نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484088
بانک مرکزی اعلام کرد؛
رشد 12.5 درصدی اقتصاد ایران در سال95/ رشد نفت 9.8 درصد؛ صنعت زیر 1 درصد
بخش اقتصادی الف؛ 28 خرداد 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۲

بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس محاسبات اولیه و مقدماتی انجام شده، تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۱۳۹۵ (به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰) به ۶۶۹۱.۱ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با رقم دوره مشابه سال قبل (۵۹۴۶.۷ هزارمیلیارد ریال)، معادل ۱۲.۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش الف به نقل از بانک مرکزی حسب روال معمول، آخرین داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه رشد اقتصادی از منابع آماری رسمی از قبیل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت، طرح آماری کارگاه‌های بزرگ صنعتی و طرح آماری فعالیت‌های بخش ساختمان (اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی)، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو دریافت شده است.

رشد نفت 9.8 درصد؛ صنعت 0.8درصد
همچنین در گروه خدمات نیز متناسب با هر یک از فعالیت‌ها، از منابع آماری و شاخص‌های قیمت مرتبط با موضوع استفاده شده است. بررسی سهم فعالیت‌های مختلف اقتصادی در افزایش تولید ناخالص داخلی نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۵ ارزش افزوده فعالیت های "نفت"، "صنعت"، "بازرگانی، رستوران و هتلداری" و "حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات" به ترتیب با سهمی معادل ۹.۸، ۰.۸، ۰.۷ و ۰.۷ واحد درصد از رشد اقتصادی، نقش عمده ای در افزایش رشد تولید ناخالص داخلی ایفا کرده اند. در مقابل ارزش افزوده فعالیت "ساختمان" با سهمی معادل ۰.۸- واحد درصد از رشد ۱۲.۵ درصدی، نقش کاهنده‌ای در تولید ناخالص داخلی طی دوره زمانی مورد نظر داشته است.

آخرین آمار و اطلاعات دریافتی از وزارت جهاد کشاورزی نشان می دهد که برآورد مقادیر تولید محصولات زراعی، باغی و دامی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال قبل به ترتیب از رشد‌ی معادل۸.۲ ، ۶.۱ و ۴.۶ درصد برخوردار بوده است. بر این اساس در سال ۱۳۹۵ و بر اساس محاسبات فصلی، رشد ارزش افزوده گروه کشاورزی (به قیمت‌های ثابت ۱۳۹۰)، نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴.۲ درصد افزایش یافته است.

بر اساس محاسبات اولیه، ارزش افزوده گروه نفت در سال ۱۳۹۵ به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۵۲۴.۵ هزار میلیارد ریال برآورد شد که گویای رشد ۶۱.۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل می باشد.

نتایج حاصل از محاسبات اولیه در این زمینه نشان می دهد كه افزایش قابل توجه نرخ رشد ارزش افزوده این گروه، ناشی از رفع محدودیت‌ها و افزایش تولید و صادرات نفت خام، فرآورده‌های پالایشگاهی، میعانات و مایعات گازی و نیز افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی بوده است.

ارزش افزوده بخش صنعت در سال ۱۳۹۵ (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۰) با ۶.۹ درصد رشد به رقم ۷۸۱ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به یادآوری است که این رشد در سال ۱۳۹۴ ، ۴.۶‏- درصد بود. بی‌تردید مساعدت‌های نظام بانکی در تامین مالی بخش صنعت و اعطای تسهیلات لازم به بنگاه‌های کوچک و متوسط در افزایش رشد ارزش افزوده این بخش نقش قابل توجهی داشته است.

شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی (که حدود ۷۰ درصد ارزش افزوده بخش صنعت را پوشش می‌دهد) در سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷.۹ درصد افزایش یافته است.

شایان ذکر است که از مجموع ۲۴ رشته فعالیت صنعتی در سال ۱۳۹۵، شانزده رشته فعالیت با (ضریب اهمیت ۸۳.۷ درصد)، دارای رشد مثبت بوده است. بیشترین سهم ایجاد شده در رشد ۷.۹ درصدی شاخص تولیدکارگاه های بزرگ صنعتی (در سال ۱۳۹۵) به ترتیب مربوط به فعالیت‌های صنایع تولید "وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم‌تریلر"، "مواد و محصولات شیمیائی" و "مواد غذایی" است.

