نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 294511
نقدی بر نظر دکترمطهری پیرامون رابطه با آمریکا
بخش تعاملی الف - یاسرامیدی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۵۰


اینجانب ضمن احترام به نظرات آقای دکترمطهری نماینده محترم مجلس لازم می دانم نقدی به شرح زیر با ذکر دلایل و استدلالات متقن بر سخنان ایشان، در حد توان خود مرقوم دارم:

۱)ایشان ابتدا اعلام کرده اند: (روزی که انقلاب کردیم بنابر قطع رابطه با آمریکا نبود اتفاقاتی افتاد و البته چپ گرایان در آن نقش داشتند، که موجب شد آمریکا این رابطه را قطع کند) در نقد این سخن آقای مطهری لازم است بیان دارم که:

اولا": لحن آقای مطهری طوری به خواننده القا می کند که انگار ایران مقصر قطع ارتباط آمریکا با ایران بوده، در مورد قطع رابطه آمریکا با ایران، ایران مقصر نبود بلکه برعکس آمریکا خود مقصر قطع رابطه بود و چند ماه بعد از اشغال لانه جاسوسی در ۱۹ فروردین ۵۹ آمریکا رسما" رابطه خود با ایران را قطع کرد.

ثانیا" ممکن است الان بعضی ها با خود فکر کنند خوب ایران مقصر بود که سفارت آمریکا را اشغال کرد و بعد آمریکا در پاسخ به این عمل ایران، رابطه را قطع کرد که این نظر نیز درست نیست چون آمریکائی ها سفارت خود را که اساس کار آن ورود به مسائل دیپلماتیک بود را تبدیل به لانه ای برای جمع آوری اطلاعات سیاسی، امنیتی و... و جاسوسی از مردم و نظام نوپای جمهوری اسلامی و طراحی کودتا و توطئه علیه انقلاب کرده بودند و چه بسا اگر دانشجویان پیرو خط امام (ره) چنین کار بزرگی را انجام نمی دادند فاتحه ی انقلاب بی شک در همان ماه های نخستین پیروزی انقلاب خوانده شده بود و به همین دلیل مهم بود که امام (ره) این اقدام بزرگ را انقلاب دوم و حتی مهمتر از آن خواند.

اما بخش دوم از این سخن آقای مطهری که بیشتر باعث تعجب است این است که ایشان قطع ارتباط آمریکا با ایران را در حد اینکه (چپ گرایان عامل آن بوده اند و در آن نقش داشته اند) را پائین آورده اند، ضمن احترام مجدد به نظر آقای مطهری آیا واقعا" ساده انگارانه نیست که فقط و فقط اقدامات چپ گرایان را عامل جدایی ایران از آمریکا بدانیم که مثلا" اگر چپ گرایان نبودند، امام(ره) تن به ادامه رابطه ذلت آمیز با شیطان بزرگ (مبتنی بر رابطه گرگ و میش،طبق فرموده امام(ره)) می دادند؟

خیر ابدا" اینطور نیست. زیرا هرکس که کوچکترین آشنایی با سیره آن امام بزرگ را داشته باشد این امر را منتفی می داند. به راستی مگر همین فرانسه و آلمان که دوستان و متحدان صمیمی آمریکا نیستند و با این کشور رابطه ندارند؟ ولی با این وجود می بینیم که سخنان مسئولین این کشور را نیز شنود می کند و حتی به متحدان اصلی خود نیز رحم نمی کند حال به راستی چه تضمینی وجود دارد که به ما رحم کند که سال ها به قول اوباما دشمن قسم خورده آمریکا بوده ایم و هستیم.

۲) اگر ایشان معتقد است که با رابطه با آمریکا می توان از اسلام هراسی و ایران هراسی در دنیا که با زدن برچسب هایی چون: تروریسم بودن ایرانیان و مسلمانان و ایران دارای بمب اتمی و... کاست نیز کاملا" در اشتباه اند زیرا:

اولا": رسانه هایی که به تبلیغ ایران هراسی علیه جمهوری اسلامی مشغولند حتی در دولت آقای خاتمی که ایشان موضع انفعالی در سیاست خارجی در مواجهه با غرب اتخاذ کردند و دست دوستی به سوی این کشور دراز کردند ایران را در محور شرارت قرار دادند.

ثانیا":همین الان هم که دولت آقای روحانی اقدامات محتاطانه ای را در سیاست خارجی در پیش گرفته اند آمریکا بی ادبتر از همیشه ایران را بزرگترین حامی تروریسم در منطقه خوانده و نتایج نظرسنجی ها در مورد ایران در آمریکا نیز نتایج امیدوارانه ای نیست.

