توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 341419
مسکو: ایران از آزمایش موشک بالستیک منع نشده
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۸
وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک منع نکرده، تأکید کرد که هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه موشک‌های آزمایش‌شده از سوی ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند، وجود ندارد.

به گزارش فارس، وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه بار دیگر تأکید کرد که رزمایش موشکی اخیر ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نبوده است.

به نوشته خبرگزاری اینترفکس، وزارت خارجه روسیه می‌گوید معتقد است که شلیک موشک‌های بالستیک توسط ایران نقض قطعنامه نیست، چراکه «هیچ مدرکی دال بر اینکه موشک‌های بالستیک تست شده توسط ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند، وجود ندارد.»

مسکو همچنین تأکید کرده است که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک منع نکرده است.

صبح امروز خبرگزاری «رویترز» نوشت که آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی آن در نامه‌ای مشترک به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل مدعی شدند که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران «در تقابل» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان در این نامه خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، آمده است آزمایش‌های موشکی بالستیک اخیر ایران «در تقابل» و «ناسازگار» با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

در ادامه این نامه با بیان این ادعا که موشک‌های آزمایش شده ایران «ذاتاً قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارد»، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است که «پاسخ‌های مناسب» به آزمایش موشکی اخیر ایران را بررسی کند.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ که در تائید توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ صادر شد، محدودیت‌های موشکی ایران برای ۸ سال دیگر پابرجا ماند، با این حال ادبیات قطعنامه در مقایسه با قطعنامه ۱۹۲۹ که پیشتر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران تصویب شده بود، تفاوت کرده است. در قطعنامه جدید تنها «از ایران خواسته» شده که روی موشک‌هایی «که برای داشتن توانایی حمل سلاح هسته‌ای طراحی شده‌اند» کار نکند. این در حالی است که در قطعنامه پیشین گفته شده بود که شورای امنیت «تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» بر روی «موشک‌های دارای توان حمل سلاح هسته‌ای» کار کند.

همین تغییر ادبیات قطعنامه موجب شده تا آمریکا و متحدانش برای پیشبرد تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه موشکی ایران از مسیر شورای امنیت با مشکل مواجه شوند، چراکه آنطور که مسکو می‌گوید، در قطعنامه تنها از ایران درخواست شده و یک درخواست قابل نقض نیست، بلکه یک کشور می‌تواند این درخواست را بپذیرد یا نه.

ایران اواخر سال گذشته رزمایش موشکی‌ای را برگزار کرد که کشورهای غربی مدعی هستند ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ است. شورای امنیت اندکی بعد به درخواست آمریکا برای بررسی این رزمایش تشکیل جلسه داد، اما این نشست بدون نتیجه خاصی به پایان رسید.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های شورای امنیت نیز خود اذعان دارند که توجیهات مطرح شده برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران به بهانه رزمایش موشکی، ضعیف است، چراکه با متن قطعنامه همخوانی ندارد.

چهار کشور تدوین کننده این نامه نیز آنطور که رویترز نوشته، کاملا در نگارش این نامه دقت کرده‌اند و در آن مدعی «نقض» قطعنامه نشده‌اند، بلکه مدعی شده‌اند که آزمایش موشکی ایران «در تقابل» با قطعنامه است.

رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که اعضای شورای امنیت می‌دانند که درخواست از ایران از لحاظ قانونی الزام آور نیست و نمی‌توان از آن برای اعمال تنبیهات فصل هفتمی از جمله تحریم یا به کارگیری نیروی نظامی استفاده کرد. با این حال کشورهای غربی می‌گویند ایران تعهدی سیاسی برای پایبندی به این محدودیت دارد.

به نوشته رویترز، چندین دیپلمات به این خبرگزاری گفته‌اند که نهایت واکنش شورای امنیت علیه ایران، محکوم کردن آزمایش‌های موشکی باشد. بر اساس توافق هسته‌ای، تنها در صورت نقض تعهدات هسته‌ای ایران است که امکان بازگشت تحریم‌ها وجود دارد.

با این حال دیپلمات‌های غربی می‌گویند محکومیت از سوی شورای امنیت می‌تواند سکوی پرتاب قانونی‌ای در اختیار کشورهای اروپایی قرار دهد تا تحریم‌های جدید یکجانبه علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند.
 
کلمات کلیدی : آزمایش موشکی+مسکو+ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.