نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 481630
فضای مجازی از جعل خبر تا تحریفات خطرناک
بیژن مقدم/ 22 خرداد 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
 فضای مجازی در بزنگاه ها دو روی سکه خود را نشان می دهد.
روی اول، سرعت انتقال و حجم انبوه خبر است که در این ظرف ریخته می شود.
روی دوم جعل و تحریف و دروغی است که در این بستر آماده به خورد مخاطب داده می شود. مخاطبی که به این فضا اعتماد کرده است. اعتمادی بی پایه و سست.
حرفه ای های حوزه رسانه به این فضا و آنچه در آن می گذرد همواره به چشم ۱- سرنخ ۲- تردید می نگرند. آنچه در فضای مجازی و بویژه شبکه های اجتماعی منتشر می شود هیچ ارزشی ندارد مگر آنکه بوسیله گزارش های دیگر و یا رسانه های رسمی و مسئولیت پذیر منتشر شده یا تائید گردد.
***
انتشار نامه ای جعلی منتسب به سردار قاسم سلیمانی یک روز مانده به انتخابات و انتشار گفتگوی ساختگی با یکی از فرماندهان ارتش در خصوص نقش یگان ویژه ارتش در مواجهه با داعشی ها در مجلس می تواند نشانه ای باشد که بدانیم اتاق فکری در حال ایجاد تفرقه و دشمنی بین نیرو های مسلح است. بدانیم آنچنان دروغ ها را خوب بزک میکنند که در نگاه اول سخت می توان جعلی بودن آن را تشخیص داد.
انتظار مخاطبان از رسانه های با سابقه و خبرگزاری ها در این مواقع این است که خود به دام این دروغ نویسان نیافتند و دقت را قربانی سرعت در انتشار خبر ( آنهم خبری که منشایی جز شبکه های اجتماعی ندارد )نکنند.

 البته خبرسازان و دروغ نویسان فعال در شبکه های اجتماعی  مرتبا از ترفند جدیدی سود می برند و برای آنکه مخاطب با خبر خود ساخته و دروغین آنها همراهی کند در انتهای خبر نام یک رسانه معتبر را قید می کنند و مخاطبان بی خبر از همه جا با اتکاء و اعتماد به همان نام  منبع ، منشاء توزیع یک دروغ سازی بزرگ و خطرناک می شوند. در این مواقع مراجعه به سایت منبع می تواند پرده از روی این خبر سازی های دروغین بردارد.
***
بخشی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان نیز مورد تحریف و بد فهمی رسانه های بیگانه و برخی فعالان مغرض و کج فهم در فضای مجازی قرار گرفت. و هشتک آتش به اختیار در مخالفت و یا تبیین این موضوع شکل گرفت. فهم سخنان رهبر انقلاب  بر اساس آنچه در دیدار ۱۷ خرداد ۹۶ گفتند سخت نیست. بویژه آنکه 4 کلید واژه 1- «جنگ نرم»2- «افسران جنگ نرم»3 -« فرمانده هان جنگ نرم»(۱) و 4- « آتش به اختیار » را در سخنان ایشان جستجو و فهم کنیم آن وقت می توان فهمید که چه جریان بیماری در این فضای تب دار ترجیح می دهد «نفهمد».
***
«جنگ نرم مخالف جنگ سخت  است و از سخت افزار نظامی بهره نمی گیرد و حوزه فرهنگ و اندیشه میدان این نبرد است . رهبر انقلاب جوانان و دانشجویان را افسران این جنگ فرهنگی معرفی کرده اند .
و اساتید دانشگاهها را فرماندهان جنگ نرم معرفی کرده می فرمایند: اینکه ما گفتیم اساتید فرماندهان جنگ نرمند، این به این معنا است. اگر آن جوان - همچنان‌که ما عرض کردیم- افسر جوان جنگ نرم است، استاد، فرمانده او است و این فرماندهی به این صورت است.... استاد خودش باید وسط میدان این مبارزه‌ی عمیق، حیاتی و مقدّس -یعنی همین چیزی که اسمش را میگذاریم «جنگ نرم» که این هم یک دفاع مقدّسی است- حضور داشته باشد. (رهبر انقلاب13 خرداد94)


و در دیدار اخیر با دانشجویان می فرمایند:

