نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 452542
چرا باور حمایت از تولید ملی شکل نگرفت؟
بخش اقتصادی الف، ۲۲ اسفند ۹۵
در این روزها مردم بری خرید نوروزی در بازار هستند، اما خوب است حواسمان به کار گر ایرانی باشد تا با خرید کالای ایرانی مانع بیکاری جوانان نشویم، هر چند مردم یک ضلع هستند، اما دولت و تولید کننده نقش اساسی دارند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۷
به گزارش الف، قدرت هر اقتصادی به تولید آن است؛ اگر اقتصادی نتواند تولید کندو وابسته باشد، نمی‌تواند ادامه حیات داشته باشد.
 
بارها به حمایت از تولید ملی و کارگر ایرانی تأکید شده و این اصل در همه اقتصادهای پیشرفته اجرایی می‌شود و در آنجا قبل از خرید هر کالایی سعی بر این است که ابتدا با خرید کالای ملی خود از اقتصادشان حمایت کنند.
 
اما حمایت از تولید ملی، فقط وظیفه مردم نیست، این اقدام مانند یک مثلث سه ضلع دارد که مردم یک ضلع آن هستند. ضلع اصلی آن دولت و نقشی که در اقتصادی به‌عنوان مجری و سیاست‌گذار دارد، بسیار مهم است که متأسفانه دیده می‌شود این سیاست‌ها برخلاف اقتصاد مقاومتی و منابع ملی، به سمت واردات کالای مصرفی گرایش دارد.
 
ضلع دوم اما به نقش مردم برمی‌گردد که مردم با خرید کالای ایرانی، از تولید ملی حمایت کنند؛ البته مردم نظرهایی دارند و گفته می‌شود که کالاهای خارجی بازار ایران را اشباح کردند، اما بهتر است مردم وقتی در خرید متوجه می‌شوند کالایی خارجی است از خرید آن سر باز زنند تا به‌نوعی خرید این کالاها تحریم شود.
 
اما ضلع سوم مثلت حمایت از تولید ملی، به خود تولیدکنندگان برمی‌گردد، تولیدکنندگانی که بعضاً گفته می‌شود فقط به دنبال سود هستند، اما در اقتصاد عنوان می‌شود که اگر یک تولید بخواهد دوام بیاورد، باید بتواند نیاز مخاطب خود را تأمین کند.
 
ما در همین سال جاری با تعطیلی کارخانه 80 ساله ارج مواجه شدیم، وقتی بار کارشناسان در مورد آن سؤال می‌کردیم به این جواب هم رسیدم که تولیدات آن کارخانه موردنیاز امروز نبود و کالایی که تولید می‌شد از باقیمت بالا تمام بود.
 
تولیدکننده ایرانی هم باید بتواند کیفیت تولید خود را همراه با طراحی و استفاده از تکنولوژی روز تولید کند تا مصرف‌کننده از آن استقبال کند.
 
برخی تولیدکنندگان خارجی در کشور خودشان زمانی که مردم کالای آن‌ها را خریداری می کننده، بر کیفیت و به‌روز کردن آن اقدام کرده و سعی می کننده تا از مصرف‌کننده حمایت کنند و نمونه‌هایی آن را امروز می‌توان در سطح دنیا دید. آن‌ها فقط به فکر این نیستند که کالایی را تولید و بفروشند، بلکه سعی می‌کنند وارد عرصه رقابتی شوند و اجازه ندهند کالای خارجی بتواند در بازار آن‌ها را تحت شعاع قرار دهد.
 
به همه این تفاسیر و تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر حمایت کار و سرمایه ایرانی، همه همچنان در این موضوع لنگ می‌زنیم و باید گفت هنوز باور حمایت از تولید ملی شکل نگرفته است، زیرا همه اضلاع آن مثلث نتوانستند به وظایف خود جامعه عمل بپوشانند.
 
دولت؛ حامی تولید یا واردات!
نقش دولت در حمایت و خرید کالای ایرانی، برجسته‌تر از همه تولیدکنندگان و مردم است. دولت می‌تواند در حمایت از تولید داخل تأثیرگذار باشد و یکی از پارامترهای اصلی است.
 
دولت‌ها وقتی سرکار می‌آیند در پی رضایت‌مندی جامعه هستند؛ ابتدا سخن از حمایت از تولید ملی می‌کنند. دولت یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌ها است و می‌تواند با خرید و حمایت از تولید ملی نقش بسزایی داشته باشد. هر دولتی برای افزایش رضایت مردم، باعث اقتصاد دستوری و ثابت نگه‌داشتن قیمت‌ها می‌خواهند تورم را کنترل کنند و یا اینکه با واردات به دنبال کنترل قیمت‌ها هستند، دراین‌بین حمایت از تولید ملی به فراموشی سپرده می‌شود که اقتصاددان‌ها این روش را منسوخ‌شده برای کنترل قیمت‌ها می‌دانند.
 
