نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 334237
تربیت مدرس
بخش تعاملی الف - مهدی یاراحمدی خراسانی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۲۹


با نزدیک شدن زمان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تب و تاب کاندیداها و هوادارانشان برای تبلیغات گسترده تر و موثرتر روز به روز بیشتر می شود.

از طرف دیگر مردم هم در گیر و دار شناسایی گزینه های شایسته و انتخاب اصلح به سر می برند. اینجا مجلس شورای اسلامی است. همان جایی که به تعبیر امام(ره) عصاره ی فضائل ملت است و می خواهد به عنوان یکی از پایه های سه گانه و عناصر کلیدی نظام مردم سالاری دینی نقش مهمی در ارتقای مادی و معنوی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان ایفا کند.

اما سوال اساسی اینجا است که نماینده ی واقعی مردم کیست؟ و می بایست از چه ویژگی هایی برخوردار باشد؟ پاسخ به این سوال در جمله ی معروف «میزان رأی ملت است» نهفته می باشد. این ملت شریف ایران است که به عده ی محدودی از میان آحاد پرشمار و پرشور کاندیداها اعتبار بیشتری بخشیده و ردای نمایندگی خود را بر دوش آن ها می اندازد. پس اکنون که مردم انتخاب گر و تعیین کننده هستند باید افرادی را برگزینند که صلاح و فلاح جامعه را بر منافع فردی ترجیح داده و دلشان در گروی رهبری، مردم، نظام و انقلاب باشد. سال هاست در ادبیات سیاسی ایران از سید حسن مدرس به عنوان سمبل یک فرد شجاع و مجاهد و وکیل شایسته ملت که جانش را در راه اهداف متعالی و ارزش های اسلامی فدا کرد یاد می شود.

پس اکنون که ملت می خواهد سرنوشت چهار ساله ی نظام قانون گذاری کشور را رقم بزند می بایست زمینه ورود افرادی را به بهارستان فراهم آورد که استعداد مدرس شدن داشته و قلبشان برای اسلام و انقلاب می تپد. به بیان دیگر این وظیفه ی مردم است که با بررسی دقیق و انتخاب افراد صالح و شایسته زمینه تربیت وکلایی از جنس مدرس را در جامعه فراهم آورند. که برای تحقق این امر توجه به وجود ویژگی هایی به شرح زیر در نماینده برگزیده ضرورت دارد:

۱- تحت تأثیر ارعاب، تهدید، تطمیع و فریب قرار نگرفتن: رهبر انقلاب در خصوص ویژگی های شهید مدرس به عنوان یک نماینده اصلح چنین موضع گیری می کند: «امام بارها اسم «مدرس» را مى‌آوردند. مگر خصوصیت مدرس چه بود؟ از مدرس عالم‌تر هم داشتیم. مدرس خصوصیت عمده‌اش این بود که هیچ عامل ارعاب و تهدید و تطمیع و فریب‌گرى در او اثر نمى‌کرد. همان وقتى که على‌الظاهر فضا را بر ضد او آن‌چنان متشنج کرده بودند که علیه‌ش شعار مى‌دادند، او ایستاد و حرف خودش را زد. این خصوصیت یک نماینده‌ خوب در مجلس است.»

۲- ایمان، مجاهدت و سرسختی در راه انجام وظایف: مرحوم مدرس در راه اهداف متعالی خود سرسخت بود، کتک خورد، محبوس و تبعید شد و سرانجام به دست قلدرى مثل رضاخان، با دهان روزه، در ماه رمضان، شهید شد. رجالى که جرأت و ایمان مدرس را نداشتند، تا یک کلمه حرف مى‌زدند، با چشم غرهّ‌اى از طرف اربابان خارجى مواجه مى‌شدند و فوراً سکوت مى‌کردند؛ لذا امتیازات خارجی‌ها در ایران، روزبه‌روز بیشتر شد. پس نماینده مردم باید همچون مدرس در مسیر احقاق حقوق مردم اهل مجاهدت و پایداری باشد.

