نظر منتشر شده
۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 441256
آیا مردم ما هنوز انقلابی اند؟
محسن مهدیان/13بهمن 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۰
مردم ما انقلابی اند؟
پاسخ به این سوال را باید در دهه فجر یافت؟
مثلا اگر شهر زینت انقلاب 57 پیدا کند یعنی شهر انقلابی است؟
اگر رسانه ها از انقلاب بگویند یعنی افکار عمومی انقلابی فکر می کند؟
شرکت در راهپیمایی 22 بهمن ملاک است؟
 
شاید برای پاسخ به این سوال لازم است درباره واژه انقلاب تامل کرد.
انقلاب و انقلابی یعنی چی؟
چه کسی انقلابی است؟
چه ویژگی دارد؟
این ویژگی چه نسبتی با انقلاب 57 دارد؟
چه کسی این شاخص ها را تعیین می کند؟
کجا باید تایید شود؟
 
پس باید دنبال شاخص های فرد انقلابی باشیم. اما کدام شاخص؟
مثلا پیراهن سفید روی شلوار؟
مثلا حجاب؟
مثلا گرایش اصولگرایی در سیاست؟
مثلا رای دادن به فلان کاندیدا؟ و یا چه...
 
مشکل ما پاسخ به همین سوالات است. چون این سوال را بدرستی پاسخ ندادیم تصویر دقیقی هم از انقلابی بودن یا نبودن شهر و مردم نداریم. در فلان راه پیمایی شرکت کنند می شوند انقلابی و به فلان کاندیدا رای دهند می شوند غیرانقلابی.
 
ماجرا این است که انقلاب و انقلابی گری را نباید با هیجان و هیاهوی بهمن 57 معنی کرد. انقلابی گری را باید با ریشه های درونی و دینی فجر 57 شناخت. این فهم تصحیح شود پاسخ سوال شفاف است.
 
انقلاب ما یک قیام بود. خروجی یک گرایش و ادراک درونی که به صحنه عمل رسید. انقلاب نتیجه این کشش و میل درونی بود که وقتی از حالت کثرات فردی خارج شد و به وحدت توده ای رسید، صحنه را تغییر داد. وحدت توده ای نسبت عمیق با وحدت توحیدی دارد و قدرت الهی میابد. البته همین گزاره ساده و اجمالی، تفصیلی دارد که برای فهمش باید لحظه لحظه خرداد 42 تا بهمن 57 را مرور کرد. اما انقلابی گری درون همین گزاره ساده است.
 
اما کدام کشش و میل و ادراک درونی قیام ساز است؟ انقلاب و قیام جبهه حق در بهمن 57 را باید در دو اصل کلیدی خلاصه کرد. "معنویت" و "عدالت".
 
تک تک آدم ها به حکم روح الهی شان عدالت جو و معنویت خواه اند. ذات انسان حرکت بسمت عدالت و ظلم ستیزی است. حقیقت نفس انسان، روح الله است. رشد روحی و تعالی عبادی و اخلاقی، ادراک و میل و کشش درونی انسان است. عدالت و معنویت را، هم فهم می کند و هم بدان کشش دارد.
 
 حال اگر این حرکت فردی به جمع کشیده شود و وحدت یابد، یدالله است و قدرت ویرانگری طاغوت فرعونی و قارونی پیدا می کند. هرمیزان این وحدت شدیدتر شود حرکت جبهه حق پرقدرتر و سریعتر است.
این دو شاخص حقیقت انسان را شکل می دهد. فصل مشترک مردم ماست. ممکن است پوشیده شود اما تغییر و تبدل نمی یابد. مردم ما اهل عدالت و ظلم ستیزی و کمال خواهی و معنویت اند و انقلاب را همین کشش درونی شکل داده است؛ پس مردم ما انقلابی اند.
 
اگر چنین است پس رفتارهای غیر انقلابی چطور توجیه می شود؟ پاسخ را باید در میدان مصداق جست. افراد در صحنه مصداق ممکن است به دهها دلیل اشتباه کنند اما جهت کلی شان تغییر نمی کند. به همین جهت مردم انقلابی اند و به هر میزان که فهم صحیحی از مصداق ها پیدا کنند تصمیم شان تناسب بیشتری با خواست درونی شان پیدا می کند. به همین جهت است که انقلابی گری در صحنه عمل به تعبیر رهبری، تشکیکی و طیفی است.
 