برای مثال: در جدیدترین نظرسنجی پایگاه راسموسن در آمریکا ۶۳درصد مردم آمریکا از اقدامات اوباما ناراضی اند همان اوبامایی که طبق نظر برخی دوستان اصلاح طلب سیاست نسبتا" خوبی را در برابر ایران در پیش گرفته است. در نظرسنجی دیگر که همین چند هفته قبل توسط ساکرامنتوبی به عمل آمده بود بخش قابل توجهی از مردم آمریکا خواستار حمله نظامی این کشور به سوی ایران شده بودند. و معتقدند که ایران در آستانه حمله اتمی به آمریکا قرار دارد. همچنین در نظرسنجی دیگر که توسط موسسه زاگبی در خصوص حمایت آمریکا از حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران به عمل آمده بود، تنها۲۳درصد با حمایت آمریکا از اسرائیل مخالفت کرده بودند که اتفاقا" نتایج این نظرسنجی ها توسط پایگاه اصلاح طلب و حامی دولت [...] نیز پوشش داده شد.

[...] آیا فراموش کرده ایم که رادولف شکسپیر اقتصاددان برجسته انگلیسی در مصاحبه ۴آذر خود با کیهان مدعی شده بود که:آمریکا و اقتصادش طوری زمین خواهد خورد که همه متعجب خواهند شد.



۳) ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به درستی فرموده اند: (تمدن بزرگ اسلامی قرن۴و۵هجری، نتیجه برقراری ارتباط میان مسلمانان با پیروان سایر ادیان و ملل مختلف بوده و اگر مسلمانان باب ارتباط با سایر ملل را می بستند امروز اسلام این مقدار گسترش نداشت) بنده نیز با این سخنان موافقم اما یک نکته را اضافه می کنم و اینکه فقط رابطه با سایرملل باعث پیشرفت اسلام نشد بلکه اقدامات دیگری نظیر: توجه به مسائل عبادی، اخلاقی، توجه به علم اندوزی و آموزه های اصیل قرآن و پیامبراسلام(ص) نیز تاثیر جدی داشت. اما نقد بنده به این بخش از سخنان آقای مطهری این است که:اتفاقا" یکی از دلایلی که باعث افول قدرت اسلام در طی سال ها و قرون بعد به خصوص در اندلس (که اوج تمدن اسلام در اروپا بود) شد همین کنترل نکردن روابط با سایر کشورهای اروپایی و فضای بیش از حد باز فرهنگی و سیاسی مبتنی بر نگاه حسن ظن ایران و سایرمسلمانان به سایر کشورهای غیراسلامی و اروپایی بود که باعث شد این کشورها با بستن قراردادهای تجاری، فرهنگی، سیاسی و عقیدتی با مسلمانان در ۳ موضوع:الف:آزادی در تبلیغ دین،ب:آزادی در آموزش به مسلمانان ج:آزادی در تجارت با مسلمانان،توانستند با ترویج می گساری،خوشگذرانی،رفاه کاذب،گناه و فسادهای اخلاقی،از بین بردن روحیه خودباوری و اعتماد به نفس مسلمانان و وارد کردن گفتمان خود به درون مرزها و تفکرمسلمین،موجب افول تمدن عظیم اسلام شدند.زیرا آنان نیز به این باور رسیده بودند که از طریق رابطه و نفوذ به ممالک اسلامی بهتر میتوانند اسلام را کنترل و ساقط کنند تا حمله نظامی.کاری که سالهاست به ویژه بعد از جنگ تحمیلی دشمنان قسم خورده این ملت از طریق پروژه آندولسیزه کردن ایران اسلامی به دنبال آنند و هم اکنون بعد از توافق هسته ای اگر مسئولین تدبیر اساسی به خرج ندهند این امر متاسفانه سرعت بیشتری خواهد گرفت.

