نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504986
به ارزش ۸ میلیارد یورو؛
بزرگترین قرارداد وام خارجی پسابرجام با کره جنوبی به امضا رسید
بخش اقتصادی الف، ۲ شهریور ۹۶
قرارداد بزرگترین وام خارجی پسابرجام ساعتی پیش با حضور معاون وزیر اقتصاد و مدیر اگزیم بانک کره جنوبی به ارزش تقریبی بیش از ۸ میلیارد یورو در سئول به امضا رسید.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۷
هیات ایرانی که با مسولیت محمد خزاعی، رییس سازمان سرمایه گذاری خارجی و نمایندگانی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از بانکهای تجاری کشورمان جهت امضا قرارداد مبادله وام به ارزش بیش از ۸ میلیارد یورو به سئول سفر کرده بود، ساعتی پیش طی مراسمی رسمی موفق به امضای بزرگترین قرارداد وام خارجی پس از برجام شد.



بر پایه این گزارش، محمد خزاعی در سخنانی در ابتدای مراسم امضای قرارداد خط اعتباری بیش از ۸ میلیارد یورویی با اگزیم بانک کره با توجه به سوابق خوب روابط و همکاری فی ما بین و با اشاره به اینکه اقتصاد کره یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان است و توانمندیهای تکنولوژیکی مطلوبی دارد، امضا و اجرایی شدن این خط اعتباری را  گامی مهم در گسترش روابط بین دو کشور دانست.

وی اضافه کرد که بخش های دولتی و خصوصی ایران میتوانند در چارچوب مقررات موجود از این وام استفاده کنند. وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از زحمات و تلاشهای همکاران بانک مرکزی ایران و طرف کره ای در جریان مذاکرات فشرده ماههای گذشته تشکر و قدردانی نمود.

خزاعی تصریح کرد: ۱۲ بانک ایرانی به عنوان بانکهای عامل و طرف قرداد استفاده از این وام خواهند بود.

بنا بر این گزارش، مدیر اجرایی اگزیم بانک کره جنوبی نیز طی سخنانی ضمن تشکر از تلاشهای سازمان سرمایه گذاری و همکاریهای بانک مرکزی و سیستم بانکی ایران امضا و اجرایی شدن این قرارداد را گام مهمی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور مبتنی بر تامین منافع  مشترک دانست.

 چانگ تصریح کرد: پروژه های متعددی با تایید بانک مرکزی و سازمان سرمایه گذاری ایران می توانند از این خط اعتباری بهره مند شوند.

این گزارش می افزاید: مبلغ وام مورد اشاره بیش از ۸ میلیارد یورو (معادل حدود ۱۰ میلیارد دلار) می باشد و بخش دولتی و بخش خصوصی هر دو می توانند از این خط اعتباری در کلیه پروژه هایی که شرایط استفاده از وام های خارجی را داشته باشند، استفاده کنند.

بنا بر این گزارش، پروژه های متعددی بویژه در حوزه بهداشت، حمل و نقل و انرژی پیش از این مورد مذاکره قرار گرفته و آماده معرفی به طرف کره ای هستند که پس از امضای قرارداد وام توسط سیستم بانکی کشور و اخذ مصوبه دولت برای تضمین وام مذکور، وزارت امور اقتصادی و دارایی برای صدور ضمانتنامه وام اقدام خواهد نمود.

گفتنی است، قبل از این نیز قرارداد وام ۷.۱ میلیارد دلار با اگزیم بانک چین برای برقی کردن راه آهن تهران - مشهد امضاء شد و همچنین قرارداد ۲.۲ میلیارد یورو با روسیه برای بخش انرژی و حمل و نقل امضا و اجرائی شد.

بر اساس این گزارش، بررسی سوابق نشان می دهد که، به دنبال مذاکرات اولیه با اگزیم بانک کره جنوبی توسط بانک مرکزی کشورمان و سازمان سرمایه گذاری خارجی جهت ارائه تسهیلاتی برای ساخت بیمارستان در کشورمان در سال ۱۳۹۳ (در دوران تحریم)، یادداشت تفاهمی در سال ۱۳۹۴ در خصوص چارچوب همکاری های مالی بین دو کشور در سال منعقد می شود که سقف ۵ میلیارد دلار برای همکاری در زمینه بهداشت و ساخت بیمارستان در متن یادداشت تفاهم (که خارج از تحریم های موجود بوده) قید و امضاء می شود.

