توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484862
پوتین دستور افزایش جمعیت روسیه را داد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۴
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در قالب طرح کلان ملی، دستور برنامه ریزی جامع و فراگیری را داد تا در عرض سه سال جمعیت این کشور یک میلیون نفر افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، پوتین در دستور خود تاکید کرده است: کاملا با مسائل جمعیتی از سال 2000 آشنا هستیم و می دانیم که به نتایج بسیار خوب و پیشرفت هایی دست یافته ایم.

رئیس جمهوری روسیه این سخنان را در نشست ویژه بررسی بافت جمعیتی و لزوم انجام اقدام های تکمیلی برای تامین مسکن خانواده های بچه دارو چشم اندازهای سرمایه های خانوادگی مطرح کرد.

خبرگزاری اسپوتنیک امروز (سه شنبه) به نقل از سخنان رئیس جمهوری روسیه نوشت: می دانیم که حل مشکلات جمعیتی انباشت شده در سال های طولانی سخت و دشوار است، اما از پس آنها از جمله حمایت از تولد و کاهش مرگ و میر برآمدیم.

وی ادامه داد: امکان تجزیه و تحلیل چشم اندازهای آینده برنامه سرمایه خانواده بررسی می شود. باید به طور موثرتر نظام اموال اجتماعی برای خانواده و کودکان تکمیل و حل مشکل تامین مایحتاج کودکان زیر سه سال تضمین شود و همچنین اقدامات تکمیلی برای تامین مسکن خانواده های بچه دار در دستور کار قرارگیرد.

برپایه دستورهای صادر شده، از جمله طرح های دولت روسیه این است که تا سال ۲۰۲۰ جمعیت این کشور یک میلیون بیشتر و شانس زندگی نیز 74 سال شود که براساس برخی آمارها اکنون 71 سال است.

رئیس جمهوری روسیه همچنین برای ترغیب به فرزندآوری هر چه بیشتر، برنامه های تشویقی مختلفی را مانند میزبانی شخصی از خانواده های پر فرزند از جمله در کاخ کرملین برگزار می کند که در فرصت های زیادی اجرا می شود و اخبار و تصاویر آن هم بازتاب فراوانی در رسانه ها دارد.

** فروپاشی شوروی و کاهش جمعیت:
روسیه که در سال های نخست دهه 1990 مشهور به پس از فروپاشی شوروی همواره با معضل کاهش پرشتاب جمعیت مواجه بود، با راهکارهای تشویقی توانست این روند را متوقف کرده و حتی به رشد تبدیل کند.

کارشناسان مسائل اجتماعی با اشاره به کاهش جمعیت روسیه از 160 میلیون نفر هنگام فروپاشی شوروی سابق در دسامبر 1991 به حدود 142 میلیون نفر در سال های نخست هزاره سوم میلادی، معتقدند اگر طرح تشویق فرزندآوری اجرا نمی شد، احتمال سقوط جمعیت به حدود 130 میلیون نفر می رفت و در یک ارزیابی بدبینانه تر می توانست به حدود 75 میلیون نفر در سال 2050 نیز کاهش یابد.

فروپاشی شوروی، از کار افتادن نظام های یکپارچه و گسترده کمونیستی در ارائه خدمات و تامین نیازهای اقتصادی خانواده ها را در پی داشت و سپس بیکاری روز افزون در پی تعطیلی بسیاری از کارخانه ها و صنایع، سقوط ارزش روبل که به حذف صفرها منجر شد و نبود افق روشن اقتصادی در کنار رشد ناهنجاری های مختلف مانند مصرف مشروبات الکلی و دخانیات از جمله عواملی بود که سبب شد روند کاهش جمعیت در روسیه شکل گیرد و پرشتاب شود.

** برنامه های جبرانی:
اجرای برنامه کلان و ملی اعطای جوایز فرزندآوری که از سال 2007 در دومین دوره ریاست جمهوری پوتین برای رسیدن به هدف جلوگیری از پیری و توقف کاهش جمعیت روسیه آغاز شد، نتایج موفقیت آمیزی داشته و جمعیت را در طول پنج سال بیش از سه میلیون نفر افزایش داده است. ارزیابی تجربه اجرای این برنامه، نشان می دهد که مهم ترین و زودبازده ترین راهکار سیاست تشویق فرزندآوری بیشتر بین شهروندان، افزایش سطح رفاه خانواده ها و دسترسی آسان به نیازهای اقتصادی است.