اما فراموش نکنیم که اشتباه مردم در مصداق نیز گردن خواص است؛ گردن حکومت است؛ گردن دلسوزان انقلاب است؛ گردن انقلابی ترهاست. درست عمل نکردند. به موقع وارد نشدند. کم کاری ها و کج سلیقگی ها و ناکارآمدی ها، مردم را در تشخیص مصداق دچار اشتباه می کند. درستی و نادرستی تشخیص مصداق، بجهت حجاب هایی است که یا خودمان ساختیم و یا تلاشی برای کنار زدن آن نکردیم. هنوز برخی انقلابی گری را معادل افراط می دانند.
 
ممکن است مردم "شناخت صحیح" و "تصمیم دقیق" را در گرد و غبار این حجاب های تودر تو گم کنند اما جهت را اشتباه نمی روند. به همین دلیل هرجا حجاب ها از مصدایق کنار روند و حق بدون پرده خودش را نشان دهد درون انقلابی مردم بروز و ظهور پیدا می کند. نمونه اش موج ضدآمریکایی بعد از برجام است؛ آنوقت که پرده ها کنار رفت و حقایق آشکار شد. نمونه دیگر این حضور وجدانی را باید در واکنش به شهدای غواص و شهدای آتش نشان و مدافعین حرم دید.
 
مردم ما انقلابی اند. ولی به اندازه فهم شان از مصادیق تصمیم می گیرند. اگر "خطای تشخیص" وجود دارد کم کاری قدرت حاکم است. چه "قدرت سیاسی" و چه "قدرت فکری".
 
 
کلمات کلیدی : انقلابیگری+محسن مهدیان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۲:۱۰
منظور از مردم چه کسانی هستند؟؟!! (4145843) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۲۳:۰۰
انقلابی بودن داریم تا انقلابی
برخی انقلاب کردن و پس از پیروزی هیچ توقعی نداشتند و سهم خواهی نکردند اما برخی کمک نا چیزی کرده بودند اما 37 سال است از کناره سفره انقلاب به ثروتهای افسانه ای رسیده اند (4145980) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۱۵:۳۳
از کسانی بپرسید که کل خانواده همه صاحب پست و مقام هستند و هیچ سابقه مبارزاتی انقلابی ندارند (4146183) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۲۴:۱۲
مردم همچنان انقلابیند ولی داد از برخی مسئولین...... (4145985) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۰۵:۰۹
اتفاقا مردم نباید انقلابی باشند. در سال 57 مردم به دلیل مشکلاتی مانند وابستگی حکومت و بی عدالتی و....و با شعارهایی که در تاریخ ثبت شده است انقلاب کرد. اکنون اگر آن شرایط تغیر کرده و آن مشکلات حل شده باشد که دیگر نیازی به انقلابی بودن نیست و اگر هم انقلابی باشند یعنی تغیرات نتوانسته مشکلات مردم را حل کند (4146162) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۹:۵۲
مردم انقلاب هستن و معتقد به ولایت خواهند بود اما مسئولین رو نمی دونم (4146309) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۰۱:۱۰:۳۰
منظور از مردم چیه؟! (4147016) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۱۲:۴۲
مردم چنان گرفتار تامین معیشت و قسط و وام و اعتیاد و بیکاری و وووو هستند که به انقلابی بودن و نبون فکر نمی کنند
از خاوری و صفدر حسینی و اقازاده ها بپرسید که از قبال انقلاب به ثروت و مکنت رسیده اند (4146176) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۳۰:۲۷
بنویسید مردم ؛ بخوانید ذخایر نظام ! (4146224) (alef-2)
 
سید
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۶:۰۵:۲۲
انقلابیگری آن روزهای 57 یک معنا داشت و امروز معنایی دیگر . انقلابی امروز باید همانقدر که به حفظ استقلال کشور می اندیشد به تولید و اشتغال فکر کند .

از مبارزه با فساد که آرمانانقلاببوده کوتاه نیاید . مانند مردم در میان مردم زیست کند

انقلابی امروز باید شور و شعور و تدبیر و مصلحت را با هم درهم بیامیزد.

