توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 469030
راهکارهای برخورد با کودکان لجباز/ دلایل بهانه گیری کودکان را بشناسید
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۵۳
یک روانشناس کودک گفت: برخورد ناصحیح با کودکان لجباز سبب می شود که شدت لجبازی کودکان افزایش پیدا کند.

مریم روستایی در گفت و گو با میزان گفت: گاهی اوقات مشاهده می شود که یک کودک بسیار بهانه گیری کرده و همین موضوع مشکلاتی را برای خانواده او ایجاد می کند.

وی افزود: در رفتار با این نوع کودکان باید به کوچکترین مسائل نیز توجه شود تا میزان بهانه گیری کودکان افزایش پیدا نکند.

این روانشناس کودک با اشاره به دلایل متعدد بهانه گیری کودکان اظهارکرد: یکی از مهم ترین دلایلی که می تواند منجر به بهانه گیری کودکان شود، درک اشتباه والدین از درخواست های کودکان است. در بسیاری از مواقع دیده شده که یک کودک پیش از آنکه بتواند صحبت کند، درخواست هیا خود از والدینش را با اشاره مطرح کرده و زمانی که والدین متوجه آنها نمی شوند کودک شروع به کشیدن جیغ می کند.

روستایی ادامه داد: در بسیاری از مواقع دیده شده که والدین از فرزند کوچک خود توقع دارند که همانند یک بزرگسال رفتار کرده و زمانی که شاهد این رفتار نیستند شروع به برخورد با کودک خود کرده و همین موضوع نیز سبب لجبازی بیشتر کودکان می شود.

وی با بیان اینکه " قول دادن به کودکان در زمان لجبازی، رفتار آنها را بد تر می کند" خاطرنشان کرد: زمانی که یک کودک شروع به لجبازی می کند، والدین نباید به او قول خرید یک خوراکی و یا اسباب بازی را دهند. این قول سبب می شود کودک رفتار خود را بار دیگر تکرار کرده و نتیجه ای خلاف دلخواه والدین را در پی دارد.

این روانشناس کودک در خصوص واکنش های برخی از کودکان در مقابل دعوت آنها به سکوت در زمان لجبازی اذعان کرد: زمانی که یک کودک شروع به لجبازی کرده و والدین از آنها درخواست می کنند که رفتارشان را تغییر دهند، مشاهده شده که کودک علاوه بر جیغ زدن شروع به زدن والدین خود و یا پرتاب کردن وسایل و شکستن آنها می کند.

روستایی تصریح کرد: در این شرایط توصیه می شود والدین کودک خود را به محیط امنی نظیر اتاق کودک هدایت کرده و خودشان نیز با او همراهی کنند. اگر این رفتار در مکانی عمومی رخ دهد نیز والدین باید در کمترین زمان ممکن و برای دقایقی محیط را ترک کنند.
 
کلمات کلیدی : روانشناسی کودک + کودکان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.