توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403032
رباب صدر: امام موسی صدر با خود پیام گشودگی نسبت به دیگری را به لبنان برد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۲
رباب صدر، گفت: «تسامح در نظر امام صدر اصلی اساسا انسانی است. صرفا نوعی رفتار نیست بلکه یک سبک زندگی است که در هر بخشی از زندگی او یافت می‌شود.

به گزارش ایسنا، همایش «ادیان در خدمت انسان» با همکاری کمیته بزرگداشت اندیشه امام موسی صدر و نمایندگی دائم لبنان در مقر سازمان یونسکو، در پاریس برگزار شد.

رباب صدر، خواهر امام موسی صدر و مدیر موسسات امام صدر در لبنان با موضوع «تسامح در اندیشه امام موسی صدر» یکی از سخنرانان این همایش بود.

 او در سخنانش گفت: «باید بگویم که انسان می‌تواند تعاریف مختلفی از تسامح را بیان کند، اما دست یافتن به دیدگاه امام موسی صدر درباره تسامح چندان دشوار نیست. تسامح در نظر ایشان، اصلی اساسا انسانی است. صرفا نوعی رفتار نیست بلکه یک سبک زندگی است که در هر بخشی از زندگی او یافت می‌شود و هم‌چون قلمروی است که هر اندازه دیدگاه فکری و تجربه انسانی وسعت بیش‌تری یابند، آن نیز وسیع‌تر می‌شود .

مدیر موسسات امام صدر در لبنان در ادامه افزود: هنگامی که درباره تسامح در اندیشه امام صدر سخن می‌گویم تصاویری از ایشان در ذهنم شکل می‌گیرند که مایلم شما را در آن‌ها شریک کنم، امام موسی صدر از هنگام ورودش به لبنان با خود پیام گشودگی نسبت به دیگری را آورد، لبنان را پذیرفت و دردهایش را حس کرد و دریافت که لبنان سرزمینی بارور است که با تمامی فرق و طیف‌های متنوعش سزاوار این تجربۀ فرهنگی است؛ تجربه‌ای که جز با همزیستی و تسامح میان لبنانیان مسلمان و مسیحی به دست نمی‌آید. اما بر این نکته چنین تأکید می‌کند: «لبنان از گذشته‌های دور با تسامح و هم‌زیستی میان مسلمانان و مسیحیان آشناست.» و این نکته ریشه در ایمان عمیق او به این نکته دارد که تسامح وظیفه‌ای دینی است که تمامی ادیان آسمانی به آن باور دارند.

به گزارش روابط عمومی موسسه امام موسی صدر، رباب صدر هم‌چنین عنوان کرد: «فرهنگ مبارزه بدون خشونت و موضع مقاومت مسالمت‌آمیز بخشی از ابتکار سازنده‌ای است که گفتمان چشم‌پوشی از اختلافات و توجه به مهربانی و عطوفت به جای آن را بنا می‌نهد. حتی فراتر از این نیز می‌رود، آن‌جا که خودش را و لبنانیان را در مقابل «مسوولیت بزرگ تاریخی‌مان در برابر وطن و در برابر تاریخ و در برابر نسل‌ها» قرار می‌دهد «که زخم‌ها را به فراموشی بسپاریم و آستین بالا بزنیم و هر کدام‌مان به اندازه توان‌مان از میهن‌مان محافظت کنیم.» از این رو است که نمی‌توان تسامح را نزد امام صدر، تنها یک واژه یا کلام در نظر گرفت بلکه ارزش والایی است که ابعاد و افق‌های وسیعی دارد، به گونه‌ای که پیشاپیش قدرت و توانایی آن را برای خلق اراده‌ای زنده دریافت که رشته‌های برادری لبنانیان را محکم می‌کند.

استاد علی حسن خلیل نماینده نبیه‌بری، دانیال روندو نماینده سازمان ملل متحد در یونسکو و پدر سلیم دکاش رییس دانشگاه یسوعی از دیگر سخنرانان این همایش بودند.
 
کلمات کلیدی : امام موسی صدر+لبنان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.