نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 34841
در باب ميراث فرهنگی: به بهانه مرمت آرامگاه کورش
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۲:۲۸


امروز در سایت الف مطلبی خواندم با عنوان "ماجرای مرمت آرامگاه کورش". بر اساس این خبر، جناب آقای مهندس طالبیان مدیر محترم بنیاد پارسه پاسارگاد گفته اند که مرمت سقف آرامگاه علمی انجام شده و بعضی هم گفته اند که این کار علمی صورت نگرفته و خساراتی به بار آمده است. بنده قضاوتی در این باب ندارم چون اطلاعم منحصر به همین خبر است و لاغیر، که طبیعتا نمی تواند مبنای قضاوتی باشد. اما از آنجا که اسم پاسارگاد و آرامگاه کورش چنان بزرگ است که وقتی به هر عنوان مطرح می شود نمی شود از کنار آن بی حساسیت گذشت، وظیفه خود می دانم که به بهانه طرح این بحث، نکاتی را یادآوری کنم. پیش از همه، از باب مقدمه، مناسب می دانم با ذکر خاطره ای غرورانگیز و در عین حال مسئولیت آفرین از مراسم ثبت پاسارگاد و آرامگاه کورش در فهرست میراث جهانی شروع می کنم.
***


آرامگاه کورش و حریم آن در پاسارگاد در سال 2003 میلادی در اجلاس کمیته میراث جهانی در شهر سوژو در استان شانگهای در چین در فهرست میراث جهانی ثبت شد. مقدمتا و بطور ساده و به دور از دقایق فنی عرض میکنم که برای ثبت یک اثر در این فهرست مراحل فنی دقیق و طولانی باید طی شود که اگر کار درست و علمی انجام شود و به مشکلی برنخورد حدود دوسال طول می کشد. می باید پرونده اثر، شامل نقشه ها و حریم ها، برنامه کشور برای نگاهداری و مرمت آن، و دلایل ارزش تاریخی و جهانی و منحصر به فرد بودن آن در سطح جهانی ( به عبارت کنوانسیون میراث جهانی: Outstanding Universal Value) و موارد بسیار دیگر تکمیل شود و ابتدا مورد قبول کارشناسان شورای جهانی بناهای و منظرهای تاریخی، ایکوموس،



(International Council on Monuments  and Sites ) قرار گیرد و این کارشناسان - که بسیار کارکشته و دقیق هستند و ملاحظات سیاسی هم سرشان نمی شود- بپذیرند که این اثر ارزش منحصر به فرد جهانی دارد و بر اساس معیارهای کنوانسیون میراث جهانی، ورای مرزهای ملی، میراث همه بشریت است و کشور متقاضی ثبت آن، توان و اراده رسیدگی و نگاهداری آن را دارد. پس از آنکه ایکوموس پرونده را پذیرفت، یونسکو آن را به دبیرخانه کمیته میراث جهانی می فرستد تا نامزدی آن برای ثبت در فهرست میراث جهانی بررسی شود. اگر از این مرحله هم گذشت، پرونده در دستور کار اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی قرار می گیرد. وقتی در اجلاس این کمیته نوبت طرح این پرونده می رسد ابتدا رئیس کمیته از نماینده ایکوموس می خواهد که نظر کارشناسی خود را در باب اثر و ثبت آن مطرح کند و سپس کمیته وارد بحث در صلاحیت اثر برای ثبت می شود و سپس رای گیری نهائی به عمل می آید. بنده شاهد بوده ام که گاهی بحث در صلاحیت یک اثر که از صافی های قبلی ایکوموس و غیر آن هم عبور کرده است، دو روز وقت کمیته را می گیرد و حتی مورد تصویب قرار نگرفته و رد شده و یا، حد اقل، بحث در باره آن به دلیل ضعف دلایل و نقص پرونده با اجلاس بعد موکول شده است.



اما اتفاقی که در سال 2003 در چین در صحن علنی اجلاس کمیته میراث جهانی- با حضور حدود دوهزار کارشناس میراث فرهنگی از سراسر جهان و نمایندگان کشورها- در مورد ثبت پاسارگاد و آرامگاه کورش افتاد کم سابقه و غرورانگیز بود.



وقتی نوبت به پاسارگاد رسید، رئیس کمیته از نماینده ایکوموس خواست که گزارش خود را قرائت کند و او با چنان شور و حال و احساساتی گزارش را می خواند که اشک در چشمان من جمع شد. گوئی عزیزی و معشوقی جهانی و بشری را با هیجانی صادقانه وصف می کند. در کنار نکات فنی و تطبیق با مواد کنوانسیون و دلایل منحصر به فرد بودن این اثر برای میراث همه بشریت، از تاریخ و معماری پاسارگاد و باغهای آن گفت، از اهمیت آرامگاه کورش و معنای نمادین آن گفت، و اینکه چگونه اسکندر پس از فتح فارس چون به آرامگاه کورش رسید از اسب پیاده شد و تعظیم کرد و به بزرگداشت و مرمت آن دستور داد و . . . .



گزارش او که به پایان رسید، طبق معمول می باید رئیس اجلاس، اعضای کمیته و کارشناسان هیاتهای نمایندگی کشورها را به بحث و اظهار نظر در باب ثبت آن در فهرست میراث جهانی دعوت می کرد، اما چنین نشد و فضای اجلاس پس از آن گزارش حتی فرصت دعوت رئیس جلسه از اعضا برای بحث را هم به او نداد. پس از قرائت هیجان انگیز آن گزارش، لحظاتی سکوت سالن اجلاس را فراگرفت و ناگهان همه حاضران، یکپارچه شروع به کف زدنهای ممتد کردند. این کار در آداب یونسکو و مجامع سازمان ملل، قوی ترین نوع تصویب است که از اجماع هم پرقدرت تر است. معنای آن این است که موضوع چنان واضح است که جائی برای اظهار نظر نیست. این نوع تصویب را اصطلاحا می گویند: By Acclamation. که معنای فارسی آن تصویب با غریو و هلهله و آفرین و تحسین و کف زدن شادمانه است. در دوران تجربه نسبتا طولانی ام در یونسکو و اجلاس های کمیته میراث جهانی هرگز چنین عکس العمل ناخودآگاه و بی تامل و پرشوری را ندیده بودم.



پس از این حرکت اجلاس، هیات ایرانی حاضر در اجلاس می باید سخنی می گفت. همکاران عزیز سازمان میراث فرهنگی این وظیفه را به بنده سپردند که در آن زمان، علاوه بر نمایندگی ج.ا.ایران در یونسکو، ریاست مجمع عمومی کنوانسیون میراث جهانی را هم برعهده داشتم. وقت صحبت گرفتم و پس از بجا آوردن آداب کار و تشکر از تصویب ثبت جهانی پاسارگاد و ابراز احساسات حاضران گفتم: "ابراز احساسات خاص این اجلاس و نمایندگاه کشورهای عضو یونسکو، علاوه بر ثبت جهانی یک اثر تاریخی بی نظیر، پیام دیگری را هم در یونسکو ثبت کرد و نشان داد که صدای عدالت و انسانیت در تاریخ گم نمی شود. شما، نمایندگان و کارشناسان جهان، امروز با عکس العمل زیبای خود اعلام کردید که پس از 2500 سال همچنان میراث انسانی و اخلاقی کورش بزرگ و تمدنی که او از آن برخاست را ارج می نهید و آن را باز می شناسید و پژواک می دهید. این نحوه تصویب شما، حرمت نهادن به صدای عدالت و اخلاق بود و من به نمایندگی از تمدن و ملت کهنسال ایران و به عنوان ریاست مجمع عمومی کنوانسیون میراث جهانی، این قدرشناسی شما را نشانه وجدان بیدار تاریخ میدانم و مبارک می شمارم" و سپس شعر حافظ را به فارسی خواندم و به انگلیسی ترجمه کردم که: از صدای سخن دوست ندیدم خوشتر / یادگاری که در این گنبد دوار بماند. رسم بنده در دوران مسئولیتم در یونسکو این بود که همواره در اجلاسها به تناسب موضع و موقع از گنجینه میراث بزرگان ادبیات کلاسیک فارسی مدد می جستم و این مدد جوئی در اغلب موارد تشریفاتی نبود، محتوائی بود، واقعی بود، چرا که این گنجینه به راستی برای بشریت سخنها و ارمغانهای کم نظیر دارد.



