نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 228280
بیش از 15 میدان مشترک؛ روزی 100میلیون دلار زیان؛
سهم ما از نفت و گاز چقدر است؟
بخش داخلی الف*، 7 خرداد 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۵
جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون بیش از ۱۵ میدان نفتی مشترک با کشورهای همسایه دارد و با توجه به عدم محدودیت برداشت کشورها از میادین مشترک، بدون شک موضوع توسعه میادین مشترک نفتی و گازی مهم‌ترین اولویت وزارت نفت به شمار می‌رود‌.

در همین رابطه بارها مسوولان نظام اعلام کرده‌اند که توسعه میادین مشترک نفتی باید در اولویت قرار گرفته و وزارت نفت ابتدا باید این میادین را توسعه داده و پس از آن به فکر توسعه میادین نفتی داخلی باشد‌. بر همین اساس و با توجه به توجه ویژه کشورهای همسایه برای توسعه میادین نفتی مشترک، هر روز تاخیر در اقدام برای توسعه این میادین از سوی مسوولان وزارت نفت آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به همراه دارد به‌طور مثال بنا بر اعلام رکن‌الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در میان گازی پارس‌جنوبی که میان ایران و قطر مشترک است هر روز تاخیر برای توسعه ۱۰۰ میلیون دلار ضرر به همراه دارد‌.

بر همین اساس وزیر نفت اخیرا درباره استفاده بهتر از میادین مشترک نفت و گاز گفته است مهم‌ترین میادین نفت و گاز کشور پارس‌جنوبی بوده و بعد مجموعه آزادگان یا غرب کارون که پول کافی هم در بودجه برای آن تعیین شده است و امیدواریم بانک مرکزی تمهیداتش که وام و اوراق مشارکت است را بیندیشد تا کار را پیش ببریم‌. با توجه به تاکید‌های فراوان بر توسعه میادین نفتی مشترک پرداختن به این موضوع که این میادین دقیقا با کدام کشورها مشترک است و در کدام مناطق قرار دارد از اهمیت بالایی برخوردار است‌. در حال حاضر بیش از ۱۵ مخزن نفتی مشترک بین ایران و کشورهای همسایه وجود دارد که در این بین مخازن مشترک واقع در خشکی در همجواری کشور عراق قرار دارد و سایر مخازن در خلیج‌فارس و دریای عمان واقع‌اند‌. نام و مشخصات کلی میدان‌های مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای منطقه در ادامه می‌آید‌.

میدان‌های مشترک با عراق
۱- نفت شهر‌: در فاصله ۱۰۰ کیلومتر شمال غربی ایلام و ۲۲۵ کیلومتری جنوب غربی کرمانشاه و ۶۰ کیلومتری قصرشیرین قرار گرفته‌است‌. این میدان نفتی در سال ۱۹۲۳ در طاقدیس نفت شهر کشف شد‌. در حال حاضر میدان نفت شهر تنها میدان نفتی در حال تولید استان کرمانشاه بوده که دارای ۶۹۲ میلیون بشکه ذخیره نفت‌خام است‌.

۲- دهلران‌: یکی از میادین نفتی ایران است که در ۲۲ کیلومتری جنوب غربی دهلران در استان ایلام قرار دارد‌. میزان نفت‌خام این میدان ۴۲۱۲ میلیون بشکه برآورد می‌شود‌ از این مقدار ۶۳۵ میلیون بشکه آن قابل استحصال است‌. این میدان در سال ۱۳۵۱ و توسط شرکت نفت ایران کشف و اولین چاه آن در عمق ۶۷۵ حفاری شد‌. یک سال بعد دومین چاه در فاصله ۱۰ کیلومتری مرز ایران و عراق تا عمق ۴۳۰۰ متر حفاری شد‌. در طول جنگ ایران و عراق این میدان مورد حمله قرار گرفت و آسیب دید که موجب قطع تولید نفت آن شد‌. امتداد ایران در خاک عراق، میدان ابوغریب قرار دارد‌.

۳- پایدار غرب‌: یکی از میدان‌های نفتی ایران است که در سال ۱۳۵۹ کشف شد‌. نفت این میدان از نوع سنگین است و فشار طبیعی مخزن آن پاسخگوی فشار لازم برای استخراج نفت نیست‌ از این‌رو استفاده از تلمبه بر سر چاه اجتناب‌ناپذیر است‌. ایران در سال ۱۳۸۸ روزانه بین ۲۴ تا ۲۵ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت کرده است‌ این میدان در مجاورت میدان فکه کشور عراق قرار دارد‌.

۴- آذر‌: یکی از میدان‌های نفتی ایران است‌. این میدان نفتی در شرق شهرستان مهران استان ایلام واقع شده‌ و‌ مخزن این میدان با میدان نفتی بدرای کشور عراق مشترک است و در امتداد شمال غربی میدان مستقل چنگوله واقع است‌. این میدان دارای دو میلیارد و ۵۰۰ بشکه نفت‌خام درجاست‌. میزان نفت قابل استحصال از این میدان ۴۰۰ میلیون بشکه نفت برآورد می‌شود‌.

۵- آزادگان‌: بزرگ‌ترین میدان نفتی ایران و یکی از بزرگ‌ترین میادین نفتی جهان است که کشف آن به سال ۱۳۷۶ باز می‌گردد و در محدوده‌ای به وسعت ۲۰ در ۷۵ کیلومتر، در ۱۰۰ کیلومتری غرب اهواز در منطقه دشت آزادگان واقع است‌. ظرفیت این میدان ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده شده بود‌. در سال ۱۳۷۸ لایه جدید نفتی با ظرفیت ۲/۲ میلیارد بشکه در این میدان کشف شد‌. این میدان دارای دو بخش شمالی و جنوبی است‌. از سال ۱۳۸۷ تولید نفت از بخش جنوبی با ظرفیت ۲۵ هزار بشکه نفت در روز شروع شده‌است‌. بخش شمالی میدان در مجاورت میدان مجنون عراق قرار دارد‌.

