نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 197113
مروری بر مداخلات نظامی آمریکا در پنجاه سال اخیر
بخش خارجی الف، 7 شهریور 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۸
جنگ؛ به عنصری لاینفک در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا تبدیل شده است. از جنگ دوم جهانی به بعد، ایالات متحده هر گاه که منافع خود و هم پیمانان نزدیک را در معرض خطر دیده است به طور مستقیم وارد جنگ شده است تا بتواند سیطره خود را به اثبات نماید. در این  زمینه نیز چندان توجهی به قوانین و معاهدات بین المللی نداشته است.

در این باره می توان به جنگ ویتنام اشاره نمود که مخالفت ها و تظاهرات های جهانی گسترده ای(حتی در آمریکا) صورت گرفت یا جنگ عراق که به بهانه سلاح های شیمایی و برخلاف دیدگاه جامعه جهانی و عدم کسب رضایت شورای امنیت انجام شد و در نهایت نیز مشخص شد که ادعای آمریکا در این باره صحت نداشته است. این مطلب تلاش می نماید تا به مداخلات نظامی آمریکا از سال ۱۹۴۵ به بعد بپردازد و ناگفته پیداست که تنها و تنها به برخی از مهمترین های آن ها اشاره شده است.

اشغال ژاپن
جنگ جهانی دوم، جنگی فراگیر بین سپتامبر ۱۹۳۹ تا اوت ۱۹۴۵ بود. این جنگ بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرد تا جایی که دو دسته از کشورهای مختلف به نام‌های متحدین و متفقین به وجود آمد. امارقابت ژاپن و آمریکا در اقیانوس آرام و آسیای جنوب شرقی به دوران بین دو جنگ جهانی باز می گشت. حمله ژاپن به بندر پرل هاربر در هاوایی و خسارت دیدن سنگین نیروی دریایی آمریکا مستقر در این جزیره، باعث شد که آمریکا در دسامبر ۱۹۴۱ به ژاپن اعلان جنگ دهد و کشور ایالات متحده در این مرحله رسماً وارد جنگ شد. در آن دوران فرانکلین روزولت از حزب دموکرات رئیس جمهور آمریکا بود.

بعد از تسلیم شدن آلمان، تنها کشور ژاپن بود که در برابر نیروهای متفقین مقاومت می نمود. در این بین کامیکازه های ژاپنی در سال های انتهایی جنگ جهانی دوم با هواپیما خودشان را به ناو های آمریکایی می کوبیدند و اگر چه در این حمله خودشان کشته می شدن، اما ناو را نیز نابود می کردند و به نظر می رسید نیروهای آمریکا توانی برای غلبه با ژاپن نداشتند تا اینکه بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی به دستور هری ترومن از حزب دمکرات، رئیس جمهور وقت آمریکا، در دستور کار قرار گرفت.

در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز بر روی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی انداخته شد که باعث کشتار گسترده شهروندان این دو شهر گردید. حدود ۲۲۰۰۰۰ نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند که بیشتر آنان را شهروندان غیرنظامی تشکیل می‌دادند. بمباران هسته‌ای هیروشیما و ناکازاکی تا به امروز تنها موارد استفادهٔ جنگی از سلاح هسته‌ای در جهان است. از آوار و ویرانی های جنگ دوم جهانی، تنها دو کشور آمریکا و شوروی به عنوان قدرت‌های نو ظهور جهانی سر برآوردند و توانستند نقش عمده‌ای در تصمیم‌گیری‌های جهانی بعد از این اتفاق داشته باشند و حدود پنج دهه جهان شاهد صف بندی ها و تعارض های جدی دو بلوک شرق و غرب بود.
تصویری از ابر قارچی بمباران اتمی هیروشیما
جنگ کره
جنگ کره؛ جنگی میان جمهوری کره (کره جنوبی) به رهبری ایالات متحده و جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) با پشتیبانی چین و کمک نظامی شوروی بود که در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ با ورود نیروهای تحت فرمان حکومت کمونیستی کیم ایل سونگ به بخش جنوبی آغاز شد و در ۲۷ ژوئیه ۱۹۵۳ با پیمان آتش‌بس به پایان رسید.
جنگ کره در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ با گذشتن نیروهای تحت فرمان کیم ایل سونگ رهبر کره شمالی از مدار ۳۸ درجه آغاز شد. دو روز بعد شورای امنیت ملل متحد به پیشنهاد آمریکا قطعنامه‌ای را برای کمک نظامی به کره جنوبی به تصویب رساند. شوروی که در شورای امنیت صاحب حق وتو بود در آن هنگام جلسات شورا را در اعتراض به وضعیت کرسی چین در این سازمان تحریم کرده و در نتیجه این قطعنامه بدون حضور شوروی به امضا رسید.