پس از صحبت این بنده، نمایندگانی از کشورهای دیگر وقت صحبت گرفتند که کم سابقه بود زیرا معمولا اگر کسی حرفی داشته باشد قبل از تصویب می زند. تعجب کردم که اینهمه چه حرفی دارند. هم تعداد آنها قابل توجه بود و هم حرفهایشان که غیر از تبریک گفتن به ایران، نکات جالبی در بر داشت که از آن میان دو نمونه را اینجا ذکر می کنم: سفیر هند در یونسکو که دیپلمات ورزیده و برجسته ای بود، پس از تبریک به ایران، گفت: "من سوالی از دولت ایران دارم و آن اینکه چرا چنین اثر بی همتا و مشهور و بزرگی را حالا، پس از اینهمه سال برای ثبت جهانی پیشنهاد کرده است؟! در صورتی که پاسارگاد می باید از اولین آثاری می بود که این فهرست را مزین می کرد! یکی دیگر از سفرا در صحبت خود از جمله گفت که بر اساس اسناد اجلاس، ملاک ثبت این اثر مواد یک و دو و پنج کنوانسیون میراث جهانی است (تا آنجا که نویسنده به یاد دارد) ، و پیشنهاد کرد که استناد به ماده شش کنوانسیون هم در سند اضافه شود. این ماده به مکانها و بناهای تاریخی ای باز می گردد که علاوه بر ارزش تاریخی، جنبه معنوی و مقدس هم دارند. او گفت که آرامگاه کورش در پاسارگاد مصداق شمول این معنویت و تقدس است و از این جهت استناد به ماده شش را هم می باید در سند ثبت جهانی آن ذکر کرد. اجلاس به اتفاق آراء با این استناد، یعنی اذعان جهانی به معنا و ارزش معنوی پاسارگاد رای داد. در طول این سالها، بارها و بارها کارشناسان کمیته میراث جهانی به من می گفتند که: بعضی آثاری که کشورها معرفی می کنند، از قرار گرفتن در فهرست میراث جهانی آبرو کسب می کنند، اما آثار ایران به این فهرست آبرو می دهند. به راستی پاسارگاد و تخت جمشید و میدان امام (نقش جهان) آبروی آن فهرست است. پس از ثبت پاسارگاد به تهران آمدم و این مطالب را به تفصیل در دو برنامه زنده تلویزیونی (فکر میکنم برنامه پرتو) عرض کردم و در جراید هم نوشتم تا قدمی در تقویت این حس غیرت به ناموس تاریخی و فرهنگی کشور برداشته باشم. چون نگرانی از موضوع سد سیوند هم مطرح بود و داستان برج جهان نما هم همچنان پی گیری می خواست. چند ماه بعد که طی مراسمی لوح ثبت جهانی پاسارگاد را در محل آرامگاه کورش نصب می کردیم نیز معاون مدیرکل یونسکو، آقای بوشناکی، همین مقولات را در اهمیت پاسارگاد بر زبان راند.



اینهمه را عرض کردم تا بگویم که هرچه مردم ما و مسئولان میراث فرهنگی کشور – که زحمت می کشند و خسته نباشند- در خصوص حفاظت از میراث پاسارگاد حساسیت داشته باشند کم است. پاسارگاد ما و میراث ما بسیار بیش از اینها استحقاق توجه دارد. بسیار بیش از اینها باید امکانات مالی و مدیریتی و اراده سیاسی در حفاظت و مرمت و معرفی آن مصروف شود. خدا کند آنچه در مورد خسارت آرامگاه در جریان مرمت و یا در اثر رطوبت سند سیوند می گویند صحت نداشته باشد. در همان روز ثبت لوح ثبت جهانی پاسارگاد به اتفاق دوستان میراث به تنگه بلاغی رفتیم. تلاش داشتم موضوع نامه هایم از یونسکو را در مورد جلوگیری از مخاطرات آبگیری سد سیوند پی بگیرم. مسئولان میراث می گفتند که قطعات مهم در تنگه بلاغی را برداشت خواهند کرد تا از غرق شدن نجات یابند. می دانستند که تنها قطعه باقی مانده از یک جاده هخامنشی در این تنگه قرار دارد. بالاخره زور ما به وزارت نیرو که نرسید که سد را آب نیندازند که آنها هم سد را ساخته و برنامه و استدلالهای خودشان را داشتند. فکر می کردند ما حرف آنها را نمی فهمیم و ماهم متقابلا همین فکر را می کردیم. از زمانی که مسئولیت در یونسکو را ندارم دیگر در جریان کارشناسی دقیق نیستم. به هر حال خدا کند که آثار مهم را نجات داده باشند و نشط رطوبت به آرامگاه کورش صحت نداشته باشد. کارشناسان و اساتید پژوهشگاه میراث فرهنگی و باستان شناسان ما دانش و حساسیت لازم را دارند ولی گاهی اسباب برش در اعمال نظر علمی و کارشناسی مهیا نمی شود. همه چیزمان به همه چیزمان می آید!

 
 
عليرضا
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۳:۳۴:۱۱
\"همه چیزمان به همه چیزمان می آید! \" اين جمله نويسنده خيلي زيبا بود، واقعاً همه جا مصداق دارد. (92321)
 
فهیمه
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۳:۵۰:۴۱
کاش آیندگان هم به ما (بعنوان اجدا و نیاکانشان) در حفظ آبرو و عزت ایران عزیز و حفظ گنجینه گذشته مان ، افتخار کنند .
خدا نکند که مورد شماتت نسل های بعد به خاطر عدم صیانت از سرمایه های ملیمان واقع شویم .
و خدا نکند که در پیشگاه آنان بابت سربلند نکردن ایران ، شرمسار و رافکنده باشیم.
به امید روزی که همه ایرانیان در هرجای این کره خاکی به حال ملی خود ببالند . نه فقط به گذشته پرشکوه و با عزتشان. (92325)
 
اميد اشكان
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۴:۱۸:۵۷
از كوروش و مظلوميت بناهاي باستاني هرچه بگوييم باز كم گفته ايم.واقعآ مصداق نوشدارو پس از مرگ سهراب تا به كي دامنگير ما خواهد بود.برخي حركات مسئولين ما در برخورد با اثار ملي و باستاني به مراتب بدتر از ساخت فيلمهايي همچون 300است (92332)
 
سبحان
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۴:۴۴:۵۶
ايران... اي خاك مظلوم...
بنا به نظر بسياري از كارشناسان جزو معدود كشورهايي است كه چه به لحاظ طبيعي و چه به لحاظ تاريخي بسيار غني بوده تا جايي كه اگر كمترين سرمايه گذاري در جهت صنعت توريسم در آن صورت پذيرد بازگشت سرمايه اي هنگفت خواهد داشت آنچنانكه كشورهايي همچون تركيه و امارات نه تنها ديگر حرفي براي گفتن ندارند بلكه بسرعت به دوران گذشته خود كه توام با فقر و گرفتاري بوده باز خواهند گشت. پس چگونه است كه دستاني آشكار و پنهان در اين مسير توسعه سنگ اندازي مينمايند؟ آيا اين سنگ اندازي ها جز منافع كشور هاي دیگر عايد اين ملت مظلوم مينمايد؟
خداوند سرمايه عظيمي را در اختيار اين ملت قرار داده كه با بكارگيري عملي آن و نه با شعار هاي روزانه كه ميشنويم.. ديگر نيازي به فروش نفت و گاز نخواهيم داشت. اما اين كشور ثروتمند را چه شده كه نه تنها در اين راه گامي برنميدارند بلكه در تخريب آن هم ميكوشند. تا بدينوسيله قدمي در راه پروارتر كردن شيوخ همسايه خليج فارس بردارند تا آنها بهتر بتوانند با گستاخي براي تصاحب جزاير ايراني و تغيير نام خليج فارس مدعي باشند... (92328)
 
بیسواد
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۴:۴۶:۲۴

بنده به یاد دارم که در کتب تاریخ سالهای دبستان همه بدگوئی از تاریخ باستان ایران بود و واقعا باعث تاسف غیر قابل اندازه گیریست نکند انتظار داشتند قبل از اسلام در ایران حکومت اسلامی برپا میشده ؟!
خب در ان زمان حکومت همه دنیا پادشاهی بوده فرهنگ ایران نسبت به بقیه نقاط دنیا در ان زمان بسیار پیشرفته تر بوده است.
جالب اینکه کشورهائی با تاریخ به مراتب کم اهمیت تر،چه اندازه به تاریخ خود افتخار میکنند و مردم ما از کوروش کبیر هیچ نمیدانند.
کسیکه برای تاریخ کشورش ارزش قائل نیست برای مردم کشورش هم نمیتواند ارزش قائل باشد.
(92316)
 