به دنبال رفع تحریم های ناعادلانه و طی مذاکراتی که توسط سازمان سرمایه گذاری و بانک مرکزی انجام شد و همچنین امکان استفاده از این تسهیلات برای بخش های دیگر کشور از جمله حوزه راه، نیروگاه ها، و ... رقم اعتبار از ۵ میلیارد یورو به بیش از ۸ میلیارد یورو افزایش می یابد.

پس از پیگیری های صورت پذیرفته در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ پیش نویس متن موافقتنامه مالی و ضمانتنامه مربوطه از اگزیم بانک کره دریافت و توسط بانک مرکزی و بانک های عامل کشورمان و سازمان  سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی مورد بررسی قرار گرفت و ده ها جلسه در این سازمان و بانک مرکزی برگزار و متون قرارداد وام و ضمانتنامه با مذاکرات رئیس کل سازمان با مقامات اگزیم بانک کره و همچنین مذاکرات همکاران بانک مرکزی که تلاش زیادی در این خصوص داشتند در اواسط تیرماه امسال آماده امضاء نهایی پس از تشریفات قانونی شد.

توافق اولیه این قرارداد در سفر طیب نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم به کره جنوبی در خرداد گذشته حاصل شده بود. بر اساس این قرارداد اگزیم بانک کره‌جنوبی هشت میلیارد یورو فاینانس به طرح های ایران اختصاص می دهد.

ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی چهارشنبه شب در یادداشتی نوشت: تلاش های دولت در گسترش روابط بین المللی و اقتصادی جهانی به ثمر نشسته است و بزرگترین قرارداد پسابرجامی را به ارزش 8 میلیارد یورو با اگزیم بانک کره جنوبی امضا کردیم.

در یادداشت ولی الله سیف آمده است: قرارداد خط اعتباری با اگزیم بانک کره جنوبی به ارزش 8 میلیارد یورو که با تلاش‌های سازمان سرمایه‌گذاری خارجی، بانک مرکزی و سیستم بانکی نهایی شده و به امضاء رسید، نمونه‌ای از این تلاش‌هاست که منجر به عملیاتی شدن پروژه‌های عمرانی و تولیدی متعددی در کشور خواهد شد و آثار آن در رشد و توسعه اقتصادی کشور، در آینده هر چه بیشتر روشن خواهد شد.

متن کامل یادداشت سیف به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از مشکلاتی که به واسطه تحریم‌های بین‌المللی برای کشور ایجاد شده بود، متوقف شدن قراردادهای تأمین مالی بین‌المللی (فاینانس) بود. در نتیجه تحریم‌های ظالمانه و غیر مشروع وضع شده علیه کشور، نه تنها ارائه خطوط اعتباری جدید برای تأمین مالی پروژه‌های عمرانی و تولیدی کشور متوقف شد، بلکه بازپرداخت برخی از وام‌های دریافت شده سابق نیز به دلیل از میان رفتن کانال‌های پرداخت، با مشکل و مانع مواجه شد. 

پس از توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها یکی از اولین اقدامات انجام شده، تسویه تعهدات سابق بود که نتیجه آن را در بهبود رتبه اعتباری کشور مشاهده کردیم. اکنون و پس از مذاکرات مفصل و طولانی،‌ شاهد این هستیم که قراردادهای جدید تأمین مالی یکی پس از دیگری به ثمر رسیده و نهایی می‌شوند. 

قرارداد خط اعتباری با اگزیم بانک کره جنوبی به ارزش 8 میلیارد یورو که با تلاش‌های سازمان سرمایه‌گذاری خارجی، بانک مرکزی و سیستم بانکی نهایی شده و به امضاء رسید، نمونه‌ای از این تلاش‌هاست که منجر به عملیاتی شدن پروژه‌های عمرانی و تولیدی متعددی در کشور خواهد شد و آثار آن در رشد و توسعه اقتصادی کشور، در آینده هر چه بیشتر روشن خواهد شد. قراردادهای تأمین مالی بلند مدت، نه تنها از جهت آثار مستقیمی که در اجرای پروژه‌های عمرانی و تولیدی کشور و ایجاد اشتغال در کشور می‌گذارند اهمیت دارند، بلکه از بعد مالی و بانکی نیز، نمایانگر تمایل کشورها به برقراری روابط بلند مدت بانکی و نشانه اعتماد بالا میان نظام مالی دو کشور هستند. 