با دخالت حکومت خلق چین در جنگ و بالا رفتن تلفات ایالات متحده در این جنگ، دربارهٔ نحوهٔ ادامهٔ جنگ میان رئیس جمهور ترومن(از حزب دموکرات) و ژنرال مک آرتور فرماندهٔ نیروهای آمریکایی در کره، اختلافاتی بوقوع پیوست. مک آرتور خواستار بمب باران شهرهای چین بود ولی ترومن از وقوع جنگ جهانی سوم بیم داشت. به همین دلیل ژنرال مک آرتور را از سمتش عزل کرد. در آن طرف کیم ایل سونگ، که می‌دانست قادر به تصرف منطقهٔ جنوبی نیست، با آغاز مذاکرات آتش بس در سال ۱۹۵۱موافقت کرد اما این مذاکرات تا دو سال بعد به نتیجه نرسید تا اینکه در ژوئیه ۱۹۵۳ قرار ترک مخاصمات به امضا رسید و مدار ۳۸ درجه مرز بین دو کره تعیین گردید. جنگ کره جنگی دامنه دار بود، هفده کشور به رهبری ایالات متحده آمریکا، لشکریان سازمان ملل متحده را تشکیل داده بودند.

تخمین زده شد که مجموع کل تلفات وارده بر طرفین اعم از مقتول، مجروح و یا مفقود الاثر در این جنگ بالغ بر سه میلیون نفر بود، که بیشتر آنها کره‌ای و چینی بودند. تلفات وارده بر قوای آمریکایی در این جنگ، تقریباً به ۳۶۰۰۰ نفر رسید. پس از پایان جنگ، آمریکا برای باقی ماندن در آن منطقه، چند پایگاه نظامی در خاک کرهٔ جنوبی ایجاد کرد.

جنگ ویتنام
جنگ ویتنام بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳ در جریان بود اما سابقه مداخله‌نظامی آمریکا در ویتنام به سال ۱۹۵۰ و شناسایی حکومت کمونیستی ویتنام‌شمالی توسط چین و روسیه و در مقابل، شناسایی حکومت ویتنام‌جنوبی توسط ایالات متحده و تشدید عملیات چریک‌های طرفدار شمال - موسوم به ویت‌کنگ - برای تسلط بر جنوب این کشور باز می‌گردد. مداخله نظامی آمریکا در ویتنام به کشته شدن حدود شصت هزار آمریکایی، دویست و پنجاه هزار نظامی و شهروند ویتنام جنوبی و بیش از یک میلیون چریک‌ و غیرنظامی ویتنام شمالی منجر شد.

در آن زمان در آمريكا كوبيدن كمونيستها در هرنقطه از جهان محور سياست خارجي آمريكا را تشكيل مي داد. «جان فوستر دالس» وزير امورخارجه ژنرال آيزنهاور و معتقد به تئوري «بازي دومينو» بود، بدين معني كه اگر در هركجاي دنيا ازجمله جنوب شرقي آسيا كمونيستها بر يك كشور مسلط شوند همه كشورهاي ديگر در حلقه كمونيسم مي افتند. براساس تئوري «دومينو» آمريكا درصدد حمايت از دولت ويتنام جنوبي برآمد و اين عليرغم فساد ونارضايتي شديد مردم از دولت ويتنام جنوبي بود.

جنگ ویتنام به کشورهای دیگر منطقه نیز سرایت نمود که از جمله این کشورها می توان به کامبوج و لائوس اشاره نمود. در واقع پس از مسلط شدن لون نول در کامبوج که توسط آمریکایی‌ها نیز پشتیبانی می‌شد، ارتش ایالات متحده با خیال راحت وارد کامبوج شده و شروع به مبارزه علیه گروه شبه‌نظامی ویت کونگ نمود، و بدین ترتیب کامبوج تبدیل به یکی از عرصه‌های مبارزه جنگ ویتنام شد. در طول چهار سال بعد از آن بمب‌افکن‌های ب-۵۲ ایالات متحده با استفاده از بمب‌های آتش‌زا و خوشه‌ای حدود هفتصد و پنجاه هزار کامبوجی را در تعقیب و انهدام خطوط اذوقه‌رسانی نیروهای ویتنام شمالی به قتل رساندند.

لائوس نیز در جریان جنگ ویتنام موضع بی‌طرفی در پیش گرفت. اما ویت‌کنگ‌ها از لائوس به عنوان خط تدارکاتی در جنگ ویتنام استفاده کردند و در اواخر دهه ۱۹۶۰ آمریکا برای مقابله با چریک‌های ویت‌کنگ ویتنام که به داخل لائوس رخنه می‌کردند، و به منظور شتاب دادن به پایان جنگ، بی‌طرفی لائوس را نقض کرد و بدون درز این موضوع به مطبوعات به بمباران‌های گسترده بخش‌هایی از لائوس، به ویژه دشت خمره‌ها دست زد. جنگ ویتنام در زمان ریاست جمهور جانسون(دموکرات) اتفاق افتاد و در زمان ریچارد نیکسون(جمهوری خواه) به به پایان رسید.


حمله به سکوهای نفتی ایران
حمله به سکوهای نفتی ایران؛ بزرگترین عملیات دریایی امریکا پس از جنگ جهانی دوم است که طی آن نیروی دریایی ایران وامریکا درگیر شدند.

