داستان حرکت عجیب مسعود شجاعی و احسان حاجصفی که زائیده سوء مدیریت در فدراسیون فوتبال است، این روزها به سوژه معاندان نظام تبدیل شده، موضوعی که با واکنش غیرمنطقی معاون وزیر ورزش ابعاد بینالمللی هم پیدا کرد.
به گزارش صبح نو، در این بین اما واکنشهای خارج از عرف چهرههای مطرح فوتبالی به اقدام این دو ملیپوش، تلخی این اتفاق را بیشتر کرده است؛ نفراتی که بسیاری از موفقیتهای خود را مدیون رأفت نظام هستند و در این مقطع نیاز نبود با مخالفان ایران اسلامی همصدا شوند.
شاید از نفراتی چون آقای «علی کریمی» که همیشه واکنشهای خاص و پستهای سیاسیاش درباره اتفاقهای مختلف، حساب او را از بقیه جدا میکند یا ملیپوشان فعلی -که در اقدامی احساسی نه منطقی- از شجاعی و حاجصفی حمایت کردند، انتظاری بیش از این نمیتوان داشت. اما از آقای «مهدی مهدویکیا» بعید بود، چنین واکنشی نشان دهد.
از مهدویکیا که در دوران بازیگری و پس از آن، فوتبالیست و ورزشکار اخلاقمداری بوده، انتظار نمیرفت که در اینستاگرام، مطلبی را نشر دهد که به قول قدیمیها، عذر بدتر از گناه است؛ آنهم در روزهایی که خون ایرانیان از شهادت مردانه و مظلومانه «محسن حججی» به جوش
آمده است.
آقای مهدویکیا، کلاهت را بالاتر بگذار
اسطورهها، باید درست رفتار کنند و سنجیده سخن بگویند تا در یک لحظه، آنچه را کاشتهاند برباد نداده و اسطوره بمانند؛ افرادی که الگوهای جامعه هستند و هر حرکتشان واکنشها و پیامدهای مثبت و منفی بسیاری را به همراه دارد.
مهدی مهدویکیا هم یکی از اسطورههای فوتبال کشورمان است؛ فردی که در روزهای بازیگری اشتباهاتی انجام داد که محبوبیتش را در میان طرفداران فوتبال و مردم ایران کاهش داد؛ اما در مجموع چهره بهتری از هم نسلیهایش، در بین هواداران فوتبال از خود برجای گذاشت.
پس از پایان دوران بازیگری، او سعی کرد تجربیات دوران بازیگریاش را با تشکیل آکادمی فوتبال کیا، به نسلهای بعدی فوتبال ایران انتقال دهد، اتفاقی که قابل تقدیر بوده و هست اما چرا چنین فردی ناگهان مقابل اصول و اعتقادات اسلامی و ایرانی کشورمان قرار میگیرد و پستی را در صفحه شخصیاش در اینستاگرام منتشر میکند که جای هیچگونه دفاعی ندارد؟
یکی از کاربران فضای مجازی، در واکنش به پست سیاسی اخیر او نوشته است: «آقای مهدوی کیا! لطفاً همین فردا خود را به یک پادگان معرفی کنید تا دوره خدمت مقدس سربازی را بگذرانید. اگر خودتان فراموش کردهاید وقتی پیشنهاد بوخوم آلمان رسید، شما مشمول شده بودید و در ١٩ سالگی بهجای بوندس لیگا باید به پادگان میرفتید، ما خوب یادمان است بهدلیل گلزنی به آمریکا، تقاضای معافیت از سربازی کردید. مگر گل زدن به آمریکا با گل زدن به گوآم که آن هم مستعمره آمریکاست، چه تفاوتی داشت که بهخاطر گلزنی به آن تقاضای معافیت کردید؟ دلیل آن صرفاً سیاسی بود. چطور بهرهاش را دوست دارید ببرید؟! ضمناً خودتان در همین متنتان حرفی سیاسی زدهاید. شما چطور به خودتان اجازه میدهید حرف سیاسی بزنید؟!!»
کاربر دیگری نیز در بخشی از یادداشتش در اینباره نوشته است: «آیا اگر در کشور دیگری بودید، به خاطر نادیده گرفتن برخی قوانین داخلی، مجبور نبودید خیلی زود با دنیای فوتبال حرفهای و ملی خداحافظی کنید؟ بهتر است کلاهتان را بالاتر بگذارید و گذشته خودتان را فراموش نکنید... شما چه فرقی با علی دایی داشته و دارید که حداقل ترجیح داد با بیان این جمله که «باید از مسوولان دربارهاش بپرسید. صحبتهای من که دردی را دوا نمیکند» از اظهارنظر درخصوص اشتباه شجاعی و حاجصفی امتناع ورزید...»
غیرتی که در مستطیل فوتبال جا ماند!
رفتار عجیب مهدی مهدویکیا، بازتابهای بسیاری را به همراه داشت؛ بسیاری از افراد که معاند نظام بوده یا بارها روبهروی اعتقادات ایرانی و اسلامی ایستادهاند، از این حرکت دفاع کردند. از سوی دیگر، کسانیکه از جان و مال خود و خانوادهشان برای دفاع از ایران، نظام و آرمانهایش گذشته، از این صحبت ناراحت و دل آزرده شدند.
در این بین شاید آقای «حامد مدرس» دوبلور سینما و تلویزیون و مجری شبکه «نهال» یکی از چهرههایی باشد که بهترین واکنش را به پست اینستاگرامی مهدویکیا نشان داد و از اقدام بازیکن و کاپیتان پیشین تیم ملی انتقاد کرد.
