نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221188
ذرباره طرح «انصراف از یارانه
بخش تعاملی الف - مهدی نورمحمدزاده - تبریز
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۴
همزمان با آغاز سال نو، پخش تیزرهای تبلیغاتی انبوه در خصوص تشویق مردم به انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه در تلویزیون آغاز شده است. ظاهرا مسئولان دولت تصمیم گرفته اند با تبلیغات انبوه و تشویق های اخلاقی و میهن پرستانه بخش قابل توجهی از مردم را نسبت به دریافت یارانه منصرف نمایند تا ضرورت حذف و تعدیل اجباری در لیست یارانه بگیران پیش نیاید. در خصوص ماهیت چنین طرحی و میزان موفقیت آن از مناظر گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی می توان بحث نمود. موارد ذیل اشارات شبه فرهنگی کوتاهی است در باب اینکه چرا طرح «انصراف از یارانه» محکوم به شکست است!

۱-روز بعد زلزله ورزقان بود که دوستی زنگ زد برای جمع آوری کمک و سفر به مناطق زلزله زده.پراید را تا خرخره پر کردیم از آب معدنی و بیسکویت و نان و راه افتادیم سمت چند روستای آوار شده. جاده پر بود از ماشین هایی چون ما که علی رغم درخواست مقامات مسئول برای تحویل اقلام مورد نیاز به حلال احمر و پرهیز از سفر انفرادی به منطقه، شال و کلاه کرده بودند کمک های مردمی را خودشان مستقیما بین زلزله زدگان پخش کنند! ترافیک بود و تصادف و ...

چه باور کنیم و چه باور نکنیم بخش قابل توجهی از مردم ما اعتماد و باور کافی به وعده ها و برنامه ریزی های دولتی ندارند. ساختارها و پروسه های عریض و طویل دولتی در بسیاری موارد ناکارآمدی خود را نشان داده اند، برای همین هم مردم به مجموعه های مردم نهاد و غیر رسمی اعتماد بیشتری دارند تا نهادها و ارگان های رسمی و دولتی! سخت است برای چنین مردمی انصراف از دریافت یارانه و دلخوش بودن به شعارهای «بهبود وضع نیازمندان»، «ارتقای سطح کشاورزی» و «تقویت اقتصاد ملی»! حتی هستند هم وطنانی که پول یارانه و بیش از آن را خرج خانواده های نیازمند می کنند، اما حاضر نیستند با انصراف از یارانه، توفیق دستگیری از خانواده های نیازمند را نصیب دولت کنند! شاید آنها می ترسند از صحت و سقم آمار و اطلاعات مجریان اقتصادی دولت، که دیده اند در فاز اول طرح توزیع سبد کالا، به جای بازنشستگان و کارمندان عادی ادارات، مدیران کل و روسای ادارات مشمول طرح شده بودند!

۲-مطابق داده های آماری، ثروتمندان کلان در کشور ما از نظر تعداد در اقلیت مطلق هستند. انصراف چنین جمع اندکی از دریافت یارانه تفاوت چندانی در بهبود اقتصاد کشور نخواهد داشت، در عوض طبقه متوسط شهری بخش قابل توجهی از یارانه بگیران را به خود اختصاص داده است که به نظر می رسد مجموعه هدف در طراحی پروژه «انصراف از یارانه» هم، همین طبقه در نظر گرفته شده است. با توجه به میزان درآمد متوسط این طبقه و اوضاع به شدت متغیر اقتصاد کشور، این گروه نمی تواند چنین تصمیم پر ریسکی را اتخاذ کند و در چنین طرحی مشارکت جدی داشته باشد.عقلا گفته اند لازمه هر تصمیم اقتصادی داشتن چشم اندازی روشن از آینده است. شاید دل کندن از ۴۵ هزار تومان یارانه فعلی برای چنین هم وطنانی زیاد سخت نباشد، اما کسی چه می داند دولت بعدی رقم یارانه را به ۴۵۰ هزار تومان ارتقا ندهد؟! یا نرخ تورم سال بعد ۵۰% نباشد؟! یا خدای ناکرده رکود اقتصادی، کسب و کار و تولید و به تبع آن منبع درآمد این طبقه را به تعطیلی نکشاند؟! و ده ها اما و اگر دیگر که با توجه به اوضاع الاکلنگی درآمد این طبقه و نیز عدم ثبات مدیریتی و اقتصادی در سطح کلان کشور، تصمیم برای انصراف از یارانه را در تعارض با آینده نگری شدید این طبقه قرار می دهد. وقتی نرخ ارز و سود سپرده های بانکی با اندازه زاویه لبخند خانم اشتون در مذاکرات ۱+۵ دچار نوسان می شود، نباید هم از عدم همراهی هنرمندان و ورزشکاران و حتی نمایندگان مجلس با «کمپین نه به یارانه!» تعجب کرد!

