نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 414256
پیشنهاد ویژه الف برای زائران تاریخی‌ترین پیاده‌روی طول تاريخ/ راهنمای پیاده‌روی اربعین
سجاد محمدی، 26 آبان 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۶


متنِ پیشِ روي شما زائران «خوش‌اقبال» و اربعيني خون خدا، بر آن است تا در تاریخی‌ترین پیاده‌روی طول تاريخ و عرض جغرافيا، به کارتان بيايد و مقبول طبع بلندتان واقع شود.\

در نجف اشرف
شما زائران نظرکرده، چه با هواپيما، مشرف شده باشيد، به نجف اشرف؛ و چه از مسيرهاي زميني، حکماً اصلی‌ترین مقصدتان، حرم ملکوتي ابن عم نبي، ابالحسنين، شهسوار لافتي، عروه‌الوثقی، سيدالاوصيا، عمادالاصفيا، ازهدالزاهدين، امامالمتقين، اول العابدين، يعسوب الدين، زين الموحدين، مولي الکونين، قائد قرب المحجلين، حبل‌الله المتين، لنگر آسمان و زمين، اميرالمؤمنين، الشهاب الثاقب، اسدالله الغالب، غالب کل غالب، مظهرالعجائب، مهر برج انما، آقاجانمان علي ابن ابيطالب علیه‌السلام؛ است. برنامه‌تان چيست؟ مستقيم مشرف می‌شوید يا سلام عرض می‌کنید و به اقامتگاه خود می‌روید و باروبندیل می‌نهید و مختصري خستگي درمی‌کنید و غسل زيارت کرده و جامه نو نموده، به پابوس می‌روید؟ يکي ترجيح می‌دهد دورش بگردد و راهي اتراقگاه شود و دستي به سر و رو بکشد و روبه‌راه، سربه‌راه شود. ديگري تا سر بر آستان نسايد، دلش به اطراق راضي نمی‌شود. يکي حرمي است؛ يعني صبح و ظهر و شب، يا در حرم است و يا در راه حرم. يکي يا در حرم است و يا در بازار. و دسته‌ای در کنار بودن در حرم و ساير اماکن زيارتي نجف و کوفه؛ براي سياحت شهر و مردمانش و زوار ساير بلاد هم برنامه دارند.


 
پيشنهادات :
ـ از راه رسيده، وارد حرم نشويد. سلامي عرض کنيد و به اقامتگاه برويد و غسل زيارت به جاي بياوريد و رخت پاکيزه بپوشيد و خود را خوشبو کنيد؛ و «الله‌اکبر و الحمدالله و سبحان‌الله و لااله‌الاالله» گويان، راهي حرم شويد؛ با قدم‌های آهسته، و به ياد پدر و مادر و خواهر و برادر و اهل‌وعیال؛ و همۀ آناني که التماس دعا گفته‌اند؛ و بيماران و گرفتاران و تنگدستان؛ و علی‌الخصوص، گرفتاران خاک!

ـ قبل از ورود به حرم، وعده‌گاه مشخص کنيد و سر وقت مقرر، در وعده‌گاه حاضر شويد و با تأخير خود، موجبات نگراني و ناراحتي همراهانتان را فراهم نياوريد. وعده‌گاه پيشنهادي ما، مقبرۀ آیت‌الله شهيد، آقامصطفاي خميني است. واقع در ايوان طلا، جنب گلدستۀ شمالي.

ـ حتی‌المقدور از باب الذهب يا باب سوق الکبير مشرف شويد و يک دل سير، ايوان طلاي حضرت را، به تماشا بايستيد.

ـ در کنار دعا و زيارت خواندن، از دعا کردن براي خود و ديگران غافل نشويد. بستۀ پيشنهادي ما، اذن دخول، زيارت امین‌الله، زيارت جامعۀ کبيره، دعاي عاليه المضامين و زيارت به نيابت، است.