و از فریاد زدن بر سر چپاولگران بیت المال نهراسد (4146410) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۲:۱۷
این سئوال رو باید از خود مردم کوچه و بازار و هنگام خرید اجناس سئوال بفرمائید (4145844) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۳۳:۱۲
دقیقا باید از مردم پرسید (4151860) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۲:۳۰
100% (4145845) (alef-3)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۳۹:۴۱
والا خیلی از مردم هنوز انقلابی هستند ولی بعضی بی مسولیتی ها و ناکارآمدیها باعث شده در مقابل کسانیکه انقلابی نیستند نتونن از انقلاب محکم دفاع کنند و صدای غیر انقلابیها بخاطر بعضی سومدیریتها و ناکارآمدیها بلندتر شده...آلودگی هوا بیداد میکنه ولی هیچ دستگاهی مسولیتش رو بعهده نمیگیره...دلار توی یکسال سه برابر شد ولی کسی مسولیتش رو بعهده نمیگیره،مالیاتها توی این چندسال چندبرابر شده و انتقاد هم میکنی نام چهارتا کشور (با خدمات اجتماعی و دولتی عالی!!!) مختلف رو میزارن جلوت و میگن در مقایسه با این کشورها هنوز خیلی زیاد نیست..درآمد سرانه مردم پایینه و نه وزیر اقتصاد قبلی و نه فعلی پاسخگو نیستند و هردو فقط به فکر ایجاد منابع برای دولت متبوع خود بودند..قیمت بنزین و قبض برق و گاز و انواع عوارض مختلف هرسال باید طبق قانون بالاتر بره و بهانه اشان هم اینست که مصرفش بیاد پایین در صورتیکه مصرف مردم باید با تولید و واردات ماشینهای کم مصرف و سرمایه گذاری و ایجاد تسهیلات دولت در انرژی خورشیدی یا پخش لامپهای ال ای دی و بسیار کم مصرف و بخاریها و وسایل انرژی زای بسیار کم مصرف که دولت نیمه یارانه ای در میان مردم توزیع میکند پایین بیادنه با هرسال گران کردن انرژی و فقیرترکردن پیاپی مردم...سمپاشیها و دروغ پردازیها و بزرگ کردن نقطه ضعفها توسط دشمنان خارجی و داخلی و رسانه هایشان تاثیر دارد ولی ضربه اصلی را این انقلاب از ناکارآمدیها و سومدیریتهای بعضی مدیران خودی میخورد..این انقلاب و رهبر آن مظلوم واقع شده اند بخاطر برخی سختگیریهای بیجای فرهنگی و ندانم کاری و ناکارآمدی و تئوری پردازیهای دولتها و اقتصاددانان نزدیک به آنها (4145906) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۴۱:۴۳
از خاوری و صفدر حسینی باید پرسید (4145909) (alef-13)
 
فرزند روح الله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۱۰:۰۸
نه متاسفانه ، کمند کسانی که انقلابی اند. اگر مردم انقلابی بودند در مقابل این فساد و ریخت و پاش هاو حقوق های نجومی که باعث لکه دار شدن آبروی انقلاب شده یه کاری میکردند. حداقل یه تجمع اعتراض آمیز برگزار میکردند (4145954) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۴۵:۱۱
من که از مسولین اصلا راضی نیستم چون فقط به فکر مادیات و اختلاس هستند (4146119) (alef-2)
 
زلیخا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۳:۴۲
شک نکنید . (4145849) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۰۴:۵۱
به میزان دریافتی و فیش حقوقی بستگی داره (4145852) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۵۸:۳۰
ایکاش اینطور نباشه... که حق و باطل با فیش حقوقی مشخص بشه. (4146030) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۱۱:۲۷
حق و باطل رو اول معنی کن (4146174) (alef-3)
 
مرادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۳۱:۲۶
ولی اینطور هست (4146226) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۳۲:۲۵
متاسفانه نسبت مستقیم داره با فیش حقوقی (4146230) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۱۴:۰۹
از انقلاب فقط لغتش باقی مونده، لغت انقلاب شده دستاویزی برای توجیه هر چیزی تو کشور، انقلاب واقعی کسی که برای نجات کشورش از دست دشمن متجاوز و بی چشم داشتی سر و تن داد، نه کسی که پشت میزه و پسر و فک و فامیلش گرین کارت امریکا دارن و میگه باید انقلاب رو پاس داشت،

اصلا خیلی مایه تاسفه که صدا و سیما یک بار یک برنامه کارشناسی نمیزاره تا بعد از 40 سال مشخص شده چقدر به اهدافی که براش انقلاب کردیم رسیدیم. مسلما موفقیت انقلاب خیلی تفاوت داره با لوله کشی اب شرب و تاسیس دانشگاه پیام نور تو شهرستان ها و گاز کشی و .....