در این عملیات، گروهی به همراه دو ناوشکن و یک کشتی تدارکاتی آبی- خاکی به سکوی نفتی ساسان (سلمان) هجوم بردند، گروه دیگر هم -که یک ناو موشک انداز و دو ناوچه بود- به سکوی نفتی سیری حمله کردند. تفنگداران دریایی آمریکا به سکوی نفتی ساسان حمله کردند و شروع به جمع‌آوری مدارک و کارگذاشتن مواد منفجره برای از کار انداختنش کردند. در جریان این درگیری ۴۵ نفر از خدمهٔ ناوچه سهند و ۱۱ نفر قایق توپدار جوشن شهید شدند و نیز ۲۲ نفر از خدمهٔ سهند به شدت مجروح گشتند. این عملیات در زمان رونالد ریگان(جمهوری خواه) اتفاق افتاد.

جنگ اول خلیج فارس

پایان جنگ ایران و عراق هم‌زمان با بروز تشنّج عراق و کویت بود. ارتش عراق در زمان حکومت صدام حسین و حزب بعث عراق در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ (۱۹۹۰ م.) به کویت حمله و این کشور را اشغال کرد. عراق با این حمله باعث بروز بحرانی بین‌المللی گردید. آمریکا در سال ۱۳۶۹ (۱۹۹۱) با ائتلافی از کشورهای دیگر به کویت و سپس به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند.

از جالب موضوعات مهم و جالب این جنگ می توان به دیدار دونالد رامسفلد از عراق چند روز قبل از آغاز جنگ و ملاقات سفیر آمریکا با صدام حسین اشاره نمود. جنگ خلیج فارس در زمان بوش پدر(جمهوری خواه) و به فرماندهی ژنرال نورمن شوارتسكف انجام شده بود. پس از ۳۹ روز بمباران شديد ۱۳۰۰ تانك عراقى ، ۱۱۰۰ توپ ، حداقل ۵۰ هزار سرباز عراقى و حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هواپيماى عراقى از بين رفتند.
 
اشغال پاناما

مانوئل نوریگا، ریس ارتش و رییس جمهور پاناما بین سال های ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ بود. وی پیش از آنکه رهبر ارشد پاناما شود، برای مدت طولانی ریاست سرویس اطلاعاتی این کشور را بر عهده داشت.

حمله ایالات متحده به پاناما یا عملیات هدف مشروع؛ جنگی است که با تهاجم نیروهای ایالات متحده به پاناما در ماه دسامبر سال ۱۹۸۹ میلادی روی داد. این جنگ را دولت جرج واکر بوش(جمهوری خواه) به اتهام دست داشتن مانوئل نوریگا، رئیس جمهور پاناما، در قاچاق مواد مخدر آغاز کرد و نتیجه آن پیروزی نظامی ایالات متحده و دستگیری رئیس جمهور پاناما و انتقال وی به زندانی در ایالات متحده بود. پس از پایان جنگ، با برگزاری انتخابات رئیس جمهور جدیدی برای پاناما برگزیده شد، ارتش پاناما منحل گشت و آمریکا کنترل کانال پاناما را در دست گرفت.

جنگ بوسنی
فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در آغاز دهه نود میلادی باعث شد تا هژمونی دولت های سوسیالیستی در اروپا کم کم از میان برود و باعث شد که در سال ۱۹۹۲ میلادی جمهوری سوسیالیستی یوگسلاوی هم منحل شود و به این ترتیب جمهوری بوسنی و هرزگوین، در پی همه‌پرسی استقلال انجام‌گرفته در سال ۱۹۹۲، اعلام موجودیت کرد. این اتفاق، آغازگر جنگ‌های بوسنی بود. همه‌پرسی استقلال، توسط صرب‌های بوسنی تحریم شده بود. صرب های بوسنی که از سوی صربستان و مونته‌نگروی همسایه حمایت می‌شدند، جمهوری صرب بوسنی را تشکیل داده و به قصد تجزیه دست به اسلحه بردند که یکی از خونبارترین جنگ ها قومی را رقم زد. این جنگ در دوره دوم ریاست جمهوری بیل کلینتون(از حزب دموکرات) به وقوع پیوست.

بمباران يوگسلاوي از سوي نيروهاي ناتو با عنوان «عمليات نيروهاي متحد» از ۲۴ مارس ۱۹۹۹ تا ۱۰ ژوئن ۱۹۹۹ ادامه داشت. ناتو در اين عمليات خود از کاربرد نيروي زميني احتراز کرده و در مقابل با توسل به نيروهاي هوايي بسياري از پايگاه‌هاي استراتژيک نيروهاي يوگسلاوي را نابود کرد.

در اين حمله پل‌هاي مهم، پايگاه‌هاي نظامي، پايگاه‌ها و شرکت‌هاي دولتي و بسياري از زیرساخت های استراتژيک بمباران شدند. با هدف قرار گرفتن شرکت‌ها و کارخانه‌هاي دولتي اين باور در ميان بسياري‌ها پديد آمد که اين حمله براي زمينه‌سازي جهت تشکيل يک بازار مبتني بر نوسازي و بازسازي اقتصادي شکل گرفته است تا سيل ثروت قدرت‌هاي خارجي را روانه اين ديار كند. نکته ای که در رابطه با اين جنگ قابل ذکر است اين است که اگرچه ناتو با تمام نيروهاي خود حضور داشت اما نيروي غالب در این جنگ نيروهاي ايالات متحده بودند.
جنگ عراق
جنگ عراق؛ یک عملیات نظامی است که در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ با حمله یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا و بریتانیا به عراق آغاز شد. این جنگ با خروج آخرین تیپ رزمی آمریکایی در ۱۹ اوت ۲۰۱۰ به‌طور رسمی خاتمه یافت. دو توضیح عمده برای آغاز این جنگ توسط جرج بوش رییس جمهور وقت آمریکا مطرح شد که یکی از آن‌ها رابطه صدام حسین با القاعده و دیگری نابودکردن سلاح‌های کشتار جمعی عراق بنابر توافق‌نامه ۱۹۹۱ بود. جنگ عراق در زمان جرج دبلیو بوش(از حزب جمهوری خواه) اتفاق افتاد.

