توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 131764
زاکانی: اصولگرایی نیازمند اعتدال و پرهیز از افراط
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۲۰
دكتر عليرضا زاكاني در میزگرد پرسش و پاسخ در اولین همایش سراسری جبهه متحد اصولگرایان كه با حضور نمايندگان استاني و عضو جبهه متحد اصولگرایان در تالار الزهرا مجتمع امام خميني(ره) برگزار شد گفت: اصول‎گرایان نیازمند هوشمندی و اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط و جلوگیری از گرفتاری در طوفان احساسات و یا مصلحت‎اندیشی صرف هستند.
 
به گزارش روابط عمومي جبهه متحد اصولگرایان، رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان افزود: بعضی از اصولگرايان تأکیدشان بر خالص‎سازی است و با شعار تکلیف‎گرایی، اهمیت آن را بیشتر از وحدت می‎دانند و برخی دیگربا مصلحت‎اندیشی راه هرگونه تصفیه ناخالصی‎‎ها رامسدود می‎كنند.
 
وي اضافه كرد: این دو موضوع دوروی یک سکه‎اند و دقت در رعایت اعتدال در خالص‎سازی و همچنین توجه به اتحاد و وفاق حداکثری هم تکلیف و هم مصلحت ماست، و این همان امری‌است که سال گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در ماه مبارک رمضان به زیبایی فرمودند: «یک سؤال دیگر این است که بعضی‎‎ها می‎گویند وحدت، بعضی‎‎ها می‎گویند خلوص؛ شما چه می‎گویید؟ من می‎گویم هر دو. خلوص که شما مطرح می‎کنید - که ما بایست از فرصت استفاده کنیم و حالا که غربال شد، یک عده‎ای را که ناخالصی دارند، از دایره خارج کنیم - چیزی نیست که با دعوا و کشمکش و گریبان این و آن را گرفتن و با حرکت تند و فشارآلود به‎وجود بیاید؛ خلوص در یک مجموعه که این‎جوری حاصل نمی‎شود؛ ما به این، مأمور هم نیستیم.

در صدر اسلام، خوب، با پیغمبر اکرم یک عده بودند؛ سلمان بود، اباذر بود، ابی‎بن‎کعب بود، عمار بود، کی بود، کی بود؛ این‎ها درجه اول و خالص‎ترین‎ها بودند؛ عده‎ای دیگر از این‎ها یک مقداری متوسط‎تر بودند؛ یک عده‎ای بودند که گاهی اوقات پیغمبر حتی به این‎ها تشر هم می‎زد. اگر فرض کنید پیغمبر در همان جامعه چند هزار نفری - که کار خالص‎سازی خیلی آسان‎تر بود از یک جامعه ۷۰ میلیونی کشور ما - می‎خواست خالص‎سازی کند، چه‎کار می‎کرد؟ چی برایش می‎ماند؟ آن‎که یک گناهی کرده، باید می‎رفت؛ آن‎که یک تشری شنفته، باید می‎رفت؛ آن‎که در یک وقتی که نباید از پیغمبر اجازه مرخصی بگیرد، اجازه مرخصی گرفته، باید می‎رفت؛ آن‎که زکاتش را یک‎خرده دیر داده، باید می‎رفت؛ خوب، کسی نمی‎ماند. امروز هم همین‎جور است. این‎جوری نیست که شما بیایید افراد ضعیف‎الایمان را از دایره خارج کنید، به بهانه این‎که می‎خواهیم خالص کنیم؛ نه، شما هرچه می‎توانید، دائره خالصین را توسعه بدهید؛ کاری کنید که افراد خالصی که می‎توانند جامعه شما را خالص کنند، در جامعه بیشتر شوند؛ این خوب است. از خودتان شروع کنید؛ دور و بر خودتان، خانواده خودتان، دوستان خودتان، تشکل خودتان، بیرون از تشکل خودتان. هرچه می‎توانید، در حوزه نفوذ تشکل خود، برای بالا آوردن میزان خلوص‎های فردی و جمعی تلاش کنید؛ که نتیجه آن، خلوص روزافزون جامعه شما خواهد شد. راه خالص کردن این است. وحدت هم که ما گفتیم - که بعد سؤالات دیگری هم در این زمینه شده - منظور من اتحاد بر مبنای اصول است. بنابراین وحدت با کیست؟ با آن کسی که این اصول را قبول دارد.

