ابی مناسب ایران نیست از فولاد تا هندوانه. (3981794) (alef-11)
ایشان یک فرض گذاشتند ولی دو نتیجه غلط گرفتند
اولا اصلا استانهای ساحلی جنوبی اب شیرین ندارند و وابسته به اب شیرین مرکز کشورند
صنایع و پتروشیمی و فولاد و کشاوری این استانها هم اصلا از ابشیرینکن دریایی استفاده نمی کنند و اگر استفاده می کردند اب مرکز کشور صرف مرکز کشور می شد و رودخانه هایش خشک نمیشد .
دوما اب ملی است وقتی کمبود اب داریم کلا کشاورزی و صنعت اب بر جدید در کشور نباید توسعه پیدا کند توسعه کشاورزی د صنعت اب بر جدید در هر جا یعنی بریدن و خشکیدن اب در جای دیگر
فرق احداث جدید فولاد شادگان و مسجد سلیمان و توسعه پانصد هزار هکتار کشاورزی جدید در خوزستان خشک و بی اب با یزد و اصفهان چیه؟ که دومی بده اولی خوبه
اگر به منبع اب باشه اب پنجاه کیلومتری اصفهان و هفتصد کیلومتری اهوازه
پس یکطرفه به اصفهان حمله نکنید با خرابی و نفرت پراکنی علیه اصفهان همونطور که اباد نشدید باز اباد نمیشید و باز مهاجرت میکنید به همین اصفهانی که نان و نمکش را می خورید و هی نمکدان میشکنید
امیدوارم الف منتشر کنه (3981588) (alef-13)
تبریزی
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۱۵:۰۹:۱۲
با همدیگه دعوا نکنید. کارشناس ها گفتن تا 25 الی 30 سال بعد ایران غیر قابل سکونت می شه و همگی باید مهاجرت کنیم. فکر نمی کنم صرفه جویی چندان تاثیری روی سرنوشت نهایی ایران داشته باشه. شاید چند سال عقب تر بندازتش. مساله اینه که دوره خشکسالی ایران شروع شده و قراره سال به سال هم وضع بدتر بشه. اگه با من بود کلا صنعت کشاورزی رو تعطیل و روند افزایش جمعیت رو هم متوقف می کردم. (3981679) (alef-11)
یکی از دلایل مهاجرت ها نابودی زیستگاهها به خاطر طرح های انتقال آب وسد سازی و نبود شغل است...وقتی تمام کارخانه ها صنایع وکشتورزی در اصفهان باشد .مهاجرت هم زیاد در نتیجه تشدید نیاز به آب (3981680) (alef-11)
شما صنعت و فولاد و نیروگاه و نیشکر و پتروشیمی وبرنجکاری و کشاورزی با بودجه دولتی اسم ببر که خوزستان چند برابر اصفهان نداشته باشه
لذا تمام صنایع را هم ببرید خوزستان مطمین باشید مشکلتان حل نمیشه باز مهاجرت میکنید اصفهان (3982655) (alef-11)
بله بیشتر صنایه در مرکز است و نه فقط اصفهان/ اراک و بخصوص تهران و البته تبریز (3983623) (alef-11)
دوست عزیز اینکه می گوید توسعه استان چهارمحال و بختیاری در نتیجه مراوده با اصفهان بوده یک جمله تاریخی!!!!است. اولا همان اصفهان و تهران هم توسعه اش به برکت نفت و گاز خوزستان بوده و خدا می داند اگر رد پولهایی که از زمان قرارداد دارسی تا امروز از صنعت نفت عاید این مملکت شده را بگیریم احتمالأ بیش از ۹۰ درصدش صرف آبادانی و توسعه این دو استان بخصوص مراکزشان شده است.