توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 454757
دلیل عربستان به از سرگیری صادرات به مصر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۸
صادرات محموله‌های نفتی عربستان به مصر در حالی متوقف شد که دلیل آن تغییرات بهای نفت در بازار جهانی و نیز عملیات بازسازی در پالایشگاه شرکت نفت آرامکو اعلام شد اما واقعیت چیز دیگری بود.

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم، پنج ماه پیش صادرات محموله های نفتی عربستان به مصر با طرح دلایل مختلف از جمله تغییرات بهای نفت در بازار جهانی و نیز عملیات بازسازی در پالایشگاه شرکت نفت آرامکو متوقف شد اما آیا این واقعیت ماجرا بود؟

رو شدن نتایج دیدار بن سلمان با ترامپ

در این میان تصمیم ناگهانی عربستان برای از سرگیری صادرات تولیدات نفتی به مصر آن هم پس از توقف پنج ماهه را می توان نخستین نتیجه سفر امیر محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی به واشنگتن و تفاهمات منطقه ای مورد توافق او با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دانست که نتیجه آن نزدیک شدن روابط عربستان و مصر است.

این در حالی است که وزارت نفت مصر با اشاره به این تصمیم، اعلام کرد: شرکت نفتی آرامکو سعودی صادرات تولیدات نفتی خود را پس از توقف غیرمنتظره از ماه اکتبر گذشته از سرخواهد گرفت.

تلاش وزارت نفت مصر برای خوب جلوه دادن موضع عربستان

سخنگوی وزارت نفت مصر از این فراتر رفته و گفت: توقف محموله های نفتی سعودی به مصر تحت تاثیر شرایط خاص تجاری شرکت آرامکو و تغییرات بهای نفت در بازار جهانی و کاهش تولید نفت عربستان رخ داد و با عملیات خاص نگهداری و بازسازی دوره ای پالایشگاههای نفت سعودی همزمان شد.

واقعیت توقف محموله‌های نفتی عربستان به مصر چه بود؟

اما تصمیم عربستان برای توقف 700 تن تولیدات نفتی به عربستان حاصل تغییرات قیمت نفت و یا بازسازی پالاییشگاههای شرکت آرامکو نبود، بلکه ناشی از خشم مسئولان سعودی از مجموعه اقدامات مصر بود.

این اقدامات عبارت بودند از : مخالفت مصر با دیکته های سعودی، حمایت مصر از تصمیم روسیه در شورای امنیت،  مخالفت با محکومیت سوریه و نیز دیدار سامح شکری وزیر خارجه مصر با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف.

فراتر از همه این موارد، مخالفت مسئولان مصر با اعطای دو جزیره تیران و صنافیر در ورودی خلیج عقبه به عربستان قرار داشت.

گفت وگوی ترامپ و ملک سلمان

در این میان گفت وگوی تلفنی یک ماه پیش ترامپ با ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی و توافق برای ایجاد مناطق امن در سوریه و یمن به اضافه تشکیل ائتلاف شامل کشورهای به اصطلاح میانه رو برای مبارزه با ایران، عامل این عقب گرد موضع عربستان در قبال مصر است.

به این ترتیب مصر و عربستان در یک اتحاد قرار گرفتند و بنابر برخی گزارش های مورد تایید آمریکایی، اردن و امارات متحده عربی نیز به آنان ملحق می شوند.

همچنین سفر اخیر بن سلمان و دیدار با ترامپ بار دیگر نشان داد، دو طرف در خصوص مقابله با ایران توافق نظر دارند و بعید نمی دانیم این بن سلمان بود که به درخواست میزبان خود یعنی ترامپ، دستور ازسرگیری صادرات محموله های نفتی به مصر را صادر کرد.

این اقدام در چارچوب رویکرد جدید عربستان برای از بین بردن اختلافات با مصر و نزدیک کردن روابط دو کشور جا دارد.

نکته قابل توجه اینکه عملیات نگهداری و بازسازی پالایشگاه آرامکو، پنج ماه طول نمی کشد همانطور که تغییرات قیمت نفت در بازرهای جهانی در کمتر از یک ماه مهار شد، بنابراین باید پرسید چرا فقط محموله های نفت سعودی به مصر تحت تاثیر این تغییرات و بازسازی پالایشگاه آرامکو قرار گرفت؟

ناتو جدید عربی با حضور چهار کشور عربی + اسرائیل

ائتلاف جدید سعودی و مصر با حضور اردن و امارات، ناتو جدید عربی است که هدف ترامپ از تشکیل آن با حضور این چهار کشور عربی به اضافه اسرائیل این است که گام بعدی یا همان حضور آنان در کنفرانس خاورمیانه در واشنگتن  تحت عنوان یافتن راه حلی برای قضیه فلسطین و تحقق صلح در خاورمیانه را به دنبال داشته باشد.

اما هدف واقعی از تشکیل ناتو جدید عربی عادی سازی روابط با اسرائیل و علنی کردن ائتلاف عربی- اسرائیلی است و این چیزی است که می توان از تماس تلفنی ترامپ با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برداشت کرد؛ کسی که نقشش در کنفرانس خاورمیانه فقط به یک تحلیلگر محدود خواهد ماند.
 
کلمات کلیدی : عربستان + مصر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.