توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 174668
مراحل نهایی قرارداد تسلیحاتی ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان-عربستان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۱
با وجود تظاهرات ضد دولتی در ریاض، یک روزنامه آلمانی از پشتیبانی شورای امنیت ملی برلین از انعقاد قرارداد تسلیحاتی به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو میان دولت آلمان و سعودی و مراحل تکمیلی عقد این قرارداد خبر داد.

به گزارش فارس، روزنامه آلمانی « بیلد ام زونتاگ» امروز یکشنبه در خبری نوشت که دولت برلین در حال تکمیل قرارداد ۱۰۰ میلیون یورویی تسلیحاتی با عربستان سعودی به منظور فروش ۳۰ خودروی زرهی است و شورای امنیت ملی برلین نیز حمایت خود را از این قرارداد اعلام کرده اند.

این روزنامه آلمانی به نقل از مقامات شرکت کننده در این مذاکرات نوشته است که عربستان سعودی می خواهد در مجموع ۱۰۰ خودروی زرهی مدل «دینگو» را در دراز مدت از آلمان خریداری کند. بیلد ام زونتاگ نوشته که شورای امنیت ملی آلمان که متشکل از «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور و وزرای دفاع، توسعه و اقتصاد و امور خارجی آلمان است نیز باید به محض تکمیل این قرارداد تسلیحاتی، تائیدیه نهایی را صادر کنند.

این خبر در شرایطی منتشر می شود که بر اساس این گزارش، اوایل ماه جاری میلادی نیز مجله آلمانی «اشپیگل» در خبری نوشت که عربستان سعودی درصدد خریداری هفت خودروی جنگی و زرهی مدل «باکسر» از آلمان است.

اشپیگل نوشت که این نوع خودروهای جنگی زرهی قابلیت استفاده در درگیری های احتمالی حین تظاهرات را دارا هستند. بر اساس سایر گزارش های رسانه ای، آلمان پیشتر در سال ۲۰۱۱ میلادی، حمایت خود را از صادرات ۲۷۰ تانک «لئوپارد ۲» به عربستان سعودی اعلام کرده است.

آلمان در گذشته به دلیل روابط خود با رژیم صهیونیستی و اخیرا نیز به دلیل وقوع بهار عربی، از صادرات تسلیحات سنگین به کشورهای حاشیه خلیج فارس خودداری کرده است اما بر اساس گزارش منابع دولتی، برلین صادرات تسلیحات به ارزش ۵.۴ میلیارد یورو را در سال ۲۰۱۱ میلادی به تصویب رساند که این میزان ۱۴ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۰ میلادی افزایش داشت. بر اساس این گزارش، ۴۲ درصد از تسلیحات صادراتی آلمان در سال ۲۰۱۱ نیز به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و یا ناتو تعلق گرفت.

خبر مراحل تکمیلی قرارداد تسلیحاتی آلمان با عربستان سعودی در حالی گزارش یم شود که سران مخالف آلمان نگران هستند که تجهیزات نظامی این کشور علیه تظاهرات کنندگان در عربستان سعودی و منطقه مورد استفاده قرار گیرد.

عربستان سعودی یک پنجم ذخایر نفتی جهان را داراست اما تنش ها در این کشور میان کسانی که خواستار تغییرات بیشتر اجتماعی و سیاسی هستند با محافظه کاران قدرتمندی که چنین اصلاحات مورد مطالبه معترضان را محکوم می کنند، همچنان ادامه دارد.
 
کلمات کلیدی : خرید تسلیحات+ عربستان