ـ ملتمسين دعا را فراموش نکنيد. هم می‌توانید، براي از قلم نیفتادن کسي، از ليست اسامي موجود در تلفن همراهتان کمک بگيريد و هم با قرائت عبارت: اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ولىَّ اللَّهِ، مِنْ اَبى وَ اُمّى وَ زَوْجَتى وَ وَلَدى وَ حامَّتى وَ مِنْ جَميعِ اَهْلِ بَلَدى (سلام بر تو اى ولي خدا، از طرف پدر و مادر و همسر و فرزندان و نزديكانم و از طرف همۀ همشهری‌هایم)، نيابتاً عرض سلام کنيد و براي والدين و نزديکان خاص خود عرضه بداريد: اللّهُمَّ ما اَصابَنى مِنْ تَعَبٍ اَوْ نَصَبٍ اَوْ شَعَثٍ اَوْ لُغُوبٍ فَاْجُرْ فُلانَ بْنَ فُلانٍ فيهِ وَاْجُرْنى فى قَضآئى عَنْهُ.

ضمناً با خواندن دعاي عاليه المضامين، می‌توانید ادعا کنيد که هیچ‌کدام از بستگان دور و نزديک، سببي و نسبي، اهل شهر و کشور، و مؤمنين و مؤمنات اقصاي عالم را از دعا فراموش نکرده‌اید، و هيچ خواست‌های ـ براي خود و ديگران ـ را، طلب نکرده، نگذاشته‌اید.

 ـ اگر دستتان به ضريح مولا رسيد، به ياد داشته باشيد که قبور شريف حضرت آدم (ع) و حضرت نوح (ع)، در همان محدوده قبر حضرت امير(ع) قرار دارد.
ـ از تلاش غيرمعمول براي رسيدن به ضريح حضرت بپرهيزيد.
ـ مراقب کودکان و سالمندان همراه خود و ديگران باشيد.
ـ در کنار زيارت، از گشت‌وگذار در بست‌ها و صحن‌ها و رواق‌های حرم غافل نمانيد.
ـ زيارت قبور مطهر بزرگاني چون حضرات آيات عظام: مقدس اردبيلي (در ايوان طلا و جنب گلدسته جنوبي)، شيخ عباس قمي (در سومين ايوان شرقي باب القبله)، علامه حلي (در ايوان طلا و جنب گلدسته شمالي)، سید محمدکاظم يزدي (در دومين ايوان غربي باب طوسي)، بهبهاني (در دوّمين مقبره پس از دروازه باب السوق، به سمت شمال)، محمدحسين کمپاني (بين مناره شمالي و مقبره علامه حلي)، علامه نائيني (در دومين مقبره پيش از زاويه جنوبي)، آخوند خراساني (در مقبره جنوبي واقع در دالان باب الذهب)، سيدابوالحسن اصفهاني (درگاه ورودي دروازه شرقي)، ابوالقاسم خويي (در ضلع شرقي صحن مطهر، ورودي مسجد الخضراء)، شيخ مرتضي انصاري (در سمت غرب راهرو و دالان باب القبله)، سيداسدالله شفتی اصفهانی (در اولين مقبره شرقي باب القبله)، ميرزاحسين نوري (در سومين ايوان شرقي باب القبله)، ميرزاي شيرازي (قسمت شرقي باب طوسي)، شيخ طوسي (كنار باب الطوسي حرم مطهر)، ملا احمد نراقي (در ضلع شمالي حرم)، و شيخ جعفر شوشتري، را از قلم نیندازید.

ـ حتی‌المقدور نمازهاي جماعت حرم را از دست ندهيد و حداقل يک ساعت قبل از اذان، به فکر پيدا کردن جا باشيد.
ـ در طول زيارت، لب از صلوات فرو مبنديد.
ـ از اطراف‌واکنافتان غافل نشويد. نجف و کربلا عموماً، و در ايام اربعين سيدالشهداء، خصوصاً، سرشار است از صحنه‌های تکان‌دهنده و برانگیزاننده‌ای از فداکاري، ارادت و خدمت خالصانه و صادقانه. جغرافياي اربعين حسيني در عراق، جغرافياي 72 ملت است. نمايش با شکوهيست از همۀ نژادها و رنگ‌های جهان. اين تنوع غرورانگيز را، الحمدالله گويان، نظاره کنيد و قدر بدانيد.
ـ اگر توانستيد دل از حرم مولا بکنيد، در طول روز و به همراه جمعي از همراهان و دوستان، راهي قبرستان وادي السّلام شويد و حداقل یک‌ساعتی را در اين قبرستان شگفت‌انگیز و رازآلود بگذرانيد. در وادی‌السلام، سراغ مقام حضرت حجّت (عجّ)، آرامگاه حضرت هود و حضرت صالح(علیهماالسلام)؛ و نيز قبر آیت‌الله قاضي را بگيريد و با توقفي کوتاه، حال خوشتان را خوشتر کنيد.
ـ مبادا لذت 2 رکعت نماز، در مقام حضرت زین‌العابدین(ع)، واقع در مغرب شهر نجف را، از خود دريغ کنيد.
ـ اگر توانستيد، به مسجد شيخ انصاري (مشهور به مسجد ترک‌ها) برويد و ياد و خاطرۀ معمار کبير انقلاب و نظام اسلامي ايران، حضرت امام خميني (ره) را ـ که در اين مسجد به اقامه نماز جماعت و تدريس می‌پرداخت ـ زنده کنيد و گرامي بداريد و فاتحه‌ای نثار روح بلند و ملکوتي ايشان و همۀ شهيدان انقلاب و دفاع مقدس کنيد.


