نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 423931
با وجود مطرح بودن گزینه های سیاسی و نظامی؛
دوست صمیمی پوتین، وزیر خارجه دولت ترامپ شد/ «تیلرسون» درباره ایران چه نظری دارد؟
بخش بین الملل الف، ۲۳ آذر ۹۵
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۸
http://www.commondreams.org/sites/default/files/headline/thumbs/rex-tillerson.jpeg
دونالد ترامپ، یکی از مهم‌ترین اعضای کابینه، فردی که قرار است به مدت 4 سال سکاندار عرصه سیاست خارجی آمریکا را برعهده داشته باشد انتخاب کرد. رکس تیلرسون گزینه‌ای بسیار نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دوست صمیمی وی است که به نظر می‌رسد با این شرایط، وضعیت سختی برای گرفتن تأییدیه از سنا داشته باشد.

رییس‌جمهور منتخب آمریکا برای تعیین وزیر خارجه جدید این کشور گزینه‌هایی  همچون "رکس تیلرسون Rex Tillerson "، مدیر اکسون موبیل  ExxonMobil، میت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست و منتقد ترامپ،‌ دیوید پترائوس، رییس سابق سیا، جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و باب کورکر، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا را در نظر داشت که در این میان بر اساس آنچه که  رسانه‌های آمریکایی منتشر  کرده‌اند، « رکس تیلرسون» برای بر عهده گرفتن این سمت از سوی  ترامپ نهایی شده است.

تیلرسون 64 ساله که اهل تگزاس است از سال 2006 در پی بازنشستگی مدیرعامل سابق «اکسون موبیل» مدیریت اجرایی این غول نفتی را بر عهده گرفته است. درآمد خالص این تاجر آمریکایی در سال 2015، 27/2  میلیون دلار بوده  است.

از این بازرگان آمریکایی به عنوان شخصی نزدیک به پوتین یاد می‌شود چرا که وی در سال 2013، از سوی پوتین "مدال دوستی" دریافت کرد.

او همچنین مخالف تحریم‌ها علیه روسیه بوده و در اظهارنظری  در مورد  موضوع تحریم اعلام کرده  است: از تحریم‌ها عموماً حمایت نمی‌کنیم زیرا آنها را ناکارآمد می‌دانیم مگر اینکه خیلی خوب اجرایی و انجام شود و تحقق این کار نیز  بسیار سخت است.

تیلرسون در حال حاضر مدیریت اجرایی شرکتی را بر عهده دارد که پنجمین شرکت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار جهان است.

ترامپ، تیلرسون را بیشتر از یک مدیر تجاری می‌داند و در مصاحبه روز یکشنبه خود با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: او فردی است که می‌تواند در عرصه جهانی فعالیت کند. او افراد زیادی را می‌شناسد. او با روسیه معاملات تجاری زیادی دارد و با کمپانی‌های زیادی مراوده اقتصادی دارد.

برخی از صاحب‌نظران معتقدند که با انتخاب تیلرسون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا در آینده شاهد اتفاقات بزرگی به خصوص در نوع رابطه آمریکا و روسیه خواهیم بود.

اظهارنظر در مورد برجام
تاکنون اخبار چندانی در ارتباط با نوع دیدگاه وی در مورد مسائل و تحولات بین‌الملل از جمله  ایران و برجام منتشر نشده است اگر چه او  در ماه مارس 2016 در مصاحبه‌ای با CNBC در مقام مدیر اجرایی  اکسون موبیل در مورد حضور در بازار ایران  اعلام کرد: شرکت‌های آمریکایی شبیه ما هنوز نمی‌توانند تجارتی در ایران داشته باشند. این در حالی است که تعداد زیادی از رقبای اروپای ما فعالانه در بازار ایران حضور دارند و من واقعاً نمی‌دانم که ما در نقطه ضعف هستیم؟ تاریخ تجارت خارجی ایران در گذشته همراه با چالش‌ها و سختی‌هایی بوده و ما هرگز سرمایه‌گذاری‌های طولانی در ایران به خاطر این علت نداشته‌ایم و من نمی‌دانم ایرانیان امروز تغییری کرده‌اند یا نه. ما باید منتظر بمانیم و من یاد گرفته‌ام که همیشه اول بودن بهترین گزینه نیست. ما منتظر می‌مانیم و می‌دانیم که چه اتفاقی برای شرکت‌های آمریکایی می‌افتد.  البته این موضوع نیز مورد توجه است  که  ایران یک بازار سرشار از منابع است.