ثانیا اگر شما وضع استان خوزستان و بخصوص شهرهای اهواز و آباان قبل از انقلاب را با اصفهان آن موقع از نظر توسعه مقایسه می کردید و بعد نظری به وضعیت امروزشان می انداختند خیلی مسایل آشکار می شد. آیا موقعیت آبادان قبل از انقلاب نسبت به سایر شهرهای مملکت اینگونه بود؟؟. شهری که برای دهه ها ترانه های شادمانه جوانانش ورد زبان همه جوانان أین مملکت بود.آیا توسعه خوزستان قبل از انقلاب نتیجه مراوده با اصفهان بود؟؟؟ نکته دیگر اینکه منظور شما از توسعه چهارمحال و بختیاری که می گویید نتیجه مراوده با اصفهان بوده دقیقا چیست؟کدام توسعه؟ در حالیکه بالاترین درصد های بیکاری جوانان در کشور متعلق به این استان است؟جوانانیکه زمین های کشاورزی شان را از بی آبی رها می کنند و به عسلویه برای یک لقمه نان می روند تا ثروت گاز مملکت استخراج شود و پول حاصل از فروش گاز را مدیران پرنفوذ استان شما ه صورت بودجه بگیرند و صرف احداث تونل بهشت آباد و گلاب کنند .و نتیجه احدث این تونلها چه می شود ؟ خشک شدن چشمه ها و کمبود آب و انتقال آب آشاامیدنی با تانکر برای بسیاری روستاها در حالیکه منابع آبی همین استان با بودجه های صدها میلیاردی زمین های کشاورزی و صنایع فولاد استانهای دگر سیراب می کند تا جوانانشان ارباب خودشان باشند و مثل جوانان ظاهرا سیاهپوست!!! این استان رنج گرمای عسلوی را بر خود هموار نکننند. اگر واقعا مراوده با استان شما اینهمه خاصیت دارد طی أین مراودات مردم آین استان را هم مثل خود بدانید و اجازه بدهید آنها هم در حد نیاز خودشان برای توسعه کشاورزی و اشتغال و آشامیدن از منابع استانشان بهره مند باشند .آیا بردن آب زاینده رود از زیر زمین و جلوگیری از طی مسیر طبیعی احتمالأ صدها هزار ساله برای آنکه وارد استان چهارمحال نشود یکی از همان مروداتی است که می فرمایید. واقعا چه مراوداتی!!!! (3981806) (alef-13)
اگه از نفت و گاز جنوب میزاشتن ما آب شیرین کن داشته باشیم که به شما وابسته نمیشدیم عزیز
فعلا شما به جنوب وابسته تری (3982201) (alef-11)
آمارتان به نظر درست نیست کل آب در دسترس 100 حدود 100 میلیارد متر مکعب در سال هست آن وقت شما می گویید نصف این مقدار برای هندوانه مصرف شده است که به نظر منطقی به نظر نمی رسد
در ضمن برای فولاد با توجه به اینکه تنها 25 لیتر آب برای یک کیلو فولاد مصرف می شود، به نظر رقم چندان بالایی نمی آید به خصوص اگر بدانیم برای تولید یک کیلو محصولات کشاورزی معمولا بیش از 500 لیتر آب مصرف می شود (3981597) (alef-11)
50 ملیارد متر مکعب اشتباه است برای 100 هزار تون یعنی 2200 هزار تون بالای 1000 ملیارد متر مکعب که 10 برابر کل آب سالانه ایرانه (3981707) (alef-11)
"از کل آبهایی که سالانه در جهان مصرف میشوند، ۷۰ درصد در بخش کشاورزی، ۲۰ درصد در بخش صنعت و فقط ۱۰ درصد برای مصارف خانگی بهکار میروند"
پس چرا به مردم میگید صرفه جویی کنند؟!!!
برای ده درصد!!!
از طرفی در حداقل یک دهه گذشته عمده زمینهای کشاورزی تغییر کاربری پیداکرده و به ویلا تبدیل شده، پس 70 درصد آب سهم کشاورزی کجا میرود؟!!!!
