نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 455017
یک روز با حاجی فیروز
یک روز با حاجی فیروز - اراک
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۱
کلمات کلیدی : حاجی فیروز
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۹:۰۲:۲۳
زنده باد کسانی که با زحمت درامد کسب مینمایند بر دستان شما باید بوسه زد . (4208178) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۹:۳۷:۵۶
تمام عکس ها برعکس اومدن
از پایین به بالا باید دید لطفا درست کنید (4208230) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۰:۴۷:۲۷
مرد باشین اینو منتشر کنید
فرق حاجی پیروز با بابانوئل
حاجی پیروز گدای میکنه
بابانوئل هدیه میده (4208593) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۸:۴۵:۵۱
شخصیت و پیشینه«حاجی فیروز»به عنوانِ طلایه داروپیام آورنوروزی قدمتی برابروحتی بیشترازفرهنگ و تمدن ایران زمین دارد.ریشه وخاستگاه این پدیده فرهنگی‌ راهمانا درباور‌هاواعتقادات توده مردم می‌توان جست‌وجو کرد.ازآنجا که فرهنگ،نخستین گستره‌ای است که آفرینندگانش نامی‌ از خودبرجای نگذاشته و تاریخی‌ روشن ندارد،حضور متداوم یک نمادفرهنگی‌،چون حاجی فیروزوجاری بودن آن‌ درروزگارمعاصر، بازتاب روشنی است ازاندیشه‌ها،عواطف،وسنت‌های جامعه‌ای که باپیروی ازروش شفاهی‌ ازراه زبان، اشاره ،حرکت ونمایش، آن را فردبه فردونسل به نسل به دیگران منتقل ودربستر تاریخ،آن باور‌ها رابا هنجارهای اجتماعی دیگرمنطبق می‌سازد ازاین‌رو شخصیت حاجی فیروز را می‌توان برآیند یک اندیشه یا تخیل جمعی دانست که درمسیرتاریخی‌ خوداز سرزمینی به سرزمین دیگرکوچ کرده وروایتی مختلف ولی‌ با هسته‌ای یکسان،پدیدآورده است.
در سال‌هاي اخيربحث هايي برسرسياهي صورت حاجي فيروز بوده است كه نشان ازناآگاهي گوينده آنان از تاريخ اساطيري اين سرزمين دارد.حاجي فيروز نه نمادبرده داري بوده (كه هيچ گاه درايران به شيوه ظلم به رنگين پوستان وجود نداشته )و نه نشانه تحقير آدمي ديگر .حاجي فيروز نشان از دوموزي (ایزد گیاه) دارد كه درسرزمين زيرين حبس مي شود وبا اسارت او عشق می‌‌میرد،جهان غرق سکوت شده وباروری متوقف می‌شود .حاجی فیروز همان نماددوموزی است،برخاسته اززمین،برای باروری دوباره زمین.نمادی است ازسنت‌های نیک ایرانیان،سنت‌هایی که درصلح ودوستی وطبیعت دوستی ایرانیان نهفته است.
پس حاجی فیروز پیام آور بهار و زندگی است و مژدگانی این بشارت را میگیرد
چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید (4208818) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۴۹:۴۵
اره بخدا چی بگم (4208885) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۵۵:۱۰
اين موضوع وديگرموضوعات مقايسه اي مدت هاست كه درفضاي مجازي دست بدست ميشن . حاجي فيروز ازگذشته به همين شكل بوده وبابا نوئل هم همچنين . ولي چرا اين مقايسه هاالان مطرح ميشود جاي سوال دارد . مردباشيم كمي بيشتر تعقل كنيم وهرچيزي كه مطرح ميكنيم اول فكركنيم وگرنه مردبودن كه به اين چيزها نيست دوست عزيز (4208897) (alef-11)
 
آریابان
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۰:۴۶:۴۶
واقعیتش اینه که تمامی ویژگی های نیاکان اولیۀ حاجی فیروزهای دوران های نخستین ، با تمامی اوضاع و احوال و روش و منش حاجی فیروز های امروزی از بیخ و بن متفاوت بوده ، حتی چگونگی رنگ سیاهی که امروزه مشخصۀ چهرۀ اونهاست !!!!! ؛
طبق اسناد تاریخی ، نماد حاجی فیروز در ابتدای پای گیری خود انسان-ساز و بسیار آموزنده !!!! بود نه مثل امروز که جایگاه شادمانی و طرب را و منبعی برای کسب درآمدی برای مستمندان از ثروتمندان را ، بخود گرفته ؛
در آخرین روز های سال کهنه ، حاجی فیروز ها صورت خود را زیر نقاب !!!! های سیاه پنهان میکردند (نه اینکه صورت خود را سیاه کنند !!!!) و در نهایت و در آستانۀ سال نو ، آن نقاب های سیاه را از چهره برمیگرفتند و آنها را به آب روان می سپردند تا این نشانه ای باشد از اینکه در آستانۀ سال نو هرگونه رفتار پلید و پلشت و سیاه مربوط به سال کهنه را از خود دور کرده و با انسانیت و مهربانی و خوش اندیشی و نیکونگری به استقبال سال نوین میروند ؛ (4208964) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۵۸:۳۶
عزیزم، معادل بابانوئلو در فرهنگ ما تقریبا عمو نوروز است نه حاجی فیروز یا حاجی پیروز. (4208905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۸:۴۲:۴۲
ببینید مردم به چه بدبختی افتادن دارن برای نوروز گدایی میکنن.شهردار یا مسولان شهر به این بنده خدا پول بدن که برن مردم رو تو نوروز شاد کنه (4208815) (alef-11)
 
یه هموطن
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۰۸:۴۰
حاجی فیروز با صورت سیاه و لباس مندرس از مردم گدایی میکنه
بابانوئل با صورت سفید و لباسی نو به مردم هدیه میده (4208841) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.