نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474142
شریعتمداری: وقتی رئیسی ۴۰ روز وقت داشت و روحانی ۱۴۴۰ روز!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۰
حسین شریعتمداری در کیهان نوشت: انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم با همه فراز و نشیب‌ها و چالش‌های ریز و درشتی که داشت به پایان رسید و آقای روحانی با 23 میلیون رأی از رقیب اصلی خود آقای رئیسی که 16 میلیون رأی کسب کرده بود، پیشی گرفت و به ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم انتخاب شد. بدیهی است که با پایان انتخابات، رقابت‌های انتخاباتی نیز به نقطه پایان خود رسیده و آقای روحانی رئیس‌جمهور همه ملت ایران خواهد بود، چه آنهایی که به ایشان رأی داده‌اند و چه آنان که رقیب ایشان را ترجیح داده بودند. ولی انتخابات اخیر، درس‌ها و عبرت‌هایی نیز با خود داشت و درباره آن گفتنی‌هایی هست که اشاره‌ای هرچند گذرا به برخی از آنها ــ فقط برخی از آنها ــ ضروری به نظر می‌رسد.

1 ــ رأی آقای رئیسی در پائین‌ترین حد ممکن، می‌توانست 2برابر آراء اعلام‌شده باشد. چرا؟ ... بخوانید.

الف: آقای روحانی، رئیس‌جمهور مستقر بود و طی 4 سال گذشته همه امکانات و ظرفیت‌های فراوان قوه مجریه، از جمله ظرفیت‌های تبلیغاتی را در اختیار داشت و از این امکانات و ظرفیت‌ها در بالاترین حد و اندازه ممکن بهره می‌گرفت و این در حالی است که آقای رئیسی نه‌فقط به هیچ‌یک از امکانات مورد اشاره دسترسی نداشت، بلکه با انبوهی از اتهامات ناروا و یک‌سویه که از تریبون‌های بی‌شمار دولت شلیک می‌شد نیز روبه‌رو بود.

ب: آقای روحانی برای تبلیغ انتخاباتی ــ مستقیم و غیرمستقیم ــ یک فرصت 4ساله یعنی 1440 روز را در اختیار داشت ولی آقای رئیسی کمتر از 2 ماه، یعنی فقط 40 روز بود که به میدان رقابت آمده بود و از این 40 روز، تنها 2 هفته را به سفرهای استانی و گفت‌وگو با مردم اختصاص داده بود و طی همین 2 هفته توانسته بود به حدود 16 میلیون رأی دسترسی پیدا کند که در مقایسه با حدود 23 میلیون رأی آقای روحانی که طی 1440 روز و با بهره‌گیری از بسیاری امکانات و ظرفیت‌های دولت به دست آمده بود، رقم بسیار بالا و تقریباً بی‌سابقه‌ای است. با این محاسبه که نه پیچیده است و نه دشوار، به‌آسانی می‌توان نتیجه گرفت که رأی آقای رئیسی دست‌کم دو برابر آراء اعلام‌شده یعنی نزدیک به 30 میلیون است چرا که وقتی با امکانات اندک و فرصت 40روزه توانسته است صاحب 16 میلیون رأی شود، به‌یقین اگر امکانات فراوان و فرصت 4ساله آقای روحانی را در اختیار داشت، تقریبا رأی چندانی برای رقبای ایشان باقی نمی‌ماند.

ج: رأی 16میلیونی آقای رئیسی، نشان می‌دهد که سخنان، برنامه‌ها و بینش و منش وی در میان توده‌های مردم خریداران فراوانی دارد به‌گونه‌ای که هر جا با مردم مواجه شده و به معرفی خود پرداخته‌اند، اقبال و رویکرد گسترده مردم را در پی داشته است، از این زاویه نیز می‌توان گفت؛ در صورتی که آقای رئیسی فرصت بیشتری برای ارائه نظرات خود به مردم داشت، به‌یقین توده‌های عظیم بیشتری از آنان را جذب می‌کرد.