اما تاکنون برای حمایت از تولید ملی کارمیدانی نشده و مقام معظم رهبری تأکید می‌کنند که اگر این حساسیت ایجاد شود، واقعاً خیلی می‌تواند به تولید ملی و اقتصاد کشور کمک کند و این چندپایه دارد که حتماً باید کالای کیفی تولید کنیم.
 
1- قیمت تمام‌شده کالای تولیدشده در داخل بسیار بالا است و با این قیمت کالای ایرانی توان رقابت با کالای خارجی در بازارهای داخلی را ندارد و به‌نوعی غیررقابتی است، دولت می‌تواند باسیاست‌های خود ازجمله ارائه تسهیلات و تشویق و حتی یارانه و یا کاهش نرخ سود بانکی برای تولیدکننده در کاهش قیمت تمام‌شده که یکی راهکارهای حمایت از تولید ملی است، نقش مهمی را ایفا کند.
 
2- موضوع دیگری که تولید را آزار می‌دهد، وابستگی آن به واردات و افزایش نرخ ارز است، دولت می‌بایست نخست برای واردات مواد اولیه و همچنین کاهش وابستگی تولید به واردات اقدام کند و از طرفی هم با مدیریت نوسانات نرخ ارز و یا تعیین تشویق‌هایی مانع تأثیرگذاری نرخ ارز در افزایش قیمت تمام‌شده تولید و غیررقابتی شدن آن باشد.
 
3- قاچاق کالا، مورد دیگری است که امروز تولید ملی را به چالش کشیده است و در این بخش نیازمند همکاری همه بخش‌ها با دولت هستیم، هرچند مجلس اعتقاد دارد که دولت قانون مبارزه با قاچاق کالا را به‌صورت کامل اجرایی نکرده است، اما برای مبارزه با قاچاق کالا می‌بایست صریح‌تر و قاطعانه برخورد شود، زیرا هر میزان قاچاق کالا باعث نابودی اقتصاد ملی خواهد شد.
 
4- همان‌طور که گفته شد، دولت‌ها از حمایت از تولید ملی سخن می‌گویند، اما در عمل برخلاف گفته خود اقدام می‌کنند. بعد از قاچاق کالا، واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی عاملی شده تا تولید نتواند در بازارهای داخلی خود را نشان دهد و دولت باید مدیریت واردات را اجرایی کند تا اگر کالایی در داخل تولید می‌شود، مشابه خارجی آن، وارد نشود. دراین‌بین برخی قراردادهایی بین‌المللی که دولت با کشورهای خارجی منعقد می‌کند، باعث شده بازار ایرانی در اختیار کالای خارجی قرار گیرد که نمونه آن قرارداد ترجیحی با ترکیه است.
 
حمایت دولت از تولید متناسب با شأن و اهمیت آن نیست؛ تاکنون حداقل این‌چنین بوده، یعنی می‌توان از تولید حمایت بیشتری کنیم. البته در حوزه قوانین خیلی مشکل نداریم و باید قوانین شفاف شود. در حمایت از تولید داخل، هر بخش مثل یک قطعه‌ از جورچین بوده و باید در جای خود قرار بگیرد؛ وگرنه تصویر جورچین کامل نخواهد بود و دولت در هماهنگی و کامل نمودن این جورچین به‌عنوان سیاست‌گذار نقش اساسی دارد.
 
لذا برای رونق تولید، دولت باید حمایت کند. منتهی حمایت درست نه عدم‌حمایت و نه تخریب و نه حمایت نادرست. دادن نقدینگی تنها یک حمایت نادرست است. دادن ارز دولتی و نقدینگی باید در کنار سرمایه‌گذاری دولت در امر تحقیق و توسعه باشد.
 
به هر ترتیب انباشت دانش کمک به بومی کردن تکنولوژی وارداتی شده و دانش را سوار بر تکنولوژی  وارداتی خواهد کرد. چنین تولیدی که از سواری خوردن دانش بر تکنولوژی  تغذیه کند، علاوه بر در دست گرفتن تولید، ثمرات مثبت و ابزار قدرت و تشدید ابزار قدرت را ایجاد می‌کند.
 
برای این‌که دانش سوار بر تکنولوژی  وارداتی شود دولت باید حمایت کند. حمایت در سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه، بزرگ‌ترین رسالت امروز دولت ایران در سال رونق تولید هست.
 
 
تولیدکننده ایرانی، به دنبال رضایت مصرف‌کننده باشد
ضلع دیگر حمایت از تولید ملی، خود تولیدکننده است. راه اصلی برای این‌که تولید خودش، خودش را قوی کند این است که تولید بر پایه سرمایه‌های انسانی و اجتماعی شکل بگیرد و برای این امر لازم است که دانش داخلی سوار بر تکنولوژی شود.
 