وی متنی را با عکس سیاه و هشتگ «بی_غیرتی!!!» بدین شرح منتشر کرد: «اگر #آکادمی_فوتبال_کیا ت، داره راحت کارش رو ادامه میده و شما، جناب اسطوره، داری بیدغدغه پول روی پول میگذاری، و روز به روز فربهتر میشی، دلیلش آدمهاییاند که در سوریه و عراق و... برای آسایش من و تو، دارن جونشون رو در طبق اخلاص میگذارند و فدا میکنن.ژ. اونوقت تو پاتو رو پات میندازی و از سر شکم سیری و خوشیای که محکم زده زیر دلت و اسطوره اسطورهای که بهت بستن، چرت و پرت میگی!»
در بخش دیگری از این متن میخوانید: «چقدر وقیح و قدرنشناس و ناسپاسی تو آقای اسطوره.. نکنه غیرتت رو توی مستطیل سبز جا گذاشتی؟؟!! وای بر من که اسطورهام تویی! از دوستان و بزرگواران عذرخواهی میکنم، نتونستم نگم.»
متن مدرس واکنشی بود به رفتار بازیکنی که یک بداخلاقی بزرگ انجام داد و آب به آسیاب دشمن ریخت؛ درحالیکه میتوانست سکوت کرده یا با روشی دیگر خواستار گذشت از رفتار غیر قابل گذشت شجاعی و حاجصفی شود.
البته باید به این مسأله هم اشاره کرد که خیلیها انتظار داشتند عادل فردوسیپور هم در برنامه 90 به این موضوع واکنش نشان دهد اما این اتفاق رخ نداد...
تداوم اشتباهات برای جبران اشتباهی بزرگ
هنوز یادمان نرفته که رفتار و برخورد عجیب آقای «محمد علیآبادی» رییس پیشین سازمان تربیت بدنی در برخورد با فدراسیون فوتبال و آقای محمد دادکان زمینهساز تعلیق فوتبال ایران و یک اشتباه بینالمللی شد.
در آن زمان و بعد از ناکامی تیم ملی ایران در جام جهانی 2006، سازمان تربیت بدنی ناگهان دستور به برکناری «دادکان»ی داد که استعفا داده بود؛ موضوعی که از سوی فیفا، دخالت دولت در فوتبال تفسیر شد و رأی به تعلیق فوتبال ایران داد.
کمی بیش از یک دهه بعد از آن اتفاق تلخ، وزارت ورزش و جوانان ایران آن اشتباه را به شکلی دیگر تکرار کرده و فوتبال ایران در آستانه یک خطر بزرگ قرار داد.
هرگز قصد دفاع از حرکت اشتباه و غیر منطقی مسعود شجاعی و احسان حاجصفی را نداریم اما اعلام خبر رسمی محرومیت آنها بهدلیل بازی مقابل تیمی از رژیم اشغالگر قدس، از سوی یکی از مدیران ارشد وزارت ورزش و جوانان، عذر بدتر از گناه است.
این محرومیت میتوانست بهصورت سربسته و به وقتش و از سوی مدیران فدراسیون فوتبال و دستور ویژه به سرمربی تیم ملی، صورت گیرد نه از امروز و از سوی آقای محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش، نفر دوم وزارت ورزش بهصورت رسمی اعلام شود.
پیشبینی تلخ، برای یک اقدام تلخ
در این روزها که مسوولان کشور و ورزش عربستان و دولتهای مخالف کشورمان، از هر فرصتی برای ضربهزدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند، چرا باید دستاویزی مناسب را در اختیارشان قرار دهیم.
متأسفانه بعد از حرکت غیرحرفهای داورزنی، بسیاری از سایتهای و روزنامههای معتبر ورزشی و بینالمللی جهان، به این موضوع اشاره کرده و خواستار تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا شدند.
در این شرایط اگر صحبتهای داورزنی از سوی فیفا، به دخالت دولت در ورزش تعبیر شود و فدراسیون فوتبال ایران را تعلیق کند، علاوهبر یک آبروریزی بزرگ، تیم ملی فوتبال کشورمان شاید فرصت حضور در جام جهانی 2018 را از دست بدهد و این یعنی تبعات بزرگ داخلی و خارجی برای کشور عزیزمان ایران.
در نهایت اگر این حکم علیه فوتبال ایران صادر شود و دیپلماتهای کشور و سفیران فوتبال، مدیران فدراسیون جهانی فوتبال را متقاعد به رفع تعلیق ایران کنند، مجبور میشویم برای جلب رضایت فیفا، از این دو بازیکن در بازیهای ملی استفاده کنیم.
متأسفانه ورزش و فوتبال ایران سالهاست اسیر تصمیمها و اقدامهای اشتباه مدیران کارنابلد است؛ کسانی که میتوانستند این اتفاق را قبل از وقوع بهخوبی مدیریت و یا امروز به بهترین شکل با این رفتار برخورد کنند که تبعات داخلی و بینالمللی برای کشورمان نداشته باشد.
البته نمیتوان به این موضوع اشاره نکرد که واکنش غیرمنطقی محمدرضا داورزنی بعد از بیتفاوتی روزهای اخیر فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش، شاید بهدلیل بالابردن شانس وزیر ورزش و جوانان برای اخذ رأی اعتماد از مجلس باشد.