رشد منفی 14 در بخش ساختمان
در بخش "ساختمان"، ارزش سرمایه گذاری بخش خصوصی ساختمان مناطق شهری در سال ۱۳۹۵ به قیمت‌‌های جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۴.۱ درصد کاهش یافته است.

با اعمال شاخص‌های قیمتی متناظر و تعدیل ارزش افزوده ساختمان های خصوصی به قیمت های جاری و همچنین با احتساب ارزش افزوده ساختمان‌های دولتی، نرخ رشد بخش "ساختمان" در سال ۱۳۹۵ (به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۰) در حدود ۱۳.۱- درصد برآورد می‌شود.

انتظار می‌رود با بهبود و تقویت ایجاد شده در بخش تولید و صادرات نفت خام و همچنین در حوزه مالیات، پرداخت هزینه‌های عمرانی دولت که سهم عمده‌ای در ایجاد رونق در بخش ساختمان دارد، با بهبود قابل ملاحظه‌ای همراه گشته و رشد این فعالیت اقتصادی در سال جاری مثبت گردد.

بخش عمده رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی مربوط نفت است
اگرچه برآوردهای مقدماتی نشان می دهد که بخش عمده رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی طی سال ۱۳۹۵ مربوط به افزایش میزان تولید و صادرات گروه نفت بوده است؛ با این وجود، رشد اقتصادی بدون نفت نیز از رشد مثبت و روند رو به بهبودی برخوردار شده است. به گونه‌ای‌که رشد اقتصادی بدون نفت از ۱.۸- درصد در سه ماهه اول سال ۱۳۹۵ به ترتیب
بخش عمده رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی طی سال ۱۳۹۵ مربوط به افزایش میزان تولید و صادرات گروه نفت بوده است؛ با این وجود، رشد اقتصادی بدون نفت نیز از رشد مثبت و روند رو به بهبودی برخوردار شده است.
به رشد مثبت ۳.۹، ۵.۴ و ۵.۶ درصدی طی فصول دوم تا چهارم رسیده و نهایتاً از رشد ۳.۱- درصد در سال ۱۳۹۴ به رشد ۳.۳ درصدی در پایان سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.

در سال جاری نیز انتظار می‌رود، با استمرار اصلاحات اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، حضور موثر سیستم بانکی در قالب طرح های حمایت از تولید، بهبود مناسب‌تر فضای کسب و کار و تعمیق بازار سرمایه این روند در اقتصاد کشور نهادینه شود.

نگاهی به ارقام اجزای هزینه نهایی (طرف تقاضای اقتصاد) در سال ۱۳۹۵ (به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰) نیز نشان می‌دهد که اقلام مصرف خصوصی، مصرف دولتی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، صادرات و واردات کالاها و خدمات به ترتیب از رشدی معادل ۳.۸، ۳.۷، ۳.۷- ، ۴۱.۳ و ۶.۱ درصد برخوردار بوده‌اند. محاسبات مقدماتی سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل، نشان دهنده کاهش رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به میزان ۳.۷ درصد می باشد. تشكیل سرمایه ثابت ناخالص متشکل از دو بخش ماشین آلات وساختمان است.

تشکیل سرمایه ناخالص ساختمان در سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷.۴ درصدکاهش یافته و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ماشین آلات نیز طی دوره زمانی مذکور نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵.۶ درصد افزایش یافته است. طی دوره زمانی مزبور واردات قابل توجه کالاهای سرمایه‌ای و همچنین افزایش تولید داخلی کالاهای صنعتی‌که ماهیت سرمایه ای دارند، مهمترین عامل در افزایش نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در بخش ماشین آلات بوده است. کاهش تشکیل سرمایه بخش ساختمان نیز به علت کاهش سرمایه گذاری در بخش خصوصی است.

در حوزه تجارت خارجی و بر اساس برآوردهای اولیه، صادرات و واردات كالاها و خدمات طی سال ۱۳۹۵ (به قیمت های ثابت سال ۱۳۹۰) و نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از نرخ رشد ۴۱.۳ و ۶.۱ درصدی برخوردار بوده‌اند.

شایان ذکر است که مصرف خصوصی در سال ۱۳۹۵ با ۳.۸ درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال قبل مواجه بوده که در قیاس با رشد ۳.۵- درصد هزینه‌های مصرف خصوصی در سال ۱۳۹۴ نشان از بهبود نسبی معیشت بخش خانوار و افزایش هزینه های صورت گرفته در این حوزه دارد.