یکی بیاد بگه چقدر عدالت اجتماعی محقق شده؟؟ چفدر تو دنیا حرف برای گفتن داریم، چقدر دیگرانی که 40 سال پیش از ما عقب بودن پیشرفت کردن و ما عقب موندیم، تاکید میکنم این بررسی ها باید بدون هیچ دیدکاه سیاسی باشه!!! صرفا برای ایرانی ابادتر (4145870) (alef-2)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۱۸:۴۳
برای اینکه بفهمیم مردم ما انقلابی هستند یا تغییر کرده اند باید در تاریخ انقلاب جستجو کنیم و ببینیم چقدر به آرمان ها و شعارهای انقلابی عمل شده و دستاوردهای انقلاب با توجه به پیشرفت جهان امروزی بررسی شود (4145877) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۱۹:۰۵
الان ما دیگر به انقلاب احتیاج نداریم ما الان باید به سوی شهروندانی قانون گرا برویم و همه مردم را تشویق کنیم که به قانون و مقررات کشور پایبند باشد. برای توسعه کشور باید به سوی قانونگرایی حرکت کنیم و انقلابیگری یعنی برضد قوانین حرکت کردن (4145878) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۶:۴۴:۴۵
مردم زمانی به سمت قانونگرایی می‌رن، که متولیان کشور و قانون، از صدر تا ذیل اون رو رعایت کنند. وقتی قوانین به این راحتی نادیده گرفته می‌شه و هزاران تأویل و تفسیر برای این کار غلط میارن، مطمئن باشیم که عاقبت این کشور آرامش و رفاه و قانونمندی نخواهد بود! (4146474) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۰:۴۳:۳۶
البته خود متولیان کشور هم جزئی از مردم هستند و باید بهتر و بیشتر از همه به قوانین و مقررات کشور پایبند باشند (4147312) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۲۴:۰۳
مردم ما انقلابی اند. ولی به اندازه فهم شان از مصادیق تصمیم می گیرند. اگر "خطای تشخیص" وجود دارد کم کاری قدرت حاکم است. چه "قدرت سیاسی" و چه "قدرت فکری".

فرض شما درست نیست! بحث کم‌کاری قدرت حاکم نیست، بحث انحراف از آرمان‌های اولیه است! قدرت و ثروت همه آدم‌ها رو عوض می‌کنه، استثناء بردار هم نیست، مگر اینکه اهرم‌های مردمی در نظارت بر قدرت وجود داشته ... مردم انقلابی‌اند ولی با تصورات و تعقلات خودشون که ناشی از ملاحظه رفتار و اعمال حاکمانه. (4145884) (alef-2)
 
اصفهانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۲۹:۳۸
باعرض سلام
من باید عرض کنم مردم انقلابی هستند ولی این سوال راباید ازمقامات وعلمای کشورپرسید ایا مقامات نا هنوز انقلابی هستند؟ من بعنوان یک ایرانی باید عرض کنم خیر برخی مقامات ما انقلابی نیستند منتهی لباس انقلاب رابرتن کرده اند وبه انقلاب و مردم با اعمالشان دهن کجی میکنند مردم ما بارها بارها انقلابی بودن را ثابت کرده اند ولی مقامات ما برخلاف جریان مردم وانقلاب درحرکتند کدام مسولی راسراغ دارید فرزندانشان وبستگانشان ازرانت ویژه استفاده نکرده اند؟ کدام مسئولی را سراغ دارید ازپست نمایندگی مجلس و وزیرواستانداروشهردارو..... برای خودشان کیسه ندوخنه اند؟ کدام مسئولی را سراغ دارید وقتی یک فرددردمند به وزارتخانه متبوعه اش مراجعه میکند ان وزیرویا قابم مقامش باگشاده رویی و بادرب بازدفترش مواجه شود؟ کدام مسئولی را سراغ دارید حال هوای انقلاب و 8سال دفاع مقدس درسرش باشد وبیاد همسنگر شهیدش برای نظام وخدا تلاش کند؟
سایت محترم الف لطف بفرمایید طرح سوال راعوض کنید ازمقامات بپرسید ایا هنوز انقلابی هستند؟ درضمن اگر مردم کمی بی رغبتی به مقامات نشان میدهند از اعمال ورفتار مقامات هست که برخلاف شرع و برخلاف میل مردم دارند رفتارمیکنند (4145892) (alef-2)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۴۴:۴۶
انقلاب يعني چي؟ مگر نه اين است وضع موجود را از بيخ وبن بركنيم مگر غير اين است بي جهت نيائيد اين موضوع را براي خودتان تفسر نكنيد انقلاب را همه مردم به همين معنا ميدونند يعني تحول اساسي وبنيادي در يك نظام اجتماعي آيا مجددا دنبال زيرو رو كردن اين كشور هستيد؟؟ اگر همچنين تصور راداريد كاملا اشتباه است هزينه هاي انقلاب بسيار زياد است اگر در ضورتي كاستي و نواقصي هست كه قطعا هم هست بايستي آنرا ويرايش كنيم (4145915) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۱:۵۱:۴۶
بعد از حدود چهل سال و استقرار جمهوري إسلامي انقلابيگري بمفهوم طغيان عليه سيستم و سياست هاي حاكم بر ان امري مذموم است ولي اگر اين انقلابيگري به مفهوم تحول و حركت در جهت خدمت و ارتقاي سطح كمي و كيفي جامعه باشد امري واجب (4145927) (alef-2)
 