 بعد از پایان جنگ مشخص شد که ادعای آمریکا در زمینه سلاح های شیمیایی در این باره صحت نداشته است و کشورهای غربی قبل از وقع جنگ نیز حتی از این موضوع آگاهی داشتند.
جنگ افغانستان
جنگ افغانستان‏ در ۷ اکتبر ۲۰۰۱ توسط نیروهای ایالات متحده آمریکا‏ در پی حمله القاعده به رهبری اسامه بن لادن به نیویورک و واشنگتن در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و هشدار جورج دبلیو بوش رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به گروه طالبان مبنی بر اخراج گروه تروریستی القاعده از افغانستان و رد طالبان از این درخواست؛ آغاز شد. هدف اصلی این جنگ، مبارزه و از بین بردن القاعده، طالبان و حامیان آن بود. تقریبا یک ماه بعد رژیم طالبان سقوط کرد و با برگزاری کنفرانس بن حامد کرزی به قدرت رسید و در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به مقام ریاست جمهوری برگزیده شد.
در حال حاضر نیز شبح جنگ بر سر منطقه خاورمیانه در حال پرواز است و آمریکایی ها به بهانه حمله شیمیایی دمشق و قبل از اعلام نتیجه کارگروه سازمان ملل، در پی راه اندازی جنگی دوباره هستند.
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۸:۴۵:۴۴
گوشه ای از رفاه و آسایش مردم آمریکا:

1) زندگی همراه با ترس حملات تروریستی. چند روز دیگر 11 سپتامبر است و طبق روال هر ساله تدابیر امنیتی در فرودگاهها و.... تشدید می شود.

2) نقض حریم خصوصی مردم آمریکا توسط سرویسهای امنیتی به بهانه مبارزه با تروریسم. اسنودن گوشه ای از شنود مکالمات و اینترنت را اخیرا" فاش کرد.

3)اقتصاد ورشکسته ومغروض ترین دولت دنیا

4)......

اگر هم الان می خواهد به سوریه حمله کند ، این حمله نه در جهت منافع مردم آمریکا است، بلکه در جهت منافع اسراییل و زدودن حلقه محاصره این رژیم توسط سوریه، حزب الله و فلسطینی ها است. کودتا در مصر هم در راستای همین سناریو است. (1601221) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۲۳:۳۰:۴۶
اصلا این گزارش رو خوندید؟ خود نویسنده هم بر این نکته تاکید داشته که فقط جنگ عراق در سال 2003 توسط آمریکا آغاز شده! در باقی جنگ ها یا آمریکا مورد حمله واقع شده یا همپیمانان آمریکا مورد حمله واقع شدند! (1601683) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۲-۰۶-۰۹ ۲۳:۳۷:۰۹
ضمن سلام به شما دوست عزیز
بی شک شما هم قبول دارید که هر جنگی با یک بهانه شروع میشه
بهانه گاهی بزرگ تره یا کوچکتر

به طور مثال یک بهانه اش برای جنگ عراق و الان جنگ سوریه، سلاح های شیمیایی هست. در حالی که اخیرا اسنادش منتشر شد که از بزرگ ترین حمله ی شیمیایی تاریخ یعنی حلبچه، پیش از شروعش خبر داشته...

ضمنا بسیاری از جنگ های دیگر در این مقاله نیامده است مثل خلیج خوک ها و... (1605590) (alef-13)
 