به همان اندازه‎ای که اصول را قبول دارند، به همان اندازه ما با هم مرتبط و متصلیم؛ این می‎شود ولایت بین مؤمنین. آن کسی‎که اصول را قبول ندارد، نشان می‎دهد که اصول را قبول ندارد یا تصریح می‎کند که اصول را قبول ندارد، او قهرا از این دایره خارج است. بنابراین با این تفصیل و توضیحی که عرض شد، هم طرفدار وحدتیم، هم طرفدار خلوصیم.»

رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سوالي در مورد ساكتين فتنه و انحراف گفت: اصولگرايان در مقابل خود دو گروه رفوزه داریم. یک گروه اهل فتنه و دیگری اهل انحراف که هر دو ریزش‎‎های انقلابند. ای‎کاش ریزش نمی‎کردند، اما این سرنوشتی است که با پیروی از هوای نفس‎شان رقم زدند و رفوزه شدند. خط قرمز لایتغیر ما هم فتنه گران و منحرفین هستند.

وي افزود: علاوه‎بر آن‎ها دو گروه ساکتین در برابر جریان فتنه و ساكتين در برابر جریان انحراف نیز وجود دارند که در محل خود تجدید شدند و هر دو دارای اشکالند، چه کسانی‎که سال ۸۸ در اوج فتنه خواب‎شان برد و چه افرادی که سال‎‎های قبل و به‎ویژه امسال در برابر انحراف دچار غفلت شدند.

وي اضافه كرد: از میان این دو گروه ساکتین، برخی همچنان به سکوت خود ادامه دادند و به موضع انقلاب و نظام بازنگشتند که به هیچ وجه مورد پذیرش نیستند، ولی تعدادی هم بودند که با تاخیر سکوت خود را شکستند و مواضع صریح و شفاف گرفتند. اینها اگرچه نمره بالایی ندارند ولی می توان با عنایت به فرمایشات فوق الذکر مقام معظم رهبری، اغماض برای مصلحت بزرگتر که همان حفظ وحدت اصولگرایان در برابر فتنه و انحراف است را در دستور کار قرار داد و آنها را همراه نمود.
 
زاكاني تاكيد كرد: اگر ما مصلحت نظام و اسلام را در نظر نگیریم و بخواهیم بهانه‎تراشی کنیم برای همه ما، بهانه پرداختن به یکدیگر وجود دارد، همه یک چیزی دارند که بشود در موردش حرف زد اما به‎واسطه آن وحدت و ارزش اتحاد و اتفاقی که رهبر فرزانه انقلاب می‎فرمایند، آرمان‎گرایی ما باید همراه یک واقع‎بینی و تحمل همدیگر و تنازل از سلایق و روش‎ها برای وحدت باشد.

وي با طرح اين سوال كه آیا ما نباید بیندیشیم که تفرقه در تجارب قبلی حاصلی جز شکست جبهه انقلاب نداشته است؟ و آیا باید در این امر بدیهی شک کرد که دعوای ما جز به‎نفع فتنه‎گران و منحرفان ختم نخواهد شد؟ گفت: آزموده را چرا باید دوباره و یا چندباره آزمود. به‎نظر باید همه دوست‎داران انقلاب، اصلاح را از خود شروع کنند و سپس ناصحانه به امر به معروف و نهی از منکر بپردازند و با مقدم داشتن مصالح اسلام و انقلاب و توجه به مصلحت عمومی و منافع ملی با پیروی از مقام معظم رهبری راه خدمت خالصانه به مردم عزیزمان را پیشه کرده و با دقت در مسئولیت‎‎های جهانی ملت رشید و سرافراز ایران زمینه توفیقات بیشتر را فراهم آورند. امری که جز با عمل به وصیت نورانی بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمت‎الله‎علیه) در تأکید بر انگیزه الهی و وحدت کلمه به‎عنوان رمز پیروزی انقلاب اسلامی و رمز بقاء امکان‎پذیر نخواهد بود.

وي در مورد برنامه هاي انتخاباتي جبهه متحد اصولگرايان گفت: اولویت‎‎های انتخاباتی مجلس نهم سه وجهی است. ابتدا پیروزی در انتخابات مجلس که با بهره‎گیری از همه ظرفیت‎های اصول‎گرایان رقم خواهد خورد و بالطبع وحدت پیرامون اصول و ارزش‎‎ها مقدمه آن خواهد بود.