۳-در باور بسیاری از مردم ما به ویژه طبقه متوسط که مدام به انصراف از یارانه تشویق می شوند، راههای مهم تر و بهتری برای کمک به اقتصاد ملی و اصلاح الگوی توزیع ثروت در جامعه وجود دارند.سختگیری و جدیت در اخذ مالیات از درآمدهای نجومی برخی افراد خاص، جلوگیری از اسراف و هزینه های سرسام آور برخی همایش ها و نمایش های پوچ و بی ثمر، خصوصی سازی باشگاه ها و جلوگیری از تزریق درآمدهای میلیاردی از حساب بیت المال به جیب فوتبالیست ها، اصلاح و بازبینی در قوانین و ساختارهای اداری برای پیشگیری از فساد و رانت خواری، تاکید و اصرار بر افزایش کیفیت محصولات داخلی و فرهنگ سازی برای اصلاح الگوی مصرف، بازنگری در مجوز پاداش های چند ده میلیونی، سفرهای خارجی و حقوق چند برابری بسیاری از مدیران دولتی که متاسفانه هیچ کارایی اقتصادی و تخصصی هم در حوزه کاری خود ندارند و ده ها مورد دیگر از جمله مواردی هستند که می توانند در تقویت اقتصاد ملی بسیار موثر باشند.اگر قرار است اقتصاد ملی تقویت شود و در خرج هزینه های دولت صرفه جویی شود، ابتدا باید خود دولت عزم و جدیت خود را در اجرای آن نشان دهد. نمی توان با یک دست کارمند و بازاری را برای انصراف از یارانه ۴۵ هزار تومانی تشویق کرد و با دست دیگر چک صد میلیون تومانی نوشت برای پاداش مدیرانی که اکثرا کاری بلد نیستند جز «پاراف و امضا»!!

۴-تاریخ بند ناف اقتصاد مردم ایران را به چاه نفت انداخته است! به تعبیر رضا امیرخانی در کتاب «نفحات نفت» هم، دولت مساوی است با نفت! سر اینکه جوانان ایرانی سر و دست می شکنند برای رسیدن به یک شغل دولتی و آب باریکه دائمی اش، این است که حکم کارمندی دولت به منزله اتصال به منبع لایزال نفت شناخته می شود. کارمند دولتی فارغ از سود و زیان اقتصادی، بحران های جهانی، ترازهای مالی و حتی رکود و تورم اقتصادی، حقوق ثابت ماهانه اش را سر موعد دریافت می کند، چرا که نفت پشتوانه دولت است. اما برخلاف مجموعه های دولتی، شرکت ها و کارخانجات خصوصی به علت نفس کشیدن در فضای اقتصاد واقعی و رقابتی همواره با افت و خیزها و مشکلات اقتصادی و تجاری درگیر هستند و بالطبع کارمندانشان هم سهمی از این مشکلات را دارند. همین تفاوت های مهم در طول دهه های گذشته به صورت یک روحیه ریشه دار فرهنگی رسوب کرده و باعث شده عموم ما مردم علاقه ای به فعالیت و تلاش اقتصادی در بخش خصوصی نداشته باشیم و ثبات کم رونق کارمندی دولت را به تلاش و جدیت پرخطر بخش خصوصی ترجیح دهیم!

حال بعد این مقدمه، باید از رابطه بین یارانه و نفت پرسید! غلط یا درست، وقتی یارانه به عنوان سهم مردم از فروش نفت تعبیر و تفسیر می شود، باید تبعات و شبهات بعدی آن را هم پذیرفت. مثلا اینکه آیا ثروتمندان جامعه سهمی از نفت ملی کشور ندارند؟! اصلا با چه خطکش و معیاری می توان استحقاق چنین حقی را تعیین کرد؟! آیا مرزبندی یارانه بگیر و یارانه نگیر تبعاتی برای وحدت ملی نخواهد داشت؟!

حتی با فرض عبور از چنین شبهاتی، طرح انصراف داوطلبانه از یارانه باز هم مشتری چندانی نخواهد داشت. مردمی که در ناخودآگاه جمعی خود عاشق حقوق ثابت ماهانه و ثبات شغلی و کار دولتی هستند، چطور می توانند دل بکنند از یارانه ماهیانه ای که توسط دولت و از بابت فروش نفت به حسابشان واریز می شود؟! گیرم که مجبور هم باشند نیم ساعت در صف عابر بانک بایستند!
 