براساس تازه ترین اطلاعات انتشار یافته در پایگاه دولت فدراسیون روسیه و طبق تازه ترین نتایج سرشماری، روز اول ژانویه 2016 جمعیت روسیه 146،5 میلیون نفر اعلام شد و در حالیکه طول عمر افراد سال 2007 بین 61 تا 67 بوده، اکنون به 71 سال رسیده و انتظار می رود با توجه به دستاوردهای اجرای برنامه های بهداشتی و حمایتی تا پایان سال 2020 به 74 سال افزایش یابد.

دولت روسیه در برنامه ملی و مصوب «سرمایه مادری» در سال 2007 با هدف رشد جمعیت و تولد فرزندان دوم و سوم، جوایز فرزندآوری را افزایش داد و حتی برای تولد سومین فرزند افزون بر پرداخت معادل هشت هزار دلار کمک مالی، اهدای زمین به عنوان جایزه تا اعطای نشان دولتی «قهرمان ملی» را هم در نظر گرفته است.

در حالیکه تا یک دهه قبل در بیشتر خانواده های روس فقط یک فرزند وجود داشت و خانواده های دارای سه فرزند یا بیشتر فقط شش درصد کل جمعیت را تشکیل می دادند، اما در سال های اخیر به دنبال اجرای سیاست های تشویقی ، تولد فرزند دوم و سوم عادی شده است.

اعتبارات مربوط به برنامه تشویق رشد جمعیت روسیه تاکنون شامل صرفه جویی های دولتی یا کاهش نشده است و در چارچوب اجرای این برنامه برای فرزند اول ارائه خدمات پزشکی رایگان در دوران بارداری مادر و زایمان تا یک سال پس از تولد و پرداخت کمک هزینه ماهانه 80 دلار در سه سال نخست زندگی کودک در نظر گرفته شده است.

بر اساس مصوبه تکمیلی دولت روسیه، پاداش نقدی برای تولد فرزند دوم از 453 هزار روبل (معادل هفت هزار دلار) به 475 هزار روبل (معادل هفت هزار و 500 دلار) برای سال 2016 افزایش یافته است.

بیشترین جایزه مربوط به تولد فرزند سوم است که افزون بر پرداخت حدود هشت هزار دلار کمک، یک قطعه زمین به مساحت 600 تا 1000 متر مربع به خانواده اهدا می شود که خانواده ها می توانند جوایز مالی را برای بازپرداخت وام مسکن و هزینه تحصیل فرزندان دیگر در مدارس خصوصی و موسسات آموزش عالی صرف کنند.

همزمان با اجرای برنامه سرمایه مادری، دولت روسیه با اجرای یک طرح ملی دیگر، مهد کودک ها و درمانگاه های تخصصی کودکان را در مناطق مختلف بویژه روستایی راه اندازی کرده است تا شانس سلامت و ادامه حیات برای فرزندان تازه متولد شده افزایش یابد و همزمان نظام بهداشتی و درمانی نیز با هدف پیشبرد سیاست افزایش جمعیت، برای بارداری سالم و بی خطر، تولد ایمن، مراقبت از مادر و فرزند پس از تولد و حفاظت از سلامت کودکان بسیج شده است.

** طرح مکمل جریمه مالیاتی کم فرزندها:
از سوی دیگر همزمان با اجرای تشویق های افزایش جمعیتی، برنامه ریزان این حوزه در حال بررسی طرح جریمه مالیاتی برای خانواده هایی هستند که فرزند نداشتن یا کم فرزندی را انتخاب می کنند.

 براساس طرح انستیتو جمعیت شناسی، مهاجرت و توسعه منطقه ای روسیه، پیشنهادهای جدید به رئیس جمهوری این کشور ارائه شده است تا مراحل بعدی آن مشخص شود.در صورت تصویب و اجرای این برنامه از خانواده های بدون فرزند و دارای یک فرزند مالیات ویژه گرفته می شود.

یوری کروپنوف رئیس انستیتو جمعیت شناسی، مهاجرت و توسعه منطقه ای روسیه در توجیه این طرح اعلام کرده که هدف از تنظیم پیشنهادها، تشویق خانواده ها به داشتن فرزند بیشتر است و حتی در این چارچوب، فرزندآوری و پرورش آنها برای تامین آینده کشور جزو سابقه کاری افراد محسوب می شود.
وی افزوده است: از سوی دیگر، پدران و مادرانی که همچنان بخواهند بی فرزند یا تک فرزند بمانند، مشمول پرداخت مالیات خواهند شد که هنوز تعیین نشده است، ولی خانواده هایی که با برنامه افزایش جمعیت و تولد نوزادان بیشتر همکاری کنند، زمین رایگان با امتیازها و خدمات ویژه مانند آب و برق دریافت خواهند کرد.
 
کلمات کلیدی : پوتین ، افزایش جمعیت، روسیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.