دلیل اصلی کمبود آب چیست؟
با حرف خود حضرات هم جور در نمیاد (3981758) (alef-11)
چرا به مسئله جمعیت اشاره نمیکنید. کشور ما برای چند نفر آب دارد؟ (3981771) (alef-11)
با سلام : مفهوم آب مجازی اگرچه درست و قابل تامل است و می توان ان را در مورد محصولات مختلف مد نظر قرار داد اما به این نکته نیز توجه داشته باشید لازمه آن داشتن ارتباطات قوی و پایدار با سایر کشور هاست. یعنی هر محصولی که بخواهیم صادر کنیم و هر محصولی که بخواهیم (عمدتا محصولات با مصرف آب بالا) را وارد کنیم. آیا کشور ما دارای چنین ارتباطاتی هست؟ چنین سیاست هایی برای کشورهایی قابل اجرا است که مدیران وزرات کشاورزی ان ها تعیین کننده سطح کشت و میزان تولید هستند نه سلایق کشاورزان! شاید حل مشکل بی سرو سامانی مقادیر تولید محصولات در کشور واجب تر از آب مجازی باشد. پیاز تولیدی ما دفن می شود، برداشت سیب زمینی حتی مقرون به صرفه نیست و ... (3981773) (alef-11)
از دکتر حامد قدوسی:
بحث شیرین و گمراهکننده صادرات هندوانه
انتظار از رسانهها و روزنامهنگاران و متخصصان این است که یک جمله محبوبشده را به صرف زیاد شنیده شدن آن صرفا تکرار نکنند، بلکه اول یک بررسی یا باز-بررسی انتقادی/تحقیقی روی آن انجام بدهند و جزییات آن را برای خواننده بحث کنند. متاسفانه این رویه در کشور ما کمی کمرنگ است.
در این دو سه سال فکر میکنم کمتر گزارهای به اندازه «فاجعه نابودی منابع اب از طریق صادرات هندوانه» در رسانهها تکرار شده باشد. خود من هم تقریبا هر جایی در ایران در مورد اقتصاد آب صحبت داشتهام تقریبا اولین سوال/واکنش این بود که «با صادرات هندوانه چه کنیم؟». مدعی پایه این گزارهها این است که ۱) هندوانههای صادراتی حجم عظیمی آب مصرف کردهاند و ۲) درآمدی که تولید کردهاند ارزش این همه آب را نداشته است.
متاسفانه بخش اول این گزاره چندان با اعداد و ارقام «ردپای» آب محصولات سازگار نیست. به عنوان یک قاعده شهودی محصولاتی که خیلی خیس به نظر میرسند (مثلا گوجهفرنگی یا خیار یا هندوانه یا کاهو) اتفاقا ردپای آب خیلی «کمی» دارند. در مقابل محصولات خشک و جاندار مثل بادام و پسته و بامیه و قهوه یا دانههای روغنی مثل زیتون ردپای آب خیلی بالاتری دارند (چیزی در مقیاس ۱۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از محصولات جالیزی). هندوانه علیرغم ظاهر پرآبش تنها ۳۰۰-۵۰۰ لیتر آب برای هر کیلو مصرف میکند، این عدد برای گندم حدود ۱۵۰۰ و برای پسته و بادام حدود ۸۰۰۰ لیتر است.
معنی پاراگراف قبلی لزوما این نیست که هندوانه بهترین انتخاب برای صادرات است. در آنجا صرفا نشان دادیم که به لحاظ حجم فیزیکی آب هندوانه اتفاقا جزو محصولات «کمآببر» است. ولی متغیر نهایی که در بحث مدیریت آب کشاورزی مهم است «نسبت بازده (فیزیکی/ریالی) محصول به ارزش اقتصادی آب مصرفشده» است. هندوانه حدود ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکند و هر کیلو آن ۶۵۰ تومان صادر میشود. گندم حدود ۳-۴ برابر آب مصرف میکند ولی قیمت تضمینی آن فقط دو برابر هندوانه است. پسته ایران حدود ۷۵۰۰ لیتر برای هر کیلو مصرف میکند و هر کیلو آن حدود ۱۶۰۰۰ تومان فروش میرود. خود خواننده میتواند شاخص «قیمت به مصرف آب» را برای این سه محصول محاسبه کرده و نتیجهگیری لازم را بکند.