 
در مشهد پدر؛ کوفه
ـ براي کوفه، يک نصف روز وقت بگذاريد. نماز ظهرتان را در حرم حضرت امير (ع)، بخوانيد، و بعد از ناهار، غمين و اندوه‌بار، راهي کوفه شويد؛ مشهد مولاي مظلوممان، علي (ع).

ـ به کوفه که می‌روید، در ميانۀ راه، در آرامگاه يار باوفاي حضرت علي (ع)، کُميل بن زياد نَخَعي، دمي بياساييد و با فرازهايي از دعاي روح‌بخش کميل، دست به دامن حضرت جل و علا، شويد؛ و صواب 2 رکعت نمازي را که می‌خوانید، به روح جناب کميل هديه کنيد.
ـ اگر بعد از ناهار حرکت کرده باشيد، با احتساب زمان توقف در آرامگاه جناب کميل، در ميانۀ بعدازظهر، مسجد سهله خواهيد بود. از دروازۀ مسجد که بگذريد، تابلوي اعمال مسجد سهله، مقابل شماست. التماس دعا.
ـ در حدود 300 متري مسجد کوفه، درنگ کنيد! اينجا يکي از محدود ياران وفادار و فداکار مولا، رخ در نقاب خاک کشيده است: سردارِ سَرِ دارِ علي (ع)؛ ميثم تمار. خرمافروشي که صاحب سرّ علي (ع) بود و حتي وقتي چگونگي شهادتش را از مولايش شنيد، هرگز از دفاع و جانبدارى خاندان رسالت و خط امامت و ولايت دست برنداشت و سرانجام جان بر سر پيمان نهاد تا در بهشت برين، هم‌نشین ساقي کوثر گردد. 

ـ با واسطۀ ميثم تمار، قدم به مسجد کوفه بگذاريد. اگر براي محروم نماندن از فضيلت نماز جماعت در شبستان مسجد و در نزدیک‌ترین نقطه به محراب مولا، وقت کافي داريد، در کنار دالان ورودي مسجد، توقف کنيد و يک دل سير، همۀ فضاي مسجد امام مظلوممان را تماشا کنيد.

در سکوت و آرامش، و با احتياط قدم از قدم برداريد؛ اينجا مشهد کسي است که بلدِ راه‌های آسمان‌ها بود، ای‌بسا داريد پا جاي پاي امام می‌گذارید، ای‌بسا در مسيري گام می‌نهید که روزگاري، مسير حرکت حسنين (ع) بوده است. کسي چه می‌داند، اين مسجد، مأمن صالحان و نيکان روزگار بوده است. کشتي نوح، گويا، سر از اينجا درآورده و به گل نشسته است. اگر فضاي معنوي مسجد روحتان را نوازش و چشمتان، اسرار درون هويدا کرده است، دم را غنيمت بشماريد و خودتان را به شبستان مسجد برسانيد و در حريم محراب اميرالمؤمنين(ع)، به نماز بايستيد و خود و ديگران را، و نيز گرفتاران خاک را دعا کنيد.

ـ نماز جماعت را که نوش جان کرديد، اعمال مربوط به مقام‌های مسجد کوفه را به جاي بياوريد، و سپس به زيارت هاني بن عروه، مسلم بن عقيل و مختار ثقفي برويد؛ و بعد همۀ فرصت طلايي باقیمانده‌تان را به خواندن نماز ـ براي خود و پدر و مادر و خواهران و برادران و همسر و فرزند ـ اختصاص دهيد.