در کشورهای پیشرفته، تولیدکنندگان زمانی که مردم کالای آن‌ها را خریداری می کننده، بر کیفیت و به‌روز کردن آن اقدام کرده و سعی می کننده تا از مصرف‌کننده حمایت کنند؛ نمونه‌هایی آن را امروز می‌توان در سطح دنیا دید. آن‌ها فقط به فکر این نیستند که کالایی را تولید و بفروشند، بلکه سعی می‌کنند وارد عرصه رقابتی شوند و اجازه ندهند کالای خارجی بتواند بازار آن‌ها را تحت شعاع قرار دهد.
 
در رابطه با دليل خريد کالاهاي خارجي نسبت به نمونه‌هاي داخلي، باید گفت اگر مردم توجيه شوند و از طرف ديگر کالاهاي ايراني استانداردها را رعايت کنند، مردم خودبه‌خود به سمت کالاهاي ايراني روي مي‌آورند. هر کالاي باکیفیت ايراني که به لحاظ قيمتي نيز با نمونه‌هاي خارجي رقابت‌پذير باشد، از طرف مردم حمايت مي‌شود، بنابراین فاکتور قيمت و کيفيت عامل تعيين‌کننده براي حمايت از يک کالاست.
 
توليدکنندگان نخست باید در پی افزایش کیفیت کالای تولید خود و به‌روز کردن آن باشد تا کالا نیاز مخاطب را پوشش دهد و همچنین کالاهاي خود را تضمين بدون قيد و شرط کنند و اين تضمين را رعايت کنند؛ نه اين‌که بعد از خرابي محصول بهانه‌اي پيدا کنند که بگويند اين خرابي مشمول گارانتي نمي‌شود.
 
ما در همین سال جاری با تعطیلی کارخانه 80 ساله ارج مواجه شدیم، وقتی با کارشناسان در مورد آن سؤال می‌کردیم به این جواب هم رسیدم که تولیدات آن کارخانه موردنیاز امروز نبود و یا کالایی تولیدی آن باقیمت بالا تمام می‌شد. تولیدکننده ایرانی هم باید بتواند کیفیت تولید خود را همراه با طراحی و استفاده از تکنولوژی روز تولید کند تا مصرف‌کننده از آن استقبال کند.
 
اشتغال را برای جوان ایرانی فراهم کنیم
مردم و نقش آن‌ها ضلع سوم حمایت از تولید ایرانی است. امروز مردم به دلیل سیاست‌های مصرف‌گرایی، به سمت مصرف کالاهای خارجی سوق پیدا کردند.
 
خوشبختانه امروز کیفیت کالای ایرانی با گذشته فرق کرده است و اکنون قادر به تولید کالای بسیار باکیفیت بوده و تولید کالاها کیفی است و اگر در قسمتی و یا جایی کالای غیر کیفی تولید می‌شود، خود تولیدکننده توجه نمی‌کند و قادر به تولید کالای باکیفیت هستیم.
 
امروزه در خانواده‌های ایرانی؛ حتماً جوان بیکار وجود دارد و مردم باید بدانند که با خرید هر کالای ایرانی از کارگر و جوان ایرانی حمایت می‌کنند؛ درحالی‌که اکثر مردم به دلیل تبلیغات رنگ و لعاب‌دار میل سمت خرید کالای خارجی پیدا کردند و با این اقدام زمینه را برای اشتغال جوانان آن کشور ایجاد خواهند کرد.
 
امروز اگر به عملکرد دولت در بحث حمایت از تولید ملی انتقاد وارد است، مردم می‌توانند با خرید هر کالای ایرانی، به سیاست‌های اشتباه پاسخ مناسب دهند.
 
درگذشته مشاهده می‌شد وقتی برای خرید کالایی به بازار می‌رفتیم، از فروشنده سؤال پرسیده می‌شد ایرانی است یا خارجی، اگر ایرانی بود، مردم آن را با اکراه می‌خریدند، اما امروز تولیدات ایرانی با گذشته تفاوت کرده و باکیفیت و خدمات پس از فروش شده است.
 
در سال‌هاي اخير بحث حمايت از توليدات داخلي، تبديل به بحثي دنباله‌دار و خاموش نشدنی شده است که هرساله موجي آن را خروشان مي‌کند و پس از مدتي به فراموشي سپرده مي‌شد.
بارها به حمایت از تولید ملی و کارگر ایرانی تأکید شده و این اصل در همه اقتصادهای پیشرفته اجرایی می‌شود و در آنجا قبل از خرید هر کالایی سعی بر این است که ابتدا با خرید کالای ملی خود از اقتصادشان حمایت کنند.
 
رسانه، ابزاری برای ایجاد فرهنگ خرید کالای ایرانی
البته اقدام نخست برای حمایت از تولید ملی فرهنگ‌سازی و این موضوع نیازمند اطلاع‌رسانی به مردم است. رسانه ملی به‌عنوان شعاع این مثلث و ارتباط آن‌ها، نقش بسزا و بیشتری در آن دارد و باید این فرهنگ جا بیافتد که خرید و مصرف کالای خارجی یعنی ایجاد شغل برای جوان آن کشور و خرید و مصرف کالای داخلی یعنی ایجاد شغل برای جوانان این ایران است و هر ایرانی با خرید کالای داخلی از کارگر ایرانی حمایت خواهد کرد و این مسائل باید خوب تبیین شود.
 