سليماني
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۵:۵۱:۵۱
اي كاش مسئولان بالاي كشور فقط يك بار از پاسارگاد ديدن كنند و ار چين ياد بگيرند واين مكان مقدس را باعث رنجش (مومنان؟!) ندانند (92338)
 
حسين
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۵:۵۲:۰۷
كافي است كه به فيلم هايي كه گاها از عمليات حفاري و اكتشافي مناطق باستاني گاها در تلويزيون پخش مي شود نگاه دقيقي بيندازيد و ببينيد كه از ميان آن همه كارشناس و باستان شناس و اعضاي گروه حفاري دو سه نفر كه آنها هم كارگران سابقه دار در حفاري هستند عملا كار حفاري را انجام ميدهند وبقيه .... و صد البته از كارگر چه انتظاري داريد؟ خدا گواه است كه چند بار ديدم كه همان كارگر حفار كه مسئولين حفاري ميراث فرهنگي كلي به مهارتش مي نازيدند و مانورش را مي دادند به زور يك تكه از شيي قديمي را كه در ساير كشور ها با قلم موي نرم و سوزن و سنبه هاي كوچك دورش را خالي مي كردند تا سالم از زيرخاك بيرون بيايد را با ناشيگري و به زور از زير خاك بيرون مي كشيد كه كمترين نتيجه اش تكه تكه شدن شيي بود. تعجبم از اين بود كه گويا انواع فجيع تري از حفاري را اين گروه هاي حفار انجام مي دهند كه اين فيلم با اين درجه از ناشيگري در حفاري را با آرامش خاطر در معرض ديد ميليونها بيننده قرار مي دهند و خدا رحم كند به آن صحنه هايي كه احتمالا از بيم واكنش منفي افكار عمومي نمي گذارند فيلمبرداري بشود يا پخش شود. (92340)
 
ابراهيم
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۵:۵۴:۲۷
اين روزها عده اي قبر كوروش را آرامگاه! مينامند و به جاي كعبه به سمت آن گور سجده ميكنند. واي بر كافران! (92348)
 
كاوه
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۱۸:۵۷
ابراهيم عزيز، اگر به بهشت زهرا رفته باشي تمام اتاق‌هاي دور محوطه قديمي بهشت زهرا آرامگاه نام دارد، و نيز مقبره شعرا را نيز آرامگاه گويند مانند آرامگاه فردوسي،‌ آرامگاه سعدي و كسي نمي‌گويد قبر سعدي! و البته سجده به سمت آرامگاه كوروش نيز كاري اشتباه است، كه نشانه افراط و تفريط هميشگي ما است! (92353)
 
كاوه
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۲۰:۵۶
مقاله بسيار تاثير گذاري بود! از نوشته شما بهره برديم، دست شما به خاطر اين نوشته و ساير فعاليت‌هايتان درد نكناد! (92358)
 
کورس
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۳:۴۱:۵۲
دروغ پردازی تا کی آیا تو هم مانند سازندگان فیلم 300 فکر می کنی آیا نمی دانی کورش کبیر برگزیده خدای یگانه و مدافع دین یکتا پرست دوران خود بوده است .
آیا نمی دانی خشیارشای هخامنشی یکتا پرست و ناجی هزاران نفر پیرو دین خدا بوده است . نکند تو هم انتظار داری مردمان 2000 سال پیش پیرو علی و شیعه باشند ؟ اعتقاد به خدای یکتا لازمه اش پذیرش لزوم تسلسل ادیان الهی از دوران آدم تا خاتم پیامبران و درک زمان و مکان است .
فقط یک ایرانی یکتا پرست است که میتواند نعمت ایرانی بودن مردان خدا را درک کند .
کمی فکر کنید . (92395)
 
امین
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۲۲:۳۳:۳۷
خوشم اومد. آرا همه چیز رو به این دوستمون میفهمونه (92620)
 
محمد حسین
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۰۰:۲۹
سلام علیکم: خیلی استفاده کردم. این مطالب را باید بیشتر مطرح کرد و توضیح داد. خدا رحمت فرماید شهید مطهری را که در آن سالها کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام را نوشت و تلاش فرمود همه خدمات علمی و فرهنگی در طول تاریخ ایران زمین را با انصاف مورد بررسی قرار دهد. واقعا تاریخ ایران پر است از نقاط درخشان و تمدن ایران همیشه پیام معنوی برای بشر داشته است. آقای جلالی هم که شاگرد شهید مطهری بوده همیشه به فرهنگ ایران و اسلام خدمت کرده و ما شاهد خدمات و زحمات ایشان برای انقلاب و حفظ آبرو و عزت کشور در یونسکو و در مناصب فرهنگی دیگر که داشته اند بوده ایم. من پیشنهاد میکنم این نوع مطالب را در کتابهای درسی بنویسند تا جوانان عزیز ما خود باوری و اعتماد به نفس پیدا کنند و عزت کشور را نگاهداری کنند. بجای اینهمه سخنرانیهای تکراری و شعار توخالی که تحویل ملت میدهند که جوانها را خسته میکند باید اینگونه مطالب ارزشمند و صادقانه را مطرح کرد. از مسولان محترن الف تشکر دارم که مطالب علمی در سایت خود درج میکنند. هم در مورد اقتصاد هم در امور فرهنگی ولی باید مطالب فرهنگی بیشتر بشود بشرط اینکه مثل این مقاله عالمانه و خالی از شعار نوشته بشود و مستند باشد. جزاکم الله خیرا (92350)
 
سعید
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۰۰:۳۵
من یادم هست در برنامه های صدا و سیما و تئاترهای مدرسه همیشه همه شاهان را بد تصور میکردند و تاریخ ایران را با تاریخ اسلام در مکه مدینه کوفه نجف و مخصوصا کربلا رقم میزدند و. ما تاریخ خود را ذره ذره کمرنگ کردیم تا جایی که بعد از جنگ تاریخ ما فقط جبهه و جنگ بود و سابقه تاریخی ما به اندازه انقلاب بود
غیر از تاریخ اسلام ما تاریخ ایران را به سه قسمت تقسیم کرده ایم :
1- قبل از انقلاب ( دوران استبداد )
2- دوران جنگ ( حماسه و شهادت )
3- بعد از جنگ ( دوران سازندگی تا اکنون )
یادم رفته بود تاریخ هم داریم و فقط گاهی اوقات سلسله ها را میشمردیم و
تا اینکه فیلم 300 ساخته شد به یکباره تمدن چند هزار ساله قد علم کرد و من که نمیدانستم منظور چیست شروع به تحقیق کردم و وقتی موضوع جزایر سه گانه و تقسیم دریای خزر پیش آمد این تاریخ مهمتر شد
عیب از کجاست و چرا ؟ (92342)
 
۱۳۸۷-۰۹-۰۵ ۱۸:۳۶:۵۸
gol gofti. man font farsi nadaram. (93790)
 
جواد
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۲۰:۲۴
يه كشوري مثل تركيه بايد كلي زور بزنه تا مولانارو يه شخصيت تركي جا بقزنه تا شايد كمي جاذبه توريستي پيدا كنه و در كمال تعجب موفق هم ميشود اونو قت ما چي ! هيچي فقط سخنراني. (92356)
 
رضا مشهدی
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۶:۴۷:۲۵
سیر حرکت ایرانیان از تاریخ باستان تا کنون یک سیر نزولی است .گرچه کمابیش فراز ونشیبهایی داشته است . در سالهای اخیر به کمک فناوری های جدید این تنزل شدت یافته است و ما از آنها بی بهره میمانیم .تا تصمیم بگیریم که -ماهواره خوب است یابد- یا اینترنت پر سرعت داشته باشیم یانه - موسیقی حلال است یا حرامو....چند تمدن دیگر هم میاید و میرود و همچنان مباحثه میکنیم.
موضوع فقط کورش نیست دانش آموزان ما چند شهر حافظ مولانا سعدی نظامی فردوسی و...رادرحافظه خود دارند ؟غیر از سرود جمهوری اسلامی که به همت صدا وسیما برای یک مدال 800مرتبه پخش میشود چه سرودی را میتوانند یکصدا بخوانند؟ ما نیاز به تعویض خون داریم (92362)
 