کلمات کلیدی : مهدی نورمحمدزاده
 
امیر
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۹:۰۹:۰۶
من به هیچوجه انصراف نمیدم زمانی که میخواست 100 روزه مملکت را درست کنه باید فکر الان را میکرد . (2045136) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۱۷:۳۰
گفته من 100 روز گزارش میدم نگفته من 100 روزه درست میکنم (2046283) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۹:۲۵:۳۹
پول فروش نفت حق خود ما ايراني ها است چرا انصراف بدهيم (2045159) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۹:۴۵:۰۴
بسیار ساده لوحانه نوشته شده است!! اولین قدم در جلب مشارکت مردم در هر امری، مشارکت داوطلبانه می باشد که دولت بخوبی آن را شروع نموده است. البته به شکل قانونی کسانیکه درآمد بیشتر از میزان تعیین شده دارند جریمه می شوند. ضمنا دز طبقه متوسط بسیار افراد متین هستند که بدرستی آمار خود را می دهند و بدین ترتیب از فهرست یارانه بگیران حذف می شوند. (2045174) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۱۸:۳۸
دوست عزیز ساده لوحانه نوشته نشده، حرف دل مردم را زده است. کسی با تشویق و ترغیب نمی تواند ذهنیت مردم را نسبت به قابلیت مدیریتی مسئولین امر تغییر دهید. این دولت و دولت های قبلی اثبات عملی کرده اند(نه تئوری) که مردم نمی توانند اعتمادی به شعارهای اقتصادی داشته باشند. چگونه ممکن است که حامل های انرژی گران شود و آب از آب تکان نخورد؟ مگر دولت گذشته همین شعار ها را نمی داد؟ مگر دولت فعلی نظارت کامل به بازار و بازاریان و تولید کنندگان داشته است؟ اصلا مگر می تواند داشته باشد؟
من نوعی به هیچ عنوان انصراف نخواهم داد. (2046286) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۶:۴۵
داوطلبانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دولت مردان(رییس جمهور) ونمایندگان مجلس تا چند ماه پیش میگرفتند (2046479) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۰:۳۹:۲۹
با اینکه ماهانه حدود چهارمیلیون درامد دارم ولی روی این چهل وپنج هزارو پانصد تومان هم حساب بازکردم وجای مصرفش مشخصه ونمیتونم ازش صرف نظر کنم هزینه های زندگی خیلی بالاست وحتی منم تحت فشارم وای به حال کسانی که درامدشان از من هم کمتره! (2045283) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۴۵:۰۴
اگر منصف بودی این حرف را نمی زدی (2046235) (alef-15)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۴۷:۵۱
کسی که ماهی 4میلیون درامد داره 10 برابر کسی که ماهی 4صد تومن درامد داره سهمشو از نفت میگیره حالا تکلیف بیکار هم مشخصه اینکه رو 45 تومن هم حساب میکنه میتونه دلایل روانی هم داشته باشه (2046333) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۳:۵۳
ماهی چهار میلیون؟ جان من؟ مگه چه کاره ای؟ پرسنل خاص ازنیروی انتظامی؟ کارمند وزارتخانه؟ کارمند بانک؟ خوش به حالت والله در سطح 70%مردم عادی این درآمد یعنی کویت (2046473) (alef-11)
 
خسرو سلجوقی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۰:۳۹:۳۹
دریافت یارانه را تبدیل به حق عمومی نکنیم تا انصراف از آن لطفی از سوی من نوعی باشد بلکه یارانه حق افراد مستحق و نیازمند است و برای این هم نیاز دارد هر کس خود را مستحق می داند اثبات کند و راه اثبات هم سازمانهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد و امثالهم هست و در کشورهایی که یارانه به مردم داده می شود این هزینه بالا است و باید طرف بگونه ای این هزینه را بپردازد لذا با ایجاد وبگاه ثبت نام و اعلام انصراف ره بجایی نخواهیم برد
برای دریافت یارانه افراد ثبت نام کنند و نزدیکترین مرکز حمایتی را برای دریافت تاییدیه انتخاب کنند تا پس از تایید توسط این مراکز مبادرت به پرداخت شود (2045284) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۱۵:۲۶
واقعا عده ای از مردم از جمله طلافروشان،صرافان، وکلا، ورزش کاران(فوتبالی ها) و... اگر توسط خود دولت حذف شوند برای مرحله اول کافی است (2045351) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۵:۲۶
و البته عده کثیری از کارمندان محترم که درآمدشان چندین برابر فیش حقوقی شان است (2046474) (alef-11)
 
موسوی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۲۷:۰۹
کاملا درسته ، به خصوص اینکه یارانه سهم همه از بیت الماله . یا به همه بدن یا هیچ کس. اینکه مردم اونو کجا خرج کنن به خودشون مربوطه. اگه دنبال عدالت هستند وضع مالیات رو درست کنند که کارگران و کارمندان هنوز حقوق نگرفته پرداخت میکنند ولی بازاریها و کارخونه دارا با کلی تاخیر اونم با سند سازی درصد خیلی کمی از مالیات واقعی رو پرداخت می کنن، ضمن اینکه بریز و بپاش تو پروژه های دولتی و ملی و رانت های دولتی و پارتی بازی و ... بیداد می کنه! حالا نمی دونم این ۴۵۰۰۰ تومان حق مردم چه گره ای رو می خواد باز کنه؟! (2045378) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۲ ۲۲:۴۴:۲۹
مالیات رو ما میدیم یارانرو بازاریا می گیرن چرا چون دارایی ما کارمندان حساب کتاب داره به و از همه بیشتر تلاش می کنیم یه جور باج بدیم تازه یارانه به عده کم باعث تنبلی و ترویج مفت خوری تو جامعه خواهد شد کلا قطع بشه بهتره (2049458) (alef-11)
 