۶- یادآوران‌: یکی از میدان‌های نفتی ایران است که در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز و شمال واقع است‌. ابعاد میدان ۱۵ در ۴۵ کیلومتر است‌. حجم نفت درجای این میدان نفتی ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون بشکه برآورد می‌شود‌. این میدان در مجاورت میدان سنباد که یکی از میدان‌های نفتی عراق است قرار دارد‌. از این میدان دو نوع نفت سنگین (API ۱۸) و نفت سبک (API ۳۸) به ترتیب از دو لایه سروک و فهلیان تولید می‌شود‌. نفت استخراج شده به دارخوین منتقل می‌گردد‌.

میدان‌های مشترک با عربستان‌
۱- اسفندیار‌: یکی از میدان‌های نفتی ایران است که دارای مخزن مشترک با عربستان سعودی بوده که بخش عربی آن میدان نفتی لولو نام دارد و در فاصله ۹۵ کیلومتری جنوب غربی جزیره خارک واقع شده است‌. نفت این میدان دارای درجه سبکی API ۳۰ است‌. این میدان دارای ۵۳۲ میلیون بشکه نفت‌خام درجاست‌.

۲- فروزان‌: یکی از میادین مشترک ایران در منطقه خلیج‌فارس است که در ناحیه خارک با کشور عربستان مشترک است‌. اجرای طرح توسعه میدان فروزان که عرب‌ها آن را «مرجان» نامیده‌اند، افزایش تولید نفت‌خام به ‌میزان ۶۵ هزار بشکه در روز، ساخت تاسیسات جدید برای ارسال گازهای همراه نفت به جزیره خارک به منظور جلوگیری از سوزاندن آن، بررسی ظرفیت افزایش بیشتر تولید فروزان و شناسایی لایه‌های جدید تولیدی آن اعلام شده‌ است‌.
میدان نفتی فارس ۱ و فارس ۲ نیز میدان‌های نفتی مشترک با عربستان هستند‌.

میدان‌های نفتی مشترک با امارات
۱- فرزام‌: بخش بسیار کوچکی از میدان «فلاح امارات متحده عربی» است که در آب‌های ایران «ناحیه سیری» واقع شده‌ است. این میدان در کنار میادین سیوند، دنا، نصرت و الوند قرار دارد‌.

۲- نصرت‌: در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی جزیره سیری در خلیج فارس واقع شده و با کشور امارات متحده عربی مشترک است‌. سازند سروک آن حاوی نفت بوده (مخزن اصلی) و سازندهای دالان و فراقون حاوی گاز ناخالص هستند‌. ذخایر قابل استحصال این میدان ۲/۹ تا ۵/۸ میلیارد بشکه تخمین زده شده ‌است‌.

۳- مبارک‌: یکی از میادین نفتی مشترک بین ایران و امارات متحده عربی است‌. بخش اماراتی این میدان از سال ۱۹۷۴ تولید نفت را شروع کرده و تولید نفت آن در حدود این ۳۰ سال در سطح ۶۰ هزار بشکه نفت حفظ شده است‌.

۴- سلمان‌: یکی از میادین قابل توجه ایران از نظر ذخایر نفت و گاز به حساب می‌آید‌. حجم نفت قابل استحصال از میدان سلمان حدود ۶/۱ میلیارد بشکه می‌باشد‌ هم‌اکنون نفت قابل تولید باقیمانده در این مخزن بیش از نیم میلیارد بشکه‌ است‌.

میدان‌های نفتی مشترک با قطر
۱- میدان گازی پارس‌جنوبی‌: (در قطر‌: گنبد شمالی) بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و در آب‌های سرزمینی ایران و قطر واقع شده ‌است‌. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد‌. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند‌. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود در این میدان برداشت می‌کند‌.

۲- میدان رشادت‌: یکی از میدان‌های نفتی ایران است که در ۱۰۸ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان و در میان آب‌های خلیج فارس است‌. بهره‌برداری از این میدان از سال ۱۳۴۷ آغاز شد‌. در حال حاضر استخراج و تولید نفت تنها از سکوی Rدر جریان می‌باشد و سایر سکوها غیرعملیاتی است‌. این سکو نیز ‌باید پس از بهره‌برداری از چاه‌های جدید از کاربری خارج شود‌.

میدان نفتی هنگام (مشترک با عمان)‌: یا میدان نفتی بوخای غربی تنها میدان نفتی مشترک بین ایران و عمان است‌. هنگام دارای نفت فرار با درجه API ۴۲ می‌باشد و نفت‌خام درجای آن بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه و گاز طبیعی درجای آن حدود دو تریلیون فوت مکعب است‌.

میدان نفتی آرش‌: این میدان گازی از میادین مشترک ایران با کشورهای کویت و عربستان است‌. ذخیره در جای گاز میدان آرش یک میلیارد فوت مکعب و ذخیره نفت درجای این میدان نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد می‌شود‌.