حمید از تهران
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۱۸:۲۴:۳۱
شما شمای کوچکی از عظمت تاریخ وتمدن ایرانیان را اشاره نمودید.اگر ایران دراین لحظه پابرجاست به خاطر غرور وعزت وشرف ایرانیان است که در طول قرنها نسل به نسل وسینه به سینه به فرزندان خود منتقل نموده اند وهیچ حکومتی حتی یاغیان مغول، اعراب ملخ خور هم نتوانستند خدشه ای به این عزت وبلند آوازگی وارد نمایند.
امیدوارم مسئولان حاضر شعور خود را به کار گیرند ودرتاریخ نام خود ویاد خود را با حفاظت وصیانت از تاریخ وتمدن پر عظمت ایرانیان که همه ما به ان افتخار میکنیم و در دنیا سرخود را بالا نگه میدایم به نیکی ثبت نمایند. جفایی که بر تاریخ وتمدن ایرانیان از طرف تعدادی بی سواد ومغرض وارد آمد هرگز از یاد ایرانیان نخواهد رفت.
همه یاد دارند که ناجوانمردانه شعاری ناپخته واز سرسودا در میان مردم شایع شده بودکه \" ایا شما اول ایرانی هستید یا مسلمان \"!؟ که واقعا باید تاسف خورد به تفکر ودید ان فردی که این را شایع نمود.
اگر شعوری وبد ومعرفتی وجود داشت خود می فهمید که هرکسی را براساس ملیت ان میشناسند و از او سئوال می نمایند ایا ایرانی هستی یا فرانسوی؟
ایا مسلمان هستی یا یهودی ؟
ارتباط ملیت با دین داری وبه چالش کشیدن این دوموضوع متفاوت که باعث تفرقه و بدبینی میان ایرانیان گردید چیست .ایا نبایستی سردمداران مملکت به طور عمیق به این موضوع بپردازند و ریشه این تفرقه را بخشکانند. وجدان مقامات باید بیدار شود و به طور جدی این معذال حل نماید . (92374)
 
نادر امیرابادی
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۰:۲۲:۲۳
بوغلمون پنده ای خوشمزه گاه در حلیم نظری از ان استفاده میشود و هم مسیحیان در کریسمس از اوشت ان استفاده میکنند . ما رفتاری شبیه این پرنده را داریم . وقتی مقداری از ریش را نتراشی و پیراهن یقه دکترررررولایتی بپوشی و پائین پیراهن را روی شلوار قرار دهید و یک تسبیح هم بدست بگیرید و یک انگشتر نقره با نگین عقیق در انگشت داشته باشید حتما افسر نگهبان کلانتری باید مواظب حرکاتش باشد چرا که از خود وجناتی اسلامی درست کرده اید حال این لباس مربوط به کدام دوره از اسلام است را هیچ معممی برای ما ننوشته این قرار داد نگرش در این جامعه نسبت به هم دیگر است . وقتی در روز نامه نوشته میشود اولین نوزادی امسال متولد شد مثلا در فلان شهرستان مسلمان بود و اسمش محمد نگران این نیستیم که مبادا روزی محمد بیجه شود از همان روز اول بدلیل مسلمان بودن پدر و مادر او را مسلمان میدانیم . لذا مذهب را اسبابی کرده اند که خود مذهب را از بین ببرد . چرا ما عادت داریم با تخطئه دیگری خود را بهتر بدانیم . کورش بیدار شو همه خوابند . (92380)
 
افسانه
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۲:۱۶:۱۵
اي كوروش پيامبر ايرانيان به تو مي بالندوافتخار ميكنندتو پادشاه عدل و داد بودي تو پادشاه مستضعفان بودي تو پادشاه مهربانيها بودي نه نه نه كوروش كبير نمرده است او زنده است تا دنيا زنده است هر چند عده اي قدر تو نميدانندوتو را ستايش نميكنند وداستان مردانگيت را به تصوير نمي كشند كوروش كبيرايراني ايراني است وهميشه به ياد تو اي جد كبير هميشه جاودان [/i (92385)
 
حسن
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۲:۲۹:۰۲
اي كوروش كبيراين تو بودي كه درس مردانگي وايستادگي را به قوم خود اموختي كه ثمره اش فرزندان شجاع بسيجي ات هستندكه طي هشت سال نبرد جانانه جنگيدند ..هان اي دشمنان بترسيد از فرزندان بسيجي كوروش كبير (92386)
 
Mohammad
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۳:۲۱:۰۴
Salam, khahesh mikonam be in matlabe mohem ke aghaye Jalaly neveshte tavajjoh befarmaeid. man dar Amrica zendegi mikonam va kheili khub mifahman ke harfe aghaye Jalali cheghadr dorost ast. vaghti name tamaddone Pars da donya matrah mishvad va azamate an ra hameye daneshmandan midanand digar harfhaye estekbar ke mikhadad mardome Iran ra bi tamaddon moarrefi konad maskhare mishavad. beyad eftekhrate Iran ra bishtar beshenasim (92392)
 
۱۳۸۷-۰۸-۲۷ ۲۳:۲۹:۴۳
آرامگاه کوروش کبیر جای ست که مردم ایران به آن افتخار می کنند.شما باید دنبال مسجد و یا کلیسا و یا معبد بگردی که سجده کنی. (92393)
 
ف-ف
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۰:۳۳:۱۸
رجوع شود به اخبار سازمان میراث فرهنگی ( 1- ما بامردم اسرائیل.. 2-مراسم حمل قران 3-مصاحبه مدیر عامل دخانیات مرببوط به مارلبرو و مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی 4-توزیع نقشه خلیج فارس در همایش با نام جعلی ) حالا باید بساط برتغال فروش را جمع کرد . (92397)
 
محمد
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۰:۵۸:۱۰
مدیریت میراث فرهنگی فاجعه بار است. این بلا متاسفانه در همه جای ایران نازل شده است. آقای دکتر توکلی با نگاهی گذرا به شهری که زادگاه ایشان است متوجه خواهند شد که حتی بنای چهارصد ساله صفوی نیز از بی تدبیری ها مصون نمانده است و کاش ایشان پیگیر این بی کفایتی ها و بی تفاوتی ها می شدند. (اطلاعیه ها و اخبار در وبلاگ بالا قابل مشاهده می باشد. (92398)
 
کیان
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۱:۱۱:۲۰
ملتی که تاریخ خود را فراموش کند، هویت خود را باخته است. جناب ابراهیم نویسنده متن بالا، ملتهای دیگر به چنگیز خونخوار و اسکندر غارتگر می نازند و ما از کوروش دادگر فرار می کنیم!
بله آرامگاه کوروش قبله آمال وطن پرستانی است که سیاست را با دادگری می خواهند و در آرزوی بازگشت به شکوه تمدن گذشته اند.اين روزها عده اي قبر كوروش را آرامگاه! مينامند و به جاي كعبه به سمت آن گور سجده ميكنند. واي بر كافران (92399)
 
arya
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۲:۵۴:۱۳
chand vaght ast dar yek daneshgah oropae dars mekhanam va ba danshjoyan zeyade az degar keshvarha ham kelasam vaghte man az tamadon iran harf mezanand aghlab bavar nemekonand mamolan bayad az entrnet yare begeram.aghlab keshvarha cheze braye arze kardan nadarand
foroghe dar khateratash megoyad vaghte be onvan vazer rafte bodam torkeye be vaze tork goftam chera en ghadr meras mara be nam khod mekoned .shma ke medaned enha az shma nest.javab dad to dark nemekone nadashtan tarekh braye keshvar mesl bachee ke nadone babash kojast
hal bebened ma che masoleyat bozorge darem
bazeha darand tarekh keshvar (pedar keshvar ra az beyn mebrand).
va bazeha dar en kar amde va gharaz darand (92402)
 
میلاد
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۳:۵۲:۴۰
واقعاٌ به این آقا ابراهیم باید بگم که خیلی کوتاه نگر هستید. اگر شما یک کمی به قرآن هم نگاه کرده بودید ، میدونستید که در قرآن هم از کوروش به عنوان یک انسان بزرگ یاد شده.
در ضمن کوروش نه تنها بر گردن ما ایرانیها بلکه به گردن تمام تمدنها حق بزرگی دارد. اگه این آرامگاه در هر جای این دنیا می بود وضعیتش این نبود که الان می بینیم. واقعاٌ از ته دل ناراحت میشم که بعضی اینچنین دیدی نسیت به مسائل دارند. و از یک طرف دیگه بقیه عزیزان هم که در حمایت از این مرد اسطوره ای چند خطی نوشتند منو خوشحال کرد که به قول دکتر جلالی هنوز فریاد عدالت خواهی و آزاد زیستن خاموش نشده. (92407)
 