مخالفت با تحریم‌ها
تیلرسون گفته «ما از تحریم‌ها عموماً حمایت نمی‌کنیم، زیرا آنها را کارامد نمی‌دانیم مگر این که خیلی خوب اجرا شوند و انجام این کاریست بسیار سخت.»

برخی از تحلیلگران و افراد نزدیک به ترامپ اعلام کرده‌اند که این گمان وجود دارد که احتمالاً جان بولتون، نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل به عنوان قائم مقام وزارت امور خارجه این کشور معرفی شود.

بولتون به داشتن دیدگاه‌های مخالف با ایران و برجام معروف است.

حمایت از تجارت آزاد
در مارس ۲۰۰۷، تیلرسون پرسید آیا آمریکا باید در پی رسیدن به به اصطلاح استقلال انرژی در تلاشی برای جدا کردن این کشور از تأثیر وقایع جهان بر اقتصاد باشد یا آمریکاییان باید مسیر همکاری بین‌المللی، جستن راه‌هایی برای رقابت بهتر درون بازار جهانی انرژی را پی بگیرند؟ همچون مؤسسین شورا، من معتقدم ما باید مسیر همکاری بیشتر بین‌المللی را برگزینیم. … واقعیت کلیدی این است: بازار آزاد جهانی برای انرژی با ترویج توسعهٔ منابع، قابل سازی تنوع بخشی، افزودن بر مسیرهای تأمینی‌مان، تشویق بهره‌وری و تشویق نوآوری مؤثرترین ابزار را برای دستیابی به امنیت انرژی آمریکا فراهم می‌کند.
 
کلمات کلیدی : رکس تیلرسون+وزیر خارجه جدید آمریکا+ترامپ
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۱۱:۴۲
دوستی اینا دوستی خاله خرسه است (4065275) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۰:۱۹:۵۶
عزیز جان برادر اینها با هرکسی برحسب لیاقتش برخورد می کنند. اگر فهیم باشی مثل ژاپن و کره جنوبی و چین و برزیل و سنگاپور و قطر و پاناما و .... می شوی اقای خودت و اگر چیزی بخوای مخفی کنی و زرنگ بازی در بیاری مثل لیبی و کره شمالی و کوبا و ..... نسختو می پیچند....اینها قرار دوستی با کسی ندارند. به اندازه جنمت و کار کردنت سهم می بری. (4066042) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۱۲:۳۲
ظاهرا ترامپ قصد دارد آبرو و اعتبار آمریکا را بدتر از اوباما به باد دهد (4065276) (alef-3)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۱:۳۲:۱۲
آمریکا نه تنها آبرو و اعتبار بلکه شرف هم نداره بعضی از داخلی ها آمریکا رو بیشتر از آمریکایی ها باور دارن (4065526) (alef-13)
 
علوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۸:۳۱:۳۷
برخلاف تصور اصلاح طلب ها و اعتدالی ها که ترامپ را شبیه احمدی نژاد معرفی می کنند شباهت ترامپ با روحانی بسیار زیادتر است، زیرا:
۱- روحانی اقتصاد ایران را در حال ورشکستگی و خزانه را خالی و کشور را در آستانه نفت در برابر غذا مانند عراق معرفی کرد، ترامپ هم اقتصاد امریکا را در حال سقوط و شبیه کشورهای جهان سوم معرفی کرد
۲- روحانی به نظر منتقدان هیچ توجهی نکرد و آنها را آماج ناسزا قرار داد، ترامپ هم در مواجهه با منتقدانش هرچه دلش خواست به زبان آورد
۳- روحانی اهل شعارها و وعده های توخالی است، ترامپ هم هیچ کاری برای امریکا انجام نخواهد جز وعده های توخالی،
۴- روحانی عضو جامعه روحانیت است و شناسنامه اصول گرایی دارد اما از اصول گرایان فاصله گرفته و نقطه مقابل آنهاست، ترامپ هم شناسنامه جمهوری خواه دارد اما مواضعش درنقطه مقابل آنهاست،
۵ - روحانی رییس جمهور یک دوره ای است ترامپ هم قطعا رییس جمهور یک دوره ای است،و تحملش برای مردم آمریکا سخت است
۶- روحانی رفتارش دستوری است و مرتب باید و باید می گوید، رفتار ترامپ هم دستوری است و اصولا ترامپ ریاست جمهوری را برای همین میخواهد نه حقوق آن،
۷- روحانی وزیران کلان سرمایه دار را دور خودش جمع کرده است، ترامپ هم سرمایه داران وصاحبان شرکت های بزرگ را به عنوان وزیر انتخاب می کند. (4065895) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۱۳:۰۸
اینا با هر کی خوب باشن با ایران خوب نیستن (4065277) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۹:۳۲
چه اوضاع پیچیده ای برای ما !!!
آمریکا با روسیه رفیق شده . روسیه با ما رفیقه . آمریکا دشمن ماس . چین و آمریکا زدن به کت و کول هم . چین رفیق ماس . (4065292) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۳۴:۰۶
ترامپ ؛ آمریکا رو بدتر از زیمبابوه میکنه (4065299) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۹:۰۲:۰۳
ترامپ هر چی باشه از کلینتون برای ما بهتره. حالا امریکا رو بهشت کنه یا جهنم مهم نیست. (4065339) (alef-13)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۹:۱۸:۳۲
سیستم آمریکا ابزارهای زیادی برای مهار و کنترل قدرت داره. در آنجا سیستم عمل میکنه نه فرد. شما نگران نباش. (4065356) (alef-13)
 