« توصیه‌ی بعدی؛ تلاش جدّی و همه‌جانبه برای غلبه دادن گفتمان انقلاب در دانشگاه. نگویید در دانشگاه دیگر نمیشود کاری کرد؛ شنیدم این را که بعضی‌ها میگویند که «آقا، دیگر در دانشگاه نمیشود کاری کرد»؛ نه آقا، در دانشگاه خیلی میشود کار کرد، اتّفاقاً در دانشگاه باید کار کرد. چه کسی باید در دانشگاه کار بکند؟ شما. شما تشکّلها هستید که در دانشگاه باید کار بکنید. البتّه خطاب بنده در غیر از این جلسه به همه است؛ من به همه‌ی آن هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و به‌قول میدان جنگ، آتش‌به‌اختیار. البتّه در جنگ، قرارگاه مرکزی وجود دارد که دستور میدهد، امّا اگرچنانچه رابطه‌ی قرارگاه ‌قطع شد یا قرارگاه عیبی پیدا کرد، اینجا فرمانده دستورِ آتش‌به‌اختیار میدهد. خب شما افسرهای جنگ نرمید -قرار شد شما افسران جوان جنگ نرم باشید- آنجایی که احساس میکنید دستگاه مرکزی اختلالی دارد و نمیتواند درست مدیریّت کند، آنجا آتش‌به‌اختیارید؛ یعنی باید خودتان تصمیم بگیرید، فکر کنید، پیدا کنید، حرکت کنید، اقدام کنید.
گاهی اوقات انسان احساس میکند دستگاه‌های مرکزی فکر و فرهنگ و سیاست و مانند اینها دچار اختلالند، دچار تعطیلند؛ واقعاً آدم گاهی اوقات احساس میکند. حالا مثلاً فرض بفرمایید این‌همه ما مسئله‌ی فرهنگی در کشور داریم، مسائل مهم که شاید من بتوانم ده مسئله‌ی اصلیِ فرهنگی را بشمارم که اینها دچار مشکل است؛ فرض کنید مسئله‌ی سینما، یک مسئله‌ی مهم است، [یعنی] مسئله‌ی فرهنگی مهمّی است که سینمای کشور چه جوری اداره میشود، از کجا پشتیبانی میشود -حالا پشتیبانی خارجی هم پیدا میکنند برای فیلم‌ها- اداره‌ی هنر کشور و سینما که چیز کوچکی نیست؛ مثلاً فرض کنید ده مسئله‌ی این‌جوری میشود پیدا کرد، [امّا] ناگهان می‌بینید مثلاً فرض کنید اینکه فلان آهنگ قبل از افطار پخش بشود یا نشود، میشود مسئله‌ی اصلی؛ نامه‌نگاری میکنند! پیدا است که این دستگاه اختلال پیدا کرده که مسئله‌ی اصلی را از مسئله‌ی فرعی تشخیص نمیدهد و یک مسئله‌ی اصلاً بی‌اعتبارِ بی‌اهمّیّت فرعی را به‌عنوان یک مسئله‌ی اصلی، درشت میکنند. وقتی این‌جوری دستگاه‌های مرکزی اختلال دارند، آن‌وقت اینجا جای همان آتش‌به‌اختیاری است که عرض کردم.
»
 
از کدام عبارت ایشان می توان استنباط کرد که مقام رهبری به جوانان انقلابی مجوزی برای اقدامات خشن و خودسرانه و غیر اخلاقی و غیر قانونی داده اند؟ رهبری که همواره اقدامات غیر قانونی و خوسرانه   حتی با نیت انقلابیگری را تقبیح کرده است آیا چنین اجازه ای را به جوانان معتقد و با انگیزه می دهد که در این وادی حرکت کنند؟.

حفظ روحیه انقلابی و مطالبه گری از مسولان ویژ گی جوانان دانشجو هست و باید باشد  . آنچه رهبری برآن تاکید دارند هوشمندی و پیشتازی جریان دانشجویی در کشورو در نبرد نرم و فرهنگی با دشمن  است .تا جایی که اگر فرماندهان و مراکز اصلی متولیان آموزش عالی و دانشگاهها و اساتید از قافله جا ماندند افسران با بصیرت در صحنه نبرد نرم  بمانند و میدان را اداره کنند. 