وي افزود: دوم انتخاب عناصر شایسته و نامزد‎های متعهد، توانمند و خدمتگزار، که پایه تشکیل مجلسی انقلابی، متخصص و خادم مردم را فراهم خواهند کرد و نهایتا شکل‎گیری مجلسی با برنامه و هماهنگ که موجب کارآمدی بیشتر نظام اسلامی خواهد شد. مجلس جایگاهی ممتاز در نظر امام (رحمت‎الله‎علیه) و مقام معظم رهبری برای عبور از گردنه‎‎های سخت انقلاب دارد.

وي اضافه كرد: ما در انتخابات با رقبای با برنامه و سرسختی از عوامل نظام سلطه، عناصر فتنه و وابستگان جریان انحرافی مواجهیم. شرایط سخت پیش‎رو به ما حکم می‎کند که با بهره‎گیری از همه ظرفیت‎های اصول‎گرایان و به‎طور منسجم در انتخابات شرکت کنیم و وحدت را پاس داشته و با هم‎فکری و مشارکت فعال، زمینه همکاری در رسیدن به هر سه هدف ذکر شده را فراهم آوریم.

رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در تحليل وضعيت موجود گفت: شرایط داخلی، منطقه‎ای و جهانی امروز بسیار حساس است، چراکه نهضت بیداری اسلامی در کشور‎های منطقه و اعتراضات عمومی مستضعفین در غرب، به‎ویژه در انگلیس و آمریکا، فصل جدیدی از هماوردی نظام سلطه با نظام اسلامی را به‎وجود آورده است.

وي افزود: بی‎شک منشأ بیداری مسلمانان و آگاهی مستضعفان جهان، انقلاب اسلامی است و شروع این خیزش مقدس، وظیفه سنگین‎تری را برای ملت ایران در کمک فکری، تبلیغی و دیپلماسی فعال، و فراتر از آن ارایه الگویی موفق برای اداره جوامع آزاد شده از دست عوامل نظام سلطه ایجاد كرده، و در مقابل حقد و کینه سردمداران استکبار جهانی و دست‎نشاندگان آن‎ها را بیش از گذشته برخواهد انگیخت.

زاكاني با اشاره به شرايط داخلي كشور اظهار داشت: در داخل نیز ما با صحنه پیچیده‎ای روبه‎رو هستیم. كه در آن شاهد ارتباط عوامل ضد‎انقلاب، عناصر به اصطلاح ملی، سران فتنه و سران انحراف، برای تشکیل جبهه‎ای واحد در برابر نیرو‎های انقلاب در انتخابات هستيم. كه حکایت از خواست نظام سلطه در بهره‎گیری از همه ظرفیت‎‎ها از جمله انتخابات برای ایجاد زمینه براندازی انقلاب اسلامی دارد لذا دشمن اصلی ما آن‎جاست و نباید نسبت به آن غفلت کرد، گرچه در ظاهر، رقبای نیرو‎های انقلاب، عوامل فتنه ۸۸ و جریان انحراف ‎باشند، رقبایی که برخی عناصر آشکار و پنهان آن‎ها پیوستگی با همان دشمن اصلی را متأسفانه دارند.

وي جريان فتنه و احراف را رقيبان جريان اصولگرا ذكر كرد و گفت: دو رقیبی که هماهنگ باهم یکی برای حوزه‎‎های بزرگ انتخابیه، بخصوص شهر تهران برنامه‎ریزی کرده است و سعی می‎کند با شبهه‎آفرینی و فتنه‎گری با آموزه‎‎های لیبرالیستی به جنگ با معتقدات اسلامی برخیزد و دیگری با استفاده از پول و امکانات و ابزار قدرت و ثروت خویش، در حوزه‎‎های انتخابیه کوچک، به‎دنبال تکمیل پروژه ناتمامش در بهره‎برداری از ظرفیت‎‎های اعتقادی در جنگ با اسلام ناب محمدی (صلی‎الله‎علیه‎وآله‎وسلم) است. از این‎رو شرایط انتخابات امسال ویژه و حساس است و راهی جز تفاهم و انسجام جبهه انقلاب برای حضور در انتخابات، جهت استمرار گفتمان اصول‎گرایی باقی نمی‎گذارد.