ایران سهم خود از این میدان را ۴۲ میلیون بشکه نفت‌خام و ۵/۶۵ میلیون بشکه میعانات گازی تخمین زده ‌است‌.
*جهان صنعت
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۸:۳۸:۴۲
سهم ما یک قبض نجومی است شما را نمی دانم شاید یک چک نجومی مثل زنجانی (2169336) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۱:۳۶
سهم من و 4000 نفر دیگر از نفت ازمون استخدامیست که 15 ماهه مسکوت گذاشته شده هیچ کس هم پیگیر نیست.
من و تمام دوستانمون بعد از خدا امیدمون به دکتر توکلی میباشد که چون شخص پاکی هست بدون هیچ ترسی حرف میزند اما... (2169565) (alef-13)
 
امیرمیخی
۱۳۹۳-۰۳-۰۸ ۱۵:۱۵:۱۲
از قدیم گفته اند: دیگی که برای من نجوشه میخوان سر ... توش بجوشه. چه فرقی داره ما چقدر نفت داشته باشیم وقتی حتی یک ریال از این پول نفت را توی زندگیمون نمیبینیم. ما از داشتن این همه منابع نفتی مشترک و کلی منابع نفتی غیرمشترک اختصاصی فقط تورم و بیکاری و طلاق و فقر نصیبمون شده. (2171511) (alef-10)
 
مهران تالش
۱۳۹۳-۰۳-۱۰ ۲۲:۵۱:۵۳
امتحان استخدامیای سال آخر احمدی نژاد واسه کارنامه سازی خودش بود هیچ وقت بجواب نمیرسی تازه سهمیه نفت ما هم قرار بود بیاد به سر سفره هامون که گربه صبر آورد نونمونم از دست دادیم (2176076) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۱:۰۰:۱۶
من ماندم هر وقت نفت تحریم میشه میگند نفت مردم تحریم شد ،هر وقت کشورهای همسایه کاری می کنند نفت مردم را غارت کرده اند همینکه نفت به دلار تبدیل میشه مال دولت
پس مصدق نفت را دولتی کرد نه ملی چین اطلاعات نفت دولت را داد وعراق وقطر از نفت دولت ایران می گیرند مردم را قاطی بازی های خود نکنید لطفا (2169615) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۵:۵۶
اگر ایران همه زخائر نفتی که داره یکجا بفروشه اگر سوخت هسته ای بفروشه اگر تمام کارخانه های دولتی را به بخش خصوصی بسپاره و پولش رو بگیره اگر کلی وام از جهان بگیره بازهم وضع مردم همینه و عده ای محتاج نان شب و یارانه هستند و صد و البته فقط فقط تعداد مازراتی نشین ها بیشتر میشه شاید هم دستمزد بازیکنان فوتبال بیشتر بشه و شاید هم سفرهای خارجی بعضی مسئولین بیشتر بشه و اگر نه مردم سهمی از پول ملی بیشتر از یارانه و سبد کالا ندارند (2169983) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۸ ۰۲:۰۰:۰۲
صنعت نفت ما یک صنعت ورشکسته است که نه نیروی متخصص در آن مانده است و نه توجهی به آن میشود. ای کاش بیشتر به این صنعت بیشتر توجه میشد تا خودرو سازی که هیچ چیز باارزشی در آن دیده نمی شود. (2170867) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۵:۳۶:۱۸
همون بهتر که دست همسايه ها باشه اونا بهتر استفاده میکنن خداييش اگه دروغ میگم منفی بدید (2170107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۸:۴۸:۲۹
سهم من هوای سرطانزاست که به خاطرشغلم مجبورم تهران بمانم ونوش جان کنم که به لطف دولت جهانی غلظتش هم زیاد شد (2170351) (alef-13)
 
بیژن
۱۳۹۳-۰۳-۰۸ ۱۵:۱۲:۰۲
به استناد نظر یکی از دوستان مهندس المانی بنده که مدتی در پارس جنوبی کار کرده بود فقط با همین میدان نفتی و گازی هیچ فقیری نباید در ایران وجود داشته باشد. (2171505) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۸:۴۹:۴۷
این همه نفت و گاز داریم که کشورهای همسایه آنها را به غارت می برند، آنوقت باید بنزین داخل کشور لیتری 1000 تومان و گاز متر مکعبی خدا تومان به مردم به فروش برسد. فقط زورشان به مردم می رسد. اگر خیلی هنرمند هستید جلوی غارت منابع نفتی را بگیرید. (2169348) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۱:۲۴:۴۱
عزيزم كشورهايي همسايه غارت نمي كنند سهم خودشون برداشت ميكند شما هم برو سهمت را برداشت كن كسي جلوي شما نگرفته بي عرضگي خودمون با تهمت و فحش دادن به ديگران حل نميشود با تشكر (2169672) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۸:۴۵
نفت ملی نیست که برم از حقم دفاع کنم.
بابک زنجانی چطور نفت میفروخت آیا من و امثال من هم میتونیم راحت نفت بفروشیم ؟ دم خروس هویداست ؟ (2169986) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۸:۵۸:۲۲
آیا امکان داره که یک کنسرسیوم نفتی با کشورهای همسایه تشکیل داد و این موضوع در زمینه حق برداشت از حوزه های نفتی، بر حسب میزان سهمیه مشخصی صورت بگیره؟

چون با این وضع حتی اگر ایران هم بتونه استخراج برابر با اونها داشته باشه، آینده این ذخائر در خطر هست.