 
************************************
(۱)  دانشجوی ما، افسر جوان است، شما که استاد او هستید، فرمانده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اید.
 ما با جنگ نرم، با مبارزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی نرم از سوی دشمن مواجهیم، که البته خود جوانها هم همین را هی گفتند؛ مکرر قبل از اینکه بنده بگویم، آنها هم هی گفتند و همه این را میدانستند. آنی که من اضافه کردم این بود که گفتم: در این جنگ نرم، شما جوانهای دانشجو، افسران جوان این جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌اید. نگفتیم سربازان، چون سرباز فقط منتظر است که به او بگویند پیش، برود جلو؛ عقب بیا، بیاید عقب. یعنی سرباز هیچگونه از خودش تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری و اراده ندارد و باید هر چه فرمانده میگوید، عمل کند.
 نگفتیم هم فرماندهانِ طراح قرارگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و یگانهای بزرگ، چون آنها طراحی های کلان را میکنند.
 افسر جوان تو صحنه است؛ هم به دستور عمل میکند، هم صحنه را درست میبینید؛ با جسم خود و جان خود صحنه را میآزماید. لذا اینها افسران جوانند؛ دانشجو نقشش این است.
حقیقتاً افسران جوان، فکر هم دارند، عمل هم دارند، تو صحنه هم حضور دارند، اوضاع را هم میبینند، در چهارچوب هم کار میکنند. خوب، با این تعریف، استاد دانشگاه چه رتبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای دارد؟
اگر در زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مسائل اجتماعی، مسائل سیاسی، مسائل کشور، آن چیزهائی که به چشم باز، به بصیرت کافی احتیاج دارد، جوان دانشجوی ما، افسر جوان است، شما که استاد او هستید، رتبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بالاترِ افسر جوانید؛ شما فرمانده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای هستید که باید مسائل کلان را ببینید؛ دشمن را درست شناسائی بکنید؛ هدفهای دشمن را کشف بکنید؛ احیاناً به قرارگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دشمن، آنچنانی که خود او نداند، سر بکشید و بر اساس او، طراحی کلان بکنید و در این طراحی کلان، حرکت کنید. در رتبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف، فرماندهانِ بالا این نقشها را ایفا میکنند.(رهبر انقلاب 8 شهریور 1388)

 
 
 
کلمات کلیدی : فضای مجازی +جعل خبر + تحریفات خطرناک +جنگ نرم+افسران جنگ نرم+ فرمانده هان جنگ نرم+ آتش به اختیار
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۰:۰۱:۲۶


با توجه با این جمله یکی از موارد خواهد بود.
اگه ممکنه توضیح بدید که این عرصه عملی جهادی رو چطور میتونید به جنگ نرم و فرهنگ مربوط کنید. (4423001) (alef-3)
 
France
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۲:۲۳:۴۱
نوشته ای زیبا از حسین قدیانی فرزند شهید اکبر قدیانی در مورد سخنان رهبری