منوچهر راستی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۰۹:۴۳
انقلابی یعنی تشخیص حق و باطل ، انقلابی یعنی به فکر دیگران بودن ، انقلابی یعنی خود را در اندازه معین فدای دیگران کردن ،انقلابی یعنی به اندازه مصرف کردن و فکر دیگران بودن ،

انقلابی یعنی خود را بالاتر از دیگران ندیدن و خدمتگزار خلق خدا بودن ، انقلابی یعنی با مردم بودن و از جنس مردم بودن و در همه کار خدا را ناظر دانستند و خدمت بی مزد به خلق خدا برای آسایش قانونی ملت .

همه ی مردم ایرن انقلابیند .منتها با درجه های معین که بعضی قابل قبول نیست .

انقلابی یعنی ان اکرمکم عند الله اتقی کم و لا قیر بگردید پیدا کنید خربو زه فروش را
وغیر انقلابی ذخیره نظام بودن ، حقوق ناروا گرفتن و طلب کار بودن ، غارت بیت المال ،

دروغ گفتن به ملت در حالیکه خود می داند دروغ می گوید ،غارت بیت المال در حالیکه قدرت دارد ،خیانت به آرای مردمی که به او رای داده اند تا خدمت کند نه اینکه به فکر چاپیدن ملت و نظام باشد ،

غیر انقلابی یعنی بی توجهی به اشگ یتیمان و طلبکار انقلاب بودن ،برای چند روزی خود و مملکت و دین خود را به بیگانه ( آمریکا ) ارباب فروختن تا چند روزی دیگر بر مسند بودن وتا گنا هان بیشتری در پرونده ننگینش ثبت شدن .و انقلابی یعنی مردم پاک ومخلص و مطیع امر ولایت مطلقه فقیه بودن یعنی ایرانی پاک و بی ریا (4145950) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۱۳:۳۰
جرا میل به دستمالی کردن واژه ها دارید؟ چرا انقلاب را جوری تعریف می کنید که از هر طرف برویم برسیم به مقصود شما. هرم مازلو را می شناسید. کل داستان همین است. این حرفا رو شماها می زنید که دستتان به دهنتان می رسد و از نیازهای اولیه فارغ شده اید. اصلا انقلابیون ما همه بچه مایه دار بودند و ربطی به توده ها نداشتند. یک عده زمیندار و فئودال. نکته دیگر اینکه تشییع از آتش نشانان و غواصان شهید چه ربطی به انقلاب دارد. شما تعریفتان مشکل دارد. این اتفاق در هر حکومتی رخ می داد مردم همین کار را می کردند.
یک توصیه:
به جای این حرفا یکبار بنشینید و انقلاب و مبانی آن را دوباره تعریف کنید. این که هر چی شما بگید بشه انقلاب و هر چی مردم بگن اگر مخالف نظر حاکمیت باشه بشه ضد انقلاب و یا به تعبیر مودبانه شما تشخیص غلط مصداق ، آخه این چه جور منطقیه؟ برادر من مردم ما خسته ان می خوان زندگی کنن. درین لحظه ای که من و شما با هم صحبت می کنیم هیچ فرقی براشون نداره که چه کسی داره حکومت می کنه. اگر هم گاهی احساساتی می شن بابت هوشمندی حاکمیت هستش که دین را به خدمت دولت درآورده. به عبارتی مردم ما مومن هستند ولی انقلابی... تردیدهای جدی وجود دارد. (4145960) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۰۹:۵۵:۱۶
چه عالی بیان کردید (4147228) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۱۶:۳۶
اول بايد انقلاب را تعريف كرد،
انفلاب پروژه است و از دل ان جمهوري اسلامي در امد و با استقرار نظام انقلاب تمام شد ،
همه كساني كه در جهارچوب قانون اساسي فعاليت مي كنند نبايد هيچ مانعي داشته باشند (4145968) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۱:۳۸
ملاک انقلابی بودن مردم شرکت در راهپیمای و انتخابات است اما ملاک انقلابی بودن مدیران بسته به پست. و مقام و دریافتی است (4145991) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۴:۴۲
نه دیگه نیستن (4145994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۶:۲۴
بهتر ببینید مردم برای چی انقلاب کردن ؟؟؟