a-h
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۹:۲۵:۴۰
یعنی از نظر شما هر کشوری که بخواهد مردمش در رفاه و آسایش زندگی کنند باید جان انسانهای بیگناه را در کشورهای دیگر بگیرند و حتما" بهترین روش برای منافع ملی همین است آیا اگر عراقی یا افغانی بودی همین حرف را میزدی. (1601305) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۹:۲۷:۵۰
متاسفم براتون (1601307) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۲۱:۱۲:۳۸
رفاه و آسایش مردم آمریکا ناشی از کشتار در بقیه کشورهاست؟؟؟؟؟!!!!! متاسفم برای اینجور افکار. مردم آمریکا با مالیاتهای خود یک سری سگ هار را در دنیا به جان مردم بدبخت انداخته اند و جنایت میکنند که امیدوارم تقاص این بی خبری و رفاه طلبی صرف را بدهند. (1601441) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۳:۱۲
رو سیاهی آمریکا و برخی دول ‌غربی در حمایت و تجهیز صدام در حمله شیمیایی به ایران برای همیشه در تاریخ ضبط و ثبت است و روزی ‌خواهد رسید که تاوان این جنایت را بدهند. (1600760) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۳:۳۶
تاریخ همیشه صحنه مبارزه حق و باطل بوده، باید از تاریخ یاد بگیریم و بدانیم که جبهه باطل یعنی صهیونیسم و آمریکا هیچ‌گاه دست از توطئه علیه کشورمان و ستون انقلابمان یعنی ولایت فقیه بر نخواهند داشت. (1600761) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۴:۴۰
آقای اوباما ملت ایران راحت‌طلب نیست که با هر خواسته نامشروع شما تن به ذلت دهد. این ملت 35 سال است که با قدرت روی پای خود ایستاده و علی‌رغم فشارهای شما و دوستانتان به پیشرفتهای علمی و هسته‌ای خود ادامه می‌دهد و می‌تواند چشم جهانیان را خیره سازد. (1600762) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۵:۳۰
سابقه آمریکایی‌ها نشان داده هر جا که انتخابات به نفعشان باشد تایید و هرجا به ضررشان تمام شود اقدام به کودتا می‌کنند. باعث تعجب است که چرا بعضی‌ها دانسته یا ندانسته سعی در پوشاندن این خیانت‌های آمریکایی‌ها دارند. (1600765) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۶:۲۱
یک نمونه از دموکراسی آمریکایی را در مصر در چند روز گذشته دیدم. هزاران نفر را در روز روشن می‌کشند صدا از مدعیان حقوق بشر در نمی‌آید ولی در فتنه 88 به بهانه کشته شدن یک زن به دست عوامل سرویس جاسوسی اسرائیل غاصب، گوش فلک را کر کردند. واقعا رذالت تا چه حد؟ (1600767) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۶:۴۶
کاش در دنیا نبودم تا داغ کشتار مسلمانان در ضاحیه لبنان را نمی‌دیدیم. امنیت امروز کشورهای عراق-سوریه و لبنان برابر با امنیت ایران و تهران است. فلذا نباید غفلت کرد و موضوع را سرسری گرفت. (1600769) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۷:۱۶
شیطان‌صفتی مرام توست آمریکا
شیطان لعین امام توست آمریکا
وارونه‌ای و دو روتر ز دیو سفید
سرشار طمع سلام توست آمریکا (1600771) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۷:۳۶
امام‌خمینی‌(ره) فرمودند ملاک درستی کار شما آن است که استکبار جهانی از شما ناراحت باشد. آنهایی که دل به آمریکای جهانخوار و انگلیس خبیث خوش نموده‌اند بدانند دست به سوی گرگ و روباه دراز کرده‌اند. آنها که مردم خود را مثل آب خوردن می‌کشند به شما هم رحم نخواهند کرد. (1600772) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۷:۵۵
تاریخ چندین دهه حکومت استبدادی آمریکا ثابت کرده است که با سران هر کشوری که به ظاهر دوستی و رابطه برقرار کرده است به مرور زمان زیر پای آنها را خالی و به جای آنها مهره‌های دیگری را گماشته است . (1600775) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۸:۱۶
بابت موضع خصمانه‌ای که اتحادیه اروپا علیه حزب‌الله لبنان و سیدحسن نصرالله رهبر این گروه گرفته باید به ایشان و نیروهایش تبریک گفت. حضرت امام چه هوشیارانه فرمودند بترسید از روزی که آمریکا شیطان بزرگ و دشمنان از شما تعریف کنند. (1600776) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۵:۲۸:۵۶
اگر آمریکا توان تکرار کودتای 28 مرداد را داشت قطعاً برای نابودی انقلاب اسلامی اقدام می‌کرد. عامل بازدارنده آمریکا قدرت اسلام و حضور مردم در صحنه‌های دفاع از انقلاب می‌باشد و نه هیچ چیز دیگر (1600781) (alef-10)
 
همشیره
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۶:۵۱:۳۲
از ابتدای خلقت بشر همیشه همین بوده .نگاه کنید به تاریخ ایران .مگر نه این که ایرانیان در زمان مادها مصر را فتح کردند؟مگر نادر شاه تا هندوستان نرفت؟مگر همسایه شمالی ما زمان قاجار به دلیل قدرتمندی خود وبی عرضگی شاهان قاجار سرزمین مارا نبلعید؟چند بار اقوام گوناگون مثل مغول و تاتار و.........به ما حمله نکردند؟همیشه همین بوده. (1600995) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۰۷ ۱۹:۵۷:۳۵
بعضی وقتها ممکن است آمریکاییها در جهت منافع خود حرکتی انجام دهند که نتیجه آن به نفع ملتهای دیگر است. بیایید واقعیتها را کتمان نکنیم برای نمونه نابودی رژیم صدام حسین جنایتکار که نتیجه آن به نفع ملتهای منطقه و از حمله کشور عزیز ما ایران شد و یا نابودی رژیم طالبان که باز هم نتیجه آن به نفع مردم افغانستان و دیگر ملل منطقه گردید. حال هم نوبت رژیم دیکتاتوری اسد شده که نابودی این رژیم به نفع همه ملل مسلمان خواهد بود. (1601346) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۰۱:۴۵:۳۹
دیگر کشور ها !!!!!!!!!!!!
امریکا فقط و فقط به دنبال منافع خودشه مثلا چرا در عراق زیر ساختهای مخابراتی رشد کرد چون سربازا بتونن با اسکایپ با خانواده هاشون صحبت کنند بعد اومدن گفتن خدمات به مردم عراق ! (1601861) (alef-10)
 