يک پيشنهاد ويژه: شب را در حال و هواي مسجد کوفه بگذرانيد و از فضيلت نماز در اين مسجد، بيشتر بهره‌مند شويد و مناجات حضرت را زمزمه کنيد و پیاده‌روی به سوي مشهد پسر (کربلا) را، از مشهد پدر (کوفه) آغاز کنيد.
 
رو به سوي مشهد پسر
از مبدأ کوفه:
1ـ راه کفل را در پيش بگيريد، و در مسير حله، طويريج، هنديه؛ صفا کنيد.

پيشنهاد ويژه: طوري برنامه‌ریزی کنيد که يک شب در طويريج باشيد. از ميان خيل عظيم طويريجي هايي که شما را به اقامت در منزلشان دعوت می‌کنند، ضمن رعايت احتیاط‌های لازم، دعوت يکي را اجابت کنيد و شبي به ياد ماندني را براي خود رقم بزنيد.

طويريجي­ها، همان کساني هستند که در روز واقعه، مرد و زن و پير و جوانشان، سراسيمه و هروله کنان، براي ياري اهل بيت رسول خدا (ص)، خود را به کربلا رساندند، ولي بعد از واقعه، رسيدند! و نيز همان‌هایی هستند که هر عاشورا، شتابان و هروله کنان و لبیک‌گویان، وارد کربلا می‌شوند و صحنۀ تکان‌دهندۀ ورود اجدادشان به کربلا را بازسازي می‌کنند؛ شیون‌کنان و موی کنان و بر سر و سینه‌زنان!

رگ خواب طويريجي­ها را پيدا کنيد و زير زبانشان را بکشيد و به حرفشان بياوريد؛ تا آن‌ها «رازِ دل» بگويند و شما، «عقدۀ دل» وا‌کنید.

استدعاي عاجزانه: اگر حالي دست داد، در کنار دعا براي بستگان و دوستان و بيماران و گرفتاران و مستمندان؛ اسيران خاک را هم از دعاي خير خود فراموش نکنيد. 

2ـ از طريق نخلستان‌ها، خود را به نجف اشرف برسانيد و پس از عرض سلام و کسب اجازه، براي روبه‌راه شدن، قدم در راه بگذاريد.

از مبداء نجف اشرف:
1ـ می‌توانید از سمت وادی‌السلام، از کوچه‌پس‌کوچه‌های نجف و حومۀ آن عبور کنيد و پس از 2 الي 3 ساعت پیاده‌روی، خود را به جادۀ اصلي نجف ـ کربلا برسانيد، و به سمت چپ بپيچيد و از کنار ميلۀ شمارۀ 1، وارد «طريق يا حسين» شويد.
2ـ مسير پيشنهادي: کوتاه‌ترین، پرترددترين، امن‌ترین و مشهورترين مسير دسترسي از نجف به کربلا، و محور اصلي پیاده‌روی زائران اربعين حسيني، يعني «طريق يا حسين» (نجف ـ حيدريه ـ کربلا) را انتخاب کنيد.

طريق يا حسين
پس از خداحافظي از مولا و کسب اجازه؛ براي رسيدن به طريق يا حسين، از باب الساعه حرم امیرالمؤمنین(ع) خارج شويد و از يکي از سه طريق «شارع امام صادق(ع)»، «سوق الکبير» (بازار بزرگ) و «شارع زین‌العابدین (ع)»، خود را به «ساحه النفق» (ميدان تونل) برسانيد و خيابان امام علي (ع) را تا پل «ثوره العشرين» ادامه دهيد و به سمت چپ بپيچيد. اينجا ابتداي جادۀ نجف به کربلاست.