آیا قرار بود این همه بی عدالتی رخ بده ؟؟

آیا قرار بود این همه رانت خوری باشه ؟؟

آیا قرار بود هر گونه اعتراض و مخالفی رو به حساب شورش بزارن و برچسب اقدام علیه امنیت ملی روش بزنیم ؟؟؟

آیا قرار بود خودی و غیر خودی داشته باشیم ؟؟؟

آیا قرار بود قانون اساسی اجرا نشه ؟؟؟

آیا قرار بود دچار افراط و تفریط بشیم ؟؟؟ (4145999) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۲۲:۰۱
با غر زدن صرف، مشکلی حل نمی شود باید نیمه پر را هم دید و برای رفع مشکلات اتحاد داشت (4146071) (alef-3)
 
پرتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۲:۳۶
کدام نیمه پر؟ کسی غر نمی زند سوال می کند. (4146292) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۳:۰۲
نیمه پر رو شما نشان بده اول! نیمه پر شمایی ؟! (4146295) (alef-13)
 
پیر مرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۵:۰۴
در جنگ تحمیلی و زلزله رود بار و بم و ......مردم اتحاد خود را نشان دادند اما هنوز خوزستان و بم و.......اباد نشده اند .این هم به عهده مردم است؟ (4146298) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۲۷:۱۶
این چیزی که شما گفتی یعنی چی؟ یعنی باید کاری کرد یا لازم نیست کاری بکنیم؟ اگه قراره کاری بکنیم، چه کاری؟ یا منظورتون این بود که همه با هم بگیم متحدیم و دست رو دست بذاریم؟ واضح تر بگید! (4146346) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۶:۱۹:۳۰
نیمه پرش رو شما بگو !! هیچیش مثبت نیست ! (4146431) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۸:۰۰
"مردم ما اهل عدالت و ظلم ستیزی و کمال خواهی و معنویت اند"، فکر نمی کنید بهتر است دست از "من من رو قربان" برداریم و کمی صداقت داشته باشیم! آیا در جامعه ما عدالتی وجود دارد؟! مردم و مسئولین را عرض می کنم! آیا مثلا مردم ما در هنگام رانندگی عادلانه رفتار می کنند؟! آیا مسئولین ما با وجود این حجم از فساد گسترده و میلیارد دلاری در این سو و آن سو عادلانه تصمیم گرفته، نظارت کرده و اقدام کرده اند؟! آیا وجوده این همه معتاد و بی خانمان و تن فروش و کودک کار و بهره وری اقتصادی پایین و .. یعنی ما (مردم و مسئولین) ظلم ستیز هستیم؟!! چرا چون داد می زنیم مرگ بر اون و زنده باد این!! آیا تن دادن به این وضعیت خودرو و آلودگی و محیط زیست و صنعت قدیمی و تکنولوژی قدیمی و ساختمان های لرزان و دوستان همیشگی کم توان بین المملی و دوستان ملون پر توان بین المللی و ... نشان از کمال خواهی ماست؟! و در نهایت هنگامی که این وضعیت عدالت و ظلم ستیزی و کمال خواهی ماست، تکلیف معنویتمان روشن است!
در قانون اساسی ما در کنار 3 قوه جای یک قوه چهارم خالیست، قوه ای که چکیده دست آورد دنیوی و اخروی چهار دهه ماست (به جز زمینه دفاعی)، قوه شعار! (4146002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۲:۱۲
"اگر "خطای تشخیص" وجود دارد کم کاری قدرت حاکم است"، بله کمی بیشتر بگیر و ببند و فیلتر و مجازات و محرومیت تحصیلی و شهروندی و غیره را به عقاید و سلایق مختلف اعمال فرمایند تا متهم به کم کاری نشوند! (4146010) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۴:۴۵
من از کسانی بودم که درسال57 بیست سال سن داشتم و دانشجو سری پرشور ،در اغلب تظاهرات شهرم حضور فعال داشته بعد از آن هم درجبهه های جنگ وبعد ازآن هم شغل معلمی تا اینک که بازنشسته ام راستش سوال سختی است ولی امروز می بینم که مسولان کشور با شعارهای آن زمان فاصله بسیار گرفته اند / یا ما بعداز اینهمه سال معنی واژه هایی مانند آزادی وعدالت را نمیدانیم یا آنها که اوائل انقلاب این واژه ها را برایمان تفسیر می کردند اشتباه می کردند (4146011) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۵:۴۵
دوست عزیز عملکرد چندساله مسئولین دیگر تعریفی از انقلابی بون نگذاشته. (4146013) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۳۳:۵۶
کم کاری حاکمان؟؟؟؟ یعنی چی این حرف؟ فرض کنید مردم انقلابی نباشند؟ چی کارشون باید کرد؟ مهم انقلابی بودن و نبودن مردم نیست. مهم خواست مردمه! شاید مردم امروز چیز دیگری بخوان.
انسانها رشد می کنند و متناسب با اون نیازها و درخواست هاشون تغییر می کنه.
حالا این جدای از بحث اینه که الان چقدر به انقلابی که مردم تو ذهنشون بوده حاکمیت نزدیکه!!!!
یه جوری میگید انگار مردم باید خودشون رو با انقلاب وفق بدن! (4146094) (alef-13)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۳۴:۳۷
انقلاب باید ساختار وحدت آفرین داشته باشد.همان ساختارهایی که موجب شکل گیری آن شد و 8 سال جنگ را تحمل کرد...

