توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 366188
کافئین بر کم‌خوابی‌های ممتد تاثیرگذار نیست
تاریخ انتشار : شنبه ۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۷
یک مطالعه نظامی در آمریکا که به‌تازگی انجام شده، حاکی از آن است که پس از گذشت سه روز بی‌خوابی دیگر کافئین هم نمی‌تواند هوشیاری و عملکرد ذهنی مغز را به آن برگرداند.

به گزارش سپید آنلاین و به نقل از هلث‌دی محقق اصلی این پروژه، ترسی ژیل داتی می‌گوید: «این نتایج مهم هستند زیرا کافئین محرکی است که به‌طور گسترده‌ برای مقابله با دوره‌هایی که در ما با کمبود خواب روبه‌رو هستیم، استفاده می‌شود.» ترسی ژیل دانشمند و پژوهشگر بیمارستان والترید از موسسه پژوهشی نظامی سیلور اسپرینگ در مریلند است.

داتی گفت: « داده‌های برآمده از این مطالعه نشان می‌دهد که میزان موثر روزانه کافئین برای جلوگیری از کاهش کارآیی در روزهای متوالی کم‌خوابی کافی نیست.»

این مطالعه شامل ۴۸ داوطلب سالم بود که خواب آن‌ها برای ۵ شب متوالی به ۵ ساعت در شبانه‌روز کاهش پیدا کرده بود. شرکت‌کنندگان روزانه ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین (یک فنجان قهوه به‌طور متوسط ۹۵ میلی‌گرم کافئین دارد) یا یک شبه داروی غیرفعال را هر دو روز یک بار دریافت می‌کردند. علاوه بر این مشارکت‌کنندگان در هر ساعت از زمان بیداری خود در یک آزمون مهارت‌های ذهنی شرکت می‌کردند.

کسانی که در چند روز اول کافئین مصرف کرده بودند، در مقایسه با کسانی که از شبه دارو استفاده کرده بودند، در آزمون‌ها موفق‌تر عمل کردند. اما این مساله در روزهای بعدی محدودیت اعمال شده بر خواب، تاثیری نداشت.

داتی گفت: «ما از نتایج به دست آمده شگفت زده شدیم، زیرا میزان ۲۰۰ میلی‌گرمی کافئین بعد از سه شب اعمال محدودیت‌های بر ‌خواب دیگر اثرگذاری خود را از دست داده بود.»
بر اساس مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا، بزرگسالان باید هفت الی هشت ساعت خواب شبانه داشته باشند.

این یافته‌ها در ژورنال «خواب» منتشر شده و در گردهمایی انجمن‌های متخصصان خواب در دنور ارائه شده است.
 
کلمات کلیدی : خوابیدن+سلامتی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.