توجه داشته باشيد شما از انتهاي بازار بزرگ نجف (سوق الکبير)، تا حرم حضرت عباس (ع) در کربلا، با 2 نوع شمارۀ تير يا ميل (جمعاً 1634 تير)، مواجه می‌شوید: يکي 182 تير يا ميلي که از انتهاي بازار بزرگ نجف، تا ابتداي اتوبان نجف

ـ کربلا قرار دارد و ديگري، 1452 تير يا ميلي که از ابتداي «طريق ياحسين» آغاز می‌شود و در کنار حرم قمر بني هاشم (ع)، به پايان می‌رسد. وجه تمايز اين تيرها، وجود تعداد و رنگ شماره‌های روي آن‌هاست. 182 تير موجود در شهر نجف، داراي 2 شماره، به رنگ‌های قرمز و سبز است. اعداد قرمزرنگ، بيانگر شمارۀ هر تير يا ميل است و عدد سبزرنگ، که در تمام تابلوهاي شهر نجف ثابت است، بيانگر تعداد کل تير يا میل‌هاست؛ يعني 182. تيرهاي 1452 گانۀ «طريق ياحسين» اما، فقط يک شمارۀ قرمزرنگ دارد.
 
زيره به کرمان؛ در «طريق ياحسين»
ضمن غبطه به حال شما زائر عزيزي که اکنون در «طريق ياحسين»، بال گشوده‌اید، زيره به کرمان می‌بریم:
ـ کنار ميل، يا تير و يا عمود شمارۀ يک بايستيد و با همراهان خود، قرارهايتان را تنظيم کنيد. طي کنيد: صبحانه ميل شمارۀ چند، و نماز و ناهار کجا؛ و اينکه شب کجا بخوابيد. يا اينکه اگر همديگر را گم کرديد، در ميل شمارۀ چند منتظر بمانيد. پيشنهاد ما براي ناهارِ روز اول پیاده‌روی، ميل شمارۀ 284 و موکب ايراني، «شباب امام رضا(ع)»، است.

شب اول را، در يکي از موکب‌های حوالي ميل شمارۀ 450، قرار بگذاريد و به صبح برسانيد. يکي از موکب‌های موجود در محدودۀ میل‌های 700 تا 750، می‌تواند وعده‌گاه شما و دوستانتان براي ظهرِ روز دوم باشد. براي شبماني دوم، بر روي يکي از میل‌های 900 تا 950، توافق کنيد. و صبح روز سوم، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنيد که بتوانيد، قبل از اذان مغرب، اذن زيارت حضرت اباعبدالله (ع) را، از علمدار باوفايش، قمر منير بني هاشم، بگيريد؛ انشاالله.

ـ از ميلۀ 1 تا ميلۀ 1452، حدود 72 کيلومتر مسافت وجود دارد. اگر بنا داريد 3 روزه مسير را طي کنيد، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنيد که وقت کافي براي استراحت داشته باشيد و خسته‌وکوفته و بی‌رمق، وارد کربلا نشويد. می‌شود بعد از نماز صبح راهي شد و صبحانه را در راه خورد و بعد از کمي استراحت، به راه زد. توقف ناهار هم بايد توأم با استراحت باشد و بلافاصله بعد از شام، خوابيد و روز از نو و روزي از نو.

ـ در «طريق يا حسين»، خودتان را براي «شگفت‌زدگی»هاي مکرر و زائدالوصف آماده کنيد.

ـ اگر «هیئت دار» هستيم، به تمام طول مسير، به چشم کلاس عملي هیئت داري نگاه کنيم و نوکري خالصانه را از موکب داران عراقي ياد بگيريم.
ـ براي ديدن صحنه‌های باشکوه دلدادگي به آل محمد(ص)، چشمانتان را چهارتا کنيد.
ـ خودتان را براي «گُرگرفتن»هاي مکرر آماده کنيد و براي فروخوردن بغض‌هایتان، سعي بيهوده نکنيد.
ـ در رفتن، شتاب نکنيد. اين سفر را قدر بدانيد و با قدم‌های کوتاه در طول مسير، بر عرض سفرتان بيفزاييد.
ـ براي فاصلۀ بين هر ميله، برنامه داشته باشيد: می‌توانید در معناي حديث موجود در کنار شمارۀ هر ميله، تفکر کنيد.

خيلي عالي می‌شود، اگر بتوانيد، میله‌های مسير را بين بستگان و دوستان و همکاران (به کمک اسامي موجود در تلفن همراه) و شهداي آشنا و اموات نزديک، و حتي دور، تقسيم کنيد و به نيابت از هرکدام از آن‌ها، 100 صلوات بفرستيد. از همان بزرگاني که به فرموده‌شان، راهي سفر اربعين شده‌اید، منقول است که صلوات بر محمد و آل محمد (ص)، معجزه می‌کند و در دنيا و آخرت به کار و بلکه کارها، می‌آید. اگر ليست 1452 نفری‌تان جا داشت؛ التماس دعا.