انقلاب موقعی ای به انزوا و انحراف کشیده می شود که یک فرایند جایگزینی ارزش ها اتفاق بیفتد...
در فرهنگ انقلابی ما ؛ صداقت ؛ شرافت ، شهادت ؛‌امانت داری ؛ شجاعت و و و از ارزش های انقلابی بود
شما الان مشاهده می کنید که فعل حرام مثل دروغ ، رشوه ، دزدی ؛ کلاهبرداری ، حیف و میل بیت المل جای خود را به ارزش ها داده اند و چون با فطرت پاک انسانی همنوا نیستند ، لذا انسان های بزدل و ترسو پرورش پیدا نموده اند...
به جرات میتوان گفت که در عصر امروز رشوه بعنوان یک امر درست معرفی شده است که اگر در خیلی از سازمان ها پرداخت نشود ؛ گشایشی در کارها نیست...

به عبارتی منکر جای خودش را به معروف داده...!!!

به اعتقاد بنده مال حرام و لقمه حرام وحدت آفرین نیست!!!

ساختار شکن هست؛ و تمام بنیان انقلاب را از ریشه می خشکاند...
و تاسف ما صد برابر می شود که جمع کنندگان مال حرام از نخبگان و مدیران و قدرت مندان هستند...
مال حرام بوی خوش معنویت را از سفرهای ما برده است...

مال حرام بود که دردانه حضرت زهرا س را در کربلا به مسلخ برد... آنجا که سالار شهیدان در روز عاشورا خطبه میخواند ولی گوش شنوا وجود ندارد ؛و میفرمایید : شکم هایتان از مال حرام انباشته شده ، شما ها کر و کور هستید...

بعد از 36 سال انقلاب با انباشت مال حرام روبرو شده ایم، که حد و حساب ندارد... هر دولتی می آید ؛ دولت قبلی را فاسد و خود را اصلح معرفی می کند و وقتی میرود با هزاران پرونده حرامخواری و سوء استفاده از بیت المال

کدام انقلاب ، کدام انقلابی ... چه کسی الان جرات میکند که حرف انقلابی بزند!!!

اللهم عجل لولیک الفرج ...یا علی (4146097) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۳۸:۲۳
ما انقلابی هستیم اما داد از دست اختلاسگران ، (4146103) (alef-3)
 
فروغ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۵:۵۷
فقط اختلاس گران؟ کاش فقط اختلاس بود. (4146301) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۳:۴۴:۲۶
بهتر است اول این سوال مطرح شود که اصولا انقلابی بودن فضیلت است یا خیر و به دور از شعار و احساس به این سوال پاسخ داده شود. (4146118) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۰۱:۴۱
مردم برای ایران همیشه انقلابی هستند، ولی برای مسئولین نه، فاصله بین مردم و مسئولین و صاحب منصبان افتاده، در ایران دایره قدرت وجود دارد (4146155) (alef-2)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۰۸:۲۸
واقعا فكر مى كنيد هر كس به راهپيمايى مى ايد انقلابى است ؟؟ (4146167) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۲۵:۴۰
اگه معیار انقلابی بودن ایناس که گفتین یعنی ظلم ستیزی و عدالت طلبی و اسایش در تمامی زمینه ها چه سیاسی چه اقتصادی و چه اجتماعی باشه اره همه مردم انقلابی هستن و تمامی مسئولین ضد انقلاب

با این تحلیل، حضرات مسئول انقلاب رو دزدین که به نظرم درسته.

تو همین سایت چند ده بار از مدیرش که انقلابی بوده پرسیدم که واقعا از اهداف انقلابت چقدش محقق شده چقد از اون قولها به مردم محقق شده لااقل در تنهایی خودت جواب بده که همیشه و مثل این کامنت سانسور شده . (4146212) (alef-2)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۴:۵۷:۰۷
انقلاب اسلامی و راه آن همانی است که امام ترسیم کرد. اما مسئولین در طول زمان به این شاخص ها دور و نزدیک شدند که البته بیشتر دور شدند.