همچنین حسب روال معمول و در پی تاکیدات مقام ریاست جمهوری مبنی بر لزوم اصلاح سال پایه حسابهای ملی، اداره حسابهای اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پس از تلاش و پی‌گیری‌های مستمر، ارقام حسابهای ملی و رشد اقتصادی را بر مبنای سال پایه ۱۳۹۰ محاسبه و منتشر کرد.

یكی از رویه‌های متداول در زمینه حسابهای ملی، تجدید‌ نظر در روش‌ها، قواعد و دستورالعمل‌هایی است كه كار محاسبات ارقام حسابهای ملی بر مبنای آن انجام می‌پذیرد.

در این راستا و به منظور تبیین نحوه انتقال حسابهای ملی به سال پایه جدید عوامل مهمّی همچون دسترسی به منابع آمارهای پایه جدید و داده‌های خام تجدید نظر شده بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از منابع آماری، استفاده از ضرایب اهمیت (وزن) بهنگام‌تر برای ارزش فعالیت‌های اقتصادی با توجه به تغییرات ساختاری اقتصاد در دوره‌های زمانی مختلف، اصلاح روش‌های محاسباتی و بهبود آنها، جایگزینی روش‌های مستقیم آماری بجای روش‌های غیرمستقیم، تکمیل پوشش‌های آماری و بهبود سطح جامعیت، اصلاح طبقه‌بندی‌ها و تعاریف آماری بر اساس‌ دستورالعمل‌های استاندارد جهانی، حذف و اضافه شدن برخی از فعالیت‌های اقتصادی، جایگزینی شاخص‌های جدید قیمت به جای شاخص‌های قیمت سال پایه قبل و نظایر آن می‌تواند دلایلی برای ضرورت تجدید نظر ادواری در آمارهای تاریخی حسابهای ملی تلقی شود.

گفتنی است که به منظور حفظ کیفیت، قابلیت اتکاء بودن و سازگاری ارقام حساب‌های ملی با تحولات دنیای واقعی، مراجع آماری در فواصل زمانی مناسب، سال پایه محاسبات ملی را تغییر می‌دهند. این فرآیند موجب تجدیدنظر در ارقام محاسبه شده برای تولید (یا هزینه) ملی و اجزای آن خواهد شد. با عنایت به پایبندی بانک مرکزی به اصول حرفه‌ای انجام محاسبات،‌ این بانک تلاش می‌نماید متناسب با تحولات فن آورانه، ساختاری و روابط نهادی اقتصاد، سال پایه محاسبات را به طور متناوب تغییر داده و در سری زمانی آمارهای اقتصادی، تجدیدنظر نماید.

نخستین تجدیدنظر در سال پایه بانک مرکزی به سال ۱۳۴۸‌ برمی‌گردد و پس از آن،‌ در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۱، ۱۳۶۹، ۱۳۷۶ و۱۳۸۳ نیز سال پایه مورد تجدیدنظر قرار گرفته است. با هر بار تجدیدنظر در سال پایه، ارقام حساب‌های ملی ایران مورد بازنگری قرار گرفته و سری زمانی سازگاری تولید و منتشر شده است. با عنایت به توضیحات مذکور در خصوص تحولات گوناگون ساختاری، ‌نهادی و تغییر در سبدکالاها و خدمات تولید کننده و مصرف کننده، این بانک هم اکنون محاسبات تجدیدنظر در ارقام حساب‌های ملی ایران بر اساس سال پایه ۱۳۹۰ را  تا ارقام سال ۱۳۹۵ محاسبه و تکمیل کرده است.

لازم به یادآوری است که عمده‌ترین منابع آماری به منظور محاسبه اقلام هزینه ناخالص داخلی را منابعی نظیر طرح آماری بودجه خانوار در مناطق شهری ایران (اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی)، پرداختی‌های خزانه‌داری کل کشور (وزارت امور اقتصادی و دارایی)، آمار صادرات و واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران و آمار تراز پرداختهای خارجی کشور (بانک مرکزی) تشکیل می‌دهند.

همچنین در خاتمه خاطر نشان می سازد، ارقام حسابهای ملی سال ۱۳۹۵ بر اساس برآوردهای اولیه حاصل از محاسبات فصلی تنظیم شده، مقدماتی بوده و طبق روال معمول در معرض تجدید نظر قرار دارد.