از طرفی رسانه‌ها باید تولید کالای باکیفیت را تبیین کنند؛ اما اين چند سال کاري که صورت گرفته، تبليغ کالاهاي خارجي بوده و در رسانه‌ها دائماً کالاهاي خودمان را با کالاهاي خارجي مقايسه کرده‌ايم و امروز توليدکنندگان به اين آگاهي رسيده‌اند که استانداردهاي کيفي را رعايت کنند تا در بازار حرفي براي گفتن داشته باشند.
 
مثلاً امروز در صنعت نساجي و پوشاک است، به دليل تبليغات وسيع کالاهاي خارجي، توليدات داخلي با مارک و برند خارجي به بازار عرضه مي‌شود تا به فروش برود و بخش عمده‌اي از تولید پوشاک با برند خارجي به فروش مي‌رسد که نشان می‌دهد تولیدات ایرانی پوشاک نه‌تنها بی‌کیفیت نیست، بلکه کیفیت آن از بالاتر از اجناس خارجی است، اما در این گیرودار مشاهده می‌کنیم که واردات پوشاک از همین کشور ترکیه بازار ایران را اشباع کرده است؛ یا اینکه کالای بی کیفیت و بنجل چینی توانسته بازار ایرانی را تصرف کرده و تولید کننده ایرانی را به حاشیه ببرد.
 
در اين چندساله تمام امکانات تبليغاتي و بازار را در اختيار کالاهاي وارداتي و قاچاق گذاشته شد و محصولات خارجي با حمايت‌هاي دولت‌هايشان با محصولات ايراني که هيچ حامي نداشته‌اند، به رقابت پرداخته‌اند.
 
نمي‌توانيم مردم را اجبار کنيم که کالاي ايراني بخرند، ولي مي‌توان حس خريد کالاي ايراني را در مردم تحريک کرد، بر حمايت دولت و حاکميت از توليدات تأکید مي‌کند؛ این‌همه بيلبورد در سطح کشور موجود است، ولي چند درصد آن سهم کالاي ايراني است؟ آن‌قدر هزينه تبليغات اين بيلبوردها زياد است که تنها شرکت‌هاي خارجي با پشتوانه مالي بالا مي‌توانند از اين بيلبوردها استفاده کنند.
 
البته پذيرش حق اختيار و حق انتخاب مصرف‌کننده، امري ضروري است؛ اما ابتدا بايد کيفيت محصولات داخل را به‌گونه‌ای ارتقا دهيم که هم‌تراز کالاي خارجي باشد و سپس حق انتخاب مصرف‌کننده را متوجه کالاهاي داخلي کنيم.
 
پایان و نتیجه‌گیری
برای حمایت از تولید ملی باید یک وفاق ملی ایجاد شود. حمایت از تولید ملی من و تو ندارد و همه باید آن را به‌عنوان یک رسالت بدانند و رهبر معظم انقلاب هم در هر مناسبتی بر آن تأکید می‌کنند.
 
خوشبختانه امروز کیفیت کالای ایرانی با گذشته فرق کرده است و اکنون قادر به تولید کالای بسیار باکیفیت هستیم. باید گفته شود که تولید کالای کیفی و خرید توسط مردم و حمایت از تولید ایرانی یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.
 
باید حمایت از تولید ملی را بپذیریم و همه باور کنند تولید برای ما مهم است، مابقی مسائل به‌صورت خودکار حل خواهد شد و برای حمایت از تولید ملی مهم این است باور کنیم که این باور کامل شکل نگرفته است، یعنی عده‌ای باور نکرده‌اند؛ امیدوارم همه بارو کنند که کشور در شرایط صلح، تحریم، غیر تحریم و هر حالی باید از تولید ملی آن حمایت شود؛ زیرا تولید است که در همه این شرایط ما را حمایت و پشتیبانی خواهد کرد.
 
حمایت از تولید ایرانی باعث رونق بخشیدن به حرکت کشور؛ حرکت به‌سوی استقلال و رهایی از وابستگی‌ها، مستحکم کردن اقتصاد داخلی و شکوفا نمودن آن، ساختن کشور و آباد کردن خانه خودمان، بالا بردن قدرت خرید مردم و از همه مهم‌تر ایجاد اشتغال برای جوان ایرانی خواهد شد.
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۰۸:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۸:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۴:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۵ ۱۲:۴۴
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۴ ۰۶:۵۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۰۵ ۱۸:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۷ ۰۹:۰۰
 