ولی جالبه که همین نفت را هم داریم ولی اقتصامون بحرانیه، برنامه مدون اقتصادی نداریم و دلمون خوشه به شاخص حبابی بورس.
4 تا مشاور با تجربه و زبده اقتصادی ، چاره درد اقتصاد بیمار ماست.
امیدوارم دیر به این نتیجه نرسیم. (2169364) (alef-10)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۱۱:۱۸
شوربختانه و متاسفانه علت اين ناكامي و زيان چيزي نيست جزء عدم تعامل جهاني و منطقه اي و انفعال ديپلماسي كه منجر به انزواي ايران عزيز شده است! (2169388) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۱:۰۵:۵۲
من ضمن تائید حرف جنابعالی
فکر میکنید چه اشخاصی و چه اندیشه ای ایران را به انزوا کشاند است؟ (2169624) (alef-13)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۳:۱۹:۱۱
مطمئن هستم كه دولت فعلي و شخص دكتر روحاني سعي در خروج از انزوا دارند و در اين راه ناگزير به مبارزه با موانع صعب و سخت داخلي و خارجي مي باشند. (2169895) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۱۶:۵۳
متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل مسامحه در ایجاد روابط حسنه با کشورهای توسعه یافته و متولی در امر صنعت نفت نتوانستیم در مناطق نفتی سرمایه گذاری کافی و بالفعل داشته باشیم که امید است با حضور دولت امید این امر هر چه سریعتر انجام و قدرت نفتی ما از امارات و سایر کشورهای منطقه خصوصا عربستان پیشی گیرد (2169393) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۱۷:۳۵
امیدوارم برای این موضوع هم دلواپس شویم و نگذاریم حق ایندگان و ما پایمال شود چون در اینده فکر بد در مورد به حدر رفتن منابع مملکت نکنند (2169396) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۲۵:۵۶
سهم ما فقط دلواپسی است برادر جان!!!!! (2169414) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۲۶:۰۷
1- اگر عدد و رقم گزارش در خصوص زیان مستقیم عدم بهر برداری از منابع مشترک نفت و گاز را بپذیریم به عدد عجیب سالانه بالغ بر سی میلیارد دلار درآمد در اختیار اما غیر قابل تملک می رسیم به این معنا که ایران بدلیل ناتوانی در بهره برداری از منابع نفت و گاز مشترک سالانه چنین رقم قابل تحققی را از دست می دهد.
2- اولین سوال قابل طرح شاید این مهم باشد که آیا تحقق چنین رقم عجیبی حق مردم خوبمان نیست؟ اگر چنین واقعیتی وجود دارد به چه دلایلی تملکش برای کشورمان محقق نشده است؟ موانع تحقق این درآمد عظیم چیست؟ کشورهای جنوبی خلیج فارس سالانه از منابع مذکور چه میزان ارز آوری دارند؟ اگر امروز برای بهره برداری از این منابع مشترک اقدام شود با فرض وجود همه امکانات مالی و استخراجی نیازمند صرف چه مدت برای دستیابی به نفت و گاز قابل مصرف یا صادارات خواهیم بود؟ به معنای دیگر با تحقق همه شرایط داخلی و خارجی زمان لازم برای دسترسی به این منابع چه مدت است یا چه مدت دیگر باید نتوانیم از چنین منبع عظیم درآمدی بهره گیری کنیم؟
3- تحریم همه جانبه بین المللی ، چند جانبه اروپایی و یک جانبه آمریکا و برخی از دیگر کشورها باعث گردیده تا فروش نفت و گاز ایران در کنار امکان استخراج به کمترین میزان ممکن برسد خروج سهم نفت ایران از سبد عرضه باعث گردید کشورهای عربستان ، عراق یا سایر دارندگان نفت و گاز بعنوان جایگزین مورد مراجعه بازار قرار گیرند نبابر این درآمد ارزشی بسیار قابل توجهی در اختیار کشورهای مذکور قرار گرفت که علی رغم رفع محدودیتهای تحریمی نیز به سادگی قابل بازگشت نخواهد بود لذا ایران علاوه محرومیت از کسب درآمدها از منابع مشترک میرا در برابر ثروت اندوزی کشورهای رقیب و همسایه قرار دارد کشورهایی که بدون پرداخت هیچ هزینه اضلفی و صرفا بدلیل شرایط ایجادی در موقعیت ممتاز ثروت ادوزی قرار گرفته اند.
4- درآمد ناشی از فروش محدود نفت و محصولات جانبی در برخورد با موانع تحریم به سادگی و در کوتاه مدت قابل بهره برداری و بازگشت نیست همانطور که خریدهای کشورمان بدلیل افزایش مراحل پرداخت با هزینه های جدید روبرو می شوند که سرانجام در افزایش قیمت تمام شده کالای وارده قابل اندازه گیری خواهد بود افزایش قیمت مذکور علاوه بر افزایش فشار بر منابع محدود ارزی به کاهش قدرت خرید داخلی منجر می گردد که تحت عناوین تورم وارداتی قابل توضیح است.
5- تحریم مبادی ورودی و خروجی یا عوامل فعال در این مبادی مانند اپراتورهای بندری یا خطوط کشتیرانی یا پوششهای بیمه و غیره نیز از دلایل مهم افزایش تعداد مراحل کاری حمل و نقل کالا از مبدأ به بنادر ایران می باشد شرایطی که به عنوان نمونه در مورد تحریم اپراتور خاص بندر شهید رجایی به انتقال کالا به بندر جبل علی و بار گیری مجدد به مقصد بنادر ایران به تحمیل هزینه حداقل 3 الی 4 میلیاردی سالانه به قیمت تمام شده کالای وارداتی به ایران(حدود 10%) می گردد وضعیت دشواری که دقیقا معادل همین مبلغ را بعنوان درآمد بی دردسر در اختیار امارات قرار می دهد درآمدی که باید در کنار اشراف این کشور بر اطلاعات دقیق وردی و خروجی کشورمان مورد بررسی قرار گیرد.
6- اگر عدد مورد اشاره گزارش که از سوی مسئولین ذی ربط نیز بارها مورد تکرار قرار گرفته است بپذیریم ناچار از تأیید این واقعیت هستیم که درآمد سالانه سوخته ایران در منابع مشترک نفت و گاز حداقل دو برابر یارانه سالانه پرداختی دولت به مردم می باشد درآ»دی که اگر به موقع نقد شده بود می توانست چند برابر رفاه ناشی از یارانه را در اختیار مردم قرار دهد بدون اینکه ریالی تورم زایی و بیکاری داشته باشد یا صدها هزار ساعت وقت مدیریتی و اداری کشور را صرف خود کرده باشد یا مردم هر روزه ناچار از تحمل گران سازیهای دولتی و دستوری و تبعات غیر قابل کنترلشان باشند.
7- ضمن تأکید بر پیگیری حقوق بین المللی ایران در هر حوزه مانند هسته ای تصور می کنم باید در حوزه مطالعات راهبردی به این نکته توجه و تأمل کرد که هزینه مستقیم و غیر مستقیم دست یابی به انرژی هسته ای چه مقدار می بوده و باشد و ایا توانمندی حاصل برای کشورمان از ارزش و وزن لازم برای پرداخت چنین هزینه ای برخوردار بوده و می باشد؟ علی الخصوص که باور کنیم که توانمندی علمی در زمینه خاص فی نفسه نمی تواند هدف راهبردی باشد بلکه باید در خدمت تحقق رفاه ، توانمندی و اقتدار و صلابت کشور تعریف گردد حال شاید تأمل در این سوال نیز مناسب باشد که دستیابی یا بومی سازی توانمندی هسته ای با توجه به تمام دستاوردهای علمی ، صنعتی و اقتدارزایی در چه موقعیتی قادر به برابر سازی با هزینه های مذکور خواهد بود؟ (2169415) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۵:۴۶:۵۱
همون بهتر كه از دستمون ميره , اولا اگه ما از اين منابع استخراج داشتيم بدليل تحريم پولشو نميتونستيم بگبريم و توسط چين و هند بالا كشيده ميشد , ثانيا اگر پولش هم ميومد تو ايران ميشد مثه همون 700 ميليارد دلار درآمد نفتي زمان احمدي نژاد كه آب شد رفت تو زمين و جز فقر و فلاكت بيشتر براي مردم اين سرزمين چيزي نداشت , از همه اين موانع هم كه بگذره تازه نوبت سوريه و لبنان و ونزوئلا ميرسه كه بودجه هاي عمراني و بازسازي و جنگيشونو تأمين كنيم . لبنان رو كه دو سه بار كامل ساختيم رفت , حالا نوبت سوريه است كه با خاك يكسان شده . پس همون بهتر كه كشورهاي همسايه بخورن . (2170119) (alef-13)
 
