توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 472568
یک لیست و هزار حاشیه/ طوفان سهمگین اختلاف در هوای «بهشت»
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
اصلاح طلبان امروز پیرامون لیست شورای شهر تهران به اختلاف شدیدی برخورد کرده اند؛ اختلافاتی که ذهن ها را ناخودآگاه به حدود ۱۴ سال پیش می کشاند.

مهر: اصلاح طلبان، سابقه درخشانی در پارلمانتاریسم شهری ندارند. این را اختلافات افسارگسیخته میان شورای شهر اول و شهرداران زنجیره ای تهران در فاصله سال های ۷۷ تا ۸۲ می گوید؛ اختلافاتی که نهایتا منجر به انحلال این نهاد مدنی شد.

حال پس از گذشت بیش از یک دهه از آن انحلال که به دست دولت اصلاحات رقم خورد، این بار اصلاح طلبان پیش از تشکیل پارلمان شهری به اختلاف افتاده اند. اما ماهیت این اختلاف ها چیست؟ در ادامه گزارش پیش رو به طور موجز، بخشی از این اختلافات را واکاوی خواهیم کرد. 

یک لیست و هزار جنجال
شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان که قرار بود پس از انتخابات مجلس دهم منحل شود، امروز به نهادی تعیین کننده برای این جریان بدل شده است. اصلاح طلبان از مدت ها پیش، ماموریت انعقاد لیست شورای شهر تهران را به عبدالواحد موسوی لاری سپردند. اما ماحصل کار موسوی لاری و همکارانش برای اصلاح طلبان، خوب از آب درنیامد! اختلاف، ترجیع بند سمفونی اصلاح طلبان شده بود.

وقتی نفر ششم، فینالیست می شود!
یکی از ابهامات پیش آمده پیرامون لیست شورای شهر اصلاح طلبان، انصراف محسن مهرعلیزاده بود. پیگیری های خبرنگار مهر نشان داد که مهرعلیزاده با وجود کسب بالاترین رای در شورای عالی اصلاح طلبان و قرارگرفتن به عنوان سرلیست اصلاح طلبان، عطای حضور در لیست نهایی را به لقایش بخشید؛ این در حالی است که محسن هاشمی با کسب «رتبه ششم» و بدون امضا کردن میثاق نامه اصلاح طلبی، در لیست نهایی اصلاح طلبان جای گرفت.

 شکایت پشت شکایت/لیست از قبل بسته شده بود!
اصلاح طلبان تا توانستند با نقدهای توفنده، از خجالت لیست شورای عالی درآمدند. یاشار سلطانی از فعالین رسانه ای اصلاح طلب، گزینش پدرخواندگان اصلاح طلبی و توقع از مردم برای تبعیت ۱۰۰ درصدی را به باد انتقاد گرفت. محسن هاشمی هم ضمن انتقاد از روند بستن لیست شورای شهر اصلاح طلبان گفت:«موضوعاتی مثل لیست شوراها با شیوه دستوری حل نمی شود.»

عدم توجه به سازوکارهای مطروحه در شورای عالی اصلاح طلبان برای بستن لیست شورای شهر، از انتقادهای جدی فعالین جریان اصلاح طلبی است.

جواد امام عضو هیئت رئیسه بنیاد باران و عضو کمیته بررسی و ارزیابی شورای عالی اصلاح طلبان در این باره است: «متاسفانه عدم رعایت ضوابط و ملاک‌های مصوب از سوی بعضی از اعضای هیئت رئیسه شورا  و عدم توجه به فرایند طی شده توسط کمیته بررسی و ارزیابی، نهایتا به لیستی انجامیده که اعتراضات بسیاری را برانگیخته است.»

در کنار انتقاد جواد امام، احمد حکیمی پور دبیرکل حزب اراده ملت و از اعضای با سابقه شورای شهر تهران نیز لب به شکایت گشود و گفت:«من باید اعلام بکنم که این لیست، لیست اصلاح‌طلبی نیست. متاسفم که اعلام کنم چند روز جلوتر لیست اصلاح طلبان بسته شده بود و برنامه‌ریزی‌ها و شاخص‌بندی‌هایی که می‌گفتند فرمالیته و تنها روکشی برای لیست بود.»

احمد مسجد جامعی از اعضای اصلاح طلب فعلی شورای شهر تهران نیز در توییتر خود با بیان اینکه نقدهایی به لیست اصلاح طلبان وارد است گفت: «در بستن لیست شورای شهر اصلاح طلبان مطلقا دخالتی نداشته ام». 

در انتظار دود سفید!
بدون شک محمدرضا عارف و پس از آن عبدالواحد موسوی لاری، متهمان ردیف اول در موضوع لیست شورای شهر اصلاح طلبان به حساب می آیند. عارف و موسوی لاری، جلسات مشترکی را با خاتمی جهت جلب حمایت وی برگزار کرده اند اما تاکنون دود سفیدی از این نشست ها بیرون نیامده است. حال و روز لیست شورای شهر اصلاح طلبان به قدری بغرنج و حاد است که لیدر این جریان مجبور شد عصر دیروز پیامی بدهد و همه حامیانش را به رای دادن به لیست مدنظرش فراخواند، پیامی که به نظر می رسد نتیجه اش اتفاقا تشدید اختلافات در راس و بدنه اصلاح طلبی باشد چرا که اکنون خاتمی رسما خود را در برابر منتقدین جدی و پر شمار لیست شورای عالی اصلاح طلبان قرار داده است.

در کنار این ها، چهره های اصلاح طلبی نظیر ابراهیم اصغرزاده، محمد حقانی و عبدالله مومنی جهت جلوگیری از سرریزشدن هر چه بیشتر اختلافات، قید ساختمان خیابان بهشت تهران را زدند و از انتخابات شورای شهر انصراف دادند. اگرچه برخی اخبار حکایت از فشار بسیار بر ایشان برای انصراف حکایت دارد.

لیست های جدا، جدا
از مدت ها پیش مشخص بود که جریان اصلاح طلبی بر سر لیست واحد برای انتخابات شورای شهر تهران به تفاهم نخواهد رسید و چندلیستی گریبان آن ها را خواهد گرفت. همین هم شد؛ علاوه بر شورای عالی اصلاح طلبان، شورای هماهنگی این جریان نیز به ارائه لیست مجزا مبادرت کرد. لیستی که بیشتر اعضای آن ناشناخته هستند.

مردم ذهنیت خوبی از شورای شهر تحت تکفل اصلاح طلبان ندارند؛ یقینا اختلافات موجود در اردوگاه اصلاحات، این ذهنیت تیره را سیاه تر خواهد کرد. ذهنیتی که با هزار پیام تصویری و مکتوب هم، روشن نخواهد شد. تنها چند روز باید صبر کرد و دید چه می شود!
 
کلمات کلیدی : انتخابات شوراها، انتخابات، لیست اصلاح طلبان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.