زاكاني در ارتباط با امکان وحدت اصول‎گرایان گفت: جریان اصول‎گرا یک طیف با تفاوت‎‎های جدی در میان گروه‎‎های تشکیل‎دهنده آن است. این تفاوت‎ها البته مفید بوده و باید آن‎ها را به‎رسمیت شناخت ولی با دینداری و دوری از هوای نفس از اختلاف و تشتت پرهیز کرد.
 
وي افزود: اصل تفاوت امری طبیعی و سبب پویایی است آن‎چنان‎که خداوندحکیم در آیه ۱۱۸ سوره هود به پیامبر اعظم می‎فرماید: «و لو شاء ربک لجعل الناس امه واحده و لا یزالون مختلفین»، اگر پروردگارت می‎خواست، همه مردم را یک امت (بدون هیچ‎گونه اختلاف) قرار می‎داد، ولی آن‎ها همواره مختلف خواهند ماند.» موضوع مهمی که باید از آن دوری کرد اختلاف مذموم و تشتت است وگرنه تفاوت‎‎ها و اختلاف‎های طبیعی نعمتی الهی و مایه پویایی و رشد خواهد بود.

وي اضافه كرد: فعالان جریان اصول‎گرا می‎بایست ضمن قبول این تفاوت‎ها، برای مصالح اسلام و کشور وحدت را پاس داشته و با تأکید بر اصول و ارزش‎ها - که وحدت پیرامون آن مراد و منظور راقم این سطور است - از موضع شخصی و گروهی خویش تنازل کنند و با احترام به‎نظرات جمع و بنا به مصلحتی بزرگ‎تر - که در این مورد استمرار گفتمان انقلاب اسلامی و به تعبیر مصطلح آن اصول‎گرایی است که البته پیوستگی جدی به توفیق در انتخابات دارد - به شکل‎گیری مجموعه منسجم اصول‎گرایی کمک كنند.

رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان ادامه داد: ما از حضرت امام (رحمت‎الله‎علیه) و مقام معظم رهبری (مدظله‎العالی) یاد گرفتیم که حب و بغض‎مان نسبت به دیگران بر مبنای نزدیکی و دوری افراد، گروه‎‎ها و جناح‎‎ها به منافع اسلام، نظام و انقلاب باشد، حب حضرت امام و آقا برای جایی است که جریانات و افراد، خدمات و برکاتی برای اسلام و انقلاب و مردم دارند و بغض‎شان هم نسبت به کسانی است که مضر به حال اسلام بوده و در برابر مصالح نظام اسلامی و منافع ملی قد علم می‎کنند.

وي افزود: باید نوع نگاه را به رفاقت‎ها، رقابت‎‎ها، مخالفت‎‎ها و دشمنی‎‎ها عوض كرده و از منظر مصالح کلان نظام اسلامی موضوعات را رصد کرد. ما نباید توجه کنیم چه‎کسی حضورش نفع بیشتری برای ما و گروه ما دارد، این منیتی است که امام می‎فرمایند شیطان است، بلکه باید دقت کنیم چه گروه و چه فردی برای اهداف انقلاب اسلامی مفید است و به همین دلیل او را بر دیگری مقدم داشته و به خویش نزدیک‎تر بدانیم و یا کسانی را ‎که برای مصالح کشور گام برنمی‎دارند رقیب دانسته و گروه‎‎ها و افراد ضد‎اسلام و ضد ارزش‎های انقلاب را دشمن بشماریم.

وي اضافه كرد: این آن درسی است که امام و رهبر انقلاب به ما آموختند، نباید با هم دشمنی کنیم و سر ناسازگاری بگذاریم. به تعبیر ارسطو اولا عدم اختلاف در حوزه سیاسی جامعه میسر نیست و ثانیا اگر هم یکسان‎سازی مقدور باشد به‎نفع جامعه نیست. لذا آن‎چه مهم است این‎که حب و بغض خود را با میزان الهی به‎کار گرفته و با درک قدر و عظمت انقلاب و مسئولیت‎‎های خود سر هیچ و پوچ با هم دعوا نکنیم و فرصت خدمتگزاری به مردم را از دست ندهیم.
 
کلمات کلیدی : جبهه متحد اصولگرایی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.