۱۳۹۵/۰۲/۲۸ ۱۶:۲۸
 
 
کلمات کلیدی : تولید ملی+اقتصاد مقاومتی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۵۸:۱۱
ورود بی‌رویه کالا به کشور برنامه‌ای ضد اقتصاد مقاومتی بود. اگر دولت از 4 سال گذشته نسبت به ورود کالاهایی که مشابه داخلی داشتند حساسیت نشان می‌داد امروز مشاغل بسیاری از جمله صنعت نساجی، کیف و کفش و... تعطیل نبود. دولت عزم جدی برای برخورد با کالای قاچاق نداشت، از سویی دیگر دروازه‌های واردات برای هر نوع کالایی را بدون هیچ‌گونه تدبیری باز گذاشت. (4199056) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۲:۴۸
چون مدیران ما بجای تولید کننده ، تاجر هستند و فقط دنبال واردات و طلا و دلار و زدن صرافی و رانت (4199571) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۸:۱۶
این ماجرا و فرهنگ‌غلط فقط مربوط به چهار سال قبل نیست. بعضیها فقط ۸۰۰ میلیارد دلار صرف اشتغال زایی در چین و اشتغال زدایی در ایران کردند. (4200623) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۵۸:۲۷
عملکرد اقتصادی دولت به گونه‌ای است که آرمان مدیریت اقتصاد ایران، تحقق وعده شرکت‌های خارجی است! در حالی که ایران ظرفیت‌های تولید بومی برای فراتر از بازارهای داخلی را داراست. اقتصاد مقاومتی تنها راه مقابله با هجوم همه‌جانبه غرب علیه اقتصاد کشورمان است. (4199058) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۵۸:۵۷
بعد از برجام به جای وارد شدن اقلام دارویی و مایحتاج مردم، 2600 تن غذای سگ و گربه به کشور وارد شده است! شکوفه‌های برجام یکی پس از دیگری میوه می‌دهند! (4199059) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۲۵:۳۲
آخه نگران غذاتون هستن (4199248) (alef-3)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۶:۵۳
میزان سطح شعور شما از کامنتتون پیداست که به هموطنتون این جوری توهین میکنید متاسفم برای امثال شما که به خاطر اختلافات سیاسی با یک نفر این گونه صحبت میکنید شما کاملا قابلیت داعش شدن رو دارید (4199365) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۲۶:۵۸
این آمار توسط چه ارگانی اعلام شده؟ (4199251) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۲۸:۲۳
من هر موقع جنس ایرانی خریدم چه وسیله منزل وچه وسیله نقلیه ضرر کردم (4199253) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۳۳:۰۴
دوست عزیز ما در دولت قبل ورود دسته بیل از اندونزی و وارد کردن چوب بستنی و حتی چارپایان رو هم شاهد بودیم این حرف شما هم بی مورد هست دولت نمیتووه دونه به دونه کنترل کنه چی وارد بشه مردم تصمیم میگیرن که چی وارد کنن این اجناسی هم که شما گفتی لابد تقاضاش وجود داشته که مردم رفتن سفارش دادن
ضمن اینکه عذای سگ و گربه و..هم قبلا وارد میشد.
اگر قصدتون تخریب دولت هست یک بهانه درست پیدا بفرمایید ببم جان (4199264) (alef-3)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۸:۱۳:۱۳
چه اشکالی داره برخی اقلام رو که نداریم وارد بشه .
اما باید بررسی بشه اگه جنسی وجود داره دیگه واردات اون جنس یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی دولتها (چه 1 تا 11) متوجه نمیشدن که تو گمرگ چی داره وارد میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟جل الخالق (4200935) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۰۵:۱۵
چون تولید ملی به جای اینکه دنبال رقابت با سایر تولیدات و مطرح کردن اسمش و نقشه برای آیندش باشه، همش تو فکر اینه که جیب مردم رو خالی کنه!! شده یه فرهنگ، به هر دولتی قر بزنن که در مملکت رو ببندیم ما پولدار شیم!! دور تا دور ما رو کشور جنگ زده گرفته، تولیدات ملی ما حتی وسط اون بدبختی هم نتونست رقابت کنه! (4199077) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۱:۴۴
تنها کامنت منطقی همین بود به جای کمپین حمایت از تولید داخلی کمپین حمایت از مصرف کننده داخلی درست کنید مشکل کاملا حل میشود (4199568) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۱۲:۲۰
کارانه پزشکان باید قطع شود و به کارگران تعلق بگیرد. (4199094) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۰:۲۶:۳۱
درست است كه بسياري از كارگران زحمت كش هستند اما برخي از اينها جنس إيراني بنجل مي سازد و به كيفيت انچه ساحته اند توجه نمي كنند در حالي كه ميتوانند با دقت بيشتر جنس خوب تحويل دهند. پس براي اينها همين حقوق هم زياد است (4200260) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۱۹:۳۳
وقتی تولید کننده تمام فکرش سود کوتاه مدت است مطمئنا به کیفیت و برندسازی فکر نمی کند. چرا با این همه مشکلات اقتصادی که دامان خانواده ها را گرفته باید جنسی خریداری کنند که اطمینانی به کیفیت و کارکردش نداشته باشند؟ نمونه آن خودروهای داخلی است که توسط دولت هم ساخته می شود و نماد تولید ملی است. (4199110) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۲۲:۵۰
این خودرو سازها باعث شدن نگاه مردم به تولید داخلی مثبت نباشه در حالی که در بقیه حوزه ها ممکنه تولیدات رقابتی داشته باشیم (4199119) (alef-3)
 
سعيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۷:۴۴
الو شما از روماني داري پيغام ميزاري؟ نگران خودرو داخل ايران هستي؟ يه جاي كارت لنگ ميزنه! (4199483) (alef-3)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۳۸:۴۳
مردم طرفدار کالای با کیفیت هستند ایا تولید ملی باکیفیت هست تا مردم بدون نیاز به تبلیغ به سراغش برند (4199142) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۲:۴۷:۴۲
عدم استقبال مردم دلایل متنوعی داره: امیدوارم منتشر کنید.
اول اینکه مدیریت در شرکتهای دولتی ایرانی کاملا"، و در شرکتهای خصوصی ایرانی عموما"ضعیفه. حتی وزیر صنعت هم گفت بهتر در بعضی موارد مدیر خارجی وارد کنیم.
دوم: هزینه های جانبی تولید در ایران بالاست و قیمت تمام شده بالا درمیاد. چرا با اینکه در کشورما مواد اولیه، انرژی و دستمزد از چین پایینتره، قیمت کالای چینی ارزانتره؟
سوم: چرا من، یک مصرف کننده ایرانی از قشر متوسط، باید پولی رو که با هزار زحمت و دشواری بدست میارم، در قبال جنس ضعیف و گران ایرانی به جیب تولید کننده ایرانی بریزم؟ که ماشین چند صد میلیونی سوار بشه؟
حقوق و دستمزد متوسط حدود 7 درصد قیمت تمام شده رو تشکیل میده، اما موقع افزایش حقوقها در پایان سال کارفرماها به شدت در مقابل افزایش دو سه درصدی حقوق مقاومت میکنند.
همینا کافیه، بیشتر بنویسم مطمئنم منتشر نمیکنید. (4199151) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۰۶:۴۱
در همه حوزه های تولید عدم توجه به تحقیق و توسعه موج می زنه و کارخانه ها در همه ی زمینه ها هیچ افزایشی را در طی سال های گذشته به کیفیت نداشته و فقط به افزایش حجم تولید و قیمت آن پرداخته و مدام هم حرف از ضرردهی می کنند. کدام کارخانه ی موبایل ساز خودروساز لوازم خانگی ساز تولیدش چه به لحاظ قیمت و چه کیفیت از مشابه خارجی بهتر است مردم اگر باور داشته باشند که با خرید کالای ایرانی 3 سال یا 4 سال دیگر محصولات ان کارخانه قابل رقابت چه از لحاظ قیمت و چه از لحاظ کیفیت با مشابه خارجی می شود حمایت می کنند ولی مردم هیچ امیدی در این زمینه ندارند نتیجه ی انحصار در خودروسازی طی 40 سال گذشته جز رساندن کارخانه ای که روزی پیکان به استرالیا صادر می کرد و امروز...نبوده و این شامل بقیه هم می شود در معدود صنایعی که وضعمان خوب است مثل فولاد سازی هم با در اختیار گذاشتن گاز رایانه ای مفت سر پا مانده که به نوعی ثروت سوزی است و بقیه جهان با سوختی چند برابر به راحتی با فولاد سازی ما رقابت می کند باید چشم ها را شست و جور دیگر دید با حمایت مردم صنایع درست بشو نبوده و فقط جیب عده ای چاق تر شده و مردم کالای گران و بی کیفیت خریده اند.انحصار و توقع حمایت مردم چاره ساز نبوده وامتحانش رو پس داده و ایجاد رقابت با مشابه خارجی و کم کردن دلال بازی روسای کارخانه ها راهکار بهتری است (4199187) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۰۸:۲۵
تولید ملی یک اسم است وبس تولید کنندهای را نام ببرید که محصولاتش دائم در حال بروز شدن و دارای ایده های خلاقانه و نوگرایانه باشد یا در جا میزنند ویا اکثرا دائم در حال کاستن از کیفیت و کمیت هستند با این وضع اعتماد مصرف کننده سلب میشود برای نمونه سری به پارکینگ های مدیران خودروسازان بزنید ایا خودشان از دسترنج خود استفاده میکنند!!!!؟؟؟؟ایا میر کارخانه های لوازم خانگی یخچال و اجاق گاز و تلویزیون و ......را قابل خانه خود میدانند؟!!!
و الی اخر.......اگر بگوییم تولید میلی سخن گزافه ای شاید نگفته ایم (4199195) (alef-3)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۱۵:۲۰
حقیقتا چند وقتی است تصمیم گرفتم از کالای ایرانی استفاده کنم (تا جای امکان) این ماهم قرار است برم برای ماشین لاستیک بگیرم با اینکه میدونم لاستیک کره ای بهتر و نرم تر است با خودم گفتم لاستیک ایرانی میگیرم زودتر مجبور میشم عوض کنم اما حداقل کاری است که میتونم انجام بدم به نظر من این توجیهات هم که همش بگیم کیفیت اجناس ایرانی بد است اصلا صحیح نیست چون در بعضی اجناس مانند کفش و حتی لباس تولید ایرانی حتی بهتر از خارجی اما کمی گران تر است (4199223) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۲:۴۸:۳۳
داداش شما ایران زندگی میکنین. یک جنس ایرانی نام ببر که کیفیتش قابل مقایسه با مشابه ترکش باشه (4205034) (alef-11)
 