تیم اقتصادی دولت در حال مذاکره با بانک های ایتالیا ،چین ، نروژ،روسیه و ژاپن
مذاکره با بانک‌ها و نهادهای مالی و بیمه‌ای بین‌المللی برای تسهیل جذب فاینانس یکی از مهم‌ترین محورهای دیپلماسی اقتصادی است که توسط دولت‌ها با هدف کمک به پیشرفت طرح ها صورت می‌گیرد؛وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم از طریق سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران مذاکراتی با بانک‌ها و نهادهای مالی خارجی در ایتالیا، چین، کره‌جنوبی‌، ژاپن، روسیه و نروژ داشته ‌است.

در این ارتباط می‌توان به مذاکره با مدیوبانک ایتالیا، بیمه اعتبار صادراتی ایتالیا (2میلیارد یورو)، اگزیم‌بانک چین (30میلیارد دلار)، بانک سی.بی.دی چین (15میلیارد دلار)، اگزیم بانک کره‌جنوبی (هشت میلیارد یورو)، کا-شور کره‌جنوبی (پنج میلیارد یورو)، موسسه بیمه سرمایه‌گذاری و صادرات ژاپن و وزارت افتصاد، تجارت و صنعت ژاپن (10میلیارد دلار)، جِی.آی.سی.آ ژاپن یک میلیارد و 200 میلیون یورو)، وزارت دارایی روسیه (پنج میلیارد یورو)، موسسه جی.آی.یی.کا و اعتبار صادرات نروژ یا ان.یی.سی (یک میلیارد یورو) با هدف تجهیز منابع مالی خارجی فاینانس اشاره کرد.
 
کلمات کلیدی : پسابرجام، کره جنوبی، اگزیم بانک کره جنوبی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۰:۱۷:۱۲
دکتر سیف عزیز
بسیاری از مردم بیمار وخیم الحال ثامنند. این بیماری را درمان کن. تو روز روشن پول مردم را نمی دهند و می گویند ثامن مشکلی ندارد! مگه از این مشکل بالاتر که یک موسسه پولی نتواند تراکنش مالی سپرده گزارانش را انجام دهد هم داریم؟ البته سواد ما در امور بانکی و مالی ناچیز است و متوجه منظور شما که ثامن مشکلی ندارد نشدیم. (4532626) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۱:۰۸:۰۰
سلام
منظورتون بزرگترین قرارداد بدهکار کردن؟
بابا این همه نفت دارید میفروشید. دیگه این کارا چیه؟
موفق باشید. (4532721) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۲۵:۵۷
هموطن عزیز!
پول نفت به دلیل تحریم وارد کشور نمیشه، پول‌های بلوکه شده را ضمانت اینجور وام‌ها میکنند!!!
این از اون گشایش‌های برجامه!! (4532985) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۰:۰۵:۵۲
مگه تمامی تحریم ها برطرف نشده بوذ؟!!! (4533485) (alef-13)
 
ali
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۸:۱۰
این دیگه چه جورش که پول نفتت را نمیدن ولی وام میدن البته بنده کارشناس اقتصادی نیستم ولی احساس میکنم اشکالی وجود داره
در ضمن مگه قرار نبود برجام مشکلات بانکی را حل کنه الان دو سال پس کی مشکل ما در برقراری ارتباطات بانکی حل میشه (4533960) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۳۳:۰۸
اگر نگاهی به قانون بودجه و دخل و خرج کشور می انداختید تا حالا باید متوجه میشدید که مجموع درآمدهای نفتی و غیرنفتی به زحمت کفاف اداره کشور را میدهد. (4532994) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۳:۰۴:۰۷
بخش عمده صرف يارانه ميشه (4533560) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۵۹:۰۹
بهره سرمایه خارجی خیلی کمتر از ایران ! اونجا زیر 5% (4533027) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۵۹:۴۴
به این میگن جذب سرمایه خارجی . حالا باز نظر منو سانسور کن (4533029) (alef-13)
 