*متن کامل گزارش بانک مرکزی از تحولات اقتصادی ايران در بخش واقعی در سال۱۳۹۵ را اینجا بخوانید.
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد ایران+رشد اقتصادی +بانک مرکزی+نفت+صنعت+ساختمان
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۲:۳۸
همون "با تکیه بر نفتش" باعث می شه این رشد اصلا جای افتخار نداشته باشه. برعکس مایه شرمندگیه که رشد کشور فقط با تکیه بر نفته. سرمایه های این کشور همون نخبه ها آدمهای باهوش و باسوادش هستن که با فرصت ندادن به اونها و محدود کردن آزادی های مدنی اونها رو از کشور فراری می دین. ژاپن نفت و منابع نداره ولی ببینین اونا کجان و ما کجا. نفت هم یه روزی تموم می شه ولی نخبه ای که رفت و تو کشورهای دیگه با ایده هاش به پیشرفت علم و صنایع اونا کمک کرد دیگه بر نمی گرده. (4431553) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۰۸:۴۸
واحد نظارت بانک مرکزی لطفا به این تخلف بزرگ بانک ت اصفهان که در شعبه رودکی اصفهان رخ داده رسیدگی قاطع فرمایید در بانک مذکور به منظور نگهداری یک سمرده سنگین برای وراث فرار مالیاتی انجام گرفته بدین صورت که با توافق وراث وبدون انحصار وراثت و پرداخت مالیات دولت سپرده کلان متوفی بنام یکی از وراث شده به شرط انکه سپرده در ان شعبه بماند در ضمن بعدا در این سپرده اختلاس مالی صورت گرفته است (4431763) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۱۳:۵۶
آمار کاغذی!!!! (4431776) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۰۶:۰۱
تازه پول نفت برنگشته به آمارش مینازن!؟ (4431940) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۴۸:۲۹
پس چرا دلار بجای ارزان شدن گران شده! (4432044) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۱۴:۲۱
اتفاقا واقعیه!
ولی متاسفانه ارزش زیادی نداره! چون رشد حاصل از فروش نفت اشتغال فوق العاده ناچیزی تولید میکنه... (4432102) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۰۱:۰۵
وقتی مدرک تحصیلی فلانی و فلانی متقلبانه باشد ، آیا میتوان انتظار صداقت در آمار از ایشان داشت ؟؟
هرگز (4432291) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۶:۰۰:۰۵
پس چرا دلار بجای ارزان شدن گران شد! (4433842) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۲۴:۱۲
تقریبا هیچ! (4431813) (alef-18)
 
ارمین
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۳۰:۵۳
اره این تقریبا هیچه...است رشد اقتصادی منفی هفت درصد به هر حال هر چی باشه قدر مطلقش از 1 بیشتره (4432499) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۱:۳۹:۴۲
هیچ ! ، شما به چی میگی هیچ ؟ ! رشد 12.5 درصدی رشد بسیار بالایی است ، چه در نفت باشد چه در چیز دیگری این خود نشان دهنده اجرای خوب برجام واینکه ما توانسته ایم نفت خود را به فروش رسانیم و پولش را بگیریم ، رشد در سایر بخش ها هم خیلی زمان میبرد چرا که دولت مهرورز چنان بلایی سر اقتصاد این کشور آورد که 21 سال دیگر طول میکشد تا وضعیت به سال 84 بازگردد . (4432567) (alef-11)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۴۶:۳۶
مبارک باشه.
روحانی مچکریم که سرمون رو با 1 درصد رشد شیره مالیدی!!! (4431883) (alef-18)
 
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۰:۲۷
خیییییلی بی انصافید.رشد صنعت در آخرین سال دولت احمدی نژاد به منفی 9 درصد رسیده بود و حالا مثبت شده.خدا به شما انصاف بده. (4431951) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۱:۴۰
از رشد منفی هفت درصد دولت مهرورز خیلی بهتره. (4431953) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۱۹:۰۵
با نفت یک زمانی منفی 7 بود شما کجا بودید (4432111) (alef-11)
 
Lithuania
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۱۰:۳۰
فرض بگیریم اصلا رشد اقتصادی 3 درصده شماست، همونم که تو دولت مورد نظر شما منفی بود! (4432483) (alef-11)
 
پدرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۴۷:۳۵
دیگه نگی دولت قبل، چون دیگه دولت قبل خودتی! (4431889) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۴:۵۶:۱۳
مهم رشد اقتصادی هست. دوره های قبل هم اگه میتونستن با همون نفت همین رشد رو میکردن (4431915) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۱۵:۱۸
با این رشد نقتی چطور میخوان وعده سالیانه ۹۰۰ هزار شغلی رو که دادن محقق کنن؟!! (4431971) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۲۴:۴۶
عزیز این رشد نفت فقط شامل همین سال می شود وگرنه در سال های بعد مطمئن باش رشد نفت ثابت است چون تولید نفت ثابت است.... (4431999) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۱۳:۳۶
دقیقاً. افزایش صادرات نفت ناشی از دیپلماسی خارجی درست دولت روحانی بود. (4432099) (alef-11)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۵۳:۲۴
فقط یه ادم بی عقل میتونه بگه نفت فروشی خوبه و رشدش به نفع کشور (4432171) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۰۰:۲۳
تو اقتصاد نفتی لازمه رشد اقتصادی همه جانبه اول رشد نفت هست (4432289) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۴۱:۲۳
دوست عزیز رشد با نفت رو که قبل از انقلابم داشتیم. مهم اینه که اقتصاد نسبت به یک محصول خاص مقاوم بشه تا اگه مثل قطر یه شبه همه چیز تحریم بشه مثل قطر به گدایی نیوفتیم. شما ببین الان اگه عربستان تحریم بشه اقتصادش چند روزه فلج میشه. ولی چین چون صنعتش و کشاورزیش قویه این اتفاق براش نمیوفته (4432366) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۹:۴۸:۰۷
یعنی آخر حمایتید شما !!!!!!!!!
با منطق و اسددلال کاملا" بیگانه اید .
متأسفم از اینکه معنی واژه هایی مثل اعتدال و راستگویی و شفافیت و انصاف و کرامت و مردمی بودن و تدبیر و اصلاح و روشنفکری و عقلانیت و ... تغییر کرده (4432455) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۲۰:۲۱
طرفیت معطل مانده رو دوباره فعال کرده اسمش رو گذاشته رشد
هر درصد رشد 100 هزار شغل ایجاد میکنه (4432490) (alef-11)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۲۸:۲۶
مهم رشد صنعته نه رشد امور خدماتی و نفتی
حتما یادتون هست به خاطر فتنه تحریم نفتی شدیم کاهش فروش نفتی داشتیم (4432496) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۳۲:۱۳
باز دارید ماله کشی میکنی بسه دیگه از خواب بلند شو (4432501) (alef-11)
 
میلاد
United States
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۳:۲۷:۴۹
مهم عدد هست نه؟؟!!! (4432674) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۱:۱۴:۳۸
مگه نکردن؟؟؟؟
بحث دفاع از دولت نهم و دهم نیست. بحث دیدن واقعیت های مثبت و منفی در هر دوره ای است. رشد در دولت های نهم و دهم همواره مثبت بود فقط در سال 91 رشد منفی شد که اون هم به خاطر کاهش فروش نفت بود.
طی 4 سال گذشته ، رشد در سالهای 92 و 94 برابر با منفی 2 درصد بود. در سال 95 هم که به همت فروش نفت رشد مثبت داشتیم
آنقدر آقای روحانی و جهانگیری، آوار اقتصادی آوار اقتصادی کردند مردم واقعا این دروغ رو باور کردند.
آقای روحانی اخیرا با اعتراض به شرایط انتقادی خواستند که نکات مثبت و منفی با هم دیده بشه. خوب برادر من، خودت همین طور رفتار کردی که از بقیه انتظار داری؟؟؟؟!!!! (4433396) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۲۰:۲۷
بعضیا یه جوری کامنت میذارن که انگار قبلا ایران،رشد اقتصادی آلمان رو داشته (4431987) (alef-11)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۲۴:۵۳
بهترین روش استفاده از ظرفیت درامد یارانه، اختصاص همه این یارانه 85 هزار میلیارد تومان (البته بارضایت یارانه بگیران) برای خرید قسطی سهام شرکتها و پرورژهای مسکن بدون مشتری (به خاطر رگان سازی!)است. هم سرمایه گذاری و باز کردن قفل مسکن و هم سهام ارزشمندی دکه واقعا رهگشا برای فقرا است. مثلا اگر به اقساط ده ساله بخرند این سهام و امسال بدهند به مردم هر خانواده 5 نفره ده ملیون تومان برخودرا میشود. این یعنی خرید مسکن یا ازدواج یا راه اندازی کسب و کار شخصی. (4432000) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۵:۵۶:۴۳
وقتی نفتی برای صادرات نباشه دلار گرون میشه . فعلا افزایش صادرات نفت مثبت تا وقتی صنایع در بم بست هستند ،برای پیشرفت صنایع داخلی نیاز به سرمایه و تکنولوژی تولید روز داریم (4432057) (alef-11)
 
