توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495969
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران: چرخه تامین دارو از تهدید بدهی‌ها رها شود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۷
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: نباید به دلیل عدم چرخش درست پول در حوزه بیمه‌ها و شرکت‌های پخش دارو، وضعیت دسترسی به دارو برای بیماران هموفیلی دچار مشکل شود.

احمد قویدل در گفت‌وگو ‌با  ایسنا، با اشاره به چالش‌ها و مشکلات بیماران هموفیلی اظهار کرد: علی‌رغم این‌که دولت تمام تلاشش را برای تامین داروهای بیماران خاص به کار برده و لزوم دسترسی بیماران به دارو از سوی دولت به رسمیت شناخته شده و در عین حال داروهای مورد نیاز نیز در کشور وجود دارد، ولی به دلیل عدم چرخش درست پول در حوزه بیمه‌ها و شرکت‌های پخش دارو، وضعیت دسترسی به دارو برای این بیماران مشکل شده است.

قویدل تصریح کرد: این در حالی است که شرکت‌های پخش دارویی و سازمان‌های بیمه‌گر در پایان سال بدهی‌ها و یارانه‌هایشان در حوزه دارو را دریافت می‌کنند و در این بازه زمانی تنها بیمار متضرر می‌شود به عنوان مثال در یکی از موارد، یک شرکت دارویی در تهران به مدت ۱۵ روز داروهای این بیماران را به جای بدهی گرو گرفت؛ در حالی که در چنین وضعیتی ممکن است بیمار به دلیل نبود دارو جانش را از دست بدهد.

وی عنوان کرد: زنجیره پرداخت پول در رابطه با حوزه دارویی بیماران صعب‌العلاج باید به گونه‌ای باشد که سازمان‌های بیمه‌گر نتوانند این پول را بابت بدهی‌های خود برداشت کنند و بدهی‌ دولت به شرکت‌های پخش دارو و سازمان‌های بیمه‌گر نباید چرخه توزیع و دسترسی به دارو را تهدید کند.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با بیان این‌که دولت باید یک نقطه پایان بر این موضوع قرار دهد و نظام سلامت را از بدهی‌ها و تهدید چرخه دارو رها کند، افزود: اساسا سازمان بیمه‌گر حرفه‌ای در کشور نداریم و همه سازمان‌های بیمه‌گر تمام توان خود را از دولت می‌گیرند. سازمان‌های بیمه‌گر نباید تا این حد قدرتمند شوند تا جلوی دولت بایستند و آن را به چالش کشند.

لزوم انقلاب جدی در نظام بیمه‌ای کشور
قویدل با بیان این‌که با وجود مشکلات، اکنون وزارت بهداشت روی ریلی اصولی قرار گرفته است، گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران، برای اولین بار در تاریخ در دوره وزارت آقای هاشمی، طعم نفت به وزارت بهداشت آمده است و این موضوع زمینه‌ساز اجرای یکی از اصول قانون اساسی است. سیاست اجرای طرح تحول نظام سلامت یک سیاست اصولی است و دولت و وزارت بهداشت باید پایداری بیشتری در این زمینه داشته باشند، اما نکته اساسی این است که باید در حوزه نظام بیمه انقلاب جدی صورت گیرد.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران اظهار کرد: باید ارتباط بین وزارتخانه‌های رفاه و بهداشت تعریف شود. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت اگر به موازات خدمات درمانی، زیرساخت رفاهی در کشور نداشته باشیم هر آنچه در حوزه سلامت انجام داده‌ایم، بر باد می‌رود.

شناسایی ۱۲ هزار بیمار اختلال انعقادی در کشور
وی بیان کرد: ۱۲ هزار بیمار اختلال انعقادی در کشور شناسایی شده است که البته همه این تعداد بیماران، دچار بیماری هموفیلی نیستند. هموفیلی معروف‌ترین اختلال انعقادی است و استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس و اصفهان به ترتیب بیشترین بیماران اختلالات انعقادی را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به سیاست‌گذاری‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری هموفیلی عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶ زمانی که سیاست‌گذاری‌های پیشگیری از این بیماری در حال شکل‌گیری بود، ماهانه ۴۲۰ مورد تولد هموفیلی داشتیم که در حال حاضر این رقم به حدود ۱۳۰ مورد در سال رسیده است.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: ۳۰ درصد از بیماری هموفیلی به موتاسیون (جهش ژن‌ها) مربوط می‌شود و قابل پیشگیری نیست و حتی اگر سیاست‌گذاری‌های ما به صورت کامل اجرا شود، نمی‌توانیم از تولد این ۳۰ درصد بیمار هموفیلی پیشگیری کنیم. 
 
کلمات کلیدی : هموفیلی، دارو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.