توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484664
هفت هزار ویزای مجانی، قیمت ارتش مصر
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۴۸
رژیم آل سعود اعلام کرده که هفت هزار ویزای مجانی برای نیروهای مسلح مصر به منظور حج عمره و تمتع اختصاص داده است؛ اقدامی که در کنار واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان حرف و حدیث های فراوانی به دنبال داشته است.

«احمد سعید» رئیس کمیته روابط خارجی در شورای نمایندگان مصر به نقل از احمد قطان سفیر عربستان در مصر گفت: عربستان سعودی هفت هزار ویزای رایگان حج تمتع و عمره برای نیروهای مسلح و ارتش مصر در نظر گرفته است.

به گزارش ایرنا، احمد سعید به نقل از این مقام عربستانی اعلام کرد: احمد قطان ضمن تمجید از نیروهای امنیتی و نظامی مصر تاکید داشته که ملک سلمان هفت هزار ویزای رایگان حج تمتع و عمره برای نیروهای مسلح و ارتش مصر در نظر گرفته است و همچنین این نیروها میهمان ملک سلمان در مکه مکرمه و مدینه منوره هستند!

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، این طرح به منظور نفوذ عربستان در نیروهای مسلح و ارتش مصر صورت گرفته است.

به نظر می رسد که عربستان سعودی با توجه به اقتدار ارتش مصر در شمال آفریقا و نقش تعیین کننده این ارتش در حفظ استقلال و تمامیت ارضی و هویت تمدنی مصر و تقابل این اقتدار با سیادت طلبی ریاض برای رهبری جهان عرب، تمایل به نفوذ در رهبران ارشد ارتش مصر دارد.

به اعتقاد تحلیل گران مسایل منطقه، یکی دیگر از اهداف آل سعود از واگذاری هفت هزار ویزای مجانی حج عمره و تمتع به ارتش مصر، ترغیب ارتش این کشور در جنگ علیه یمن می باشد؛ آل سعود از فروردین 1394 که با کمک آمریکا و چند کشور عربی به یمن تجاوز نظامی کرد همواره به دنبال آن بوده که هر طوری شده پای نظامیان مصری را در این قضیه باز کند و خود را از باتلاق یمن نجات دهد که تاکنون موفق به این کار نشده است.

واگذاری این تعداد ویزای مجانی باید برای فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و ارتش مصر قابل توجه باشد، چرا که سعودی ها می خواهند از پوشش مقدس حج طرح نفوذ خود را در ارتش مصر عملی کنند. سوء استفاده عربستان از حرمین شریفین و اعطای دلار برای سیطره بر رهبران، شخصیت ها و مقامات کشورهای مختلف در دهه های گذشته، مسبوق به سابقه است و فقط مربوط به نظامیان مصری نیست.

روزنامه لوموند فرانسه هفته گذشته در مطلبی نوشت که عربستان کشورهای آفریقایی را با قطع کمک های مالی و عدم صدور ویزا برای حج و عمره تحت فشار قرار می دهد؛ چراکه ریاض در قضیه اختلاف با دوحه به دنبال یارگیری از کشورهای فقیر مسلمان آفریقایی است و در این راه حج را مستمسک خود قرار داده است.

آل سعود در سال های اخیر در کنار این مساله تلاش های زیادی برای جذب مقامات سیاسی و نظامی مصر کرده که طرح خرید دو جزیره تیران و صنافیر از آن جمله است.

موضوع دو جزیره تیران و صنافیر برای اولین بار طی سفر «سلمان بن عبد العزیز»، پادشاه سعودی به قاهره در تاریخ نهم آوریل سال 2016 میلادی (20 فروردین 95) و دیدار با «عبد الفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر در چارچوب امضای توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی دو کشور مطرح شد و از همان ابتدا با اعتراض های بسیاری در داخل مصر مواجه شد، چون مصری ها امضای این توافقنامه را سند چشم پوشی قاهره از بخشی از خاک کشورشان می دانند.

رسانه های عربی در همان زمان اعلام کردند که پادشاه عربستان برای خرید دو جزیره تیران و صنافیر، 20 میلیارد دلار به دولت مصر خواهد پرداخت؛ شرایط بد اقتصادی مصر و ناتوانی مسئولان این کشور در رفع آنها در کنار افزایش اقدامات تروریستی در مصر که موجب کم شدن سفر توریست های خارجی به این کشور و در نتیجه کاهش درآمدهای گردشگری شده، باعث شده که مقامات قاهره به هر طریقی به دنبال جذب دلارهای نفتی سعودی ها باشند.

از این رو فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و ارتش مصر و همچنین مقامات سیاسی این کشور باید نسبت به طرح نفوذ عربستان در پوشش مقدس حج، نگران باشند، چرا که حضور مقامات نظامی و سیاسی مصری در عربستان و پذیرایی ویژه آل سعود از آنها امکان زمینه جذب آنها به سعودی را افزایش می دهد.

همچنین فروش دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان که از سوی پارلمان و دادگاه عالی مصر تایید شده موجب افزایش خشم مردم مصر که نسبت به دیگر عرب های منطقه از سواد و فرهنگ بسیار بالاتری برخوردارند، خواهد شد و موجب خلل در وحدت ملی این کشور می شود، اقدامی که در شرایط فعلی مصر و با توجه به مشکلات زیاد اقتصادی و امنیتی برای قاهره خالی از ریسک نخواهد بود.
 
کلمات کلیدی : صنافیر، تیران، مصر ،عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.