۳- دردشناس ترین و دردمندترین نسبت به مردم: بنا به تعبیر رهبر انقلاب؛ «نماینده مجلس باید، بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدان هاى انقلاب، دردشناس‏ترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم باشند»

۴- اظهار حق و ابطال باطل در هر شرایطی: حضرت امام(ره) فرمود: «شهید مدرس مجاهدی عظیم الشأن و متعهدی برومند و عالم بزرگواری که در دوران اختناق رضاخانی می زیست. زمانی که قلم ها شکسته و زبان ها بسته و گلوها فشرده بود، او از اظهار حق و ابطال باطل دریغ نمی کرد»

۵- اتحاد دین و سیاست: سخن معروف مدرس «دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست» نشان از آن دارد که طرح جدّی یکی بودن دین و سیاست، زیرساخت مجموعه آراء و اندیشه های مدرسِ شهید را تشکیل می داد.

۶- داشتن تراز انقلاب اسلامی: تأمل در مفاهیم «مجلس تراز انقلاب اسلامی» نشان می دهد که کشور نیاز به مجلسی دارد که علاوه بر داشتن وظایف و کارکردهای یک پارلمان مطابق با استانداردهای عمومی الگوهای دموکراتیک، باید واجد یک سری مختصات و ویژگی هایی از جنس و ماهیت انقلاب اسلامی باشد. در همین راستا نماینده مردم باید؛ عصاره ملت و انقلاب، حامل و عامل گفتمان حضرت امام(ره)، مدافع مستحکم اسلام و انقلاب، مانع و رادع انحراف، استکبارستیز، بازوی کارآمد نظام و رهبری، نداشتن وابستگی به کانون های قدرت و ثروت، بهره مندی از بصیرت و دشمن شناسی، دارای مرزبندی شفاف با فتنه گران باشد.

۷- تعهد و تخصص در کنار هم: رهبر انقلاب در يكي از سخنراني‌هاي خود با اشاره به برخى تبليغات در مورد اصالت دادن به تخصص داوطلبان نمايندگى تصريح مي‌كند: «تخصص امرى لازم است و ما امروز متخصص كم نداريم، اما ملت هوشيار ايران بايد دقت كند كه در ميان همين متخصصان، متدين‌ها را انتخاب كند؛ زيرا تدين مانع وابستگى مى‏شود و اگر ديندارى نباشد وابستگى آسان مى‏ شود»

۸- پرهیز از افراط و تفریط، سیاسی کاری و حزب گرایی: نماینده ی واقعی مردم در مجلس فردی است که با پرهیز از افراط و تفریط و هیجانات کاذب عقلانیت و منفعت عمومی را بر تصمیمات و آرای خود در فرآیند قانون گذاری حاکم می کند. نماینده مردم در مجلس هر چند با سیاست و اصول آن آشناست ولی از سیاسی بازی، نگاه حزبی، قومی و منطقه ای بجای نگاه کلان، سیستمی و ملی پرهیز می نماید.

سخن پایانی این که علی رغم تمام کمبودها و کاستی هایی که کمابیش در زندگی مردم خصوصاً در حوزه های اقتصادی وجود دارد اما این مهم همواره اثبات شده است که مردم در نقاط حساس که به حضور و مشارکت آن ها نیاز است راغبانه و فداکارانه در صحنه هستند. این سخن در واقع شرح حال مردمی است که کماکان یاد امام و شهدای انقلاب اسلامی را گرامی داشته و به آن وفادارند، مردمی که در دفاع از حریم ولایت و اطاعت از فرمان ولی فقیه دست از پا نشناخته و بی محابا در تمامی صحنه ها حاضر و آماده اند.

مردمی که گاه مجاهدانه در سنگر اسلام به عنوان مدافع حرم جان خود را فدا می کنند، گاه پا به پای انقلاب در راهپیمایی ۲۲ بهمن به سوی تعالی پیش می روند و گاه در انتخابات با حضور گسترده ی خویش و انتخاب افرادی شایسته و برگزیده دِین خود را به نظام اسلامی ادا می نمایند. نشان به آن نشان که روز جمعه "انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی" یکی دیگر از عرصه های تجلی، همدلی و حضور حداکثری مردم خواهد شد.
۱۳۹۵/۰۹/۱۸ ۱۰:۱۹
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۴ ۱۰:۲۱
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۶ ۱۰:۳۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۱ ۰۶:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۰۶:۴۷
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۸ ۱۰:۵۱
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۷ ۰۹:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۹ ۰۹:۳۳
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۴ ۰۲:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : مهدی یاراحمدی خراسانی
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۰۸:۰۳:۴۷
از اشکالاتش هم بگید. (3563673) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.