مرادپوریان
۱۳۹۲-۰۶-۰۹ ۰۰:۳۸:۰۷
اگر واقعا نگران مردم عراق بود بعد از جنگ کویت که همه ساختار صدام بهم خورده بود، با باز نگه داشتن دست صدام اجازه قتل عام کردها و شیعیان رو صادر کرد.
لطفا و خواهشا کمی از سطح به عمق ماجرا برید و بعد کامنت بذارید.
بعد از سقوط صدام، همه تلاششون رو کردن که عراق رو ژاپونیزه کنن، ولی مقاومت مردم و سیاسیون و علمای بزرگ عراق خصوصا آیت الله سیستانی آمریکا مجبور به پذیرش روند دمکراتیک مردم شد، و در عوض طبق همیشه که یا بازی رو میبره یا بهم میزنه ، بازی رو با تقویت تروریستها(با حمایت سعودیها) بهم زد و عراق رو ناامن کرد.
ولی طلم پایدار نیست و قطعا مجازات خدا دامنشون رو زود و زودتر از هر چیزی که فکر کنیم خواهد گرفت (1603603) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۰۰:۳۶:۰۴
برادر من طرفدار امریکام لطفا منتشر کن (مرد باش)
بنازم امریکا رو دمت گرم قدرت داره میکوبه جلو میره
ای ول
هیتلر رو زد داغون کرد جنگ سرد رو هم برد واقعا باید به یک چنین ارتشی افرین گفت روز به روز هم قویتر میشه
افتخاری است برای بشریت چنین قدرتی اگر این ارتش امریکا نبود معلوم نبود المانی ها چه بر سر دنیا اورده بودن یا کمونیستها چه کرده بودن
این قدرت امریکا بوده که باعث پیشرفت علم شده و تا حالا میلیونها نفر بوااسطه پیشرفتهای پزشکی و اعمال جراحی نوین که در امریکا کشف شده جانشان نجات پیدا کرده و باعث رفاه بشریت شده
دعا میکنم براتون امیدوارم که موفق باشید. به مخالفاتون هم توجهی نکنید اینا یه هارت و پورتی میکنن میرن کنار
بابت سرکوب القاعده طاالبان و صدام و قذافی هم تشکر می کنیم ازتون
کمک به مسلمانان بوسننی رو هم هرگز فراموش نمی کنیم
مرحبا
ضمنا سایت الف فکر نکنید ما متوجه نشدیم جنگ بوسنی رو یه جور دیگه نشون دادین این تصویری که گذاشتین و چیزایی که نوشتین کاملا با واقعیت تفاوت داره
برای اونهایی که یادشون نمیاد صربها داشتند مسلمونها رو قتل عام می کردن امریکا نجاتشون داد و حالا الف اومده واقعیت رو چیز دیگه ای نشون میده
دنیای عجیبی است. (1601783) (alef-13)
 
فری
۱۳۹۲-۰۶-۰۹ ۱۱:۱۸:۳۹
خوش به حالت که الف نظرت رو درج کرده !!!!؟
ما که به این تندی نمینویسیم - سانسور میشیم !!!!؟
البته
از واقعیت گفتی
زمانی بهتر میشه واقعیت را متوجه شد که
همه نظرات حتی مخالف هم چاپ و درج و کتاب و نشریه و روزنامه شود
نه اینکه تریبون و بلندگوها فقط در اختیار یک عده خاص باشد
اینکه الانه هم آمریکا(بخشی از دنیای مسیحیت ) میخواهد به سوریه (بخشی از دنیای اسلام) حمله کنه فقط بدلیل استفاده از سلاح شیمیایی هست
تصور کنین که دونفر با مشت و لگد به جان هم می افتند . شاید بقیه نگاه کنند اما اگر این دعوا با اسپری فلفل و گاز و سم و سیانور و ... باشد حتما بقیه جلوگیری میکنند
شایسته است که دنیای اسلام خودش برای التیام این زخم دست بکار شود (1603996) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۱ ۱۷:۲۵:۵۹
امريكا جلوي هيتلر رو گرفت كه جنايت نكنه؟
جنايت كلا بدهست يا اگر هيتلر انجام بدهد بد هست؟اگر كلا بد باشه هيروشيما و ناكازاكي هم بده ناقص الخلقه هايي كه هنوز هم بدنيا ميان بايد شاكي باشند ناقص الخلقه هايي كه در عراق به واسطه اورانيم ضعيف شده موجود در سلاح ها بدنيا ميان هم حق دارن شاكي باشند
از هيتلر و موسوليني تا پينوشه و صدام اگه اينا جنايتكارند پس بوش هم جنايتكاره
فرق معامله معجزه ايست به نام رسانه
چرچيل نماد هوش سياسيه كيسينجر نماد ديپلمات سياسه
چرا؟
چون هم زور دارند تا دادگاه محاكمه شون نكنند و هم رسانه دارند تا افكار عمومي نه تنها محاكمه نكنه بلكه تحسينشون كنه (1609203) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۰۰:۴۴:۵۴
بالاخره دیر یا زود جامعه جهانی متوجه خواهد شد که یا باید به آمریکا انگلیس و اسرائیل حمله کنند یا یکی پس از دیگری قربانی آمریکا باشند
از هم اکنون تحلیلگران میگویند آمریکاییها بعد از سوریه به سراغ کدام کشور میرود یا بعد از آن سراغ کدام میرود و بعدی و بعدی تا همه
این کشور سیری ندارد و بالاخره کشورها بخاطر منافع و تفاوت دیدگاه هر چند دوست آمریکا باشند دیر یا زود با این کشور بر سر توقعات بیجای قلدری آن به مشکل میخورند
مثلا همین کانادا هم مرز آمریکاست و هزار دلیل وجود دارد تا روزی بر سر موضوعی خاص به مشکل برسند و اگر دیگر کشورهای کوچک تمام شده باشد و نوبت کشورهای بزرگ رسیده باشد این کانادا یکی از اولین قربانی ها خواهد بود
این آمریکا کشوری است که هر روز خطرناکتر از دیروز میشود و با توجه به بدهی های بالای آن، توان نظامی بالا و پخش شدن پولش در جهان هر لحظه امکان دارد در جهان کودتا کند (1601793) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۰۱:۱۰:۳۷
به اینکه آمریکا به دنبال منافع خودش تو منطقس شکی نیست ولی تو این مورد به نظرمن دخالت کردنش بهتر از دخالت نکردنشه
ببینید توی لیبی مداخله نظامی کردن قذافی رو همون اوایل کشیدنش پایین دیگه کشتو کشتار زیادی اتفاق نیوفتاد ولی وضع مردم سوریه رو ببینید 2 سال و نیم جنگ داخلی چی به سر مردم سوریه آورده به نظر شما اگه آمریکا و ... مداخله نکنن این جنگ داخلی چند سال دیگه طول میکشه اصلا تموم میشه ؟ آخه یکی نیست بگه بابا باید کل مردم سوریه رو به کشتن بدی تا متوجه بشی که باید بری پناه به خدای بزرگ
با آرزوی امنیت و سلامتی برای مردم مظلوم سوریه (1601827) (alef-13)
 