علی شرقی
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۶:۳۴:۱۰
احترام به بزرگ مردی که تا کنون نظامی از نظر وسعت ودرایت به گستردگی زمان او چه در ایران وچه در جهان بوجود نیامده است ؛ گور پرستی نیست .هم اکنون ما در ایران هزاران مقبر داریم که مردم به انها احترام می گذارند .آیا آنها هم گورپرستی است.
یکی از دلایل بزرگی اسکندر در اروپا وجهان همین احترام او به مقبره امثال کورش کبیر است.که بسیاری می گویند در قران کریم نیز به او اشاره شده است.
متاسفانه این بی توجهی از سران ممتاز کشور نیز سر می زند. تا حدی که مثلا اگر ریس جمهور در سفر به استان فارس به این مقبره برود از ادای احترام به این بزرگمرد واهمه خواهد داشت که نکند فردا در خبرها ومحافل متهم به شاه پرستی گردد. (92412)
 
فضولچه
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۷:۴۴:۵۳
ملت ایران هیچگاه فرهنگ غنی خود را بطور کامل فراموش نخواهد کرد . آنان هرگز فتوت و جوانمردی و زیرکی و کیاست و سیاست زمامداران وقت خود را فراموش نخواهند کرد . آنان فراموش نخواهند کرد زمانی را که کاوه حکومتی را سرنگون ساخت و بعد از تعیین جمشید به پادشاهی به آهنگری خود بازگشت و نماند تا به کاری که شایستگی آن را ندارد مشغول شود . البته حفظ و گسترش این فرهنگ آیا با فرهنگ ناب اسلامی ما تغایر دارد ؟ مگر نه اینکه در خصوص پیشینیان ما صحبت از فتوت و جوانمردی و صداقت و ایمان و کیاست و پاکدامنی است که اسلام ناب نیز برای تبلیغ و گسترش همین ها نازل گردیده است ؟ آنان که به کمرنگ نمایی فرهنگ ملت باستان ایران می پردازند نمی دانند با چه مخالفت می کنند اگر خائن نباشند . (92418)
 
پژمان
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۸:۰۵:۴۵
سلام بر کوروش .
سلام بر افتخار آفرینیهایش ، سلام بر اعتقاداتش ، سلام برجوانمردیهایش ،سجده بر او که حقیقتا سرچشمه جوانمردی در این مرز بوم است
خدمت مسئولین فرهنگی این کشور عرض کنم چه بسیار سریالها و فیلم های سینمایی و تاریخی در این کشور ساخته می شود از یوسف پیامبر و ولایت عشق و شیخ مفید و.... اما در باب تاریخ ایران باستان خصوصا تاریخ سر بلندیهای ایران در زمان کوروش کبیر هیچ گونه تلاشی نمیشود خوب است قبل از اینکه بیگانگان به فکر ساختن فیلم کورش باشند خود ما با سرمایه ای در خور و اکیپی مقتدر این نقطه گم شده در کشورمان را زنده کنیم و با دستمایه قرار دادن تمام تکنولوژیهای نوین سینمایی ،جلوه های بصری و بکری ایجاد نموده و فیلمی در خور کوروش و کشور عزیزمان ایران تهیه نمایید در این مورد میتوانید روی کمک مالی تک تک ایرانیان غیرت مند و شریف هم حساب باز کنید حتی اگر امکانات کشورمان اجازه این کار را نمیدهد از کمپانیهای مطرح و برجسته جهانی مثل هالیود و... استفاده شود و فیلمی جهانی تولید گردد تا کی باید بنشینیم و شاهد تولید فیلم هایی چون اسکندر ،300 ،و... باشیم (92421)
 
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۹:۱۳:۰۴
اين روزها عده اي قبر كوروش را آرامگاه! مينامند و به جاي كعبه به سمت آن گور سجده ميكنند. واي بر كافران

خوب شايد بطور اتفاقي آرامگاه كوروش در مسير قبله قرار گرفته. (92429)
 
اميد اشكان
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۰۹:۵۷:۲۴
آقايي كه بيان واقعيتهارا كفر ميگويي .تو هم مانند بسياري از همفكرانت با سفسطه و هياهو سعي در فرا فكني داري.به جاي بيان اظهارات مغرضانه كمي بر مطالعات خود بيفزاييد.كوروش به گواه بسياري از علماي ديني همچون مرحوم علامه طباطبايي،همان ذوالقرنين قران ميباشد.براي اگاهي بيشتر بهتر است زندگينامه كوروش كبير را با ايات83 تا98سوره كهف تطبيق دهيد.يا نه، اگر علم تفسير نداريد ميتوانيد با مراجعه به جلد13كتاب تفسير الميزان دريابيد كه مرحوم علامه طباطبايي چگونه با مستندات خويش ذوالقرنين بودن كوروش را نسبت به ساير گزينه ها محتمل تر دانسته است. (92438)
 
افشین
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۰:۰۷:۲۵
با سلام
اتفاقا من دیروز دوشنبه عصر از شیراز بازگشتم.سفر ما 4 روز بود و از طرف شرکت مربوطه مان در مهمانسرا حضور داشتیم. به همراه همسر و فرزند 8 ماهه ام بدون وسیله نقلیه شخصی برای دیدار از شاهچراغ (ع) و تخت جمشید رنج سفر را بر خود تحمل کردیم.
روز اول با زیارت مرقد مطهر احمد بن موسی (شاهچراغ) آغاز کردیم سپس بازار وکیل بازار روح الله و بازار...
روز دوم با کرایه یک پیکان از آرامگاه کوروش و نقش رستم و تخت جمشید بازدید داشتیم.
باور نمی کنید هنوز از شوک و حیرت عظمت و شکوه اجداد و نیاکانمان خارج نشده ام! چگونه هزاران سال پیش با دست خالی بدون امکانات و با وسایل بسیار ابتدایی چنین آثار گرانسنگی را خلق نموده اند. یک هارمونی و هماهنگی و زیبایی شگفت آور! هر چه بیشتر گام برمی داشتیم بیشتر به خود می بالیدیم! از این همه زیبایی مهارت و استادی ایرانیان قدیم! واقعا هنر نزد ایرانیان است و بس!
در تخت جمشید که واقعا از خود بیخود بودیم همه شگفت زده بودند و با شتاب و عجله فقط فیلم و عکس می گرفتند!
دروازه ملل دروازه ناتمام کاخ آپادانا کاخ تچرا کاخ هدیش آرامگاه اردشیر در دل کوه و ...
در پاسارگاد آرامگاه معروف کوروش آرامگاه کمبوجیه کاخ بارعام و ...
روز سوم و چهارم حافظیه سعدیه موزه تاریخ طبیعی باغ دلگشا خانه فروغ الملک و در انتها باز هم شاهچراغ (ع).
در مورد مقبره کوروش که مورد بحث است بله اطراف مقبره را داربست بندی کرده اند و چون اطلاعاتی در مورد مرمت آثار باستانی ندارم نمی دانم تا چه حد این مرمت اصولی و علمی است شاید فقط به طور ظاهری که بگویند ما داریم مرمت می کنیم و به تاریخمان توجه داریم یا شاید تا حدی از زیر فشار افکار عمومی خلاص شوند.فقط این را بگویم که عدم توجه به این آثار گرانسنگ کاملا مشهود است و باعث صد تاسف می باشد. نگهبانانی که برای پاسارگاد در نظر گرفته اند چند پیرمرد هستند که یک آلونک کوچک در کنار کاخ بارعام به آنان اختصاص داده اند و اینها هم توان ندارند فاصله 1300 متری تا مقبره کوروش یا تل تخت را مر تبا سرکشی کنند البته اگر اطلاعات در مورد آثار بخواهید به شما می گویند. سرویس بهداشتی و امکانات دیگردر پاسارگاد وجود ندارد. اوضاع تخت جمشید بسیار بهتر است و حراست بهتری صورت می گیرد البته باید متذکر شوم فرهنگ عمومی مردم بسیار بالا رفته است.
با اهالی شیراز که هم صحبت می شدم همگی از عدم توجه کافی مسوولان کشور گله داشتند.
واقعا نمی دانم به چه دلیل به این آثار کم توجهی می شود. اگر منشور کوروش که به عنوان اعلامیه جهانی حقوق بشر پذیرفته شده بخوانید از مردوک به عنوان خدای بزرگ یاد شده این نشان می دهد اجداد ما خداپرست بوده اند تنها مشکل آنها این بوده که در زمان آنان اسلام نیامده بوده. در این منشور سعی کوروش بر گسترش صلح و مهربانی و ویران نکردن شهرهایی که تصرف می کرده و عدم آزار رساندن به افراد استوار بوده. در تصویرهای حجاری شده در تخت جمشید نیز شما یک پیکر تراشیده شده برهنه نمی بینید. ضمنا من نقش پیکری را در حال تعظیم یا به خاک افتادن ندیدم. البته من ندیدم !
من در پاسارگاد نقش رستم و تخت جمشید جهانگردانی را دیدم که انگشت به دهان بودند مثل خود ما!
کاش بودجه 450 میلیارد تومانی که دولت اصلاحات برای مرمت و نگهداری تخت جمشید اختصاص داده بودند و توسط مجلس ششم تصویب شد توسط شورای محترم نگهبان رد نمی شد. صد حیف!
به امید \"گفتار نیک کردار نیک پندار نیک \"
ضمنا دوستان اگر عکسهای این مکانها را بخواهند موجود است (92441)
 