در پاراگراف قبلی برای سادهسازی فرض کردیم ارزش سایه (کمیابی) آب در مناطق مختلف کشور یکسان است. (3981848) (alef-13)
مرتضي
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۲۰:۳۱:۲۱
سلام ... بنده يك كشاورزم .
پس از مدتها كار با جهاد كشاورزي، فهميدم كه اگر سازمان جهاد كشاورزي كلا تعطيل شه، كشاورزيمون و صرفه جويي آبمون بهتر خواهد شد. (3981909) (alef-11)
در جواب دوستانی که مدام به این موضوع اشاره میکنند که منبع فلان رودخانه از فلان کوه در استان مجاور ایشان است و آب جنوب از مرکز می اید و آب دریا استفاده نمی شود باید گفت که مطالب بیان شده در مقاله کاملا علمی و مواضع مطرح شده از سوی ایشان کاملا قومی می باشد. زیرا که اولا تغییر جریان رودخانه ها با توجه به قوانین یونسکو و در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی که خوشبختانه مدتی است در کشور مدنظر قرار می گیرد کاری نادرست و مخرب است. دوما در خصوص صنایع با میزان مصرف آب بالا باید گفت که اکثر پتروشیمی ها در خوزستان، هرمزگان و سایر استان های ساحلی یا از آب دریا استفاده می گنند یا اینکه خروجی پساب هایشان به دریا است به گونه ای که در صورت احداث اینچنین مجموعه هایی در استان های مرکزی راه اندازی انها امکان پذیر نبود و اساسا زندگی در ان نواحی نابود می شد. سوما در خصوص احداث برخی از کارخانه ها در نواحی پایین دستی و درمکان هایی نزدیک به دریا استفاده از آب رودخانه ها اساسا اسیبی به محیط زیست نواحی بالا دستی نمی زند و از این رو به صرفه می باشد. چهارما شما اگر به الکوی پیاده شده در اکثر کشور های پیشرفته جهان نگاهی کنید در تمرکز های صنعتی مشاهده میکنید که به نواحی ساحل دریا توجه خاصی شده است. (3981910) (alef-11)
اگر حق میگویید منتشر کنید
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۲۱:۱۹:۱۲
ا
پناه بر خدا ا
اولا دوری از سرچشمه دلیل بر عدم حق نمیشه طبق استدلال شما چون اهواز از سرچشمه دوره پس حق نداره وبه عبارت درستر کارون مال اصفهانه که خوزستان غصبش کرده پس وقتی فریاد کارون سرمیدهیم حق داریم چون با این حرف شما ثابت شد مشکل شما اب شرب نیست مشکل بحث دیگست وتاکل کارون را به اصفهان منتقل نشه راضی.نمیشین اگه قرار به سرچشمست که اصفهان هم اب نداره کل اب با این استدلال مال چهارمحاله پس این همه توهین6 به مردمش که به دروغ میگین اب رو بردن تو کوه هلو کاشتن هم نباید بشه درضمن خوزستان از اول مهد کشاورزی ایران بوده وهست برو ببین بزرگترین تولید کننده گندم وکلزا وذرت کیه اینا تو کویر درنمیان تو جای مناسب خودش درمیان شما زحمت بکش برو شمال استانت یاشرق استانت کویر رو اونجا ببین نه خوزستان که دور تادورش سرسبزیه وتنها استان با قابلیت چهاربار کشت در سال ایرانه اصفهان جز باغبهادران و لنجان هیج قابلیت کشاورزی دیگه ای نداره مقصر کمبود اب اصفهان هم زیاده خواهی شماست که همه چیزو برا خدتون میخاین از پتروشیمی وپالایشگاه اصفهان که با نفت خوزستان ساختین بگذزیم با اب و پول وسنگ اهن دیگران شدین قطب