فرناز
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۲۹:۴۵
تا جايي كه در خاطر من هست ميدان نفتي چراغ هم وجود دارد كه با كشور آذربايجان مشترك است. (2169424) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۳۷:۵۵
با سلام
با توجه به اینکه من در حال حاضر در یکی از این پروژه کار میکنم یعنی جمع آوری گازهای همراه خارک باید بگم این پروژه 8 سال پیش شروع شده ولی همچنان ناتمام مونده و ما که از نزدیک شاهد کار اجرایی هستیم امیدی به بهره برداری این پروژه نداریم چون از طرفی پیمانکار داخلی توان ساخت و راه اندازی پروژه را ندارد و از طرف دیگر تحریم ها جلوی هر نوع بر نامه ریزی را میگرد باید این هم بگم که هزینه این پروژه بدلیل تحریم تاکنون دو برابر پیش بینی اولیه در نظر گرفته شده. همچنان ثروت ملی در حال سوختن است و بخاطر تحریم کاری از دست کسی بر نمیاد.اگر تحریم برداشته نشود و شرکت های توانمند خارجی وارد عمل نشوند و شرکتهای ناتوان ایرانی جای خود را به شرکتهای توانمند داخلی ندهند ناله کردن در برای ضرر های موجد ادامه خواهد داشت (2169444) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۹:۳۹:۴۲
ناله کردن در برای ضرر های موجد ادامه خواهد داشت.............. (2170432) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۰۹:۳۹:۳۹
ما نگرانیم ما دلواپسیم
از اینکه عده ای قلیلی هنوز با فشار به دولت سعی دارند همان مسیر بیراهه هشت سال گذشته طی شود (2169446) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۰:۴۳
این سوالو از کسی باید بپرسید چرا در 8 سال گذشته انرژی مملکتو جای هدر داد که نه تنها منافع ملی از بین رفت بلکه سرمایه های ملی نیز از طریق تحریم و عقب افتادن از کشورهای همجوار وحوضه های نفتی وگازیه مشترک از دست رفت ما با این وسعت از عراق کمتر داریم تولید میکنیم چرا (2169491) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۱:۰۲:۲۱
نه که قبلش نفت ملی بود (2169620) (alef-13)
 
ن.د
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۰۲:۳۴
یک سئوال دارم لطفا مسئولین به خودشان-نه به ما- پاسخ درخوری بدهند و آن اینکه هیچ وقت حساب می کنند که سیاست های نادرست وغیر ملی آنها فقط در زمینه همین موضوع مطرح شده چقدر به منافع ملت ایران ضرر می زند؟ تصور نمیکنید اینها نوعی خیانت است؟
الف باز هم سانسور کن. (2169493) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۱۲:۴۳
باز میگن با دنیا تعامل نکنید. با این همه درآمد نه ثروت مشترک با همسایگان (2169509) (alef-10)
 