2 ــ دولت در چند ماه نزدیک به انتخابات توان قابل ملاحظه‌ای را برای مقابله با رقبای انتخاباتی به صحنه آورده بود تا آنجا که با نقض صریح و آشکار قوانین موجود، بسیاری از وزرا، معاونان، استانداران، فرمانداران، بخشداران و رسانه‌های در اختیار به ستاد انتخاباتی دولت تبدیل شده بود. اظهارات برخی وزرای دولت به‌هنگام رأی‌گیری که نه‌فقط غیرقانونی بلکه بیرون از دایره اخلاق بود نیز، فصل جداگانه‌ای می‌طلبد، و این در حالی است که آقای رئیسی نه‌فقط از این امکانات بهره‌ای نداشت، بلکه قانون‌گرایی و اخلاق‌مداری ایشان باعث شده بود که استفاده از حداقل امکاناتی را که در اختیارش بود نیز بر خود ممنوع و حرام کند.

گفتنی است تخلفاتی نیز در برخی از شعبه‌های اخذ رأی صورت گرفته بود که شورای نگهبان قول پیگیری آن را داده است، ضمن اینکه تخلفات صورت‌گرفته اگرچه تخلف است و پیگیری آن ضروری است ولی این تخلفات نمی‌تواند در نتیجه نهایی انتخابات، مخصوصاً انتخابات ریاست‌جمهوری که پای آراء میلیونی در میان است تأثیری داشته باشد.

3 ــ و اما، مهمترین و اصلی‌ترین حربه‌ای که علیه حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی به‌کار گرفته شد، ترساندن مردم از سایه جنگ بود!  دولت در اقدامی غیراخلاقی و تعجب‌آور که از پشتیبانی گسترده رسانه‌های بیگانه نیز برخوردار بود، اصرار داشت به مردم بقبولاند اگر به آقای روحانی رأی ندهند و آقای رئیسی به ریاست‌جمهوری برسد، باید در انتظار جنگ و حمله نظامی آمریکا باشند! دراین‌باره گفتنی‌های فراوانی هست که در آینده به آن خواهیم پرداخت ولی نکته درخور توجه که تأسف‌آور نیز هست، اینکه دولتمردان ــ البته برخی از آنان ــ به‌گونه‌ای که نشان می‌داد قادر به دفاع از عملکرد 4ساله خود نیستند، ناکارآمدی و خسارت‌آفرینی دولت یازدهم و وعده‌های برزمین مانده آن را با گزینه «سایه جنگ»  تاخت می‌زدند! و سعی داشتند این گزاره دوقطبی را به مردم القاء کنند که اگرچه دولت یازدهم را ناکارآمد و خسارت‌آفرین و ناتوان از انجام وعده‌ها و تعهدات خود می‌دانید، ولی باید میان «جنگ» و «دولت ناکارآمد» یکی را انتخاب کنید! و سایه جنگ را در انتخاب آقای رئیسی آدرس می‌دادند، به‌بیان دیگر، می‌دانستند که ناکارآمدی دولت یازدهم قابل دفاع نیست و این ناکارآمدی را فقط با ترس کاذب از جنگ می‌توان تاخت زد و چنین کردند.

4 ــ و بالاخره با توجه به صدر این نوشته، آراء 16 میلیونی آقای رئیسی اولاً؛ فقط با حضور 40روزه ایشان در رقابت با رقیبی که از 1440 روز تبلیغات برخوردار بود، کسب شده است، ثانیاً؛ برخلاف رقیب، بی‌آنکه از امکانات و ظرفیت‌های نظام بهره‌ای داشته باشد به دست آمده است و ثالثاً؛ در میان حجم انبوه تهمت‌های بی‌وقفه طرف مقابل حاصل شده است، بنابراین به‌آسانی می‌توان نتیجه گرفت که چنانچه ایشان فرصت بیشتری برای تبلیغات داشت و از امکانات و ظرفیت فراوان دولت برخوردار بود و حجم انبوه اتهامات ناروا علیه ایشان در میان نبود، بدون کمترین تردید دست‌کم دو برابر 16 میلیون رأی کسب‌شده را به دست می‌آورد، این واقعیت به‌وضوح نشان می‌دهد که اردوگاه نیروهای انقلابی در آوردگاه انتخاباتی گام‌های بلندی برداشته‌اند و از برخی ناهنجاری‌های ناخواسته قبلی به‌سلامت عبور کرده‌اند. اتحاد و یک‌پارچگی نیروهای انقلابی، همسویی مثال‌زدنی آنان در عرصه رقابت انتخاباتی و اخلاق‌مداری و قانون‌گرایی این طیف، حکایت از آن دارد که در این‌ اردوگاه جهش بلندی اتفاق افتاده است و این احتمال جدی وجود دارد که از سوی یک جریان خاص، تلاش پی‌گیر و بی‌وقفه‌ای برای مقابله با این جهش به کار گرفته شود. جریان یادشده در اولین گام سعی در القاء این توهم دارد که اردوگاه انقلابیون باید در آموزه‌های خود تجدید‌نظر کند!  این در حالی است که آرای 16 میلیونی آقای رئیسی با توجه به شرایطی که به آن اشاره شد حاکی از پیروزی مثال‌زدنی این گفتمان است و نشان می‌دهد گفتمان مزبور وارد ریل اصلی خود شده و ادامه‌ای درخشان در پی دارد.