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۱:۰۴:۴۲
متسفانه تندروی دراشکال گوناگون آن همواره خسارتهای جبران ناپذیری به این کشور وارد نمده است (92452)
 
فضل ا...
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۳:۰۸:۲۲


متاسفانه بعد از انقلاب در كتب درسي تمام تاريخ را منحصر كردند به ظهور اسلام در ايران و بعدار آن ظهور انقلاب اسلامي و هر چه تاريخ در بين اين دو مقطع بود يا كتمان كردند و يا سياه سياه نوشتندتا حدي كه يك دانش آموزي كه ديپلم ميگيرد هيچ بينشي از تاريخ گذشته ايران ندارد و در باره تاريخ ايران سر در گم است واين خلاء هنوز هم احساس ميشود اميدوارم روزي برسد كه تاريخ واقعي ايران چه زشت وچه زيبا بدون هيچ پيش فرضي براي مردم نوشته شود و در دسترس قرار گيرد. (92470)
 
احمد
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۳:۴۶:۱۰
هر ملتی تاریخی دارد که هویت ان است خوشبختانه تاریخ دوره هخامنشیان مخصوصا کوروش کبیر انگونه است که به تنهایی برای یک ملت بالنده است متاسفانه ما بجای پرداختن به انها گاه طوری عمل مکنیم که جوانان تصور میکنند باید از انها براِیت بجویند .در حالی که این حکومتها برای بشریت منشا خیرات زیادی بوده اند. (92476)
 
بچه مشد
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۳:۴۶:۲۱
با سلام.چند سال پيش براي اولين بار وقتيكه از پاسارگاد وتخت جمشيد ديدن مي كردم نا خودآگاه تمام وجودم پرازاحساس غرورملي وشادماني شده بود.به آقاي ابراهيم 92348پيشنهاد مي كنم حتي اگر براي زمان كوتاهي هم كه شده اينكار را انجام دهند وناخواسته جزو كساني قرار نگيرند كه به بي غيرتي ملي متهم شوند.با تشكر (92477)
 
اميد
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۵:۰۴:۵۹
همواره اين كشور گرفتار افراط و تفريط بوده است. از نگاه بنده جرياني در كشور وجود داشته و دارد كه بيش از حد بر ميراث باستاني تاكيد مي‌كند. به نظر مي‌آيد در حال حاضر در مرحله افراط در بزرگ نمائي كوروش و ميراث او هستيم.
عملكرد هخامنشيان و بطور خاص كوروش بسيار مورد نقد بوده است و بزرگنمائي موجود را ناشي از تاريخ‌نگاري يهوديان از تاريخ ايران مي‌دانند كه فقط در راستاي ايجاد تفرقه در بين ملتهاي منطقه و ايجاد دولت يهود تلقي مي‌كنند. تمدن‌سازي يهوديها براي دوره‌اي از تاريخ ايران كه كمترين نشانه‌هاي تمدني را (بنا ، نوشته ، دانشمند و...) را دارد كه در دوره پهلويها به شدت تداوم داشت تنها براي مردم ايران كينه با ملتهاي منطقه (تركها ، عربها و...) به ارمغان آورد بدون آنكه با پيگيري آثار تمدني پيشين ايران سعي در تربيت ملتي تمدن‌ساز نمايد.
آثار اين بزرگ نمائي بيش از حد و كينه با ملتهاي منطقه در تمامي نوشته‌ها ، از جمله اظهار نظرات خوانندگان و حتي نويسندگان سايت محترم الف نيز قابل تشخيص است.
بيايد به جاي بزرگنمائي بيش از حد (كه به اعتقاد بنده جو جلسه يوسكو در چين هم در راستاي سياستهاي استعماري و تفرقه‌اندازانه‌ي يهوديان بوده‌است) با نقد پيشينه تمدني خود و اقتباس از تمدنهاي ديگر ، زمينه تربيت نسلي منطقي و متمدن به معناي واقعي را فراهم نمائيم . (92491)
 
محسن
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۵:۲۸:۲۲

درود
در کم کاری ها و کوته نظری های اعمال شده بر تاریخ این مرز و بوم شکی نیست. از آقای دکتر جلالی هم برای مطالب زیبایشان تشکر می کنم. این سرزمین آنقدر غنی است که اگر هر ایرانی مسلمان یا غیرمسلمان و هر غیر ایرانی مسلمان یا غیرمسلمان با چشمانی پاک به آن بنگرد حتماً نقاطی خیره کننده خواهد یافت که پیش و پس از اسلام نمی شناسد. (92497)
 
بنده خدا
۱۳۸۷-۰۸-۲۸ ۱۵:۳۲:۰۶
مومنان!ناراحت نشوند درقران كريم 3بار در ايات 83و86و94سوره كهف از ذي القرنين به نيكي ياد شده كه در تفاسير الميزان و نمونه درج شده همان كورش است .ماندگاري مقبره او نيز ميتواند بر نيكي او دلالت داشته باشد. (92498)
 
بابک
۱۳۸۷-۰۸-۲۹ ۰۵:۵۲:۱۷
آقای ابراهیم عزیز بهتر نیست بجای نشستن برجایگاه خدایی و صدور حکم تکفیر برای امثال ما به گفته شما کافران بفرمایید که آیا فاصله بین ایمان تا کفر در مذهب شما \"قبر\" را \" آرامگاه\" نامیدن است!؟ آیا شما براستی میدانید کوروش این پادشاه بزرگ و خوشنام ایران پیش از اسلام که بوده؟ از کجا آمده؟ چگونه حکومت کرده و چگونه از دنیا رفته؟ بعید میدانم که شناخت این دوستمان از اسلام بیشتر از شناخت و درک مرحوم علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه باشد که همه عمر خود را مصروف تعمق در معنای کلام الله قرآن مجید نمود و در تفسیر کلمه ذوالقرنین \"کوروش \" پادشاه بزرگ هخامنشی را مصداق کلمه ذوالقرنین در قرآن نامید، یا مولانا ابوالکلام آزاد فیلسوف بزرگ مسلمان هندی که کوروش را همان ذوالقرنین و از جمله انبیا الهی نامید. ضمنا جهت مزید اطلاع دوستانی که بر تمام پادشاهان یکسره مهر باطل میزنند باید بگویم که در سیستم حکومتی قرنهای دور تنها مدل حکومتی پادشاهی بوده بگونه ای که حتی بسیاری از پیامبران الهی نیز خود پادشاهان عصر خود بوده اند همچون حضرت سلیمان . از آن گذشته بقول دوستمان نکند شما توقع دارید که ایرانیان پیش از ظهور خاتم الانبیا حضرت محمد (ص) هم \"مسلمان\" میبودند!؟ هرچند که بنا به روایتی مشهور کلیه یکتا پرستان پیش از ظهور اسلام \"مسلمان\" بوده اند اما شما را به خدا دایره تکفیر خود را به پیش از اسلام هم گسترش ندهید و به نیاکان و تاریخ درخشان تمدن کهن خود افتخار کنید ما فرزندان همان پدرانی هستیم که اولین قانون حقوق بشر را در 25 قرن پیش در عصر بربریت و توحش نوشتند. خوشا به حال ایران این سرزمین مقدس که پیش از اسلام سرزمین یکتاپرستان اهورایی بود و پس از اسلام سرزمین مردان الهی. (92649)
 
پژمان
۱۳۸۷-۰۸-۲۹ ۰۷:۳۲:۲۳
دست اندر کاران الف چندین بار است که با وجود ابراز عقیده های بدون تخریب اینجانب از درج نظراتم خودداری می کنید البته این موضوع چیز جدیدی در مملکت ما نیست هر آنچه که شما و سایت شما به مذاق حذبی و گروهیتان خوش نیاید درج نمی گردد و این بر خلاف معیار های اطلاع رسانی شفاف است .رسانه وقتی محبوب و مطمئن است و می تواند بر جامعه تاثیر گذار باشد که نظرات عامه مخاطبانش رامنعکس سازد و قضاوت را به افکار عمومی واگذارد .البته از شما اصول گرایان جز این هم انتظاری نیست احتمالا این موضوع هم از دستتان در رفته و الا شما کجا و کوروش کبیر کجا تا دیروز دنبال لودر می گشتید تا تخت جمشید و خراب کنید و تا اسم شاهی می اومد اورا مستبد وخود کامه می خواندید و امروز معلوم نیست چرا به سمت کوروش و ... کشیده شدید صد هزار بار گفتی حیدریم حیدریم برای یکبار هم که شده بگید کوروشیم بلکه موضوعاتی مثل حقوق بشر آزادی اندیشه ،حکومت بدون زور و شمشیر ،شادی و... در ذهنتان رسوخ کند برای مملکتم متاسفم ...... (92655)
 