ط
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۳۹:۰۲
من ازرئیس جمهور محترم یک سوال دارم چرا شما موقعی که آقای احمدی نژاد می گفتند کسانی که وضع مالی خوب دارند انصراف بدهند ولی شما اینکار را انجام ندادید چطور حالا ازمردم انتظاردارید اینکارراانجام دهند (2045399) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۱:۵۷:۵۳
من با نظرات هم وطن فوق موافقم با توجه به رفتار اکثریت قاطع مردم در گرفتن سبد کالا ، بعید است این مردم به یارانه نه بگویند وبهتر بگویم غیر ممکن به نظر می رسد . شاید رفتار در برابرسبد کالا یک شاخص بسیار روشنی از وضعیت معاش عموم مردم را می نمایاند وجای تعجب است که به این سطح فقیر تر شدن مردم توجهی نمی گردد . تبلیغات دردولت فعلی درست برخلاف تبلیغات دولت فعلی است دردولت قبل ایده این بود که هز یک ازمردم به تنهایی بهتر می توانند سهم خود از یارانه رامدیریت کنند و درشعار های فعلی کاملا معکوس است وبه تجمیع این پولها می پردازد حتی اگر واقعا موضوع فقر نیز نباشد و ایده های دولت فعلی کاملا صحیح ، ملی وغیر جناحی باشد عدم اعتماد بوجود آمده به حرف ها وبرنامه هامانع از انصراف خواهد شد .کمی به عقب برگردیم مشاهده می کنیم که در دولت قبل چه کارناوال های تبلیغاتی وچه همایش ها وچه افسانه سرایی هایی که برای اجرای هدفمندی یارانه نشد!!! وچه نظریات اقتصادی که طرح نشد وچه وعده ها وقول هایی که داده نشد که در دولت فعلی همه آنها مردودتلقی می گردد !!؟؟ و حال گفته می شود برگردیم به خانه اول !! وه که چه بی اعتمادی بزرگی بوجود آمده است ایا می توان آنرا براحتی نادیده گرفت ؟ لذا به نظر می رسد تنها عده بسیار قلیلی به یارانه ها نه خواهند گفت وآیا در این صورت مشکل دولت حل خواهد شد ؟ به نظر می رسداگر واقعا یارانه ها این قدر مشکل زا هستند ودولت براستی بر این موضوع باور کامل دارد ودر صورت تصحیح وضعیت پرداخت یارانه ها ، اثرگذازی آن بسیار چشمگیر واثرگذارخواهد بود پیشنهاد می گردد اعتماد سازی انجام گیرد بعنوان مثال وضعیت مالیات بر درآمد های کلان مستقیم وضع گردد ودرآمد های مالیاتی را نه از عموم مردم ، که از درآمد های کلان افزایش دهد ویا هزینه های دولت را کاهش دهد و با درآمد های توام بارانت ها که می تواند سهم بسزایی در ترمیم اقتصاد فعلی کشور داشته باشد بشدت برخورد نماید و همچنین فضای رقابت واقعی ونه رانتی کسب وکار را فراهم نماید وجهت ازبین رفتن رانت ها اقتصاد دولتی را بسیارسبک تر نماید پس از این اقدامات وارائه نتایج چشمگیروافزایش اعتماد عمومی وارائه چشم انداز روشن بهبود معیشت واوضاع اقتصادی به وضعیت یارانه ها رسیدگی نماید. یک نکته فراموش نشود که اگر یارانه ها اجبارا برای قشر عظیمی حذف گردد فقط به پوپولیست ها فضا داده خواهد شد. (2045437) (alef-10)
 
انصاف
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۰:۲۱
سلام :
آ- يارانه به همه داده شود (حق همه هست).
ب - از داراها (ثروتمندان ) طبق قانون ماليات گرفته شود.
ج - اگر دولت نمي داند از كي(چه كسي) ماليات بگيرد واز كي ماليات نگيرد پس نمي داند كي دارد وكي ندارد - يعني سيستم مالياتي درستي وجود ندارد و در اين
صورت كار درست اين است كه دولت بايد اول سيستم مالياتيش را درست كند تا
عدالت( اگر چه نسبي ) بر قرار شود. (2045514) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۸:۵۷
متشکر از نویسنده محترم این یادداشت کاملا واقع بینانه ومنطقی نگارش شده ،ب (2045533) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۰۶:۳۱
یک فرمی هم برای هم برای انصراف از اختلاس و فساد برای دولتی ها ومجلسیون بسازید
باورکنید جای دوری نمی ره ها !!!