پیمان
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۱۳:۰۵
با محاسبه ساده ریاضی میفهمیم آیا باید برای 45500 تومان یارانه اینقدر جنجال به پا کنیم آیا باید ما که درارای بزرگترین ذخایر انرژی فسیلی دنیا هستیم نباید هیچ گونه سوبسیدی داشته باشیم آیا باید فقط عربها خوب چول دربیاورند و خوب زندگی کنند ؟ آیا باید فرزندان ما در فقر و بیماری و سرما بمیرند؟ آیا این سرمایه های عظیم که بخش کوچکی از انها را در این مقاله ذکر فرمودید متعلق به این ملت نیست؟تازه انهم فقط میدانهای مشترک ؟ آیا باید قطریها و عربستانیها و اماراتیها و کویتیها راحت زندگی کنند و هیچ مشکل بودجه فقر یارانه و غیره را نداشته باشند و فقط مردم مظلوم ایران و عراق اینگونه باشند در حالیکه بزرگترین میدانهای انرژی جهان بین ایران و عراق است آیا این سهم مردم متدین شیعه و فرزندان امام عصر عج است؟
میدانید چرا من دلیلش را میگویم : چون تمام یا اکثریت قراردادهای نفتی و گازی کشورهای جنوب خلیج که دارند منابع مشترک ما را به یغما میبرند با کمپانیهای امریکایی بخصوص اکسان موبیل است و این کمپانیها با قراردادهای بیع متقابل خوب به صورت مجری و پیمانکار اصلی اقدام به برداشت از این منابع میکنند. تمام جریانات تحریمها و سپس طولانی کردن مذاکرات هسته ای همه و همه برای همین است تا این میادین خالی شوند و ما دستمان کوتاه بماند برای همین میگوییم : مرگ بر آمریکا.
ولی باید دید چرا شرکت ملی نفت ایران (سهامی خاص- با سهامهای بی نام) تاریخ ما را اینچنین کرد؟ (2169511) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۱۴:۰۲
وقتی همه چیز در کشور قربانی یک برنامه خاص شود نتیجه ای غیر از این داشته باشد باید تعجب کرد ! روزی 100 میلیون دلار فقط از نفته ! بقیه چیز هایی که به خاطر این برنامه خاص از بین رفته اند سر به میلیارد ها دلار می زند !
جرات انتشار داشته باش الف (2169512) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۰:۵۷
اقایان ی که همه چیز ملت را با انرژی هسته ای گره زدند.پاسخگو باشند.دلواپسان پاسخگو باشند (2169525) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۶:۳۶
سهم ما اینکه.....
مردم ما هنوز تو خیلی از شهرها ی کشور برای تامین خوراک پزیشون باید کپسول گاز رو دششون این ور اونور کنن

در همین موقع

قطر صاحب بیشترین درامد سرانه دنیا بشه

با پول پارس جنوبی جام جهانی برگزار کنه

و با پول پارس جنوبی حوس تغییر نقشه خاور میانه رو داشته باشه..... (2169533) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۸:۴۶
سهم مردم چقدر است ما با مردم کویت یا عربستان چه فرقی داریم (2169536) (alef-10)
 
شاغل شرکت نفت
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۴:۱۳
لطف کنید کمی عمقی تر به مسئله نگاه کنید!!!!!!!!!
با کمی مطالعه در مورد بافت و ساختار لایه ها ، جنس زمین، و جنس مخازن در کشور ایران و مقایسه اون با کشور های اطراف و همچنین میزان متفاوت بودن ارتفاع کشور از سطح دریا با کشور های اطراف ایران پی به این مسئله میبرید که کشور ما برای برداشت از مخازن مشترک دچار مشکلات عدیده ای برخلاف تصور عموم هست.

حالا مسئله رو از یه جهت دیگه نگاه می کنیم.دستگاه های حفاری ایران اونقدر قدیمی هستند که شاید بشه حتی اونا رو به موزه هم فرستاد.دستگاه های جدیدی هم که وارد شدن تماما چینی و از پایین ترین کیفیت برخوردارن.تکنولوژی حفاری در ایران فقط به درد برداشت از مخازنی می خوره که مشکلات زمین ساختاری نداشته و هیچ عجله ای هم برای برداشت از اونها نداشته باشن.

روی دیگر سکه : برفرض که ما با این تکنولوژی چاه هم در مخازن مشترک حفر کردیم.وقتی تکنولوژی برداشت به صورت علمی همراه با بهترین میزان برداشت به همراه تکنولوژی ازدیاد برداشت هنوز برای مسئولین نفتی کشور یک جمله ی علمی ناشناخته هست ( در حالی که کشور های نفتی دنیا از این تکنولوژی سالهاست که بهترین استفاده رو میکنن) انتظار زیادی نداشته باشید.

در آخر در یک پاراگراف که تجربه سالها خدمتم در این صنعت هست رو می گم تا دستتون بیاد که واقعا از کجا آب می خوره.

هر دولتی که تو ایران سر کار می آد برای اینکه رو پا وایسه و بتونه برا چهار سال دیگه هم بار و بندیلش رو ببنده باید مدیریت عالی رو منابع مالیش داشته باشه.مدیریت یعنی بهترین استفاده از هر موقعیتی.
به نظر شما نسل آینده کشور اهمیت داره یا پر کردن جیب خزانه با هر راهی!!!
وقتی راحت میشه مخازن داخلی رو خالی کرد چرا برن وقت خودشونو تو مخازن مشترک تلف کنن( نسل آینده خودشون به فکر خودشون باشن)!!!!
این دلیل اصلیه آقای نویسنده!!! (2169574) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۱:۵۹:۱۳
فکر می کنید اگه هم اندازه بقیه برداشت کنیم چیزی گیرمون میاد؟..
تا امثال زنجانی و مه آفریدها هستن همین قبوض نجومی سهم ماهاست..
دلواپس نیستم (2169739) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۲:۱۵:۲۵
هشت سال گذشته به اندازه هشتاد سال عقب افتادیم (2169767) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۲:۲۱:۵۴
سهم ما شنیدن تمجید های زیاد است (2169784) (alef-13)
 