ابراهيم
۱۳۸۷-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۶:۵۶
من واقعا خنده ام ميگيرد بعضي وقتها اينگونه اظهارات چاپلوسانه نسبت به پادشاهي ستمگر را ميبينم. عدم حضور مقام ممتاز كشور در قبر كوروش در سفر به شيراز راهنماي آندسته از افرادي بايد باشد كه سعي در مذهبي نشان دادن خود هستند. افراد غير مذهبي هم بايد نگاه عميق و متفكرانه اي در خصوص معرفي چهره اي مثبت از يك پادشاه ستمگر به گواه واقعيتهاي تاريخي( نه نوشته هاي غير معقول عده اي تاريخ نويس سفارشي)داشته باشند. كوروش به گواه عقل نيز نميتواند چهره اي مثبت براي ملت ايران باشد.چه بسيار ايرانياني كه زير شلاق اين پادشاهان ستمگر جان خود را از دست ندادند. (92767)
 
۱۳۸۷-۰۸-۳۰ ۱۶:۴۵:۳۸
دوست عزیز آیا میشه استناد شما رو نسبت به ستمگر بودن کوروش کبیر بدونم؟ شاید مطالعه ما در این زمینه کم بوده. مدرک من برای اثبات بی همتایی کوروش منشور حقوق بشر اوست. در ضمن این بعضی ها چاپلوسی چه کسی را میکنند؟ کسی که 2500 سال پیش زندگی میکرده؟ واقعا از دیدگاه شما به عنوان یک ایرانی متاسفم.

من واقعا خنده ام ميگيرد بعضي وقتها اينگونه اظهارات چاپلوسانه نسبت به پادشاهي ستمگر را ميبينم. عدم حضور مقام ممتاز كشور در قبر كوروش در سفر به شيراز راهنماي آندسته از افرادي بايد باشد كه سعي در مذهبي نشان دادن خود هستند. افراد غير مذهبي هم بايد نگاه عميق و متفكرانه اي در خصوص معرفي چهره اي مثبت از يك پادشاه ستمگر به گواه واقعيتهاي تاريخي( نه نوشته هاي غير معقول عده اي تاريخ نويس سفارشي)داشته باشند. كوروش به گواه عقل نيز نميتواند چهره اي مثبت براي ملت ايران باشد.چه بسيار ايرانياني كه زير شلاق اين پادشاهان ستمگر جان خود را از دست ندادند. (92946)
 
محمود
۱۳۸۷-۰۸-۳۰ ۰۱:۴۹:۳۵
ابراهیم عزیز.. کمی مطالعه بد نیست... کوروش کبیر همان شخصی ست که بنا به گفته بسیاری پیامبر بوده است... همان که منشور حقوق بشرش اولین منشور حقوق بشر در تمام دنیاس..... قاطی نکن همه چیز را با هم (92862)
 
كاوشگر راستي
۱۳۸۷-۰۸-۳۰ ۱۰:۵۰:۲۳
تخست بر هم ميهنان بيدار كه چنين سر افرازانه مي نويسند و بر گذشته خويش مي بالند درود مي فرستم.
سپس از سايت گرانمايه الف كه چنين بي باكانه انديشه هاي هم ميهنان را پخش مي كند سپاسگذاري مي كنم.
از همه هم ميهنان درخواست مي نمايم از اين پس به جاي كورش كبير بگويند كورش بزرگ كه به زبان كورش و ما پارسيان نزديك تر است.
جاي شور بختي است كه در ميهن مان با آن گذشته ارزشمند كه همه جهانيان بر آن همداستانند خياباني،‌ميداني،‌پاركي يا هر جاي ديگري بنام كورش، داريوش،‌خشيار، ماندانا، رستم فرخ زاد، سهراب، اورمزد و بسيار ديگر بزرگان و تاريخ سازان اين سر زمين كهن ندارم اما خيابان \" خالد اسلامبولي\" كه هيچ نزديكي به فرهنگ و تاريخ ما ندارد داريم كه به تنهايي دشواري هاي بسياري براي ميهن پديد آورده است.
هم ميهنان گرامي، بايد به تاريخ و بزرگان اين سرزمين ارچ نهاده شود تا آرامگاه آنان از ويراني دور بماند و گرامي دانسته شود.
تا هنگامي كه در كتاب هاي تاريخي اينچنين بي رحمانه به گذشته اين سرزمين تاخته مي شود و اوج شكوفايي و پيشرفت كشور را از پس از يورش دژخيمانه اعراب مي دانند چگونه مي توان به پاسداشت گذشته اين مرز و بوم اميد داشت؟
تا هنگامي كه يورش كنندگان و چپاول گران اين سرزمين را بر نگاهبانان آن مانند رستم فرخ زاد برتري مي بخشيم به چه دل ببنديم.
سخن بسيار است تنها از همه هم ميهنان گرامي درخواست مي نمايم كه خواندن كتاب هاي تاريخي را پيشه سازند و ديگران را نيز به اين كار برانگيزانند تا دوغ از دوشاب باز شناخته گردد.

بدرود (92904)
 
امین
۱۳۸۷-۰۸-۳۰ ۱۵:۳۹:۲۳
یک چیز منو چند وقتیه اذیت میکنه. اونم اینه که ما چرا برای کسانی که با ما غریبه اند بیشتر از کسانی که اجداد ما بودند و نه تنها ما بلکه جهان به آنان افتخار میکنن ارزش بیشتری میدیم. میایم اسم یه خیابون رو عوض میکنیم و به نام یک نفر میذاریم و روابطمون رو با یک کشور به این دلیل به هم میزنیم. ولی برای کسی مثل کوروش کبیر حتی اسم یک کوچه رو هم اختصاص نمیدیم. همین چند وقت پیش بود که در یکی از پر رفت جاهای شهر ملبورن استرالیا تندیس فوق العاده ای رو از کوروش به نمایش گذاشتن ولی افسوس که در ایران اهمیتی به این موضوع نمیدن. (92939)
 
عماد
۱۳۸۷-۰۹-۰۱ ۱۵:۴۰:۵۱
با سلام
من به عنوان یک انسان قرن 21 و نه حتی یک ایرانی از اظهار نظرهای مغرضانه که معلومه هیچ مطالعه و تحقیقی پشتشون نیست هم تعجب می کنم و هم متاسف می شم. من بالشخصه وقتی سال گذشته در برابر آرامگاه کورش بزرگ ایستادم بی اختیار سر تعظیم فرو آوردم. از مطلب بالا هم واقعا لذت بردم و از اینکه دیگران از گذشته ما بیشتر از بعضی از ما می دونن اشک ریختم. اما امیدوارم این جمله ام باعث سانسور کل مطلبم نشه: زیاد دور نریم، در همین تاریخ یکی دو قرن اخیر آیا مردم فقط زیر شلاق ستم پادشاهان مستبد بوده اند؟ (93007)
 
صدیقه
۱۳۸۷-۰۹-۰۱ ۱۷:۳۲:۱۶
با سلام................

اول تشکر از دانشمند محترم آقای دکتر جلالی که جایشان در یونسکو خالی


میباشد....هر جا که هستند خداوند متعال حافظ ایشان باشد.............خود ایشان از

گنجینه های علم ودانش این مرز وبوم می با شند.........