۴):محور چهارم سخنان ایشان (سیره پیغمبرگرامی اسلام در ارتباط و ابلاغ پیام اسلام به همه ی دنیا و نوشتن نامه و ارسال سفرا به آن کشورها بود) لازم است بیان دارم که اولا":برای پیامبرگرامی اسلام(ص)،اصل :دعوت سران کفار و سایرملل به دین مبین اسلام بود نه صرف برقراری رابطه به هر قیمت،برهمین اساس ایشان نامه هایی به سران این کشورها از جمله(ایران،روم و...) نوشتند و آنان را به پذیرش اسلام دعوت کردند و اگر دعوت پیامبر اسلام را میپذیرفتند چه بهتر و اگر نمیپذیرفتند و به دشمنی و لجاجت خود پای می فشردند پیامبر(ص) با زبان شمشیر با آنان برخورد می نمودند.ثانیا":از این قبیل دعوتها و نامه ها به سرا کفر و سایرملل از ابتدای انقلاب تاکنون وجود داشته و امام راحل(رض)،مقام معظم رهبری(مدظله) و روسای جمهور ما در دوره های مختلف و با ادبیاتی گوناگون،بارها و بارها از طریق نامه نگاریها،تریبونهای عمومی و...سران کفر و استکبارجهانی را به دین مبین اسلام،ارزش های انسانی و الهی و فضایل اخلاقی و... دعوت کرده اند.(از جمله:نامه امام(ره) به گورباچف رهبرشوروی،نامه روسای جمهور ما به سران آمریکا و...میتوان نام برد)اینها همگی از این قبیل و از سنخ نامه های دعوت پیامبراسلام(ص) به سران کفر است.که اگر منظور آقای مطهری از رابطه اینجور موارد است که از ابتدای انقلاب تاکنون فراوان وجود داشته است.در ضمن در زمان پیامبرگرامی اسلام(ص) نیز رابطه با غیرمسلمانان(یهودیها،مسیحی ها و...) در جاهایی که اقتضاء می کرد با رعایت چارچوب های مشخص،حفظ مصالح اسلام و احترام متقابل وجود داشت همانطور که امروزه نیز ایران اسلامی روابط گسترده ای با ملل غیرمسلمان اروپایی،آسیایی،آمریکای جنوبی و... دارد ودر موضوعاتی از قبیل مسئله هسته ای به فرموده رهبرانقلاب جهت دفع شردشمن با آمریکا مذاکره کردیم و می کنیم.این ها همگی از این قبیل موارد است.در ضمن اینکه ایشان بیان میدارند که پیامبر(ص) مکه را بدون خونریزی فتح کرد کاملا" طبیعی بود زیرا در آن شرایط که ابوسفیان تسلیم شده بود و هرچند به ظاهر اعلام مسلمانی کرده بود،دیگر چه ضرورتی داشت که پیامبر با خونریزی و شمشیر مکه را فتح بکند؟چه کسی این استدلال را قبول می کند؟ .در پایان این نوشتار،قسمتی از بیانات ارزشمند و گرانسنگ امام راحل که به مناسبت ۱۹ فروردین۵۹ بعد از اعلام قطع رابطه آمریکا با ایران از سوی جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا ایراد فرمودند و اتفاقا" برعکس آقای مطهری که رابطه با آمریکا را در جهت رسیدن به آرمانها و پیروزی نهایی لازم میدانند،ایشان(امام راحل) این قطع رابطه با آمریکا را طلیعه پیروزی نهایی میدانند.حال بخشی از این بیانات ارزشمند را مجددا" با هم می خوانیم:

امام خمینی(ره):ما این قطع رابطه را به فال نیک میگیریم چون که این قطع رابطه،دلیلی بر قطع امید دولت آمریکا از ایران است،ملت رزمنده ایران این طلیعه پیروزی نهایی را که قدرت سفاکی را وادار به قطع رابطه یعنی خاتمه دادن به چپاولگری ها کرده،اگر جشن بگیرد حق دارد.
 
کلمات کلیدی : یاسرامیدی
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۱:۲۷:۰۵
امان از افراط گرایی تندروها (3182691) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۲:۴۱:۱۲
نظرات اقاي مطهري درست تر است
اگر امريكا جاسوسي ميكرد سفارتش رو ميبستند نه اين كه
اشغالش كنتد (3182740) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۹:۴۵
چرا جاسوسی آمریکا و هماهنگی در کودتای اوایل انقلاب رو نمی بینید ؟ مجازات جاسوس چیه ؟ ضمنا میگید اگر جاسوسی کرده ؟ یعنی شما اونقدر ساده به قضیه نگاه میکنید که باور نکردید جاسوسی شده ؟ آمریکا حتی گوشی مرکل رو شنود کرد (3183870) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۳:۳۲:۵۶
آمریکا منشا تمام جنایات و خونرویزی های بین المللی است . اگه این شیطان دست از کاراش برداره این همه جرم و جنایت نمیشه مثالش چراغ سبز برا حمله به یمن ،نادیده گرفتن دموکراسی در بحرین ،کمتر دونستن دموکراسی در سوریه به نسبت عربستان و ... (3183875) (alef-11)
 