نصرتی (2045575) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۱۶:۳۷
برداشت ایشون تا حدودی نادرسته. (2045599) (alef-10)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۲۵:۵۱
به جای خواهش و التماس از من که یارانه نگیریم.بروید و حقوق های دهها مییلیونی مدیران و مسولان و کارمندان رسمی شرکت نفت و..... را کاهش دهید. (2045623) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۹:۱۶
اقیمت ها را به سال های قبل از یارانه باز گردانید سپس به افراد با درآمد زیر یک میلیون یارانه بدهید و بقیه را حذف کنید هر کاری غیر از این ظلم مسلم و اهانت به مردمی است که صاحبان اصلی دارایی کشور هستند یا استعفا دهید (2046483) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۳۹:۲۳
واقعیت هایی است که مطرح شده است ،اما نمی توان خیلی امیدوار بود که موارد مطرح شده توسطمسئولین مربوطه اصلاحاتی انجام شود .موارد مطرح شده چیز جدیدی نیست سالیان سال هست که وجود دارد ، اما اکثر موارد بقوت خود باقی است .کسی که در این جامعه ماهی 4 میلیون تومان حقوق می گیرد هر ماه بایستی یک میلیون تومان آنرا مالیات بدهد وهر سال 12 میلیون تومان.اما هستند بسیار افرادی که در آمدماهیانه آنها بالای 10 میلون تومان است اما سالانه 2 میلیون تومان هم مالیات نمی دهند چرا که حقوق بگیر نیستند .دولت بایستی راهی برای دریافت مالیات متناسب با در آمد ها برای این دسته از افراد پیدا نماید . بهر صورت موارد اشاره شده در بند دو می بایستی مد نظر قرار گرفته ودر سطح کشور اجرایی شود .دولت هم نبایستی مردم را تشویق به عدم دریافت یارانه بکند واگر می خواهد مردو یارانه نگیرند بایستی مشخصکند در برابر چه چیز مسموسی را کسانی که یارانه نمی گیرند در عوض دریافت خواهند نمود . (2045796) (alef-13)
 
طارهی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۵:۵۹:۲۵
خدایش ازته دل نگرانیم که پس ازتجمیع یارانه ها یکی بلندشه ببردکاناداویاجاهای دیگرحالش راببردوبه ریش ملت بخندد.آقای احمدنژادمی فرمودندیارانه مقدس وبابرکته آن شدکه دیدیم حالچی شدازبرکت افتاد؟ (2045813) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۲۷:۵۲
عدم اعتماد به دولت ریشه در فرهنگ سیاسی مبتنی بر عشیره دارد. دولت نیز به عنوان نهادی خارج از عشیره طبیعتاً مورد اعتماد نیست . حال چه در زلزله ورزقان باشد یا پرداخت یارانه.
نکته مهم این است که عشیره ها در زندگی مدرن امروز جایی ندارند و یک جامعه برای توسعه پیدا کردن باید بتواند به دولتش به عنوان نماینده اکثریت جامعه اعتماد کند. جامعه به مثابه یک کشتی است که دولت سکاندار آن است. مسافران کشتی باید به مسیری که سکاندار تعیین کرده و به توانایی او اعتماد کنند. وگرنه می شود همان چیزی که شما در مورد زلزله ورزقان می گویید : "ترافیک بود و تصادف و ..." (2045848) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۷:۰۰:۵۳
البته اين با فلسفه اوليه طرح هدفمندي كه عنوان شده بود فاصله گرفته چرا كه عنوان شد اين پول سهم هر ايراني ايست كه دولت پرداخت مي كند اما به دست او نمي رسد .الان هم تهديد مي شه سه برارش ازتون كم مي شه .ما كه از اين تغيير موضع سردرگم شديم.احتمالا سري بعد دستي بايد بريزيم تو حساب دولت. (2045897) (alef-10)
 