milad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۰۸:۴۱
همچین میگین رشد ناشی از نفت انگار روحانی شانسی نفت کشف کرد بعد شانسی باعث رشد اقتصادی شد. این نفت بخدا زمان احمدی نژاد هم بود. ولی رشد منفی بود. ونزوئلا هم نفت داره چرا رشد منفی داره؟ مهم مدیریت نفت . از بازاریابی به وسیله دیپلماسی بگیر تا جذب علم و دستگاه های پیشرفته از سایر ملل دنیا تا استخراج و فرایندهای تبدیل و در نهایت فروش یا استفاده تا تولید ناخالص داخلی رشد کنه (4432087) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۰۹:۳۹
آمار واقعی واقعی، بدون هرگونه دستکاری و تقلب و آمارسازی.
درود بر روحانی و دولت تدبیر و امید و مخصوصا بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت (4432089) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۱۰:۵۲
فکر کنم برای اولین بار در تاریخ ایران رشد اقتصادی 2 رقمی را تجربه می کنیم.
درود بر روحانی (4432093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۶:۴۱:۰۰
دوستان چرا از رشد اقتصادی کشور نارحت می شوند! (4432140) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۷:۱۱:۱۰
اگر برجام نبود رشد اقتصادى منفى بود. (4432195) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۷:۴۱:۰۷
بعد میگویند برجام هیچ نکرد . اگر روحانی برجام را نیاورده بود ایران میتوانست الان روزی چند میلیون بشکه نفت بفروشد و 9 درصد رشد کند؟ یا میگویند امریکا نقض برجام کرده . امریکا اگر نقض برجام کرده بود الان دلار 8000 تومن شده بود و ایران نمیتوانست روزی چند صد میلیون دلار پول نفت بگیرد (4432260) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۳۷:۳۵
رشد 12.5 درصد !
حداقل در آمارسازی ناشی نباشد (4432359) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۴۱:۰۸
لطفا .علم اقتصاد و زیر سوال نبرید (4432365) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۹:۴۱:۴۹
سلام آقا یه سوال دارم. چرا بعد از انتخابات ديگه پروژه ای افتتاح نمی شه؟ اين بود صداقت؟ (4432447) (alef-11)
 
بیگی29
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۰:۵۳:۰۰
ساده است.حمایت دولت از نیرو های کار مفید و کارخانجات مولد کار را با حمایت و سوبسیدی که به سازمان های فقط مصرف کننده میشود مقایسه کنید و کشف کنید که همین یک درصد رشدهم واقعی هست یا خیر؟ (4432519) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۱:۰۸:۴۴
کذب محض (4432533) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۱:۱۱:۱۹
شما بر اساس ریال حساب کردین. باید رشد اقتصادی رو برمبنای دلار حساب کنید چون تورم ریال زیاده. (4432538) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۲۳:۰۵:۱۵
کنتور نمیندازه بگید! (4432636) (alef-11)
 
مراد
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۰۹:۳۰:۰۱
اگر برجام نبود و زحمتهای آقای روحانی ، مملکت فلج شده بود ، (4433235) (alef-11)
 
منصور
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۱:۰۵:۴۵
بنده هم تا حدودی موافقم. اما بحران هیچ توجیهی و دستاوردی برای ما نداشت . حداقل الان کاملا مشخصه. من سعی میکنم ب خودم دروغ نگم با همه ارادتی ک ب آقای ظریف عزیز دارم (4433382) (alef-11)
 
امیدوار
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۱:۱۵:۳۴
هیچ عزتی با ترس و خواری به دست نمیاد
مطمئن باش برادر (4433397) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۳:۰۲
درودد بر روحانی. درود بر بیکاری چطور روسیه دنبال رشد ۲ درصدیه اما ایران میگه ۱۲ درصد دوباره یه دروغ دیگه (4435907) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.