توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 409865
اوج بدهی‌ بنگاه‌ها به بانک‌ها از چه زمانی شروع شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۳
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: اوج معوقات و بدهی‌های بنگاه‌ها به بانک‌ها از محل تسهیلات طرح‌های زودبازده آغاز شد. پیش از اعطای تسهیلات طرح‌های زودبازده بخش تولید کمترین مشکل را با بانک‌ها داشت.

فیروز ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد ممنوع‌الخروج کردن واحدهای تولیدی توسط بانک‌ها عنوان کرد: ممنوع‌الخروجی علاوه بر بانک‌ها توسط سازمان امور مالیاتی هم انجام می‌شود. تنها بانک‌ها نیستند که فعالان اقتصادی را ممنوع‌الخروج می‌کنند بلکه سازمان امور اقتصادی هم این کار را می‌کند.

وی افزود: آمار دقیقی از تعداد این واحدها در دست نیست اما آخرین اظهار نظری که برخی فعالان اقتصادی در این‌باره کرده‌اند، این است که در طی یک سال اخیر روند ممنوع‌الخروجی تا حدی کاهش پیدا کرده است. ابراهیمی اضافه کرد: اما متاسفانه بانک‌ها و سازمان امور مالیاتی شیوه‌های به مراتب بدتری را در نظر گرفته‌اند. در برخورد با تولیدکننده آن جنبه شخصیتی و حیثیتی است که اهمیت دارد و به عقیده من اقدامی دون شان تکریم کارآفرینی در کشور است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این‌که سازمان امور مالیاتی نسبت به تولیدکننده سخت‌گیری می‌کند، گفت: از سوی دیگر نظام بانکی هم در برابر ارایه تسهیلات خست به خرج داده و سخت‌گیری ‌می‌کند؛ همه این اقدامات نهایتا تولید استان را خاموش خواهد کرد. بنابراین این روش‌ها، روش‌هایی است که هیچ آورده‌ای نه برای کشور و نه برای اقتصاد نخواهد داشت، ضمن این که یک احساس ناامنی روحی و روانی برای جامعه اقتصادی نیز ایجاد می‌کند.

وی اظهار کرد: زمانی که کارآفرینی از دنیا می‌رود یا از کار کنار می‌کشد، علاوه بر مرگ خودش، مرگ بنگاه تولیدی منتسب به وی هم فرا می‌رسد. یکی از راه‌های ماندگار و برند شدن صنعت و افزایش عمر واحدهای تولیدی به چند دهه این است که کارآفرین در جامعه باارزش و دارای شان باشد. با این روش‌ها علاوه بر این‌که ما سرمایه‌های بزرگ اجتماعی را از دست می‌دهیم، جایگزینی مهم برای داوطلب در فعالیت در این بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

ابراهیمی تاکید کرد: مساله ممنوع‌الخروج کردن تولیدکننده وجود دارد اما تعداد آن زیاد نیست. اخیرا ورود دستگاه قضایی به ویژه حدود 20 روز گذشته که نامه‌ای توسط دادستان استان به  بانک‌ها اعلام شد، مقداری در این قضیه بانک‌ها را وادار کرد که با دقت بیشتری این کار  انجام شود یا تا سر حد امکان نشود. اگر این موضوع وجود نداشته یا تعدادش انگشت‌شمار بوده، مطمئنا دادستان این استان و قوه قضاییه در عرصه ورود نمی‌کرد.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این‌که این اقدامات خط تولید یک بنگاه تولیدی را متوقف می‌کند، یادآور شد: خط تولید تا وقتی ارزش دارد که در بنگاه تولیدی مشغول کار باشد. به مجرد این‌که بانک‌ها آن را تملیک ‌کنند و به انبارهای خود انتقال دهند، آن خط تولید ازچرخه فعالیت خارج می‌شود و به یک مشت آهن‌پاره تبدیل خواهد شد. در این حالت ممکن است ارزش‌ واقعی آن به 5 درصد هم نرسد.

ابراهیمی با قدردانی از اقدامات دادستان استان در حمایت از تولیدگران خاطرنشان کرد: ورود دادستان طی هفته‌های گذشته به این موضوع و مکاتبه‌ای که با بانک‌ها انجام داده، این مجموعه را از ورود به این مقوله  برحذر داشته است. از نظر دادستانی  هر اقدامی را که منجر به توقف تولید شود، قابل ورود بوده و دادستان به عنوان مدعی‌العموم به آن ورود پیدا خواهد کرد. 

وی اضافه کرد: خدماتی که توسط دستگاه قضایی استان در طی یکی دو سال اخیر به بخش تولید شده مساله تملیک و برداشتن خطوط تولید کارخانه‌جات را به شدت کاهش داده است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا بروز این مشکلات در واحدهای تولیدی ناشی از تسهیلات عمومی بوده یا تسهیلات رونق تولید، عنوان کرد: در حال حاضر تنها دو ماه از پرداخت تسهیلات رونق تولید می‌گذرد، بنابراین این مشکلات مربوط به تسهیلات بانکی گذاشته است.

ابراهیمی ادامه داد: این تسهیلات جاری و حال بوده و مشکلات ما ناشی از معوقات سال‌های گذشته است. با شدت گرفتن تحریم‌های بین‌المللی از سال 90 به بعد و رکود شدید حاکم بر اقتصاد،  میزان این معوقات افزایش پیدا کرد.
 
کلمات کلیدی : بدهی، بنگاه‌، بانک‌ها
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.