واما چرا ؟ خوب کورش زمامدار خوبی بود وباعث افتخار تمدن ایران باستان است

ولی متاسفانه زمامداران بی کفایت پهلوی برای پوشش گذاشتن بر ضعف خود

به طور مرتب از کورش بزرگ خرج می نمودند و با آبروی اینان برای خود

مخواستند آبرو کسب نمایند........که اوج آن نیز آن جشنهای شیراز که

چقدر مورد مضحکه دنیا قرار گرفتیم .به طوری که بر اثر تکرار این گونه اعمال

چه روشنفکران مذهبی وچه حتی روشنفکران غیر مذهبی که دستی در

مبا رزه با آن رژ یم را داشتند .............بدون اینکه بخواهند با این نوع

زمامداران هخامنشی هم خوش بین نبو دند وهمه را شبیه با خاندان بی کفایت پهلوی میدیدند.........وحالا پس از سالها.انشالله تعا دلی در بیان تاریخ ایجاد شود

وحق از نا حق مشخص گردد.............البته با کمک دانشمندانی همچون

آقای دکتر جلالی وامثالهم...............انشالله............ (93011)
 
یوسف
۱۳۸۷-۰۹-۰۱ ۱۸:۳۸:۴۶
برادر عزیزابراهیم آقا،
اگر شما خیلی غیرت دینی دارید و از آن جهت با کورش مخالفید پس چرا به آنچه که نویسنده در بخش دوم و سوم مقاله در مورد نظر عده ای از مفسران قرآن در مورد کورش نوشته (و در همین الف هم چاپ شده) توجه نمیفرمائی تا تب ضد کورش شما فروکش کند؟ من عینا قسمتی از آنرا نقل قول میکنم، توجه بفرما:

\"این امر حتی مورد توجه و اشاره بعضی مفسران قرآن کریم - همچون علامه طباطبائی و مولفان تفسیر نمونه - نیز قرار گرفته است. اینجا جای نقل و نقد بحث های آن دسته از مفسران که بر تطبیق \"ذی القرنین\" قرآن بر کورش دلالت دارند نیست و بنده هم صلاحیت اظهار نظر در این باب را ندارم. اما اجمالا عرض می کنم که علامه طباطبائی در جلد سیزدهم المیزان در تفسیر آیات 83 تا 98 سوره کهف احتمالات مختلف در مورد مقصود از ذی القرنین را با دقت و تفصیل مورد بحث و کنکاش قرار داده و با توجه به شواهد تاریخی و آراء مورخان و مفسران نتیجه می گیرد و تایید می کند که محتمل ترین آن است که او همان کورش پادشاه مشهور ایرانی باشد. ایشان در دلایل این نظر، و با نقل و تحلیل اقوال مولانا ابوالکلام آزاد و سر احمدخان هندی ، به اوصاف قرآن کریم كه ذوالقرنين را مردی مؤمن به خدا و روز جزا و موحد و از بندگان صالح خدا بوده و به عدل و رفق و مدارا عمل مي كرده و قدرت سیاسی را با فضائل اخلاقی توام می داشته است اشاره و از روایات عهد عتیق و کتابهای \"عزرا\" و \"دانیال\" و \"اشعیا\" در این باب یاد می کند و سفرها و فتوحات کورش را بر جوانب قصه ذی القرنین در قرآن قابل انطباق می بیند.

آرامگاه کورش نه تنها در دوران قبل از اسلام که در دوران اسلامی و در دوره های اولیه رواج تعصبات عربی هم حرمت معنوی خود را در وجدان عمومی جامعه نگاهداشته است. گواه تاریخی آن، نامهائی چون \"مشهد مادر سلیمان، یا \"مقبره مادر سلیمان\"، \"محراب مادر سلیمان\"، \"مسجد مادر سلیمان\"، \"مسهد ام انبی\" یا \"مشهد مرغاب\" است که مردمان در دوران پس از اسلام بر آن نهادند و بر زبان راندند که همگی رنگی و طنینی از تقدس را با خود حمل می کنند. در دوران اتابکان فارس یا بعد از آن، مسجدی در پیرامون آرامگاه ساخته شده که بنا بر بعض اقوال تا سده چهاردم هم مورد استفاده بوده و گفته شده که در داخل آرامگاه هم محرابي از سنگ تراشيده که در اطراف آن آياتي از قرآن به خط ثلث نگاشته‌ بود و قبله نمايي نيز در سنگ کنار آن.در منابعی نیز آمده است که در آرامگاه کور ش به خط میخی نوشته بود: \" اي رهگذر ، من كوروش هستم كه پادشاهي جهان را به پارسيان دادم ، به مشتي خاك كه پيكرم را در برگرفته رشك مبر\". دکتر باستانی پاریزی در کتاب \"کورش و ذوالقرنین\" آورده است که تا چند دهه قبل اهالی دشت مرغاب مراسم تاسوعا و عاشورا را دورادور این آرامگاه انجام می داده اند. از قول دکتر جمشيد صداقت کيش در مقاله ای در مورد مسجدهای فارس در ويژه نامه فصلنامه فارس شناخت از منابع کهنی یاد شده است که از مقدس بودن آرامگاه کورش در نزد مردمان سخن گفته اند که از آن جمله اند: مسالك و ممالك اصطخري ( 320 هجري )، حدود العالم من المشرق الي المغرب ( 372 هجری)، اشكال العالم ابوالقاسم جيهاني ( 367 هجری) و نزهت‌القلوب حمداله مستوفي (740 هجری). هرچه هست بایر عرض کنم که معلم تاریخ ممتحن سختگیری است و آنچه از صافی آزمون او در طول قرون بگذرد و پیروز و سربلند برآید، به جد در خور تامل است م نباید به آسانی از آن گذشت.\"

توجه فرمودید ابراهیم خان؟ آخه شما چرا بدون سند نظر میدهید عزیزم؟! (93014)
 
احسان
۱۳۸۷-۰۹-۰۱ ۲۰:۰۹:۱۵
نمیدونم چی بگم در حالی که اشک بر صورتم میغلتد.از چی بگم ؟از نادانی ما ایرانیها یا از مضلومیت کورش.از چی؟فکر کردم اگه یه نامه برا کورش بنویسم شاید خالی شوم.دوستمان چه زیبا گفت کوروش بیدار شو همه خوابند .نه شاید ایران خوابست اره کوروش ایران خواب است همان ایرانی که براش جنگیدی و خون دادی کورش کاشکی میبودی تا ابلهی را ببینی که ادعای جانشینی تو را داشت.اما کورش تو کجا واو کجا .کورش او مردم را می کشت و میگفت من جانشین کورش کبیرم.کورش الان در کشورت اوردن اسمه تو جرمه .کورش الان مردم نمیدونن تو کشورشون را تائسیس کردی کوروش نمیدونن تو منشور حقوق بشر را نوشتی. کوروش نمیدونن اسم تو در قران و تورات اومده یا شاید هم نمیذارند که مردم بدونن.کورش بیدار شو که ایران بزرگ و زیبا را فقط باید در داستان های تو خواند.داستان ها یی که برای ما شبیه افسانست.کورش تو را به خدا بیدار شو .بیدار شو.ببین چگونه ازادی را که تو برای جهان به ارمغان اوردی را نابود می کنند.کورش بیدار شو (93015)
 
عبداله
۱۳۸۷-۰۹-۰۱ ۲۱:۵۲:۴۶
بعضبها سر قبر پدرشان هم ممکن است نروند این دلیل بر بی احترامی به پدر نیست .ما به حضرت موسی وعیسی (ع) به عنوان پامبران علی رغم اینکه مسیحی ها ویهودی ها با ان کاریکاتورهایشان به پیامبرمان تو هین می کنند احترام می گذاریم ونمی گوییم چون مثلا یهودی ها به ما توهین کردند پس ما حضرت موسی را قبول نداریم .این مردان ریشو از کوروش کبیر تاهمه سربازانش که همگی موحد وخداشناس تر از من وتو بودند ورئیس جمهور چین وقتی به ایران امدند گفتند می خواهم تخت جمشید را ببینم این برای من و هر ایرانی وطن پرستی مایه افتخار است. (93023)
 
کورش
۱۳۸۷-۰۹-۰۵ ۱۳:۳۰:۳۴
ان زمان شماها نبودید من بودم و خدایخود ، مردمانی اریایی رستی و تمدنی سالم حال این گونه نبود منم رییس اایل اایران صاحب لوای حق پرستی منجی ملتهای در بند پس چه شد که حالا نا محر م شدیم روح من در جای حای این سر ز مین عا شقانه در پ ر واز است و شکایت خودرا نزد همان ایزد فره خواهم برد وتنها وکیلم شما مردمان حال است واین نبرد مستد ل را ادامه دهید وشاید روزی دیگر کو رشی نو اید وداد ما از نااهلان گرفت بی خیال قبر مطهر اب گرفت بگیرد واکنون که در دخمه تاریخ ایران در سیر وسیاحتیم ووفادار بمانید ای فرزندان ایران.: (93439)
 
Sobhaneh
۱۳۸۷-۰۹-۱۲ ۱۵:۲۳:۳۴
salam aghaye jalali. inkeh gozasht ... az Jangal Aabr dar nazdiki Shahroud begoueid va kari konid keh az dast naravad. beh omid aan rouz (94578)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.