کرباسچی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۳۶:۴۵
ترامپ و پوتین دست به دست هم میدن و .... توی دنیا (4065304) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۳۷:۵۵
ترامپ آمریکا رو با بنگاه اقتصادی اشتباه گرفته (4065309) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۲:۴۲:۰۲
اتفاقا همین باعث پیشرفت اقتصادی آمریکا در دنیا می شود (4065603) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۵ ۰۸:۰۳:۴۸
البته بنگاه ورشکسته (4067317) (alef-13)
 
امیر الکسی
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۱۸:۳۸:۰۳
اقا.....مبارکه....این دوست جون جونی پوتینه ...پوتین جونم که دوست صمیمی ایران.....چی از این بهتر؟؟؟ (4065310) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۳:۴۹:۰۶
جناب الکسی پوتین اگر بتونه به خودشم نیش میزنه دنیای سیاست رفاقت بردار نیست پول و فقط پوله که مهمه همین روسیه اگر امتیاز دلخواهش را از غرب بگیره حتی ممکنه بگه ایران کجای کره زمین هست؟؟؟؟؟!!!!!.
پس ....... (4065694) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۰:۳۳:۳۵
دوباره باهم متحدشدند همه باهم سریک سفره اند. (4065456) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۰:۴۴:۳۱
خخخ اصلا اینهایی رو که میزاره سر کار ، سابقه سیاسی هیچی ندارند
خیلی با حاله ترامپ (4065471) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۰:۵۸:۴۸
ترامپ، تجارت پیشه است، آدم های تجارت پیشه ترسو و محتاط هستند و هرگز اهل ریسک نیستند علاقه ای هم به ایجاد نا امنی ندارند، روحیات ترامپ رقابت با اقتصادهای بزرگی مانند چین است که هم اکنون نشانه هایی از آن آشکار شده است، گرچه جمهوری خواهان همواره برطبل جنگ نواخته اند و ماشین جنگی به راه انداخته اند، اما اکنون اختلاف درونی پیدا کرده اند و اکنون یک تجارت پیشه پشت رل نشسته است، گرچه همه تصمیم گیری ها در اختیار ترامپ نیست، اما این شکاف تنها بین ترامپ و جمهوری خواهان نیست بلکه میان بخشی از جمهوری خواهان با بقیه جمهوری خواهان است، به نظر می رسد که این دوگانگی و اختلاف نظر امریکا را بیش از گذشته تضعیف می کند با توجه به اینکه آمریکا در زمینه اقتصادی قادر به رقابت با چین نیست، و رقابت اقتصادی امریکا به رقابت با اروپا تغییر مسیر می دهد در نتیجه رفاقت امریکا و اروپا را تبدیل به رقابت و تقابل و تضعیف اروپا می کند و همکاری های نظامی امریکا و اروپا را نیز در معرض تهدید جدی قرار می دهد بنابراین ترامپ امریکا را از یک کشور کدخدای برای اروپا به یک کشور در سطح اروپا تنزل می دهد، امریکای بعد از ترامپ دورنمایی جز این ندارد، البته در این سو به دلیل تدابیر حکیمانه رهبری ایران در منطقه غرب آسیا، و هم سویی کشورهای حوزه مقاومت با ایران، موقعیت ایران هر روز قوی تر و موقعیت کشورهای مرتجع و وابسته به امریکا ضعیف تر خواهد شد. (4065483) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۵ ۰۸:۰۸:۱۹
نفت گرون میشه.
این بابا صاحب بزرگترین شرکت نفتی امریکاست.
کلا جمهوری خواهان صاحب دو صنعت اصلی امریکا یعنی اسلحه سازی و صنایع نفتی هستند.
زمان بوش هم نفت تا 130 دلار رفت.
بعد گرانی نفت هم نوبت تورم ناشی از آن است. (4067324) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۱:۱۶:۴۸
اينطور كه پيش ميرودبه نظر ميرسد دولت ترامپ براي ايران بهتر از اوبامايي كه به ظاهرسياست نرمتري داشت خواهد بود گرچه دشمني امريكا با ايران هيچگاه كم نخواهد شد (4065508) (alef-13)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۱:۲۰:۰۱
محاله از کنگره رای بگیره، بولتون گزینه بعدی است. (4065513) (alef-13)
 