احمد ع ع ع
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۵:۴۷:۰۶
:رابطه با امریکا و هر کسوری خوب است وال خفط ارزشهای نظام نه اینطوری. که حیثیت نطامها زیر سوال برود (3182804) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۷:۴۲:۴۲
ياسر خان
حق با جناب مطهري است (3182886) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۸:۵۱:۱۲
من با نظرات مطهری موافقم (3183045) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۰۹:۳۶:۱۸
شما ميتوانيد بگوييد چرا آمريكا بد است وروسيه وچين خوبند؟ (3183171) (alef-11)
 
صمصام
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۶:۲۴
جناب یاسر امیدی برادر ارجمند !! براستی میزان اطلاعات شما از روابط بین الملل در چه حدی است ؟؟!! به نظر من شما بهتر بود قبل از نقد سخنان جناب مطهری کمی در بحث روابط بین الملل و جزییات ان مطاله میکردید ..خیلی خوب بود!!! .اکنون در دنیای سیاست بسیاری از کشورها با هم روابط اقتصادی وسیاسی و..و...دارند در حالیکه روزگاری در مقابل هم بزرگترین جنگ خانمانسوز ناریخ را رقم زدند !!اکنون صدر اعظم المان در کنار رییس جمهور امریکا می ایستد .رییس جمهور ایتالیا در کنار نخست وزیر انگلیس در پارلمان اروپا می نشینند در حالیکه این کشورها در جنگ دوم جهانی باعث کشته شدن میلونها نفر ومیلیاردها دلار تلفات از از کشور طرف مقابل شدند !!!... اینها اتفاق عجیبی نیست .بلکه الزامات روابط بین الملل است ...البته طبق گفته شما ممکن است مثلا سازمان جاسوسی امریکا یا سفارت سخنان ومکالمات مقامات المانی یا انگلیسیو یا ایرانی را شنود کنند ولی دلیلی بر قطع یکباره کلیه روابط نخواهد بود!!و یا امریکا با بمباران اتمی ژاپن باعث شکست کامل ژاپن و کشته شدن صدها هزار نفر شد اما اکنون پس از نزدیک هفتاد سال از ان اتفاق بزرگترین خودرو ساز ژاپن (تویوتا )در خاک امریکا خط تولید احداث میکند بدون انکه خطری متوجه دو کشور شده باشد !! در این اتفاقات امنیت هیچ کدام به خطر نمی افتد ...اما استدلال شما در خصوص علت افول قدرت اسلام عجیب و غیر منطقی است .اگر کشوری نتواند الزامات روابط با کشورهای دیگر را بپذیرد یا نتواند به قول جنابعالی در مقابل نفوذ وتاثیرات کشور مقابل ، مقابله به مثل کند اصولا ایجاد رابطه بی معنی است .و باید کلا از همه دنیا منزوی وروگردان باشیم چون میترسیم مباد دشمن نفوذ کند !!!!!استدلال شما بسیار شبیه سخنان مخالفان توافق هسته ای است که مدام نگران نفوذ و سلطه امریکا هستند !!!!اما هیچ راهکار یا شیوه ای برای بر طرف کردن این نگرانی نمیدهند !!!و راحت صورت مسئآله را پاک میکنند چرا ؟؟آیا کشور ما ضعف یا نقصانی از لحاظ امنیتی دارد که اینقدر نگران نفوذ دشمن هستید ؟؟؟یا نگران چیز دیگری هستید ؟؟!!!اگر معتقد به رابطه با کشورهای دیگر هستیم باید الزمات انرا بپذیریم و راهکار مناسب اتخاذ کنیم نه اینکه مدام تهدید کنیم که چنین وچنان خواهد شد یا نگران نفوذ وسلطه دشمن باشیم !! (3183769) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۶:۲۰:۲۷
دوستان فراموش نکنند خوابیده را می توان راحت بیدارکرد اما کسی که خود را به خواب می زند هرگز (3184277) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۷:۰۷:۱۸
امریکا ازدیکتاتورهای منطقه دارد تمام قد حمایت
وحتی حفاظت میکند اگربا اورابطه میداشتیم روی ارامش را نمیدیدیم یا میبایست ددست از
ارمانهای انقلاب. میکشیدیم (4097929) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.