«خامنه‌ای جدید» یا «خمینی قدیمی»؟!
ح‌سین ق‌دیانی: خوشم می‌آید از حضرت آقا که چندی است چنان راحت و بی‌تکلف و ساده و بدون ملاحظه و خمینی‌وار سخن می‌گویند که از رئیس‌جمهور آمریکا تا رئیس پایگاه بسیج محله، همه‌ی فکر و ذکرشان می‌شود بررسی فلان جمله از بهمان سخن‌رانی ایشان! القصه! ترامپ دیوانه‌ که نه، اما «برادر منصوری» دیشب بعد نماز، کمی تا قسمتی هاج و واج می‌گفت: «حالا اگر جماعتی معاند آمد و ذیل حرکتی غلط، امضای «آتش به اختیار» را گذاشت، تکلیف چیست؟» به ایشان گفتم: «تکلیف این است که «آتش به اختیار» روشن‌گری کنیم!» و ادامه دادم: «برادر منصوری! امام مگر نگفت «نگذارید انقلاب، دست نااهلان و نامحرمان بیفتد»؟ آیا یکی چون من، مستند به این سخن امام، هرگز می‌روم جلوی در خانه‌ی وزیری نااهل یا وکیلی نامحرم، بلکه ممانعت کنم از رفتن ایشان به سرکار؟! قطعا نه، لیکن آمدیم و من، این کار را کردم! اینجا امام مقصر است یا من؟! آیا به خاطر بلاهت فردای یکی چون من یا سوءاستفاده‌ی دشمن از جمله‌ی امام، حتی بدون بلاهت من، امام این حق را داشتند که از هشدار به این مهمی صرف‌نظر کنند؟! پس «آتش به اختیار» یعنی جبران خودجوش قصور و تقصیر نهادهای دولتی و بعضا حکومتی در امر خدمت و فرهنگ و سیاست و بصیرت، نه مجوزی برای خودسری، که در جمهوری اسلامی، هیچ کس اندازه‌ی شخص حضرت آقا، بر سر خودسرها نکوبیده! وانگهی! این، هرگز چیز جدیدی نیست! مگر خود من، ولو‌ برای یک متن، با جایی هماهنگ می‌کنم؟! قطعا نه! لذا «آتش به اختیار» نه امری تازه، که توجه به دعوتی قدیمی و تذکر به سفارشی ریشه‌دار در دین و تاریخ است مبنی بر آن که احدی حق ندارد خود را عمار بداند اما بی‌کار بماند! فقط هم بحث دولت نیست! تو به صدا و سیما نقد داری؟! بسم‌الله! با صدا و سیمای خودت، با رسانه‌ی خودت، با همین اینستای خودت، تبیین حق کن! کاملا هم «آتش به اختیار» اما نه به اختیار نفس، بلکه به اختیار حق!»
هان ای دوستان! از این پس، خامنه‌ای همین است؛ خمینی‌وارتر از همیشه! و به پشتوانه‌ی ملت، هر کاری لازم باشد می‌کند! اینک «هواپیمای خامنه‌ای» به سلامت بر زمین نشسته! این اما بیش از آنکه نشانه‌ای از بروز یک «خامنه‌ای جدید» باشد، حاکی از حضور همان «خمینی قدیمی» است! پس «آتش به اختیار» تقویم‌تان را اصلاح کنید! امروز، نه «۲۱ خرداد ۹۶» که «۱۲ بهمن ۵۷» است! به این معنی که هیچ کدام از ما، هیچ میز کاری نداریم اما صدها کار نکرده داریم که اتفاقا هیچ‌کدام را پشت میز نمی‌توان انجام داد!
https://www.instagram.com/p/BVLaxorBEbS/ (4423242) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۰:۰۴:۵۰
بعضی مطالب فضای مجازی بلای جان جوانان شده است آنقدر مطالب پوچ بی پرده وفاسد وبیهووده نشر میکنند که دیگر مجالی فکر کردن درست به مخاطب نمیدهد ساعتها وقت جوانان تلف میشود بدون اینکه نتیجه جزء استرس وضعف اعصاب چیزی حاصل گردد در واقع دام شیطان است از شیطان جزء پشیمانی هیچی عاید نمیشود (4423006) (alef-1)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۴:۴۰:۳۸
چند وقت پیش تو فضای مجازی ویدیویی رو از اقای حمید رسایی دیدم . او درباره مشارکت مردم در انتخابات حرف میزد . ویدیو به گونه ای بود که وقتی تمام شد برداشت من و همه بینندگان این میشد که رسایی مخالف حضور گسترده مردم در انتخابات است .

چند روز بعد ویدیوی کامل آن را خود رسایی منتشر کرد . دیدم منتشر کنندگان ویدیوی اول عجب مردم را فریب دادند . و با حذف اول حرفهای او و تحریف واقعیت مخاطب را گمراه کردند. در حالیکه رسایی داشت دیدگاه هاشمی رفسنجانی را توضیح میداد . اما تحریف کنندگان اسم هاشمی را حذف کردند . (4423452) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۰:۵۰:۴۰
به نظرم گاهی افسران فرهنگی می گویند هنوز رهبری به ما دستوری نداده، این مخالف آتش_به_اختیار است.
این مواردی هم که ذکر کردید به علت اشتباه وجود رقابت خبری در میان بنگاه های خبری است که رخ داده و بعضا آنها اجتناب ناپدیر هستند.
به هر حال توجه هم اصحاب رسانه و هم مخاطب هوشیار تعدیل کننده وضع موجود است (4423073) (alef-1)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۰:۵۹:۱۶
"آنچه در فضای مجازی و بویژه شبکه های اجتماعی منتشر می شود هیچ ارزشی ندارد مگر آنکه بوسیله گزارش های دیگر و یا رسانه های رسمی و مسئولیت پذیر منتشر شده یا تائید گردد."

لابد انتظار داريد وقتى توسط صداوسيما تأييد شد مردم باور كنند (4423087) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۱:۰۷:۲۷
وقتي اخبار از كانال هاي رسمي به مردم اعلام نميشود طبيعي است كه فضاي مجازي و شايعات حرف اول را ميزنند.نمونه هم همين حملات تروريستي هفته گذشته و برخورد رسانه ملي با ان!!!! (4423102) (alef-3)
 