دلسوز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۲:۳۰:۵۴
اوباما در مقابل پوتین مترسکی بیش نیست. بنظر میرسد. ترامپ هم راز رمز حکومت کردن را باید از پوتین دریافت کند. و پوتین حق استادی خواهد داشت. اگر اینطور باشد. مرگ بر آمریکا به حقیقت خواهد پیوست. (4065593) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۴:۱۹
تو ایران خودمون طرف دقیقه نود به نفع کاندیدی کنار می کشه تا در دولت بعد یک کابینه زده بشه به نامش. می دونید کی رو می گم دیگه؟ این کارا طبیعیه عزیز (4066047) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۳ ۲۳:۴۵:۴۰
خطري كه ما را تهديد مي كند دوستي روسيه و امريكاست ،
روسها به گواهي تاريخ بدون شك ما را در مقابل امريكا تنها خواهند گذاشت ، (4065692) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۷:۴۶:۵۹
در گذشته وقتی روس ها با انگلیس دوست می شدن می زدن زیر قول و قرارهاشون با ایران و سر ما بی کلاه می موند. حالا جانشین انگلیس شده آمریکا خدا کنه تاریخ تکرار نشه (4065848) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۷:۵۴:۴۱
دم ترامپ گرم این وسط عربستان و تروریستها کارشون تموم شد (4065854) (alef-3)
 
سرمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۸:۲۴:۰۲
تصور می کنید حضور افرادی متمایل به ایران در راس هیات حاکمه آمریکا میسر باشد؟ ایران برای تحقق چنین خواستی باید اقدامی داشته باشد؟ اگر چنین شود چه خواهد شد؟ (4065882) (alef-13)
 
شیبانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۸:۲۶:۳۹
آیا حضور افرادی متمایل یا برخوردار از نگاه و روابط حسنه با پوتین یا روسیه در راس حاکمیت ایالات متحده می تواند به معنای موفقیت در افزایش دسترسی و نفوذ کم هزینه روسیه در آمریکا تلقی گردد؟اگر چنین نیست پس موضوع نفوذ چه معنایی خواهد داشت؟ (4065888) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۰۸:۴۰:۲۲
برای روسیه خوب شد میتونه ما را به قیمت بفروشه!!! (4065915) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۰:۲۶
ترامپ ایرانو بدجوری میزنه (4066083) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۱:۴۹
برخی دوستان ظاهرا از قوانین آمریکا بی اطلاع هستند، جهت اطلاع اگر 66 نماینده از کنگره با هر تصمیم رییس جمهر مخالف باشند اون تصمیم باطل میشه. الان در کنگره بیش از 45 نماینده دموکرات مخالف ترامپ هستند و اگه فقط 20 نماینده جمهوریخواه هم مخالف تصمیمات ترامپ باشند کار نمومه. (4066131) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۱۲:۱۵:۳۳
چهار سال آینده دنیای سیاست بازی نیست چون وضع اقتصادی همه کشور ها خرابه ، دنیای کاسبی هست و آن کسی که شم بازار رو داره و ریسک پذیره بهتری موفق تر عمل میکنه (4066189) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۴ ۲۲:۳۸:۴۵
پوتین با ترامپ معامله کنه سر اکراین و ایران معامله میکنه اونها تحریم های روسیه رو بر میدارند و پوتین هم از حمایت از ایران دست میکشه دنیای بدی شده (4067029) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.