China
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۴:۵۵:۵۲
وامه نه سرمایه گذاری. سرمایه گذاری یعنی ورود تکنولوژی. این الان ماهی دادنه نه ماهیگیری یاد دادن. (4533577) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۸:۵۱
برای خرید کالا بجای ساخت کارخانه یا احیای کارخانه های تعطیل شده..سیاست اشتغال کارگر کره ای (4534207) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۲۹:۰۲
دلواپسا کجایید دقیقا کجایید؟ (4532988) (alef-13)
 
China
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۴:۵۳:۴۷
مثل این که قراره نونت بره تو روغن که از این وام خوشحالی؟ الان آمریکا بدهکارترین کشور دنیاست و حدس بزن بیشترین بدهی را به کی دارد. چین دشمن شماره ی یک. الان هم که نمی تونه حیلی محکم چلوی چین وایسه واسه 1000 میلیارد دلار بدخی به چین است. (4533574) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۲:۰۱
اخه و گرفتنم اینقدر ذوق زدن داره؟؟؟
بعد میگی دلواپسان کجائید؟ از برجام چی انتظارداشتیم چی شد؟؟ (4533810) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۴۰:۳۸
پول با بهره سه تا چهار درصد وام مگیرن بعد میان با بهره 20 درصد با منت و پارتی بازی میدن به تولید کننده (4533001) (alef-13)
 
محمد ایرانی
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۴۸:۱۲
خیلی خوبه میارن توی بانکهای خودمون میزارن وبهره اش رو میگیرند!!! (4533009) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۴:۴۸:۴۸
جذب سرمایه خارجی با گرفتن وام خارجی از زمین تا آسمان فرق دارد. معلوم نیست که این پولها خرج چه می شد. فقط تعهدات سنگین را ایجاد می کنند که دولتهای بعد باید تحت هر شرایطی این پولها را با سود سنگین برگردانند. (4533011) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۹:۲۹
صرف خرید کالاهای کره ای و اشتغال کارگران کره ای (4534208) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۶-۰۵ ۱۳:۴۱:۴۳
البته کالاهای بنجول کره که تو ایران حلوا حلوا میشه!!! (4536023) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۵:۰۰:۳۴
کشور بدون سرمایه خارجی پیشرفت نمیکنه (4533031) (alef-13)
 
China
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۴:۵۴:۴۶
این وامه نه سرمایه گذاری. چرا فهمش سخته واستون؟ (4533575) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۵:۰۱:۳۰
به جای وام گرفتن / بانکهای خارجی رو به ایران بیارید تا صنایع کوچک و مردم هم بتوانند وام بهره کم دریافت کنند (4533035) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۱۵:۱۶:۲۳
درود بر تحریم و جنگ و درگیری مرگ بر برجام و قراردادهای اقتصادی و صلح و صفا (4533055) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۲ ۲۳:۲۸:۵۵
حالا باید دید دلواپسان محترم چه پیرهن عثمانی علم میکنن (4533457) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۱:۰۱:۳۵
فکر کنم قسمت عمده ای از این وام برای واردات خودرو های هیوندای بکار بره و بزودی شاهد کاهش قیمت سانتافه خواهیم بود انشاالله (4533515) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۱:۰۴:۲۲
البته به نظر بعضی ها هنوز هم دستاوردهای برجام تقریبا" هیچ است . (4533517) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۴:۰۰:۱۷
بزرگترین اقتصاد جهان امریکا بزرگترین بده کار است فرانسه دومین اقتصاد اروپا همینطور از بدهی خارجی نباید واهمه داشت مشروط به اینکه این پول صرف هزینه جاری نشود . (4533571) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۶-۰۳ ۰۴:۰۷:۴۴
برادر ارجمندی که پیشنهاد میکنی بانک های خارجی را بداخل کشور بیاوریم تا وام کم بهره بگیریم بانک خارجی که وام دلاری یا یورو میدهد طلبش را هم با همان ارز مطالبه میکند فکرش را کرده ای که آینده برابری ارزهای خارجی چه خواهد بود . (4533572) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.