ـ می‌بینید که؛ قدم‌به‌قدم مسير، موکب داران عراقي، خالصانه و مخلصانه و ملتمسانه، کمر به خدمت بسته‌اند؛ و ميدانيم که شما زائر نظرکرده، بخواهيد هم، نمی‌توانید به همه تعارفات متضرعانۀ آنان، پاسخ مثبت بدهيد؛ لااقل، متواضعانه، از بزرگ‌ترهایشان عذر بخواهيد و بر سر دخترکان و پسربچه‌هایشان، دست محبت بکشيد و از سوغاتی‌های همراهتان، تقديمشان کنيد.

ـ موکب داران عراقي، هيچ چيزي را از قلم نیانداخته‌اند و جنس سفرۀ آن‌ها، در همۀ مسير پیاده‌روی و شهرهاي سامرا، کاظمين، نجف و کربلا؛ عموماً، و در «طريق ياحسين»؛ خصوصاً، جورتر از آن است که در تصور من و شما بگنجد. در اين مسير، غم خوردوخوراک و خواب و بهداشت و لباس، نداشته باشيد. خوش باشيد؛ «خوش به حال‌های روزگار».

ـ ديگر اينکه، نگران شارژ تلفنتان نباشيد؛ در جای‌جای مسير، امکان شارژ تلفن فراهم شده است. اگر نياز به تماس تلفني داريد و تلفن نداريد، غمتان نباشد؛ از تلفن‌های نذري استفاده کنيد.

ـ مبادا غصۀ خراب شدن چرخ کالسکۀ کودکتان و يا ويلچر پدر يا مادر پيرتان را بخوريد؛ موکب‌های تعمير کالسکه و ويلچر، مشتاقانه آمادۀ خدمتگزاري هستند.

ـ حتي اگر لباس‌هایتان کثيف نيست، براي خوش کردن دل متوليان موکب لباسشويي هم که شده، بگذاريد لباس‌هایتان را بشويند؛ این‌طوری، نذر جماعت خشک‌کُن و اتوکُن هم ادا می‌شود.

ـ خوردني، زياد خورده‌ای و قادر به اجابت درخواست توزیع‌کنندگان مواد خوراکي نيستي؛ لااقل آنکه دستمال کاغذي نذر کرده، و پيش پاي شما زانو زده و نذر خود بر سر نهاده است را درياب؛ و دست رد به سينۀ پيرمردي که می‌خواهد قطره اي عطر در دست شما بچکاند، نزن. 

ـ خياط، چقدر بايد چشم بگرداند؟ کسي از شما، دکمۀ پيراهنش نیفتاده است؟ یکی‌تان همت کنيد و خياط را از معطلي دربياوريد.
 
ـ دل از دمپايي خود بکنيد و با برداشتن يک دمپايي نذري، دل نذرکننده را شاد کنيد.

ـ ماساژورها و مشت‌ومال دهنده‌ها، از جان مايه گذاشته‌اند، خستگي پاهايتان را به دست‌هایشان بسپاريد تا موکبشان رونق بگيرد.

ـ اگر احياناً به موکب خلوتي برخورديد، براي حضور در آن موکب، ترديد نکنيد. نگذاريد غم بي مهماني، موکب دار عراقي را زمین‌گیر کند. شمع محفلشان شويد، تا پروانه‌وار، دورتان بگردند و با عشق، نوکري کنند.

ـ با همۀ زوار، عموماً؛ و با زوار ساير بلاد، خصوصاً، مهربان باشيد و در آيينۀ زلال وجودشان، دلدادگي صادقانه را به تماشا بايستيد و قدر بدانيد.