قلی
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۱۷:۵۴
فقط خدا میدونه اگه واردات نباشه تولید کننده ایرانی چه بلایی سر مصرف کننده میاره ... یه تیکه پارچه یک متری به عنوان لباس رو میده بالای 100 هزار تومن اما همون ترکیه ایش چرا باید ارزون تر باشه؟

مگه پول ایران بی ارزش تر نیست؟ تولید تو ایران باید ارزان باشه اما چرا گرون تر از لباس ترکیه ای یا چینی میشه؟ تولید کننده ایرانی هم اگه میتونه باید جنس ارزون و رقابتی تولید کنه نه اینکه واردات برنج گرفته بشه و تولید کننده ایران هر قیمتی دوست داشت تعیین کنه. مثل خودرو سازی. (4199231) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۲۹:۴۱
هر جنس ایرانی تا حالا گرفتم دچار مشکل شده من نمیدونم چه اصراری هست که در کالاهای دارای فناوری وارد بشیم اصلا مزیت رقابتی برای ایران در این کالاها نمیبینم خصوصا کالاهای الکتریکی و الکترونیکی این یک نظر نیست بلکه واقعیتی است که بنده خودم دارم میبینم چه عیبی داره در کالاهای مثلا شوینده و مواد غذایی گردشگری مواد شیمیایی و..وارد بشیم؟ من نمیدونم واقعا چه اصراری هست که کالاهایی رو تولید کنیم که نمیتونیم با کیفیت بسازیم یخچال و فریزر دچار مشکل لامپ دچار مشکل ماشین حساب دچار مشکل خودرو دچار مشکل و..موارد خیلی زیاده (4199254) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۴۰:۰۲
تولید ایرانی میخریم، به شرط اینکه تولیدکننده ایرانی هم به فکر بهبود کیفیت محصولش باشه! نه اینکه هر کدوم رو ما دیدیم، زن و بچه رو فرستادن کانادا، دنبال اینن که سریعتر بار رو ببندن و برن به عزیزانشون بپیوندن! (4199288) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۳:۰۶
مهمترین نکته در این موضوع فقط و فقط خود تولید کننده ایرانی است.آیا فکر کرده ایم چرا مردم خارجی می خرند؟ چون از کیفیت آن با توجه به قیمت آن راضی هستند.

خودروهای داخلی را مردم بزور می خرند چون کیفیت ندارند این همه دولت حمایت کرد. چه اتفاقی افتاد روزبروز بدتر شد.

وقتی جنس ایرانی می خری ، پولت را دور ریخته ای چون بعدا اگر بتوانی مجبوری یا یک خارجی جاش بگیری یا دوباره همان اشغال را بخری (4199358) (alef-3)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۹:۲۴
دچار سر درگمی هستیم. برای جلوگیری از واردات تنها راه افزایش نرخ ارز هست اما نه دولت و نه مردم اراده و خواستی برای افزایش نرخ ارز ندارند.

اگر منابع ارزی مان به طور بلند مدت و به فراوانی در دست باشد نیز منطقی نیست با ارزان نمودن ارز و وفور واردات تولید داخلی را از بین ببریم چه رسد به اینکه منابع ارزی کشور محدود، بی ثبات و غیر قابل اتکا هست.

روز مرگی در مدیریت اینکه برای چند صباحی خوش بودن و خرید کالای خارجی، قید تولید داخلی، ثروت آفرینی و کار و تلاش را زده ایم و البته همه مدعی تقویت پول ملی با صادرات نفت، پتروشیمی و میعانات گازی و معادن کشور هستیم. (4199595) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۲۰:۴۸
بهتره که اول تولید ملی رو تعریف کنید بنظرم ما دو جور تولید کننده داریم دسته اول تولید کننده مواد اولیه رو از خارج وارد میکنه و بعداز مونتاژ یه برند قلابی به جنسش میزنه دسته دوم اینکه تولید کننده از صفر تا صده مراحل تولید باخودش باشه و در آخر برند خودش رو میزنه. دسته اول از دوم خیلی بیشتره و عمده نارضایتی ها از دسته اول هست که اکثرا جنس بی کیفیت میدن و چون هویت داخلی ندارن خریدار خارجیش رو میخره اما دسته دوم درصورتی که دولتی نباشند و در فضای رقابتی حمایت بشن موفق میشن ولی چون دسته اول بیشترهستن باعث شدن که خریدار تمایلی به خرید جنس ایرانی نداشته باشه (4199724) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۴۱:۱۰
با سلام
انتخاب کالا و اجناس با توان اقتصادی مردم رابطه مستقیم دارد .به دلایل عدیده متاسفانه قیمت تمام شده اجناس ایرانی در اغلب موارد بیشتر از مشابه خارجی آن است . اگر دولت از ورود کالای خارجی جلوگیری کند تولیدکنندگان داخلی دمار از روزگار مردم در خواهند آورد .نمونه بارز آن خودرو . با شعار و تبلیغ و مظلوم نمایی نمی توان مردم را وادار به خرید کالای ایرانی کرد که معمولا کیفیت هم ندارند. (4199964) (alef-11)
 
سپهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۹:۳۶:۴۴
آقا جان این حرف ها رو برید به مسئولین بزنید!
مسئولین خودشونو مقید به مصرف کالای وطنی نمی دونن! انتظار از عموم مردم چیه؟!
شهرداری تهران برای کارمندانش چند هزار تلفن آی پی از چین وارد میکنه!
دولت برای تنظیم بازار مجوز واردات میده!! این نقض غرض نیست؟؟! مدیران همیشه ساده ترین راه رو انتخاب میکنند
40 سال از انقلاب گذشته و سالانه هزاران مهندس و متخصص هوافضا از دانشگاه ها به جامعه تزریق میشود. یعنی 40 سال برای راه اندازی خط تولید هواپیمای مسافربری کافی نبوده؟! چرا باید با خواهش و خواری هواپیما وارد کنیم؟ یک سؤال مهم دارم : آیا ملت ما شایستگی سوار شدن به هواپیماهای نوی خارجی رو دارد؟!
موز میوه ی اقلیم ماست که برای وارداتش ارز هدر میدن؟! هم سلامتی ما رو تهدید میکنه هم باغدار ما رو متضرر!
ملتی که با واردات نیاز های خودش رو تأمین کنه نه تنها استقلال نداره بلکه اقتدار هم نداره!
مردم به مسئولین نگاه میکنن!
آیا آرمان "جمهوری اسلامی" این بود؟!
این حرف ها رو برید به مسئولین بزنید نه مردم! (4200175) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۱:۵۳:۴۴
چون که دولت به جای اینکه نیروی تولید ی را جذب کنه ،یه سری کارمند استخدام کرده ،که هیچ منفعتی توی تولید نداره،فقط هزینه دارد لذا دولت باید سیاست کاریش را عوض کنه و کارگر جای کارمند بگیره،یا حقوق کارمند بیاره پایین تر از حقوق کارگر ،اون وقت قیمت تمام شده میا د پایین (4200414) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۸:۵۵
من یه سوال درباره تیتر مقاله دارم چرا باید این باور شکل می گرفت؟
ما متاسفانه چیزی رو که توی کشورمون نفهمیدیم تفکر برنده برنده هست. این تفکری هست که در تمام دنیا انقلاب به پا کرده. البته در مذاکرات هسته ای هم توسط غربی ها به کار برده شد. اما این ریشه در فرهنگ اونها داره. کافی فقط یه سوال رو از خودمون بپرسیم آیا در هنگام خرید کالاهای ایرانی همه ما ایرانی ها برنده ایم؟ (4200646) (alef-3)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۲:۲۳:۴۲
حمایت از تولید داخلی فقط موضوع دولتی نیست. به طور مثال تولید کنندگان قطعات برای خودرو سازان بزرگ داخلی به علت عدم دریافت به موقع طلبشان ناچار به اخذ وام از بانکها هستند که درحقیقت سود مورد انتظار تولید را به بانکها میپردازند. در چنین شرایطی انتظار هزینه و سرمایه گذاری برای تحقیق و توسعه و بهبود کیفیت نیز جایی ندارد. نتیجه آنکه کالای وارداتی برنده این بازیست. (4201341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۴:۱۷:۴۷
علت كاملا واضحه...وضعيت مواد غذايي كه واضحه شير پالم،غذاهاي فوري كه اغلب از پسماند ها درست ميشه،...
اون از وضعيت خودرو كه اصلا نيازي به توضيح نداره...مشكل اصلي اينه كه رو چيزي كه كشور استعداد نداره سرمايه گذاري ميشه...سابقه هم نشان داده توليد كننده هاي داخلي بي جنبه هستند...به محض حمايت شدن و شهرت...٩٠ درصد اب ميبندن تو كارشون...بعد عدم تبليغات درست و برند سازي واقعا مسخره كه هيچ جاذبه اي براي مشتري نداره (4201511) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۴:۱۱:۴۳
والا من که اینقدر پولدار نیستم که بتونم جنس ایرانی بخرم. آخه از هر جنسی باید د وجین بخری شاید یکیش خوب باشه (4206942) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.