بیدار
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۰۲:۰۳:۰۹
بچه ها یه نکته بگم خیلی جالب :
قضیه خیلی خفن تر از این چیزاست که ما فکرشو می کنیم چون امریکا یه شکست اطلاعاتی - عملیاتی خورده که داره اینجوری دست و پا میزنه ابعادش قابل بازگو نیست...
اینقدر این شکست سنگینه که حتی نمی تونن بازگوش کنن (1601874) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۰:۱۴
خوب شما که میدونی بازگو کن. ما مردم خاورمیانه در ذهنمان همیشه با تتئری توطئه مسایل رو قضاوت می کنیم. (1602113) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۴:۴۱:۱۰
این بود نکته ی جالب؟! (1602677) (alef-10)
 
مخلص همه
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۰:۵۶:۲۵
با نگاهی به کشورهایی که آمریکا مداخله کرده متوجه می شیم که:
1) در تمامی کشورها نظام بعد از روی حمله که آمریکا کرده از نظر شاخص حقوق بشری و تعهد به دموکراسی بمراتب بهتر از نظام قبل از حمله بوده است.
2) حمله به کشورها ی مسلمان بدلیل وجود اختلاف شدید مذهبی، نظام دموکرات بعد از حمله موفق به اجرای دموکراسی نبوده است.
3) تنها در بوسنی که به اضطلاح مسلمان هم هستند (البته اکثریت) و بدلیل نبودن اختلاف مذهبی بین مسلمانان در آنجا، نظام بعدی موفق به اجرای دموکراسی شده است.
لطفا بعضی ها نیان و نوع دموکراسی حاکم بر اونهارو آمریکایی بخونن. (1602124) (alef-13)
 