فولاد الانم که اب رو بردین باهاش فولاد ساختین الان مقصر خوزستان شد خوزستان تونل زد اب رو برد یا با حکم قانون خدا وطبیعت صاحب کارون شده عجیبه نه فولاد بسازن نه کشاورزی نه پتروشیمی نه مهاجرت کنن تا اصفهان با خیال راحت اب رو ببره باهاش اکواریوم و پارک دلفین بسازه پس میشه بگی خوزستان وچهارمحال از کجا ارتزاق بکنن شما برو مشکل رو تو استان خدت ببین دیگه جایی نمونده که تونل انتقال اب نزده باشین قرار نیست تمام استان های همجوار قربانی شماها بشن در ضمن برو تو رسانه های استانت ببین کیاهستن توهین میکنن خصوصا به چهارمحال وخوزستان ما اگه فریاد میزنیم چون زندگیمون به این اب بستگی داره که داره فدای شمامیشه درضمن مردم چهار محال گناه نکردن که از اصفهان مستقل شدن حق طبیعیشونه نون زحمت و طبیعت خدادادیشون میخورن نه کمک اصفهان (3981958) (alef-13)
abbas
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۲۱:۴۸:۳۸
ما باید به سمت دیم کاری ، خشکبار و گیاهان بومی منطقه برویم . ما باید جمعیت را به سمت دریای عمان و خلیج فارس ببریم. نقاط کویری فقط و فقط معدن جوابگو است.
در کناره دریا ما میتوانیم پروش ماهی ، صنایع فولاد ، صنایع کشتی سازی، تجارت و حتی کشاورزی داشته باشیم . کار کنار دریا زیاد است کافی است کار درست شود جمعیت سرازیر خواهد شد . عسلویه نمونه آن است (3981982) (alef-11)
با انصاف
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۲۲:۳۷:۴۶
وزارت کشاورزی کلا خواب تشریف داره-در خیلی مناطق فقط یک نفر به کشت وسیع گوجه و هندوانه مشغول هست.خدا میدونه چقد آب مصرف میشه.نفعش هم همون یه نفر میبره.مردم هم هندونه و گوجه را باید کیلو 2000تومن بخرن. (3982012) (alef-11)
نوشته شده برای صادرات 100000تن هنداونه 50 میلیارد متر مکعب آب صادر می شود، پس برای تولید 2200000 تولید هنداونه باید 22برابر بیشتر اب مصرف شود یعنی 22 ضرب در 50 میلیارد = 1100 میلیارد متر که حدود 3 برار کل بارش سالانه ایران است و لذا محال می نماید. پس در دادن آمار دقت نمایید تا اینگونه مغالطه نشود. (3982054) (alef-11)
احسان
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۶:۲۲:۳۹
به نظر میرسد که در محاسبه اشتباه شده است. اگر بر اساس منابع موجود برای هر کیلو هندوانه 300 لیتر آب مصرف شود، برای یک تن هندوانه به 300 متر مکعب آب نیاز است. بر این اساس 2.2 میلیون تن هندوانه تولیدی به حدود 660 میلیون مترمکعب اب احتیاج دارد که حدود ده درصد ظرفیت اسمی سد کرخه است. (3982725) (alef-11)
دکتر حامد قدوسی
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۱۲:۲۵:۰۵
البته مصرف آب پسته بسیار بیشتر از هندوانه است. متن از نظر علمی ضعیف بود.
انتظار از رسانهها و روزنامهنگاران و متخصصان این است که یک جمله محبوبشده را به صرف زیاد شنیده شدن آن صرفا تکرار نکنند، بلکه اول یک بررسی یا باز-بررسی انتقادی/تحقیقی روی آن انجام بدهند و جزییات آن را برای خواننده بحث کنند. متاسفانه این رویه در کشور ما کمی کمرنگ است.