vahid
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۹:۳۹:۱۶
خدمت عزيزان اعلام مي نمايم، انصراف دادني در كار نيست مگر اينكه خودشان و به زور و به بهانه هاي مختلف من جمله داشتن يك پرايد و يك آلونك 50 متري يارانه را قطع كنند. اين پول كه مبلغي نيست، حتي بيشتر از اين بايد به ملت پول بدهند. ثروت اين مملكت سالهاي سال است كه دست يكسري خاص افتاده و بدون كوچكترين جوابدهي در حال خرج كردن آن در جهت منافع خود هستند. هميشه و در همه جا دولت محترم از جيب ملت خرج مي فرمايد. لطفا اين سري از جيب دولتمردان و آقازاده ها خرج فرماييد. آخه مردان دولتمرد45 هزار تومان هم پولي است كه اينقدر تو بوق و كرانا مي كنيد. خجالت هم چيزي خوبي است. دوستي دارم كه در شهر تنسي آمريكا زندگي مي كند و عنوان ميدارد درآمد يك نظافتچي در آنجا ماهي 600 تا 800 دلار است. خودش هم كه دكتري دارد و در دانشگاه تدريس مي كند ماهي 12000 هزار دلار درامد دارد. وقتي صحبت از ماشين و خانه شد گفت در اينجا يك بنز ml مدل 2009 به قمت 24000 دلار ميباشد كه ميشود آنرا از دم قسط 6 ساله بدون كوچكترين بهره اي خريداري كرد. با حدود 250 هزار دلار هم ميشود كه آپارتمان حدود 120 متري خريد. در ضمن بنزين هم براي يك فرد معمولي با درامد ماهي 600 دلار مي شود ليتري 1800 تومان. حالا ما با حقوق ماهي 300 دلار كه خيلي بنظر خوب مي رسد بايد بنزين را بخريم فعلا 700 تومان . متاسفانه مردم ما از آنجائيكه افراد نجيبي هستند از مسائل دور و اطراف خود هيچگونه كسب اطلاعي نمي كنند و فقط چشم مي گويند و مسئولين هم از اين قضيه نهايت ................ من كه خودم هر موقع اعلام كنند دوباره و سريعا ثبت نام خواهم كرد. اينقدر هم در تلويزيون با زير نويس و . . . وقت خودتان و ما را تلف نفرمائيد. مردم اگر هم انصراف دهند با اين مكانيسمي كه در دواير دولتي برقرار است و تحت هيچ شرايطي هم قابل عوض شدن نيست و نخواهد بود هيچ فرقي در اوضاع مردم صورت نخواهد گرفت. پس بهتر است اين يكدفعه مردم خودشان درباره پولشان تصميم بگيرند و نه دولتمردان ................ . ضمنا 4 سال پيش كه گفتن آقايان اين طرح را اجرا نكنيد زيرا كه با توجه به شرايط اقتصادي ايران ضربه مهلكي به اقتصاد وارد خواهد آمد، كسي به اين مسائل توجهي نكرد. حالا ديدند اوضاع خراب شده دارند سعي مي كنند تا باز هم با فشار بر روي مردم اوضاع را ثابت نگه دارند. پيشرفت كه پيشكششان. در مورد ثبت نام مجدد هم مهلت 10 روزه اصلا جوابگو نخواهد بود. مگر اينكه از روي قصد اين كار را كرده باشند تا افراد تنوانند ثبت نام كنند. آخه مگه خدمات اينترنتي در تمام ايران به يك نحو ميباشد كه همه در حال به آن دسترسي داشته باشند. من در خانه و محل كار اينترنت دارم ولي خيلي ها در نقاط مختلف كشور اين خدمات را ندارند. پس بنابراين بوهاي خوبي به مشام نمي رسد. دوما اينكه اومديم و آن روز سايت مورد نظر خراب شد كه حتما اين اتفاق خواهد افتاد. چونكه معمولا سايتهاي آقايان بسيار ضعيف بوده و از پشتيباني محكمي برخوردار نيست. بنابراين با اين روند نمي توان در مهلت 10 روز كاري را پيش برد. پس اوضاع دوباره خراب تر از خراب خواهد شد. با تشكر (2046150) (alef-10)
 
گنجی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۹:۴۳:۴۵
جانا سخن از زبان ما می گویی

راستش یادمون نرفته که آقای سردار سازندگی قول داد مرغ یارانه اش برداشته شود و مردم از بانک پول آنرا دریافت کنند !!!!!!!


و تازه بر فرض محال که پول رایانه ها صرف کمک به کارخانه داران بشود

شما بگویید به آن روستایی دوردست که نمی داند کارخانه چه شکلی است ( چه خواهد رسید) و (کی خواهد رسید ) (2046154) (alef-10)
 