مرادپوریان
۱۳۹۲-۰۶-۰۹ ۰۰:۵۱:۰۲
منم مخلص شما
ولی برادر من، آمریکا دوست نزدیک همه دیکتاتورها و امیران و پادشاهان منطقه ما و دنیاست.
تو بسیاری از کشورها مستقیم یا غیر مستقیم دولتهای مردمی رو براندازی کرده مثل دکتر مصدق، شیلی و ونزوالا و ... .
ما مخلص شماییم ولی این اختلافات شدید مذهبی رو معمولا کیا بزرگش میکنن و چرا تا پیش از این این اختلافات باعث درگیری و کشتار نبود، غیر از اینه که آمریکای متمدن بشر دوست، دوست و متحد نزدیک عربستان سعودیست؟ مگر نه اینکه بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی تروریستهای القاعده و طالبان عربستان سعودی است؟ همین دوستان تروریست برای اثبات دوستیشون با صهیونیستها حتی یه گلوله هم به خاک فلسطین اشغالی تحت سلطه صهیونیستها شلیک نکردن.
ما موافق آدم کشی نیستیم ولی خودت کلاهت رو قاضی کن! اینا یه بار اسراییل رو نزدن، یه بار طبق اعلام خود آمریکا و درست و خرابش با خودشون تو خاک آمریکا عملیات کردن و دو تا ساختمان رو زدن، ولی تو همون روز از 6000 هزار یهودی(ما مخالف یهود نیستیم) شاغل در این برجها حتی یه نفر هم تو اون روز سرکار نرفت.
لطفا کمی از سطح و پوسته وقایع به عمق اونا بپرداز. (1603613) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۴:۱۵:۴۵
راهکار عملی برای مهار جنگ طلبی آمریکا :
باید بجای شعار در سازمان ملل و نطق کردن در آن به دنبال یک راهکار قانونی بود تا آمریکا که اکنون به دلایل خود ساخته به کشورها لشکر کشی میکند و بعنوان عنصر نامطلوب جهانی شناخته میشود مورد بازخواست جهانی قرار بگیرد
پیشنهاد میکنم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد اخراج آمریکا از شورای امنیت و سلب حق وتو برای این عنصر ماجراجو را بکنیم و آنرا برای رای گیری به کشورهای عضو سازمان ملل متحد پیشنهاد کنیم
این فرصتی استثنایی برا یهمه کشورهای جهان است که به یکباره بخشی از قدرت آمریکا را گرفته و دنیا را از جنگ نجات دهند
پیشنهاد میکنم برای تسهیل در این کار با کشورهای چین و روسیه هماهنگ باشیم (1602625) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۴:۴۸:۴۰
سلام
پس جنگ افغانستان چی؟! (1602697) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۰۹ ۰۰:۵۱:۵۷
افغانستان که جنگ نبود مانور بود تازه از بین اینها فقط جنگ جهانی دوم و جنگ ویتنام جنگ درست حسابی بودن بقیه بیشتر تمرین بودن (1603614) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۶-۰۸ ۱۶:۵۳:۴۱
اگر امریکا نباشه توی دنیا هرکشوری که زور داشته باشه به کشورهای ضعیف حمله میکنه دنیا مدیون امریکاست به دلیل تمام خدماتی که از جنگ جهانی تا بحال امریکا برای دنیا انجام داده اگر ترس از امریکا نبود می فهمیدید که کشورهای دیکتاتور مثل روسیه و چین کمونیستی چطور کشورهای دیگه رو نابود میکردن؟ وقتی کامنت ها رو میخونی متومه میشی که فقط کامنت هایی ضد امریکایی تایید میشه متاسفم (1602898) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۰ ۱۷:۲۸:۲۵
واقعا اگه میتونین نظرات مخالف رو هم بذارین
در مورد دخالت آمریکا تو جنگ جهانی دوم از این کشور ممنون باشیم که اگه نبود معلوم نبود غیر از آلمانیها کسی الان زنده بود یا نه.و این که پس از اشغال شمال و جنوب ایران با اولتیماتوم آمریکا از ایران خارج شدند وگرنه الان ایرانی وجود نداشت.دلیل خصومت انگلیس با ایران بخاطر خدماتی بود که رضا شاه به ایران کرد و منافع انگلستان رو به خطر انداخت و همچنین متمایل به آلمان بود
بگذریم.در جنگ دو کره باید کل مردم اون منطقه به آمریکا احسنت بگن.فقط همینو بگم که وضعیت دو کره رو الان با هم مقایسه کنیم.یکی نزدیک به کشورهای دوست و برادر یعنی چین و شوروی سابق(که آوازه خیانت به دوستانش عالم گیره).
آیا کره جنوبی الان به ذلت رسیده؟آیا آمریکا نمیخواست مردم کره پیشرفت کنن که الان درآمد سرانه مردم کره جنوبی از آمریکا بیشتره و فرهنگ نداشته خودشو با سریالهای افسانه ای مثل جومونگ به ما قالب میکنه
در مورد جنگ ژاپن هم فقط بگم از ترومن پرسیدن چرا از بمب اتم روی مردم بی گناه استفاده کردی؟گفت:اگه این کار رو نمیکردم ژاپن تسلیم نمیشد(توجه کنید که ژاپن مثل آلمان نازی داشت یه جنگ جهانی رو با قدرت به راه میانداخت)من با این کارم جان میلیونها آدمی که در جنگ جهانی به سرکردگی ژاپن داشت شکل میگرفت رو نجات دادم.بله!امپراطور ژاپن وقتی تسلیم شد که با دخالت آمریکا و استفاده از بمب دوم به این جنگ حتمی عالم گیر خاتمه داد.برین تاریخ رو بخونین.
برین نگاه کنین ژاپن که پس از این جنگ حتی قانون اساسیشو آمریکا نوشته به کجا رسیده؟ذلیل شده؟عزت نداره؟یا کره شمالی و کوبا و ونزوئلا و بقیه کشورهای دیگه نزدیک به چین و روسیه الان به خودشون افتخار میکنن؟
80 درصد مردم ژاپن اعتراضی به بمب های اتمی ندارن.بله!عجیبه!برین بخونین.ما کاسه داغتر از آشیم!چرا؟همه ما میدونیم چرا!
من نه آمریکاییم نه مزدور و این حرفا.فقط اینو میدونم منافع آمریکا وقتی تامینه که کشور دوستش بره بالا نه مثل چین و روسیه که منافعشون به بدبختی و بی سوادی کشور دوستشونه.کسایی که اعتراض دارن یه مروری به تاریخ و عاقبت کشورهایی که با آمریکا دوستن رو ببینن. (1607086) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
مروری بر مداخلات نظامی آمریکا در پنجاه سال اخیر