سروش
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۲:۴۴:۱۴
فکر می کنم سوالات زیادی هست که مسئولین دولت قبلی باید به آن پاسح بدهند از حمله اینکه:
1. چطور در دوران دولت های هفتم و هشتم 10 فاز گازی در عسلویه به بهره برداری رسید و 5 پالایشگاه ساخته شد که امروز بیش از 50 درصد گاز کشور از پارس جنوبی تامین می شود اما در 8 سال دولت نهم و دهم حتی یک فاز هم به بهره برداری نرسید آنهم علی رغم درآمد هنگفت این سالها از فروش نفت و گاز
2. چطور با داشتن اینهمه منابع مشترک و وجود تحریم و کمبود مواد و سرمایه جهت بهره برداری از آنها, میلیاردها دلار صرف راه اندازی پروژه های نفتی سروستان و خشت شد که دو میدان نفتی غیرمشترک بودند. این نفت تا 100 سال دیگر هم به ایران تعلق داشت اما به دلایل ظاهراً نامشخص در اولویت بهره برداری قرار گرفتند
و.... (2169838) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۸:۵۰:۱۲
تا زمانی که مصالح و منافع کشور را به مواردی پوچ گره زده ایم این خسارات به ملک و ملت ادامه دارد (2170353) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۳:۴۳:۲۳
در دولت قبل واقعا برنامه ها عقب افتاد (2169947) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۲۱:۳۲:۴۸
اگر نفت وگاز ملي است ودرامد انها متعلق به مردم است چرا بسياري از مردم بيكارند وندار چرا عده اي از شهروندان نه شغل دارند نه مسكن دارند نه پول جيبي دارند ونه نان شب عده اي مجبورن د شب را توي كارتن وزيرپل ها وداخل مخروبه ها بسر ببرند ايا مسئولين اينقدر شجاع هستند كه حتي از عظمت قدرت خدا ترسي ندارند ايا براستي ازنظارت الهي وحسابرسي روز جزا غافل اند!؟ چرا برخي شهروندان در كوله باري از رنج وعده اي برگنج نشسته اند !؟ (3342306) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۳:۴۳:۵۹
پول نفت میادین مشترک نفتی خرج شیعه کشی در پاکستان و عراق و سوریه و مناطق دیگر جهان می شود (2169948) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۲:۳۲
سهم ما ارق ملی و شعار ملی گرایی است و مالیات
شهم بعضی آقایان برداشت از پول فروش نفت در مقاطع مختلف کاشت داشت و برداشت و واریز است (میگید نه بابک زنجانی را ببینید) (2169977) (alef-13)
 
اهوازی
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۵:۱۲
آیا می دانید برخی از شهرستان های خوزستان لوله کشی گاز ندارند؟ایا می دانید خوزستان رتبه 3 از نظر بیکاری را در کشور دارد؟
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ (2169981) (alef-13)
 
همه مردم میدانند
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۵:۴۷:۲۷
این همه سرمایه ایران کی میبرد؟چرامدام برطبل بی پولی وبودجه ناکافی حرف میزنند وهمه را میخوان ازجیب مردم ببرند؟آیااینهاهنوزسیرنخورده اند؟؟؟؟؟بخداقسم درایران نبایدپول اب برق گاز ازمردم بگیرند وبنزین بایدلیتری 200تومان باشد تورم بایدمنفی 2باشد (2170120) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۱:۴۵:۴۷
پروفسور تورم اگه منفی باشه که هیچ انگیره ایی برای افزایش تولید نمی مونه (2170604) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۲۲:۵۸:۲۹
اون بنده خدا گفت با این شرایط تو ایران باید یه چیزم دستی به مردم بدن قیمتهام ثابت باشه منظورش این بود دکترای اقتصاد (2180787) (alef-1)
 
عزت
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۸:۳۵:۲۵
دلواپسان بجای دلواپسی استین بالا بزنند دولت را یاری نمایند تا بیشترازین ضرر نکنیم (2170325) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۱۹:۲۲:۱۳
با سلام و احترام خدمت تمام دوستانی که در این مورد اظهار نظر کرده اند. امیدوارم سایت محترم الف نظر بنده را هم منتشر کند:
بنده چند سال است که در پارس جنوبی یعنی مهم ترین میدان مشترک کشور مشغول به کار هستم و مهم ترین دلایل عقب ماندگی ایران در این میادین را به این شرح می دانم:
1- تحریم قطعات: چرا نمی خواهیم بپذیریم برخی از این قطعات را نمی توان یک شبه ساخت؟ ما نه بودجه و نه توان فنی ساخت بساری از مواد و قطعات این صنعت را نداریم و شعار ما می توانیم در این مورد تنها بعد از گذشت مدت مدید جواب می دهد و چه بسا ساخت برخی از این قطعات برای ما حتی مقرون به صرفه هم نباشد.
2- چرا در دولت احمدی نژاد 270 مدیر باتجربه و کارکشته ی نفتی خانه نشین شدند؟ لطفا به ویژه آقای میرکاظمی جواب دهند.
3- به نظر شما آیا صحیح است وقتی شاهد ضررهای این چنینی به خاطر تحریمها هستیم کماکان در مورد انرژی هسته ای پافشاری کنیم و به هیچ وجه کوتاه نیاییم؟ اگر هزینه فایده کنیم کدام یک به سود ماست؟ ضمناً فراموش نکینم که همین همسایگان جنوبی حاشیه ی خلیج همیشه فارس با پول حاصل از همین میادین چه کارهایی علیه کشورمان انجام داده اند که کوچکترین آن، مجهز کردن گروهایی مانند ریگی و امثالهم است.
4-توسعه ی همزمان تمام فازها در دولت نهم و دهم هم یک اشتباه تاریخی بود و نتیجه آن شده که با درآمد 700 میلیارد دلاری هیچ فازی راه نیفتاد البته بجز افتتاح فرمایشی و صوری فاز 15 و 16 که البته کذب محض است.
البته امید است در سایه ی تدبیر و درایت آقای زنگنه وهمه ی دلسوزان این آب و خاک جایگاه واقعی خود را به زودی پیدا کنیم. ای کاش نمایندگان مجلس مانند آقایان زاکانی و رسایی و میرکاظمی به جای کارشکنی برای حل مشکلات با دولت و مردم همنوا شوند.
امیدوارم سایت محترم الف مطلب بنده را هم منتشر کند. (2170411) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۸:۰۰
وحشتناکه! با همین یه قلم می شد فقر را از چهره میلیون ها ایرانی نجیب زدود. (2170510) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۱:۰۲:۱۳
آیا میدانید در کرج هنوز هم چند روز یکبار برق می رود؟؟ (2170548) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۲:۲۶:۲۲
فکر نمی کنید استفاده از میادین مشترک حق طبیعی ملت ایران باشد و چنین حقی بداهت بسیار بیشتری از بحث انرژی هسته ای داشته و دارد . (2170651) (alef-10)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۲:۲۸
تا کی باید این همه بدبختی رو تحمل کنیم؟؟؟/ (2170727) (alef-10)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۴:۲۰
یه چیزی رو توجه کردی الف جان!