و دراین‌باره گفتنی‌های دیگری نیز هست.
 
کلمات کلیدی : نتایج انتخابات + نتیجه انتخابات ریاست جمهوری + انتخابات ریاست جمهوری + انتخابات ۹۶ + شریعتمداری + نتیجه نهایی انتخابات + پیروزی روحانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۸:۲۷
چه قدر قشنگ خودشو دلداري داده؟ (4378661) (alef-13)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۱۸:۳۳
آقای قالیباف که حداقل 4380 روز(12 سال) وقت داشته چکار کرد؟ با این تفکر، و با این تحلیل به مردم انگ زدن یعنی تکرار شکستها...... (4378663) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۱:۲۷
همین که این روزنامه پشتش بود برای اینکه رای نیاره کافی بود ... (4378676) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۴:۵۷
اقای شریعتمداری رای 16 میلیونی رییسی بازی با عقاید و ترساندن مردم از به خطر افتادن اسلام و احکام اسلامی بود نه برنامه های تبلیغی در ضمن آقای رییسی را مردم حدود 20 سال است که می شناسند نه دو ماه . (4378694) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۲۵:۵۵
سلام ، جناب آقای شریعتمداری به نکته خوبی اشاره کرده اند . آقای روحانی 4 سال وقت داشته و آقای رییسی 40 روز . ولی به یک نکته اشاره نکرده اند . اینکه کارآیی آقای روحانی در این 4 سال چگونه بوده است . اگر آنگونه که مخالفین روحانی از جمله روزنامه کیهان می گویند ، ایشان عملکرد بدی داشته و مردم ناراضی بوده اند که این 4 سال بایستی تاثیر منفی بیشتر گذاشته و مردم به دلیل عملکرد ایشان نباید به او رای می دادند تا از دستش راحت شوند و اگر عملکردش خوب بوده است که خوب جای بحث نمی ماند و مردم به کسی که خوب کار کند ، رای می دهند . غیر از این است ؟؟؟ (4378702) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۰:۵۴:۴۳
اینقدر که دولت و دولتمردان در این انتخابات، تخلف کردند، هیچ دولتی نکرد. (4378867) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۸:۵۰:۵۷
آقای شریعتمداری کاش یه کم متوجه بودی.... فقط یه کم.... (4381089) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۸:۵۱:۲۵
آقای شریعتمداری متاسفانه همین ششما و امثال شماها، اصولگرائی رو به این روز انداختین. (4381093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۳۱ ۱۳:۳۵:۵۰
1- شانزده میلیون رای آقای رییسی برابر مجموع رای آقایان قالیباف، جلیلی، ولایتی و رضایی در انتخابات سال 92 می باشد، یعنی میزان رای جناح اصولگرا همین است و بس
2- مجموع آرا در این انتخابات نسبت به سال 92 حدود 5 میلیون رای افزایش داشته (افزایش آرا از 36 به 41 میلیون)و جالب است که تقریبا تمام این آرا به آقای روحانی داده شده است (افزایش آرا از 18 به 23 میلیون) (4379616) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.