vahid
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۲:۱۶
يك نكته در اينجا بايد بگويم و آن اين است كه به عنوان يك فعال اقتصادي با 37 سال سن كه از 18 سالگي شروع به كار كرده ام ، متاسفانه بعد از گذشت 19 سال فعاليت كاري در زمينه هاي مختلف ديگر انگيزه اي براي كار كردن ندارم. حالا علت :
1- در بين سالهاي 75 تا 80 بنده با يك برنامه ريزي دقيق توانستم با 3 دستگاه كامپيوتر خيلي خيلي معمولي 5 نفر را مشغول كار كنم. از سال 80 تا 84 اين منوال تا حدودي برقرار بود و از يك دفتر كوچك 50 متري 5 خانوار نان مي خوردند. متاسفانه از سال 84 به بعد روند نزولي با توجه به بالا رفتن هزينه ها شروع شد. بطوريكه تا سال 88 تعداد نيروهاي كار با توجه به اينكه سرمايه گذاري هاي جديدي نيز صورت گرفته بود به تعداد 3 نفر كاهش پيدا كرد. از سال 88 تا 92 نيز اين تعداد به 2 نفر رسيد.
2- افزايش هزينه هاي خدمات بي پشتوانه دولتي من جمله عوارض هاي مختلف. بيمه هاي مختلف و افزايش شديد مالياتها ديگر توان كار كردن را از ما گرفته بود. ما در ماه هر چه كار مي كرديم بايد آخر ما تحويل اداره بيمه و ساير دواير مي داديم. و اگر هم مقاومت مي كرديم با تهديدهاي آنها مواجه مي شديم. در سال 93 نيز قرار بر اين محيط كار را كوچكتر كنيم و به 25 متر كاهش دهيم و براي جبران هزينه ها آنرا در اختيار شغلي ديگري بگذاريم. حالا ببينيد كسي كه در سن 18 سالگي كار را شروع كرده و از 7 صبح تا 10 شب كار كرده در حال حاضر ديگر قادر به خريد يك دستگاه پرايد هم نيستم. يك پرايد دارم كه آنرا در سالهاي قبل خريده ام. در واقع در حال حاضر حتي ماشين خود را هم نمي توانم بخرم.
3- دولت هميشه دم از اشتغال زايي مي زند. ولي من به جرات مي گويم من جوان كه همه چيز از خودم گذاشتم و حتي يك ريال هم از دولت بابت ايجاد اشتغال دريافتي نداشتم خود دولتي ها به بهانه هاي مختلف سعي به تعطيلي كار ما د ارند. وقتي عنوان ميداريم كه آقاي دولتي ، شما كه اين مبلغ را براي ما به عنوان ماليات و عوارض و بيمه نوشتي ، درآمد ما كه حد اين هزينه ها نيست و ما نبايد اين هزينه ها را با توجه به شغلمان پرداخت كنيم و اين هزينه هاي براي كساني است كه حداقل 5 برابر ما درآمد دارند، مي گويند يا بايد پول را بدهي و يا بايد پول را اول بدهي و بعد محل كارت را تعطيل كني. وقتي به رئيس اداره (م . د) مي گويم اگر تعطيل كنم حداقل 2 تا 3 خانوار از نان خوردن مي افتند، مي گويد نه به ما ربطي دارد و نه به تو ربطي دارد. بيكار مي شوند كه بشوند. حال من در جواب يك چنين فردي كه قدرت را در اختيار گرفته و هر چه مي خواهد انجام مي دهد و افتخار هم مي نمايد و نه خدا را مي شناسد و نه بنده خدا را چه بگويم. شما خود راه حل را به ما نشان بدهيد.
در آخر اينكه مسئولين و دولتمردان ما تماما شعار مي دهند و تا به حال هيچكدام از حرفهايشان را عملي نكرده اند. در واقع اميدي به آنها نيست. همچنين رياست محترم جمهور در سخنانشان عنوان مي دارند كه راهي جز اجراي مرحله دوم هدفمندي نيست. برادر بزرگ من ،مگر اجراي اين طرح وحي الهي است كه چاره اي نداشته باشد. ما ديگر توان نداريم. كاري در دولت قبل انجام شده كه اشتباه بود. حالا بگوئيد اشتباه بوده و خلاص. ديگر اين صحبتها چي هست؟؟؟؟
انسان جايز الخطاست. دولتي ها امام و معصوم نيستند كه اينقدر محكم صحبت مي كنند. شما را به آن مي پرستيد قسم مي دهم تا همين جا ديگر كافيست بگذاريد ما جوانها بتوانيم كمي فكر خود را در جهت ايجاد اشتغال و كار به فكر اندازيم و فقط اين طور نباشد كه به فكر هزينه هاي آخر ماه باشيم. حقوق بگيرهاي دولت كه تكليفشان مشخص است. در حال كيف كردن هستند. بالاخره يك آب باريكه ميليوني به حسابشان مي آيد. ولي ما كه خودمان كار مي كنيم از فكر و ذكر هزينه هاي آخر ماه ديگر خسته شده ايم. (2046175) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۴۰:۴۰
باکمال ادب میگویم یارانه حق من است .همه کالاها وخدمات تقریبا سه چهاربرابرشده اند آن وقت دولت میگوید یارانه تان رانگیرید اگر فاز اول جواب نداد چه تضمینی وجودارد فاز دوم جواب دهد بعدهم فاز سوم و... بنظر می رسد مشکل درفرهنگ کار ، نحوه سرمایه گذاری ، مبارزه بافساد ،ارائه برنامه جامع برای پیشرفت کشور ، قاطعیت درامر آموزش همگانی ازطریق رسانه عمومی ، وهمچنین صرفه جوئی مردم است تاوقتیکه اینها درست نشود صدها فاز هم جواب نمی دهد ودور باطل ادامه دارد (2046230) (alef-15)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۲۳:۱۴
این قانون اشتباه رو ملغی کنن همین (2046292) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۴۵:۴۴
اولا كه يارانه حق ملت است دوما خيلي اگه تحت فشار هستند مقداري از حقوق چند ميليوني عده اي روسا و مديرعاملان و حتي بعضي كارمندان ميليونر بانكها و پتروشيمي و نفت و فلان و فلان رو كم كنيد چندين برابر اون چيزي كه ميخواهيد رو بدست خواهيد آورد.الكي جو سازي نكنيد كه ملت آگاه هستند.هر روز زيرنويس برنامه هاي تلويزيون را ميبينيم كه زار زار التماس ميكنند با انصراف از يارانه ها كشور را بسوي شكوفايي و ثروت و خوشبختي ببريم!!!!!!!!! (2046402) (alef-11)
 