توی این سایتهای خبری تحلیلی اگه یه کامنت بذاری و از دولت نهم و دهم به انحا مختلف بد بگی، 6000 تا مثبت بهت میدن!
اگه کامنت بذاری و از دولت یازدهم بد بگی یا از دولت نهم و دهم طرفداری کنی، یا 6000 تا منفی بهت میدن یا 6000 تا پاسخ به کامنتت در نفی و ردت میذارن،
اما اگه کامنت بذاری و راه کار بدی و واقعیتو بگی و به اصل موضوع بپردازی ، هیچکس حتی حوصله خوندنشم به خودش نمیده و حداکثر دو سه تا مثبت بهت میدن!!!

نتیجه اینکه مردم ما همشون سیاست زده هستن و فقط دنبال فحش و لعنت و نفرین به طرف مقابل هستن و مثل صمد آقا انگشتشون آمادس تا چش طرف مقابلو در بیارن!!!! کاری ندارن مملکت درست میشه یا نه!! بشه ، نشه براشون فرقی نداره!!!!! فقط باید نسل طرف مقابلو از ریشه سوزوند!!!! (2170731) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۰۹ ۱۳:۴۷:۲۷
چرا باید اجازه بدیم عربها بیشتر از ما برداشت کنند این بی عرضگی ما را نشان می دهد که نمیتوانیم حق خود را بگیریم (2172539) (alef-10)
 
از دیار مظلوم ایلام
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰:۵۸
سلام. من اهل استان ایلام و شاغل در نفت و گاز غرب هستم. باید از آقای مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی پرسید که در منطقه غرب کشور با آنکه بیش از 95 درصد تولید نفت و 100 درصد تولید گاز متعلق به استان ایلام است چگونه ممکن است ستاد شرکت نفت و گاز غرب همچنان در شهر کرمانشاه فعالیت کند؟؟ تمام تولید نفت استان کرمانشاه ( که تنها منطقه عملیاتی آن نفت شهر است! ) به 5000 بشکه نفت در روز هم نمیرسد! و این در حالیست که میزان فعلی تولید نفت استان ایلام ( مناطق عملیاتی دهلران و چشمه خوش ) ب حدود 200 هزار بشکه در روز میرسد! همچنین منطقه گازی تنگ بیجار نیز با تولید روزانه بیش از 7 میلیون متر مکعب گاز و بیش از 5000 بشکه میعانات گازی باز هم در استان ایلام است! در آینده نزدیک با بهره برداری از میادین نفتی آذر و چنگوله شهرستان مهران ( از توابع استان ایلام ) میزان کل تولید نفت استان ایلام به مرز 400 هزار بشکه در روز خواهد رسید! با این حال با چه توجیهی هنوز ستاد اداری شرکت نفت و گاز غرب در شهر کرمانشاه فعال است؟؟ چرا این ستاد هر چه زودتر به مرکز استان ایلام منتقل نمیشود؟؟
چگونه ممکن است که در تمام مناطق عملیاتی نفت و گاز غرب ( بهتر است بگوییم نفت و گاز ایلام! ) حتی یک نفر از پرسنل ایلامی یک سمت مدیریتی یا ریاستی در اختیار ندارد؟؟ چرا باید 100 درصد پرسنل ستاد اداری نفت و گاز غرب کرمانشاهی باشند؟؟ چرا در مناطق عملیاتی حتی یک رئیس واحد ایلامی نیز نداریم؟؟ در حالیکه میرعامل نفت وگاز غرب کرمانشاهی! روئسای مناطق عملیاتی کرمانشاهی! روئسای عملیات و بهره برداری و تعمیرات همگی کرمانشاهی! روئسای واحدهای تعمیراتی مکانیک و ابزاردقیق و برق و تهویه همگی کرمانشاهی! روئسای حراست و خدمات و ترابری و .... همه و همه کرمانشاهی!
در آزمونهای استخدامی شرکت ملی نفت ایران متاسفانه همین روئسای کرمانشاهی مصاحبه کننده نفت و گاز غرب هستند و متقاضیان ایلامی را در مرحله مصاحبه رد میکنند. از مسئولین وزارت نفت عاجزانه خواهان انتقال عملی و نه تشریفاتی دفتر مرکزی نفت و گاز غرب از کرمانشاه به ایلام هستیم چرا که این حق مسلم مردم ایلام است که برای دفتر نفت و گاز مناطق عملیاتی خودشان را در شهر خودشان اداره کنند! چه معنی دارد که مناطق عملیاتی و چاههای نفت و گاز غرب در استان ایلام باشد و دفتر این شرکت در کرمانشاه؟؟ این بی عدالتی تا کی باید ادامه داشته باشد؟؟ (2850344) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.