ـ مبادا با کسي يا کساني وارد مجادله‌های سياسي يا اعتقادي شويد. حيف نيست، اين سفر معنوي و استثنايي را، با بحث‌های بيهوده، به کام خود و ديگران تلخ کنيد؟

ـ الحمدالله تعدادي موکب ايراني؛ مثل: موكب مختار ثقفي در ميله شماره 70، موكب ستاد بازسازي عتبات در ميله شماره 202، موكب طرف البراق در ميله شماره 216، موكب امام رضا (ع) در ميله شماره 284، موكب شباب قاسم (ع) در ميله شماره 890 و موكب شباب اميرالمؤمنين (ع) در ميله شماره 1041، آماده پذيرايي از زائران هستند؛ سر بزنيد؛ لطفاً.

ـ فقط به مقصد فکر نکنيد، مسير را دريابيد و از فرصت گران‌بهای آن، براي راز و نياز با خالق سبحان، بهرۀ وافر ببريد و خواستنی‌های خود و ديگران را بخواهيد و بگيريد.


 
در مشهد پسر
ـ اگر اقيانوس زوار اجازه داد؛ در کربلاي معلي، به قاعده، زيارت خود را از حرم علمدار شروع کنيد و با کسب اجازه از ايشان و با وساطت حضرتش، شرفيابِ حضورِ سالارِ زينب (س)، شويد.
 
ـ تجربه می‌گوید در اربعين، به ندرت می‌توان به حريم حرم راه يافت؛ اما اگر قسمتتان شد و توانستيد وارد حرم شويد، چيزي را از قلم نیندازید؛ مبادا زمان حضورتان را به دعا خواندن بگذرانيد و از دعا کردن براي خود و ديگران باز بمانيد. بهتر است «زيارت اربعين» را که خوانديد، «دعاي عاليه المضامين» را دست بگيريد و با شفيع قرار دادن حضرت سيدالشهدا (ع)، کلمه به کلمۀ دعا را، با تضرع و ملتمسانه بخوانيد و اجابت دعاهايتان ـ در حق خود و ديگران ـ را از خدا بگيريد. اگر برايتان مقدور است، براي خواندن زيارات: «جامعۀ کبيره، وارث و عاشورا»، از حرم خارج شويد و به بین‌الحرمین برويد؛ بگذاريد در، باز شدن جا براي ورود ديگران به حرم، سهمي داشته باشيد.
 
ـ اگر ازدحام جمعيت، مانع از زيارت همۀ اماکن متبرکۀ کربلا شد؛ لااقل بدون زيارت «تل زينبيه» و «قتلگاه»، از کربلا خارج نشويد و برای میرزا تقی خان امیرکبیر، فاتحه ای قرائت کنید.
 
کلام آخر:
اگر يادتان بود و باران گرفت
دعايي به حالِ بيابان کنيد

*تعابیر «مشهد پدر» و «مشهد پسر» متعلق است به آقای غلامعلی رجایی.
 
کلمات کلیدی : پیاده‌روی اربعین+اربعین+راهنمای پیاده روی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۶ ۱۸:۰۶:۵۰
پیشنهاد میدهم زائران عزیز در مسیر پیاده روی زباله ها را هم جمع اوری کنند وقتی تصاویر را دیدم متاثر شدم
اقا امام حسین هم راضی نیستند (4019158) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۷ ۰۷:۱۰:۱۷
صلی الله علیک یا مظلوم، یا علی ابن ابی طالب
دلمون گرفت، کاش ما هم سعادت داشتیم شرفیاب شیم زیارت امیرالمومنین
خوش به حال بزرگانی که در کنار مولا دفن شدن، چه سعادتی بالاتر از این . . . (4019633) (alef-13)
 
رحمن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۶:۱۳
خیلی ممنونم
عالی بود
خیلی وقته دنبال چنین راهنمایی می گردم.
دو تا خواهش :
1- هرسال این مطلب رو بروز کنید . چون موکب ها و تعدادشون تغییر می کنه.سایر مکانهای متبرکه رو هم اضافه کنید .
2- برای سایر عتبات نیز تهیه نمایید . (4019761) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۷ ۲۲:۲۵:۴۴
بجز انتظامی و رده پایین سپاه خبری از مسئپلی نیست در مرز حالا تلفنی هماهنگ می کنند کسی چیزی ندیده هماهنگی بسیار ضعیفه همه دوست دارند به جای کار شعار بدهند وگرنه فرستادن جمعیت با کامیون آسون است (4020647) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
پیشنهاد ویژه الف برای زائران تاریخی‌ترین پیاده‌روی طول تاريخ/ راهنمای پیاده‌روی اربعین