شورابی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۳۲:۱۲
پیشنهاد می کنم علما نظر شرعی در رابطه با در آمد و دریافت یارانه سقف معینی تعیین کنند و اعلام نظر کنند تا مردم از نظر شرعی به این مسئله نگاه کنند. (2046441) (alef-11)
 
فرهاد امین
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۳:۵۹:۴۹
متاسفام ، فرهاد امین (2046486) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۰:۰۹:۳۲
ريس جمهور شما اول قيمت جندين برابر رو به روز اول برکردون بعد از مردم درخواست انصراف از يارانه رو داشته باش (2046507) (alef-13)
 
واقع گرا
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۰:۰۵
بنده و خانواده ام به هیچ وجه انصراف نمی دیم و هیچگونه اعتمادی هم به مسئوولین نداریم بنده یک درصد هم احتمال نمی دم اگه ما از دریافت یارانه انصراف بدیم در جهت رفاه عمومی خرج شود یا به آقازاده ها می رسد یا در کشورهای دیگه از قبیل .... و یا هم دولت به بنگاههای ورشکسته اعم از ایران خودرو و سایپا و یا هم به این موسسات و بانکهای نزول خور می دهند تا ربا را در جامعه ترویج دهند بابا چرا منو من می کنید به قول برادر بزرگوارمان آقا وحید در کامنت بالا بگید که کشور تو این سیلست توزیع یارانه شکست خورد وحی الهی که نیست من بازم می گم بیشتر بی عدالتیها در کشور ما عدم تصویب قوانین صحیح و درست منطبق با جامعه ایرانی می باشد اصلا بسیاری از قوانین ما ایجاد رانت خواری می کنه از ما گفتن (2046541) (alef-13)
 
طاهره
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۲:۰۶:۰۱
به نظر من دولت تدبیر و امید بجای اینکه این همه مردم رو اذیت کنه کسانی که یارانه می خوان برن فرم کنن بگه کسانی که یارانه نمی خوان برن فرم کنن............ خداییش کسی می رفت...چرا این همه بی عدالتی چرا این همه دروغ (2046614) (alef-13)
 
طیبه
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۹:۲۰:۵۴
عجب پیشنهاد خوبی کردی ولی طاهره جان هدف دولت این است که مردم فرم را پرنمایند ولی بعداً با بهانه های مختلف سه برابر مردم راجریمه کنند تا خزانه پرشود بعدش هم خدا می داند پول خزانه کجا می رود (2046822) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۱:۲۳
یادم میاد اوایل که بحث هدفمندی مطرح بود، مدام رئیس جمهور و مسئولین میومدن تلویزیون می گفتن ما به این دلیل هدف مند کرده ایم چون ممکنه خانواده هایی مثلا خودرو نداشته باشند، پس سهم بنزین و نفت اونها از منابع این مملکت چی میشه؟؟
همه باید از منابع ملی مثل نفت بهره ببرند. جالب اینجاست برنامه ی پایش مرتضی حیدری در پاسخ به سوال یکی از بیننده ها "که دلیل عدم انصراف خودشو همین موارد بالا ذکر کرده بود" گفت: واقعیت اینه که پول یارانه 45 هزار تومان لطف یا کمکی است از طرف دولت به قشر ضعیف جامعه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دلم می خواست تلویزیون رو توسرش خرد می کردم. در کل با متن فوق موافقم ولی اونجایی که میگه "حقوق ثابت کارمند دولت" ، باور کنید این جور نیست ، من خودم معلم هستم ، با گرون شدن اجناس چیزی به حقوق ما اضافه نمیشه، در صورتی که مشاغل آزاد، براشون فرق چندانی نمی کنه. چون گرون می خرن، گرون تر می فروشند. اگه انتشار بدی ممنون میشم آخه دستم خسته شد. (2046766) (alef-13)
 
طاهر
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۱۹:۱۶:۲۴
عقل ، منطق و انصاف حکم می کند که یارانه تنها به کسانی داده شود که نیازمند آن هستند و اینکه آن را به عنوان یک حق همگانی جا بیاندازیم چندان کار معقولی نیست . و این رویه پول پخش کردن بین همه مردم کاری نامعقول و دارای عوارض متعددی است که گریبانگیر کل جامعه خواهدشد. در صورتی همین یارانه اندک تجمیع گردد و در مسیر درست خود از جمله بهداشت ودرمان ، آموزش ، فرهنگ ، تولید ، اشتغال وغیره هزینه شود به مراتب بازدهی بیشتری خواهد داشت و به مراتب بیش از مبلغی خواهد بود که به صورت نقدی پرداخت می گردد.بیائیم واقع بینانه برخورد کنیم و کسانی که نیاز ندارند انصراف دهند نه اینکه با هزار بهانه دریافت آن را توجیه کنیم. (2047714) (alef-11)