محمد
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۱:۳۷:۲۶
سخنان حضرت اقا واضح بود ولی بعضی ضد انقلابها و سودجویان سیاسی برای پیشبرد اهداف شوم خود سخنان رهبری را در تفسیر خود تحریف میکنند و اینچنین القا میکنند که رهبری به افراد خودسر اجازه برخورددخشن داده است این افراد و رسانه ها که سخنان حضرت اقا را تحریف میکنند مریض روحی هستند . ضدانقلاب از مدیریت منحصر به فرد رهبر عزیز انقلاب که خاری در چشم دشمنان ایران و اسلام شده است خشمگین و ناراحت هستند ما به آنها میگوییم از این ناراحتی و خشم بسوزید و خود را هلاک کنید . مردم ایران گوش به فرمان آقا و ولی فقیه خود هستند . ای رهبر آزاده آماده ایم آماده (4423171) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۲:۵۰:۲۳
آقاى مقدم، حرفهاى نبويان در مورد كت بسته تحويل دادن سردار سليمانى دروغ بود يا فيلمهاى صحبت ايشان كه در فضاى مجازى پخش شد؟ (4423273) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۴:۳۵:۱۴
چه ربطی به مقاله داشت؟ (4423442) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۳:۳۳:۵۹
اگر صدا و سیما،درست به مردم آگاهی بدهد، مردم به این سازمان اعتماد کنند، زیاد دنبال سایت ها و باور آنها نمی روند.و باید تلویزیون های خصوصی راه اندازی شود و از انحصار در بیاید. روزنامه ها هم چندان آزاد نیستند در انعکاس خبر ها،پس طبیعی است که مردم تشنه ی شنیدن و دانستن هستند و رو می آورند به ماهواره و سایت ،و همه ی خبر ها در فضای مجازی هم نمی تواند دروغ باشد ،پس بهتر است مسولان نظام،آزادی به رسانه ها بدهند و مردم را نابالغ فرض نکنند،و یا نامحرم.‌ در این دوران،دیگر خیلی از کار ها،نمی تواند پنهان بماند. شما ببینید در امریکا،مسایل ناموسی یک رییس جمهور فاش می شود،در مورد ترامپ هم خیلی از مسایل خانوادگی و اقتصادی و سیاسی او فاش می شود،در مورد وزیر دفاع،اف بی آی،سیا،در مورد آنها و خلاف هابی که انجام شده،فیلم می سازند، ادای رییس جمهوری را در می آورند،دست می اندازند آنها را،و نظام آنها پایدار مانده و هیچ اسیبی هم نمی خورد،ممکن است رییس جمهور،رییس سیا،اف بی آی،فرماندهان ارتش،از کار هم بر کنار شوند،فساد،روابط غیر اخلاقی آنها هم فاش شود ولی هیچ مصیبتی گربانگیر نظام آنجا نمی شود،ولی در اینجا در مورد خطا ها،پنهان کاری و هیس هیس می کنند.‌نام ها،ب.ز. و س،ش،نوشته می شود.
این ها را از کجا مردم فهمیدند؟ از صدا و سیما؟از روزنامه ها؟ شاید آقایان مطهری و توکلی،تنها کسانی باشند که تا اندازه ای،افشاگری کردند و پیگیر بودند آن هم البته به دو دلیل: داشتن وجدان دو،وابستگی به بدنه ی قدرت،پس بیایید کاری کنید که فضای امنیتی از سر رسانه ها دور شود و مردم مطمن باشید از آن کار کرد نادرستی نخواهند داشت و دلگرم به نظام می شوند.چون مردم بسیاری از کار ها و خبر ها و قول ها را دیگر نمی پذیرند چون اعتماد از بین رفته،تلاش کنید این آب رفته را به جوی برگرداند.به امید آینده ای پر از آرامش و پیشرفت (4423340) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۳:۵۱:۳۶
نه مثل صدا و سیما خوبه کلا همه چی ارام من چقدر خوشحالم ! (4423370) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۲۲ ۱۴:۳۶:۱۶
یک این موضوع در همه جا هست. دوم به کجا اعتماد کنیم؟ با برسی همه سایت ها با مشکلاتی روبرو میشیم به فرض اطاعات کامل نیست, ترجمه ها ایراد داره, خبرگذاری اسمش ولی گفته فردی نوشته که اصلا وجود خارجی نداره ( چند روز پیش با این موضوع مواجه شدم.)
سوم خبرگزاری بنا به خواسته خواننده مطلب نمیگذاره یعنی مخاطب براش مهم نیست بلکه اهداف سیاسی خودش مهمه.
چهار ارتباط نداشتن با مخاطب به صورت فعال از نظر دادن گرفته تا نظر سنجی های معتبر و ... (4423444) (alef-2)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.