در مورد نسلهای بعد از انقلاب و رابطه نسلها با یکدیگر باید آن را به یک مسابقه دو امدادی تشبیه کرد که متاسفانه دونده قبلی چوب امداد را به دونده بعدی آنطور که باید و شاید نرسانده است.

ما باید نگهبان انقلاب اسلامی باشیم ، نه نگهبان افراد.
(4146283) (alef-2)
 
محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۲۰:۱۳
مالک واقعی انقلاب مردمند، اگر سیل خروشان ملت نبود، رژیم شاهی سرنگون نمی شد، مردم انقلابی هستند، مسوولین انقلابی نیستند زیرا همه شان سهم های کلانی از مملکت بردند، (4146334) (alef-2)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۵:۳۷:۱۰
سال ۵۷ مردم عاشق انقلاب بودن چون مسئول و غیر مسئول همه با هم یکی بودند و مردم به این خاطر بود که همه رنج ها رو تحمل کردند.اما الان فاصله مردم و مسئولین از همه نظر بینهایت زیاد شده و مادیات جای معنویات رو گرفته.آیا صداقت با مردم و معنویات زمان دولتمردان اوایل انقلاب مثل شهید رجایی دیده میشود؟ بنظر من خیلی از انقلاب فاصله گرفتیم.افسوس (4146373) (alef-2)
 
Seyed Morteza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۶:۴۷:۱۸
سلام و عرض ادب و تقدیم احترام خدمت هموطنان عزیزم در جای جای این کره خاکی.
تجربه کشورهای موفق مانند ژاپن، چین و آلمان و ... نشان می دهد که: "برای حل مشکلات جامعه به جای خواندن هزاران کتاب و نقد و بررسی دیگران، لحظه ای خودمان را بخوانیم و مرور کنیم کافی است." همه ما نیاز جدی به تغییر منش و روش و به روز کردن تفکر و سبک زندگی خود هستیم. یادمان نرود ایجاد و پرورش یک رئیس جمهور یا مسئول صالح و ... از درون یک جامعه صالح شکل می گیرد.
"انّ الله لا یغیّر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم" (4146480) (alef-2)
 
دکتری بی کار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۶:۴۹:۴۶
جناب دکتر توکلی سلام
بنده هم مثل شما دکتری دارم از دانشگاه شهید بهشتی
از دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد که دانشگاه تهران بودم و دکتری که بهشتی بودم همیشه جز نفرات برتر بودم. هرسه مقطع را با کنکور و بدون سهمیه قبول شدم. چندتا کتاب ترجمه دارم چندتا مقاله. به نظر می رسد با این رزومه حداقل در حد دور افتاده ترین دانشگاه های کشور باشم، چند دانشگاه سطح پایین کشور برای هیات علمی اقدام کردم اما متاسفانه هیچکدومشون قبولم نکردن و جالبه افرادی که گرفتن خیلی پایین تر بودن . از آنجایی که در دانشگاه های سطح برتر کشور درس خوندم استادا منو میشناسن. باهاشون صحبت کردم که چرا قبول نمی شم، به خدا قسم جوابا این بود: دیگه رزومه مهم نیست دنبال آشنا باش، فقط آشنا، اگه معرف نداری نیا، دنبال لینک باش، حتی خود استاد راهنمام میگه دیگه رزومه و سطح علمی مهم نیست دنبال کانال باش!!!!
اینها جوابهایی بود که پس از سال ها درس خوندن و زحمت کشیدن تو این مملکت به من و امثال من می دن. (4146486) (alef-2)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۱۷:۰۸:۰۳
به نظر من اکثریت مردم انقلابی هستن چون مخالف ظلم/فساد/ تبعیض/ بی عدالتی/بداخلاقی/و.... اینکه انقلاب مسیر خودش رو درست رفته یا نه و یا اینکه مسئولین به مسئولیت خودشون درست عمل میکنن یا نه هیچ ربطی به انقلابی بودن مردم نداره به نظر من مردم ما همیشه انقلابی بوده و خواهند بود (4146519) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۳ ۲۳:۱۰:۲۳
بنطرمن اگرکل مسعولان آنچه راشعارمیدادندعمل میکردن آنهایی هم که انقلابی نبودندانقلابی می شدند. (4146926) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۳:۱۴:۲۲
بهتر بود می گفتی مسولین آیا هنوز انقلابی اند (4147524) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۶:۴۹:۴۵
بهتره از ذخایر انقلابتون بپرسید. (4147919) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.