توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 383116
یو‌پی‌آی: نزدیکی بیشتر تهران و مسکو به چه معناست؟/ پایان ماه‌عسل تهران-واشینگتن
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۷
یک خبرگزاری آمریکایی نوشت: پرواز بمب‌افکن‌های روسیه از پایگاه شهید نوژه ایران فصل جدیدی را در معادلات خاورمیانه رقم زد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ خبرگزاری آمریکایی «یونایتد پرس اینترنشنال» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: حضور خلبانان روس در پایگاه هوایی همدان، یکی از شهرهای ایران، نه تصادفیست و نه اینکه تنها به‌دلیل آزادسازی شهر حلب سوریه است. پرواز بمب‌افکن‌های روسیه از پایگاه هوایی شهید نوژه نتیجه سلسله رویدادهایی است که به ایجاد شرایط کاملاً جدید در بخش شرقی منطقه خاورمیانه انجامید. مذاکرات سه‌جانبه میان ایران، روسیه و آذربایجان که ۸ اوت سال جاری میلادی (۱۸ مرداد) در باکو، پایتخت آذربایجان، صورت گرفت، برگ جدیدی از همکاری‌های اقتصادی را میان این سه کشور رقم زد.

سفر ۹ اوت (۱۹ مرداد) «رجب طیب اردوغان،» رئیس‌جمهور ترکیه، به شهر «سن پترزبورگ» روسیه که باعث کاهش چشمگیر تنش‌های میان مسکو و آنکار شد و همچنین، توسعه سریع روابط اقتصادی میان ایران و روسیه (پس از لغو تحریم‌ها)، بویژه در زمینه‌های انرژی و حمل‌و‌نقل، از دیگر رویدادهای مؤثر در شکل‌گیری معادلات جدید در خاورمیانه محسوب می‌شود.

نگارنده گزارش سپس می‌افزاید: به بیان دیگر، روسیه پیش از برگزاری گفتگوها درخصوص استفاده از پایگاه هوایی شهید نوژه، از ایجاد یک پایگاه سیاسی و انعقاد چندین قرارداد تجاری و اجتماعی با ایران اطمینان حاصل کرده بود. تفاهم نظامی-سیاسی اخیر میان دو کشور حرکتی طبیعی است که نشان‌دهنده عزم تهران و مسکو برای تبدیل شدن به بازیگران اصلی نه تنها در حل بحران داخلی سوریه، بلکه در تعیین معادلات منطقه خاورمیانه است.

در ادامه گزارش آمده است: مطمئناً در شرایط جدید ایجادشده، آمریکا بزرگترین بازنده است. پرواز بمب‌افکن‌های روسیه از پایگاهی در ایران نشان می‌دهد روابط میان مسکو و واشینگتن برای کرملین از بالاترین اولویت برخوردار نیست. حتی در صورتی که تصور کنیم روسیه برای روابطش با آمریکا اهمیت ویژه‌ای قائل است، تفاهم اخیر این کشور با ایران نشان می‌دهد کرملین برای بهبود روابط با واشینگتن حاضر به قربانی کردن موفقیت‌ها و موقعیت‌های راهبردی نیست.

نگارنده گزارش سپس می‌افزاید: تفاهم اخیر میان ایران و روسیه به منزله پایان ماه‌عسل در روابط تهران-واشینگتن است. این تفاهم بیانگر بی‌اعتمادی عمیق ایران به آمریکا و ظرفیت این کشور برای تأثیرگذاری بر متحد نزدیکش، عربستان سعودی، است. آمریکا ممکن است «حق وتوی» خود را علیه توسعه روابط سیاسی و نظامی دیگر کشورها با ایران از دست بدهد.

ایران با صدور اجازه به روسیه برای استفاده از یک پایگاه نظامی در این کشور علیه تروریست‌های سوریه نشان داد این کشور، به عنوان یکی از قدرت‌های محوری خاورمیانه، تا چه حد به حل بحران سوریه علاقه‌مند است و در این خصوص منافع خودش را در نظر می‌گیرد و نه شرایط غرب را. آمریکا باید در این زمینه، تنها خودش را مقصر بداند. این کشور ظرفیت و درک صحیحی از مرزبندی در روابط با رقبا و متحدانش ندارد. به نظر می‌رسد چین که تا پیش از این در مسئله بحران داخلی سوریه بی‌طرف مانده بود، پس از پرواز بمب‌افکن‌های روسیه از پایگاه هوایی شهید نوژه، تصمیم گرفته از «بشار اسد،» رئیس‌جمهور این کشور، حمایت کند. هدف پکن پشتیبانی از [دولت قانونی] سوریه نیست؛ بلکه تنها می‌خواهد در معادلات سیاسی-اقتصادی آینده نقش داشته باشد.

نگارنده گزارش سپس می‌افزاید: مسکو با استفاده از پایگاه هوایی از خاک ایران برای انجام حملات هوایی علیه داعش، ۳ پیام برای واشینگتن فرستاد: نخست آنکه، کرملین از این طریق به کاخ‌سفید فهماند روابطش با تهران از اولویت بالا و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نگارنده گزارش همچنین پیش‌بینی می‌کند با ادامه روند کنونی، در آینده شاهد سطح بی‌سابقه‌ای از روابط نزدیک میان ایران و روسیه خواهیم بود.

دوم آنکه، روسیه دیگر مرزبندی آمریکا درخصوص مخالفان «میانه‌رو» و «غیرمیانه‌رو» در سوریه را قبول ندارد.

سوم آنکه، نابودی تروریست‌های مستقر در شهر حلب سوریه از چنان اهمیتی برای روسیه برخوردار است که این کشور حاضر شده روابط خود را با آمریکا –هر چند مقطعی- فدای تحقق این هدف کند.
۱۳۹۵/۰۹/۰۶ ۱۷:۰۵
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۵ ۲۳:۱۰
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۵ ۲۳:۰۲
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۵ ۱۲:۲۱
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۱ ۱۷:۲۶
 
۱۳۹۵/۰۵/۳۰ ۰۶:۲۸
 
۱۳۹۵/۰۵/۳۰ ۰۰:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۹ ۱۳:۴۴
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۹ ۱۳:۳۸
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۹ ۱۳:۳۶
 
 
کلمات کلیدی : آمریکا+روسیه+پایگاه هوایی ایران+موشک‌های روسی در همدان +همدان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.