در این دو سه سال فکر میکنم کمتر گزارهای به اندازه «فاجعه نابودی منابع اب از طریق صادرات هندوانه» در رسانهها تکرار شده باشد. خود من هم تقریبا هر جایی در ایران در مورد اقتصاد آب صحبت داشتهام تقریبا اولین سوال/واکنش این بود که «با صادرات هندوانه چه کنیم؟». مدعی پایه این گزارهها این است که ۱) هندوانههای صادراتی حجم عظیمی آب مصرف کردهاند و ۲) درآمدی که تولید کردهاند ارزش این همه آب را نداشته است.
متاسفانه بخش اول این گزاره چندان با اعداد و ارقام «ردپای» آب محصولات سازگار نیست. به عنوان یک قاعده شهودی محصولاتی که خیلی خیس به نظر میرسند (مثلا گوجهفرنگی یا خیار یا هندوانه یا کاهو) اتفاقا ردپای آب خیلی «کمی» دارند. در مقابل محصولات خشک و جاندار مثل بادام و پسته و بامیه و قهوه یا دانههای روغنی مثل زیتون ردپای آب خیلی بالاتری دارند (چیزی در مقیاس ۱۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از محصولات جالیزی). هندوانه علیرغم ظاهر پرآبش تنها ۳۰۰-۵۰۰ لیتر آب برای هر کیلو مصرف میکند، این عدد برای گندم حدود ۱۵۰۰ و برای پسته و بادام حدود ۸۰۰۰ لیتر است.
معنی پاراگراف قبلی لزوما این نیست که هندوانه بهترین انتخاب برای صادرات است. در آنجا صرفا نشان دادیم که به لحاظ حجم فیزیکی آب هندوانه اتفاقا جزو محصولات «کمآببر» است. ولی متغیر نهایی که در بحث مدیریت آب کشاورزی مهم است «نسبت بازده (فیزیکی/ریالی) محصول به ارزش اقتصادی آب مصرفشده» است. هندوانه حدود ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکند و هر کیلو آن ۶۵۰ تومان صادر میشود. گندم حدود ۳-۴ برابر آب مصرف میکند ولی قیمت تضمینی آن فقط دو برابر هندوانه است. پسته ایران حدود ۷۵۰۰ لیتر برای هر کیلو مصرف میکند و هر کیلو آن حدود ۱۶۰۰۰ تومان فروش میرود. خود خواننده میتواند شاخص «قیمت به مصرف آب» را برای این سه محصول محاسبه کرده و نتیجهگیری لازم را بکند. (3982397) (alef-11)
وقتی هندوانه پر آب مصرف شد اثرات آن در حاک و آبهای زیر زمینی میرود و صادرات هندوانه یعنی بردن ذخائر آب زیر زمینی به کشور دیگر (3984678) (alef-11)
حبیب شایان فر
۱۳۹۵-۰۸-۱۴ ۰۷:۰۲:۳۶
با سلام
آب مورد نیاز برای صادرات صدهزار تن هندوانه ، معادل 50 میلیون متر مکعب صحیح است .
واین که نتیجه گیری شده هفت برابر آب سد کرخه لازم است باید گفت کم تر از هفت صدم در صد آب آن صد مصرف شده است
کوبیدن بخش کشاورزی به بهانه کمبود آب ، خطای نا بخشودنی است و چاره کار ؛ اصلاح الگوی کشت است . برای مثال میتوان به پیشنهاد اینجانب د جوجه آبریز دریاچه ارومیه می توان اشاره شود که بدون کاهش سطح زیر کشت و مقدار تولید، ضمن کاهش چهل درصد از مصرف آب ؛ ارزش تولیدات به چهار برابر افزایش خواهد یافت ولی گوش شنوایی پیدا نشده است تا ارادت این پیشنهاد را به طور جدی پیگیر باشد .به قول ظریفی چون برای این پیشنهاد مبالغ هنگفت هزینه نشده لذا اهمیتی قائل نشده اند !!!!! (4000457) (alef-11)